Progress PBD35100X Handleiding

Type
Handleiding
PBD35100X
Gebruiksaanwijzing
Stoomoven
INHOUDSOPGAVE
Veiligheidsinformatie 2
Veiligheidsvoorschriften 3
Beschrijving van het product 6
Voordat u het apparaat voor de eerste keer
gebruikt 6
Dagelijks gebruik 7
Klokfuncties 10
Gebruik van de accessoires 11
Extra functies 15
Aanwijzingen en tips 15
Onderhoud en reiniging 28
Probleemoplossing 32
Montage 33
Energiezuinigheid 35
Wijzigingen voorbehouden.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en
gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk
voor letsel of schade veroorzaakt door een verkeerde installatie
of verkeerd gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige
en toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar
en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke,
zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan
ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of
instructies hebben gekregen over het veilig gebruiken van
het apparaat en indien zij de eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi het
op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat
als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderbeveiliging, dan
dient dit geactiveerd te worden.
Reiniging en onderhoud van het apparaat mag niet worden
uitgevoerd door kinderen zonder toezicht.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de werking van
dit apparaat altijd uit te buurt worden gehouden.
2 Progress
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat
installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient op te
passen dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. Houd
kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt of onder permanent
toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht, de
stekker van het apparaat uit het stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de
lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken,
deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak,
waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze
vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de voorkant
van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden.
Installeer de inschuifrails in de omgekeerde volgorde.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Montage
WAARSCHUWING! Alleen een
erkende installatietechnicus mag
het apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees altijd voorzichtig bij het
verplaatsen van het apparaat omdat het
zwaar is. Gebruik altijd
veiligheidshandschoenen en gesloten
schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Progress 3
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING! Gevaar
voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de netstroom.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet
beschadigt. Indien de voedingskabel
moet worden vervangen, dan moet dit
gebeuren door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereikbaar
is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
Gebruik
WAARSCHUWING! Gevaar op
letsel, brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na gebruik
uit.
Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat
aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt met
ontvlambare producten in, bij of op het
apparaat.
4 Progress
WAARSCHUWING! Risico op
schade aan het apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem van
het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar bent
met koken.
wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv. een
deur), zorg er dan voor dat de deur nooit
gesloten is als het apparaat in werking
is. Warmte en vocht kunnen achter een
gesloten meubelpaneel ophopen en
schade aan het apparaat, de behuizing
of de vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
Bereiding met stoom
WAARSCHUWING! Gevaar
voor brandwonden en schade
aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat voorzichtig
openen na de bereiding met stoom.
Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel, brand en schade aan
het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met een erkend servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijdert. De deur is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in dit
apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor
gebruik in huishoudelijke apparaten.
Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING! Gevaar
voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
Progress 5
Verwijdering
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat
af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
Algemeen overzicht
10
8
9
16
13
14
12
5
4
1
2
3
4 63 5 721
11
15
1
Bedieningspaneel
2
Knop voor de ovenfuncties
3
Stroomlampje/symbool
4
Elektronische tijdschakelklok
5
Knop voor de temperatuur
6
Temperatuurindicator / symbool
7
Indicatielampje waterreservoir
8
Waterreservoir
9
Verwarmingselement
10
Lampje
11
Ventilator
12
Verwijderbare inschuifrail
13
Afvoerpijp
14
Waterafvoerklep
15
Roosterhoogtes
16
Stoomtoevoer
Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Combi schaal
Voor gebak en koekjes. Voor braden en
roosteren of als pan om vet op te
vangen.
VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Raadpleeg voor het instellen van
de dagtijd het hoofdstuk
"Klokfuncties".
Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en verwijderbare
inschuifrails uit het apparaat.
6 Progress
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud
en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires voor
het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
Voorverwarmen
Verwarm het apparaat voor om het
resterende vet weg te branden.
1. Stel de functie en de
maximumtemperatuur in.
2. Laat het apparaat een uur werken.
3. Stel de functie
en stel de
maximumtemperatuur in.
4. Laat het apparaat 15 minuten werken.
5. Stel de functie en stel de
maximumtemperatuur in.
6. Laat het apparaat 15 minuten werken.
Accessoires kunnen heter worden dan
normaal. Het apparaat kan een vreemde
geur en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg
dat er voldoende luchtcirculatie in de ruimte
is.
DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Verzonken knoppen
Om het apparaat te bedienen, moet u op
de bedieningsknop drukken. De
bedieningsknop komt naar voren.
Het apparaat aan- en uitzetten
Het hangt van het model of
uw apparaat knopsymbolen,
indicatielampjes of lampjes
heeft:
Het lampje gaat aan als het
apparaat in werking is.
Het symbool geeft aan of de
knop de kookzones, de
ovenfuncties of de
temperatuur bedient.
Het indicatielampje gaat aan
wanneer de oven opwarmt.
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
2. Draai de temperatuurknop om een
temperatuur te kiezen.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen,
de knop voor de ovenfuncties en de
knop voor de temperatuur naar de uit-
stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Binnenverlichting Het lampje activeren zonder een bereidingsfunctie.
Progress 7
Ovenfunctie Applicatie
Boven-/onder-
warmte
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Bovenverwar-
ming
Voor het bruin laten worden van taarten, gebak, brood.
Voor het afbakken van gare gerechten.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem
en het inmaken van voedsel.
Grill Intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveelheden
en voor het maken van toast.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte
met botten op één niveau. Ook om te gratineren en te brui-
nen.
Multi hetelucht /
ontdooien
Om op drie ovenniveaus te bakken of om voedsel te dro-
gen.Stel de temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor Bo-
ven-/onderwarmte.
Deze functie kan gebruikt worden om bevroren voedsel te
ontdooien zoals groente en fruit. De ontdooitijd hangt af
van de hoeveelheid en dikte van het voedsel.
Pizza Hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met intensief brui-
neren en een krokantere korst. Stel de temperatuur 20 -
40°C lager in dan voor boven-/onderwarmte.
Multi hetelucht +
stoom
Om gerechten te stomen. Gebruik deze functie om de duur
van de kooktijd te verminderen en om de vitaminen en voe-
dingsstoffen te conserveren. Selecteer de functie en stel de
temperatuur in tussen 130°C en 230°C.
Display
A B C
A. Functie-indicatielampjes
B. Tijdindicatie
C. Functie-indicatie
Toetsen
Knop Functie Beschrijving
MIN De tijd instellen.
8 Progress
Knop Functie Beschrijving
KLOK De klokfunctie instellen.
PLUS De tijd instellen.
Bereiding met stoom
1. Stel de -functie in.
2. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen. Vul het waterreservoir met
water tot het indicatielampje dat
aangeeft dat het waterreservoir vol is,
gaat branden.
De maximumcapaciteit van het reservoir
is 900 ml. Dit is voldoende voor
ongeveer 55 - 60 minuten stomen.
Gebruik alleen water als
vloeistof. Gebruik geen
gefilterd (gedemineraliseerd)
of gedistilleerd water.
Gebruik geen andere
vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen
(grappa, whisky, cognac,
etc.) in het waterreservoir.
3.
Duw het waterreservoir terug in de
oorspronkelijke stand.
4.
Bereid het gerecht voor in het
bijbehorende kookgerei.
5. Stel de temperatuur in tussen de 130
en 230 °C.
Bereiding met stoom geeft geen goede
resultaten bij temperaturen boven de
230 °C.
WAARSCHUWING! Wacht
minimaal 60 minuten na elke
bereiding met stoom om te
voorkomen dat er heet water uit
de waterafvoerklep komt.
Leeg het waterreservoir wanneer u klaar
bent met stomen.
LET OP! Het apparaat wordt
zeer heet. Er bestaat gevaar
voor brandwonden. Wees
voorzichtig als u de waterlade
ledigt.
Indicatielampje Reservoir leeg
Het indicatielampje geeft aan dat het
reservoir leeg is en dat u dit bij moet vullen.
Zie voor meer informatie 'Bereiden met
stoom'.
Indicatielampje m.b.t. vol
reservoir
Het indicatielampje geeft aan dat de
oven gereed is voor bereiding met stoom.
Als u teveel water in het
reservoir giet, zal de
beveiligingsafvoer het onderin
de oven laten lopen.
Verwijder het water met een
spons of een doek.
Het waterreservoir leeg maken
LET OP! Zorg dat het apparaat
is afgekoeld voordat u begint
met het legen van het
waterreservoir.
1. Bereid de afvoerpijp (C) voor die in
hetzelfde pakket als de
gebruikershandleiding is meegeleverd.
Plaats connector (B) op een van de
uiteinden van de afvoerpijp.
2. Plaats het tweede uiteinde van de
afvoerpijp (C) in een container. Plaats
deze container op een lagere plek dan
de afvoerklep (A).
Progress 9
B
C
A
3.
Open de ovendeur en bevestig de
connector (B) op de afvoerklep (A).
4. Druk bij het legen van het waterreservoir
herhaaldelijk op de connector.
Er kan een beetje water in
het waterreservoir zitten
wanneer het indicatielampje
Reservoir leeg aan is.
Wacht tot er geen water
meer uit de waterafvoerklep
komt.
5. Als er geen water meer stroomt, haalt u
de connector van de klep.
Gebruik het afvoerwater niet om
het stoomreservoir weer te
vullen.
KLOKFUNCTIES
Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
DAGTIJD Met deze functie kunt u de dagtijd instellen, wijzigen of contro-
leren.
DUUR Instellen hoe lang het apparaat in werking is.
EINDE Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.
VERTRAGINGS-
TIJD
Om de functies BEREIDINGSDUUR en EINDE te combineren.
KOOKWEKKER Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie heeft geen in-
vloed op de werking van het apparaat. U kunt de KOOKWEK-
KER op elk gewenst moment instellen, ook als het apparaat uit
staat.
Instellen en wijzigen vande tijd
U moet de tijd instellen voordat u de oven
bedient.
De aanduiding knippert als u het
apparaat aansluit op het stopcontact, als er
een stroomstoring is geweest of als de
timer niet is ingesteld.
Druk op of om de correcte tijd in te
stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het
knipperen en geeft de klok de ingestelde
tijd van de dag weer.
Druk om de dagtijd te wijzigen herhaaldelijk
op totdat begint te knipperen.
De BEREIDINGSDUUR instellen
1. Stel een ovenfunctie en de temperatuur
in.
2. Blijf op
drukken totdat begint te
knipperen.
10 Progress
3. Druk op of om de tijd voor de
BEREIDINGSDUUR in te stellen.
Op het display verschijnt .
4. Wanneer de ingestelde tijd is
verstreken, knippert
en hoort u een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
5. Druk op een willekeurige toets om het
geluidssignaal uit te zetten.
6. Draai de knop voor de ovenfuncties en
de knop voor de temperatuur naar de
uit-stand.
Het EINDE instellen
1.
Stel een ovenfunctie en de temperatuur
in.
2.
Blijf op
drukken totdat begint te
knipperen.
3.
Druk op of om de tijd in te stellen.
Op het display verschijnt .
4.
Wanneer de ingestelde tijd is
verstreken, knippert
en hoort u een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
5. Druk op een willekeurige toets om het
signaal uit te zetten.
6. Draai de knop voor de ovenfuncties en
de knop voor de temperatuur naar de
uit-stand.
De functie TIJDVERTRAGING
instellen
1. Stel een ovenfunctie en de temperatuur
in.
2. Blijf op drukken totdat begint te
knipperen.
3. Druk op of om de
BEREIDINGSDUUR in te stellen.
4. Druk op .
5. Druk op of om de tijd voor EINDE
in te stellen.
6. Druk op om te bevestigen.
Het apparaat gaat later automatisch aan,
werkt voor de ingestelde
BEREIDINGSDUUR en stop aan op de
ingestelde EINDTIJD. Op de ingestelde tijd,
weerklinkt er een geluidssignaal.
7. Het apparaat wordt automatisch
uitgeschakeld. Druk op een willekeurige
toets om het signaal uit te zetten.
8.
Draai de knop voor de ovenfuncties en
de knop voor de temperatuur naar de
uit-stand.
De KOOKWEKKER instellen
1.
Blijf op drukken totdat begint te
knipperen.
2. Druk op or om de gewenste tijd
in te stellen.
De KOOKWEKKER start automatisch na vijf
seconden.
3. Wanneer de ingestelde tijd voorbij is,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een willekeurige toets om het
geluidssignaal uit te zetten.
4. Draai de knop voor de ovenfuncties
naar de uit-stand.
De klokfuncties annuleren
1. Blijf op de drukken tot het symbool
voor de benodigde ovenfunctie begint
te knipperen.
2. Houd ingedrukt.
De klokfunctie gaat na een paar seconden
uit.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleidestangen
van de roostersteun en zorg ervoor dat de
pootjes omlaag staan.
Progress 11
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven en
zorg er hierbij voor dat de pootjes naar
beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid. Deze
inkepingen zorgen er ook voor
dat ze niet omkantelen. De hoge
rand rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
Accessoires voor de bereiding
met stoom
De stoomaccessoires worden
niet met het apparaat
meegeleverd. Neem voor meer
informatie contact op met uw
plaatselijke leverancier.
De schaal voor bereiding met stoom
De schaal bestaat uit een glazen kom, een
deksel met een gat voor de spuitmondslang
(C) en een stalen grill om de schaal op te
zetten.
Glazen kom (A)
Deksel (B)
12 Progress
De spuitmond en spuitmondslang
C
D
"C" is de spuitmondslang voor bereiding
met stoom, "D" is de spuitmond voor direct
stomen.
Spuitmondslang (C)
Spuitmond wordt gebruikt voor direct
stomen in de schaal (D)
Stalen grill (E)
Gebruik geen hete bakschalen op
koude / natte oppervlakken.
Gebruik geen koude vloeistof in een hete
bakschaal.
Gebruik de schaal niet op een hete
kookplaat.
Progress 13
Maak de schaal niet schoon met
schuurmiddelen, schuursponsjes en
schuurpoeders.
Bereiding met stoom in de
dieetschaal
Plaats de etenswaren op de stalen grill in
de schaal en doe de deksel erop.
1.
Steek de spuitmondslang in de speciale
opening in de deksel van de
dieetschaal.
C
2. Plaats de schaal op het tweede
inzetniveau vanaf de bodem.
3. Steek het andere uiteinde van de
spuitmondslang in de stoominlaat.
Zorg ervoor dat u de spuitmondslang niet
plet en dat de slang geen
verwarmingselement aan de bovenkant van
de oven raakt.
4.
Stel de oven in op de stoomfunctie.
Direct stomen
Plaats het gerecht op de stalen grill van de
braadslede. Voeg wat water toe.
LET OP! De deksel van de
schaal wordt niet gebruikt.
WAARSCHUWING! Wees
voorzichtig met het gebruik van
de spuitmond als de oven
werkt. Draag beschermende
ovenhandschoenen als u de
spuitmond hanteert in een
warme oven. Verwijder altijd de
spuitmond uit de oven als u
geen stoomfunctie gebruikt.
De spuitmondslang is speciaal
ontworpen voor het bereiden
van voedsel en bevat geen
schadelijke stoffen.
1. Plaats de spuitmond (D) in de
spuitmondslang (C). Sluit het andere
eind aan de stoominlet aan.
14 Progress
2.
Plaats de schaal op het eerste of
tweede inzetniveau vanaf de bodem.
Zorg ervoor dat u de spuitmondslang niet
plet en dat de slang geen
verwarmingselement aan de bovenkant van
de oven raakt.
3.
Stel de oven in op de stoomfunctie.
Wanneer u gerechten als kip, eend,
kalkoen, geit of een grote vis bereidt, steekt
u de spuitmond (D) rechtstreeks in het lege
deel van het vlees. Zorg dat de openingen
hiermee niet worden geblokkeerd.
Zie voor meer informatie over bereiding met
stoom de kooktabellen voor bereiding met
stoom in het hoofdstuk “Praktische tips”.
EXTRA FUNCTIES
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld om
de oppervlakken van het apparaat koel te
houden. Na het uitschakelen van het
apparaat kan de ventilatie doorgaan totdat
het apparaat is afgekoeld.
Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van het apparaat of
defecte componenten kunnen gevaarlijke
oververhitting veroorzaken. Om dit te
voorkomen is de oven voorzien van een
veiligheidsthermostaat die de
stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de
temperatuur is gedaald, wordt de oven
automatisch weer ingeschakeld.
AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten en
de kwaliteit en de hoeveelheid
van de gebruikte ingrediënten.
Algemene informatie
Het apparaat heeft vijf inzetniveaus. Tel
de inzetniveaus vanaf de bodem van het
apparaat.
Het apparaat heeft een speciaal systeem
dat de lucht circuleert en voor
doorlopende recycling van stoom zorgt.
Dankzij dit systeem is het mogelijk om
voedsel te bereiden in een atmosfeer
met stoom en worden de gerechten
Progress 15
zacht van binnen en knapperig van
buiten. Bovendien worden de
bereidingstijd en het energieverbruik tot
een minimum beperkt.
Vocht kan in het apparaat of op de
glazen deurpanelen condenseren. Dit is
normaal. Ga altijd iets terug staan van
het apparaat als u de deur van het
apparaat tijdens de werking opent. Om
de condens te verminderen, dient u het
apparaat 10 minuten te laten
voorverwarmen.
Veeg na elk gebruik het vocht van het
apparaat.
Plaats geen voorwerpen direct op de
bodem van het apparaat en bedek de
bodem tijdens de bereiding niet met
aluminiumfolie. Dit kan de bakresultaten
veranderen en de emaillelaag
beschadigen.
Voor de bereiding van gebak
De ovendeur mag pas worden geopend
als driekwart van de baktijd is
verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd
gebruikt, dient u één niveau ertussen
leeg te laten.
Voor de bereiding van vlees en
vis
Gebruik een diepe bak voor erg vet
voedsel om te oven te behoeden voor
blijvende vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten
rusten voordat u het aansnijdt, zodat het
vleessap er niet uit stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje
water in de lekbak gieten. Om rook te
vermijden, voegt u water toe wanneer
het is opgedroogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het
soort voedsel, de samenstelling en het
volume.
Houd in eerste instantie het
bereidingsproces in de gaten. Zoek bij het
gebruik van dit apparaat de beste
instellingen (temperatuur, bereidingsduur,
etc.) voor uw kookgerei, recepten en
hoeveelheden.
Bak- en braadschema
Taart
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Roos-
terhoog-
te
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Schuim-
taart
170 2 160 3 (2 en 4) 45 - 60 In een ca-
kevorm
Zand-
taartdeeg
170 2 160 3 (2 en 4) 20 - 30 In een ca-
kevorm
Kwark-
taart met
karne-
melk
170 1 165 2 60 - 80 In een ca-
kevorm
van 26 cm
16 Progress
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Roos-
terhoog-
te
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Appelge-
bak (ap-
peltaart)
1)
170 2 160 2 (links
en rechts)
80 - 100 In twee
cakevor-
men van
20 cm op
een bak-
rooster
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Op een
bakplaat
Confituur-
taart
170 2 165 2 (links
en rechts)
30 - 40 In een ca-
kevorm
van 26 cm
Cake,
zacht
170 2 160 2 50 - 60 In een ca-
kevorm
van 26 cm
Kerstge-
bak /
Rijkgevul-
de vruch-
tencake
1)
160 2 150 2 90 - 120 In een ca-
kevorm
van 20 cm
Pruimen-
taart
1)
175 1 160 2 50 - 60 In een
brood-
vorm
Cakejes -
één ni-
veau
170 3 140 - 150 3 20 - 30 Op een
bakplaat
Cakejes -
twee ni-
veaus
- - 140 - 150 2 en 4 25 - 35 Op een
bakplaat
Cakejes -
drie ni-
veaus
- - 140 - 150 1, 3 en 5 30 - 45 Op een
bakplaat
Koekjes /
geba-
kreepjes -
één ni-
veau
140 3 140 - 150 3 30 - 35 Op een
bakplaat
Progress 17
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Roos-
terhoog-
te
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Koekjes /
geba-
kreepjes -
twee ni-
veaus
- - 140 - 150 2 en 4 35 - 40 Op een
bakplaat
Koekjes /
geba-
kreepjes -
drie ni-
veaus
- - 140 - 150 1, 3 en 5 35 - 45 Op een
bakplaat
Schuim-
gebakjes
- één ni-
veau
120 3 120 3 80 - 100 Op een
bakplaat
Schuim-
gebakjes
- twee ni-
veaus
1)
- - 120 2 en 4 80 - 100 Op een
bakplaat
Brood-
jes
1)
190 3 190 3 12 - 20 Op een
bakplaat
Eclairs -
één ni-
veau
190 3 170 3 25 - 35 Op een
bakplaat
Eclairs-
twee ni-
veaus
- - 170 2 en 4 35 - 45 Op een
bakplaat
Taartjes 180 2 170 2 45 - 70 In een ca-
kevorm
van 20 cm
Rijkgevul-
de vruch-
tencake
160 1 150 2 110 - 120 In een ca-
kevorm
van 24 cm
Victoria-
taart met
jamvulling
170 1 160 2 (links
en rechts)
50 - 60 In een ca-
kevorm
van 20 cm
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
18 Progress
Brood en pizza
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd
(min)
Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Wit-
brood
1)
190 1 190 1 60 - 70 1 - 2
stuks,
500 gram
per stuk
Rogge-
brood
190 1 180 1 30 - 45 In een
brood-
vorm
Brood-
jes
1)
190 2 180 2 (2 en 4) 25 - 40 6 - 8
broodjes
op een
bakplaat
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Op een
bakplaat
of in een
braadpan
Scones
1)
200 3 190 3 10 - 20 Op een
bakplaat
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Flans
Gerecht
Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd
(min)
Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Pastataart 200 2 180 2 40 - 50 In een
vorm
Hartige
groenten-
taart
200 2 175 2 45 - 60 In een
vorm
Quiches
1)
180 1 180 1 50 - 60 In een
vorm
Lasagne
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 In een
vorm
Cannello-
ni
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 In een
vorm
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Progress 19
Vlees
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd
(min)
Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Rund-
vlees
200 2 190 2 50 - 70 Op een
bakroos-
ter
Varkens-
rug
180 2 180 2 90 - 120 Op een
bakroos-
ter
Kalfsvlees 190 2 175 2 90 - 120 Op een
bakroos-
ter
Engelse
rosbief,
rood
210 2 200 2 50 - 60 Op een
bakroos-
ter
Engelse
rosbief,
medium
210 2 200 2 60 - 70 Op een
bakroos-
ter
Engelse
rosbief,
doorbak-
ken
210 2 200 2 70 - 75 Op een
bakroos-
ter
Varkens-
schouder
180 2 170 2 120 - 150 Met
zwoerd
Varkens-
schenkel
180 2 160 2 100 - 120 2 stuks
Lams-
vlees
190 2 175 2 110 - 130 Bout
Kip 220 2 200 2 70 - 85 Heel
Kalkoen 180 2 160 2 210 - 240 Heel
Eend 175 2 220 2 120 - 150 Heel
Gans 175 2 160 1 150 - 200 Heel
Konijn 190 2 175 2 60 - 80 In stuk-
ken ge-
sneden
Haas 190 2 175 2 150 - 200 In stuk-
ken ge-
sneden
20 Progress
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd
(min)
Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Fazant 190 2 175 2 90 - 120 Heel
Vis
Gerecht Boven-/onderwarmte Multi hetelucht Tijd
(min)
Opmer-
kingen
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tempe-
ratuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Forel /
Zeebra-
sem
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 vis-
sen
Tonijn /
zalm
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 filets
Grill
Verwarm de lege oven 3
minuten voor.
Gerecht Gewicht Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stuks (g) 1e kant 2e kant
Tourne-
dos
4 800 max. 12 - 15 12 - 14 4
Biefstuk 4 600 max. 10 - 12 6 - 8 4
Worstjes 8 - max. 12 - 15 10 - 12 4
Varkens-
kotelet
4 600 max. 12 - 16 12 - 14 4
Kip (in 2
helften)
2 1000 max. 30 - 35 25 - 30 4
Vleesspie-
sen
4 - max. 10 - 15 10 - 12 4
Kippen-
borst
4 400 max. 12 - 15 12 - 14 4
Hambur-
ger
6 600 max. 20 - 30 - 4
Progress 21
Gerecht Gewicht Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stuks (g) 1e kant 2e kant
Visfilets 4 400 max. 12 - 14 10 - 12 4
Geroo-
sterde
sand-
wiches
4 - 6 - max. 5 - 7 - 4
Geroo-
sterd
brood
4 - 6 - max. 2 - 4 2 - 3 4
Circulatiegrill
Rundvlees
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Rosbief of ossen-
haas, rood
1)
per cm dikte 190 - 200 5 - 6 1 of 2
Rosbief of ossen-
haas, medium
1)
per cm dikte 180 - 190 6 - 8 1 of 2
Rosbief of ossen-
haas, doorbakken
1)
per cm dikte 170 - 180 8 - 10 1 of 2
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht
Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk,
nekstuk, hamlap
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 of 2
Kotelet, ribbetje 1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 of 2
Gehaktbrood 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 of 2
Varkensschenkel
(voorgekookt)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 of 2
Kalfsvlees
Gerecht
Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Geroosterd
kalfsvlees
1 160 - 180 90 - 120 1 of 2
22 Progress
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Kalfsschenkel 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 of 2
Lamsvlees
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Lamsbout, ge-
roosterd lams-
vlees
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 of 2
Lamsrug, medi-
um
1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 of 2
Gevogelte
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Stukken gevo-
gelte
0,2 - 0,25 elk 200 - 220 30 - 50 1 of 2
Halve kip 0,4 - 0,5 elk 190 - 210 35 - 50 1 of 2
Kip, haantje 1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 of 2
Eend 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 of 2
Gans 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 of 2
Turkije 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 of 2
Turkije 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 of 2
Vis (gestoomd)
Gerecht
Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Hele vis 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 of 2
Ontdooien
Gerecht Gewicht
(g)
Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd (min) Opmerkingen
Kip 1000 100 - 140 20 - 30 Leg de kip op een omge-
keerde onderschotel in
een groot bord. Halver-
wege de bereidingstijd
omdraaien.
Progress 23
Gerecht Gewicht
(g)
Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd (min) Opmerkingen
Vlees 1000 100 - 140 20 - 30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees 500 90 - 120 20 - 30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel 150 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien 300 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 80 - 100 10 - 15 Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt.
Gebak 1400 60 60 -
Drogen - Multi hetelucht
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het één nacht afkoelen om het
drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
24 Progress
Multi hetelucht + stoom
Taart en koekjes
Gerecht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Opmerkingen
Appeltaart
1)
160 60 - 80 2 In een cakevorm van 20
cm
Taarten 175 30 - 40 2 In een cakevorm van 26
cm
Vruchtencake 160 80 - 90 2 In een cakevorm van 26
cm
Cake, zacht 160 35 - 45 2 In een cakevorm van 26
cm
Panettone
1)
150 - 160 70 - 100 2 In een cakevorm van 20
cm
Pruimentaart
1)
160 40 - 50 2 In een broodvorm
Cakejes 150 - 160 25 - 30 3 (2 en
4)
Op een bakplaat
Koekjes 150 20 - 35 3 (2 en
4)
Op een bakplaat
Koffiebroodjes
met gist
1)
180 - 200 12 - 20 2 Op een bakplaat
Brioches
1)
180 15 - 20 3 (2 en
4)
Op een bakplaat
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Brood en pizza
Gerecht
Gewicht (g) Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkin-
gen
Witbrood
1)
1000 180 - 190 45 - 60 2 1 - 2 stuks,
500 gram
per stuk
Broodjes
1)
500 190 - 210 20 - 30 2 (2 en 4) 6 - 8 brood-
jes op een
bakplaat
Pizza
1)
- 200 - 220 20 - 30 2 Op een bak-
plaat
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Progress 25
Flans
Gerecht Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Gevulde groenten 170 - 180 30 - 40 1 In een vorm
Lasagne 170 - 180 40 - 50 2 In een vorm
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60 1 (2 en 4) In een vorm
Vlees
Gerecht Gewicht (g) Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min)
Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Geroosterd var-
kensvlees
1000 180 90 - 110 2 Op een bak-
rooster
Kalfsvlees 1000 180 90 - 110 2 Op een bak-
rooster
Biefstuk - rood 1000 210 45 - 50 2 Op een bak-
rooster
Biefstuk - me-
dium
1000 200 55 - 65 2 Op een bak-
rooster
Biefstuk - gaar 1000 190 65 - 75 2 Op een bak-
rooster
Lamsvlees 1000 175 110 -
130
2 Bout
Kip 1000 200 55 - 65 2 Heel
Kalkoen 4000 170 180 -
240
2 Heel
Eend 2000 - 2500 170 -
180
120 -
150
2 Heel
Gans 3000 160 -
170
150 -
200
1 Heel
Konijn - 170 -
180
60 - 90 2 In stukken ge-
sneden
Vis
Gerecht
Ge-
wicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Forel 1500 180 25 - 35 2 3 - 4 vissen
Tonijn 1200 175 35 - 50 2 4 - 6 filets
26 Progress
Gerecht Ge-
wicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(min)
Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Heek - 200 20 - 30 2 -
Met stoom opnieuw verwarmen
Gerecht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Stoofschotel/
Gegratineerde
schotel
1)
140 15 - 25 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Pasta en saus
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Bijgerechten
(d.w.z. rijst, aard-
appelen, pasta)
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Bordgerechten
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Vlees
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Groenten
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Koken in de dieetbraadschotel
Gebruik de functie Multi-hetelucht +
Stomen.
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Broccoliroosjes 150 20 - 25 2
Aubergine 150 15 - 20 2
Bloemkoolroosjes 150 25 - 30 2
Tomaten 150 15 2
Witte asperges 150 35 - 45 2
Groene asperges 150 25 - 35 2
Courgetteplakjes 150 20 - 25 2
Wortelen 150 35 - 40 2
Progress 27
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Venkel 150 30 - 35 2
Koolrabi 150 25 - 30 2
Paprikareepjes 150 20 - 25 2
Selderieplakjes 150 30 - 35 2
Vlees
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Gekookte ham 150 55 - 65 2
Gepocheerde kippe-
borst
150 25 - 35 2
Casselerrib (gerookte
varkensrug)
150 80 - 100 2
Vis
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Forel 150 25 - 30 2
Zalmfilet 150 25 - 30 2
Bijgerechten
Gerecht
Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Rijst 150 35 - 40 2
Ongepelde tomaten,
medium
150 50 - 60 2
Gekookte aardap-
pels
150 35 - 45 2
Polenta 150 40 - 45 2
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
28 Progress
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een
afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Apparaten van roestvrij staal of
aluminium
Maak de ovendeur alleen met
een vochtige doek of natte
spons schoon. Droog maken
met een zachte doek.
Vermijd het gebruik van
staalwol, zure of schurende
producten, deze kunnen de
oppervlakken van de oven
beschadigen. Maak het
bedieningspaneel van de oven
net zo voorzichtig schoon.
De afdichting van de deur
schoonmaken
Voer regelmatig een controle van de
deurafdichting uit. De afdichting van de
deur bevindt zich rondom het frame aan
de binnenkant van de oven. Gebruik het
apparaat niet als de afdichting van de
deur is beschadigd. Neem contact op
met een servicecentrum.
Voor meer informatie over het
schoonmaken van de deurafdichting,
raadpleegt u de algemene informatie
over reiniging.
Verwijderbare inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit de
zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit de
zijwand en verwijder deze.
2
1
Installeer de inschuifrails in de omgekeerde
volgorde.
Het waterreservoir reinigen
WAARSCHUWING! Schenk
geen water in het waterreservoir
tijdens de reinigingscyclus.
Tijdens de reinigingsprocedure
kan er water uit de
stoomtoevoer in de ovenruimte
druppelen. Plaats een lekbak op
het niveau direct onder de
stoomtoevoer om te voorkomen
dat het water op de bodem van
de oven terechtkomt.
U kunt na een tijd last krijgen van
kalkaanslag in uw oven. Om dit te
voorkomen, dient u de onderdelen van de
oven die de stoom genereren schoon te
maken. Maak het waterreservoir na elke
bereiding met stoom leeg.
Soorten water
Zacht water met weinig kalk - de
fabrikant beveelt dit aan, omdat de
hoeveelheid schoonmaakprocedures
hiermee afneemt.
Kraanwater - u kunt dit gebruiken als
uw waterleiding een zuiveringsinstallatie
of een waterontharder heeft.
Hard water met veel kalk - heeft geen
invloed op de prestaties van het
apparaat, maar de reinigingscycli
moeten vaker worden uitgevoerd.
Progress 29
HOEVEELHEID CALCIUM AANGEGEVEN DOOR W.G.O. (Wereldgezondheidsorganisatie)
Kalkaanslag Waterhardheid Waterclassifi-
catie
Ontkalken om
de
(Franse hard-
heid)
(Duitse hard-
heid)
0 – 60 mg/l 0 - 6 0 - 3 Zoet of zacht 75 cycli - 2,5
maand
60 – 120 mg/l 6 - 12 3 - 7 Middelmatig
hard
50 cycli - 2
maand
120 – 180 mg/l 12 - 18 8 - 10 Hard of kalk-
houdend
40 cycli - 1,5
maand
meer dan 180
mg/l
meer dan 18 meer dan 10 Erg hard 30 cycli - 1
maand
1. Vul het waterreservoir met 850 ml water
en 50 ml citroenzuur (vijf theelepels).
Schakel de oven uit en wacht ongeveer
60 minuten.
2. Schakel de oven in en stel de functie
Hete lucht + stoom in. Stel de
temperatuur in op 230 °C. Schakel de
oven na 25 minuten uit en laat hem 15
minuten afkoelen.
3. Schakel de oven in en stel de functie
Hete lucht + stoom in. Stel de
temperatuur in tussen de 130 en
230°C. Schakel de oven na 10 minuten
uit.
Laat de oven afkoelen en laat de inhoud
van het reservoir verder weglopen. Zie 'Het
waterreservoir leegmaken'.
4.
Spoel het waterreservoir om en veeg de
kalkresten aan de binnenkant van de
oven met een doek weg.
5.
Maak de afvoerslang met de hand
schoon in een warm sopje. Om schade
te voorkomen, kunt u beter geen zuren,
spuitbussen of gelijksoortige
schoonmaakmiddelen gebruiken.
De ovendeur reinigen
De ovendeur heeft twee glazen panelen. U
kunt de ovendeur en interne glasplaat
verwijderen om ze te reinigen.
De ovendeur kan dichtslaan als
u de interne glasplaat probeert
te verwijderen als de ovendeur
nog gemonteerd is.
LET OP! Gebruik het apparaat
nooit zonder de interne
glasplaat.
1. Open de deur volledig en houd de twee
deurscharnieren vast.
2. Til de hendels op de twee scharnieren
omhoog en draai ze.
30 Progress
3.
Sluit de ovendeur halverwege tot de
eerste openingsstand. Trek hem daarna
naar voren en haal hem uit zijn zitting.
4. Leg de deur op een zachte doek op een
stabiele ondergrond.
5. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
6. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
7. Houd de glasplaat van de deur bij de
bovenkant vast en trek het voorzichtig
naar buiten. Zorg dat het glas volledig
uit de geleiders schuift.
8. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u ze gereinigd hebt, monteer dan de
glasplaat en de ovendeur. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde.
De bedrukte zone moet naar de binnenkant
van de deur gericht zijn. Zorg ervoor dat het
oppervlak van de glasplaat op de bedrukte
zijde na de installatie niet ruw aanvoelt.
Zorg ervoor dat u de interne glasplaat
correct in de uitsparingen plaatst.
A
Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit voorkomt
schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING! Gevaar
voor elektrocutie! Maak de
zekering los voordat u de lamp
vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
LET OP! Houd de
halogeenlamp altijd met een
doek vast om te voorkomen dat
er vetrestjes op de ovenlamp
verbranden.
Progress 31
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het achterste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgeslagen. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Op het display wordt '12.00'
weergegeven.
Er is een stroomstoring ge-
weest.
Stel de klok opnieuw in.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
Er bevindt zich water in de
oven.
Er zit te veel water in het re-
servoir.
Zet de oven uit en neem het
water op met een doek of
een spons.
Het indicatielampje dat aan-
geeft dat het waterreservoir
vol is, brandt niet.
Er is niet voldoende water in
het reservoir.
Vul het waterreservoir met
water tot het indicatielampje
gaat branden. Als er water in
de oven stroomt terwijl het
indicatielampje nog steeds
niet brandt, neemt u contact
op met een erkende service-
monteur.
32 Progress
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het indicatielampje dat aan-
geeft dat het waterreservoir
leeg is , brandt.
Er is geen water in het reser-
voir.
Vul het reservoir. Als het indi-
catielampje nog steeds
brandt, neemt u contact op
met een erkende service-
monteur.
De bereiding met stoom
werkt niet.
Er is geen water in het reser-
voir.
Vul het waterreservoir.
De bereiding met stoom
werkt niet.
Het gat wordt verstopt door
kalk
Controleer de stoomtoevoer-
opening. Verwijder de kalk.
Het legen van het waterreser-
voir neemt meer dan drie mi-
nuten in beslag of er lekt wa-
ter uit de opening van de
stoomtoevoer.
Er bevindt zich kalkaanslag in
de oven.
Maak het waterreservoir
schoon. Zie 'Het waterreser-
voir reinigen'.
Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder het
typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
MONTAGE
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Progress 33
Inbouw
16
573
21548
min. 550
20
600
min. 560
558
589
114
594
595 +/-1
3
5
558
21548
min. 550
20
589
114
16
573
590
min. 560
594
3
5
595 +/-1
Bevestiging van het apparaat
aan het kastje
Elektrische installatie
De fabrikant is niet
verantwoordelijk indien u deze
veiligheidsmaatregelen uit
hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'
niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd met stekker en
netsnoer.
Kabel
Kabeltypes die van toepassing zijn op de
installatie of vervanging:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F,
H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Voor het deel van de kabel raadpleegt u het
totale vermogen op het typeplaatje. U kunt
ook de tabel raadplegen:
Totaal vermogen
(W)
Deel van de kabel
(mm²)
maximaal 1380 3 x 0.75
maximaal 2300 3 x 1
maximaal 3680 3 x 1.5
De aardekabel (groene/gele kabel) moet 2
cm langer zijn dan de fase- en neutrale
kabels (blauwe en bruine kabels).
34 Progress
ENERGIEZUINIGHEID
Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Progress
Modelidentificatie PBD35100X
Energie-efficiëntie Index 105.9
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven
+ onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hete-
lucht
0.90 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 72 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 31.2 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u
helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd de
deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk
gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer energie
te besparen.
Indien mogelijk de oven niet voorverwarmen
voordat u er voedsel in plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer dan
30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van de
bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om andere
maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte te
gebruiken en een maaltijd warm te houden.
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen. Help
om het milieu en de volksgezondheid te
beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
Progress 35
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
36 Progress
*
Progress 37
38 Progress
Progress 39
www.progress-hausgeraete.de
867339847-B-502016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Progress PBD35100X Handleiding

Type
Handleiding