Smeg SEFR536X Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding
FRIGGITRICE DA INCASSO A ZONA FREDDA
CON TERMOSTATO DI COMANDO,
COMMUTATORE E TERMOSTATO DI SICUREZZA
FRITEUSE ENCASTRABLE A ZONE FROIDE
AVEC THERMOSTAT DE COMMANDE,
COMMUTATEUR ET THERMOSTAT DE SECURITE
BUILT-IN FRYER WITH A COLD ZONE
WITH THERMOSTATIC CONTROL,
SWITCH, AND SAFETY THERMOSTAT
EINBAUFRITEUSE “MIT KÄLTEZONE“
BEDIENTHERMOSTAT,
SCHALTER UND SICHERHEITSTHERMOSTAT
FREIDORA EMPOTRABLE CON ZONA FRÍA,
TERMOSTATO DE MANDO,
COMMUTADOR Y TERMOSTATO DE SEGURIDAD
INBOUWFRITEUSE MET KOUDE ZONE
MET BEDIENINGSTHERMOSTAAT,
SCHAKELAAR EN VEILIGHEIDSTHERMOSTAAT
Istruzioni per l’uso
Mode d’emploi
Directions for use
Gebrauchsanweisung
Modo de empleo
Gebruiksaanwijzing
Indice
página
Inhoud
pagina
Instrucciones para la instalación 39 Installatie 48
Empotramiento 40 Inbouw 49
Puesta en servicio 41 Ingebruikname 50
Consejos importantes 45 Belangrijke raadgevingen 54
Sugerencias útiles 46 Gebruikstips 55
Mantenimiento 47 Onderhoud 56
2
Installatie
Men moet in het toevoercircuit een tweepoligestroomverbreker
voorzien waarvan de opening van de kontaktpunten groter is dan 3
mm.
Een zekering van 16 Ampère is noodzakelijk.
Uw friteuse SEFR536X verbruikt 2.200 Watt. Bijgevolg is het
belangrijk dat uw elektrische installatie dit vermogen zonder gevaar
kan leveren. De friteuse moet IN IEDER GEVAL aangesloten
zijn met een stecker voorzien van een aardig.
ZORG IN ELK GEVAL VOOR EEN TUSSENRUIMTE VAN
MINIMUM 5 CM TUSSEN DE ONDERKANT VAN DE
FRITEUSE EN DE ONDERLIGGENDE PLAAT VAN HET
KEUKENMEUBEL.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
48
NL
Inbouw
Deze friteuse kan in een werkblad of een keukenmeubel worden
ingebouwd. Zaag daartoe de vorm van de friteuse uit het draagvlak.
Het draagvlak kan uit om het even welk materiaal bestaan :
metselwerk, hout, metaal, graniet, gelaagd materiaal, enz.
Afmetingen van het toestel : 503,50 x 306 mm.
Afmetingen van de uit te zagen vorm : 480 X 275 mm
49
NL
Ingebruikname
1. Knip
2. Weerstand
3. Kuip
4. Mand
5. Verwarmingslampje
6. Temperatuurkeuzeschakelaar
7. Controlelampje aan/uit
8. Scharnier
50
NL
1
2
3
4
5
6
7
8
FIG. 1
De inbouwplaat wordt in het werkblad bevestigd. Daarna kunt u, in
de aangegeven volgorde, de volgende elementen plaatsen :
1. de kuip met olie
2. de weerstand, die u op zijn scharnier naar beneden draait om hem
in de kuip te plaatsen
3. de mand.
5
1
NL
FIG. 2
T.S.
T.S.T.S.
T.S.
De antiborrelkuip in roestvrij staal
De kuip in roestvrij staal is een belangrijk onderdeel van uw friteuse
met koude zone. Haar bijzondere vorm werd speciaal
geanalyseerd en ontworpen voor een maximaal gebruik van de
koude zone en een maximale veiligheid, waarbij wordt vermeden
dat de olie tijdens het gebruik van de friteuse over de rand borrelt.
Dit exclusieve model werd gedeponeerd.
Alle esthetische kenmerken die aan de kuip haar unieke uiterlijk geven
(buigingen, hellingen, hoogteverschillen) beantwoorden aan een
reeks technische vereisten. Hoofddoelstelling is het in bedwang
houden van de opspattende olie op het ogenblik dat ijs- of
waterdeeltjes in de frituurolie terechtkomen. Dat gebeurt
bijvoorbeeld wanneer diepgevroren producten of producten die
veel water bevatten, gefrituurd worden.
De kuip bestaat uit 5 zones:
De bodem van de kuip : Rondom de bodem van de kuip werd een groef
met een diepte van 11 mm aangebracht. Daarin
worden afvalstoffen verzameld en opgeslagen.
Het olievolume in de koude zone kon daardoor
met 0,4 liter worden teruggebracht.
Bovendien zorgt de groef voor een uitstekende
stabiliteit van de kuip.
De koude zone : De laag olie onder de weerstand beweegt niet.
Wanneer het verwarmingsvermogen maximaal
wordt aangewend, bereikt de temperatuur in de
opslaggroef voor afvalstoffen 70°C.
De warme zone : Een warmtevolume van ongeveer 3 liter olie,
dat ononderbroken door een convectiebeweging
wordt gemengd, maakt het mogelijk om zonder
belangrijke afkoeling van de olie 750 gram
frieten in een keer te frituren.
5
2
NL
De borrelzone : Dankzij een volume van ongeveer 5 liter in de
borrelzone, verdwijnt het gevaar dat de olie die opspat
wanneer diepgevroren producten of producten met een
hoog vochtigheidsgehalte worden gefrituurd, over de
rand borrelt. De opspattende olie komt op het
horizontale vlak van de laatste zone terecht, waardoor
eventuele ongelukken met kokende frituurolie worden
vermeden.
De afdruip- en recuperatiezone : In deze zone wordt de opspattende olie
verzameld. Dankzij de golvingen en hellingen worden
de druppeltjes opnieuw naar de frituurkuip gevoerd.
Oververhittingsbeveiliging
De beveilingsthermostaat voert een tweede temperatuurmeting uit.
Wanneer zich een probleem voordoet, wordt de elektrische stroomtoevoer
automatisch onderbroken. De stroomtoevoer wordt niet automatisch
hersteld. Dat dient manueel te gebeuren door een door Smeg erkend
technicus (Fig. 2/T.S.). Die dient meteen ook het frituurbad te vervangen.
53
NL
Belangrijke raadgevingen
1. De kuip moet worden gevuld totdat het niveau van de olie zich
tussen de minimum- (3 liter) en maximumstreepjes (3,5 liter) op de
verticale wand van de kuip bevindt.
2. De weerstand van de friteuse met koude zone mag nooit in werking
worden gesteld wanneer hij in aanraking is met de lucht; hij moet
altijd in olie of vet zijn ondergedompeld. Dat betekent ook dat u
stukken vet nooit rechtstreeks op de weerstand mag laten smelten.
3. Als u in plaats van olie vet gebruikt, prikt u best (met een mes of
vork) gaatjes in het vet, voor u de friteuse aanzet. Zo vermijdt u
spatten, als zich onder het gestolde vet een luchtbel zou bevinden.
Ga voorzichtig te werken om de sondes op de weerstand niet te
beschadigen.
4. Onbewaakte kinderen of gehandicapten mogen het toestel niet
gebruiken.
Er moet toezicht gehouden worden op kinderen om er zeker
van te zijn dat ze niet met het toestel spelen.
Opgelet :
Als u dierlijk of plantaardig vet gebruikt, dient u dat te
smelten voor u het in de friteuse giet.
NL
54
Gebruikstips
De ideale frituurtemperatuur ligt tussen 160° en 185°C. Boven die
temperatuur gaat de kwaliteit van de olie er snel op achteruit.
Wanneer u te lage temperatuur gebruikt, zal het voedsel niet
dichtgeschroeid zijn en doordronken zijn met vet.
Vanzelfsprekend moeten grotere stukken langer bakken. U moet de
temperatuur zo kiezen dat het voedsel van binnen goed gebakken is en
tergelijkertijd niet verbrand is van buiten.
De door u gekozen temperatuur is bereikt, wanneer het groene lampje
uitgaat
.
Stand van de knop volgens het soort te bakken voedingsmiddel.
De opgegeven stands kunnen worden aangepast in functie van de
hoeveelheid te frituren voedingsmiddelen en de eigen smaak.
STAND VAN DE
THERMOSTAAT
BEREIDING
Optimale
hoeveelheid
Maximum
hoeveelheid
frieten (voorbakken) 500 gr 750 gr
1 (=160°)
Kippenboutjes, kippenvleugels
**
1-2 (=170°)
beignets, vis * *
2 (=180°)
Kroketten, kaasproducten 250 gr 350 gr
2-3 (=185°)
frieten (afbakken) 500 gr 750 gr
* Deze waarden zijn in de eerste plaats afhankelijk van het volume. Zorg ervoor
dat de etenswaren altijd volledig in het frituurvet zijn ondergedompeld.
55
NL
Onderhoud
Vooraf steeds het toestel uitschakelen en volledig laten afkoelen.
De friteuse is geheel demonteerbaar (doe het tegengestelde van de
ingebruikname), waardoor alle onderdelen gemakkelijk kunnen
worden schoongemaakt. Dankzij een « afdruip »-stand kunt u het
verwarmingselement vastzetten tijdens de schoonmaakbeurt.
Scharnier : de « afdruip »-stand
Het aluminium scharnier dat het mogelijk maakt de weerstand
tijdens onderhoudsbeurten weg te klappen, is uitgerust met een
blokkeringsknip in roestvrij staal. Door die knip naar recht te
schuiven, blijft de weerstand boven de kuip “hangen”, terwijl de
olie of het vet uit de kuip loopt.
Deksel
De antiborrelkuip wordt afgesloten met een deksel in roestvrij
staal. Dat moet u verwijderen wanneer u het toestel gebruikt.
De inbouwplaat : maakt u schoon met een onderhoudsproduct voor
roestvrij staal. Opdat de plaat zijn glans zou behouden, gebruikt u
best geen schuursponsjes of schuurmiddelen.
De kuip en het deksel in roestvrij staal kunt u met een afwasmiddel
samen met de rest van de vaat afwassen. Aarzel niet ze in uw
vaatwasmachine te plaatsen.
De mand : kunt u met een afwasmiddel samen met de rest van de vaat
afwassen.
De weerstand : reinigt u met een vochtige doek.
56
NL

Documenttranscriptie

FRIGGITRICE DA INCASSO A ZONA FREDDA CON TERMOSTATO DI COMANDO, COMMUTATORE E TERMOSTATO DI SICUREZZA FRITEUSE ENCASTRABLE A ZONE FROIDE AVEC THERMOSTAT DE COMMANDE, COMMUTATEUR ET THERMOSTAT DE SECURITE BUILT-IN FRYER WITH A COLD ZONE WITH THERMOSTATIC CONTROL, SWITCH, AND SAFETY THERMOSTAT EINBAUFRITEUSE “MIT KÄLTEZONE“ BEDIENTHERMOSTAT, SCHALTER UND SICHERHEITSTHERMOSTAT FREIDORA EMPOTRABLE CON ZONA FRÍA, TERMOSTATO DE MANDO, COMMUTADOR Y TERMOSTATO DE SEGURIDAD INBOUWFRITEUSE MET KOUDE ZONE MET BEDIENINGSTHERMOSTAAT, SCHAKELAAR EN VEILIGHEIDSTHERMOSTAAT Istruzioni per l’uso Mode d’emploi Directions for use Gebrauchsanweisung Modo de empleo Gebruiksaanwijzing Indice página Inhoud pagina Instrucciones para la instalación 39 Installatie 48 Empotramiento 40 Inbouw 49 Puesta en servicio 41 Ingebruikname 50 Consejos importantes 45 Belangrijke raadgevingen 54 Sugerencias útiles 46 Gebruikstips 55 Mantenimiento 47 Onderhoud 56 2 NL Installatie • Men moet in het toevoercircuit een tweepoligestroomverbreker voorzien waarvan de opening van de kontaktpunten groter is dan 3 mm. • Een zekering van 16 Ampère is noodzakelijk. • Uw friteuse SEFR536X verbruikt 2.200 Watt. Bijgevolg is het belangrijk dat uw elektrische installatie dit vermogen zonder gevaar kan leveren. De friteuse moet IN IEDER GEVAL aangesloten zijn met een stecker voorzien van een aardig. ZORG IN ELK GEVAL VOOR EEN TUSSENRUIMTE VAN MINIMUM 5 CM TUSSEN DE ONDERKANT VAN DE FRITEUSE EN DE ONDERLIGGENDE PLAAT VAN HET KEUKENMEUBEL. ELEKTRISCHE AANSLUITING 48 NL Inbouw Deze friteuse kan in een werkblad of een keukenmeubel worden ingebouwd. Zaag daartoe de vorm van de friteuse uit het draagvlak. Het draagvlak kan uit om het even welk materiaal bestaan : metselwerk, hout, metaal, graniet, gelaagd materiaal, enz. Afmetingen van het toestel : 503,50 x 306 mm. Afmetingen van de uit te zagen vorm : 480 X 275 mm 49 NL Ingebruikname FIG. 1 8 1 2 3 4 7 5 6 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 50 Knip Weerstand Kuip Mand Verwarmingslampje Temperatuurkeuzeschakelaar Controlelampje aan/uit Scharnier NL De inbouwplaat wordt in het werkblad bevestigd. Daarna kunt u, in de aangegeven volgorde, de volgende elementen plaatsen : 1. de kuip met olie 2. de weerstand, die u op zijn scharnier naar beneden draait om hem in de kuip te plaatsen 3. de mand. FIG. 2 T.S. 51 NL De antiborrelkuip in roestvrij staal De kuip in roestvrij staal is een belangrijk onderdeel van uw friteuse met koude zone. Haar bijzondere vorm werd speciaal geanalyseerd en ontworpen voor een maximaal gebruik van de koude zone en een maximale veiligheid, waarbij wordt vermeden dat de olie tijdens het gebruik van de friteuse over de rand borrelt. Dit exclusieve model werd gedeponeerd. Alle esthetische kenmerken die aan de kuip haar unieke uiterlijk geven (buigingen, hellingen, hoogteverschillen) beantwoorden aan een reeks technische vereisten. Hoofddoelstelling is het in bedwang houden van de opspattende olie op het ogenblik dat ijs- of waterdeeltjes in de frituurolie terechtkomen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer diepgevroren producten of producten die veel water bevatten, gefrituurd worden. De kuip bestaat uit 5 zones: De bodem van de kuip : Rondom de bodem van de kuip werd een groef met een diepte van 11 mm aangebracht. Daarin worden afvalstoffen verzameld en opgeslagen. Het olievolume in de koude zone kon daardoor met 0,4 liter worden teruggebracht. Bovendien zorgt de groef voor een uitstekende stabiliteit van de kuip. De koude zone : De laag olie onder de weerstand beweegt niet. Wanneer het verwarmingsvermogen maximaal wordt aangewend, bereikt de temperatuur in de opslaggroef voor afvalstoffen 70°C. De warme zone : Een warmtevolume van ongeveer 3 liter olie, dat ononderbroken door een convectiebeweging wordt gemengd, maakt het mogelijk om zonder belangrijke afkoeling van de olie 750 gram frieten in een keer te frituren. 52 NL De borrelzone : Dankzij een volume van ongeveer 5 liter in de borrelzone, verdwijnt het gevaar dat de olie die opspat wanneer diepgevroren producten of producten met een hoog vochtigheidsgehalte worden gefrituurd, over de rand borrelt. De opspattende olie komt op het horizontale vlak van de laatste zone terecht, waardoor eventuele ongelukken met kokende frituurolie worden vermeden. De afdruip- en recuperatiezone : In deze zone wordt de opspattende olie verzameld. Dankzij de golvingen en hellingen worden de druppeltjes opnieuw naar de frituurkuip gevoerd. Oververhittingsbeveiliging De beveilingsthermostaat voert een tweede temperatuurmeting uit. Wanneer zich een probleem voordoet, wordt de elektrische stroomtoevoer automatisch onderbroken. De stroomtoevoer wordt niet automatisch hersteld. Dat dient manueel te gebeuren door een door Smeg erkend technicus (Fig. 2/T.S.). Die dient meteen ook het frituurbad te vervangen. 53 NL Belangrijke raadgevingen 1. De kuip moet worden gevuld totdat het niveau van de olie zich tussen de minimum- (3 liter) en maximumstreepjes (3,5 liter) op de verticale wand van de kuip bevindt. 2. De weerstand van de friteuse met koude zone mag nooit in werking worden gesteld wanneer hij in aanraking is met de lucht; hij moet altijd in olie of vet zijn ondergedompeld. Dat betekent ook dat u stukken vet nooit rechtstreeks op de weerstand mag laten smelten. Opgelet : Als u dierlijk of plantaardig vet gebruikt, dient u dat te smelten voor u het in de friteuse giet. 3. Als u in plaats van olie vet gebruikt, prikt u best (met een mes of vork) gaatjes in het vet, voor u de friteuse aanzet. Zo vermijdt u spatten, als zich onder het gestolde vet een luchtbel zou bevinden. Ga voorzichtig te werken om de sondes op de weerstand niet te beschadigen. 4. Onbewaakte kinderen of gehandicapten mogen het toestel niet gebruiken. Er moet toezicht gehouden worden op kinderen om er zeker van te zijn dat ze niet met het toestel spelen. 54 NL Gebruikstips De ideale frituurtemperatuur ligt tussen 160° en 185°C. Boven die temperatuur gaat de kwaliteit van de olie er snel op achteruit. Wanneer u te lage temperatuur gebruikt, zal het voedsel niet dichtgeschroeid zijn en doordronken zijn met vet. Vanzelfsprekend moeten grotere stukken langer bakken. U moet de temperatuur zo kiezen dat het voedsel van binnen goed gebakken is en tergelijkertijd niet verbrand is van buiten. De door u gekozen temperatuur is bereikt, wanneer het groene lampje uitgaat. Stand van de knop volgens het soort te bakken voedingsmiddel. De opgegeven stands kunnen worden aangepast in functie van de hoeveelheid te frituren voedingsmiddelen en de eigen smaak. STAND VAN DE THERMOSTAAT 1 (=160°) 1-2 (=170°) 2 (=180°) 2-3 (=185°) BEREIDING frieten (voorbakken) Optimale Maximum hoeveelheid hoeveelheid 500 gr 750 gr Kippenboutjes, kippenvleugels * * beignets, vis * * Kroketten, kaasproducten 250 gr 350 gr frieten (afbakken) 500 gr 750 gr * Deze waarden zijn in de eerste plaats afhankelijk van het volume. Zorg ervoor dat de etenswaren altijd volledig in het frituurvet zijn ondergedompeld. 55 NL Onderhoud Vooraf steeds het toestel uitschakelen en volledig laten afkoelen. De friteuse is geheel demonteerbaar (doe het tegengestelde van de ingebruikname), waardoor alle onderdelen gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Dankzij een « afdruip »-stand kunt u het verwarmingselement vastzetten tijdens de schoonmaakbeurt.  Scharnier : de « afdruip »-stand Het aluminium scharnier dat het mogelijk maakt de weerstand tijdens onderhoudsbeurten weg te klappen, is uitgerust met een blokkeringsknip in roestvrij staal. Door die knip naar recht te schuiven, blijft de weerstand boven de kuip “hangen”, terwijl de olie of het vet uit de kuip loopt.  Deksel De antiborrelkuip wordt afgesloten met een deksel in roestvrij staal. Dat moet u verwijderen wanneer u het toestel gebruikt. De inbouwplaat : maakt u schoon met een onderhoudsproduct voor roestvrij staal. Opdat de plaat zijn glans zou behouden, gebruikt u best geen schuursponsjes of schuurmiddelen. De kuip en het deksel in roestvrij staal kunt u met een afwasmiddel samen met de rest van de vaat afwassen. Aarzel niet ze in uw vaatwasmachine te plaatsen. De mand : kunt u met een afwasmiddel samen met de rest van de vaat afwassen. De weerstand : reinigt u met een vochtige doek. 56
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11

Smeg SEFR536X Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding