23
NL
Extra ingrediënten toevoegen
• U kunt tijdens het ijsmaken naar smaak extra
ingrediënten toevoegen, zoals fruit, chocolade-
schilfers, rozijnen, noten, amandelen enz.
• Open hiervoor het transparante deksel (1) en
wees voorzichtig tijdens het toevoegen van ingre-
diënten.
• Sluit na het toevoegen het deksel (2).
Functie koel houden
Met deze functie kan de gebruiker het ijs later ser-
veren.
• Als de ingestelde tijd wordt bereikt, dan stopt het
draaien van de roerder en motor.
• Het scherm knippert gedurende ongeveer 10 mi-
nuten afwisselend met 00:00 / COOL en de tem-
peratuurindicator (7d) wordt constant getoond.
• Dit geeft aan dat de ijsmaker naar de modus
“Koel houden” gaat. Deze functie “Koel houden”
duurt ongeveer 2 uur.
• Het apparaat wordt na 2 uur automatisch uitge-
schakeld, waarbij de achterverlichting van het
scherm uit gaat.
Beveiliging van de motor
• Als het ijs is te hard is, dan wordt het draaien
van de motor geblokkeerd en wordt het ijsmaken
onderbroken.
• Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld
om oververhitting van de motor te voorkomen.
• Haal de stekker van het apparaat uit het stopcon-
tact en laat het apparaat volledig afkoelen voor-
dat u het opnieuw gebruikt.
• Controleer het recept opnieuw en gooi de voe-
dingsmiddelen weg omdat de ingrediënten niet
goed zijn en bederven.
Verwijderen en serveren van het ijs
• Open het deksel (1) van het apparaat en haal de
ijsbak (2) uit het apparaat. Doe het ijs in een ge-
schikte bak of ijscoupes.
Opmerking: Gebruik uitsluitend kunststof of hou-
ten ijslepels (inbegrepen) om beschadiging van
de ijsbak te vermijden.
• Bewaar het ijs gedurende een periode van maxi-
maal 1 week in een geschikte afgesloten bak bij
een maximale temperatuur van ongeveer -12°C.
Markeer de bak met de productiedatum en de
smaak.
• Let op! Bacteriën groeien goed in ijs. Houd het
ijs, het apparaat en de bakken voor het bewaren
van ijs perfect schoon en droog. Bevries gesmol-
ten of gedeeltelijk ontdooid ijs nooit.
Voorgesteld recepten
1. Vanille-ijs
- Melk: 250 ml
- Room: 500 ml
- Suiker 110 g
- 1 ~ 2 theelepels vanille-essance
2. Chocolade-ijs
- Melk: 250 ml
- Room: 500 ml
- Suiker 50 g
- 100 g pure of half pure chocolade (uw favoriet)
- 1 theelepel vanille-essance
Opmerking: Merk op dat deze recepten alleen maar ter referentie zijn.