20
DEEG (1 uur in de koelkast laten staan)
Korstdeeg (Voor een deegvorm met een diameter van 28 cm )
• Plaats het mes in de mengkom en doe 200 g bloem, 100 g boter en een snufje zout in de mengkom.
• Laat de keukenmachine 10 seconden draaien en voeg dan 50 ml water toe via de vulschacht
(b2), terwijl het apparaat draait.
• Laat het apparaat draaien totdat het deeg een bal vormt.
Zanddeeg (Voor een deegvorm met een diameter van 28 cm )
• Plaats het mes in de mengkom, en doe 250 g bloem, 125 g suiker, 1 ei, een snufje zout, een
theelepel vanillepoeder en 125 g zachte boter in de mengkom.
• Laat het apparaat 30 tot 40 seconden draaien totdat het deeg een bal vormt.
Pizzadeeg (Voor één pizza)
• Plaats het mes in de mengkom en doe 150 g bloem, 1/2 zakje bakkersgist en een snufje zout
in de mengkom.
• Laat de keukenmachine 10 seconden draaien en voeg dan 90 g lauwwarm water en twee
eetlepels olijfolie toe totdat het deeg een bal vormt.
• Laat het deeg rijzen totdat het tweemaal zo groot is geworden (1 uur). Rol het deeg uit tot
de gewenste vorm.
Pannenkoekenbeslag (16 dunne pannenkoeken)
• Plaats het mes in de mengkom en doe 2 eieren, 1 eetlepel olie, 15 g suiker, 1/2 liter melk en 1
eetlepel oranjebloesemwater of sterke drank naar keuze in de mengkom.
• Laat de keukenmachine met het blendersysteem 10 seconden draaien en voeg dan de bloem
(200 g) toe en laat het apparaat draaien tot het beslag glad is.
• Laat het beslag 1 uur rusten.
SAUZEN
Mayonaise
• Plaats de emulgator in de mengkom en doe 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel azijn en
zout en peper in de mengkom. Laat de keukenmachine 10 seconden draaien.
• Giet in 1,5 minuut tijd 250 ml olie in een dun straaltje door de vulschacht in het deksel (b2)
(terwijl de keukenmachine draait).
Saus van mayonaise, augurken en kappertjes (tartare sauce)
• Plaats het mes in de mengkom en doe de mayonaise samen met 100 g augurk, een klein uitje,
1 bosje gemengde kruiden (kervel, bieslook, peterselie en dragon) en 2 eetlepels kappertjes in
de mengkom en meng dit 40 seconden.
Cocktailsaus
• Plaats de emulgator in de mengkom en meng hierin de mayonaise met 1 eetlepel tomatenpuree uit een
tube, enkele druppels hete pimentsaus en een scheutje Worcestershiresaus gedurende 20 seconden.
SOEP
Romige preisoep (voor 4 personen)
• Maak 150 prei schoon en snijd het in dikke ringen. Plaats het mes in de mengkom, doe de prei
in de mengkom en hak deze gedurende 20 seconden. Smelt 20 g boter in een pan en voeg de
gesneden prei toe. Roer de prei, doe het deksel op de pan en laat de prei 15 minuten smoren.
• Schil 150 g aardappels. Snijd de aardappels in grote stukken en voeg deze toe aan de prei.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper, en nootmuskaat en voeg vervolgens 1/2 liter
water en 100 ml melk toe.
• Laat de soep 30 minuten koken. Nadat de soep heeft gekookt, plaatst u het mes in de mengkom,
giet u de soep in de mengkom en pureert u de soep 40 seconden met het blendersysteem.
RECEPTEN