M-system MEOS - 60 IX de handleiding

Categorie
Meten, testen
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
2
Geachte klant,
Wij willen u graag bedanken voor de keuze die u net heeft gemaakt.
Dit nieuw product nauwkeurig ontworpen uit hoge kwaliteit stoffen werd goedgekeurd
om aan alle eisen van een perfect koken te kunnen voldoen.Lees zorgvuldig de
onderstaande gebruiksaanwijzingen zodat u vanaf het eerste gebruik uitstekende
resultaten zult bereiken.
De fabrikant
GEBRUIKERSGIDS....................................................................................................1
INHOUD……………………………………………………………….. 2
Milieuvriendelijkheid...……...…………………………………………………………………3
Energie bezuinigen..............................................................................................
3
Richtlijnen..……………………………………………………………………………………3
Vóór de electrische aansluiting……….…………………………………………………3
Veiligheidsaanwijzingen en voorichtigheidsmaatregelen ................…………………3
Beschadiging vermijden ………………………………………………………………….4
Bedieningspaneel functies/symbolen ..………………………………………………….4-5-6-7
Digitale klok
………………………………………………………………………………………….8
Eerste gebruik- koken metoden: voorbeelden..…………………………………………………8
Touch control bediening………………………………………………………………....9
Gebruik van kooksonde ..………………………………………………………………………9
Oventoebehoren……………………………………………………………………………………10
Onderhoud en reiniging...…………………………………………………………………….10-11
Vervanging van de ovenlamp …..………………………………………………11
Servicedienst …….…………………………………………………………………………11
Aansluiting voorwaarden(water en electrische stroom) ...........………………………...11-12
NL
3
Milieuvriendelijkheid
Anwijzingen voor de verwijdering van de verpakking
De verpakking heeft uw nieuwe toestel beschermd tijdens het vervoer naar uw huis. Alle gebruikte stoffen
zijn milieuvriendelijk en worden gerecycleerd.Doet u alstublieft mee door de verpakkingsafval op een juiste
manier te verwijderen.De toestellen die niet meer gebruikt worden, zijn er geen waardeloze afvallen. Door
een juiste ecologische verwijdering ervankan men waardevolle grondstoffen recycleren.
Voordat u het toestel weggooit, maakt u het onbruikbaar en waarschuwt de anderen door er een briefje op te
plakken: ,,Let op!beschadigd toestel!”
Informeert u maar over de mogelijkheden bij uw vakkundig verkoper of bij uw gemeentelijk bestuur.
Aanwijzingen voor energie bezuiniging
Verwarm de oven alleen maar als dat in het recept of in de aanwijzingen tabel angeduid wordt.
Gebruik donkere, zwarte of geemailleerde oven schotels
Wanneer u meerdere gebakjes wil bakken, dan is het best als u dat om de beurt doet. De oven is er
nog verwarmd,de bakkentijd voor de volgende gebak kan wel verminderen. Men kan zelfs twee
gebakken daarin, in twee rechthoekige schotels
Als er een lange kookduur gebruikt wordt,dan kan men de oven 10 minuten al eerder de eindtijd
stoppen en de blijvende warmte om het koken te kunnen voltooien.
Belangrijke opmerkingen!
Vóór de electrische aansluiting
Voordat u dit toestel gaat gebruiken,lees nauwkeurig de onderstaande gebruiksaanwijzingen. Deze bevatten
er belangrijke informatie over de gebruik en de onderhoud van het apparaat.
Bewaar zorgvuldig deze gebruikersgids(installatie-onderhoud). Als u er afstand van doet, geef er
deze mee
Zet het apparaat niet aan als het toestel tijdens het transport beschadigd wordt.
Laat de inbouw en de installatie van het apparaat door een vakman doen.De garantieprestaties
gelden niet meer in het geval dat de aansluiting niet op de juiste manier gebeurt.
Veiligheidsmaatregelen
Dit apparaat is in overeenstemming met alle veiligheidsnormen voor huishoudelijke apparaten. De
reparaties moeten alleen door de bevoegde technici van de gekwalificeerde servicedienst gedaan
worden. De reparaties die niet overeenkomend met de normen zijn kunnen tot aan aanzienlijke
gevaren veroorzken.
De kookoppervlaktes,de zekeringen, de binnenkant van de oven kunnen heet worden terwijl het
apparaat in werking is.De knoppen en de exterieure oppervlakten overhitten bij een langdurig en op
een hoge temperatuur gebruik . De voedingskabel mag niet tussen de deur en de binnenkant van de
overhitte oven vast te hangen want hij beschadigd zou kunnen worden. Kortsluitingsgevaar !
Bewaar geen ontvlambare objecten in de oven.Zij kunnen ontsteken tijdens de werking van de oven.
Verbrandingsgevaar!
Als het apparaat kapot gaat,schakel het maar uit. U moet meteen naar de bevoegd servicepunt zich
toe richten.
Het toestel mag gebruikt worden slechts voor koken. Men mag niet het om de ruimte waarin het
ingebouwd werd verwarmd te laten worden of voor andere doelen.
Gebruik geen stoomreinigingstoestel want kortsluitingsgevaar !
De ovendeur moet behoorlijk dichtgedaan worden. Men kan zich erdoor zijn handen of vingers
verwonden hebben.
Doet de ovendeur voorzichtig open . De warme lucht en da stoom kunnen van binnen uitstrooien.
Doet u maar de ovendeur helemaal dicht,niet half open of dichtdoen. Tijdens de koken worden de
ovenruimte overhit, verbrandingsgevaar! Ga niet op de deur staan en let op dat de open deur niet
tegen u stoot terwijl u vooraan de oven zich bevindt.
Beschadiging vermijden
Zet geen afvoergoot of geen potten direct op de ovensbodem neer, plaats geen aluminiumfolie op de
ovensbodem:deze veroorzaakt immers warmteontwikkeling die het apparaat kan beschadigen.
Giet er geen water in de warme ovenruimte.Dat zou in hoge mate het toestel kunnen beschadigen.
De vruchtensappen die direct op de kookschotel afvloeien maken vlekken daarrop.
De ovensdeur moet helemaal dichtgedaan worden. Bewaar er netjes de garnituren van.
Gebruik altijd de functie grilleren alleen met de deur dicht.
NL
4
Doet u maar de ovendeur helemaal dicht,niet half open of dichtdoen tijdens de koken want door de
warmteontwikkeling de knoppen en de bedieninsgpaneel zouden kunnen overhit raken en andere
huishoudelijke toestellen van de keuken of de keuken zelf beschadigd kunnen worden.
De oven kan allen maar op de koude water buis aangesloten worden, sluit hem nooit aan op die
warme.
Plaats geen serviesgoed of zilveren bestekken binnen de ovenruimte.
Als er de ovenruimte uit inox is,kunnen dan de binnenwanden zich na enkele gebruiken van kleur
veranderen.Dat heeft met het juiste fungeren van de oven niets mee te maken.
Bedieningspaneel van de electrische oven
CODE: MEO 60X
NL
5
Inbouwstoomoven –Bedieningspaneel functies/symbolen
NB. Wij zullen graag u willen mededelen dat wat echt nieuw op deze oven is de stoomkoken
de vijf functies van de traditionele koken kunnen met de stoomtechniek gepaard gaan.
De meest bekende chefs gebruiken stoomkoken voor een fijne voorbereiding van het eten.Stomen verzekert
het behoud van de natuurlijke vocht van uw gerechten,door een electronische systeem wordt de stoom de
oven binnen zodat meerdere vochtigheidpeilen verschijnen (teoretisch tussen 20 tot/met 80%).
Bedieningspaneel van de electrische stoomoven
CODE : MEOS 60 IX
KNOP 1 = temperatuur instellen. Van 50°C met/tot 275°C (MAX).
KNOP 2= functies selector
Functies:
Ovenlamp
Bakken
Circulatie bakken
Blaaslucht
Klassiekbakken+Circulatie
Grilleren
Grilleren + aanvullende bovenelement
Circulatie grilleren
Pizza - Circulatie + cirkelvormige element+
+haard +onderste element
Ontdooien
KNOP 3= STOOM GENERATOR (GRAFICA DE LA 80 LA 20) GEEFT DE VERSCHILLENDE
TEORETISCHE VOCHTIGHEIDSPEILEN van de oven
Positie 80:de ovenruimte is gevuld met stoom om de 30 seconden
Positie 60: de ovenruimte is gevuld met stoom om de 60 seconden
Positie 40: de ovenruimte is gevuld met stoom om de 90 seconden
Positie 20 de ovenruimte is gevuld met stoom om de 120 seconden
NL
6
SYMBOLEN VAN DE DIGITALE KLOK
pieptoon/sonde
Kooktijd (control touch)
Begin kooktijd (control touch)
Manueel (control touch), KLOK
+/-
Symbolen:
Ovenlamp
Door bemiddeling van deze functie wordt de ovenruimte verlicht zonder andere verwarmingsfuncties. Voor
de andere functies die hieronder aangeduid zijn,zal de licht aan blijven staan zodat het koken door de
ovenvenster gecontroleerd kan worden.
Bakken
Boven- en onderelement in werking. Door bemiddeling van deze functie krijgt het gerecht de warmte van
boven- en onderelementen. Deze kookmethode is geschikt voor gebraad,gebraden rundvlees, gebraden vis
brood, biskwietjes
Circulatie bakken
Door bemiddeling van deze functie,ventilator,boven-en onderelement werken terzelfder tijd.De ventilator
heeft de functie om de hele lucht vootgebracht door de boven-en onderelementen op alle niveaus van de
oven.Het is perfect voor koken op meerdere niveaus terzelfder tijd.Het is de kookmethode voor gebakken of
feuillettee-gebakken.
Blaaslucht
Door bemiddeling van deze functie,de ventilator en de cirkelvormige element die achter de ventilator staat
werken samen. De ventilator blaast hete lucht van een verwarmingselement rond de ventilator door heel de
oven.Het is d de meest aangevraagde kookmethode voor chou à le crème,allerlei soorten gebakken en
koekjes.
Klassiek bakken + circulatie
Door bemiddeling van deze functie, komt de hete lucht van onder naar boven. Deze kookmethode is geschikt
voor gerechten die van onderste naar boven gekookt moeten worden.
Grilleren
De oven is uitgerust met een speciaal grilleerrooster met een vitroceramischeoppervlakte dat laat de heet
best circuleren voor een perfect kookresultaat.
Op deze positie, de grillelement is gedeeltelijk aan,men kan de rooster op de gewenste inschuifhoogte-de
hoogste of een lagere –zetten en de temperatuur instellen.Men kan gebruik ervan maken alleen maar door
de OVENDEUR DICHT TE DOEN. Deze kookmethode is best om gerechten te roosteren, namelijk sauzen,ge
grilde vlees, vis of brood.
NL
7
Grill +aanvullende vitroceramische bovenzekering
Door bemiddeling van deze functie,de vitroceramische oppervlakte is helemaal verwarmd. Men kan gebruik
ervan maken alleen maar door de OVENDEUR DICHT TE DOEN.Een aanvullende verwarmingselement voor
roosteren verzekert het grondig koken van de voedsel.
Opgelet!: de kooktijden zijn verminderd in vergelijking met de gewone functie roosteren.
Deze kookmethode is best om gerechten te roosteren, namelijk sauzen,ge grilde vlees, vis of brood.
Circulatie grilleren
Door bemiddeling van deze functie,de rooster en de v
entilator werken terzelfder tijd.De ventilator blaast de
hete lucht in de oven. Het is geschikt voor het roosteren van bacon,sauzen,rosbief,vis,brood.Het is ook
aangeraden om voedsel te roosteren na iedere type koken.
Pizza (cirkelvormige element + onderelement + ventilator)
Deze functie laat het maximale vermogen van de oven toe,het is best voor pizza en brood.
Ontdooien
Geen verwarmingsfunctie; de ventilator slechts laat lucht in de oven circuleren waardoor de voedsel kan snel
en gelijkvormig ontdooien van allerlei soorten vlees,vis,brood,cake.De ontdooiingstijd hangt van het gewicht
van te ontdooien voedsel af.
Stoomfunctie
Het is noodzakelijk het stomen alleen maar in combinatie met een van de vijf kookfuncties aangetoond in
tabel toelichtend KNOP 2 te gebruiken.U zult een echt professioneel koken verkrijgen,het meest gebruikt
door de meest bekende chefs. Door bemiddeling van KNOP 2,kunt u 4 verschillende vochtigheidsniveaus
Opgelet! Deze functie werkt als een temperatuur van 100°C breikt wordt.
EIND STOOMFUNCTIE: Draai de stoomknop naar “0”terug
Alarm niveau
Het is mogelijk de alarm in te stellen zoals volgt:
Druk op de toets 4 seconden lang en op + sau om de niveau van de alarm vanuit 6 mogelijke in te
stellen .Let op dat de sonde niet in de oven gezet wordt.
Digitale klok
1. Druk op de toets 4 seconden lang.
2. Stel de tijd in met de toetsen + of – .
Het is noodzakelijk dit te doen op de eerste aansluiting van de oven en achtereenvolgens na elke
stroomstoring. De oven kan niet fungeren indien er geen tijd ingsteld wordt.
EERSTE GEBRUIK
- Na de water en electrische aansluiting.,zal het symbole
op de digitale klok knipperen.Volg de
bovenstaande richtlijnen na om te digitale klok in te stellen.
NL
8
- Verwijder toebehoren (de inschuifroosteren de afvoergoot) uit de oven en maak ieder onderdeel separaat
schoon met warme water en neutraal reinigingsmidel.
- Doet u maar de ovendeur dicht, conditioneer de oven door hem gedurende een uur op,,circulatie bakken”
, 200ºC in te stellen.Deze behandeling is aangeraden voor de verwijdering van eventuele
vetgeuren.Zorg er voor een goede verluchting van de keuken.Wanneer de oven afgekoeld is, kan men hem
reinigen met een droog doekje.
KOKEN METHODEN : VOORBEELDEN
Traditionele koken/bakken - beadieningspaneel aanwijzingen
een kip bakken
Conditioneer de oven door hem op,,circulatie bakken”
, 200ºC in te stellen.Als de gewenste
temperatuur bereikt is, gaat het display licht voor temperatuur uit.Doet u maar de open open terwijl u de kip
er op de tweede rek stopt.
LET OP! De ovenruimte,de oven elementen en toebehoren zijn ovehit, wees voorzichtig want u verbrand zou
kunnen raken.
Traditionele koken/bakken+stoomfunctie
Conditioneer de oven door hem op,,circulatie bakken”
, 200ºC in te stellen.Draai de stoomknop tot de
“100”. Als een temperatuur van 200ºC bereikt is, zal zich de eerste waterdamp strooien.Daarna zal het
stomen gedurende 8 seconden om de 30 seconden gebeuren en het licht op het display zal knipperen.Als de
ovenruimte de ingestelde temperatuur bereikt ,in ons geval 200ºC, doet het licht uit.
Doet u maar de open open terwijl u de kip er op de tweede rek stopt.
OPGELET! De ovenruimte,de oven elementen en toebehoren zijn ovehit, wees voorzichtig want u verbrand
zou kunnen raken.Als de kip klaargekookt is, trek hem maarvoorzichtig uit.Om de oven uit te schakelen
draai de stoomknop,de functie selector en de temperatuurknop naar „o” terug.
TOUCH CONTROL BEDIENING(handleiding)
MANUEEL OPSTARTEN
Vergewis zich dat de digitale klok de juiste tijd aangeeft,in tegendeel stel maar de klok in volgens de
hierboven aagetoon aanwijzingen.
Draai de koken- en de temperatuurknop naar de gewenste posities.Aldus treedt de oven in werking.
Als het niet werkt:
Controleer of op het display geen rood licht verschijnt.Als dat gebeurt dat betekent dat de laatste
gebruiktefunctie was een ingesteld koken
In dit geval beide knoppen moeten op,,0” ingesteld worden,druk daarna gedurende 4 seconden
lang
.
Het rode licht verdwijnt en de oven werkt normalerwijze..
INGESTELD KOKEN MET VERSCHILLEND BEGIN
(VERSCHILLENDE KOOK –EN BEGINTIJD )
NL
9
1. Op het digitale display stel maar de kooktijd in met behulp van de toetsen + sau -, voor 45
minuten bijvoorbeeld. Houd er rekening met de tijd voor,,circulatie bakken”, als het duurt
bijvoorbeeld 15 minuten, dan moet die toegevoegd aan de kooktijd. Er moet bijvoorbeeld de tijd voor
60 minuten ingesteld worden,als er de kooktijd van 45minuten is en de ,,circulatie bakken” tijd van
15 minuten.
2. Druk de toets
op om de functie koken te kiezen en daarna precies de gewenste begintijd voor
koken instellen met behulp van toetsen + of -. Bijvoorbeeld het is 9 uur `s morgen`s en men heeft
als begintijd voor koken 11.30 ingesteld.Als de kooktijd voor60 minuten ingesteld is dan wordt de
oven automatisch om 12.30 uitgeschakeld.
Vleessonde
Gebruik alleen de sonde die met dit apparaat werd meegeleverd.
Met behulp daarvan kan men de binnen temperatuur meten tussen . De oven wordt automatisch
uitgeschakeld waneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt. Koken met een sonde vermijdt een lange
kooktijd en helpt energie te bezuinigen..
1. Ten eerste gaat u maar de oven op ,,circulatie bakken” instellen
2. Open de ovendeur en leg er het vlees in. Hef de sluitingsdeksel op en steek de sonde in de aansluiting
. Wees heel voorzichtig want de oven binnenwanden overhit zijn.
3. Maak een scherpe mes een insnijding in het dikste deel van het vlees,steek de vleessonde erin.
4. Op de digitale klok verschijnen om de beurt de opgenomen temperatuur en de tijd.
5. Door op het digitale display 4 seconden lang te drukken, verschijnt 100 daarop.Regel de gewenste
temperatuur met behulp van de toetsen + of -
6. De oven wordt automatisch uitgeschakeld waneer de ingestelde temperatuur van de voedsel bereikt
wordt.
7. Trek er de voedsel uit. Laat de oven afgekoelen en zet de sonde uit. Druk 4 seconden lang op de
toets
.
8. Koken met een sonde is mogelijk zelfs op een andere manier.In dit geval moet men de sonde,de
kooktijd en de begintijd instellen .
De ventilator
De oven is uitgerust met een ventilator. Deze treedt altijd automatisch in werking;wanneer de oven
uitgeschakeld is, blijft deze doorwerken totdat het toestel afgekoeld is.Hij gaat na 40 minuten van het het
uitschakelen van de oven automatisch uit .
De oven toebehoren
De ovenrooster kan op vier inschuifhoogtes aagepast worden.
De ovenrooster kan op twee derden van zijn vlakteuitgetrokken worden.Zo is het gemakkelijker de voedsel
uit te halen.
Grillerrek voor serviesgoed,bakplaten,gebraden en gegrild vlees, diepgevroren voedsel.
Glazen bakplaat voor vruchtencakes en sappige vlaatjes, diepgevroren voedsel,grote stukken vlees.Deze kan
wel als vetafvoergoot gebruikt worden wanneer de roosterin werking is.
Pizza plaat
Deze keramiek plaat is best voor pizza, brood en vis
Onderhoud en reinigen
Als u door de richtlijnen hieronder na te volgen, zult uw oven een langdurige schoonheid.
Vermijd het gebruik van de schuursponsen en van de schuur- of verwerendreinigingsmiddelen.
Ovenruimte schoonmaken (staalvrij inox) Vermijd het gebruik van de schuur- of
verwerendreinigingsmiddelen.Het is genoeg een vochtige doekje te gebruiken, als er te moeilijke
vlekken zijn dan schoon met lauwe wateren neutraal zeep en droog vervolgens met een droge doekje.
NL
10
Ovenruimte schoonmaken (geemaillerede) Vermijd het gebruik van de schuursponsen en van
de schuur- of verwerendreinigingsmiddelen.Voor erg moeilijke vlekken gebruik een reinigingsmiddel
voor de oven alleen maar die afgekoeld is. Als het niet lukt, conditioneer de oven door gedurende 50
minuten de blaaslucht in te stellen, schakel de oven uit en herhaal het schoonmaken.
Toebehoren schoonmaken Na het gebruik is het geschikt om die in de vaatwasmachine neer te
leggen (maar geen pizza plaat)of met warme water en reinigingsmiddel wassen.Voor moeilijke
vlekken gebruik een schuurspons
Schoonmaken van pizza plaat Gebruik alleen maar lauwe water, voor moeilijke vlekken gebruik
een schhurspons met enkele druppen reinigingsmiddel erop. Spoel er heel goed af en laat maar
drogenvoordat u dat weer gebruikt.
Schoonmaken van geleiderails Verwijder de rails en gebruik een spons en reinigingsmiddel om
deze schoon te maken. Voor moeilijke vlekken gebruik een schuurspons.Na het schoonmaken plaats
maar de geleiderails terug.
Schoonmaken van het vensterkapje Om schoon te maken gebruik een vochtig doekje met
enkele neutraal reinigingsmiddel erop.
Problemen en oplossingen
Voordat u met servicedienst contact opneemt ,houd er met de volgende richtlijnen rekening mee en
controleer als
De oven werkt niet:
Controleer als een stroomstoring gebeurt;
Controleer als de keukenzekering niet kapot is;
Laat de reparaties alleen door de servicedienst vakmannen . Het apparaat dat niet door
een erkend vakman gerepareerd wordt kan er ernstige schade toe brengen.
Vervanging van de ovengarnituur
Het is heel belangrijk om de slijtage van de ovensgarnituur te controleren voor vermijding van warmte- en
energieverlies.Trek er de garnituur maar uit door de hoekige haken naar rechts en naar links te draaien op
de bovesnste- en ondestekant van de ovensmof.
Vervanging van de ovenlamp
Opgelet !
De oven is uitgerust met twee halogeenslampen van 40W.
Als een lamp vervangen moet worden,onderbreek de stroomtoevoer naar de oven.Leeg een droog
doekje aan de mof neer.Zet er het vensterkapje opzij door het te schuiven,draai het lampje los en na
het vervangen ervan zet het vensterkapje terug.
Installatie
Deze oven kan op een horizontale oppervlakte ingebouwd worden die GEEN HORIZONTALE
KOOKVLAKTEal geinstalleerd heeft.Inbouwbaar in nis .De afmetingen zijn dezelfde die al aangeduid
werden.
De meubels moeten door warmtevastheid gekenmerkt worden.De stoomoven moet zodanig
geplaatst dat hij in het midden zich bevindt in vergelijking met de wanden van de meubels.Schroef
hem in het meubel vast met de schroeven die al beschikbaar zijn.
Electrische aansluiting
Vóór de electrische aansluiting, controleer als:
Installatieregels moeten met degene die opgeplakt op de ovenvoorzijde plaat
overeenstemmend zijn
De voedingskabel mag niet lager dan H05VV-F o H05RR-F.De minimale doorsnede van de
voedingskabel voor een totaal vermogen van de oven van 3500W is 3×1,5 mm2.
Gebruik eern stopcontact datvoorzien is van een aardingsklem en volgens de geldende
veiligheidsnormen is aangesloten.În het geval dat er geen kabel of geen stekker bestaat,
gebruik die soort aansluitsnoer aangeraden als werktemperatuur op het nummerplaat. De
kabelstemperatuur mag niet hoger dan 50ºC boven de milieutemperatuur. Bij een directe
aansluiting,is het noodzakelijk een eendelige schakelaar te gebruiken die aan de geldende
veiligheidsnormen voldoet(de aardingskabel geel-groen kan niet door de schakelknop
gehandeld worden).Het toestel moet zodanig geplaatst worden dat de stekker of de
schakelaar gemakkelijk bereikbaar kunnen zijn.
NL
11
Water aansluiting
Ten eerste is het belangrijk de hardheid van het water te meten.Wij raden u aan om een
wateronthardingssysteem te installeren als er de waterhardheid hoger dan 7º is.Men kan de hardheid van het
water meten door de waterbeheersysteem te checken en door de waterkwaliteit te testen.
De oven is uitrgerust met een electronische veiligheidsklep geplaatst op toevoerlijn;
er bestaat ook een tweede zekerheidsklep waardoor de stoomgenerator kan fungeren indien de oven
aangesloten is en de temperatuur van 100ºc bereikt is.Het is toch sterk aangeraden om een installatie
waardoor de watertoevoer gehouden kan worden.
Een erkende installateur moet de oven op de electrische installatie aan te sluiten door bemiddeling van een
buis voor de wasmachine De buis moet op de koude water toevoerlijn aangesloten te worden..Als die buis op
nieuwe toevoerlijnen aangesloten moet worden en deze niet in gebruik tot dat moment toe waren , moet men
de kraan laten lopen om de vuilnis en allerlei soorten overblijfsels te kunen weg te
De oven is uitgerust door de fabrikant met 4 drukken, meet u maar de water druk op de installatiepunt.
N.B De fabrikant neemt op zich geen verantwoordelijkheid als de bovenstaande richtlijnen en
de algemene veiligheidsnormen niet nagekomen zijn.. De producent neemt op zich geen
verantwoordelijkheid voor de eventuele onjuistheden uit de bovenstaande brochure wegens
druk- of transcriptiefouten.Hij voorbehoudt zich het recht om aan de bestaande producten
de noodzakelijke wijzigingen te brengen zonder dat afbreuk aan de kernkwaliteiten van
producten te doen.
- ES EN FR NL
1
Fabricante Manufacturer Fabricant Fabrikant
2
Modelo Model Modèle Model
3
*
Classe de eficiencia
energetica
- Calentamiento
convencional
- Conveccion forzada
Energy efficiency
class
- Conventional
- Forced air convection
Classement selon son
efficacité ènergétique
- Classique
- Convection forces
Energie
eficiëntieklasse
- Conventioneel
- Geforceerde
luchtconvectie
4
Consumo de
energia. Función de
calentamiento
- Calentamiento
convencional
- Conveccion forzada
Energy consumption.
Heating function:
- Conventional
- Forced air convection
Consumation
d’énergie.
Fonction chauffage:
- Classique
- Convection forces
Energieverbruik.
Verhitings-lunctie:
- Conventioneel
- Geforceerde
luchtconvectie
1,263 kWh
0,998 kWh
5
Volumen neto
(litros)
Usable volume
(litres)
Volume utile
(litres)
Netto volume
(liter)
65
6
**
***
****
Tipo:
- Pequeño
- Medio
- Grande
Size:
- Small
- Medium
- Large
Type:
- Faible volume
- Volume moyen
- Grand volume
Type:
- Klein
- Middelgroot
- Groot
7
Tiempo de cocción
con carga normal:
- Calentamiento
convencional
- Conveccion forzada
Time to cook
standard load:
- Conventional
- Forced air convection
Temps de cuisson en
charge normale:
- Classique
- Convection forces
Bereidingslijd bij
standaardbelasing:
- Conventioneel
- Geforceerde
luchtconvectie
48,2 min.
43,8 min.
8
Superficie de la placa
de cocción de mayor
tamaño
The area of the largest
baking sheet
Alne de la surface de
la plus grande plaque
pour patisserie
Oppervialde van de
grootsle bakplaat
1370 cm
2
*
Mas eficiente
More efficient
Èconome
Efficiënt
Menos eficiente
Less efficient
Peu économe
Inëfficient
** 12 l Volumen neto/ Usable volume/ < 35 l
Volume utile/Netto volume
*** 35 l Volumen neto/ Usable volume/ < 65 l
Volume utile/Netto volume
**** 65 l Volumen neto/ Usable volume/
Volume utile/Netto volume
A B C D E F G
EN 50304 - 2002/40/CE

Documenttranscriptie

Geachte klant, Wij willen u graag bedanken voor de keuze die u net heeft gemaakt. Dit nieuw product nauwkeurig ontworpen uit hoge kwaliteit stoffen werd goedgekeurd om aan alle eisen van een perfect koken te kunnen voldoen.Lees zorgvuldig de onderstaande gebruiksaanwijzingen zodat u vanaf het eerste gebruik uitstekende resultaten zult bereiken. De fabrikant GEBRUIKERSGIDS....................................................................................................1 INHOUD……………………………………………………………….. 2 Milieuvriendelijkheid...……...…………………………………………………………………3 Energie bezuinigen.............................................................................................. 3 Richtlijnen..……………………………………………………………………………………3 NL Vóór de electrische aansluiting……….…………………………………………………3 Veiligheidsaanwijzingen en voorichtigheidsmaatregelen ................…………………3 Beschadiging vermijden ………………………………………………………………….4 Bedieningspaneel functies/symbolen ..………………………………………………….4-5-6-7 Digitale klok ………………………………………………………………………………………….8 Eerste gebruik- koken metoden: voorbeelden..…………………………………………………8 Touch control bediening………………………………………………………………....9 Gebruik van kooksonde ..………………………………………………………………………9 Oventoebehoren……………………………………………………………………………………10 Onderhoud en reiniging...…………………………………………………………………….10-11 Vervanging van de ovenlamp …..………………………………………………11 Servicedienst …….…………………………………………………………………………11 Aansluiting voorwaarden(water en electrische stroom) ...........………………………...11-12 2 Milieuvriendelijkheid Anwijzingen voor de verwijdering van de verpakking De verpakking heeft uw nieuwe toestel beschermd tijdens het vervoer naar uw huis. Alle gebruikte stoffen zijn milieuvriendelijk en worden gerecycleerd.Doet u alstublieft mee door de verpakkingsafval op een juiste manier te verwijderen.De toestellen die niet meer gebruikt worden, zijn er geen waardeloze afvallen. Door een juiste ecologische verwijdering ervankan men waardevolle grondstoffen recycleren. Voordat u het toestel weggooit, maakt u het onbruikbaar en waarschuwt de anderen door er een briefje op te plakken: ,,Let op!beschadigd toestel!” Informeert u maar over de mogelijkheden bij uw vakkundig verkoper of bij uw gemeentelijk bestuur. Aanwijzingen voor energie bezuiniging � Verwarm de oven alleen maar als dat in het recept of in de aanwijzingen tabel angeduid wordt. � Gebruik donkere, zwarte of geemailleerde oven schotels � Wanneer u meerdere gebakjes wil bakken, dan is het best als u dat om de beurt doet. De oven is er nog verwarmd,de bakkentijd voor de volgende gebak kan wel verminderen. Men kan zelfs twee gebakken daarin, in twee rechthoekige schotels � Als er een lange kookduur gebruikt wordt,dan kan men de oven 10 minuten al eerder de eindtijd stoppen en de blijvende warmte om het koken te kunnen voltooien. Belangrijke opmerkingen! Vóór de electrische aansluiting Voordat u dit toestel gaat gebruiken,lees nauwkeurig de onderstaande gebruiksaanwijzingen. Deze bevatten er belangrijke informatie over de gebruik en de onderhoud van het apparaat. � Bewaar zorgvuldig deze gebruikersgids(installatie-onderhoud). Als u er afstand van doet, geef er deze mee � Zet het apparaat niet aan als het toestel tijdens het transport beschadigd wordt. � Laat de inbouw en de installatie van het apparaat door een vakman doen.De garantieprestaties gelden niet meer in het geval dat de aansluiting niet op de juiste manier gebeurt. Veiligheidsmaatregelen � Dit apparaat is in overeenstemming met alle veiligheidsnormen voor huishoudelijke apparaten. De reparaties moeten alleen door de bevoegde technici van de gekwalificeerde servicedienst gedaan worden. De reparaties die niet overeenkomend met de normen zijn kunnen tot aan aanzienlijke gevaren veroorzken. � De kookoppervlaktes,de zekeringen, de binnenkant van de oven kunnen heet worden terwijl het apparaat in werking is.De knoppen en de exterieure oppervlakten overhitten bij een langdurig en op een hoge temperatuur gebruik . De voedingskabel mag niet tussen de deur en de binnenkant van de overhitte oven vast te hangen want hij beschadigd zou kunnen worden. Kortsluitingsgevaar ! � Bewaar geen ontvlambare objecten in de oven.Zij kunnen ontsteken tijdens de werking van de oven. Verbrandingsgevaar! � Als het apparaat kapot gaat,schakel het maar uit. U moet meteen naar de bevoegd servicepunt zich toe richten. � Het toestel mag gebruikt worden slechts voor koken. Men mag niet het om de ruimte waarin het ingebouwd werd verwarmd te laten worden of voor andere doelen. � Gebruik geen stoomreinigingstoestel want kortsluitingsgevaar ! � De ovendeur moet behoorlijk dichtgedaan worden. Men kan zich erdoor zijn handen of vingers verwonden hebben. � Doet de ovendeur voorzichtig open . De warme lucht en da stoom kunnen van binnen uitstrooien. � Doet u maar de ovendeur helemaal dicht,niet half open of dichtdoen. Tijdens de koken worden de ovenruimte overhit, verbrandingsgevaar! Ga niet op de deur staan en let op dat de open deur niet tegen u stoot terwijl u vooraan de oven zich bevindt. Beschadiging vermijden � Zet geen afvoergoot of geen potten direct op de ovensbodem neer, plaats geen aluminiumfolie op de ovensbodem:deze veroorzaakt immers warmteontwikkeling die het apparaat kan beschadigen. � Giet er geen water in de warme ovenruimte.Dat zou in hoge mate het toestel kunnen beschadigen. � De vruchtensappen die direct op de kookschotel afvloeien maken vlekken daarrop. � De ovensdeur moet helemaal dichtgedaan worden. Bewaar er netjes de garnituren van. � Gebruik altijd de functie grilleren alleen met de deur dicht. 3 NL � � � � Doet u maar de ovendeur helemaal dicht,niet half open of dichtdoen tijdens de koken want door de warmteontwikkeling de knoppen en de bedieninsgpaneel zouden kunnen overhit raken en andere huishoudelijke toestellen van de keuken of de keuken zelf beschadigd kunnen worden. De oven kan allen maar op de koude water buis aangesloten worden, sluit hem nooit aan op die warme. Plaats geen serviesgoed of zilveren bestekken binnen de ovenruimte. Als er de ovenruimte uit inox is,kunnen dan de binnenwanden zich na enkele gebruiken van kleur veranderen.Dat heeft met het juiste fungeren van de oven niets mee te maken. Bedieningspaneel van de electrische oven CODE: MEO 60X NL 4 Inbouwstoomoven –Bedieningspaneel functies/symbolen NB. Wij zullen graag u willen mededelen dat wat echt nieuw op deze oven is de stoomkoken – de vijf functies van de traditionele koken kunnen met de stoomtechniek gepaard gaan. De meest bekende chefs gebruiken stoomkoken voor een fijne voorbereiding van het eten.Stomen verzekert het behoud van de natuurlijke vocht van uw gerechten,door een electronische systeem wordt de stoom de oven binnen zodat meerdere vochtigheidpeilen verschijnen (teoretisch tussen 20 tot/met 80%). Bedieningspaneel van de electrische stoomoven CODE : MEOS 60 IX NL KNOP 1 = temperatuur instellen. Van 50°C met/tot 275°C (MAX). KNOP 2= functies selector Functies: Ovenlamp Bakken Circulatie bakken Blaaslucht Klassiekbakken+Circulatie Grilleren Grilleren + aanvullende bovenelement Circulatie grilleren Pizza - Circulatie + cirkelvormige element+ +haard +onderste element Ontdooien KNOP 3= STOOM GENERATOR (GRAFICA DE LA 80 LA 20) GEEFT DE VERSCHILLENDE TEORETISCHE VOCHTIGHEIDSPEILEN van de oven Positie 80:de ovenruimte is gevuld met stoom om de 30 seconden Positie 60: de ovenruimte is gevuld met stoom om de 60 seconden Positie 40: de ovenruimte is gevuld met stoom om de 90 seconden Positie 20 de ovenruimte is gevuld met stoom om de 120 seconden 5 SYMBOLEN VAN DE DIGITALE KLOK pieptoon/sonde Kooktijd (control touch) Begin kooktijd (control touch) Manueel (control touch), KLOK +/- Symbolen: Ovenlamp Door bemiddeling van deze functie wordt de ovenruimte verlicht zonder andere verwarmingsfuncties. Voor de andere functies die hieronder aangeduid zijn,zal de licht aan blijven staan zodat het koken door de ovenvenster gecontroleerd kan worden. Bakken Boven- en onderelement in werking. Door bemiddeling van deze functie krijgt het gerecht de warmte van boven- en onderelementen. Deze kookmethode is geschikt voor gebraad,gebraden rundvlees, gebraden vis brood, biskwietjes NL Circulatie bakken Door bemiddeling van deze functie,ventilator,boven-en onderelement werken terzelfder tijd.De ventilator heeft de functie om de hele lucht vootgebracht door de boven-en onderelementen op alle niveaus van de oven.Het is perfect voor koken op meerdere niveaus terzelfder tijd.Het is de kookmethode voor gebakken of feuillettee-gebakken. Blaaslucht Door bemiddeling van deze functie,de ventilator en de cirkelvormige element die achter de ventilator staat werken samen. De ventilator blaast hete lucht van een verwarmingselement rond de ventilator door heel de oven.Het is d de meest aangevraagde kookmethode voor chou à le crème,allerlei soorten gebakken en koekjes. Klassiek bakken + circulatie Door bemiddeling van deze functie, komt de hete lucht van onder naar boven. Deze kookmethode is geschikt voor gerechten die van onderste naar boven gekookt moeten worden. Grilleren De oven is uitgerust met een speciaal grilleerrooster met een vitroceramischeoppervlakte dat laat de heet best circuleren voor een perfect kookresultaat. Op deze positie, de grillelement is gedeeltelijk aan,men kan de rooster op de gewenste inschuifhoogte-de hoogste of een lagere –zetten en de temperatuur instellen.Men kan gebruik ervan maken alleen maar door de OVENDEUR DICHT TE DOEN. Deze kookmethode is best om gerechten te roosteren, namelijk sauzen,ge grilde vlees, vis of brood. 6 Grill +aanvullende vitroceramische bovenzekering Door bemiddeling van deze functie,de vitroceramische oppervlakte is helemaal verwarmd. Men kan gebruik ervan maken alleen maar door de OVENDEUR DICHT TE DOEN.Een aanvullende verwarmingselement voor roosteren verzekert het grondig koken van de voedsel. Opgelet!: de kooktijden zijn verminderd in vergelijking met de gewone functie roosteren. Deze kookmethode is best om gerechten te roosteren, namelijk sauzen,ge grilde vlees, vis of brood. Circulatie grilleren Door bemiddeling van deze functie,de rooster en de ventilator werken terzelfder tijd.De ventilator blaast de hete lucht in de oven. Het is geschikt voor het roosteren van bacon,sauzen,rosbief,vis,brood.Het is ook aangeraden om voedsel te roosteren na iedere type koken. Pizza (cirkelvormige element + onderelement + ventilator) Deze functie laat het maximale vermogen van de oven toe,het is best voor pizza en brood. Ontdooien Geen verwarmingsfunctie; de ventilator slechts laat lucht in de oven circuleren waardoor de voedsel kan snel en gelijkvormig ontdooien van allerlei soorten vlees,vis,brood,cake.De ontdooiingstijd hangt van het gewicht van te ontdooien voedsel af. Stoomfunctie Het is noodzakelijk het stomen alleen maar in combinatie met een van de vijf kookfuncties aangetoond in tabel toelichtend KNOP 2 te gebruiken.U zult een echt professioneel koken verkrijgen,het meest gebruikt door de meest bekende chefs. Door bemiddeling van KNOP 2,kunt u 4 verschillende vochtigheidsniveaus Opgelet! Deze functie werkt als een temperatuur van 100°C breikt wordt. EIND STOOMFUNCTIE: Draai de stoomknop naar “0”terug Alarm niveau Het is mogelijk de alarm in te stellen zoals volgt: Druk op de toets 4 seconden lang en op + sau – om de niveau van de alarm vanuit 6 mogelijke in te stellen .Let op dat de sonde niet in de oven gezet wordt. Digitale klok 1. Druk op de toets 4 seconden lang. 2. Stel de tijd in met de toetsen + of – . Het is noodzakelijk dit te doen op de eerste aansluiting van de oven en achtereenvolgens na elke stroomstoring. De oven kan niet fungeren indien er geen tijd ingsteld wordt. EERSTE GEBRUIK - Na de water en electrische aansluiting.,zal het symbole bovenstaande richtlijnen na om te digitale klok in te stellen. op de digitale klok knipperen.Volg de 7 NL - Verwijder toebehoren (de inschuifroosteren de afvoergoot) uit de oven en maak ieder onderdeel separaat schoon met warme water en neutraal reinigingsmidel. - Doet u maar de ovendeur dicht, conditioneer de oven door hem gedurende een uur op,,circulatie bakken” , 200ºC in te stellen.Deze behandeling is aangeraden voor de verwijdering van eventuele vetgeuren.Zorg er voor een goede verluchting van de keuken.Wanneer de oven afgekoeld is, kan men hem reinigen met een droog doekje. KOKEN METHODEN : VOORBEELDEN Traditionele koken/bakken - beadieningspaneel aanwijzingen een kip bakken Conditioneer de oven door hem op,,circulatie bakken” , 200ºC in te stellen.Als de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het display licht voor temperatuur uit.Doet u maar de open open terwijl u de kip er op de tweede rek stopt. LET OP! De ovenruimte,de oven elementen en toebehoren zijn ovehit, wees voorzichtig want u verbrand zou kunnen raken. Traditionele koken/bakken+stoomfunctie Conditioneer de oven door hem op,,circulatie bakken” , 200ºC in te stellen.Draai de stoomknop tot de “100”. Als een temperatuur van 200ºC bereikt is, zal zich de eerste waterdamp strooien.Daarna zal het stomen gedurende 8 seconden om de 30 seconden gebeuren en het licht op het display zal knipperen.Als de ovenruimte de ingestelde temperatuur bereikt ,in ons geval 200ºC, doet het licht uit. Doet u maar de open open terwijl u de kip er op de tweede rek stopt. NL OPGELET! De ovenruimte,de oven elementen en toebehoren zijn ovehit, wees voorzichtig want u verbrand zou kunnen raken.Als de kip klaargekookt is, trek hem maarvoorzichtig uit.Om de oven uit te schakelen draai de stoomknop,de functie selector en de temperatuurknop naar „o” terug. TOUCH CONTROL BEDIENING(handleiding) MANUEEL OPSTARTEN � � � � Vergewis zich dat de digitale klok de juiste tijd aangeeft,in tegendeel stel maar de klok in volgens de hierboven aagetoon aanwijzingen. Draai de koken- en de temperatuurknop naar de gewenste posities.Aldus treedt de oven in werking. Als het niet werkt: Controleer of op het display geen rood licht verschijnt.Als dat gebeurt dat betekent dat de laatste gebruiktefunctie was een ingesteld koken In dit geval beide knoppen moeten op,,0” ingesteld worden,druk daarna gedurende 4 seconden . Het rode licht verdwijnt en de oven werkt normalerwijze.. lang � INGESTELD KOKEN MET VERSCHILLEND BEGIN (VERSCHILLENDE KOOK –EN BEGINTIJD ) 8 1. Op het digitale display stel maar de kooktijd in met behulp van de toetsen + sau -, voor 45 minuten bijvoorbeeld. Houd er rekening met de tijd voor,,circulatie bakken”, als het duurt bijvoorbeeld 15 minuten, dan moet die toegevoegd aan de kooktijd. Er moet bijvoorbeeld de tijd voor 60 minuten ingesteld worden,als er de kooktijd van 45minuten is en de ,,circulatie bakken” tijd van 15 minuten. 2. Druk de toets op om de functie koken te kiezen en daarna precies de gewenste begintijd voor koken instellen met behulp van toetsen + of -. Bijvoorbeeld het is 9 uur `s morgen`s en men heeft als begintijd voor koken 11.30 ingesteld.Als de kooktijd voor60 minuten ingesteld is dan wordt de oven automatisch om 12.30 uitgeschakeld. Vleessonde Gebruik alleen de sonde die met dit apparaat werd meegeleverd. Met behulp daarvan kan men de binnen temperatuur meten tussen . De oven wordt automatisch uitgeschakeld waneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt. Koken met een sonde vermijdt een lange kooktijd en helpt energie te bezuinigen.. 1. Ten eerste gaat u maar de oven op ,,circulatie bakken” instellen 2. Open de ovendeur en leg er het vlees in. Hef de sluitingsdeksel op en steek de sonde in de aansluiting . Wees heel voorzichtig want de oven binnenwanden overhit zijn. 3. Maak een scherpe mes een insnijding in het dikste deel van het vlees,steek de vleessonde erin. 4. Op de digitale klok verschijnen om de beurt de opgenomen temperatuur en de tijd. 5. Door op het digitale display 4 seconden lang te drukken, verschijnt 100 daarop.Regel de gewenste temperatuur met behulp van de toetsen + of 6. De oven wordt automatisch uitgeschakeld waneer de ingestelde temperatuur van de voedsel bereikt wordt. 7. Trek er de voedsel uit. Laat de oven afgekoelen en zet de sonde uit. Druk 4 seconden lang op de toets . 8. Koken met een sonde is mogelijk zelfs op een andere manier.In dit geval moet men de sonde,de kooktijd en de begintijd instellen . De ventilator De oven is uitgerust met een ventilator. Deze treedt altijd automatisch in werking;wanneer de oven uitgeschakeld is, blijft deze doorwerken totdat het toestel afgekoeld is.Hij gaat na 40 minuten van het het uitschakelen van de oven automatisch uit . De oven toebehoren De ovenrooster kan op vier inschuifhoogtes aagepast worden. De ovenrooster kan op twee derden van zijn vlakteuitgetrokken worden.Zo is het gemakkelijker de voedsel uit te halen. Grillerrek voor serviesgoed,bakplaten,gebraden en gegrild vlees, diepgevroren voedsel. Glazen bakplaat voor vruchtencakes en sappige vlaatjes, diepgevroren voedsel,grote stukken vlees.Deze kan wel als vetafvoergoot gebruikt worden wanneer de roosterin werking is. Pizza plaat Deze keramiek plaat is best voor pizza, brood en vis Onderhoud en reinigen Als u door de richtlijnen hieronder na te volgen, zult uw oven een langdurige schoonheid. Vermijd het gebruik van de schuursponsen en van de schuur- of verwerendreinigingsmiddelen. � Ovenruimte schoonmaken (staalvrij inox) Vermijd het gebruik van de schuur- of verwerendreinigingsmiddelen.Het is genoeg een vochtige doekje te gebruiken, als er te moeilijke vlekken zijn dan schoon met lauwe wateren neutraal zeep en droog vervolgens met een droge doekje. 9 NL � Ovenruimte schoonmaken (geemaillerede) Vermijd het gebruik van de schuursponsen en van de schuur- of verwerendreinigingsmiddelen.Voor erg moeilijke vlekken gebruik een reinigingsmiddel voor de oven alleen maar die afgekoeld is. Als het niet lukt, conditioneer de oven door gedurende 50 minuten de blaaslucht in te stellen, schakel de oven uit en herhaal het schoonmaken. � Toebehoren schoonmaken Na het gebruik is het geschikt om die in de vaatwasmachine neer te leggen (maar geen pizza plaat)of met warme water en reinigingsmiddel wassen.Voor moeilijke vlekken gebruik een schuurspons � Schoonmaken van pizza plaat Gebruik alleen maar lauwe water, voor moeilijke vlekken gebruik een schhurspons met enkele druppen reinigingsmiddel erop. Spoel er heel goed af en laat maar drogenvoordat u dat weer gebruikt. � Schoonmaken van geleiderails Verwijder de rails en gebruik een spons en reinigingsmiddel om deze schoon te maken. Voor moeilijke vlekken gebruik een schuurspons.Na het schoonmaken plaats maar de geleiderails terug. � Schoonmaken van het vensterkapje Om schoon te maken gebruik een vochtig doekje met enkele neutraal reinigingsmiddel erop. Problemen en oplossingen Voordat u met servicedienst contact opneemt ,houd er met de volgende richtlijnen rekening mee en controleer als De oven werkt niet: � Controleer als een stroomstoring gebeurt; � Controleer als de keukenzekering niet kapot is; � Laat de reparaties alleen door de servicedienst vakmannen . Het apparaat dat niet door een erkend vakman gerepareerd wordt kan er ernstige schade toe brengen. Vervanging van de ovengarnituur Het is heel belangrijk om de slijtage van de ovensgarnituur te controleren voor vermijding van warmte- en energieverlies.Trek er de garnituur maar uit door de hoekige haken naar rechts en naar links te draaien op de bovesnste- en ondestekant van de ovensmof. NL Vervanging van de ovenlamp Opgelet ! De oven is uitgerust met twee halogeenslampen van 40W. Als een lamp vervangen moet worden,onderbreek de stroomtoevoer naar de oven.Leeg een droog doekje aan de mof neer.Zet er het vensterkapje opzij door het te schuiven,draai het lampje los en na het vervangen ervan zet het vensterkapje terug. Installatie � � Deze oven kan op een horizontale oppervlakte ingebouwd worden die GEEN HORIZONTALE KOOKVLAKTEal geinstalleerd heeft.Inbouwbaar in nis .De afmetingen zijn dezelfde die al aangeduid werden. De meubels moeten door warmtevastheid gekenmerkt worden.De stoomoven moet zodanig geplaatst dat hij in het midden zich bevindt in vergelijking met de wanden van de meubels.Schroef hem in het meubel vast met de schroeven die al beschikbaar zijn. � Electrische aansluiting Vóór de electrische aansluiting, controleer als: � � � Installatieregels moeten met degene die opgeplakt op de ovenvoorzijde plaat overeenstemmend zijn De voedingskabel mag niet lager dan H05VV-F o H05RR-F.De minimale doorsnede van de voedingskabel voor een totaal vermogen van de oven van 3500W is 3×1,5 mm2. Gebruik eern stopcontact datvoorzien is van een aardingsklem en volgens de geldende veiligheidsnormen is aangesloten.În het geval dat er geen kabel of geen stekker bestaat, gebruik die soort aansluitsnoer aangeraden als werktemperatuur op het nummerplaat. De kabelstemperatuur mag niet hoger dan 50ºC boven de milieutemperatuur. Bij een directe aansluiting,is het noodzakelijk een eendelige schakelaar te gebruiken die aan de geldende veiligheidsnormen voldoet(de aardingskabel geel-groen kan niet door de schakelknop gehandeld worden).Het toestel moet zodanig geplaatst worden dat de stekker of de schakelaar gemakkelijk bereikbaar kunnen zijn. 10 Water aansluiting Ten eerste is het belangrijk de hardheid van het water te meten.Wij raden u aan om een wateronthardingssysteem te installeren als er de waterhardheid hoger dan 7º is.Men kan de hardheid van het water meten door de waterbeheersysteem te checken en door de waterkwaliteit te testen. De oven is uitrgerust met een electronische veiligheidsklep geplaatst op toevoerlijn; er bestaat ook een tweede zekerheidsklep waardoor de stoomgenerator kan fungeren indien de oven aangesloten is en de temperatuur van 100ºc bereikt is.Het is toch sterk aangeraden om een installatie waardoor de watertoevoer gehouden kan worden. Een erkende installateur moet de oven op de electrische installatie aan te sluiten door bemiddeling van een buis voor de wasmachine De buis moet op de koude water toevoerlijn aangesloten te worden..Als die buis op nieuwe toevoerlijnen aangesloten moet worden en deze niet in gebruik tot dat moment toe waren , moet men de kraan laten lopen om de vuilnis en allerlei soorten overblijfsels te kunen weg te De oven is uitgerust door de fabrikant met 4 drukken, meet u maar de water druk op de installatiepunt. N.B De fabrikant neemt op zich geen verantwoordelijkheid als de bovenstaande richtlijnen en de algemene veiligheidsnormen niet nagekomen zijn.. De producent neemt op zich geen verantwoordelijkheid voor de eventuele onjuistheden uit de bovenstaande brochure wegens druk- of transcriptiefouten.Hij voorbehoudt zich het recht om aan de bestaande producten de noodzakelijke wijzigingen te brengen zonder dat afbreuk aan de kernkwaliteiten van producten te doen. NL 11 - ES EN FR NL 1 2 3 * Fabricante Manufacturer Fabricant Fabrikant Modelo Classe de eficiencia energetica - Calentamiento convencional - Conveccion forzada 4 Consumo de energia. Función de calentamiento - Calentamiento convencional - Conveccion forzada Model Energy efficiency class - Conventional Modèle Classement selon son efficacité ènergétique - Classique - Forced air convection - Convection forces Energy consumption. Heating function: - Conventional Consumation d’énergie. Fonction chauffage: - Classique - Forced air convection - Convection forces Model Energie eficiëntieklasse - Conventioneel - Geforceerde luchtconvectie Energieverbruik. Verhitings-lunctie: - Conventioneel 1,263 kWh - Geforceerde luchtconvectie 0,998 kWh 65 5 Volumen neto (litros) Usable volume (litres) Volume utile (litres) Netto volume (liter) 6 Tipo: Size: Type: Type: ** *** **** 7 - Pequeño - Medio - Grande - Small - Medium - Large Tiempo de cocción con carga normal: - Calentamiento convencional - Conveccion forzada 8 Superficie de la placa de cocción de mayor tamaño * Mas eficiente More efficient Èconome Efficiënt Time to cook standard load: - Conventional - Faible volume - Volume moyen - Grand volume Temps de cuisson en charge normale: - Classique - Forced air convection - Convection forces The area of the largest baking sheet ABCDE FG EN 50304 - 2002/40/CE Alne de la surface de la plus grande plaque pour patisserie Menos eficiente ** Less efficient Peu économe *** Inëfficient **** - Klein - Middelgroot - Groot Bereidingslijd bij standaardbelasing: - Conventioneel 48,2 min. - Geforceerde luchtconvectie 43,8 min. Oppervialde van de grootsle bakplaat 12 l 35 l 65 l 1370 cm2 Volumen neto/ Usable volume/ < 35 l Volume utile/Netto volume Volumen neto/ Usable volume/ < 65 l Volume utile/Netto volume Volumen neto/ Usable volume/ Volume utile/Netto volume
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

M-system MEOS - 60 IX de handleiding

Categorie
Meten, testen
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor