AEG BS7304021M Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

PRO COMBI
GEBRUIKSAAN-
WIJZING
BS7304001
BS7304021
BS7304071
NL
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.............................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................... 7
4. BEDIENINGSPANEEL.....................................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT....................... 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................... 10
7. KLOKFUNCTIES............................................................................................................ 14
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S............................................................................. 15
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES...............................................................................17
10. EXTRA FUNCTIES....................................................................................................... 19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS.......................................................................................... 21
12. ONDERHOUD EN REINIGING.................................................................................. 42
13. PROBLEEMOPLOSSING............................................................................................ 44
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om
vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven
gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal
van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt. Model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2 www.aeg.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt
door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van
het apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is uitgerust met een
kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat
niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om
accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
NEDERLANDS
3
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de
fabrikant, een erkende serviceverlener of een
gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde
gevaarlijke situaties te voorkomen.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Installatie
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische
informatie op het typeplaatje
overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
www.aeg.com
4
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Gebruik dit apparaat uitsluitend in
een huishoudelijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of items die vochtig zijn door
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
Plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten deur.
NEDERLANDS
5
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden
en schade aan het apparaat.
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom. Er
kan stoom vrijkomen.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het
apparaat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen
in dit apparaat zijn uitsluitend
bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te
voorkomen dat kinderen en
huisdieren opgesloten raken in het
apparaat.
www.aeg.com
6
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
21
10
5
4
6
7
8
9
3
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor
kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
NEDERLANDS
7
bereiding (bv. groenten, stukken vis,
kippenborst). De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken (bv.
rijst, polenta, pasta).
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Beschrijving
1
- WEERGAVE Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen
3
OPTIES Om een ovenfunctie, een reinigingsfunctie of
een automatisch programma in te stellen.
4
MIJN FAVORIETE
PROGRAMMA
Het opslaan van uw favoriete programma's. Ge-
bruik deze functie om uw favoriete programma
rechtstreeks te openen, ook als het apparaat is
uitgeschakeld.
5
TEMPERATUUR /
SNEL OPWARMEN
De temperatuur in de oven of de temperatuur
van de vleesthermometer instellen en controle-
ren (indien aanwezig). Als u de knop drie secon-
den ingedrukt houdt, wordt de functie Snel op-
warmen in- en uitgeschakeld. Rechtstreekse toe-
gang tot de temperatuurinstelling van de eerste
ovenfunctie wanneer het apparaat is uitgescha-
keld.
www.aeg.com8
Tiptoets Functie Beschrijving
6
OMHOOG, OM-
LAAG
Omhoog of omlaag gaan in het menu.
7
OK De selectie of instelling bevestigen. Omlaag
gaan in het menu.
8
OVENVERLICHT-
ING
Het lampje in- of uitschakelen.
9
KLOK De klokfuncties instellen.
10
KOOKWEKKER De Kookwekker instellen.
4.2 Weergave
A B C
DEFG
A) Ovenfunctiesymbool
B) Display van temperatuur/tijd
C) Weergave Klok/restwarmte/kookwekker
D) Restwarmte-indicatie
E) Indicatielampjes voor de klokfuncties
F) Opwarmindicatie/Snel opwarmen-
indicatie
G) Nummer van een ovenfunctie/het
programma
Andere indicaties op het display:
Symbool Naam Beschrijving
Functies U kunt een ovenfunctie kiezen.
Automatisch programma U kunt een automatisch programma kie-
zen.
Mijn favoriete programma Het programma Favoriet is in werking.
/
kg / g Een automatisch programma met ge-
wichtinvoer is in werking.
/
u / min Een klokfunctie is in werking.
Temperatuur / Snel opwarmen De functie werkt.
Temperatuur De actuele temperatuur wordt aangeg-
even.
NEDERLANDS
9
Symbool Naam Beschrijving
Temperatuur U kunt deze temperatuur wijzigen.
Vleesthermometer De vleesthermometer bevindt zich in de
aansluiting voor de vleesthermometer.
Licht U hebt het licht uitgeschakeld.
Kookwekker De kookwekker staat aan.
4.3 Voorverwarmindicatie
Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de
balkjes op het display branden. De
balkjes geven aan dat de temperatuur in
het apparaat toe- of afneemt.
Wanneer het apparaat de ingestelde
temperatuur heeft bereikt, verdwijnen de
balkjes van het display.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
5.2 Tijd instellen
Na de eerste aansluiting op het
elektriciteitsnet, blijven alle symbolen op
het display enkele seconden branden. In
de volgende seconden toont het display
de softwareversie.
Als de weergave van de softwareversie
uit gaat, verschijnt h en 12:00 op het
scherm.
1. Raak of aan om het uur in te
stellen.
2. Raak
of aan.
3. Raak of aan om de minuten in
te stellen.
4. Raak of aan.
Het display Temperatuur/Tijd geeft de
nieuwe tijd weer.
5.3 Tijd veranderen
U kunt de dagtijd alleen wijzigen als het
apparaat uit staat.
Tik op .
knippert op het display.
Om de nieuwe dagtijd in te stellen,
raadpleeg "Tijd instellen".
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
6.1 Het apparaat gebruiken
U kunt het apparaat gebruiken in:
de handmatige modus
automatische programma's
www.aeg.com10
6.2 Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
Volledige stoom Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of speciale
bijgerechten.
Combi Plus sto-
men
Voor gerechten met hoog vochtgehalte en voor het
stomen van vis, custard en terrines.
Combi stomen Voor het bakken van brood, het braden van grote
stukken vlees of het opwarmen van gekoelde en bevro-
ren maaltijden.
ECO Stomen Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik tijdens
het koken optimaliseren. Het is nodig om de kooktijd
eerst in te stellen. Voor meer informatie over de aanbe-
volen instellingen raadpleegt u de kooktabellen met de
equivalente ovenfunctie.
Multi hetelucht
(vochtig)
Voor het besparen van stroom als u droog gebakken
voedsel bakt en bereidt. Ook om gebakken voedsel in
bakblikken op één rekniveau te bakken. Deze functie
werd gebruikt om energie-efficiëntieklasse axx.
EN50304 te bepalen
Multi hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40 °C lager in
dan bij Boven- en onderwarmte.
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met intensief
bruinen en een krokantere korst. Stel de temperatuur
20 - 40 °C lager in dan voor Boven + onderwarmte.
Traag garen Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig
braadvlees.
Boven + onder-
warmte
Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Diepvriesvoeding Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat, aardappelk-
roketten, loempia's.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevo-
gelte met botten op 1 niveau. Ook om te gratineren en
te bruinen.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveel-
heden en voor het maken van toast.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
NEDERLANDS
11
Ovenfunctie Toepassing
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bod-
em en het goedhouden van de vulling.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik tijdens
het koken optimaliseren. Het is nodig om de kooktijd
eerst in te stellen. Voor meer informatie over de aanbe-
volen instellingen raadpleegt u de kooktabellen met de
equivalente ovenfunctie.
Stoomreiniging Om de binnenkant van de oven met stoom te reinigen.
6.3 De ovenfunctie instellen
1. Activeer het apparaat met of .
Het display geeft de ingestelde
temperatuur, het symbool en het
nummer van de ovenfunctie weer.
2. Raak of aan om een
ovenfunctie in te stellen.
3. Raak
aan. Anders start het
apparaat na vijf seconden
automatisch.
Als u het apparaat activeert
en geen ovenfunctie of
programma instelt, wordt
het apparaat na 20
seconden automatisch
uitgeschakeld.
6.4 Temperatuur wijzigen
Raak of aan om de temperatuur in
stappen van 5 °C te wijzigen.
Wanneer het apparaat de ingestelde
temperatuur heeft bereikt, weerklinkt er
drie keer een geluidssignaal en gaat de
verwarmingsindicatie uit.
6.5 Temperatuur opvragen
U kunt de temperatuur in het apparaat
controleren wanneer de functie of het
programma in werking is.
1. Tik op
.
Het temperatuur-/tijddisplay geeft de
temperatuur in het apparaat aan.
2. Raak
aan om terug te keren naar
de ingestelde temperatuur. Het
display geeft dit na vijf seconden
automatisch weer.
6.6 Functie Snel opwarmen
Leg geen voedsel in de oven wanneer de
functie Snel opwarmen is ingeschakeld.
De functie Snel opwarmen is niet bij elke
ovenfunctie beschikbaar. Als de
Fouttoon is ingeschakeld in het
"Instellingenmenu" zal als deze functie
niet beschikbaar is voor de ingestelde
functie, er een geluidssignaal klinken.
De functie Snel opwarmen verlaagt de
opwarmtijd.
Om deze functie te activeren, tik op
en houd meer dan drie seconden
ingedrukt.
Als u de functie Snel opwarmen
activeert, gaan de balkjes op het display
www.aeg.com
12
één voor één knipperen en
gaat branden om aan te geven dat de
functie werkt.
6.7 Bereiding met stoom
De klep van de waterschuiflade bevindt
zich in het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Plaats geen water direct in
de stomer! Gebruik alleen
water als vloeistof. Gebruik
geen gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water.
1. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
2. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watertoevoer is voldoende voor ca.
50 minuten.
3. Plaats het waterreservoir terug op
zijn oorspronkelijke plaats.
4. Schakel het apparaat in.
5. Stel de functie Stoom (zie de tabel
"Ovenfuncties") en de temperatuur
in.
6. Raak
aan om de functie voor de
DUUR
of het EINDE in te stellen
(zie "Het EINDE instellen" of "De
DUUR instellen").
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er
opnieuw een geluidssignaal.
7. Raak aan om het geluidssignaal
en het apparaat uit te schakelen.
Als de stomer leeg is, klinkt
er een geluidssignaal.
Neem nadat het apparaat is afgekoeld,
het resterende water van de
stoomgenerator op met een spons.
Reinig de stomer indien nodig met wat
azijn. Laat het apparaat volledig
uitdrogen met de deur geopend.
6.8 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken:
Restwarmte
Wanneer de verwarmingsfunctie
of een programma in werking is,
worden de
verwarmingselementen 10%
eerder uitgeschakeld (de lamp en
ventilator blijven werken). Deze
functie werkt alleen als de
kooktijd langer dan 30 minuten is.
Anders moet u de klokfuncties
(duur, eindtijd, tijdvertraging)
gebruiken. Deze toepassing werkt
niet met de grillfuncties.
Wanneer het apparaat uit is, kunt
u de warmte gebruiken om het
eten warm te houden. Het display
voor de klok/restwarmte geeft de
resterende temperatuur weer. De
balkjes geven de afnemende
temperatuur aan.
Koken met de lamp uit - raak
aan
om de lamp tijdens het koken uit te
schakelen.
Eco-functies - raadpleeg
"Ovenfuncties".
Wanneer u de functie Multi hetelucht
(vochtig) gebruikt, wordt de lamp na
30 seconden uitgeschakeld. De lamp
wordt opnieuw geactiveerd wanneer
u
aanraakt of wanneer u de deur
opent.
Als u de Eco-functies, gebruikt,
schakelt de lamp uit. De lamp wordt
opnieuw geactiveerd wanneer u
aanraakt of wanneer u de deur van
het apparaat opent.
Het display uitschakelen - als dit
nodig is, kunt u het display volledig
uitschakelen. Raak en
tegelijkertijd aan totdat het display uit
gaat. Deze stap schakelt het apparaat
ook in.
NEDERLANDS
13
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Toepassing
TIMER MET OPTEL-
FUNCTIE
Om de optelfunctie in te stellen; toont hoe lang het ap-
paraat in werking is. Deze functie heeft geen invloed op
de werking van het apparaat.
DAGTIJD De tijd van de dag controleren. Om de dagtijd te wijzi-
gen, raadpleeg "Tijd instellen".
DUUR Instellen hoe lang het apparaat in werking is.
EINDE Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld. Be-
reidingsduur en einde kunnen gelijktijdig worden ge-
bruikt (tijdvertraging), als het apparaat op een later tijd-
stip automatisch wordt in- en uitgeschakeld.
SET+GO Het apparaat wordt op een later tijdstip met één aanrak-
ing van de tiptoets met de benodigde instellingen ges-
tart.
7.2 Timer met optelfunctie
De Optelfunctie is niet
geactiveerd als Duur en
Einde zijn ingesteld.
De Optelfunctie start als het apparaat
begint te verwarmen.
1. Om de Optelfunctie te resetten, tik
herhaaldelijk op
tot in het
display knippert.
2. Raak aan totdat op het display
"00:00" staat en de timer met
optelfunctie weer opnieuw begint te
tellen.
7.3 De DUUR instellen
1. Activeer het apparaat en stel een
ovenfunctie en de temperatuur in.
2. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display
weergeeft.
knippert op het display.
3. Raak
of aan om de minuten
van de DUUR in te stellen.
4. Raak aan om te bevestigen.
5. Gebruik of om de uren van
de DUUR in te stellen.
Als u tijdens het instellen van de DUUR
of aanraakt, schakelt het apparaat
over naar de instelling van de functie
EINDE.
6. Wanneer de ingestelde tijd is
verlopen, klinkt er gedurende twee
minuten een geluidssignaal.
en tijdinstelling knippert in het
display. Het apparaat wordt
uitgeschakeld.
7. Raak een tiptoets aan of open de
deur om het geluidssignaal te
stoppen.
8. Schakel het apparaat uit.
7.4 Het EINDE instellen
1. Activeer het apparaat en stel een
ovenfunctie en de temperatuur in.
2. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display
weergeeft.
knippert op het display.
3. Gebruik
of om het EINDE in
te stellen en of om te
bevestigen. U stelt eerst de minuten
en dan de uren in.
Wanneer de ingestelde tijd eindigt,
weerklinkt er gedurende twee minuten
www.aeg.com
14
een geluidssignaal en knipperen in
het display. Het apparaat wordt
uitgeschakeld.
4. Raak een tiptoets aan of open de
deur om het geluidssignaal te
stoppen.
5. Schakel het apparaat uit.
7.5 QUICK START instellen
U kunt de functie SET+GO alleen
gebruiken als de DUUR is ingesteld.
1. Stel een ovenfunctie (of programma)
en temperatuur in (zie "De
ovenfunctie instellen" en "De
temperatuur wijzigen").
2. Stel de DUUR in (zie "De duur
instellen").
3. Raak herhaaldelijk aan totdat
in het display knippert.
4. Raak aan om de functie QUICK
START in te stellen.
Het display geeft
en met een
indicatie weer. Deze indicatie wordt
weergegeven wanneer de klokfunctie
wordt geactiveerd.
5. Raak een sensorveld aan (behalve
AAN/UIT) om de functie SET+GO te
starten.
7.6 De KOOKWEKKER
instellen
Gebruik de KOOKWEKKER om een
aftelfunctie in te stellen (maximum 23 u
59 min).Deze functie heeft geen invloed
op de werking van de oven. U kunt de
KOOKWEKKER op elk gewenst moment
instellen, ook als het apparaat uit staat.
1. Tik op
.
en "00" knipperen in het display.
2. Gebruik of om de
KOOKWEKKER in te stellen. U moet
eerst seconden en dan minuten en
uren instellen.
3. Raak aan. Anders start de
KOOKWEKKER na vijf seconden
automatisch.
Wanneer de ingestelde tijd eindigt,
weerklinkt er gedurende twee minuten
een geluidssignaal en knipperen "00:00"
en in het display.
4. Raak een tiptoets aan of open de
deur om het geluidssignaal te
stoppen.
7.7 De tijdvertragingsfunctie
instellen
De items DUUR en EINDE kunnen
tegelijkertijd worden gebruikt, wanneer
de oven op een later tijdstip automatisch
wordt in- en uitgeschakeld. In dit geval
wordt de DUUR eerst ingesteld, en
dan EINDE
(zie "De DUUR instellen"
en "Het EINDE instellen").
Wanneer de
tijdvertragingsfunctie wordt
ingeschakeld, geeft het
display het statische
symbool van de ovenfunctie
weer, met een punt en
. De punt geeft aan welke
klokfunctie zich op het
display voor de klok-/
restwarmte bevindt.
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
Er zijn 25 automatische programma's.
Gebruik een automatisch programma of
een recept als u geen kennis over of
ervaring in het bereiden van een gerecht
hebt. Het display toont de rekstand en
de standaardkooktijden voor alle
automatische programma's.
NEDERLANDS
15
8.1 Automatische programma's
Programmanummer Programmanaam
1 GROENTEN, TRADITIONEEL
2 AARDAPPELGRATIN
3 VOLKORENBROOD
4 GOOIT
5 VISFILET
6 GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
7 PRUIMENKRAKELING
8 KALFSSCHENKEL
9 RIJST
10 LASAGNE
11 DEEG LATEN RIJZEN
12 GEBRADEN VLEES
13 GEROOSTERD VARKENSVLEES
14 GEROOSTERD KALFSVLEES
15 GEROOSTERD LAMSVLEES
16 GEROOSTERD WILD
17 HELE KIP
18 PIZZA
19 QUICHE LORRAINE
20 CITROENCAKE
21 KWARKTAART
22 CANNELLONI
23 KANT-EN-KLARE TAART
24 AFBAKPIZZA
25 KANT-EN-KLARE AARDAPPELGERECHTEN
8.2 Automatische
programma's
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op .
Het display geeft , een symbool en
nummer van het automatische
programma weer.
3. Raak
of aan om het
automatische programma te kiezen.
4. Tik op
of wacht vijf seconden tot
het apparaat automatisch start.
www.aeg.com16
5. Wanneer de ingestelde tijd is
verlopen, klinkt er gedurende twee
minuten een geluidssignaal. Het
symbool knippert.
Het apparaat wordt uitgeschakeld.
6. Raak een tiptoets aan, of open de
deur om het geluidssignaal te
stoppen.
8.3 Automatische
programma's met
gewichtinvoer
Als u het gewicht van het vlees instelt,
berekent het apparaat de braadtijd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op
.
3. Raak of aan om het
gewichtprogramms in te stellen.
Op het display verschijnt: kooktijd,
duursymbool,
, een standaard
gewicht, een maateenheid (kg, gr).
4. Raak aan. Anders worden de
instellingen na vijf seconden
automatisch opgeslagen.
Het apparaat wordt ingeschakeld.
5. Het symbool van de
gewichtseenheid knippert in het
display. Gedurende deze tijd kunt u
de standaard gewichtswaarde
wijzigen met
of . Tik op .
6. Wanneer de ingestelde tijd is
verlopen, klinkt er gedurende twee
minuten een geluidssignaal.
knippert.
Het apparaat wordt uitgeschakeld.
7. Raak een tiptoets aan, of open de
deur om het geluidssignaal te
stoppen.
8.4 Automatische
programma's met
vleesthermometer
De kerntemperatuur van het gerecht is
standaard en kan in programma's met de
vleesthermometer niet worden
veranderd. Het programma eindigt
wanneer het apparaat de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt.
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik herhaaldelijk op tot het display
weergeeft.
3. Gebruik van de vleesthermometer.
Raadpleeg "Vleesthermometer".
4. Raak of aan om het
programma voor de
vleesthermometer in te stellen.
Op het display verschijnt de kooktijd,
en .
5. Raak
aan. Anders worden de
instellingen na vijf seconden
automatisch opgeslagen.
Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
klinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal. knippert. Het
apparaat wordt uitgeschakeld.
6. Raak een tiptoets aan, of open de
deur om het geluidssignaal te
stoppen.
9.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of
originele vervangende
onderdelen.
NEDERLANDS
17
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de
stekker moet in het
stopcontact blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer (met op de
hendel) in het midden van het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van het apparaat.
Het display toont knipperend evenals
de standaard ingestelde
kerntemperatuur. De temperatuur staat
op 60 °C tijdens het eerste gebruik, en
op de laatste ingestelde waarde tijdens
elk volgende gebruik.
Waneer u de
kerntemperatuursensor in
het stopcontact van het
apparaat steekt, annuleert u
de instellingen voor de
klokfuncties.
4. Raak of aan om de
kerntemperatuur in te stellen.
5. Raak aan. Anders worden de
instellingen na 5 seconden
automatisch opgeslagen.
U kunt de kerntemperatuur
alleen instellen wanneer het
symbool knippert. Als op
het display voor de
kerntemperatuur wordt
weergegeven, gebruikt u
en of om een nieuwe
waarde in te stellen.
6. Stel de ovenfunctie en -temperatuur
in.
Het display toont de huidige
kerntemperatuur en het
verwarmingssymbool .
Terwijl het apparaat de voorlopige
duurtijd berekent, toont het display de
opgetelde tijd. Na de eerste berekening
toont het display de voorlopige duurtijd.
Het apparaat blijft de duur tijdens het
koken berekenen. Het display wordt met
tussenpozen bijgewerkt met de nieuwe
duur.
Wanneer u een gerecht met
de kerntemperatuursensor
bereidt, kunt u de in het
display voor de
temperatuur/tijd
weergegeven temperatuur
veranderen. Als u de
kerntemperatuursensor in
het stopcontact hebt
aangesloten en een
ovenfunctie en temperatuur
hebt ingesteld, wordt de
huidige kerntemperatuur op
het display weergegeven.
Raak herhaaldelijk aan
om drie andere
temperaturen te bekijken:
De ingestelde
kerntemperatuur
De huidige
oventemperatuur
De huidige
kerntemperatuur
Als het vlees de ingestelde
kerntemperatuur bereikt, wordt er
gedurende twee minuten een
geluidssignaal gegeven en de waarde
van de kerntemperatuur en knippert.
Het apparaat wordt uitgeschakeld.
www.aeg.com
18
7. Raak een tiptoets aan om het
geluidssignaal uit te schakelen.
8. Haal de stekker van de
kerntemperatuursensor uit het
stopcontact en haal het vlees uit de
oven.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de
kerntemperatuursensor. De
sensor is heet. Gevaar voor
brandwonden.
9.2 De accessoires plaatsen
LET OP!
Gebruik de bakplaat of
braadpan niet met de
functie Stomen.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrail.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats de braadpan tussen de geleiders
van de inschuifrails en het bakrooster op
de geleiders erboven.
Alle accessoires hebben
links en rechts bovenaan
kleine inkepingen om de
veiligheid te verhogen.
Deze inkepingen zorgen
er ook voor dat ze niet
omkantelen.
Door de verhoogde lijst
die om het rooster loopt,
is kookgerei beveiligd
tegen wegglijden.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Gebruik van de functie
Mijn favoriet programma
Gebruik deze functie voor het opslaan
van uw favoriete temperatuur- en
tijdinstellingen van een ovenfunctie of
programma.
1. Stel de temperatuur en tijd voor een
ovenfunctie of programma in.
2. Raak gedurende langer dan drie
seconden aan. Er klinkt een
geluidssignaal.
3. Schakel het apparaat uit.
Voor het inschakelen van de functie
raakt u aan. Het apparaat start het
programma Favoriet.
NEDERLANDS
19
Wanneer de functie in
werking is, kunt u de tijd
en temperatuur
veranderen.
Voor het uitschakelen van de
functie raakt u aan. Het apparaat
beëindigt het programma Favoriet.
10.2 Gebruik van het
Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het
apparaat per ongeluk in werking wordt
gesteld.
1. Om de functie te activeren,
deactiveer het apparaat met
. Stel
geen ovenfunctie in.
2. Houd en gedurende ten
minste 2 seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal.
SAFE verschijnt op het display.
Om het Kinderslot te deactiveren,
herhaal stap 2.
10.3 Gebruik van de
Functievergrendeling
U kunt de functie alleen inschakelen als
het apparaat in werking is.
Toetsblokkering voorkomt dat een
ovenfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld.
1. Om de functie te activeren, schakel
het apparaat in.
2. Schakel een ovenfunctie of instelling
in.
3. Houd en gedurende ten
minste 2 seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal.
Loc verschijnt op het display.
Om de Functievergrendeling te
deactiveren, herhaal stap 3.
U kunt het apparaat
uitschakelen als de
toetsblokkering aan is. Als u
het apparaat uit zet, wordt
de toetsblokkering
uitgeschakeld.
10.4 Gebruik van het
instellingenmenu
U kunt het instelmenu alleen instellen
wanneer het apparaat is uitgeschakeld.
Het instellingenmenu laat u toe om
functies in het hoofdmenu te activeren
en deactiveren. Het display toont SET en
het nummer van de instelling.
Beschrijving In te stellen waarde
SET + GO AAN/UIT
RESTWARMTE-INDICATIE AAN/UIT
TOETSVOLUME
1)
KLIK / BIEP / UIT
FOUTTOON AAN/UIT
ONDERHOUDSMENU -
INSTELLINGEN RESETTEN AAN/UIT
1)
Het geluid van de tiptoets aan/uit kan niet worden uitgeschakeld.
1. Als het apparaat uit staat, houdt 3
seconden ingedrukt.
Het display geeft "SET1" weer en "1"
knippert.
2. Raak of aan om de instelling te
bevestigen.
3. Tik op
.
4. Raak of aan om de waarde
van de instelling te wijzigen.
5. Tik op .
www.aeg.com20
10.5 Automatische
uitschakeling
Omwille van veiligheidsredenen schakelt
het apparaat na bepaalde tijd
automatisch uit als er een ovenfunctie in
werking is en u geen instellingen wijzigt.
Temperatuur Uitschakeltijd in-
stellen
30 °C - 115 °C 12,5 uur
120 °C - 195 °C 8,5 uur
200 °C - 230 °C 5,5 uur
Na een automatische uitschakeling, raakt
u een tiptoets aan om het apparaat weer
in werking te stellen.
De Automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
Vleesthermometer, Licht,
Lage temperatuur, Duurtijd,
Einde, Uitstel.
10.6 Helderheid van het
display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid
van het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een tiptoets aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
kookwekker hebt ingesteld.
Wanneer de kookwekker eindigt,
keert het display terug naar
helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
informatie over de ovenfuncties,
aanbevolen niveaus en temperaturen
voor karakteristieke gerechten.
11.2 Koken met stoom
Gebruik uitsluitend warmte- en
corrosiebestendig kookgerei of
chroom-stalen voedingskommen
(enkel voor bepaalde modellen.
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de
inzetniveaus van onder naar boven.
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters.
Zorg voor ruimte tussen de roosters
zodat de lucht rond de schalen kan
circuleren.
NEDERLANDS
21
Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de
aansluitingsslangen en de stomer. Zie
het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
Start de procedure met een koud
apparaat tenzij de gegevens in de
tabellen anders zijn.
Gebruik een recept dat bijna
hetzelfde is als u de instellingen voor
uw recept niet kunt vinden.
Als u rijst kookt, gebruik dan een
verhouding van 1,5: 1 – 2 : 1 water op
rijst omdat rijst water absorbeert.
11.3 Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
11.4 Stomen/ECO stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het
apparaat niet wanneer de
functie is ingeschakeld.
Gevaar voor brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en
eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Voeg de grootste
hoeveelheid water toe voor één van de
gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en
plaats het op de ovenroosters. Zorg voor
ruimte tussen de gerechten zodat de
stoom rond de gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de 1ste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een
tijdsduur in van 40 min.
Groente
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in
de wa-
terlade
(ml)
Artisjokken 96 50 - 60 2 800
Aubergines 96 15 - 25 2 450
Bloemkool,
heel
96 35 - 45 2 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 2 500
www.aeg.com22
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in
de wa-
terlade
(ml)
Broccoli, heel 96 30 - 40 2 550
Broccoli,
roosjes
96 20 - 25 2 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 2 400
Erwten 96 20 - 25 2 450
Venkel 96 35 - 45 2 600
Wortelen 96 35 - 45 2 600
Koolrabi,
strengen
96 30 - 40 2 550
Paprika, re-
epjes
96 20 - 25 2 400
Uien, ringen 96 25 - 35 2 500
Sperziebonen 96 35 - 45 2 550
Veldsla,
plukjes
96 20 - 25 2 450
Spruitjes 96 30 - 40 2 550
Rode bietjes 96 70 - 90 2 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 2 600
Selderij,
blokjes
96 25 - 35 2 500
Asperges,
groen
96 25 - 35 2 500
Asperges, wit 96 35 - 45 2 600
Spinazie 96 15 2 350
Gepelde to-
maten
96 15 2 350
Witte bonen 96 30 - 40 2 500
Savooiekool 96 20 - 25 2 400
Courgette,
plakjes
96 15 - 20 2 350
NEDERLANDS
23
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 2 600
Aardappel-
balletjes
96 35 - 45 2 600
Ongepelde
tomaten, me-
dium
96 45 - 55 2 750
Rijst (ver-
houding wa-
ter/rijst 1,5:1)
96 35 - 40 2 600
Gekookte aar-
dappelen, in
vieren
96 35 - 40 2 600
Broodbal-
letjes
96 35 - 45 2 600
Tagliatelle,
vers
96 20 - 25 2 450
Polenta
(vloeistofver-
houding 3:1)
96 45 - 50 2 750
Vis
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Forel circa
250 g
85 30 - 40 2 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 2 450
Garnalen,
bevroren
85 30 - 40 2 550
Zalmfilets 85 25 - 35 2 500
Zalmforel cir-
ca 1000g
85 40 - 45 2 600
Mosselen 96 20 - 30 2 500
Platvisfilet 80 15 2 350
www.aeg.com24
Vlees
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham
1000 g
96 55 - 65 2 800 + 150
Kippenborst, ge-
pocheerd
90 25 - 35 2 500
Kip, gepocheerd,
1000 - 1200 g
96 60 - 70 2 800 + 150
Kalf/varkensvlees
zonder bot, 800 -
1000 g
90 80 - 90 2 800 + 300
Casselerrib (ger-
ookte varkensrug),
gepocheerd
90 90 - 110 2 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt rundvlees)
96 110 - 120 2 800 + 700
Chipolataworstjes 80 15 - 20 2 400
Eieren
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Eieren, hard
gekookt
96 18 - 21 2 500
Eieren, medi-
um gekookt
96 13 - 16 2 450
Eieren, zacht
gekookt
96 11 - 12 2 400
11.5 Circulatiegrill en Stomen
achterelkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Gebruik de functie Turbogrill om het
voedsel te braden.
Doe de voorbereide groente en
bijgerechten in het kookgerei dat
geschikt is voor de oven en plaats het
vervolgens in de oven met het vlees.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste
stand gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Start de functie Stomen. Kook alles
samen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid
is 800 ml.
NEDERLANDS
25
Gerecht Turbogrill (eerste stap: vlees berei-
den)
Stoom vol vermogen (tweede stap:
groente toevoegen)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Biefstuk 1
kg
Spruitjes,
polenta
180 60 - 70 vlees: 1 96 40 - 50 vlees: 1
groente: 3
Geroos-
terd var-
kensvlees 1
kg
Aardappe-
len,
groenten,
jus
180 60 - 70 vlees: 1 96 30 - 40 vlees: 1
groente: 3
Geroos-
terd kalfsv-
lees 1 kg,
Rijst,
groenten
180 50 - 60 vlees: 1 96 30 - 40 vlees: 1
groente: 3
11.6 Combi Plus stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 35 - 40 2
Gebakken eieren
1)
90 30 - 40 2
Terrine
1)
90 40 - 50 2
Dunne visfilet 85 15 - 25 2
Dikke visfilet 90 25 - 35 2
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 2
Hele vis tot 1000 g 90 35 - 45 2
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
Opwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Deegballen 85 25 - 35 2
www.aeg.com26
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pasta 85 20 - 25 2
Rijst 85 20 - 25 2
Bordgerechten 85 20 - 25 2
11.7 Combi stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Geroosterd var-
kensvlees 1000 g
160 - 180 90 - 100 2
Biefstuk 1000 g 180 - 200 60 - 90 2
Geroosterd kalfsv-
lees 1000 g
180 80 - 90 2
Gehaktbrood, onge-
kookt, 500 g
180 30 - 40 2
Gerookte varkensrug
600 - 1000 g (2 uur
weken)
160 - 180 60 - 70 2
Kip 1000 g 180 - 200 50 - 60 2
Eend 1500 - 2000 g 180 70 - 90 2
Gans 3000 g 170 130 - 170 1
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60 2
Pastaschotel 190 40 - 50 2
Lasagne 180 45 - 55 2
Gemengde broodjes
500 - 1000 g
180 - 190 45 - 50 2
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes 200 20 - 30 2
Afbakbaguettes 40 -
50 g
200 20 - 30 2
Afbakbaguettes 40 -
50 g, bevroren
200 25 - 35 2
11.8 Bakken
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen
(temperatuur, gaartijden) en de
NEDERLANDS
27
ovenniveaus aan de tabelwaarden
aan.
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te
stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen
kunt vinden voor een speciaal recept,
kijkt u bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.9 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is
niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de
baktijd niet verlagen door
een hogere temperatuur in
te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma-
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur een beetje hoger
in.
www.aeg.com28
11.10 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak/vruchten-
cake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Boven + onder-
warmte
160 35 - 50 2
Taartbodem van
zandtaartdeeg
Multi hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi hetelucht 160 60 - 90 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Boven + onder-
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart Boven + onder-
warmte
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Cake op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
50 - 70 2
NEDERLANDS
29
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het bak-
proces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Boven + onder-
warmte
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 35 3
Koninginnen-
brood (opger-
olde cake met
jam)
Boven + onder-
warmte
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Amandelcake/
suikertaart
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/spons-
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 35 - 55 3
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/spons-
deeg)
2)
Boven + onder-
warmte
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Gistcake met
delicate garner-
ing (bijvoor-
beeld kwark,
room, pudding-
vulling)
Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
www.aeg.com30
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Boven + onder-
warmte
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge-
maakt van
sponsdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi hetelucht
160
1)
10 - 25 3
Broodjes Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Multi hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Boven + onder-
warmte
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.11 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
NEDERLANDS
31
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Stokbroden be-
dekt met ges-
molten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete ovenscho-
tels
Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde
groente
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht
Soort gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 2
Lasagne 180 - 200 45 - 60 2
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 2
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 2
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood/broodkrans 170 - 190 40 - 50 2
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 3
Koekjes gemaakt van gist-
deeg
160 - 170 20 - 40 2
11.13 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie Multi-hetelucht.
Cake op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
2 standen 3 standen
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
www.aeg.com32
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
2 standen 3 standen
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van
sponsdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.14 Traag garen
Gebruik deze functie voor malse, magere
stukken vlees en vis met
kerntemperaturen van minder dan 65 °C.
De functie is niet geschikt voor
stoofpotjes of vette varkensbraadkost. U
kunt de vleesthermometer gebruiken om
te garanderen dat het vlees de correcte
kerntemperatuur heeft (zie de tabel voor
de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruikmaakt van de
functie .
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees in een diepe
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie Lage
temperatuur garen en stel de juiste
eindkerntemperatuur in.
NEDERLANDS
33
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Biefstuk 1000 - 1.500 g 120 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1000 - 1.500 g 120 90 - 150 3
Geroosterd
kalfsvlees
1000 - 1.500 g 120 120 - 150 1
Steaks 200 - 300 g 120 20 - 40 3
11.15 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pizza (dunne korst)
200 - 230
1)2)
15 - 20 2
Pizza (met uiteenlo-
pende garnering)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
230
1)
12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.16 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in
de diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
www.aeg.com34
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.17 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven + on-
derwarmte
230 120 - 150 1
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of osse-
haas: gaar
per cm dikte Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / rib-
betje
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatie-
grill
160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Circulatie-
grill
150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschenkel 1.5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
NEDERLANDS
35
Lamsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Rekstand
Tijd (min) Rekstand
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1.5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug 1 - 1.5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
Game
Gerecht Aantal Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Hazerug tot 1 kg Boven + on-
derwarmte
230
1)
30 - 40 1
Reerug, her-
tenrug
1,5 - 2 kg Boven + on-
derwarmte
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven + on-
derwarmte
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Aantal Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
p.p.
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
p.p.
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
eend 1,5 - 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
gans 3,5 - 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Hele vis 1 - 1.5 Boven + on-
derwarmte
210 - 220 40 - 60 1
11.18 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
www.aeg.com36
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Biefstuk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill intens
Gerecht Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1)
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
1)
Oven voorverwarmen.
11.19 Bevrozen voeding
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bev-
roren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
NEDERLANDS
37
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappel partjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne/Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Temperatuur
(°C)
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Tur-
bogrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
11.20 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
www.aeg.com38
Gerecht Aantal Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren sla-
groom.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.21 Inmaken - Onderwarmte
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
NEDERLANDS
39
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groente
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurk-
en
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.22 Drogen - Multi hetelucht
Gebruik bakpapier om de ovenroosters
mee af te dekken.
Voor de beste resultaten schakelt u het
apparaat halverwege de bereidingstijd
uit. Open de deur en laat het apparaat
afkoelen. Hierna kunt u het droogproces
afronden.
Groente
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Rekstand
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Rekstand
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
www.aeg.com40
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Rekstand
1 stand 2 standen
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.23 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Game
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
NEDERLANDS
41
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik. Vetophoping
of andere voedingsresten kunnen
brand veroorzaken. Het gevaar is
groter voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld voordat u onderhoud verricht.
Gevaar voor brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder
de inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging
trekken.
2
3
1
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
12.3 Stoomreiniging
U kunt de Einde-functie
gebruiken om de start van
de reinigingsprocedure uit
te stellen. Zie "Het EINDE
instellen".
Verwijder het restant aan vuil handmatig.
1. Doe ongeveer 250 ml water met 3
eetlepels azijn in de stoomgenerator.
2. toonr. De Stoomreinigingsfunctie
instellen. Raadpleeg "Ovenfuncties".
Het display toont de duur en de
standaardtemperatuur.
www.aeg.com
42
3. Raak aan om het reinigen te
starten.
Er weerklinkt een geluidssignaal wanneer
de stoomreiniging is voltooid. Raak een
tiptoets aan om het signaal te stoppen.
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Water met de spons uit
de stomer verwijderen en droog
wrijven.
Laat de deur ongeveer 1 uur open staan
om het apparaat volledig te laten
drogen.
12.4 Stoomgeneratiesysteem
LET OP!
Droog de stoomgenerator
na elk gebruik. Water met
de spons verwijderen.
Verwijder eventuele
kalkaanslag met water en
azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van
chemische
ontkalkingsmiddelen kan het
emaille van de oven
beschadigen. Volg de
aanwijzingen van de
fabrikanten op.
1. Om de waterlade en de
stoomgenerator te reinigen, doe een
mengsel van water en azijn (ca. 250
ml) door de waterlade en in de
stoomgenerator. Wacht ongeveer 10
minuten.
2. Verwijder het azijnwater met de
spons.
3. Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stomer schoon te
spoelen.
4. Water met de spons uit de stomer
verwijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.5 De ovendeur verwijderen
en monteren
U kunt de ovendeur en de interne glazen
panelen verwijderen om schoon te
maken. Het aantal glasplaten verschilt
per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
NEDERLANDS
43
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
12.6 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Haal de zekering weg
alvorens u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Verwijder de metalen ring en reinig
de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
De zijverlichting
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3. Verwijder en reinig het metalen
frame en de afdichting.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
5. Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6. De linker inschuifrails installeren.
13.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
13.1 Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
www.aeg.com44
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De automatische uitschakel-
ing is actief.°
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".°
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Gebruik van het
kinderslot".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display toont de tijd niet
als het apparaat uit staat.
Het display is uitgeschakeld.
Raak en tegelijkertijd
aan om het display opnieuw
te activeren.
De vleesthermometer werkt
niet.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
De bereiding van de ger-
echten duurt te lang of de
gerechten worden te snel
gaar.
De temperatuur is te laag of
te hoog.
Pas indien nodig de temper-
atuur aan. Volg het advies in
de handleiding op.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
Op het display verschijnt
"C2".
U wilt de ontdooifunctie
starten, maar u hebt de ker-
ntemperatuursensor niet uit
de aansluiting gehaald.
Haal de stekker van de ker-
ntemperatuursensor uit de
aansluiting.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.°
Er is een elektrische fout. Schakel het apparaat uit
via de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en scha-
kel deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
NEDERLANDS
45
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
www.aeg.com
46
NEDERLANDS
47
www.aeg.com/shop
892964751-A-502013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG BS7304021M Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor