Smeg PGF 30 F de handleiding

Type
de handleiding
Downloaded from www.vandenborre.be
ISTRUZIONI PER L’USO
MODE D’EMPLOI
DIRECTIONS FOR USE
GEBRAUCHSANWEISUNG
MODO DE EMPLEO
GEBRUIKSAANWIJZING
BRUGSANVISNING
FRIGGITRICE DA INCASSO
FRITEUSE ENCASTRABLE
BUILT-IN FRYER
EINBAUFRITEUSE
FREIDORA EMPOTRABLE
INBOUWFRITEUSE
FRITØSE TIL INDBYGNING
IT
FR
GB
DE
ES
NL
DK
Downloaded from www.vandenborre.be
ITALIANO …………………………………………………………….. 4 – 12
FRANÇAIS …………………………………………………………… 14 – 22
ENGLISH ..................................................................................... 24 – 32
DEUTSCH .................................................................................... 34 – 42
ESPANOL …………………………………………………………….. 44 – 52
NEDERLANDS ……………………………………………………….. 54 – 62
DANSKE ………………………………………………………………. 64 – 72
Downloaded from www.vandenborre.be
Inhoudsopgave
1. Installatie …………………………………………………………………. 54
2. Inbouw ……………………………………………………………………. 55
3. Ingebruikname …………………………………………………………… 56
4. Belangrijke raadgevingen ………………………………………………. 60
5. Gebruikstips ……………………………………………………………… 61
6. Onderhoud ……………………………………………………………….. 62
NL
53
Downloaded from www.vandenborre.be
1. Installatie
Men moet in het toevoercircuit een tweepoligestroomverbreker
voorzien waarvan de opening van de kontaktpunten groter is dan 3
mm.
De stekker moet bereikbaar zijn na de installatie.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet die vervangen worden door
een gelijkwaardige kabel (H05RNF 3x1mm²) die verkrijgbaar is via de
naverkoopdienst.
Een zekering van 16 Ampère is noodzakelijk.
Uw friteuse PGF30F verbruikt 2.200 Watt. Bijgevolg is het belangrijk
dat uw elektrische installatie dit vermogen zonder gevaar kan leveren.
De friteuse moet IN IEDER GEVAL aangesloten zijn met een
stecker voorzien van een aardig.
ZORG IN ELK GEVAL VOOR EEN TUSSENRUIMTE VAN MINIMUM 5
CM TUSSEN DE ONDERKANT VAN DE FRITEUSE EN DE
ONDERLIGGENDE PLAAT VAN HET KEUKENMEUBEL.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
NL
54
Downloaded from www.vandenborre.be
2. Inbouw
Deze friteuse kan in een werkblad of een keukenmeubel worden
ingebouwd. Zaag daartoe de vorm van de friteuse uit het draagvlak.
Het draagvlak kan uit om het even welk materiaal bestaan : metselwerk,
hout, metaal, graniet, gelaagd materiaal, enz.
Afmetingen van het toestel : 512 x 310 mm.
Afmetingen van de uit te zagen vorm : 494 X 292 mm
NL
55
Downloaded from www.vandenborre.be
3. Ingebruikname
1. Knip
2. Weerstand
3. Kuip
4. Mand
5. Verwarmingslampje
6. Temperatuurkeuzeschakelaar
7. Controlelampje aan/uit
8. Scharnier
NL
56
Downloaded from www.vandenborre.be
3. Ingebruikname
De inbouwplaat wordt in het werkblad bevestigd. Daarna kunt u, in de
aangegeven volgorde, de volgende elementen plaatsen :
1. de kuip met olie
2. de weerstand, die u op zijn scharnier naar beneden draait om hem in
de kuip te plaatsen
3. de mand.
T.S.
NL
57
Downloaded from www.vandenborre.be
3. Ingebruikname
De antiborrelkuip in roestvrij staal
De kuip in roestvrij staal is een belangrijk onderdeel van uw friteuse met
koude zone. Haar bijzondere vorm werd speciaal geanalyseerd en
ontworpen voor een maximaal gebruik van de koude zone en een
maximale veiligheid, waarbij wordt vermeden dat de olie tijdens het
gebruik van de friteuse over de rand borrelt. Dit exclusieve model werd
gedeponeerd.
Alle esthetische kenmerken die aan de kuip haar unieke uiterlijk geven
(buigingen, hellingen, hoogteverschillen) beantwoorden aan een reeks
technische vereisten. Hoofddoelstelling is het in bedwang houden van
de opspattende olie op het ogenblik dat ijs- of waterdeeltjes in de
frituurolie terechtkomen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer diepgevroren
producten of producten die veel water bevatten, gefrituurd worden.
De kuip bestaat uit 5 zones:
De bodem van de kuip : Rondom de bodem van de kuip werd een
groef met een diepte van 11 mm aangebracht.
Daarin worden afvalstoffen verzameld en
opgeslagen. Het olievolume in de koude zone
kon daardoor met 0,4 liter worden
teruggebracht.
Bovendien zorgt de groef voor een uitstekende
stabiliteit van de kuip.
De koude zone : De laag olie onder de weerstand beweegt niet.
Wanneer het verwarmingsvermogen maximaal
wordt aangewend, bereikt de temperatuur in
de opslaggroef voor afvalstoffen 70°C.
De warme zone : Een warmtevolume van ongeveer 3 liter olie,
dat ononderbroken door een
convectiebeweging wordt gemengd, maakt het
mogelijk om zonder belangrijke afkoeling van
de olie 750 gram frieten in een keer te frituren.
NL
58
Downloaded from www.vandenborre.be
3. Ingebruikname
De borrelzone : Dankzij een volume van ongeveer 5 liter in de
borrelzone, verdwijnt het gevaar dat de olie die
opspat wanneer diepgevroren producten of producten
met een hoog vochtigheidsgehalte worden gefrituurd,
over de rand borrelt. De opspattende olie komt op
het horizontale vlak van de laatste zone terecht,
waardoor eventuele ongelukken met kokende
frituurolie worden vermeden.
De afdruip- en recuperatiezone : In deze zone wordt de opspattende
olie verzameld. Dankzij de golvingen en hellingen
worden de druppeltjes opnieuw naar de frituurkuip
gevoerd.
Oververhittingsbeveiliging
De beveilingsthermostaat voert een tweede temperatuurmeting uit.
Wanneer zich een probleem voordoet, wordt de elektrische
stroomtoevoer automatisch onderbroken. De stroomtoevoer wordt niet
automatisch hersteld. Dat dient manueel te gebeuren door een door
Smeg erkend technicus (Fig. 2/T.S.). Die dient meteen ook het frituurbad
te vervangen.
Mand
Er zijn twee verschillende posities voor de mand voorzien:
een positie voor normaal gebruik en
een voor rust, opdat het handvat niet in
de olie zou liggen.
Om van de ene positie naar de andere
te wisselen, moet het handvat uit de
houder worden losgemaakt en
vervolgens in de voorziene haken
worden gelegd.
NL
59
Downloaded from www.vandenborre.be
3. Belangrijke raadgevingen
1. De kuip moet worden gevuld totdat het niveau van de olie zich tussen
de minimum- (3 liter) en maximumstreepjes (3,5 liter) op de verticale
wand van de kuip bevindt.
2. De weerstand van de friteuse met koude zone mag nooit in werking
worden gesteld wanneer hij in aanraking is met de lucht; hij moet altijd
in olie of vet zijn ondergedompeld. Dat betekent ook dat u stukken vet
nooit rechtstreeks op de weerstand mag laten smelten.
3. Als u in plaats van olie vet gebruikt, prikt u best (met een mes of vork)
gaatjes in het vet, voor u de friteuse aanzet. Zo vermijdt u spatten, als
zich onder het gestolde vet een luchtbel zou bevinden. Ga voorzichtig
te werken om de sondes op de weerstand niet te beschadigen.
4. Onbewaakte kinderen of gehandicapten mogen het toestel niet
gebruiken.
Er moet toezicht gehouden worden op kinderen om er zeker van
te zijn dat ze niet met het toestel spelen.
5. Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit
product niet als huishoudafval mag worden behandeld. Het moet
echter naar een plaats worden gebracht waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de correcte manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijk
voor mens en milieu negatieve gevolgen die zich zouden kunnen
voordoen in geval van verkeerde afvalbehandeling.
Voor meer details in verband met het recyclen van dit product, neemt u
het best contact op met de gemeentelijke instanties, het bedrijf of de
dienst belast met de verwijdering van huishoudafval of de winkel waar
u het product hebt gekocht.
Opgelet
: Als u dierlijk of plantaardig vet gebruikt, dient
u dat te smelten voor u het in de friteuse giet.
NL
60
Downloaded from www.vandenborre.be
4. Gebruikstips
De ideale frituurtemperatuur ligt tussen 140° en 180°C. Boven die
temperatuur gaat de kwaliteit van de olie er snel op achteruit.
Wanneer u te lage temperatuur gebruikt, zal het voedsel niet
dichtgeschroeid zijn en doordronken zijn met vet.
Vanzelfsprekend moeten grotere stukken langer bakken. U moet de
temperatuur zo kiezen dat het voedsel van binnen goed gebakken is en
tergelijkertijd niet verbrand is van buiten.
De door u gekozen temperatuur is bereikt, wanneer het groene lampje
uitgaat
.
Stand van de knop volgens het soort te bakken voedingsmiddel.
De opgegeven stands kunnen worden aangepast in functie van de
hoeveelheid te frituren voedingsmiddelen en de eigen smaak.
STAND VAN DE
THERMOSTAAT
BEREIDING
Optimale
hoeveelheid
Maximum
hoeveelheid
140°C frieten (voorbakken)
500 gr 750 gr
160°C
Kippenboutjes,
kippenvleugels
* *
170°C beignets, vis * *
180°C Kroketten, kaasproducten 250 gr 350 gr
180°C frieten (afbakken) 500 gr 750 gr
* Deze waarden zijn in de eerste plaats afhankelijk van het volume. Zorg
ervoor dat de etenswaren altijd volledig in het frituurvet zijn
ondergedompeld.
NL
61
Downloaded from www.vandenborre.be
5. Onderhoud
Vooraf steeds het toestel uitschakelen en volledig laten afkoelen.
De friteuse is geheel demonteerbaar (doe het tegengestelde van de
ingebruikname), waardoor alle onderdelen gemakkelijk kunnen worden
schoongemaakt. Dankzij een « afdruip »-stand kunt u het
verwarmingselement vastzetten tijdens de schoonmaakbeurt.
Scharnier : de « afdruip »-stand
Het aluminium scharnier dat het mogelijk maakt de weerstand tijdens
onderhoudsbeurten weg te klappen, is uitgerust met een
blokkeringsknip in roestvrij staal. Door die knip naar recht te
schuiven, blijft de weerstand boven de kuip “hangen”, terwijl de olie
of het vet uit de kuip loopt.
Deksel
De antiborrelkuip wordt afgesloten met een deksel in roestvrij staal.
Dat moet u verwijderen wanneer u het toestel gebruikt.
De inbouwplaat : maakt u schoon met een onderhoudsproduct voor
roestvrij staal. Opdat de plaat zijn glans zou behouden, gebruikt u best
geen schuursponsjes of schuurmiddelen.
De kuip en het deksel in roestvrij staal kunt u met een afwasmiddel
samen met de rest van de vaat afwassen. Aarzel niet ze in uw
vaatwasmachine te plaatsen.
De mand : kunt u met een afwasmiddel samen met de rest van de vaat
afwassen. Let op: zorg ervoor dat de frituurmand na het afwassen goed
wordt afgedroogd of direct weer in de olie wordt geplaatst om oxidatie
problemen te voorkomen.
De weerstand : reinigt u met een vochtige doek.
NL
62
Downloaded from www.vandenborre.be
MEFRPGF30F REV. 01
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13

Smeg PGF 30 F de handleiding

Type
de handleiding

in andere talen