IKEA OBI A00 S Program Chart

Type
Program Chart
OBI A00 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 610 56045
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje
6. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
7. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Timer
3. Thermostaatknop
4. Rood thermostaatlampje
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Opvangbak:
Rooster:
Bakplaat voor zoet gebak:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden en gaat
pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand 0.
Timer
De kookwekker is een mechanische timer die van 1 tot 60 minuten loopt.
- Draai de knop naar rechts op de gewenste bereidingstijd.
- Op het eind van de ingestelde bereidingstijd klinkt er een geluidssignaal.
Het wordt aanbevolen de knop een hele slag te draaien en hem terug te zetten op de gewenste bereidingstijd om het
geluidssignaal te activeren.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afbakken van vruchten- of kaastaarten.
Voor het indikken van sauzen.
Gebruik deze functie tijdens de laatste 10/15 minuten van de bereiding.
STATISCH
Voor bereiding van alle gerechten.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
GRILL
Voor het grillen van kleine stukjes vlees (karbonades, spiezen, worstjes)
en voor het geven van een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3/5 minuten voor.
Plaats bij het braden van vlees de opvangbak onder de grill en giet er een
beetje water in om rookvorming en vetspatten te zoveel mogelijk
voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding om.
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Vlees
Lams-, geiten-, schapenvlees X 2 200 90-110
Kalfs-, rund-, varkensvlees X 2 200 90-110
Kip, konijn, eend X 2 200 70-80
Kalkoen (3-5 kg) X 2 210 160-180
Gans (2 kg) X 2 210 100-130
Vis (1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60-80
Vis (<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50-60
GROENTE
Paprika's, tomaten, gebakken
aardappelen
X 2 190 50-60
Gebak - taart
Luchtig gebak
X 2 180 40-50
Taart met kaasvulling X 2 190 60-90
Korstgebak, vlaaien X 2 190 40-50
Strudel, crêpes X 2 200 50-60
Koekjes, cakejes, zandkoekjes X 2 180 20-30
Soesjes, Zwitserse rol X 2 180 35-45
Hartige taart, vruchtentaart, bv.
met ananas, perziken
X 2 200 50-60
Lasagne, gegratineerde
aardappels, cannelloni
X 2 200 40-50
Brood X 2 210 30-40
Pizza X 2 225 15-20
Vol-au-vent X 2 210 20-30
Soufflé X 2 200 40-50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.: de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10-15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30-40
Schnitzels X 3-4 200-225 30-40
Worstjes X 3 200-225 30-40
Karbonades X 3 200-225 30-40
Vis (moten) X 3 200-225 30-40
Kippenpoten X 3 200-225 40-50
Spiezen X 3 200-225 40-50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40-50
1/2 kip X 3 200-225 40-50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI A00 S Program Chart

Type
Program Chart