Juno JBKD177D7 Handleiding

Type
Handleiding
JBKD177D7
Gebruik‐
saanwijzing
NL
Stoomoven
INHOUDSOPGAVE
Veiligheidsinformatie 2
Veiligheidsvoorschriften 3
Beschrijving van het product 6
Bedieningspaneel 7
Voordat u het apparaat voor de eerste keer
gebruikt 9
Dagelijks gebruik 10
Klokfuncties 13
Automatische programma's 14
Gebruik van de accessoires 16
Extra functies 18
Aanwijzingen en tips 20
Onderhoud en reiniging 40
Probleemoplossing 43
Energiezuinigheid 44
Wijzigingen voorbehouden.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en
gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk
voor letsel of schade veroorzaakt door een verkeerde installatie
of verkeerd gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige
en toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar
en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke,
zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan
ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of
instructies hebben gekregen over het veilig gebruiken van
het apparaat en indien zij de eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi het
op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat
als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient dit te
worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat uitvoeren.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de werking van
dit apparaat altijd uit te buurt worden gehouden.
2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat
installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient op te
passen dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. Houd
kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt of onder permanent
toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de
lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken,
deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak,
waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze
vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de voorkant
van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden.
Installeer de inschuifrails in de omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevolen is
voor dit apparaat.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Montage
WAARSCHUWING! Alleen een
erkende installatietechnicus mag
het apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
3
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING! Gevaar
voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet
beschadigt. Indien de voedingskabel
moet worden vervangen, dan moet dit
gebeuren door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereikbaar
is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
Gebruik
WAARSCHUWING! Gevaar op
letsel, brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na gebruik
uit.
Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat
aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt met
ontvlambare producten in, bij of op het
apparaat.
De magnetronfunctie mag niet worden
gebruikt om de oven voor te verwarmen.
4
WAARSCHUWING! Risico op
schade aan het apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem van
het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar bent
met koken.
wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van het
apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv. een
deur), zorg er dan voor dat de deur nooit
gesloten is als het apparaat in werking
is. Warmte en vocht kunnen achter een
gesloten meubelpaneel ophopen en
schade aan het apparaat, de behuizing
of de vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
Bereiding met stoom
WAARSCHUWING! Gevaar
voor brandwonden en schade
aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat voorzichtig
openen na de bereiding met stoom.
Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel, brand en schade aan
het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten
kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met de erkende servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijderd. De deur is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in dit
apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor
gebruik in huishoudelijke apparaten.
Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING! Gevaar
voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
5
Verwijdering
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat
af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
Algemeen overzicht
3
8
7
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
6
Voor braden en roosteren of als pan om vet
op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
BEDIENINGSPANEEL
Elektronische tijdschakelklok
21 3 4 5 6 7 8 9 10
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tip-
toets
Functie Beschrijving
1
- WEERGAVE Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN / UIT Het apparaat in- en uitschakelen
3
OPTIES Om een ovenfunctie of een automatisch program-
ma in te stellen.
4
MIJN FAVORIETE
PROGRAMMA
Het opslaan van uw favoriete programma's. Ge-
bruik deze functie om uw favoriete programma re-
chtstreeks te openen, ook als het apparaat is uitge-
schakeld.
7
Tip-
toets
Functie Beschrijving
5
TEMPERATUUR /
SNEL OPWARMEN
De temperatuur in de oven of de temperatuur van
de vleesthermometer instellen en controleren (indien
aanwezig). Als u de knop drie seconden ingedrukt
houdt, wordt de functie Snel opwarmen in- en uit-
geschakeld. Rechtstreekse toegang tot de temper-
atuurinstelling van de eerste ovenfunctie wanneer
het apparaat is uitgeschakeld.
6
OMHOOG, OM-
LAAG
Omhoog of omlaag gaan in het menu.
7
OK De selectie of instelling bevestigen.
8
OVENVERLICHT-
ING
Het lampje in- of uitschakelen.
9
KLOK De klokfuncties instellen.
10
KOOKWEKKER De Kookwekker instellen.
Display
A B C
DEFG
A. Ovenfunctiesymbool
B. Display van temperatuur/tijd
C. Weergave Klok/restwarmte/kookwekker
D. Restwarmte-indicatie
E. Indicatielampjes voor de klokfuncties
F. Opwarmindicatie/Indicatielampje
snelverhitting
G. Nummer van een ovenfunctie/het
programma
Andere indicaties op het display:
Sym-
bool
Naam Beschrijving
Functies
U kunt een ovenfunctie kiezen.
Automatisch programma
U kunt een automatisch programma kiezen.
Mijn favoriete programma
Het programma Favoriet is in werking.
8
Sym-
bool
Naam Beschrijving
/
kg / g
Een automatisch programma met gewich-
tinvoer is in werking.
/
u / min
Een klokfunctie is in werking.
Temperatuur / Snel opwarmen
De functie werkt.
Huishoudelijk
De actuele temperatuur wordt aangegeven.
Huishoudelijk
U kunt deze temperatuur wijzigen.
Vleesthermometer
De vleesthermometer bevindt zich in de
aansluiting voor de vleesthermometer.
Binnenverlichting
U hebt het licht uitgeschakeld.
Kookwekker
De kookwekker staat aan.
Voorverwarmindicatie
Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de
balkjes op het display branden. De
balkjes geven aan dat de temperatuur in het
apparaat toe- of afneemt.
Wanneer het apparaat de ingestelde
temperatuur heeft bereikt, verdwijnen de
balkjes van het display.
VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en verwijderbare
inschuifrails uit het apparaat.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud
en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires voor
het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
Tijd instellen
Na de eerste aansluiting op het
elektriciteitsnet, blijven alle symbolen op het
display enkele seconden branden. In de
volgende seconden toont het display de
softwareversie.
Als de weergave van de softwareversie uit
gaat, verschijnt h en 12:00 op het scherm.
De "12" knippert.
1. Raak
of aan om het uur in te
stellen.
2. Raak of aan.
3. Raak of aan om de minuten in te
stellen.
4. Raak of aan.
Het display Temperatuur/Tijd geeft de
nieuwe tijd weer.
9
Tijd veranderen
U kunt de dagtijd alleen wijzigen als het
apparaat aanstaat.
Raak herhaaldelijk aan totdat in het
display knippert.
Om de nieuwe dagtijd in te stellen,
raadpleeg "Tijd instellen".
DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Het apparaat gebruiken
U kunt het apparaat gebruiken in:
de handmatige modus
automatische programma's
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Stomen Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of speciale bij-
gerechten.
Combi Plus Sto-
men
Voor gerechten met hoog vochtgehalte en voor het stomen
van vis, custard en terrines.
Combi Stomen Voor het bakken van brood, het braden van grote stukken
vlees of het opwarmen van gekoelde en bevroren maaltij-
den.
ECO Stomen Als u deze functie tijdens het koken gebruikt, kunt u het
energieverbruik optimaliseren. Voor meer informatie over
de aanbevolen instellingen raadpleegt u de kooktabellen
met de equivalente ovenfunctie.
Multi Hetelucht
(Vochtig)
Om gebakken voedsel in bakblikken op één rekniveau te
bakken. Om tijdens de bereiding energie te besparen.
Deze functie moet worden gebruikt in overeenstemming
met de kooktabellen om de gewenste kookresultaten te
bereiken. Voor meer informatie over de aanbevolen instel-
lingen raadpleegt u de kooktabellen.
Multi Hetelucht Om op twee ovenniveaus te bakken of om voedsel te dro-
gen.Stel de temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor Bo-
ven-/onderwarmte.
Pizza Hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met intensief brui-
neren en een krokantere korst. Stel de temperatuur 20 -
40°C lager in dan voor boven-/onderwarmte.
Lage Tempera-
tuur Garen
Voor het bereiden van mals en sappig braadvlees.
10
Ovenfunctie Applicatie
Boven-/Onder-
warmte
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Bevroren Ger-
echten
Om kant-en-klaar-gerechten zoals patat, aardappelpartjes
of loempia's krokant te maken.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte
met botten op één niveau. Ook om te gratineren en te brui-
nen.
Grill Intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveelheden
en voor het maken van toast.
Grill Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren voedsel te
ontdooien zoals groente en fruit. De ontdooitijd hangt af
van de hoeveelheid en dikte van het voedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem
en het inmaken van voedsel.
ECO Braden Als u deze functie tijdens het koken gebruikt, kunt u het
energieverbruik optimaliseren. Voor meer informatie over
de aanbevolen instellingen raadpleegt u de kooktabellen
met de equivalente ovenfunctie (Circulatiegrill).
Stoomreiniging Om de binnenkant van de oven met stoom te reinigen.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als de
temperatuur onder de 60°C
komt.
De ovenfunctie instellen
1. Schakel het apparaat in met
of .
Het display geeft de ingestelde
temperatuur, het symbool en het nummer
van de ovenfunctie weer.
2. Raak of aan om een ovenfunctie
in te stellen.
3. Raak aan. Anders start het apparaat
na vijf seconden automatisch.
Als u het apparaat activeert en
geen ovenfunctie of programma
instelt, wordt het apparaat na 20
seconden automatisch
uitgeschakeld.
Temperatuur wijzigen
Raak
of om de temperatuur in
stappen van 5 °C te wijzigen.
Wanneer het apparaat de ingestelde
temperatuur heeft bereikt, weerklinkt er drie
11
keer een geluidssignaal en gaat de
verwarmingsindicatie uit.
Temperatuur opvragen
U kunt de temperatuur in het apparaat
controleren wanneer de functie of het
programma in werking is.
1. Tik op
.
Het temperatuur-/tijddisplay geeft de
temperatuur in het apparaat aan.
2. Raak aan om terug te keren naar de
ingestelde temperatuur. Het display
geeft dit na vijf seconden automatisch
weer.
Functie Snel opwarmen
Leg geen voedsel in de oven
wanneer de functie Snel
opwarmen is ingeschakeld.
De functie Snel opwarmen is niet bij elke
ovenfunctie beschikbaar. Als de Fouttoon is
ingeschakeld in het Instelmenu zal als deze
functie niet beschikbaar is voor de
ingestelde functie, er een geluidssignaal
klinken. Raadpleeg "Het instelmenu
gebruiken".
De functie Snel opwarmen verlaagt de
opwarmtijd.
Om deze functie te activeren, tik op en
houd meer dan drie seconden ingedrukt.
Als u de functie Snel opwarmen activeert,
gaan de balkjes op het display één voor
één knipperen en
gaat branden om
aan te geven dat de functie werkt.
Bereiding met stoom
De klep van het waterreservoir bevindt zich
in het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING! Doe geen
water rechtstreeks in de stomer!
Gebruik alleen water als
vloeistof. Gebruik geen gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water.
1. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
2. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watervoorraad is voldoende voor ca.
50 minuten.
3.
Plaats het waterreservoir terug op zijn
oorspronkelijke plaats.
4.
Schakel het apparaat in.
5.
Stel de functie Stoom (zie de tabel
"Ovenfuncties") en de temperatuur in.
6. Raak
aan om de functie voor de
DUUR of het EINDE in te stellen
(zie "Het EINDE instellen" of "De DUUR
instellen").
De eerste stoom ontstaat na ca. 2 minuten.
Wanneer het apparaat zo ongeveer de
ingestelde temperatuur heeft bereikt, hoort
u een geluidssignaal. Aan het einde van de
kooktijd klinkt er opnieuw een
geluidssignaal.
7. Raak aan om het geluidssignaal en
het apparaat uit te schakelen.
Als de stomer leeg is, klinkt er
een geluidssignaal.
Neem nadat het apparaat is afgekoeld, het
resterende water van de stomer op met een
spons. Reinig de stomer indien nodig met
wat azijn. Laat het apparaat volledig
uitdrogen met de deur geopend.
12
KLOKFUNCTIES
Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Toepassing
TIMER MET OP-
TELFUNCTIE
Om de optelfunctie in te stellen; toont hoe lang het apparaat
in werking is. Deze functie heeft geen invloed op de werking
van het apparaat.
DAGTIJD De tijd van de dag controleren. Om de dagtijd te wijzigen,
raadpleeg "Tijd instellen".
DUUR Instellen hoe lang het apparaat in werking is.
EINDE Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld. Berei-
dingsduur en einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt (tijd-
vertraging), als het apparaat op een later tijdstip automatisch
wordt in- en uitgeschakeld.
SET+GO Het apparaat wordt op een later tijdstip met één aanraking
van de tiptoets met de benodigde instellingen gestart.
Timer met optelfunctie
De Optelfunctie is niet
geactiveerd als Duur en Einde
zijn ingesteld.
De Optelfunctie start als het apparaat
begint te verwarmen.
1. Om de Optelfunctie te resetten, tik
herhaaldelijk op
tot in het display
knippert.
2. Raak aan totdat op het display
"00:00" staat en de timer met
optelfunctie weer opnieuw begint te
tellen.
De DUUR instellen
1.
Activeer het apparaat en stel een
ovenfunctie en de temperatuur in.
2. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display weergeeft.
knippert op het display.
3. Raak of aan om de minuten van
de DUUR in te stellen.
4. Raak aan om te bevestigen.
5. Gebruik of om de uren van de
DUUR in te stellen.
Als u tijdens het instellen van
de DUUR
of
aanraakt, schakelt het
apparaat over naar de
instelling van de functie
EINDE.
6. Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
klinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal.
en tijdinstelling knippert in het display.
Het apparaat wordt uitgeschakeld.
7. Raak een tiptoets aan of open de
ovendeur om het geluidssignaal te
stoppen.
8.
Schakel het apparaat uit.
Het EINDE instellen
1.
Activeer het apparaat en stel een
ovenfunctie en de temperatuur in.
2. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display weergeeft.
knippert op het display.
3. Gebruik of om het EINDE in te
stellen en
of om te bevestigen. U
stelt eerst de minuten en dan de uren
in.
13
Wanneer de ingestelde tijd eindigt,
weerklinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal en knipperen in het
display. Het apparaat wordt uitgeschakeld.
4. Raak een tiptoets aan of open de
ovendeur om het geluidssignaal te
stoppen.
5. Schakel het apparaat uit.
SET+GO instellen
U kunt de functie SET+GO alleen gebruiken
als de DUUR is ingesteld.
1.
Stel een ovenfunctie (of programma) en
temperatuur in (zie "De ovenfunctie
instellen" en "De temperatuur wijzigen").
2.
Stel de DUUR in (zie "De duur
instellen").
3.
Raak
herhaaldelijk aan totdat in
het display knippert.
4.
Raak aan om de functie SET+GO in
te stellen.
Het display geeft en met een indicatie
weer. Deze indicatie wordt weergegeven
wanneer de klokfunctie wordt geactiveerd.
5. Raak een sensorveld aan (behalve AAN/
UIT) om de functie SET+GO te starten.
De KOOKWEKKER instellen
Gebruik de KOOKWEKKER om een
aftelfunctie in te stellen (maximum 23 u 59
min).Deze functie heeft geen invloed op de
werking van de oven. U kunt de
KOOKWEKKER op elk gewenst moment
instellen, ook als het apparaat uit staat.
1. Tik op .
en "00" knipperen in het display.
2. Gebruik
om tussen de opties te
kiezen. U moet eerst seconden en dan
minuten en uren instellen.
3. Gebruik of om de
KOOKWEKKER in te stellen en bevestig
met .
4. Raak zowel als eenmaal aan om
de ingestelde tijd te resetten.
5. Raak aan. Anders start de
KOOKWEKKER na vijf seconden
automatisch.
Wanneer de ingestelde tijd eindigt,
weerklinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal en knipperen "00:00" en
in het display.
6.
Raak een tiptoets aan of open de
ovendeur om het geluidssignaal te
stoppen.
De tijdvertragingsfunctie
instellen
De items DUUR en EINDE kunnen
tegelijkertijd worden gebruikt, wanneer de
oven op een later tijdstip automatisch wordt
in- en uitgeschakeld. In dit geval wordt de
DUUR
eerst ingesteld, en dan EINDE
(zie "De DUUR instellen" en "Het EINDE
instellen").
Wanneer de
tijdvertragingsfunctie wordt
ingeschakeld, geeft het display
het statische symbool van de
ovenfunctie
weer, met een
punt en
. De punt geeft aan
welke klokfunctie zich op het
display voor de klok-/
restwarmte bevindt.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Er zijn 25 automatische programma's.
Gebruik een automatisch programma of
een recept als u geen kennis over of
ervaring in het bereiden van een gerecht
hebt. Het display toont de
standaardkooktijd voor alle automatische
programma's.
14
Automatische programma's
Programmanummer Programmanaam
1 GROENTEN, TRADITIONEEL
2 AARDAPPELGRATIN
3 VOLKORENBROOD
4 GOOIT
5 VIS
6 GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
7 PRUIMENKRAKELING
8 KALFSSCHENKEL
9 RIJST
10 LASAGNE
11 DEEG LATEN RIJZEN
12 GEBRADEN VLEES
13 GEROOSTERD VARKENSVLEES
14 GEROOSTERD KALFSVLEES
15 GEROOSTERD LAMSVLEES
16 GEROOSTERD WILD
17 HELE KIP
18 PIZZA
19 QUICHE LORRAINE
20 CITROENCAKE
21 KWARKTAART
22 CANNELLONI
23 KANT-EN-KLARE TAART
24 AFBAKPIZZA
25 KANT-EN-KLARE AARDAPPELGERECHTEN
15
Online recepten
Op onze website vindt u de
recepten voor de automatische
programma's van dit apparaat.
Om het juiste Receptenboek te
vinden, controleer het
productnummer op het
classificatieplaatje op de
voorzijde van het frame van de
binnenkant van het apparaat.
Automatische programma's
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Tik op .
Het display geeft , een symbool en
nummer van het automatische programma
weer.
3.
Raak of aan om het
automatische programma te kiezen.
4.
Tik op
of wacht vijf seconden tot het
apparaat automatisch start.
5.
Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
klinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal. Het symbool
knippert.
6. Raak een tiptoets aan of open de
ovendeur om het geluidssignaal te
stoppen.
7. Schakel het apparaat uit.
Automatische programma's met
gewichtinvoer
Als u het gewicht van het vlees instelt,
berekent het apparaat de braadtijd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op
.
3. Raak
of aan om het
gewichtprogramms in te stellen.
Op het display verschijnt: de kooktijd,
duursymbool,
, een standaard gewicht,
een maateenheid (kg, g).
4. Raak aan. Anders worden de
instellingen na vijf seconden
automatisch opgeslagen.
Het apparaat wordt ingeschakeld.
5. U kunt het standaardgewicht wijzigen
met of . Tik op .
6. Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
klinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal. knippert.
7. Raak een tiptoets aan of open de
ovendeur om het geluidssignaal te
stoppen.
8.
Schakel het apparaat uit.
Automatische programma's met
vleesthermometer
(geselecteerde modellen)
De kerntemperatuur van het gerecht is
standaard en kan in programma's met de
vleesthermometer niet worden veranderd.
Het programma eindigt wanneer het
apparaat de ingestelde kerntemperatuur
heeft bereikt.
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik herhaaldelijk op tot het display
weergeeft.
3. Gebruik van de vleesthermometer.
Raadpleeg "Vleesthermometer".
4. Raak
of aan om het programma
voor de vleesthermometer in te stellen.
Op het display verschijnt de kooktijd, en
.
5. Raak
aan. Anders worden de
instellingen na vijf seconden
automatisch opgeslagen.
Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
klinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal.
knippert.
6. Raak een tiptoets aan, of open de deur
om het geluidssignaal te stoppen.
7. Schakel het apparaat uit.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
16
Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld: de
oventemperatuur en de kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.
LET OP! Gebruik alleen de
meegeleverde vleesthermometer
of originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in het
vlees blijven en de stekker moet
in het stopcontact blijven.
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Steek de punt van de vleesthermometer
(met
op de hendel) in het midden
van het vlees.
3.
Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
Het display geeft knipperend en de
standaardinstelling voor de
kerntemperatuur weer. De temperatuur
staat op 60 °C tijdens het eerste gebruik,
en op de laatste ingestelde waarde tijdens
elk volgende gebruik.
Waneer u de
kerntemperatuursensor in het
stopcontact van het apparaat
steekt, annuleert u de
instellingen voor de klokfuncties.
4. Raak of aan om de
kerntemperatuur in te stellen.
5. Raak aan. Anders worden de
instellingen na 5 seconden automatisch
opgeslagen.
U kunt de kerntemperatuur
alleen instellen wanneer het
symbool knippert. Als op
het display voor de
kerntemperatuur wordt
weergegeven, gebruikt u
en of om een nieuwe
waarde in te stellen.
6.
Stel de ovenfunctie en -temperatuur in.
Het display geeft de huidige
kerntemperatuur en het opwarmsymbool
weer.
Terwijl het apparaat de geschatte duur
berekent, toont het display de opteltijd. Na
de eerste berekening toont het display de
geschatte duur van de bereidingstijd.
Het apparaat blijft de kookduur berekenen.
Het display wordt met tussenpozen
bijgewerkt met de nieuwe duur.
Wanneer u kookt met de
vleesthermometer, kunt u de
temperatuur in het display
wijzigen. Nadat u de
kerntemperatuursensor in de
aansluiting hebt geplaatst en
een ovenfunctie en -temperatuur
hebt ingesteld, geeft het display
de huidige kerntemperatuur
weer.
Raak
herhaaldelijk aan om
drie andere temperaturen te
bekijken:
de ingestelde
kerntemperatuur
de huidige
oventemperatuur
de huidige
kerntemperatuur
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal gedurende twee minuten en
17
knippert de waarde van de
kerntemperatuur en . Het apparaat wordt
uitgeschakeld.
7. Raak een sensorveld aan om het
geluidssignaal uit te schakelen.
8. Haal de stekker van de
kerntemperatuursensor uit het
stopcontact en haal het vlees uit de
oven.
WAARSCHUWING! Wees
voorzichtig bij het verwijderen
van de kerntemperatuursensor.
De sensor is heet. Er bestaat
gevaar voor brandwonden.
De accessoires plaatsen
LET OP! Gebruik de bakplaat of
braadpan niet met de functie
Stomen.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleidestangen
van de roostersteun en zorg ervoor dat de
pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven en
zorg er hierbij voor dat de pootjes naar
beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid. Deze
inkepingen zorgen er ook voor
dat ze niet omkantelen. De hoge
rand rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei wegglijdt.
EXTRA FUNCTIES
Gebruik van de functie Mijn
favoriet programma
Gebruik deze functie voor het opslaan van
uw favoriete temperatuur- en tijdinstellingen
van een ovenfunctie of programma.
1. Stel de temperatuur en tijd voor een
ovenfunctie of programma in.
2. Raak gedurende langer dan drie
seconden aan. Er klinkt een
geluidssignaal.
3. Schakel het apparaat uit.
Voor het inschakelen van de functie
raakt u aan. Het apparaat start het
programma Favoriet.
18
Wanneer de functie in
werking is, kunt u de tijd en
temperatuur veranderen.
Voor het uitschakelen van de functie
raakt u aan. Het apparaat beëindigt
het programma Favoriet.
Gebruik van het Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
1. Om de functie te activeren, deactiveer
het apparaat met
. Stel geen
ovenfunctie in.
2.
Houd
en gedurende ten minste 2
seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal.
SAFE verschijnt op het display.
Om het Kinderslot te deactiveren, herhaal
stap 2.
Gebruik van de
Functievergrendeling
U kunt de functie alleen inschakelen als het
apparaat in werking is.
Toetsblokkering voorkomt dat een
ovenfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld.
1. Om de functie te activeren, schakel het
apparaat in.
2. Schakel een ovenfunctie of instelling in.
3. Houd en gedurende ten minste 2
seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal.
Loc verschijnt op het display.
Om de Functievergrendeling te deactiveren,
herhaal stap 3.
U kunt het apparaat
uitschakelen als de
toetsblokkering aan is. Als u het
apparaat uit zet, wordt de
toetsblokkering uitgeschakeld.
Gebruik van het instelmenu
Het instelmenu laat u toe om functies in het
hoofdmenu te activeren en deactiveren. Het
display toont SET en het nummer van de
instelling.
Beschrijving In te stellen waarde
1 QUICK START AAN/UIT
2 RESTWARMTE-INDICATIE AAN/UIT
3
TOETSVOLUME
1)
KLIKKEN / PIEPEN / UIT
4 FOUTTOON AAN/UIT
5 ONDERHOUDSMENU -
6 INSTELLINGEN RESETTEN JA / NEE
1)
Het geluid van de tiptoets AAN / UIT kan niet worden uitgeschakeld.
1. Als het apparaat aanstaat, raak dan
nogmaals aan en houdt deze 3
seconden ingedrukt.
Het display geeft "SET1" weer en "1"
knippert.
2. Raak of aan om de instelling te
bevestigen.
3. Tik op .
4. Raak of aan om de waarde van
de instelling te wijzigen.
5. Tik op .
Raak om het Instellingenmenu te verlaten
aan of houd vast.
19
Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen wordt het apparaat
na een tijdje automatisch uitgeschakeld als
een ovenfunctie werkt en u geen
instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
Na een automatische uitschakeling, raakt u
een tiptoets aan om het apparaat weer in
werking te stellen.
De automatische uitschakeling
werkt niet met de functies:
vleesthermometer, licht,
langzaam garen, duur, einde,
tijduitstel.
Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid van
het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid van
het display tussen 22:00 en 06:00 lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts een
tiptoets aanraakt (behalve AAN/UIT),
keert het display gedurende 10
seconden terug naar helderheid voor
overdag.
als het apparaat uit staat en u de
kookwekker hebt ingesteld.
Wanneer de kookwekker eindigt,
keert het display terug naar
helderheid voor 's nachts.
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld om
de oppervlakken van het apparaat koel te
houden. Na het uitschakelen van het
apparaat kan de ventilatie doorgaan totdat
het apparaat is afgekoeld.
AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten en
de kwaliteit en de hoeveelheid
van de gebruikte ingrediënten.
Koken met stoom
Gebruik alleen hitte- en
corrosiebestendig kookgerei of
chroomstalen schalen (alleen sommige
modellen).
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetniveaus
van onder naar boven.
Als u langer dan 30 minuten kookt, of als
u grote hoeveelheden voedsel kookt,
voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen en
zet de schalen op de roosters. Zorg voor
ruimte tussen de roosters zodat de lucht
rond de schalen kan circuleren.
Na elk gebruik verwijdert u het water uit
de waterschuiflade, de
aansluitingsslangen en de stomer. Zie
het hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'.
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
Start de procedure met een koud
apparaat tenzij de gegevens in de
tabellen anders zijn.
Gebruik een recept dat bijna hetzelfde is
als u de instellingen voor uw recept niet
kunt vinden.
Bij het koken van rijst gebruikt u een
verhouding van 1.5 : 1 – 2 : 1 water tot
rijst water rijst absorbeert water.
20
Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Stomen / ECO stomen
WAARSCHUWING! Open de
deur van het apparaat niet
wanneer de functie is
ingeschakeld. Er bestaat gevaar
voor brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien, pocheren
of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te bereiden
gebruikt u kooktijden die bijna hetzelfde zijn.
Voeg de grootste hoeveelheid water toe
voor één van de gerechten in de bereiding.
Doe de gerechten in het juiste kookgerei en
plaats het op de ovenroosters. Zorg voor
ruimte tussen de gerechten zodat de stoom
rond de gerechten kan circuleren.
Sterilisatie met de functie Stomen
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het midden
van het rooster op de 1ste roosterstand.
Zorg dat de opening omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een tijdsduur
in van 40 min.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Artisjokken 96 50 - 60 1 800
Aubergines 96 15 - 25 1 450
Bloemkool,
heel
96 35 - 45 1 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 1 500
Broccoli, heel 96 30- 40 1 550
Broccoli,
roosjes
96 20 - 25 1 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 1 400
Erwten 96 20 - 25 1 450
Venkel 96 35 - 45 1 600
Wortelen 96 35 - 45 1 600
21
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Koolrabi, stren-
gen
96 30 - 40 1 550
Paprika, re-
epjes
96 15 - 20 1 400
Uien, ringen 96 25 - 35 1 500
Sperziebonen 96 35 - 45 1 550
Botersla,
roosjes
96 20 - 25 1 450
Spruitjes 96 30 - 40 1 550
Rode bietjes 96 70 - 90 1 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 1 600
Selderij, blokjes 96 20 - 30 1 500
Asperges,
groen
96 25 - 35 1 500
Asperges, wit 96 35 - 45 1 600
Spinazie, vers 96 15 1 350
Gepelde toma-
ten
96 15 1 350
Witte bonen 96 25 - 35 1 500
Savooiekool 96 20 - 25 1 400
Courgette,
plakjes
96 15 1 350
Bijgerechten
Gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 1 600
Aardappelbal-
letjes
96 35 - 45 1 600
Ongepelde to-
maten, medium
96 45 - 55 1 750
Rijst (verhoud-
ing water/rijst
1,5: 1)
96 35 - 40 1 600
22
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte aar-
dappelen, in
vieren
96 35 - 40 1 600
Broodballetjes 96 35 - 45 1 600
Tagliatelle, vers 96 20 - 25 1 450
Polenta (vloeis-
tof-/polentaver-
houding 3: 1)
96 40 - 45 1 750
Vis
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Forel, circa 250
g
85 30 - 40 1 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 1 450
Garnalen, bev-
roren
85 30 - 40 1 550
Zalmfilets 85 25 - 35 1 500
Zalmforel, circa
1000 g
85 40 - 45 1 600
Mosselen 96 20 - 30 1 500
Platvisfilet 80 15 1 350
Vlees
Gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham
1000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Kippenborst,
gepocheerd
90 25 - 35 1 500
Kip, gepo-
cheerd, 1000 -
1200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Kalfs-/
varkensvlees
zonder bot, 800
- 1000 g
90 80 - 90 1 800 + 300
23
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Casselerrib
(gerookte var-
kensrug), gepo-
cheerd
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt run-
dvlees)
96 110 - 120 1 800 + 700
Chipolata-
worstjes
80 15 - 20 1 400
Eieren
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Eieren, zacht
gekookt
96 10 - 12 1 400
Eieren, medium
gekookt
96 13 - 16 1 450
Eieren, hard ge-
kookt
96 18 - 21 1 500
Multi hetelucht en Stoomgaren
gecombineerd
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar bereiden.
Alle gerechten zijn klaar om tegelijkertijd te
worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden, gebruik
de functie Multi hetelucht.
Plaats de voorbereide groente en
bijgerechten op hittebestendig
kookgerei. Plaats samen met het
gebraad in de oven.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C. Open
de ovendeur op de eerste stand
gedurende 15 minuten om het apparaat
sneller te laten afkoelen.
De functie Stomen starten. Kook alles
samen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid is
650 ml.
Combi Plus stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90 35 - 45 1
Terrines
1)
90 40 - 50 1
24
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1.000 g 90 35 - 45 1
1)
Ga gedurende een half uur door met de deur gesloten.
Opnieuw verwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Deegballen 85 20 - 30 1
Pastaschotel 85 15 - 20 1
Rijst 85 15 - 20 1
Bordgerechten 85 15 - 20 1
Combi stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
25
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstok-
broodjes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren afbak-
stokbroodjes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
Bakken
Het kan gebeuren dat uw oven anders
bakt of braadt dan het apparaat dat u
vroeger had. Pas de instellingen
(temperatuur, kooktijden) en de rekstand
die u gewoon was aan volgens de
waarden in de tabellen.
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen en profiteren van de
restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens het
bakken vervormen. Wanneer de bakplaten
afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is
niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en wordt klef,
klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur lager in.
De cake zakt in en wordt klef,
klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de
baktijd niet verlagen door
een hogere temperatuur in
te stellen.
De cake zakt in en wordt klef,
klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
26
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur een beetje hoger in.
Bakken op één ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Tem-
pera-
tuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband of brioche Multi hetelucht 150 -
160
50 - 70 1
Moskovisch gebak /
vruchtencake
Multi hetelucht 140 -
160
70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi hetelucht 140 -
150
35 - 50 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Boven-/onder-
warmte
160 35 - 50 1
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Multi hetelucht 170 -
180
10 - 25 2
Taartbodem - zacht ca-
kedeeg
Multi hetelucht 150 -
170
20 - 25 2
Apple pie / Appeltaart (2
vormen Ø 20 cm, diago-
naal geplaatst)
Multi hetelucht 160 70 - 90 2
Apple pie / Appeltaart (2
vormen Ø 20 cm, diago-
naal geplaatst)
Boven-/onder-
warmte
180 70 - 90 1
27
Gerecht Functie Tem-
pera-
tuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven-/onder-
warmte
160 -
170
70 - 90 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood / broodk-
rans
Boven-/onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 1
Kerststol
1)
Boven-/onder-
warmte
160 - 180 50 - 70 1
Brood (roggebrood)
1)
Boven-/onder-
warmte
1
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen / eclairs
1)
Boven-/onder-
warmte
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Boven-/onder-
warmte
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Boter-/Suikerkoek
1)
Boven-/onder-
warmte
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 - 160 35 - 55 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven-/onder-
warmte
170 35 - 55 2
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
28
Gerecht Functie Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bijvoor-
beeld kwark, room, pud-
dingvulling)
1)
Boven-/onder-
warmte
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Zandtaart-
deeg / Gebakreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 2
Short bread / Zandtaart-
deeg / Gebakreepjes
1)
Boven-/onder-
warmte
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 2
Eiwitgebak / schuimge-
bak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Klein bladerdeeggebak
1)
Multi hetelucht 170 - 180 20 - 30 2
Broodjes
1)
Multi hetelucht 160 10 - 25 2
Broodjes
1)
Boven-/onder-
warmte
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Kleine
cakes
1)
Multi hetelucht 160 20 - 35 2
Small cakes / Kleine
cakes
1)
Boven-/onder-
warmte
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
29
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Pastaschotel Boven-/onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven-/onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ges-
molten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven-
schotels
Boven-/onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven-/onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde
groente
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 1
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood/broodk-
rans
170 - 190 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
Bakken op meerdere niveaus
Gebruik de functie Multi hetelucht.
30
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen /Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak / cakejes / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Dee-
greepjes
140 25 - 45 1 / 4
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Eiwitgebak, schuim-
gebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4
Traag garen
Gebruik deze functie voor het bereiden van
zachte, magere stukken vlees en vis. Deze
functie is niet geschikt voor suddervlees of
een vet varkensbraadstuk. U kunt de
vleesthermometer gebruiken om te
garanderen dat het vlees de correcte
kerntemperatuur heeft (zie de tabel voor de
vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80 °C. Gebruik deze functie niet
voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen als u
gebruik maakt van de functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke kant.
2. Plaats het vlees in een diepe braadpan
in de oven op het bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het vlees.
4. Selecteer de functie Lage temperatuur
garen en stel de juiste
eindkerntemperatuur in.
31
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1000 - 1.500
g
150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1000 - 1.500
g
150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1000 - 1.500
g
150 120 - 150 1
Steak 200 - 300 g 120 20 - 40 1
Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne
korst)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine (har-
tige taart)
170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd
brood
1)
230 10 - 20 2
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
32
Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees
sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zonder
deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de braadpan
om het aanbranden van vleessap of vet
te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 - 2/3
van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap. Hiermee
bereikt u een beter braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Functie Gewicht Tem-
pera-
tuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees Boven-/onder-
warmte
1 - 1,5
kg
230 120 - 150 1
Rosbief of
ossehaas:
rood
1)
Circulatiegrill per cm
dikte
190 -
200
5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
medium
Circulatiegrill per cm
dikte
180 -
190
6 - 8 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
doorbakk-
en
Circulatiegrill per cm
dikte
170 -
180
8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Functie Gewicht Temper-
atuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouder-
stuk, nek-
stuk, ham-
lap
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
33
Gerecht Functie Gewicht Temper-
atuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kotelet, rib-
betje
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Gehakt-
brood
Circula-
tiegrill
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
Circula-
tiegrill
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Functie Gewicht Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Circula-
tiegrill
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kalfsschen-
kel
Circula-
tiegrill
1,5 - 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Functie Gewicht Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht
Functie Gewicht Temper-
atuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug,
hazenbout
1)
Boven-/
onder-
warmte
tot 1 kg 230 30 - 40 1
Reerug, her-
tenrug
Boven-/
onder-
warmte
1,5 - 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
34
Gerecht Functie Gewicht Temper-
atuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Reebout,
hertenbout
Boven-/
onder-
warmte
1,5 - 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Functie Gewicht Tem-
pera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip Circula-
tiegrill
200 – 250 g
elk
200 -
220
30 - 50 1
Halve kip Circula-
tiegrill
400 – 500 g
elk
190 -
210
35 - 50 1
Stukken ge-
vogelte
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 190 -
210
50 - 70 1
Eend Circula-
tiegrill
1,5 - 2 kg 180 -
200
80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Functie Gewicht Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis Boven-/
onder-
warmte
1 - 1,5 kg 210 -
220
45 - 60 1
Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd de pan voor het opvangen van vet
op de eerste rekstand plaatsen.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP! Tijdens het grillen moet
de ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Rooster-
hoogte
1e kant 2e kant
Rosbief, medi-
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
35
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Rooster-
hoogte
1e kant 2e kant
Runderfilet, me-
dium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Grill intens
Gerecht Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 9 - 13 8 - 10 3
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 3
Worstjes 10 - 12 6 - 8 3
Runderfilet, kalfsbief-
stukken
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 3
Brood met iets erop 6 - 8 - 3
Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
worden verlengd.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bevro-
ren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevroren 180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 2
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 2
36
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Aardappelpartjes/-kro-
ketjes
220 - 230 20 - 35 2
Rösties 210 - 230 20 - 30 2
Lasagne / Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevroren 160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temper-
atuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Boven-/onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van
de fabri-
kant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Boven-/onder-
warmte of Circula-
tiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
Baguettes Boven-/onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van
de fabri-
kant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
Vruchtencake Boven-/onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van
de fabri-
kant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
37
Ger-
echt
Gewicht
(kg)
Ontdooi-
tijd (min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje in
een groot bord leggen. Halverwege
de bereidingstijd omdraaien.
Vlees 1 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 0.5 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 0.15 25 - 35 10 - 15 -
Aard-
beien
0.3 30 - 40 10 - 20 -
Boter 0.25 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 0,2 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren sla-
groom.
Gebak 1.4 60 60 -
Inmaken - Onderwarmte
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes weckflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
38
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurken 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
Drogen - Multi hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 2
Paprika's 60 - 70 5 - 6 2
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 2
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 2
Kruiden 40 - 50 2 - 3 2
Pruimen 60 - 70 8 - 10 2
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 2
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 2
Peren 60 - 70 6 - 9 2
Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
39
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
40
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een
afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Verwijderen van de geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor
brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder de
inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
1
2
3
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit de
zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
Stoomreiniging
U kunt de Einde-functie
gebruiken om de start van de
reinigingsprocedure uit te
stellen. Zie "Het EINDE
instellen".
Verwijder het restant aan vuil handmatig.
1. Doe ongeveer 250 ml water met 3
eetlepels azijn in de stoomgenerator.
2. toonr. De Stoomreinigingsfunctie
instellen. Raadpleeg "Ovenfuncties".
Het display toont de duur en de
standaardtemperatuur.
3. Raak aan om het reinigen te starten.
Er weerklinkt een geluidssignaal wanneer
de stoomreiniging is voltooid. Raak een
tiptoets aan om het signaal te stoppen.
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Water met de spons uit de
stomer verwijderen en droog wrijven.
Laat de deur ongeveer 1 uur open staan
om het apparaat volledig te laten drogen.
Stoomgeneratiesysteem
LET OP! Droog de
stoomgenerator na elk gebruik.
Water met de spons
verwijderen.
Verwijder eventuele kalkaanslag
met water en azijn.
LET OP! Door gebruik te maken
van chemische
ontkalkingsmiddelen kan het
emaille van de oven
beschadigen. Volg de
aanwijzingen van de fabrikanten
op.
1.
Om de waterlade en de stoomgenerator
te reinigen, doe een mengsel van water
en azijn (ca. 250 ml) door de waterlade
en in de stoomgenerator. Wacht
ongeveer 10 minuten.
2. Verwijder het azijnwater met de spons.
3. Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stomer schoon te
spoelen.
4. Water met de spons uit de stomer
verwijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
41
De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne glazen
paneel verwijderen om het schoon te
maken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING! Wees
voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De
deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op de
twee scharnieren.
A
A
3.
Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met beide
handen vast en trek deze onder een
opwaartse hoek weg van het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een omhoog
uit de geleiding.
9.
Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit voorkomt
schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING! Gevaar
voor elektrocutie! Maak de
zekering los voordat u de lamp
vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Verwijder de metalen ring en reinig de
glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
42
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING! Raadpleeg
de hoofdstukken Veiligheid.
Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed is
aangesloten op het stopcon-
tact (zie het aansluitdiagram
indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschakel-
ing is actief.
Raadpleeg "Automatisch uit-
schakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geactiveerd. Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgeslagen. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Als de oven uit staat, toont
het display de tijd niet.
Het display is uitgeschakeld.
Raak en tegelijkertijd
aan om het display opnieuw
te activeren.
De vleesthermometer werkt
niet.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver mo-
gelijk in het stopcontact.
De bereiding van de gerecht-
en duurt te lang of de ger-
echten worden te snel gaar.
De temperatuur is te laag of
te hoog.
Pas indien nodig de tempera-
tuur aan. Volg het advies in
de handleiding op.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
43
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Op het display verschijnt
"C2".
U wilt de warmhoudfunctie of
ontdooifunctie starten, maar
u hebt de kerntemperatuur-
sensor niet uit de aansluiting
gehaald.
Haal de stekker van de ker-
ntemperatuursensor uit de
aansluiting.
Het display toont een fout-
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via de
huiszekering of de veiligh-
eidsschakelaar in de ze-
keringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder het
typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
ENERGIEZUINIGHEID
Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Juno
Modelidentificatie JBKD177D7
Energie-efficiëntie Index 94.5
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven
+ onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hete-
lucht
0.69 kWh/cyclus
44
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 43 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 33.5 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u
helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd de
deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk
gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer energie
te besparen.
Indien mogelijk de oven niet voorverwarmen
voordat u er voedsel in plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer dan
30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van de
bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om andere
maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als een
programma met tijdselectie (Duur of Einde)
in werking is en de bereidingstijd langer is
dan 30 minuten, de verwarmingselementen
automatisch 10% eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte te
gebruiken en een maaltijd warm te houden.
Het display toont de restwarmteaanduiding
of -temperatuur.
Koken met de verlichting uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien nodig.
Het display deactiveren
Indien nodig kunt u het display volledig
uitschakelen. Raak en tegelijkertijd
aan totdat het display uit gaat. Deze stap
schakelt het apparaat ook in.
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen. Help
om het milieu en de volksgezondheid te
beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
45
*
46
47
867335565-A-272016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Juno JBKD177D7 Handleiding

Type
Handleiding