Documenttranscriptie
NV9785BJPSR
Inbouwoven
gebruikershandleiding
Deze handleiding is gemaakt van 100 % gerecycled papier.
imagine the possibilities
Bedankt voor het aanschaffen van dit Samsung-product.
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 1
2015-03-02 �� 4:19:51
over deze gebruiksaanwijzing
Hartelijk dank voor de aanschaf van een inbouwoven van SAMSUNG.
Deze gebruikershandleiding bevat belangrijke informatie over veiligheid en instructies die u helpen bij de
bediening en het onderhoud van uw apparaat.
Lees deze gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en bewaar deze voor raadpleging in de
toekomst.
De volgende symbolen komen in de tekst van deze gebruiksaanwijzing voor:
WAARSCHUWING of LET OP
Belangrijk
Opmerking
veiligheidsinstructies
Deze oven mag alleen geïnstalleerd worden door een bevoegd elektricien. De installateur is
verantwoordelijk voor de aansluiting op de stroomvoorziening met inachtneming van de relevante
veiligheidsaanbevelingen.
ELEKTRISCHE VEILIGHEID
Sluit de oven niet aan als deze tijdens het vervoeren beschadigd is.
• Dit apparaat mag alleen worden aangesloten op de stroomvoorziening door een speciaal
daarvoor bevoegd elektricien.
• Gebruik de oven niet in geval van storing of schade aan het apparaat.
• Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door een bevoegd technicus. Slechte reparaties
leveren mogelijk gevaarlijke situaties op voor u en anderen. Neem contact op met een
SAMSUNG-servicecentrum of uw verkoper als uw oven gerepareerd moet worden.
• Indien het netsnoer defect is, moet dit vervangen worden door een speciaal snoer, verkrijgbaar
bij de fabrikant of een erkend servicepunt. (Uitsluitend apparaat met vaste bedrading)
• Als het netsnoer is beschadigd, moet u het laten vervangen door de fabrikant of de
onderhoudsdienst van de leverancier, of door een andere gekwalificeerde monteur, om
gevaarlijke situaties te voorkomen. (uitsluitend apparaat met netsnoer)
• Elektrische bedrading en snoeren mogen niet in aanraking komen met de oven.
• De oven moet worden aangesloten op de stroomvoorziening met een goedgekeurde
aardlekschakelaar of zekering. Gebruik nooit stekkeradapters of verlengsnoeren.
• Het typeplaatje bevindt zich aan de rechterzijde van de deur.
• Tijdens reparatie of reiniging dient het apparaat niet aangesloten te zijn.
• Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten in de buurt van de oven.
• Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (inclusief kinderen) met een verminderd
fysiek, zintuiglijk of mentaal vermogen, of met onvoldoende ervaring en kennis, tenzij deze
toestemming of instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben gekregen
van een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Het apparaat moet na de installatie kunnen worden afgesloten van de stroomvoorziening. U
kunt het apparaat afsluiten door de stekker toegankelijk te laten of door een schakelaar in de
bedrading in te bouwen overeenkomstig de richtlijnen voor bedrading.
Als deze oven over een functie voor stomen beschikt, mag u het apparaat niet gebruiken als de
watertoevoercassette beschadigd is.
• Als de cassette gebarsten of gescheurd is, gebruikt u deze niet en neemt u contact op met uw
dichtstbijzijnde servicecentrum.
• Wanneer u dit niet doet, bestaat er gevaar op letsel.
WAARSCHUWING: bereikbare onderdelen kunnen heet worden tijdens het gebruik. Houd
kinderen uit de buurt om brandwonden te voorkomen.
Nederlands - 2
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 2
2015-03-02 �� 4:19:52
WAARSCHUWING: Het apparaat en de bereikbare onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. Zorg
ervoor dat u de verwarmingselementen binnen in de oven nooit aanraakt. Kinderen jonger dan acht jaar
moeten uit de buurt van het apparaat worden gehouden, tenzij ze onder voortdurend toezicht staan.
WAARSCHUWING: Controleer of het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt, om
elektrische schokken te vermijden. Veiligheid tijdens gebruik
over deze gebruiksaanwijzing en veiligheidsinstructies
• Deze oven is bedoeld voor huishoudelijk gebruik.
• Tijdens gebruik wordt de binnenzijde van de oven erg heet. Dit kan brandwonden veroorzaken. Raak de
verwarmingselementen of binnenkant van de oven niet aan voordat ze voldoende zijn afgekoeld.
• Bewaar nooit brandbare materialen in de oven.
• De oven wordt erg heet als deze lange tijd wordt gebruikt op een hoge temperatuur.
• Wees voorzichtig met het openen van de ovendeur als u de oven gebruikt. Er kan snel hete lucht en stoom
ontsnappen.
• Als u gerechten bereidt met alcohol, kan de alcohol verdampen als gevolg van de hoge temperaturen. Deze
dampen kunnen vlam vatten als ze in contact komen met hete delen van de oven.
• Gebruik voor uw eigen veiligheid geen hogedrukreinigers of stoomreinigers.
• Houd kinderen uit de buurt van de oven als deze in gebruik is.
• Bevroren voedsel, zoals pizza's, moet worden bereid op het grote rooster. Bij gebruik van de bakplaat kan
deze vervormen door te grote temperatuurverschillen.
• Giet geen water in de oven als deze heet is. Dit kan beschadigingen aan het emaillen oppervlak
veroorzaken.
• De ovendeur moet tijdens gebruik gesloten zijn.
• Bedek de bodem van de oven niet met aluminiumfolie en plaats er geen bakplaten of bakblikken op. De
aluminiumfolie houdt de warmte tegen. Dit kan de emaillen oppervlakken beschadigen en leidt mogelijk tot
slechte resultaten.
• Vruchtensappen kunnen onuitwisbare vlekken op de emaillen oppervlakken veroorzaken. Gebruik voor het
bereiden van vochtig gebak, zoals brownies, de braadslede.
• Plaats geen bakspullen op de openstaande ovendeur.
• Jonge kinderen mogen het apparaat uitsluitend onder toezicht gebruiken om te voorkomen dat ze ermee
gaan spelen.
• Houd kinderen bij de deur vandaan wanneer u deze opent of sluit. Ze kunnen tegen de deur aanstoten of
hun vingers tussen de deur krijgen.
• Het apparaat wordt heet tijdens het gebruik. Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen binnen in de
oven nooit aanraakt.
• Als het netsnoer is beschadigd, moet u het laten vervangen door de fabrikant of de onderhoudsdienst van
de leverancier, of door een andere gekwalificeerde monteur, om gevaarlijke situaties te voorkomen.
• Kinderen dienen onder toezicht te worden gehouden om te voorkomen dat ze met het apparaat gaan spelen.
• Dit apparaat is niet bedoeld voor bediening met een externe timer of een apart systeem voor bediening op
afstand.
• Gebruik geen ruwe schuurmiddelen of metalen schrapers voor het reinigen van de glazen ovendeur. Het
oppervlak raakt hierdoor bekrast, waardoor het glas kan barsten.
• Dit apparaat kan door kinderen vanaf acht jaar en door personen met een verminderd fysiek, zintuiglijk
of mentaal vermogen, of gebrek aan ervaring en kennis, worden gebruikt als ze onder toezicht staan of
instructies hebben gekregen omtrent het veilige gebruik van het apparaat en ze de risico's begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Reiniging en onderhoud mogen niet zonder supervisie door
kinderen worden uitgevoerd.
• Gebruik voor uw eigen veiligheid geen hogedrukreinigers of stoomreinigers.
• Tijdens het reinigen worden de oppervlakken mogelijk heter dan normaal. Kinderen moeten dan ook op een
veilige afstand worden gehouden.
• Gemorst voedsel moet voor reiniging worden verwijderd en er wordt in de reinigingsinstructies aangegeven
welke voorwerpen er tijdens de reiniging in de oven aanwezig mogen zijn.
• Als dit apparaat over een stoom- of zelfreinigingsfunctie beschikt, moet gemorst voedsel voor de reiniging worden
verwijderd en moet alle kookgerei uit de oven worden verwijderd tijdens koken met stoom of zelfreiniging.
• Als dit apparaat over een zelfreinigingsfunctie beschikt, worden de oppervlakken tijdens het reinigen
mogelijk heter dan normaal. Kinderen moeten dan ook op een veilige afstand worden gehouden.
Nederlands - 3
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 3
2015-03-02 �� 4:19:52
WAARSCHUWING: Koppel het apparaat niet los van de hoofdstroomvoorziening, zelfs niet als het
bereidingsproces is voltooid.
INSTRUCTIES VOOR DE VERWERKING VAN AFVALMATERIALEN
Verpakkingsmateriaal opruimen
•
•
Het verpakkingsmateriaal van dit apparaat is recyclebaar.
Gooi het verpakkingsmateriaal in de daarvoor bestemde container of breng het naar de stortplaats.
Oude apparaten opruimen
WAARSCHUWING: Voordat u oude apparaten afvoert, dient u deze onklaar te laten maken
om te voorkomen dat ze een veiligheidsrisico vormen.
Koppel daartoe het apparaat los van de stroomvoorziening en verwijder het netsnoer.
Het is vanuit milieuoogpunt belangrijk dat oude apparaten op de juiste manier worden verwerkt.
•
•
Het apparaat mag niet worden meegegeven met het huisvuil.
Informatie over het ophalen van grofvuil en eventuele stortplaatsen is beschikbaar bij de milieudienst
van uw gemeente.
CORRECTE VERWIJDERING VAN DIT PRODUCT
(ELEKTRISCHE & ELEKTRONISCHE AFVALAPPARATUUR)
(Van toepassing in landen waar afval gescheiden wordt ingezameld)
Dit merkteken op het product, de accessoires of het informatiemateriaal duidt erop dat het product
en zijn elektronische accessoires (bv. lader, headset, USB-kabel) niet met ander huishoudelijk afval
verwijderd mogen worden aan het einde van hun gebruiksduur. Om mogelijke schade aan het milieu
of de menselijke gezondheid door ongecontroleerde afvalverwijdering te voorkomen, moet u deze
artikelen van andere soorten afval scheiden en op een verantwoorde manier recyclen, zodat het
duurzame hergebruik van materiaalbronnen wordt bevorderd.
Huishoudelijke gebruikers moeten contact opnemen met de winkel waar ze dit product hebben
gekocht of met de gemeente waar ze wonen om te vernemen waar en hoe ze deze artikelen
milieuvriendelijk kunnen laten recyclen.
Zakelijke gebruikers moeten contact opnemen met hun leverancier en de algemene voorwaarden
van de koopovereenkomst nalezen. Dit product en zijn elektronische accessoires mogen niet met
ander bedrijfsafval voor verwijdering worden gemengd.
Nederlands - 4
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 4
2015-03-02 �� 4:19:52
inhoud
7
7
Bediening
ONDERDEEL
7
7
Onderdeel
VOORBEELDGERECHTEN
8
8
Voorbeeldgerechten
FUNCTIES
9
Functies
9
ENKELVOUDIGE MODUS
10
DUBBELE BEREIDING
11
STOOMBEREIDING
12
inhoud
BEDIENING
10 Enkelvoudige modus
11 Dubbele bereiding
12 Informatie displaysymbool
13 Stoombereidingsproces
14 Stoombereidingsgids
15 Gids voor bereiding met behulp van stoom
Nederlands - 5
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 5
2015-03-02 �� 4:19:52
INSTELLINGEN
16
16 Tijd instellen
16 Bereidingstijd instellen
16 Eindtijd instellen
17 Vertraagde start instellen
17 Ingestelde tijden wijzigen
17 Temperatuur wijzigen
18 Kookwekker instellen
18 Kookwekker uitschakelen
18 Tijdweergave
18 Geluidssignaal
18 Lamp
18 Kinderslot
18 Niveau bereiding met behulp van stoom
18 Afvoeren
AUTOMATISCHE BEREIDING
19
19 Automatische bereidingsprogramma's
voor enkelvoudige oven
21 Automatische programma's
stoombereiding volledige ovenruimte
22 Automatische programma's
stoombereiding onderste ovenruimte
23 Automatische programma's
stoombereiding dubbele modus
INSTALLATIE EN ONDERHOUD
24
REINIGING EN VERZORGING
26
24 Installatie
25 Voor het eerste gebruik
25 Problemen oplossen
25 Informatiecodes
26 Stoomreiniging (optioneel)
27 Reiniging met ontkalking
28 Snel drogen
28 Katalytisch geëmailleerd oppervlak
(optioneel)
28 Handmatige reiniging
29 Deur verwijderen
29 Het deurglas verwijderen
30 De geleiders verwijderen (optioneel)
30 De bovenverwarming reinigen (optioneel)
31 Lamp vervangen
32 Productinformatieblad
Nederlands - 6
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 6
2015-03-02 �� 4:19:53
bediening
Verdeling
Kinderslot
Bedieningsknop
Niveau bereiding met behulp van stoom
Afvoeren
Eindtijd
Functie
Temperatuur
Kookwekker
Tijd
Bereidingstijd
Waterbakje
Selectieknop
bediening en onderdeel
Lamp
Vensterdisplay
Voorzijde
Het voorpaneel is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, inclusief roestvrijstaal,
wit, zwart en glas. Ten behoeve van de verbetering van de kwaliteit kan de vormgeving
worden gewijzigd.
onderdeel
Bij uw nieuwe Samsung-oven wordt een groot aantal accessoires geleverd die van pas
kunnen komen bij de bereiding van verschillende maaltijden.
Laat ten minste 1 cm ruimte tussen het accessoire en de bodem van de oven en tussen het
accessoire en andere accessoires.
De oven werkt ook zonder zijgeleiders en platen/roosters.
Verdeelplaat (optioneel)
De verdeelplaat hebt u nodig wanneer u de dubbele bereidingsmodus
van de oven wilt gebruiken. De plaat scheidt de oven in een bovenste en
onderste compartiment en moet worden aangebracht in plateauniveau 3.
Klein rooster (optioneel)
Het kleine rooster gebruikt u voor het grillen en roosteren van gerechten. Het
kan worden gebruikt in combinatie met de opvangschaal om te voorkomen
dat vocht op de bodem van de oven terechtkomt.
Groot rooster (optioneel)
Het grote rooster gebruikt u voor het grillen en roosteren van gerechten. U
kunt het gebruiken voor stoof- en braadschotels.
Nederlands - 7
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 7
2015-03-02 �� 4:19:54
Opvangschaal (optioneel)
De (diepe) opvangschaal is goed voor braden. Het kan worden gebruikt
in combinatie met het kleine rooster om te voorkomen dat er vocht op de
bodem van de oven terechtkomt.
Bakplaat (optioneel)
De (vlakke) bakplaat kan worden gebruikt voor het bereiden van taarten,
koekjes en ander gebak.
Stoombak (optioneel)
De stoombak wordt alleen gebruikt voor de stoombereidingsfunctie.
Gebruik de stoombak alleen op plaatniveau 1 en zorg ervoor dat de
stoombak zo is geplaatst dat deze de achterwand van de binnenkant van
de oven raakt.
De stoombak bestaat uit vier onderdelen. Glazen deksel, metalen pan,
stoomplateau en stoomspuit.
Het glazen deksel kan worden gebruikt als schaal voor bakken en
gratineren.
Waarschuwing: Zorg ervoor dat u de stoombak niet laat vallen
wanneer u deze met de hand verplaatst.
Waarschuwing: Plotselinge temperatuurwisselingen kunnen ervoor
zorgen dat het glas breekt of verbrijzelt.
Telescopische schuifgeleider (optioneel)
• Om de gril, bakplaat of braadpan te plaatsen, schuift u de telescopische
geleiders van een bepaald niveau naar buiten voordat u de onderdelen
plaatst.
• Plaats de schaal of pan op de geleiders en duw deze volledige terug
in de oven. Sluit de ovendeur nadat u de telescopische geleiders in de
oven hebt geduwd.
voorbeeldgerechten
Volgens standaard EN 60350
1. Grillen
verwarm de lege oven voor gedurende 5 minuten met de functie Grote grill.
Type gerecht
Gerecht en
opmerkingen
Plaatniveau
Bereidingsmodus
Temp.
(°C)
Bereidingstijd
(min.)
Tosti's van
witbrood
Groot rooster
5
Grote grill
270 °C
1e: 1-2
2e: 1-1½
Hamburgers *
(12 ea)
Kleine rooster +
opvangschaal
(om vocht op te
vangen)
4
Grote grill
270 °C
1e: 14-16
2e: 4-6
* Hamburgers: verwarm de lege oven voor gedurende 15 minuten met de functie Grote grill.
Nederlands - 8
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 8
2015-03-02 �� 4:19:55
2. Bakken
De aanbevelingen voor bakken gelden voor een voorverwarmde oven.
Plaats de plaat altijd met schuine kant naar voren.
Type
gerecht
Zandkoek
Gerecht en
opmerkingen
Bakplaat
Kleine taart
Bakplaat
Bakplaat +
opvangschaal
Bereidingsmodus
Temp.
(°C)
Bereidingstijd
(min.)
3
Normaal
150-170
20-30
2
Hete lucht
150-170
35-45
1+4
Hete lucht
150-170
35-45
3
Normaal
160-180
15-25
2
Hete lucht
150-170
30-35
1+4
Hete lucht
150-170
30-40
Mager
biscuitgebak
Springvorm op
groot rooster
(antiaanbaklaag, ø
26 cm)
2
Normaal
160-180
25-35
2
Hete lucht
150-170
35-45
Gistgebak
met appel op
bakplaat
Bakplaat
3
Normaal
150-170
65-75
2
Hete lucht
150-170
70-80
1+4
Hete lucht
150-170
75-85
Groot rooster +
2 springvormen *
(antiaanbaklaag, ø
20 cm)
1 Diagonaal
geplaatst
Normaal
170-190
70-90
Bakplaat + groot
rooster + 2
springvormen **
(antiaanbaklaag, ø
20 cm)
1+3
Hete lucht
170-190
80-100
Bakplaat +
opvangschaal
Appeltaart
voorbeeldgerechten en functies
Bakplaat +
opvangschaal
Plaatniveau
* Twee taarten worden op het rooster diagonaal geplaatst (linksachter en rechtsvoor).
** Twee taarten worden in het midden boven op elkaar geplaatst.
functies
Deze oven biedt de onderstaande functies. Afhankelijk van de modus waarin de oven wordt
gebruikt, dubbele modus of enkelvoudige modus, kunt u kiezen uit de volgende functies:
Normaal
Warmte wordt afgegeven door het heteluchtsysteem aan de boven- en onderkant. Dit is de functie
die gewoonlijk wordt gebruikt voor het braden en roosteren van vrijwel alle typen gerechten.
Aanbevolen temperatuur: 200 °C
Hete lucht
De door het heteluchtsysteem gegenereerde hitte wordt door middel van ventilatoren gelijkmatig
over de oven verdeeld. Deze functie is bedoeld voor diepvriesgerechten en voor braden.
Aanbevolen temperatuur: 170 °C
Nederlands - 9
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 9
2015-03-02 �� 4:19:56
Bovenverwarming + Hetelucht
De door het verwarmingselement aan de bovenkant en het heteluchtsysteem gegenereerde
warmte wordt door middel van ventilatoren gelijkmatig over de oven verdeeld. Deze functie wordt
gebruikt voor het braden van gerechten met een knapperig korstje, bijvoorbeeld vlees.
Aanbevolen temperatuur: 190 °C
Onderverwarming + hetelucht
De door het verwarmingselement aan de onderkant en het heteluchtsysteem gegenereerde
warmte wordt door middel van ventilatoren gelijkmatig over de oven verdeeld. Deze functie is
bedoeld voor pizza, brood en gebak.
Aanbevolen temperatuur: 190 °C
Kleine grill
De warmte wordt afgegeven door het kleine grillelement. Deze functie wordt gebruikt voor kleinere
gerechten die minder warmte nodig hebben, zoals vis en gevulde baguettes.
Aanbevolen temperatuur: 240 °C
Grote grill
De warmte wordt afgegeven door het grote grillelement. Deze functie wordt gebruikt voor
geschulpte gerechten, zoals lasagne, en het roosteren van vlees.
Aanbevolen temperatuur: 240 °C
Stomen
Er wordt pure stoom in de stoombak gevoerd via de stoomuitlaat achterin terwijl de stoombak
wordt omringd door de hete lucht. Deze modus is geschikt voor het stomen van groenten, vis en
kip, en voor eieren.
Bereiding met behulp van stoom
De warmte die door heteluchtelementen en ventilatoren wordt gegenereerd, wordt voortdurend
ondersteund door de stoom die wordt geleverd door de uitlaat achterin. De intensiteit van
de stoom kan worden aangepast naar laag, middel of hoog. Deze modus is geschikt voor
bladerdeeggebakjes, gistgebak, brood en pizza, en voor het roosteren van vlees en vis.
enkelvoudige modus
In de enkelvoudige modus werkt de oven als een gewone oven. In de enkele modus kunt u
alle ovenfuncties gebruiken voor grotere hoeveelheden voedsel.
Enkelvoudige modus | 01
Met de enkelvoudige
modus kunt u kiezen uit alle
ovenfuncties.
Haal de scheidingsplaat uit de
oven om de enkelvoudige
modus te gebruiken.
ENKELVOUDIGE
MODUS
Alle functies zijn beschikbaar in de enkelvoudige modus.
In de enkelvoudige modus kunt u de oven gebruiken als een gewone oven.
Functie instellen | 02
Druk op de toets Functie.
Het symbool Functie gaat
knipperen.
Draai aan de Selectieknop
om een instelling te
selecteren.
03 | Temperatuur instellen
Druk op de toets
Temperatuur. Het
temperatuursymbool gaat
knipperen.
Nederlands - 10
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 10
2015-03-02 �� 4:19:58
dubbele bereiding
Deze oven kent een uniek dubbel bereidingssysteem. In het bovenste en onderste compartiment kunt
u verschillende gerechten tegelijk bereiden, elk op een eigen temperatuur. U kunt ook alleen in het
bovenste of onderste compartiment werken, hetgeen tijd en energie bespaart.
Dubbele bereidingsmodus | 01
BOVENSTE
MODUS
Hetelucht | Bovenverwarming + hetelucht | Grote grill
De bovenste modus bespaart tijd en energie bij het bereiden van kleinere
hoeveelheden voedsel.
DUBBELE
BEREIDING
Bovenste en onderste functie in compartimenten
Dubbele bereiding maakt het tevens mogelijk twee gerechten tegelijk te bereiden
met verschillende functie- en temperatuurinstellingen.
ONDERSTE
MODUS
Hetelucht | Onderverwarming + Hetelucht | Bereiding met behulp van stoom |
Stoombereiding
De onderste modus bespaart tijd en energie bij het bereiden van kleinere
hoeveelheden voedsel.
OPMERKING: Gebruik de steunen 03/04 alleen voor de bovenste modus en 06/07 voor de
onderste modus.
enkelvoudige modus en dubbele bereiding
Afhankelijk van de geselecteerde
dubbele bereidingsmodus kunt
u een van de volgende functies
kiezen:
Plaats de scheidingsplaat op
plaatniveau 3 als u de dubbele
bereidingsmodus wilt gebruiken.
OPMERKING: U dient het compartiment te selecteren door op Verdeling te drukken.
03 | Functie boven instellen
Compartiment selecteren | 02
Druk op de toets Functie. Het
symbool Functie boven gaat
knipperen.
Druk op de toets Verdeling. Het
symbool Compartiment gaat
knipperen.
Temperatuur beneden instellen | 04
Druk op de toets Temperatuur. Het
symbool Temperatuur boven gaat
knipperen.
05 | Compartiment selecteren
Draai aan de Selectieknop om
een instelling te selecteren.
Functie beneden instellen | 06
Druk op de toets Verdeling. Het
symbool Compartiment gaat
knipperen.
07 | Temperatuur beneden instellen
Druk op de toets Functie. Het
symbool Functie beneden gaat
knipperen.
Druk op de toets Temperatuur.
Het symbool Temperatuur beneden
gaat knipperen.
Nederlands - 11
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 11
2015-03-02 �� 4:19:59
stoombereiding
Deze oven beschikt over een stoombereidingsfunctie Met de stoombereidingsfunctie kunt u
allerlei verschillende recepten bereiden.
"Na het gebruik van een van de stoombereidingsfuncties moet overtollig water worden
afgevoerd. Activeer de afvoerfunctie en controleer of er geen water meer uitkomt."
Beschikbare modus
U kunt de stoombereidingsfunctie gebruiken met de
enkelvoudige modus, dubbele bereidingsmodus en
de modus beneden.
Waarschuwing: Als u het water niet afvoert na het gebruiken van de stoomfunctie, kunnen bacteriën
en andere schadelijke stoffen het water dat in de oven wordt achtergelaten, verontreinigen. Voer al het
water uit de oven weg na het gebruiken van de stoombereidingsfunctie.
STOOMBEREIDING
Zorg ervoor dat u bij stoombereiding een stoombak gebruikt.
De stoombak moet op plaatniveau 1 worden geplaatst.
BEREIDING MET
BEHULP VAN STOOM
Gebruik de stoombak niet voor bereiding met behulp van stoom.
Selecteer een niveau voor bereiding met behulp van stoom tussen 1 en 3.
Waarschuwing: Gebruik de stoombak niet met andere functies, zoals bereiding met behulp
van stoom.
Waarschuwing: Gebruik de stoombereidingsfunctie niet zonder stoombak.
INFORMATIE DISPLAYSYMBOOL
Het displaysymbool in het display geeft informatie weer over bereiding met behulp van stoom.
WATERNIVEAU
STOOMINTENSITEIT
(Niveau 1~Niveau 3)
WATER AFVOEREN
Knipperend: Geen water in de oven.
• Niveau 1 : Laag
• Niveau 2 : Middel
• Niveau 3 : Hoog
Selecteer het niveau voor bereiding met behulp van stoom op basis van uw
smaak of van de recepten voor deze functie.
• Niveau 1 : Laag
• Niveau 2 : Middel
• Niveau 3 : Hoog
Knipperend: Voer na stoombereiding al het water uit de oven weg. Om
veiligheidsredenen is het niet mogelijk het hete water direct na stoombereiding
af te voeren. Als u op de afvoertoets drukt wanneer het water heet is, geeft de
display het bericht 'Hot' (Heet) weer.
OPMERKING: Het displaysymbool verdwijnt als u de afvoerfunctie ten minste
een minuut lang hebt gebruikt.
TIJD VOOR
ONTKALKING
Knipperend: Ontkalking moet worden uitgevoerd
De ontkalkingsprocedure bestaat uit zes stappen. Raadpleeg het gedeelte
'Reiniging met ontkalking' in de handleiding.
AUTOMATISCHE
BEREIDING MET
BEHULP VAN STOOM
Als u de automatische bereiding met behulp van stoom gebruikt, wordt dit
displaysymbool weergegeven.
Nederlands - 12
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 12
2015-03-02 �� 4:20:00
STOOMBEREIDINGSPROCES
Als de stoombereidingsfunctie actief is, treedt watercondensatie op. Dit is normaal.
Zorg ervoor dat overtollig water is verwijderd voordat u de stoombereiding uitvoert. Gebruik
drinkwater voor stoombereiding.
OPMERKING: Raadpleeg het onderdeel 'Instellingen' in de handleiding voor gedetailleerde
instructies voor toetsen.
1. Plaats de stoombak voor stoombereiding.
Waarschuwing: Gebruik de stoombak niet met andere
functies, zoals bereiding met behulp van stoom.
2. Selecteer de stoombereidingsfunctie.
stoombereiding
Gebruik de stoombak alleen op plaatniveau 1 en zorg
ervoor dat de stoombak zo is geplaatst dat deze de
achterwand van de binnenkant van de oven raakt.
Gebruik de stoombereidingsfunctie in de enkele modus,
dubbele modus of modus onder.
3. Giet drinkwater in het waterbakje.
Open het waterbakje door het naar beneden te drukken
en giet het drinkwater erin.
Controleer het waterniveau met het displaysymbool voor
waterniveau op de display.
Druk het waterbakje nogmaals in om het te sluiten.
Bereidingstijd
Eindtijd
Niveau bereiding met
behulp van stoom
Waarschuwing: Als de watertank vol is en het
alarmsignaal wordt afgegeven, stopt u met het toevoegen
van water.
4. Stel de bereidingstijd of eindtijd in.
Als u de functie bereiding met behulp van stoom gebruikt,
stelt u het gewenste stoomniveau in tussen 1 en 3 door op
de toets voor bereiding met behulp van stoom te drukken.
5. Voer al het water weg na stoombereiding.
Voer na stoombereiding al het water weg door op de
afvoertoets te drukken. Controleer of er geen water meer
uitkomt.
OPMERKING: Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk
het hete water direct na stoombereiding af te voeren. Als
u op de afvoertoets drukt wanneer het water heet is, geeft
de display het bericht 'Hot' (Heet) weer.
Waarschuwing: Sluit het waterbakje niet terwijl u water
afvoert.
Waarschuwing: Open de deur na het uitvoeren van de stoombereiding langzaam. De hete
stoom in de oven kan brandwonden veroorzaken.
OPMERKING: Open na het uitvoeren van de stoombereiding de deur om de binnenkant van
de oven te laten drogen.
Nederlands - 13
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 13
2015-03-02 �� 4:20:02
STOOMBEREIDINGSGIDS
Gebruik de instellingen en tijden in deze tabel als richtlijn voor stoombereiding in enkele
modus.
Gebruik de stoombak, plaats het metalen plateau met gaten. Verdeel het voedsel
gelijkmatig over het metalen plateau.
Plaats eieren rechtop in de uitsparingen in het plateau. Afdekken met glazen deksel.
Plaats de stoombak op plaatniveau 1 met de stoomspuit naar achteren. Zorg ervoor
dat de spuit goed in de stoomuitlaat achter in de oven is geplaatst. We raden aan
dat u het waterbakje altijd vult met vers drinkwater. Verwijder overtollig water met
de afvoerfunctie voordat u vers water toevoegt. In deze modus wordt de stoombak
ondersteund door stoom en de hitte van de heteluchtfunctie. Gebruik altijd ovenwanten
wanneer u iets uit de oven haalt.
Voedselitem
Plaatniveau
Onderdeel
Tijd (min.)
Broccoliroosjes
1
Stoombak
10-15
Schijfjes groenten (paprika, courgette, venkel)
1
Stoombak
8-13
Sperziebonen
1
Stoombak
15-20
Witte asperges
1
Stoombak
17-22
Hele groenten (hele bloemkool, maïskolven)
1
Stoombak
28-33
Geschilde gehalveerde aardappelen
1
Stoombak
27-32
Visfilets (koolvis, heek, roodbaars)
1
Stoombak
13-18
Zalmfilets
1
Stoombak
15-20
Hele vis (forel, baars, brasem)
1
Stoombak
23-28
Mosselen
1
Stoombak
10-15
Kipfilet
1
Stoombak
23-28
Gekookte eieren
1
Stoombak
15-20
Nederlands - 14
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 14
2015-03-02 �� 4:20:02
GIDS VOOR BEREIDING MET BEHULP VAN STOOM
Gebruik de instellingen en tijden in deze tabel als richtlijn voor bereiding met behulp
van stoom in enkele modus. We raden aan dat u het waterbakje altijd vult met vers
drinkwater. Verwijder overtollig water met de afvoerfunctie voordat u vers water
toevoegt.
Modus
bereiding
met stoom
(°C)
Plaatniveau
Onderdeel
Tijd (min.)
Broodjes
2
Bakplaat
Modus 3 /
180 °C
15-20
Bladerdeegreepjes
met kaas
2
Bakplaat
Modus 1 /
190 °C
15-20
Zelfgemaakt brood
2
Bakplaat
Modus 3 /
180 °C
40-50
Zelfgemaakte pizza
2
Bakplaat
Modus 2 /
200 °C
35-45
Gegratineerde
groenten
2
Bakplaat
Modus 2 /
180 °C
25-35
Zelfrijzende
diepvriespizza
2
Bakplaat
Modus 2 /
205 °C
15-20
Geroosterd lamsvlees
(1,0 -1,2 kg)
2
Opvangschaal
met klein rooster
Modus 1 /
160 °C
Eerste stadium: 40-50
Tweede stadium: 35-45
Geroosterd rundvlees
(1,0 -1,2 kg)
2
Opvangschaal
met klein rooster
Modus 3 /
160 °C
Eerste stadium: 30-35
Tweede stadium: 20-25
Geroosterde kip
(1,0 -1,2 kg)
2
Opvangschaal
met klein rooster
Modus 3 /
190 °C
Eerste stadium: 35-40
Tweede stadium: 25-30
Vis voor in de oven
(forel, baars, brasem)
2
Opvangschaal
met klein rooster
Modus 2 /
220 °C
20-25
Chocoladecakejes
2
Bakplaat
Modus 1 /
160 °C
25-30
Appeltaart (diepvries)
2
Bakplaat
Modus 2 /
200 °C
35-40
stoombereiding
Voedselitem
Nederlands - 15
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 15
2015-03-02 �� 4:20:03
instellingen
In de dubbele bereidingsmodus kunnen verschillende instellingen worden gebruikt voor
het bovenste en onderste compartiment, zoals verschillende eindtijden, bereidingstijden,
temperaturen en kookwekkerinstellingen. U kunt de instellingen voor de verschillende
compartimenten toepassen of wijzigen door de betreffende toets:
Bovenste compartiment
Onderste compartiment
Als u instelling wilt toepassen of wijzigen in de dubbele
bereidingsmodus, kiest u het compartiment.
TIJD INSTELLEN
Wanneer u voor het eerst de stroom inschakelt, stelt u eerst de tijd in voordat u het product
gaat gebruiken.
Uren instellen | 01
Druk op de toets Klok. De
uren gaan knipperen.
Minuten instellen | 02
Druk op de toets Klok. De
minuten gaan knipperen.
Draai aan de Selectieknop
om de klok in te stellen.
03 | De tijd bevestigen
Druk nogmaals op de toets
Klok om de klok in te stellen.
BEREIDINGSTIJD INSTELLEN
Bereidingstijd instellen | 01
02 | Bereidingstijd bevestigen
Druk op de toets
Bereidingstijd. Het
symbool Bereidingstijd gaat
knipperen.
Druk nogmaals op de toets
Bereidingstijd en wacht
4~5 seconden.
Draai aan de Selectieknop om een instelling te selecteren.
EINDTIJD INSTELLEN
Eindtijd instellen | 01
02 | Eindtijd bevestigen
Druk op de toets
Eindtijd. Het symbool
eindtijdsymbool gaat
knipperen.
Druk nogmaals op de
toets Eindtijd en wacht 3
seconden.
Draai aan de Selectieknop om een tijd in te stellen.
Nederlands - 16
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 16
2015-03-02 �� 4:20:03
VERTRAAGDE START INSTELLEN
Als de bereidingstijd wordt ingevoerd nadat de eindtijd is ingesteld, zal de oven automatisch op het
juiste moment starten en stoppen.
< Voorbeeld >
2. Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
Begintijd 11:30 uur
1. Eindtijd 12:00 uur
1. Druk op Eindtijd om de gewenste eindtijd voor de bereiding in te stellen.
2. Druk op Bereidingstijd om de gewenste bereidingstijd voor het gerecht in te stellen.
Het vertraagde startpunt wordt automatisch berekend en de oven wacht tot het vertraagde
startpunt.
instellingen
Huidige tijd 10:00 uur
OPMERKING: Vertraagde start kan niet worden ingesteld in de dubbele modus.
De bereidingstijd, eindtijd en vertraagde starttijd kunnen worden ingesteld na het instellen van
de bereidingsfunctie.
Waarschuwing: wanneer u een vertraagde starttijd gebruikt, moet u het gerecht niet te lang
in de oven laten liggen, aangezien het kan bederven. Aangezien de oven voor de functie
Vertraagde start niet wordt voorverwarmd, kan het resultaat verschillen van een normale
bereiding waarbij de oven wel wordt voorverwarmd.
INGESTELDE TIJDEN WIJZIGEN
of
Selecteer de tijd die u wilt wijzigen | 01
Druk op de toets Eindtijd of
Bereidingstijd. Het tijdssymbool
gaat knipperen.
of
Draai de Selectieknop.
TEMPERATUUR WIJZIGEN
Temperatuur instellen | 01
Druk op de toets Temperatuur. Het
temperatuursymbool gaat knipperen.
Draai aan de Selectieknop om
een nieuwe temperatuur in te
stellen.
02 | De gewijzigde tijd bevestigen
Druk op de toets Eindtijd of
Bereidingstijd. Het tijdssymbool
gaat knipperen.
02 | Temperatuur bevestigen
Wacht 4~5 seconden totdat de
nieuwe temperatuur is ingesteld.
Nederlands - 17
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 17
2015-03-02 �� 4:20:03
KOOKWEKKER INSTELLEN
Kookwekker instellen | 01
Druk op de toets Kookwekker. De
kookwekker gaat knipperen.
Draai aan de Selectieknop om de
timer in te stellen.
02 | Kookwekker bevestigen
Druk nogmaals op de toets
Kookwekker en wacht 3 seconden
totdat de kookwekker is ingesteld.
KOOKWEKKER UITSCHAKELEN
Druk minimaal twee seconden op de toets Kookwekker. Het
wekkersymbool verdwijnt en de tijd wordt weergegeven.
TIJDWEERGAVE
Druk tijdens het bereidingsproces op de toets Klok om de klok weer te geven.
GELUIDSSIGNAAL
U kunt het geluidssignaal in- en uitschakelen door de toetsen Klok en
Eindtijd 3 seconden ingedrukt te houden.
LAMP
Druk 1x op de toets Lamp om de lamp in te schakelen, en 2x om deze uit te
schakelen.
De lamp aan de onderkant is optioneel.
Druk de toets Lamp 1x in voor volledige verlichting, 2x voor verlichting
van het bovenste compartiment, 3x voor verlichting van het onderste
compartiment, en 4x om de verlichting uit te schakelen.
KINDERSLOT
Druk de toetsen Verdeling en Lamp drie seconden in. Het
kinderslotsymbool geeft aan dat het kinderslot is ingeschakeld.
NIVEAU BEREIDING MET BEHULP VAN STOOM
Als u de intensiteit van de stoom bij de functie bereiding met behulp van
stoom wilt beheren, drukt u op de toets Niveau bereiding met behulp van
stoom om een intensiteitsniveau tussen 1 en 3 te selecteren.
AFVOEREN
Voor het afvoeren van water houdt u de toets Afvoeren drie seconden
ingedrukt.
Druk nogmaals op de toets Afvoeren om het afvoeren te stoppen. Het displaysymbool
verdwijnt als u de afvoerfunctie ten minste een minuut lang hebt gebruikt.
OPMERKING: Als u niet stop met afvoeren, bepaalt de oven de tijd voor het
afvoeren van water en wordt het afvoeren automatisch gestopt.
Nederlands - 18
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 18
2015-03-02 �� 4:20:04
automatische bereiding
Met de automatische bereidingsfunctie kunt u de gewenste automatische programma's
voor bereiding, grillen en bakken selecteren.
De automatische bereidingsmodus selecteren
| 01
| Automatische bereidingsmodus
| Automatische bereidingsmodus met behulp
van stoom
Modus instellen | 02 Druk op de functietoets om de gewenste modus te selecteren.
Recept instellen | 03
automatische bereiding
Selecteer de gewenste automatische
bereidingsmodus door de
Bedieningsknop te draaien.
04 | Gewicht instellen
Selecteer het gewenste recept door te
draaien aan de Selectieknop.
Selecteer het gewenste gewicht door te
draaien aan de Selectieknop.
Waarschuwing: Gebruik de stoombak niet voor de automatische bereidingsmodus.
AUTOMATISCHE BEREIDINGSPROGRAMMA'S VOOR ENKELVOUDIGE OVEN
In de volgende tabel vindt u 25 automatische programma's voor bereiden, roosteren en bakken.
Deze zijn bestemd voor de volledige ovenruimte. Verwijder de verdeelplaat altijd.
De tabel bevat de hoeveelheden, gewicht en toepasselijke aanbevelingen.
Bereidingsmethoden en -tijden zijn voor het gemak voorgeprogrammeerd.
U kunt deze richtlijnen voor de bereiding gebruiken. Plaats het eten altijd in een koude oven.
Code
Voedselitem
Gewicht/kg
Onderdeel
Plaatniveau
Aanbevelingen
A-01
Ingevroren pizza
Groot rooster
2
A-02
Diepvries ovenfrites
0,3-0,6
0,7-1,0
0,3-0,5 (dun)
0,6-0,8 (dik)
Bakplaat
2
A-03
Diepvries-ovenkroketten
Zelfgemaakte
lasagne
0,3-0,5
0,6-0,8
0,3-0,5
0,8-1,0
Bakplaat
2
Groot rooster
3
Biefstuk
0,3-0,6
0,6-0,8
Opvangschaal
met kleine grill
4
Leg de bevroren pizza op het midden van het
grote rooster.
Verdeel de diepgevroren ovenfrites gelijkmatig
over de bakplaat. De eerste instelling is voor
dunne Franse friet, de tweede instelling is voor
dikke ovenfriet.
Leg de bevroren aardappelkroketten op de
bakplaat.
Maak de verse lasagne klaar of gebruik
een kant en klaar product en leg dit in een
passende ovenvaste schaal. Plaats het
gerecht in het midden van de oven.
Leg de gemarineerde biefstukken naast elkaar
op het kleine rooster. Omkeren wanneer het
geluidssignaal klinkt. De eerste instelling is
voor dunne lapjes en de tweede instelling is
voor dikke lapjes.
A-04
A-05
Nederlands - 19
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 19
2015-03-02 �� 4:20:05
Code
Gewicht/kg
Onderdeel
Plaatniveau
Aanbevelingen
A-06
Geroosterd
rundvlees
Voedselitem
0,6-0,8
0,9-1,1
Opvangschaal
met kleine grill
2
A-07
Geroosterd
varkensvlees
0,6-0,8
0,9-1,1
Opvangschaal
met kleine grill
2
A-08
Lamskarbonades
0,3-0,4
0,5-0,6
Opvangschaal
met kleine grill
4
A-09
Kipdelen
Hele kip
Opvangschaal
met kleine grill
Opvangschaal
met kleine grill
4
A-10
0,5-0,7
1,0-1,2
1,0-1,1
1,2-1,3
A-11
Eendenfilet
0,3-0,5
0,6-0,8
Opvangschaal
met kleine grill
4
A-12
Kalkoenrollade
Gestoomde vis
Opvangschaal
met kleine grill
Groot rooster
4
A-13
0,6-0,8
0,9-1,1
0,5-0,7
0,8-1,0
A-14
Geroosterde vis
0,5-0,7
0,8-1,0
Opvangschaal
met kleine grill
4
A-15
Zalmmoten
Ovenaardappelen
Opvangschaal
met kleine grill
Bakplaat
4
A-16
0,3-0,4
0,7-0,8
0,4-0,5
0,8-1,0
A-17
Ovengroenten
0,4-0,5
0,8-1,0
Opvangschaal
4
A-18
Gegratineerde
groenten
0,4-0,6
0,8-1,0
Groot rooster
2
A-19
Marmercake
0,5-0,6
0,7-0,8
0,9-1,0
Groot rooster
2
Leg het gemarineerde rundvlees op het kleine
rooster. Omkeren wanneer het geluidssignaal
klinkt.
Leg het gemarineerde varkensvlees op
het kleine rooster. Omkeren wanneer het
geluidssignaal klinkt.
Marineer de lamskarbonades. Leg de
lamskarbonades op het kleine rooster.
Omkeren wanneer het geluidssignaal klinkt. De
eerste instelling is voor dunne karbonades en
de tweede instelling is voor dikke karbonades.
Smeer de kipdelen in met olie en kruiden. Leg
de kipdelen naast elkaar op het kleine rooster.
Smeer de hele kip in met olie en kruiden. Leg
de kip op het kleine rooster. Omkeren wanneer
het geluidssignaal klinkt.
Leg de eendenfilet op het grillrooster met de
vetrand naar boven. De eerste instelling is voor
één eendenfilet en de tweede instelling voor
twee dikke eendenfilets.
Leg de kalkoenrollade op het kleine rooster.
Omkeren wanneer het geluidssignaal klinkt.
De vis, zoals hele forel, snoekbaars of
zeebaars, afspoelen en schoonmaken. Leg de
vis om en om in een ovale ovenvaste glazen
schotel. Voeg 2-3 eetlepels citroensap toe.
Dek af met het deksel.
Leg de vis om en om op het kleine rooster.
De eerste stand is voor 2 vissen, de tweede is
voor 4 vissen. Het programma is geschikt voor
hele vissen, zoals forel, snoekbaars of brasem.
Leg de zalmsteak op het kleine rooster.
Omkeren wanneer het geluidssignaal klinkt.
Aardappelen afspoelen en doormidden
snijden. Bestrijken met olie, kruiden en
specerijen. Gelijkmatig over de bakplaat
verspreiden. De eerste instelling is voor
kleine aardappelen (elk 100 g) en de tweede
instelling is voor grote ovenaardappelen (elk
200 g).
Leg de groenten, zoals in plakjes gesneden
courgette, paprika, aubergine, champignons
en tomaten in de opvangschaal. Insmeren
met een mengsel van olijfolie, kruiden en
tuinkruiden.
Bereid gegratineerde groenten in een
ovenvaste ronde schotel. Plaats het gerecht in
het midden van de oven.
Doe het beslag in een passende, ingevette
tulbandvorm.
2
2
2
Nederlands - 20
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 20
2015-03-02 �� 4:20:05
Voedselitem
Gewicht/kg
Onderdeel
Plaatniveau
A-20
Vruchtenvlaaibodem
Groot rooster
2
Doe het beslag in een ingevette
taartbodemvorm De eerste stand is voor één
vruchtenvlaaibodem, de tweede voor 5-6
kleine taartjes.
A-21
Biscuitgebak
0,3-0,4
(groot)
0,2-0,3
(taartjes)
0,4-0,5
(middelgroot)
0,2-0,3
(klein)
Aanbevelingen
Groot rooster
2
A-22
Muffins
0,5-0,6
0,7-0,8
Groot rooster
2
Doe het beslag in een ronde zwartmetalen
bakvorm. De eerste stand is voor een
bakvorm met een diameter van 26cm, de
tweede voor een kleine bakvorm met een
diameter van 18cm.
Doe het beslag in een zwarte metalen
bakvorm voor 12 muffins. De eerste stand is
voor kleine muffins, de tweede is voor grote
muffins.
A-23
Brood
0,7-0,8 (wit)
0,8-0,9
(volkoren)
Groot rooster
2
A-24
Zelfgemaakte pizza
1,0-1,2
1,3-1,5
Bakplaat
2
A-25
Deeg gisten
0,3-0,5
0,6-0,8
Groot rooster
2
Bereid het deeg volgens de instructies van
de fabrikant en doe het in een rechthoekige
zwartmetalen bakvorm (lengte 25 cm). De
eerste instelling is voor witbrood (0,7-0,8kg)
en de tweede instelling is voor volkorenbrood
(0,8-0,9kg).
Leg de pizza op de bakplaat. Het
gewichtsbereik is inclusief de garnering, zoals
saus, groente, ham en kaas. Stand 1 (1,0-1,2
kg) is voor dunne pizza's en stand 2 (1,3-1,5
kg) is voor pizza's met veel garnering.
De eerste instelling wordt aanbevolen voor
het laten rijzen van pizzadeeg. De tweede
instelling is geschikt voor gistdeeg voor
gebak en brooddeeg. Doe het in een grote,
ronde hittebestendige kom en dek het af met
vershoudfolie.
automatische bereiding
Code
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S STOOMBEREIDING VOLLEDIGE OVENRUIMTE
In de volgende tabel vindt u 15 automatische programma's voor bakken en roosteren met behulp
van stoom. Deze zijn bestemd voor de volledige ovenruimte. Verwijder de verdeelplaat altijd.
Hierin zijn gewicht, accessoires en geschikt niveau van de bakplaat en aanbevelingen opgenomen.
Temperaturen, bereidingsmethoden en -tijden zijn voor het gemak voorgeprogrammeerd.
U kunt deze richtlijnen voor de bereiding gebruiken. Plaats het eten altijd in een koude oven.
Code
Voedselitem
Gewicht/kg
Onderdeel
Plaatniveau
S-01
S-02
Deeg laten rijzen
Broodjes
0,3-0,8
0,2-0,4
Groot rooster
Bakplaat
2
2
Plaats het deeg in de schaal.
S-03
Croissants
0,2-0,4
Bakplaat
2
Volg de instructie van de fabrikant en neem 4-8
ovenklare croissants. Plaats zij aan zij op bakpapier.
S-04
Baguettes
0,4-0,8
Bakplaat
2
Plaats 2-3 baguettes en plaats in de breedte op
bakpapier.
S-05
Witbrood
0,7-0,8
Groot rooster
2
Plaats het brooddeeg in een zwarte metalen
broodvorm met een lengte van 25 cm. Plaats in de
breedte in de oven.
S-06
Brood van
gemengde
granen/hartig
brood
Volkorenbrood
0,7-0,8
Groot rooster
2
Plaats het brooddeeg of hartige brood in een zwarte
metalen broodvorm met een lengte van 25 cm.
Plaats in de breedte in de oven.
0,7-0,8
Groot rooster
2
Plaats het deeg in een zwarte metalen broodvorm
met een lengte van 25 cm. Plaats in de breedte in
de oven.
S-07
Aanbevelingen
Plaats 4-8 rollen ovenklaar deeg zij aan zij op
bakpapier.
Nederlands - 21
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 21
2015-03-02 �� 4:20:05
Code
Gewicht/kg
Onderdeel
Plaatniveau
S-08
Focaccia
0,4-0,8
Bakplaat
2
Maak broodjes van 400 g, zoals focaccia, pita of
gistloos brood. Plaats zij aan zij op bakpapier.
S-09
Zelfgemaakte
pizza
Zelfrijzende
diepvriespizza
Gegratineerde
groenten
1,0-1,2
Bakplaat
2
Maak een rechthoekige pizza en gebruik bakpapier.
Verdeel de bovenlaag gelijkmatig op de pizza.
0,3-0,5
Groot rooster
3
Plaats de pizza in het midden van het rek.
0,8-1,0
Groot rooster
2
Gebruik een vuurvaste ronde schaal met een
doorsnee van 25 cm. Plaats bijvoorbeeld laagjes
van voorgekookte aardappelpartjes, courgette- en
tomaatplakjes in de schaal en voeg room, zout en
peper toe. Voeg geraspte kaas toe.
S-12
Geroosterd
rundvlees
1,0-1,2
Opvangschaal
met kleine grill
2
Smeer het vlees (4-6 cm dik) in met olie en kruiden.
Plaats op het kleine rooster met de vetrand naar
beneden. Omkeren wanneer het geluidssignaal
klinkt.
S-13
Geroosterd
varkensvlees
1,0-1,2
Opvangschaal
met kleine grill
2
Bestrijk het vlees met olie en kruiden. Plaats op
het kleine rooster met de vetrand naar beneden.
Omkeren wanneer het geluidssignaal klinkt.
S-14
Geroosterde kip
1,0-1,2
Opvangschaal
met kleine grill
2
Bestrijk het vlees met olie en kruiden. Plaats op het
kleine rooster met de borst naar beneden. Omkeren
wanneer het geluidssignaal klinkt.
S-15
Geroosterde vis
0,6-0,8
Opvangschaal
met kleine grill
2
Leg 2-3 hele vissen zij aan zij in
tegenovergestelde richting op het kleine rooster.
Dit programma is geschikt voor vis als forel,
brasem, tong of snoekbaars.
S-10
S-11
Voedselitem
Aanbevelingen
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S STOOMBEREIDING
ONDERSTE OVENRUIMTE
Plaats de verdeelplaat in de oven voordat u gebruikmaakt van de automatische functie voor
bereiding met behulp van stoom voor de onderste ovenruimte.
In de volgende tabel vindt u 5 automatische programma's voor bakken en roosteren met behulp
van stoom.
Hierin zijn gewicht, accessoires en geschikt niveau van de bakplaat en aanbevelingen opgenomen.
Temperaturen, bereidingsmethoden en -tijden zijn voor het gemak voorgeprogrammeerd.
U kunt deze richtlijnen voor de bereiding gebruiken. Plaats het voedsel in het onderste deel van de
koude oven.
Gewicht/
kg
Onderdeel
Plaatniveau
Chocoladecakejes
0,4-0,8
Bakplaat
1
Plaats 100 g in elk soufflévormpje met een
diameter van 8 cm. Gebruik 4-8 vormpjes.
S-02
Gegratineerde pasta
0,4-0,6
Groot rooster
1
Leg de gekoelde gegratineerde pasta in een
passende ovenvaste schaal.
S-03
Geroosterd lamsvlees
1,0-1,2
Opvangschaal met
kleine grill
-
Bestrijk het vlees met olie en kruiden. Plaats
op het kleine rooster met de vetrand naar
beneden. Plaats de opvangpan met het
kleine rooster onder in de oven. Keer het
vlees om wanneer het geluidssignaal klinkt.
S-04
Geroosterde eendenfilet
0,3-0,4
Opvangschaal met
kleine grill
1
Plaats de eend op het kleine rooster met de
vetrand naar beneden. Omkeren wanneer
het geluidssignaal klinkt.
S-05
Geroosterde zalmfilet
0,5-0,6
Bakplaat
1
Leg de zalmfilet met bakpapier op de plaat.
Plaats de zalm met het vel naar boven als u
de voorkeur geeft aan een knapperig vel.
Code
Voedselitem
S-01
Aanbevelingen
Nederlands - 22
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 22
2015-03-02 �� 4:20:05
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S STOOMBEREIDING DUBBELE MODUS
Plaats de verdeelplaat in de oven voordat u gebruikmaakt van de functie voor automatische
bereiding met behulp van stoom in de dubbele modus. In de volgende tabel vindt u 5 automatische
programma's voor bakken en roosteren met behulp van stoom in dubbele modus. Als u deze
programma's gebruikt, kunt u uw hoofdschotel en bijgerecht of uw hoofdschotel en toetje
tegelijkertijd bereiden. In deze tabel zijn gewicht, accessoires en geschikt niveau van de bakplaat
en aanbevelingen opgenomen. Temperaturen, bereidingsmethoden en -tijden zijn voor het gemak
voorgeprogrammeerd. Gebruik deze richtlijnen voor de bereiding. Plaats het eten altijd in een koude
oven.
S-01
S-02
S-03
S-04
S-05
Dubbele
oven
Voedselitem
Gewicht/
kg
boven
onder
Aardappelpartjes
Eendenfilet
0,4-0,5
0,3-0,4
boven
Geroosterde
visfilets
0,4-0,6
onder
Chocoladecakejes
0,4-0,6
boven
Groententaartje
onder
Onderdeel
Plaatniveau
Bakplaat
Opvangschaal
met kleine grill
Opvangschaal
met kleine grill
4
1
Aanbevelingen
Leg de aardappelpartjes op de plaat.
Plaats de eendenborst met het vel naar
boven op het kleine rooster.
4
Plaats geroosterde visfilets, zoals
snoekbaars, mul, hoki of zeewolf, met het
vel naar boven op het kleine rooster.
Bakplaat
1
0,4-0,6
Groot rooster
5
Crème
0,4-0,6
Bakplaat
1
boven
Diepgevroren
kippenvleugels
0,4-0,6
Opvangschaal
met kleine grill
4
Plaats 100 g in elk soufflévormpje met
een diameter van 8 cm. Gebruik 4-6
vormpjes.
Plaats het deeg in een platte
keramieken vorm met een doorsnee
van 25 cm. Voeg groenten, zout en
peper toe. Voer geraspte kaas toe.
Plaats het roommengsel in 4-6
soufflévormpjes met een doorsnee van
8 cm. Gebruik 100 g per vormpje.
Verdeel de diepvrieskippenvleugels
gelijkmatig over het kleine rooster.
onder
Diepvriesbladerdeeg-hapjes
0,4-0,6
Bakplaat
1
Verdeel de diepvriesbladerdeeghapjes
gelijkmatig over de plaat.
boven
Kipdelen
0,4-0,8
4
onder
Clafoutis
0,8-1,0
Opvangschaal
met kleine grill
Groot rooster
Smeer de kipstukjes in met olie en
kruiden en plaats op het kleine rooster.
Giet het beslag in een platte
keramieken quichevorm met een
doorsnee van 25 cm. Verdeel
de kersen er gelijkmatig over. Dit
programma is geschikt voor een tarte
tatin.
1
automatische bereiding
Code
Nederlands - 23
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 23
2015-03-02 �� 4:20:05
installatie en onderhoud
INSTALLATIE
Veiligheidsinstructies voor de installatie
Deze oven mag uitsluitend worden geïnstalleerd door een bevoegde elektricien. De installateur is verantwoordelijk voor de aansluiting
op het lichtnet met inachtneming van de relevante veiligheidsvoorschriften.
• Zorg tijdens de installatie voor afscherming van onderdelen die onder stroom staan.
• Het keukenkastje waarin de oven wordt ingebouwd moet voldoen aan de stabiliteitsvereisten de worden beschreven in de
standaard DIN 68930.
Aansluiting op het lichtnet
Als het toestel niet door middel van een stekker op het lichtnet wordt aangesloten, dient een
meerpolige isolatieschakelaar (met ten minste 3 mm ruimte tussen de contacten) worden aangebracht
om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Het netsnoer (H05 RR-F of H05 VV-F, min. 1,5-2,5
mm²) moet voldoende lang zijn om te worden aangesloten op de oven, zelfs wanneer de oven op
de grond voor de inbouwkast staat. Open het deksel van het aansluitkastje van de over aan de
achterzijde met een schroevendraaier en draai de schroeven van de kabelklemmen los alvorens u de
BRUIN of
BLAUW
voedingskabel aansluit op de betreffende aansluitpunten. De oven wordt geaard via de aansluiting
ZWART
of WIT
( ). De gele en groene kabel (aardeaansluiting) moet als eerste worden aangesloten en moet
langer zijn dan de overige kabels. Als de oven door middel van een stekker op het lichtnet wordt
aangesloten, moet de stekker ook toegankelijk zijn nadat de oven is geïnstalleerd. Samsung aanvaardt
geen verantwoordelijkheid voor ongevallen die worden veroorzaakt door een ontbrekende of verkeerde aardeaansluiting.
GEEL en
GROEN
WAARSCHUWING: zorg ervoor dat de aansluitkabel niet beklemd raakt tijdens de installatie en voorkom dat deze
in contact komt met hete onderdelen van de oven.
Installatie in een kast
Bij inbouwmeubilair moeten plastic oppervlakken en kleefstof voor de oven bestand zijn tegen een temperatuur van 90 °C binnen in het
meubilair, terwijl omringend meubilair bestand moet zijn tegen een temperatuur van 75 °C. Samsung accepteert geen aansprakelijkheid voor
schade aan plastic oppervlakken of kleefstoffen ten gevolge van de hitte.
Er moet een ventilatieopening zijn onder in het keukenkastje waarin de oven moet worden ingebouwd. Voor ventilatie moet een opening van
ongeveer 50 mm worden vrijgelaten tussen het onderste schap en de ondersteunende muur. Als de oven moet worden geïnstalleerd onder
een afzuigkap, moeten de installatie-instructies voor de afzuigkap worden gevolgd.
Min.550
Min.550
Min.560
370 175
Min.50
595
370
560
Min.560
560
115
Max.476
50
0
72
57
2 55
Min.600
Min.590 ~ Max.600
Max.50
595
595
Max.464
50
0
57
72
2 55
595
21
21
545
Min.460 x Min.50
Onderbouw
545
Min.460 x Min.50
Inbouw
Inbouw + Onderbouw
Schuif het apparaat volledig in het kastje en zet de oven stevig vast aan beide kanten met behulp van 2 schroeven. Zorg ervoor dat een
opening van ten minste 5 mm wordt vrijgelaten tussen het apparaat en het aangrenzende kastje.
Verwijder na de installatie het beschermfolie van vinyl, de tape, het papier en de accessoires van de deur en de binnenkant van de oven. Koppel,
voordat u de oven verwijdert uit het meubilair, de oven los van de netvoeding en draai de 2 schroeven aan beide kanten van de oven los.
WAARSCHUWING: het inbouwmeubilair moet een minimale ventilatieopening bevatten om de luchtstroming te bevorderen.
Zie de afbeelding. Dek de opening niet af met stroken hout, omdat deze dient voor de ventilatie.
De voorkant van de oven, zoals de handgreep, verschilt van model tot model. Het formaat van de oven in de afbeelding is
echter hetzelfde.
Nederlands - 24
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 24
2015-03-02 �� 4:20:07
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Eerste reiniging
PROBLEMEN OPLOSSEN
PROBLEEM
Wat moet ik doen als de oven
niet warm wordt?
Wat moet ik doen als de oven
niet warm wordt, ondanks dat
de functie en temperatuur zijn
ingesteld?
Wat moet ik doen als er een
foutcode wordt weergegeven en
de oven wordt niet verwarmd?
1)
Wat moet ik doen als het
tijdsdisplay knippert?
Wat moet ik doen als de lamp
niet aangaat?
Wat moet ik doen als de
ventilator van de oven draait
zonder dat deze is ingesteld?
**
OPLOSSING
• De oven staat mogelijk niet aan. Zet de oven aan.
• De klok kan niet worden ingesteld. Stel de klok in.
• Controleer of de vereiste instellingen zijn toegepast.
• Mogelijk is een stop gesprongen of een aardlekschakelaar
geactiveerd. Vervang de stop of reset de aardlekschakelaar. Als dit
herhaaldelijk gebeurt, moet u een elektricien bellen.
• Er is mogelijk een probleem met de interne elektrische
verbindingen. Neem contact op met uw plaatselijke
servicecentrum.
installatie en onderhoud
Voordat de oven voor het eerst wordt gebruikt, moet deze grondig worden gereinigd. Gebruik geen schurende
reinigingsmiddelen, doeken of substanties. Deze zouden het oppervlak van de oven kunnen beschadigen.
Gebruik warm water, een reinigingsmiddel, en een zachte, schone doek voor het reinigen van de bakplaat,
opvangschaal, roosters en overige accessoires, evenals de wanden van de oven en de steunen aan de zijkant van
de oven. De voorkant moet worden gereinigd met een vochtige, zachte en schone doek.
Controleer of de klok van de oven goed is ingesteld en haal alle accessoires uit de oven. Laat de oven in
enkelvoudige modus een uur lang draaien in de heteluchtstand op een temperatuur van 200 °C. Bij deze
procedure worden eventuele tijdens de productie achtergebleven substanties in de oven verbrand. Hierbij komt een
onmiskenbare geur vrij. Dit is normaal. Zorg er voor dat de keuken tijdens deze procedure goed wordt geventileerd.
• Er is een fout in de interne elektrische circuitverbindingen. Neem
contact op met uw plaatselijke servicecentrum.
• Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok in.
• De ovenlamp is defect. Neem contact op met uw plaatselijke
servicecentrum.
• Na het gebruik wordt de ventilator van de oven geactiveerd en blijft
deze draaien tot de oven is afgekoeld. Neem contact op met het
plaatselijke servicecentrum als de ventilator na het afkoelen van de
oven niet uitgaat.
INFORMATIECODES
CODE
1)
**
1)
**
1)
**
PROBLEEM
Veiligheidsschakelaar. De oven blijft
gedurende lange tijd aanstaan op de
ingestelde temperatuur.
Toets meer dan 10 seconden ingedrukt.
OPLOSSING
Zet de oven uit en neem het gerecht uit de
oven. Laat de oven afkoelen voor u deze
weer gebruikt.
Bel de klantenservice van SAMSUNG.
Geen scheidingsplaat. Scheidingsplaat niet
goed aangebracht.
Plaats de scheidingsplaat voor bovenste,
onderste of dubbele modus. Verwijder de
scheidingsplaat voor de enkelvoudige modus.
Bel de klantenservice van SAMSUNG.
Een defect aan de oven kan slechte prestaties
en veiligheidsproblemen veroorzaken. Staak
direct het gebruik van de oven.
1) ** staat voor elk willekeurig getal.
Nederlands - 25
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 25
2015-03-02 �� 4:20:07
reiniging en verzorging
STOOMREINIGING (OPTIONEEL)
Als de oven vuil is en moet worden gereinigd, kunt u de ingebouwde stoomreinigingsfunctie
gebruiken. Stoomreiniging is beschikbaar nadat de oven is afgekoeld.
1. Verwijder alle accessoires
uit de oven.
2. Giet 400 ml water op de
bodem van de oven.
3. Sluit de deur.
4. Zet de bedieningsknop op
Stoomreiniging. Als u de
functie voor stoomreinigen
kiest, verschijnt ‘SC’
op het display en
wordt automatisch de
stoomreiniging gestart.
5. Wanneer het scherm
begint te knipperen en
een pieptoon klinkt, is de
bewerking voltooid. Zet
de bedieningsknop op Uit
om de stoomreiniging te
beëindigen.
6. Reinig de binnenkant van
de oven met een zachte,
droge doek.
Opmerkingen over stoomreiniging
• Wees voorzichtig met het openen van de deur voordat de stoomreiniging is beëindigd. Het
water onderin is heet.
• Open de deur en verwijder het resterende water met een spons.
• Laat het restwater nooit gedurende langere tijd, bijvoorbeeld tot de volgende dag, in de oven
staan.
• Reinig de binnenkant van de oven met een spons met een reinigingsmiddel of met een zachte
borstel. Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een nylon schuursponsje.
• Kalkresten kunnen worden verwijderd met een spons met azijn.
• Gebruik een zachte doek en schoon water voor het reinigen van de binnenkant. Vergeet niet
de doek onder de afdichtstrip van de ovendeur door te halen.
• Als de oven ernstig vervuild is, kan de procedure worden herhaald wanneer hij is afgekoeld.
• Wanneer de oven bijvoorbeeld ernstig vervuild is met vet, bijvoorbeeld na het roosteren of
grillen, wordt aanbevolen dat u reinigingsmiddel op het hardnekkige vuil smeert voordat u de
stoomreinigingsfunctie activeert.
• Laat de ovendeur na het reinigen 15 ° openstaan zodat het email van de binnenkant van de
oven goed kan drogen.
Nederlands - 26
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 26
2015-03-02 �� 4:20:08
REINIGING MET ONTKALKING
Bij het gebruik van de stoombereidingsfunctie is ontkalking van tijd tot tijd vereist. Deze oven houdt
de stoombereidingstijd bij en laat u weten wanneer er moet worden ontkalkt.
01 | Selecteer de reinigingsmodus met ontkalking
Na het uitvoeren van
de zes stappen voor
ontkalking verdwijnt het
.
displaysymbool
knippert, is de stoombereidingsfunctie
Waarschuwing: Wanneer het displaysymbool
maximaal twee uur beschikbaar. Als u geen ontkalking in zes stappen uitvoert, kunt u de
stoombereidingsfunctie niet gebruiken.
Waarschuwing: Kalkvorming is normaal, maar kan de werking van deze oven beïnvloeden.
Ontkalkingsvloeistof
125 ml ontkalkingproduct + 1 l drinkwater
reiniging en verzorging
Als het displaysymbool
knippert,
voert u de zes stappen voor
ontkalking uit.
Waarschuwing
• Gebruik een vloeibaar ontkalkingproduct voor stoomovens of koffiezetapparaten.
• Gebruik geen ontkalkingproduct voor andere apparaten, zoals wasmachines.
02 | Ontkalken in zes stappen
d-1
Voer resterend water weg uit de oven. Houd de afvoertoets drie
seconden ingedrukt om het afvoeren te starten en wacht totdat
de stap d-2 automatisch wordt gestart.
d-2
Vul het waterreservoir tot waterniveau 3 met ontkalkingsvloeistof.
Als de ontkalkingsvloeistof in de buurt van waterniveau 3 komt,
wordt de stap d-3 automatisch gestart.
d-3
Stap d-3 van de ontkalkingsprocedure neemt drie uur in beslag.
Na drie uur begint automatisch stap d-4.
Voer alle ontkalkingvloeistof weg uit de oven.
d-4
Houd de afvoertoets drie seconden ingedrukt om het afvoeren te
starten en wacht totdat de stap d-5 automatisch wordt gestart.
Vul het waterreservoir met schoon water voor reiniging.
d-5
Als het schone water in de buurt van niveau 3 komt, wordt de
stap d-6 automatisch gestart.
Verwijder alle water uit de oven.
Houd de afvoertoets drie seconden ingedrukt om de afvoer te
beginnen en wacht totdat de ontkalking is voltooid.
d-6
Belangrijk: Als u begint met ontkalken, dient u alle zes stappen voor ontkalking te voltooien.
Als u dit niet doet, moet u het ontkalkingsproces opnieuw vanaf het begin uitvoeren om de
stoombereidingsfunctie te kunnen gebruiken.
Nederlands - 27
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 27
2015-03-02 �� 4:20:09
SNEL DROGEN
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Laat de ovendeur ongeveer 30 ° open staan.
Zet de bedieningsknop op de enkelvoudige modus.
Druk op de functietoets.
Selecteer de heteluchtstand met de selectieknop.
Stel een bereidingstijd van ongeveer vijf minuten en een temperatuur van 50 °C in.
Schakel de oven aan het einde van deze periode uit.
KATALYTISCH GEËMAILLEERD OPPERVLAK (OPTIONEEL)
De afneembare behuizing is voorzien van een laag donkergrijs katalytisch email dat door de
luchtdoorloop tijdens het gebruik van de heteluchtstand bedekt kan worden door olie en vet. Deze
afzetting wordt verbrand bij oventemperaturen van 200 °C en hoger, bijvoorbeeld tijdens het bakken
of grillen. Hogere temperaturen resulteren in een snellere verbranding.
1. Verwijder alle accessoires uit de oven.
2. Reinig alle oppervlakken aan de binnenkant van de oven zoals beschreven in het gedeelte
Handmatige reiniging.
3. Stel de oven zodanig dat zowel van boven als onderen wordt verwarmd.
4. Stel de temperatuur in op 250 °C.
5. Laat de oven ongeveer een uur aanstaan. De duur hangt af van de mate van verontreiniging.
Achtergebleven vuil zal bij elk gebruik van de oven op hoge temperaturen geleidelijk aan slijten.
HANDMATIGE REINIGING
LET OP: ZORG ERVOOR DAT DE OVEN EN HULPSTUKKEN ZIJN AFGEKOELD VOORDAT
U BEGINT MET DE REINIGING
Binnenzijde van de oven
• Voor het schoonmaken van de binnenzijde van de oven gebruikt u een doek en een mild
reinigingsmiddel of een warm sopje.
• Maak de afsluitstrippen niet met de hand schoon.
• Gebruik geen schuursponsjes.
• Gebruik gewone ovenreinigingsmiddelen om beschadiging van de geëmailleerde oppervlakken
van de oven te voorkomen.
• Om hardnekkig vuil te verwijderen, gebruikt u een speciale ovenreiniger.
Gebruik geen schuurmiddelen, harde borstels, schuursponsjes of -doeken, staalwol, messen of
andere ruwe middelen.
Buitenzijde van de oven
• Voor het schoonmaken van de buitenzijde van de oven gebruikt u een doek en een mild
reinigingsmiddel of een warm sopje.
• Droog de oven met keukenpapier of een droge doek.
• Gebruik nooit schuursponsjes of bijtende of schurende reinigingsmiddelen.
Roestvrij stalen voorkant van de oven
• Gebruik geen staalwol, schuursponsjes of andere schurende middelen. Deze kunnen de toplaag
beschadigen.
Aluminium voorkant van de oven
• Veeg het oppervlak voorzichtig schoon met een zachte schone doek of microvezeldoek en een
mild glasreinigingsmiddel.
Onderdeel
Was de accessoires na elk gebruik af en droog deze af met een theedoek. Laat de accessoire
zonodig 30 minuten in een sopje weken om het schoonmaken te vergemakkelijken.
Nederlands - 28
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 28
2015-03-02 �� 4:20:09
Deurgootje
• Het deurgootje dient ter bescherming voor het opvangen van
vocht wanneer de oven actief is. Reinig de deurgoot na bereiding.
Gutter Door
Deurgootje
DEUR VERWIJDEREN
LET OP: De ovendeur is zwaar.
2
1
1. Open de kleur en klap de clipjes
bij aan beide scharnieren volledig
open.
TERUGZETTEN:
reiniging en verzorging
Bij normaal gebruik mag de ovendeur niet worden verwijderd. Moet de ovendeur toch worden
verwijderd, bijvoorbeeld voor reinigingsdoeleinden, gaat u als volgt te werk.
2. Sluit de deur ongeveer 70 °. Pak de zijkanten van
de ovendeur aan beide kanten stevig vast en trek
de deur omhoog totdat deze uit de scharnieren
kan worden genomen.
Voer de stappen 1 en 2 in omgekeerde volgorde uit.
HET DEURGLAS VERWIJDEREN
De ovendeur is voorzien van tegen elkaar geplaatste lagen glas. U kunt deze lagen glas uitnemen
en reinigen.
1. Verwijder de twee
schroeven aan de linkeren rechterkant van de
deur.
2. Verwijder de afdekking en
haal de eerste ruit uit de
deur.
3. Licht de tweede ruit op
en verwijder de twee
rubberen ruithouders aan
de bovenkant van de ruit.
Reinig de ruiten met een
sopje of met warm water
en wrijf deze droog met
een zachte droge doek.
TERUGZETTEN: Voer de stappen 1, 2 en 3 in omgekeerde volgorde uit.
Het deurglas verschilt per model. Let bij het terugplaatsen van de binnenste
ruit op de richting van de opdruk (zie hieronder).
Nederlands - 29
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 29
2015-03-02 �� 4:20:10
DE GELEIDERS VERWIJDEREN (OPTIONEEL)
1. Druk in het midden van
de bovenste deel van de
geleider.
TERUGZETTEN:
2. Draai de geleider ongeveer
45º.
3. Licht de geleiders uit de
twee gaten in de bodem.
Voer de stappen 1, 2 en 3 in omgekeerde volgorde uit.
DE BOVENVERWARMING REINIGEN (OPTIONEEL)
1. Verwijder de bovenste rondmoer door deze tegen
de klok in te draaien terwijl u de bovenkant van de
heater vasthoudt.
De voorzijde van de bovenverwarming komt
naarbeneden.
2. Wanneer u klaar bent met reinigen, tilt u
de bovenkant van de heater terug naar de
oorspronkelijke stand en draait u de rondmoer met
de klok mee.
TERUGZETTEN:
Voer de stappen 1 en 2 in omgekeerde volgorde uit.
Nederlands - 30
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 30
2015-03-02 �� 4:20:12
LAMP VERVANGEN
Gevaar voor elektrische schokken! Voordat u een van de lampen van de oven
vervangt, moet u de volgende maatregelen nemen:
•
•
•
•
Schakel de oven uit.
Ontkoppel de oven van het lichtnet.
Bescherm de lamp en het glazen dekseltje door een doek op de bodem van de oven te leggen.
Lampen kunnen worden aangeschaft bij het SAMSUNG-servicecentrum.
1. Verwijder het dekseltje door het linksom te draaien en verwijder
de metalen ring en de platte ring. Reinig het glazen dekseltje.
Indien nodig vervangt u de lamp met een 25 Watts, 230 V, 300 °C
hittebestendige ovenlamp.
2. Reinig zonodig het glazen dekseltje, de metalen ring en de
plaatring.
3. Zet de metalen ring en de plaatring op het glazen dekseltje.
4. Zet het glazen dekseltje dat u in stap 1 hebt verwijderd terug en
draai het rechtsom om het op zijn plaats te zetten.
reiniging en verzorging
Lamp aan de achterkant van de oven
Zijlampje (optioneel)
1. Als u het glazen dekseltje wilt verwijderen, houdt u de onderste
kant vast met een hand en steek u een plat voorwerp zoals een
mes tussen het glas en het frame.
2. Wip het dekseltje eruit.
3. Indien nodig vervangt u de lamp met een 25-40 Watt, 230 V,
300 °C hittebestendige ovenlamp.
Tip: Gebruik bij het vastpakken van een halogeenlampje
altijd een doekje om te voorkomen van zweet van de vingers
terechtkomt op het oppervlak van de lamp.
4. Plaats het glazen dekseltje terug.
Nederlands - 31
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 31
2015-03-02 �� 4:20:12
PRODUCTINFORMATIEBLAD
SAMSUNG
SAMSUNG
Identificatie van het model
NV9785BJPSR
104,8
Energie-efficiëntie-index per ovenruimte (EEI ovenruimte)
Energie-efficiëntieklasse per bakruimte
A
Energieverbruik (elektriciteit) bij verwarming van een standaardlading in de ovenruimte van een elektrisch verwarmde oven
0,89 kWh/cyclus
gedurende een cyclus in conventionele modus, per ovenruimte (elektrische eindenergie) (EC elektrische bakruimte)
Energieverbruik bij verwarming van een standaardlading in de ovenruimte van een elektrisch verwarmde oven gedurende een
0,87 kWh/cyclus
cyclus in hetelucht-modus, per ovenruimte (elektrische eindenergie) (EC elektrische bakruimte)
Aantal ovenruimten
1
Warmtebron per ovenruimte (elektriciteit of gas)
Elektriciteit
Volume per ovenruimte (V)
66 l
Type oven
Ingebouwd
Massa van het toestel (M)
44,3 kg
Gegevens bepaald in overeenstemming met standaard EN 60350-1 en Commissieverordeningen (EU) Nr 65/2014 en (EU) Nr 66/2014.
Tips voor energiebesparing
• Houd tijdens de bereiding de oven dicht, behalve voor het omkeren van voedsel.
Open de deur niet te vaak regelmatig tijdens de bereiding, zodat de oventemperatuur constant blijft en om energie te besparen.
• Als de bereidingstijd meer dan 30 minuten bedraagt, kan de oven 5-10 minuten voor het einde van de bereidingstijd worden uitgeschakeld om
energie te besparen. Het bereidingsproces wordt voltooid door de restwarmte.
• Plan het gebruik van de oven van tevoren om te voorkomen dat de oven wordt uitgeschakeld tussen de bereiding van verschillende
gerechten, zodat u energie bespaart en de tijd voor het opnieuw verwarmen van de oven beperkt blijft.
• Bereid indien mogelijk meerdere gerechten tegelijkertijd.
VRAGEN OF OPMERKINGEN
LAND
BEL
AUSTRIA
0800-SAMSUNG (0800-7267864)
[Only for Premium HA] 0800-366661
[Only for Dealers] 0810-112233
BELGIUM
02-201-24-18
DENMARK
FINLAND
FRANCE
70 70 19 70
030-6227 515
01 48 63 00 00
0180 6 SAMSUNG bzw.
0180 6 7267864*
(*0,20 €/Anruf aus dem dt. Festnetz, aus dem
Mobilfunk max. 0,60 €/Anruf)
800-SAMSUNG (800.7267864)
8009 4000 only from landline, toll free
80111-SAMSUNG (80111 726 7864) only from land line
(+30) 210 6897691 from mobile and land line
261 03 710
0900-SAMSUNG (0900-7267864) (€ 0,10/Min)
815 56480
808 20 7267
0034902172678
0771 726 7864 (0771-SAMSUNG)
GERMANY
ITALIA
CYPRUS
GREECE
LUXEMBURG
NETHERLANDS
NORWAY
PORTUGAL
SPAIN
SWEDEN
SWITZERLAND
UK
EIRE
0800 726 78 64 (0800-SAMSUNG)
0330 SAMSUNG (7267864)
0818 717100
OF BEZOEK ONS ONLINE OP
www.samsung.com/at/support
www.samsung.com/be/support (Dutch)
www.samsung.com/be_fr/support (French)
www.samsung.com/dk/support
www.samsung.com/fi/support
www.samsung.com/fr/support
www.samsung.com/de/support
www.samsung.com/it/support
www.samsung.com/gr/support
www.samsung.com/support
www.samsung.com/nl/support
www.samsung.com/no/support
www.samsung.com/pt/support
www.samsung.com/es/support
www.samsung.com/se/support
www.samsung.com/ch/support (German)
www.samsung.com/ch_fr/support (French)
www.samsung.com/uk/support
www.samsung.com/ie/support
DG68-00447D-03
NV9785BJPSR_EF_DG68-00447D-03_NL.indd 32
2015-03-02 �� 4:20:12