Tefal DO211B41 Handleiding

Categorie
Blenders
Type
Handleiding
17
NL
a Motorblok
a1 Snelheidskeuzeschakelaar: “pulse”
stand (onderbroken werking) – “0” –
“1” – “2”
a2 Knop om deksel te openen
b Assemblage van de mengkom
b1 Aandrukstop met maataanduiding
b2 Deksel met vulschacht
b3 Mengkom
c Aandrijving
d Roestvrijstalen mes
e Emulgeerschijf
f Groenteschijven
A Fijn raspen
D Dun snijden
C Grove rasp (*afhankelijk van model)
H Grove schijfjessnijder (*afhankelijk van
model)
E Frietsnijder (*afhankelijk van model)
G Aardappelrasp (*afhankelijk van model)
g Schijfhouder
h Blendersysteem
Hartelijk dank voor uw keuze voor dit apparaat. Het is uitsluitend bestemd voor het bereiden van
voedsel en voor huishoudelijk gebruik binnenshuis.
Haal de accessoires uit de verpakking en was ze af met water met afwasmiddel. Spoel ze af en
droog ze goed af.
• Het mes en de schijven zijn uiterst scherp; hanteer ze voorzichtig.
Plaats het motorblok (a) op een vlakke, schone en droge ondergrond en steek de stekker in
het stopcontact.
Het blendersysteem dient te worden gebruikt voor vloeibare bereidingen (alleen om te pureren).
De paragraafnummers komen overeen met de nummers in de diagrammen.
De keukenmachine kan worden gebruikt voor het bereiden van 150 tot 800 gram voedsel - Volume
van de mengkom: 1,5 liter.
• Zet de mengkom (b3) op het voetstuk van de keukenmachine en draai hem vast.
• Plaats de gewenste accessoire.
Doe het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom linksom totdat u een klik hoort
• Start het apparaat.
• Gebruik van de snelheidskeuzeschakelaar (a1):
Pulse: voor een betere controle over het mengen van bepaalde bereidingen.
Continuwerking: draai de selectieknop op stand “1” (langzaam) of “2” (snel).
Stoppen: om te stoppen draait u de selectieknop op stand “0”.
BESCHRIJVING
VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK
GEBRUIK VAN HET APPARAAT
De bijgeleverde accessoires van het zojuist door u aangekochte model worden op het etiket
boven op de verpakking weergegeven.
OPGELET: De veiligheidsvoorschriften worden bij
het apparaat geleverd. Lees deze voorschriften
aandachtig door voordat u uw apparaat voor het
eerst gebruikt. Bewaar deze op een veilige plek,
zodat u ze later als referentie kunt gebruiken.
18
Deksel ontgrendelen: druk op de knop (a2) om het vergrendelingslipje op het deksel
automatisch te ontgrendelen (b2) en til vervolgens het deksel van het apparaat.
1/ KNEDEN / MENGEN / HAKKEN
Zet het metalen mes (d) (verwijder de mesbeschermer) op de aandrijving (c) en draai het vast.
• Plaats het geheel op de centrale as van de mengkom (b3).
• Doe de ingrediënten in de kom (b3).
Doe het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom linksom totdat u een klik hoort.
• Start het apparaat.
Bereidingen
Mengen
U kunt 800 g licht beslag (koekjes, roombotercake) mengen in 1,5 min. tot 2 min. 20 sec. op
snelheid 2.
Kneden
U kunt tot 600 g zwaar deeg (zanddeeg, korstdeeg, brood) kneden in 30 seconden op snelheid 2.
Waarschuwing: Stop het apparaat zodra u ziet dat het deeg een bal vormt.
Hakken
U kunt in 15 tot 20 seconden 150 tot 300 g voedsel hakken op snelheid 2: harde producten
(kaas, gedroogde vruchten), harde groenten (wortels, selderij, enz.), zachte groenten (ui,
spinazie, enz.), rauw en gebraden vlees (zonder botten en zenuwen en in stukjes gesneden),
rauwe of gebakken vis. Hak geen producten die te hard zijn (ijs, suiker) of die fijn moeten
worden gemalen (tarwe, koffie).
2/ PUREREN
Zet het metalen mes (d) (verwijder de mesbeschermer) op de aandrijving (c) en draai het vast.
• Zet het blendersysteem (h) op de aandrijving (c).
• Doe vervolgens de ingrediënten in de mengkom (b3).
Doe het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom linksom totdat u een klik hoort.
• Start het apparaat.
Bereidingen
• U kunt tot 0,7 liter soep, dranken, pannenkoeken- of wafelbeslag maken op snelheid 2.
Waarschuwing
• Giet nooit kokende vloeistoffen in de mengkom (b3).
• Maximale gebruikstijd: 2 minuten
3/ KLOPPEN / EMULGEREN / KLUTSEN
• Zet de emulgeerschijf (e) op de aandrijving (c) en draai hem vast.
• Plaats het geheel op de centrale as van de mengkom (b3).
• Doe de ingrediënten in de kom (b3).
Zet het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom naar rechts totdat u een klik hoort.
• Start het apparaat.
Bereidingen
• U kunt 1 tot 4 eiwitten en tot 0,2 liter verse slagroom bereiden op snelheid 2.
Waarschuwing
Gebruik de emulgator (e) nooit voor het kneden van zwaar deeg of het mengen van licht deeg.
Gebruik het blendersysteem (h) nooit samen met de emulgator (e). Maximale gebruikstijd:
4 minuten.
4/ RASPEN / SNIJDEN
Plaats de geselecteerde schijf (f) in de schijfhouder (g), en plaats de aandrijfas (c) zo ver mogelijk
in de schijf (f); vergrendel de montage en plaats deze op de aansluiting van het motorblok (a).
19
NL
• Plaats het geheel op de centrale as van de mengkom (b3).
Zet het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom naar rechts totdat u een klik
hoort.
Plaats het voedsel in de vulschacht van het deksel (b2) en druk het met de aandrukstop (b1)
naar beneden. Gebruik hiervoor nooit uw vingers of een ander voorwerp.
• Start het apparaat.
Bereidingen
• Schijf A (fijn raspen).
• Schijf D (dun snijden).
• Schijf C (grove rasp) (*afhankelijk van model)
• Schijf H (grove schijfjessnijder) (*afhankelijk van model)
• Schijf E (frietsnijder) (*afhankelijk van model)
• Schijf G (aardappelrasp) (*afhankelijk van model)
Raspfunctie: wortels, Gruyèrekaas, selderij, enz. op snelheid 2.
Snijfunctie: aardappels voor dauphine aardappelen, wortels, komkommer, enz. op snelheid 1.
Functie van frietsnijder: aardappelen in snelheid 1.
Bereid niet meer dan 500 g voedsel tegelijkertijd (geen vlees- of worstproducten) gedurende
maximum 2 minuten.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact: De messen van de accessoires zijn
vlijmscherp. Hanteer ze voorzichtig.
• Spoel de accessoires meteen na gebruik af om ze makkelijker te kunnen reinigen.
Was de accessoires af, spoel ze af en droog ze af: u kunt ze in de vaatwasser of onder de kraan wassen,
met uitzondering van het motorblok (a). Veeg het motorblok schoon met een vochtige spons.
• Gebruik hiervoor geen schuursponsjes of voorwerpen met metalen delen.
Controleer eerst of het apparaat juist is aangesloten, en ga daarna na of de mengkom (b3) juist
is geplaatst, dat het deksel (b2) goed is afgesloten, dat de accessoires juist zijn gemonteerd
en dat de snelheidskeuzeschakelaar (a1) op de juiste stand staat. Als deze instructies niet
worden opgevolgd, zal het apparaat niet werken.
U hebt al deze voorschriften opgevolgd en uw apparaat werkt nog steeds niet? Neem in dit geval
contact op met het verkooppunt of een erkend servicecentrum (zie de lijst in het serviceboekje).
REINIGING
WAT TE DOEN ALS UW APPARAAT NIET WERKT?
Tip
Als de accessoires zijn verkleurd door voedingsmiddelen (wortel, sinaasappel, enz.), kunt u ze
schoonvegen met een doekje gedrenkt in slaolie en ze vervolgens op de gewone manier reinigen.
U kunt uw apparaat uitbreiden en bij uw winkelier of een erkend servicecentrum de volgende
accessoires kopen:
C/H: grof raspen / dik snijden
E: fritessnijder
G: aardappelrasp
• maler
ACCESSOIRES
20
DEEG (1 uur in de koelkast laten staan)
Korstdeeg (Voor een deegvorm met een diameter van 28 cm )
Plaats het mes in de mengkom en doe 200 g bloem, 100 g boter en een snufje zout in de mengkom.
Laat de keukenmachine 10 seconden draaien en voeg dan 50 ml water toe via de vulschacht
(b2), terwijl het apparaat draait.
• Laat het apparaat draaien totdat het deeg een bal vormt.
Zanddeeg (Voor een deegvorm met een diameter van 28 cm )
Plaats het mes in de mengkom, en doe 250 g bloem, 125 g suiker, 1 ei, een snufje zout, een
theelepel vanillepoeder en 125 g zachte boter in de mengkom.
• Laat het apparaat 30 tot 40 seconden draaien totdat het deeg een bal vormt.
Pizzadeeg (Voor één pizza)
Plaats het mes in de mengkom en doe 150 g bloem, 1/2 zakje bakkersgist en een snufje zout
in de mengkom.
Laat de keukenmachine 10 seconden draaien en voeg dan 90 g lauwwarm water en twee
eetlepels olijfolie toe totdat het deeg een bal vormt.
Laat het deeg rijzen totdat het tweemaal zo groot is geworden (1 uur). Rol het deeg uit tot
de gewenste vorm.
Pannenkoekenbeslag (16 dunne pannenkoeken)
Plaats het mes in de mengkom en doe 2 eieren, 1 eetlepel olie, 15 g suiker, 1/2 liter melk en 1
eetlepel oranjebloesemwater of sterke drank naar keuze in de mengkom.
Laat de keukenmachine met het blendersysteem 10 seconden draaien en voeg dan de bloem
(200 g) toe en laat het apparaat draaien tot het beslag glad is.
• Laat het beslag 1 uur rusten.
SAUZEN
Mayonaise
Plaats de emulgator in de mengkom en doe 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel azijn en
zout en peper in de mengkom. Laat de keukenmachine 10 seconden draaien.
Giet in 1,5 minuut tijd 250 ml olie in een dun straaltje door de vulschacht in het deksel (b2)
(terwijl de keukenmachine draait).
Saus van mayonaise, augurken en kappertjes (tartare sauce)
Plaats het mes in de mengkom en doe de mayonaise samen met 100 g augurk, een klein uitje,
1 bosje gemengde kruiden (kervel, bieslook, peterselie en dragon) en 2 eetlepels kappertjes in
de mengkom en meng dit 40 seconden.
Cocktailsaus
Plaats de emulgator in de mengkom en meng hierin de mayonaise met 1 eetlepel tomatenpuree uit een
tube, enkele druppels hete pimentsaus en een scheutje Worcestershiresaus gedurende 20 seconden.
SOEP
Romige preisoep (voor 4 personen)
Maak 150 prei schoon en snijd het in dikke ringen. Plaats het mes in de mengkom, doe de prei
in de mengkom en hak deze gedurende 20 seconden. Smelt 20 g boter in een pan en voeg de
gesneden prei toe. Roer de prei, doe het deksel op de pan en laat de prei 15 minuten smoren.
Schil 150 g aardappels. Snijd de aardappels in grote stukken en voeg deze toe aan de prei.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper, en nootmuskaat en voeg vervolgens 1/2 liter
water en 100 ml melk toe.
Laat de soep 30 minuten koken. Nadat de soep heeft gekookt, plaatst u het mes in de mengkom,
giet u de soep in de mengkom en pureert u de soep 40 seconden met het blendersysteem.
RECEPTEN
21
NL
Wortelsoep met komijn:
Ingrediënten:
– 280 g wortelen, in stukjes van 15 mm x 15 mm gesneden
– 420 ml water
– 1 theelepel komijn
– Zout en peper
Doe de stukjes wortel in de glazen kan en voeg het water toe. Meng gedurende maximum 2
minuten op de maximum snelheid. Schakel het apparaat uit. Giet het mengsel in een sauspan,
voeg de komijn toe en laat circa 30 minuten koken. Tijdens het koken kunt u water toevoegen
om een dunnere soep te krijgen. Voeg zout en peper naar believen toe.
GROENTEN
Dauphine aardappelen (voor 4 personen)
Plaats de aandrijving (c) en schijf A in de keukenmachine en rasp 70 g Gruyèrekaas. Zet dit
even apart. Schil 700 g aardappels en snijd ze in de mengkom waarin de aandrijving (c) en
schijf D is geplaatst.
Vet de ovenschaal in met boter en wrijf hem vervolgens in met een teentje knoflook. Rangschik
daarna de plakjes aardappels in de ovenschaal.
Plaats het mes in de mengkom en doe 2 eigelen, 200 ml melk, 150 ml slagroom, zout, peper en
nootmuskaat in de mengkom. Pureer dit 1 minuut.
• Giet het mengsel over de aardappel.
• Strooi de geraspte Gruyèrekaas erover en voeg hier en daar een klein klontje boter toe.
• Bak de aardappels 1 uur in de oven op 210°C.
COCKTAIL
Frambozenmilkshake (voor 2 personen)
• 1/2 liter volle melk, 150 g frambozen, 1/2 yoghurt, 30 g kristalsuiker.
Plaats het mes in de mengkom, doe alle ingrediënten in de mengkom, zet het blendersysteem
op de kom en sluit het deksel af.
• Meng dit gedurende 20 seconden.
NAGERECHTEN
Yoghurttaart (voor 6 tot 8 porties)
1 bakje gewone yoghurt (gebruiken als maateenheid), 2 bakjes kristalsuiker, 3 bakjes bloem,
1/2 bakje olie, 3 eieren, 1 zakje gist.
• Plaats het mes in de mengkom en voeg alle ingrediënten toe.
• Laat de keukenmachine 2 minuten draaien. Het beslag moet mooi glad zijn.
• Giet het beslag in een taartbodem en bak het 50 minuten in de oven op 180°C.
Roombotercake (4 tot 6 porties)
Plaats het mes in de mengkom en voeg 150 g bloem, 1/2 zakje gist, 150 g boter en 3 eieren toe.
Laat de keukenmachine 2 minuten draaien. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm.
• Bak de cake 55 minuten in de oven op 180°C.
Slagroom (6 tot 8 porties)
• 250 ml goed gekoelde slagroom, 50 g poedersuiker.
Plaats de emulgator in de mengkom en voeg de slagroom en de poedersuiker toe. Sluit het
deksel af. Laat de keukenmachine 1 minuut draaien.
Geklopte eiwitten
Plaats de emulgator in de mengkom en voeg 2 tot 4 eiwitten en een snufje zout toe. Sluit het
deksel af.
Laat de keukenmachine draaien tot de eiwitten pieken vormen. Let op: plaats de aandrukstop
niet in de vulschacht, zodat er meer lucht in het eiwit komt.

Documenttranscriptie

BESCHRIJVING a Motorblok a1 Snelheidskeuzeschakelaar: “pulse” stand (onderbroken werking) – “0” – “1” – “2” a2 Knop om deksel te openen b Assemblage van de mengkom b1 Aandrukstop met maataanduiding b2 Deksel met vulschacht b3 Mengkom c Aandrijving d Roestvrijstalen mes e Emulgeerschijf f Groenteschijven A Fijn raspen D Dun snijden C Grove rasp (*afhankelijk van model) H Grove schijfjessnijder (*afhankelijk van model) E Frietsnijder (*afhankelijk van model) G Aardappelrasp (*afhankelijk van model) g Schijfhouder h Blendersysteem NL Hartelijk dank voor uw keuze voor dit apparaat. Het is uitsluitend bestemd voor het bereiden van voedsel en voor huishoudelijk gebruik binnenshuis. De bijgeleverde accessoires van het zojuist door u aangekochte model worden op het etiket boven op de verpakking weergegeven. OPGELET: De veiligheidsvoorschriften worden bij het apparaat geleverd. Lees deze voorschriften aandachtig door voordat u uw apparaat voor het eerst gebruikt. Bewaar deze op een veilige plek, zodat u ze later als referentie kunt gebruiken. VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK • Haal de accessoires uit de verpakking en was ze af met water met afwasmiddel. Spoel ze af en droog ze goed af. • Het mes en de schijven zijn uiterst scherp; hanteer ze voorzichtig. • Plaats het motorblok (a) op een vlakke, schone en droge ondergrond en steek de stekker in het stopcontact. • Het blendersysteem dient te worden gebruikt voor vloeibare bereidingen (alleen om te pureren). GEBRUIK VAN HET APPARAAT De paragraafnummers komen overeen met de nummers in de diagrammen. De keukenmachine kan worden gebruikt voor het bereiden van 150 tot 800 gram voedsel - Volume van de mengkom: 1,5 liter. • Zet de mengkom (b3) op het voetstuk van de keukenmachine en draai hem vast. • Plaats de gewenste accessoire. • Doe het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom linksom totdat u een klik hoort • Start het apparaat. • Gebruik van de snelheidskeuzeschakelaar (a1): ––Pulse: voor een betere controle over het mengen van bepaalde bereidingen. ––Continuwerking: draai de selectieknop op stand “1” (langzaam) of “2” (snel). ––Stoppen: om te stoppen draait u de selectieknop op stand “0”. 17 • Deksel ontgrendelen: druk op de knop (a2) om het vergrendelingslipje op het deksel automatisch te ontgrendelen (b2) en til vervolgens het deksel van het apparaat. 1/ KNEDEN / MENGEN / HAKKEN Zet het metalen mes (d) (verwijder de mesbeschermer) op de aandrijving (c) en draai het vast. • Plaats het geheel op de centrale as van de mengkom (b3). • Doe de ingrediënten in de kom (b3). • Doe het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom linksom totdat u een klik hoort. • Start het apparaat. Bereidingen • Mengen U kunt 800 g licht beslag (koekjes, roombotercake) mengen in 1,5 min. tot 2 min. 20 sec. op snelheid 2. • Kneden U kunt tot 600 g zwaar deeg (zanddeeg, korstdeeg, brood) kneden in 30 seconden op snelheid 2. Waarschuwing: Stop het apparaat zodra u ziet dat het deeg een bal vormt. • Hakken U kunt in 15 tot 20 seconden 150 tot 300 g voedsel hakken op snelheid 2: harde producten (kaas, gedroogde vruchten), harde groenten (wortels, selderij, enz.), zachte groenten (ui, spinazie, enz.), rauw en gebraden vlees (zonder botten en zenuwen en in stukjes gesneden), rauwe of gebakken vis. Hak geen producten die te hard zijn (ijs, suiker) of die fijn moeten worden gemalen (tarwe, koffie). 2/ PUREREN • Zet het metalen mes (d) (verwijder de mesbeschermer) op de aandrijving (c) en draai het vast. • Zet het blendersysteem (h) op de aandrijving (c). • Doe vervolgens de ingrediënten in de mengkom (b3). • Doe het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom linksom totdat u een klik hoort. • Start het apparaat. Bereidingen • U kunt tot 0,7 liter soep, dranken, pannenkoeken- of wafelbeslag maken op snelheid 2. Waarschuwing • Giet nooit kokende vloeistoffen in de mengkom (b3). • Maximale gebruikstijd: 2 minuten 3/ KLOPPEN / EMULGEREN / KLUTSEN • Zet de emulgeerschijf (e) op de aandrijving (c) en draai hem vast. • Plaats het geheel op de centrale as van de mengkom (b3). • Doe de ingrediënten in de kom (b3). • Zet het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom naar rechts totdat u een klik hoort. • Start het apparaat. Bereidingen • U kunt 1 tot 4 eiwitten en tot 0,2 liter verse slagroom bereiden op snelheid 2. Waarschuwing • Gebruik de emulgator (e) nooit voor het kneden van zwaar deeg of het mengen van licht deeg. • Gebruik het blendersysteem (h) nooit samen met de emulgator (e). Maximale gebruikstijd: 4 minuten. 4/ RASPEN / SNIJDEN • Plaats de geselecteerde schijf (f) in de schijfhouder (g), en plaats de aandrijfas (c) zo ver mogelijk in de schijf (f); vergrendel de montage en plaats deze op de aansluiting van het motorblok (a). 18 • Plaats het geheel op de centrale as van de mengkom (b3). • Zet het deksel (b2) op de mengkom (b3) en draai de mengkom naar rechts totdat u een klik hoort. • Plaats het voedsel in de vulschacht van het deksel (b2) en druk het met de aandrukstop (b1) naar beneden. Gebruik hiervoor nooit uw vingers of een ander voorwerp. • Start het apparaat. Bereidingen • Schijf A (fijn raspen). • Schijf D (dun snijden). • Schijf C (grove rasp) (*afhankelijk van model) • Schijf H (grove schijfjessnijder) (*afhankelijk van model) • Schijf E (frietsnijder) (*afhankelijk van model) • Schijf G (aardappelrasp) (*afhankelijk van model) Raspfunctie: wortels, Gruyèrekaas, selderij, enz. op snelheid 2. Snijfunctie: aardappels voor dauphine aardappelen, wortels, komkommer, enz. op snelheid 1. Functie van frietsnijder: aardappelen in snelheid 1. Bereid niet meer dan 500 g voedsel tegelijkertijd (geen vlees- of worstproducten) gedurende maximum 2 minuten. NL REINIGING • Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact: De messen van de accessoires zijn vlijmscherp. Hanteer ze voorzichtig. • Spoel de accessoires meteen na gebruik af om ze makkelijker te kunnen reinigen. • Was de accessoires af, spoel ze af en droog ze af: u kunt ze in de vaatwasser of onder de kraan wassen, met uitzondering van het motorblok (a). Veeg het motorblok schoon met een vochtige spons. • Gebruik hiervoor geen schuursponsjes of voorwerpen met metalen delen. Tip Als de accessoires zijn verkleurd door voedingsmiddelen (wortel, sinaasappel, enz.), kunt u ze schoonvegen met een doekje gedrenkt in slaolie en ze vervolgens op de gewone manier reinigen. WAT TE DOEN ALS UW APPARAAT NIET WERKT? • Controleer eerst of het apparaat juist is aangesloten, en ga daarna na of de mengkom (b3) juist is geplaatst, dat het deksel (b2) goed is afgesloten, dat de accessoires juist zijn gemonteerd en dat de snelheidskeuzeschakelaar (a1) op de juiste stand staat. Als deze instructies niet worden opgevolgd, zal het apparaat niet werken. U hebt al deze voorschriften opgevolgd en uw apparaat werkt nog steeds niet? Neem in dit geval contact op met het verkooppunt of een erkend servicecentrum (zie de lijst in het serviceboekje). ACCESSOIRES U kunt uw apparaat uitbreiden en bij uw winkelier of een erkend servicecentrum de volgende accessoires kopen: • C/H: grof raspen / dik snijden • E: fritessnijder • G: aardappelrasp • maler 19 RECEPTEN DEEG (1 uur in de koelkast laten staan) Korstdeeg (Voor een deegvorm met een diameter van 28 cm ) • Plaats het mes in de mengkom en doe 200 g bloem, 100 g boter en een snufje zout in de mengkom. • Laat de keukenmachine 10 seconden draaien en voeg dan 50 ml water toe via de vulschacht (b2), terwijl het apparaat draait. • Laat het apparaat draaien totdat het deeg een bal vormt. Zanddeeg (Voor een deegvorm met een diameter van 28 cm ) • Plaats het mes in de mengkom, en doe 250 g bloem, 125 g suiker, 1 ei, een snufje zout, een theelepel vanillepoeder en 125 g zachte boter in de mengkom. • Laat het apparaat 30 tot 40 seconden draaien totdat het deeg een bal vormt. Pizzadeeg (Voor één pizza) • Plaats het mes in de mengkom en doe 150 g bloem, 1/2 zakje bakkersgist en een snufje zout in de mengkom. • Laat de keukenmachine 10 seconden draaien en voeg dan 90 g lauwwarm water en twee eetlepels olijfolie toe totdat het deeg een bal vormt. • Laat het deeg rijzen totdat het tweemaal zo groot is geworden (1 uur). Rol het deeg uit tot de gewenste vorm. Pannenkoekenbeslag (16 dunne pannenkoeken) • Plaats het mes in de mengkom en doe 2 eieren, 1 eetlepel olie, 15 g suiker, 1/2 liter melk en 1 eetlepel oranjebloesemwater of sterke drank naar keuze in de mengkom. • Laat de keukenmachine met het blendersysteem 10 seconden draaien en voeg dan de bloem (200 g) toe en laat het apparaat draaien tot het beslag glad is. • Laat het beslag 1 uur rusten. SAUZEN Mayonaise • Plaats de emulgator in de mengkom en doe 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel azijn en zout en peper in de mengkom. Laat de keukenmachine 10 seconden draaien. • Giet in 1,5 minuut tijd 250 ml olie in een dun straaltje door de vulschacht in het deksel (b2) (terwijl de keukenmachine draait). Saus van mayonaise, augurken en kappertjes (tartare sauce) • Plaats het mes in de mengkom en doe de mayonaise samen met 100 g augurk, een klein uitje, 1 bosje gemengde kruiden (kervel, bieslook, peterselie en dragon) en 2 eetlepels kappertjes in de mengkom en meng dit 40 seconden. Cocktailsaus • Plaats de emulgator in de mengkom en meng hierin de mayonaise met 1 eetlepel tomatenpuree uit een tube, enkele druppels hete pimentsaus en een scheutje Worcestershiresaus gedurende 20 seconden. SOEP 20 Romige preisoep (voor 4 personen) • Maak 150 prei schoon en snijd het in dikke ringen. Plaats het mes in de mengkom, doe de prei in de mengkom en hak deze gedurende 20 seconden. Smelt 20 g boter in een pan en voeg de gesneden prei toe. Roer de prei, doe het deksel op de pan en laat de prei 15 minuten smoren. • Schil 150 g aardappels. Snijd de aardappels in grote stukken en voeg deze toe aan de prei. Breng het mengsel op smaak met zout, peper, en nootmuskaat en voeg vervolgens 1/2 liter water en 100 ml melk toe. • Laat de soep 30 minuten koken. Nadat de soep heeft gekookt, plaatst u het mes in de mengkom, giet u de soep in de mengkom en pureert u de soep 40 seconden met het blendersysteem. Wortelsoep met komijn: Ingrediënten: ––280 g wortelen, in stukjes van 15 mm x 15 mm gesneden ––420 ml water ––1 theelepel komijn ––Zout en peper • Doe de stukjes wortel in de glazen kan en voeg het water toe. Meng gedurende maximum 2 minuten op de maximum snelheid. Schakel het apparaat uit. Giet het mengsel in een sauspan, voeg de komijn toe en laat circa 30 minuten koken. Tijdens het koken kunt u water toevoegen om een dunnere soep te krijgen. Voeg zout en peper naar believen toe. NL GROENTEN Dauphine aardappelen (voor 4 personen) • Plaats de aandrijving (c) en schijf A in de keukenmachine en rasp 70 g Gruyèrekaas. Zet dit even apart. Schil 700 g aardappels en snijd ze in de mengkom waarin de aandrijving (c) en schijf D is geplaatst. • Vet de ovenschaal in met boter en wrijf hem vervolgens in met een teentje knoflook. Rangschik daarna de plakjes aardappels in de ovenschaal. • Plaats het mes in de mengkom en doe 2 eigelen, 200 ml melk, 150 ml slagroom, zout, peper en nootmuskaat in de mengkom. Pureer dit 1 minuut. • Giet het mengsel over de aardappel. • Strooi de geraspte Gruyèrekaas erover en voeg hier en daar een klein klontje boter toe. • Bak de aardappels 1 uur in de oven op 210°C. COCKTAIL Frambozenmilkshake (voor 2 personen) • 1/2 liter volle melk, 150 g frambozen, 1/2 yoghurt, 30 g kristalsuiker. • Plaats het mes in de mengkom, doe alle ingrediënten in de mengkom, zet het blendersysteem op de kom en sluit het deksel af. • Meng dit gedurende 20 seconden. NAGERECHTEN Yoghurttaart (voor 6 tot 8 porties) • 1 bakje gewone yoghurt (gebruiken als maateenheid), 2 bakjes kristalsuiker, 3 bakjes bloem, 1/2 bakje olie, 3 eieren, 1 zakje gist. • Plaats het mes in de mengkom en voeg alle ingrediënten toe. • Laat de keukenmachine 2 minuten draaien. Het beslag moet mooi glad zijn. • Giet het beslag in een taartbodem en bak het 50 minuten in de oven op 180°C. Roombotercake (4 tot 6 porties) • Plaats het mes in de mengkom en voeg 150 g bloem, 1/2 zakje gist, 150 g boter en 3 eieren toe. • Laat de keukenmachine 2 minuten draaien. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. • Bak de cake 55 minuten in de oven op 180°C. Slagroom (6 tot 8 porties) • 250 ml goed gekoelde slagroom, 50 g poedersuiker. • Plaats de emulgator in de mengkom en voeg de slagroom en de poedersuiker toe. Sluit het deksel af. Laat de keukenmachine 1 minuut draaien. Geklopte eiwitten • Plaats de emulgator in de mengkom en voeg 2 tot 4 eiwitten en een snufje zout toe. Sluit het deksel af. • Laat de keukenmachine draaien tot de eiwitten pieken vormen. Let op: plaats de aandrukstop niet in de vulschacht, zodat er meer lucht in het eiwit komt. 21
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79

Tefal DO211B41 Handleiding

Categorie
Blenders
Type
Handleiding