WMF Perfect Schnellkochtopf de handleiding

Categorie
Snelkookpannen
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Perfect
Design Jo. Laubner
WMF AG D-73309 Geislingen
www.wmf.de
64 1062 0790 printed 08/11
Perfect PerfectPerfect Perfect
Käufer Purchaser
Name Name
Straße Street
Land State PLZ Postal code Ort Town
WMF Fachgeschäft WMF Retailer
Verkaufsdatum Date of sale
Stempel WMF Fachgeschäft WMF retailer’s stamp
Perfect
DE Garantieabschnitt
GB Guarantee voucher
ES Cupón de garana
BG Гаранционна карта
DK Garantibevis
FI Takuukortti
FR Bon de garantie
GR Αποκοччα εγγυηοηζ
IT Tagliando di garanzia
NL Garantiebewijs
NO Garantibevis
PL Dowód gwarancji
PT Cupão de garantia
RU Гарантийный талон
SE Garantisedel
SK r ústrižok
SI Grancijski list
CZ r list
TR Garanti kuponunum
HU Garanciaszelvény
HR Garancijski obrazac
Perfect
WMF AG
Eberhardstrasse
D-73309 Geislingen
www.wmf.de
Perfect
07 9277 6000 (2,5 l)
07 8940 6000
(3,0/4,5/6,5/8,5 l)
07 9278 6000 (2,5 l)
07 8941 6000
(3,0/4,5/6,5/8,5 l)
07 8943 6000
(4,5/6,5/8,5 l)
07 9279 6100 (2,5 l)
07 8944 6100
(3,0/4,5/6,5/8,5 l)
07 9310 9510 60 9310 9502 60 6851 9990 (2,5 l)
60 6855 9990 (3,0/4,5/6,5/8,5 l)
08 9217 6031 (2,5 l)
08 9176 6031 (3,0/4,5/6,5/8,5 l)
08 9215 6001 (2,5 l)
08 9203 6001 (3,0/4,5/6,5/8,5
Perfect
DE Zubehör- und Ersatzteile
GB Accesories and spare parts
ES Accessorios y piezas de recambio
BG Aксесоари и резервни
DK Tilbehør og reservedele
FI Lisätarvikkeet ja varaosat
FR Accessoires et pièces de rechange
GR Eεαρτηματα & σκευη
IT Accessori e parti di ricambio
NL Toeheoren en onderdelen
NO Tilbehør og reservedeler
PL Akcesoria i części zamienne
PT Equipamento e peças sobresselentes
RU Nринадлежности и запасные уасти
SE Tillbehör och reservdelar
SK Príslušenstvo a náhradné diely
SI Pribor in nadomestni deli
CZ íslušenství a náhradníly
TR Ek ve yedek parçalar
HU Tartozékok éstalkatrészek
HR Pribor i rezervni dijelovi
Perfect
DE Bedienungsanleitung
GB Operating instructions
ES Instrucciones de manejo
BG Инструкция За Употреба
DK Betjeningsvejledning
FI Kauppiaan Leima
FR Notice d’utilisation
GR Οδηγίες χρήσης
IT Istruzioni per l’uso
NL Gebruiksaanwijzing
NO Bruksanvisning
PL Instrukcja obsługi
PT Instruções de utilização
RU Руководстве по эксплуатации
SE Bruksanvisning
SK Návod na používanie
SI Navodilo za uporabo
CZ Návod k obsluze
TR Kullanma talimati
HU Használati utasítás
HR Upute za uporabu
CB D
HGE F
JI
M N P Q
K
A
2
13
1 3
4
9
128
5
L
10
11
7
6
Perfect
08 9560 6200
111
DEGBESBG
DK
FI
FR
GR
IT
NL
NO
PL
PT
RU
SE
SK
SICZ
TR
HU
HR
Gebruiksaanwijzing
NL
Inhoud
1. Veiligheidsinstructies
2. Gebruik van de snelkookpan
3. Aanwijzingen voor het gebruik
4. Koken met een snelkookpan
5. Vier methoden om druk af te bouwen
6. Verzorging van de snelkookpan
Reiniging, opbergen, onderhoud
7. Veelzijdig gebruik
8. Garantieverklaring
9. Uitsluiting van aansprakelijkheid
10. Verhelpen van storingen
11. Kooktijden tabel
Toebehoren en reserveonderdelen
zie omslag
1. Veiligheidsinstructies
1. Lees de gebruiksaanwijzing en alle
aanwijzingen a.u.b. volledig door, voordat u
de WMF snelkookpan gaat gebruiken.
Ondeskundig gebruik kan schade
veroorzaken.
2. Geef de snelkookpan nooit aan iemand, die
zich niet van tevoren met deze
gebruiksaanwijzing vertrouwd heeft
gemaakt.
3. Houd kinderen uit de buurt van de
snelkookpan als deze in gebruik is.
4. Gebruik de snelkookpan nooit in de bakoven.
Dekselgrepen, ventielen en
veiligheidsinrichtingen worden door de hoge
temperaturen beschadigd.
5. Ga heel voorzichtig met de snelkookpan om
als deze onder druk staat. Raak geen hete
oppervlakken aan. Maak gebruik van de
dekselgrepen en de knoppen. Gebruik
zonodig ovenwanten of pannenlappen.
6. Gebruik de snelkookpan uitsluitend voor de
doeleinden waarvoor hij bedoeld is.
7. Deze pan kookt met behulp van druk.
Ondeskundig gebruik kan verbrandingen
veroorzaken. Let er vooral op dat de pan
goed gesloten is, alvorens hem te
verwarmen. Informatie hierover vindt u in de
gebruiksaanwijzing.
8. Open de snelkookpan nooit met geweld.
Open de pan niet, voordat u gecontroleerd
hebt, of de inwendige druk volledig
afgebouwd is. Informatie hierover vindt
u in de gebruiksaanwijzing.
9. Verhit de snelkookpan nooit, zonder er van
tevoren water in te doen; als u dit toch zou
doen, zou dit de pan ernstig beschadigen.
Minimum: 1/4 l water.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 111
112
Belangrijke aanwijzing:
Let er ook op, dat de vloeistof niet helemaal
verdampt. De gerechten kunnen aanbranden,
de snelkookpan kan beschadigd raken door
smeltende kunststof delen of de kookplaat kan
beschadigd raken doordat het aluminium van
de panbodem smelt. Als dit het geval zou zijn,
schakel de warmtebron dan uit en beweeg de
pan niet, totdat hij volledig afgekoeld is.
10. Vul de snelkookpan nooit voor meer dan 2/3
van zijn mogelijke inhoud. Als u levensmid-
delen kookt, die tijdens het koken opzwellen,
zoals bijv. rijst of droge groente, vul de
snelkookpan dan maximaal voor de helft en
houd u hierbij aan de extra aanwijzingen die
de fabrikant van uw snelkookpan eventueel
hiervoor heeft gegeven.
11. Laat de snelkookpan nooit zonder toezicht
achter. Reguleer de warmtebron zodanig
dat de kookindicator niet hoger komt dan
de betreffende oranje kookring. Als de
warmtebron niet omlaag geschakeld wordt,
ontsnapt stoom via het ventiel. De kooktij-
den veranderen en het verlies aan vloeistof
kan tot functiestoringen leiden.
12. Maak uitsluitend gebruik van de warmte-
bronnen die in de gebruiksaanwijzing
genoemd zijn.
13. Als u vlees met vel (bijv. ossentong) hebt
gekookt, dat door de invloed van druk kan
opzwellen, moet u het vlees niet opensteken
zolang het vel gezwollen is; u zou zich kun-
nen verbranden.
14. Schud de snelkookpan altijd eventjes voor-
dat u hem opent, zodat geen eventuele
luchtbellen in de pan kunnen opspatten,
waardoor u zich zou kunnen verbranden.
Dit is vooral belangrijk als u de stoom snel
laat ontsnappen of onder stromend water.
15. Houd uw handen, hoofd en lichaam altijd
uit de buurt van de gevaarlijke zone, als
u de stoom snel laat ontsnappen of onder
stromend water. U kunt gewond raken door
de vrij komende stoom.
16. Controleer de functie van de veiligheidsin-
richtingen, ventielen en dichtingen voordat
u de snelkookpan gebruikt. Alleen op deze
manier kunnen wij een veilige werking ga-
randeren. Informatie hierover vindt u in de
gebruiksaanwijzing.
17. Gebruik de snelkookpan niet om levensmid-
delen onder druk in olie te frituren.
18. Breng geen veranderingen aan de veilig-
heidsinrichtingen aan, met uitzondering van
de onderhoudswerkzaamheden die in de ge-
bruiksaanwijzing genoemd worden.
19. Vervang de slijtagedelen (zie garantieverkla-
ring) regelmatig. Onderdelen die zichtbare
kleurverschillen, scheuren of andere bescha-
digingen vertonen of niet correct zitten,
moeten door originele WMF reserveonderde-
len vervangen worden.
20. Gebruik uitsluitend originele WMF reserve-
onderdelen. Gebruik vooral uitsluitend pan-
nen en deksels van hetzelfde model.
21. Gebruik de snelkookpan niet, als de pan of
onderdelen ervan beschadigd of vervormd
zijn, resp. als de functie ervan niet voldoet
aan de beschrijving in de gebruiksaanwij-
zing. Neem in dit geval contact op met de
dichtstbijzijnde WMF vakhandelaar of met
de afdeling klantenservice van de firma
WMF AG in Geislingen/Steige.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing a.u.b.
zorgvuldig.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 112
113
DEGBESBG
DK
FI
FR
GR
IT
NL
NO
PL
PT
RU
SE
SK
SICZ
TR
HU
HR
2. Gebruik van de snelkookpan
Voor de eerste ingebruikneming
2.1. Snelkookpan openen
Het schuifje (7) aan beide zijden naar het
uiteinde van de handgreep schuiven.
De markeringen op het schuifje (7) moeten
op AUF/OPEN staan (A).
De dekselgreep (5) naar rechts draaien,
totdat de markeringen op het deksel en op
de pangreep (6) tegenover elkaar staan (B).
Deksel verwijderen.
2.2. Snelkookpan reinigen
Voordat u de snelkookpan voor de eerste keer
gebruikt, moet u de stickers verwijderen en alle
delen van de pan afwassen (zie hoofdstuk
»Reiniging«).
Het deksel omdraaien en de greep (5) van het
deksel verwijderen. Hiervoor moet u het oranje
schuifje (4) aan de onderkant van de deksel-
greep (5) in de pijlrichting naar het uiteinde
van de greep schuiven (C), dekselgreep uitklap-
pen en los halen (D). De dichtingsring (10)
uit het deksel verwijderen (P).
2.3. Snelkookpan sluiten
De greep in het deksel inhangen en het oranje
schuifje (4) over de dekselrand heen hoorbaar
laten vastklikken (E). De dichtingsring (10)
zodanig in de dekselrand leggen, dat hij onder
de naar binnen gebogen rand van het deksel
ligt (G). Het deksel op de pan plaatsen (zie de
markeringen op het deksel en op de greep) en
de dekselgreep naar links tot aan de aanslag
draaien (B). Het schuifje (7) exact naar de
positie ZU/LOCKED schuiven.
3. Aanwijzingen voor het gebruik
3.1. Controle van de veiligheidsinrichtingen
vóór elk gebruik
Ga na of de dichtingsring (10) en de dekselrand
schoon zijn. Controleer of de kogel zichtbaar op
de dekselonderkant in het veiligheidsventiel (9)
zit (G).
Als de kogel zich in de bovenste kamer van het
veiligheidsventiel / kookmechanisme (9) bevindt,
verwijder dan de greep (5) en duw de kogel met
uw vinger naar de onderste kamer (F).
Verwijder de greep en test het hoofdventiel (3)
op beweeglijkheid door er met uw vinger op te
drukken (H).
Controleer de afdichting van de kookindicator
(2) op correcte zit en beschadiging.
Neem a.u.b. in acht: de afdichting van de
kookindicator niet doordrukken, omdat de
restdrukbeveiliging beschadigd zou kunnen
worden en de functie van uw snelkookpan
dan niet meer gegarandeerd is (Q).
De greep in het deksel inhangen (E). Het deksel
op de pan plaatsen en sluiten (B).
3.2. Hoeveelheid vloeistof
Voor de productie van stoom is minstens 1/4 l
vloeistof noodzakelijk, onafhankelijk van het
feit, of u mét of zonder inzetten (12) kookt.
De snelkookpan mag maximaal voor 2/3 gevuld
worden, om de functie niet nadelig te beïnvloe-
den (M). Bij schuimende en sterk opzwellende
gerechten (bijv. vleesbouillon, peulvruchten, inge-
wanden, compote) mag de pan maar tot de helft
gevuld worden. Voor verdere aanwijzingen zie
hoofdstuk »Toebereiden van voedzame gerechten«.
Als u uw levensmiddelen voor het koken wilt aan-
braden (bijv. uien, vleesstukken e.d.), kunt u de WMF
snelkookpan ook als een gewone pan gebruiken.
Om deze levensmiddelen gaar te koken, moet
u, voordat u het deksel op de snelkookpan doet,
het aangebraden vlees los maken en de noodza-
kelijke hoeveelheid vloeistof (minstens 1/4 l)
toevoegen.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 113
114
Attentie! Kook altijd met voldoende vloeistof
en let erop, dat de vloeistof van de gerechten
nooit volledig verdampt. Als u dit niet in acht
neemt kunnen de gerechten aanbranden en de
pan en de kunststof dekselgrepen beschadigd
worden.
4. Koken met de snelkookpan
4.1. Algemeen
In de snelkookpan worden de gerechten onder
druk gekookt, d.w.z. bij temperaturen boven
100 °C. Daardoor worden de kooktijden wel
70 % korter, een duidelijke besparing van ener-
gie dus. Doordat de gerechten kort met stoom
worden gekookt, blijven aroma, smaak en vita-
mines verregaand behouden.
4.2. Koken met inzetten
Afhankelijk van de grootte van de snelkookpan
kunt u met inzetten (12) en een driepoot (13)
koken.
De inzetten en de driepoot zijn als toebehoren
verkrijgbaar bij de vakhandelaar (zie »Toebeho-
ren en reserveonderdelen« in de omslag).
4.3. Verhitten
De gesloten, gevulde snelkookpan op de
warmtebron plaatsen en de warmtebron op de
hoogste stand instellen. Via het kookmecha-
nisme (9), dat tegelijkertijd ook een veiligheids-
ventiel is, kan in de opwarmfase net zo lang
lucht ontwijken, totdat het ventiel hoorbaar
sluit en zich druk kan opbouwen.
De kookindicator (1) stijgt omhoog, de gele
drukring en de twee oranje kookringen worden
zichtbaar (J).
Verminder de energietoevoer op tijd en zodanig,
dat de in het recept aanbevolen oranje kookring
nog net zichtbaar blijft.
4.4. Kooktijden
De kooktijd begint pas, als de in het recept aan-
bevolen oranje kookring helemaal zichtbaar is.
Let erop dat de positie van de ring stabiel blijft.
Regel de warmtebron dienovereenkomstig.
Als de kookindicator (1) onder de gewenste
oranje kookring daalt, moet u de warmtebron
weer hoger zetten.
De kooktijd wordt daardoor iets langer.
Als de kookindicator (1) boven de tweede oranje
ring komt, ontstaat een te hoge stoomdruk,
die via het hoofdventiel (3) aan de dekselgreep
hoorbaar ontwijkt.
Verwijder de pan van de kookplaat, wacht totdat
de kookindicator tot de tweede oranje kookring
gedaald is en schakel de warmtebron omlaag.
De korte kooktijden in een snelkookpan zijn
mogelijk, omdat er door de stoomdruk hogere
temperaturen in de pan heersen:
Eerste ring, ca. 110 °C voor gevoelige
gerechten zoals vis of compote.
(45 kPa bedrijfsdruk, 90 kPa regeldruk)
Tweede ring, ca. 119 °C voor alle overige
gerechten.
(95 kPa bedrijfsdruk, 130 kPa regeldruk,
max. 150 kPA)
Energiebewuste personen schakelen de warmte-
bron al uit voordat de kooktijd verstreken is,
omdat de warmte in de pan voldoende is om het
kookproces te voltooien. De kooktijden kunnen
bij dezelfde gerechten verschillend zijn, omdat
levensmiddelen van hoeveelheid, vorm en hoe-
danigheid verschillen.
4.5. Snelkookpan openen
Neem de snelkookpan van de warmtebron,
wanneer de kooktijd verstreken is. Het deksel
mag altijd pas geopend en van de pan worden
genomen, als de pan drukloos is, d.w.z. de kook-
indicator (1) moet volkomen in de greep ver-
dwenen zijn (I).
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 114
115
DEGBESBG
DK
FI
FR
GR
IT
NL
NO
PL
PT
RU
SE
SK
SICZ
TR
HU
HR
De beveiliging tegen de resterende druk zorgt
ervoor dat de pan zich alleen laat openen, als de
druk helemaal afgebouwd is d.w.z. dat ook de
gele drukring niet meer zichtbaar mag zijn.
Als de gele ring zichtbaar blijft (K), is de rest-
drukbeveiliging geactiveerd. Om deze te deacti-
veren, moet u het schuifje (7) even naar de
positie ZU/LOCKED schuiven.
Als er geen stoom meer ontsnapt, schud de pan
dan even.
Daardoor komen eventuele stoombellen uit de
gerechten vrij, die zich vooral bij vloeibare en
brijachtige gerechten vormen en uit de pan
kunnen springen, als u het deksel verwijdert.
Draai nu de dekselgreep naar rechts, zoals
beschreven, en open de pan.
4.6. Aanwijzing voor inductiefornuizen
De TransTherm®-universele bodem (11) is
geschikt voor alle soorten fornuizen, ook voor
inductiefornuizen.
Bij inductiefornuizen kan bij hoge kookstanden
een zoemend geluid optreden. Dit geluid heeft
een technische oorzaak en is geen teken dat
uw fornuis of snelkookpan defect is.
De grootte van de pan en van de kookplaat
moeten overeenkomen, omdat vooral bij een
kleine diameter de mogelijkheid bestaat dat
de kookplaat (het magneetveld) niet op de
bodem van de pan reageert.
5. Drie methoden om druk
af te bouwen
Belangrijke aanwijzingen:
Als u schuimende of opzwellende gerechten
(bijv. peulvruchten, vleesbouillon, graan)
gekookt hebt, dan moet u de pan niet volgens
methode 2 of 3 drukloos maken.
In de schil gekookte aardappelen barsten
als ze volgens methode 2 of 3 afkoelen.
Houd uw handen, hoofd en lichaam altijd uit
de buurt van de gevaarlijke zone, als u de
stoom snel laat ontsnappen m.b.v het schuifje
of onder stromend water. U kunt gewond
raken door de vrij komende stoom.
Methode 1
Pan van de warmtebron nemen. Na korte tijd gaat
de kookindicator omlaag (1). Als de indicator he-
lemaal in de dekselgreep verdwenen is (I), schuift
u het schuifje langzaam naar AUF/OPEN (A).
Hierbij ontsnapt de nog resterende stoom onder
de dekselgreep door. Als er geen stoom meer
ontsnapt, schud de pan dan even, zodat eventu-
ele luchtbellen in de pan zich kunnen oplossen.
Methode 2
Bij gerechten met een korte kooktijd (bijv.
groente) schuift u het schuifje (7) langzaam
en trapsgewijs naar AUF/OPEN (A), totdat er
stoom onder de dekselgreep ontsnapt.
Als u het schuifje helemaal naar AUF/OPEN
heeft geschoven, er geen stoom meer ontsnapt
en de kookindicator helemaal omlaag gedaald
is (I), de pan schudden en openen.
Methode 3
Als de ontsnappende stoom stoort, zet de pan
dan gewoon in de gootsteen en laat koud water
over het deksel lopen (L), totdat de kookindica-
tor (1) helemaal in de dekselgreep verdwenen
is (I). Pan even schudden en openen.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 115
116
6. Verzorging van de snelkookpan
6.1. Reiniging
De dekselgreep uitklappen en aan beide zijden
onder stromend water afwassen (D)(N).
De dichtingsring (10) uit het deksel verwijderen
(P) en met de hand afwassen.
De pan, het deksel en de inzetten kunnen in de
vaatwasser gereinigd worden. Levensmiddelres-
ten niet afkrabben, maar inweken.
Eventuele kalkaanslag met water en azijn
uitkoken.
De bodem van de pan ook regelmatig reinigen.
6.2. Opbergen
De dichtingsring (10) na de reiniging apart
opbergen, om hem te ontzien.
6.3. Onderhoud
De snelkookpan is een technisch gebruiksvoor-
werp en de afzonderlijke onderdelen kunnen aan
slijtage onderhevig zijn. Na een langer gebruik
moet u alle onderdelen daarom controleren aan
de hand van de »Lijst van reserveonderdelen«.
Bij duidelijke veranderingen moeten de betref-
fende onderdelen worden vervangen.
Gebruik uitsluitend de originele reserveonder-
delen van de fabrikant.
Aanwijzing: Als de dekselgreep (5) beschadigd
is, moet deze in de fabriek gerepareerd worden.
7. Veelzijdig gebruik
Het koken met een snelkookpan heeft niet
alleen voordelen voor traditionele toeberei-
dingswijzen.
7.1. Toebereiden van diepvriesartikelen
Diepvriesartikelen kunnen direct vanuit de
die-pvries in de pan worden gedaan. Het vlees
iets laten ontdooien om het aan te braden.
Groente direct uit de verpakking in de inzet doen.
De opwarmtijden worden langer, de kooktijden
blijven hetzelfde.
7.2. Toebereiden van voedzame gerechten
Voor voedzame gerechten worden vaak peul-
vruchten en graan gebruikt. Bij de toebereiding
in een snelkookpan hoeven de peulvruchten en
het graan niet absoluut meer ingeweekt te wor-
den. De kooktijden worden dan ca. de helft van
de tijd langer.
Doe de minimale hoeveelheid van 1/4l vloeistof
in de pan en bovendien op 1 deel graan/peul-
vruchten nog minstens 2 delen extra vloeistof.
De resterende warmte van de kookplaat kan
voor het nazwellen worden benut. Let erop dat
bij schuimende of opzwellende gerechten
(graan, peulvruchten) de pan maar voor de helft
gevuld mag worden.
7.3. Inmaken
Inmaakpotten met 1 l inhoud worden in een
6,5 l en een 8,5l snelkookpan ingemaakt,
kleinere potten in een 4,5l snelkookpan.
De levensmiddelen voorbereiden zoals u
gewend bent. 1/4 l water in de snelkookpan
doen. Inmaakpotten in de geperforeerde inzet
zetten.
Groente/vlees bij de tweede oranje
kookring ca. 20 min koken
Vruchten met steen bij de eerste oranje
kookring ca. 5 min koken
Vruchten met pitten bij de eerste oranje
kookring ca. 10 min koken
Laat de pan langzaam afstomen (methode 1) –
dus niet m.b.v. het schuifje of onder stromend
water drukloos maken, omdat anders het sap
uit de potten wordt geperst.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 116
117
DEGBESBG
DK
FI
FR
GR
IT
NL
NO
PL
PT
RU
SE
SK
SICZ
TR
HU
HR
7.4. Uitpersen
In een snelkookpan kunt u kleine hoeveelheden
fruit tot sap verwerken.
1/4l water in de pan doen, de vruchten in de
geperforeerde inzet leggen, eventueel suiker
toevoegen en deze inzet vervolgens op een niet-
geperforeerde inzet plaatsen. Bij de 2de oranje
kookring koken. Afhankelijk van het soort fruit
ligt de kooktijd tussen 10 20 minuten.
De pan onder stromend water drukloos maken
(methode 3). De pan even schudden voordat
u hem opent.
7.5. Steriliseren
Babyflesjes, inmaakpotten enz. kunnen snel
gesteriliseerd worden.
De delen met de opening naar beneden in de ge-
perforeerde inzet plaatsen, 1/4l water toevoegen
en 20 min bij de 2de oranje kookring steriliseren.
Langzaam laten afkoelen (methode 1).
7.6. Koken met inzetten
Afhankelijk van de grootte van de snelkookpan
kunt u met inzetten en een driepoot koken.
De inzetten en de driepoot zijn als toebehoren
verkrijgbaar bij de vakhandelaar.
U kunt in een snelkookpan ook meerdere ge-
rechten tegelijk toebereiden. De afzonderlijke
gerechten worden door de inzetten van elkaar
gescheiden. Het gerecht met de langste kooktijd
wordt het eerst in de pan gedaan, zonder inzet.
Voorbeelden
Vlees (20 min) – op de bodem van de pan
Aardappelen (8 min) – geperforeerde inzet
Groente (8 min) – niet-geperforeerde inzet
Het vlees eerst 12 min. laten koken. Dan de
pan volgens de gebruiksaanwijzing openen.
De aardappelen in de geperforeerde inzet op de
driepoot plaatsen, de groente in de niet-geper-
foreerde inzet in de pan plaatsen, de pan sluiten
en alles nog eens 8 min koken.
Wanneer de kooktijden niet wezenlijk van elkaar
verschillen, kunnen alle inzetten tegelijkertijd in
de pan geplaatst worden.
Doordat de pan tussendoor geopend wordt, ont-
snapt er stoom; doe dus iets meer dan de nood-
zakelijke hoeveelheid vloeistof in de pan.
8. Garantieverklaring
Tijdens de garantieperiode staan wij garant voor
een optimale functie van het product en alle
onderdelen ervan. De garantie periode bedraagt
3 jaar en begint met de datum van aankoop
van het product bij de WMF vakhandelaar, aan
te tonen door een door de verkoper volledig
ingevuld garantie bewijs.
Als het product tijdens de garantieperiode
gebreken vertoont, zullen wij deze kosteloos
verhelpen door de beschadigde onderdelen te
vervangen door optimaal functionerende onder-
delen. Beschadigde onderdelen kunnen uitsluitend
worden vervangen door de WMF vakhandelaar of
de klantenservice van de firma WMF AG in
Geislingen/Steige.
De aanspraak op garantie heeft uitsluitend be-
trekking op deze aanspraak. Verdere aanspraken
op garantie zijn uitgesloten.
Om een aanspraak op garantie te doen gelden
moet het garantiebewijs voorgelegd worden. Dit
garantiebewijs moet samen met de WMF snel-
kookpan aan de koper overhandigd worden. De
aanspraak op garantie bestaat uitsluitend wan-
neer het volledig ingevulde garantiebewijs voor-
gelegd kan worden.
Vanzelfsprekend heeft deze garantieverklaring
geen nadelige invloed op uw wettelijke waar-
borgrechten. Binnen de waarborgperiode bent
u in het bezit van de wettelijke waarborgrech-
ten op herstelling of vervanging, prijsverminde-
ring, ontbinding en schadevergoeding in de
wettelijke omvang.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 117
118
Van deze garantieplicht zijn uitgesloten:
– Afdichting kookindicator
– Afdichting beveiliging tegen
resterende druk
– Afdichting stoomuitlaat opening
– Veiligheidsventiel
– Dichtingsring
– Batterijen
Deze onderdelen zijn onderhevig aan een
natuurlijke slijtage. 10 jaar leveringsgarantie
op reserveonderdelen.
9. Uitsluiting van aansprakelijkheid
Wij stellen ons niet aansprakelijk voor schade
die is ontstaan om de volgende redenen:
– Ongepast of ondeskundig gebruik
– Foutieve of nalatige behandeling
– Ondeskundig uitgevoerde reparaties
– De inbouw van reserveonderdelen die niet
overeenkomen met de originele uitvoering
– Chemische of fysische invloeden op de
oppervlakken van de pan
– Het niet inachtnemen van deze
gebruiksaanwijzing
Naam en adres van de garantieverlener
WMF AG
Eberhardstraße
73309 Geislingen/Steige
Een aanspraak op garantie kunt u ofwel direct
bij de garantieverlener of bij een geautoriseerde
WMF vakhandelaar doen gelden.
10. Verhelpen van storingen
Storingen aan de snelkookpan
Te lange opwarmtijd of de kookindicator
(1) stijgt niet omhoog.
Aan het deksel ontsnapt stoom.
Uit het veiligheidsventiel/kookmechanisme
(9) ontsnapt voortdurend stoom (geldt niet
voor de opwarmfase).
+
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 118
119
DEGBESBG
DK
FI
FR
GR
IT
NL
NO
PL
PT
RU
SE
SK
SICZ
TR
HU
HR
Oorzaak
Diameter van de kookplaat is niet geschikt.
Energiestand ongeschikt.
Het deksel ligt niet goed op de pan.
De kogel in het veiligheidsventiel/
kookmechanisme (9) zit niet goed.
Te weinig vloeistof (min.1/4 l).
De dichtingsring (10) en/of de pannenrand
zijn niet schoon.
Het schuifje (7) staat niet op ZU/LOCKED.
De dichtingsring (10) is beschadigd of hard
(door slijtage).
De kogel zit niet goed in het ventiel.
De kogel is naar de bovenste kamer gedrukt.
Bij storingen altijd de snelkookpan van
de kookplaat verwijderen.
De pan nooit met geweld openen.
Verhelpen
Een kookplaat kiezen die bij de diameter van
de pan past.
Op de hoogste energiestand zetten.
De pan volkomen drukloos maken, openen.
De dichtingsring (10) op correcte zit
controleren en de pan opnieuw sluiten.
De pan volkomen drukloos maken, openen, de
greep verwijderen, het veiligheidsventiel (9)
controleren, de zit van de metalen kogel in het
deksel controleren (F)(G).
De pan volkomen drukloos maken, deksel
openen. De vloeistof bijvullen en de pan
opnieuw sluiten.
De pan volkomen drukloos maken, deksel
openen. De dichtingsring (10) en de
pannenrand reinigen en de pan opnieuw
sluiten.
Het schuifje (7) op ZU/LOCKED zetten.
De dichtingsring (10) door een originele WMF
dichtingsring vervangen.
De pan volkomen drukloos maken, deksel
openen en de greep verwijderen. De kogel
naar de onderste kamer drukken (F).
Het hoofdventiel (3) op beweeglijkheid
controleren (G) en de pan opnieuw sluiten.
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 119
120
11. Kooktijden tabel
Varkensvlees
en kalfsvlees
B
ij de 2de ring koken en
e
rop letten dat de pan
minstens 1/4 liter vloeistof
b
evat.
Bij geen enkel gerecht is een
speciale inzet noodzakelijk.
Rundvlees
Bij de 2de ring koken en
erop letten dat de pan
minstens 1/4 liter vloeistof
bevat.
Bij rundertong is een geper -
foreerde inzet noodzakelijk.
Kippenvlees
Bij de 2de ring koken en
erop letten dat de pan
minstens 1/4 liter vloeis tof
bevat. Bij een soepkip is
een geper foreerde inzet
nood zakelijk.
Wild
Bij de 2de ring koken en
erop letten dat de pan mins-
tens 1/4 liter vloeistof bevat.
Er is geen speciale inzet
noodzakelijk.
Lamsvlees
Bij de 2de ring koken en erop
letten dat er minstens 1/4
liter vloeistof in de pan is.
Vis
Bij de 1ste ring koken en
erop letten dat de pan
minstens 1/4 liter vloeis tof
bevat.
Bij ragout en goulash is
geen inzet noodzakelijk,
anders de niet geper foreerde
inzet gebruiken.
Minuten
Varkensvlees in reepjes 5 7
Varkensgoulash 10 15
Varkensgebraad 20 25 Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm
Kalfsvlees in reepjes 5 7
Kalfsgoulash 10 15
Kalfsschenkel 25 30
Kalfstong 15 20 Met water bedekken
Kalfsgebraad 20 25 Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm
Gebraden gehakt 10 15
Zuurvlees 30 35
Rundertong 45 60
Rundsvlees in reepjes 6 8
Goulash 15 20
Roulade 15 20
Rundsgebraad 35 45 Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm
Soepkip 20 25 Max. 1/2 vulhoeveelheid
Kipstukken 6 8
Kalkoenbout 25 30 Afhankelijk van de dikte van de bouten
Kalkoenragout 6 10 Identiek voor kalkoense haan en hen
Kalkoenschnitzels 2 3
Haas 15 20
Hazenrug 10 12
Hert 25 30
Hertengoulash 15 20
Lamsragout 20 25 Schapenvlees heeft langere kooktijden
Lamsgebraad 25 30 Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm
Visfilet
2 - 3 In eigen vocht gestoomd
Hele vissen 3 - 4 In eigen vocht gestoomd
Ragout of goulash 3 - 4
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 120
121
DEGBESBG
DK
FI
FR
GR
IT
NL
NO
PL
PT
RU
SE
SK
SICZ
TR
HU
HR
Soepen
Bij de 2de ring koken en
erop letten dat de pan met
min. 1/4 liter tot max. de
h
elft gevuld is. Er is geen
s
peciale inzet noodzakelijk.
Groenten
Bij de 1ste ring koken en
erop letten dat er minstens
1/4 liter vloeistof in de pan
is. Bij zuurkool en rode bie-
ten is geen inzet nood -
zakelijk. Bij alle andere
ge rechten is de geper fore er -
de inzet noodzakelijk. Vanaf
de bonen wordt de tempera -
tuur van de kooktijd hoger
(2de ring).
Peulvruchten
Graan
Bij de 2de ring koken en
erop letten dat de pan met
min. 1/4 liter tot max. de
helft gevuld is. Op 1 deel
graan komen 2 delen water.
Niet ingeweekt graan moet
20 30 min. langer koken.
Paprijst bij de 1ste ring
koken.
Fruit
Bij de 1ste ring koken en
erop letten dat de pan mins-
tens 1/4 liter vloeistof bevat.
Tips en trucjes
voor het koken
Minuten
Erwten-, linzensoep 12 15 Ingeweekte peulvruchten
Vleesbouillon 25 3 Geldt voor alle vleessoorten0
Groentesoep 5 8
Goulashsoep 10 15
Kippensoep 20 25 Kooktijd afhankelijk van de grootte
Ossestaartsoep 35
Aardappelsoep 5 6
Aubergines, komkommers, Groenten die met stoom gekookt wor
tomaten 2 - 3 den, hebben meer aroma en vitamines
Bloemkool, paprika, prei 3 5
Erwten, selderij, koolrabi 4 6
Venkel, wortelen, savooiekool 5 8
Bonen, groene kool, rode kool 7 10
Zuurkool 10 15
Rode bieten 15 25
Aardappelen 6 8 In de schil gekookte aardappelen
Aardappelen met schil 6 10 barsten als ze te snel afkoelen.
Erwten, bonen, linzen 10 15 Dikke bonen 10 min. langer koken
Boekweit, gierst 7 10 Kooktijd voor ingeweekt graan
Maïs, rijst, gort 6 15 Kooktijd voor ingeweekt graan
Paprijst 20 25 Bij de 1ste ring
Langkorrelrijst 6 -8
Zilvervliesrijst 12 15
Tarwe, rogge 10 15 Kooktijd voor ingeweekt graan
Kersen, pruimen 2 5 Geperforeerde inzet wordt aanbevolen
Appels, peren 2 5 Geperforeerde inzet wordt aanbevolen
Kooktijd begint, zodra de voorgeschreven ring aan de kookindicator te zien is
De aangegeven waarden zijn richtwaarden
Liever kortere kooktijden kiezen, u kunt altijd nog nakoken
Bij de aangegeven kooktijden voor de groenten, blijven de gerechten knapperig
De kooktemperatuur bedraagt bij de 1s t ering 109 °C en bij de 2d ering 117 °C
Recepten vindt u op www.wmf.com
BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 121

Documenttranscriptie

WMF AG D-73309 Geislingen www.wmf.de 64 1062 0790 printed 08/11 Perfect Käufer Purchaser Name Name Straße Street Land State PLZ Postal code Ort Town WMF Fachgeschäft WMF Retailer Verkaufsdatum Date of sale Stempel WMF Fachgeschäft WMF retailer’s stamp Perfect www.wmf.de WMF AG Eberhardstrasse D-73309 Geislingen Perfect DE Garantieabschnitt GB Guarantee voucher ES Cupón de garantía BG Гаранционна карта DK Garantibevis FI Takuukortti FR Bon de garantie GR Αποκοччα εγγυηοηζ IT Tagliando di garanzia NL Garantiebewijs NO Garantibevis PL Dowód gwarancji PT Cupão de garantia RU Гарантийный талон SE Garantisedel SK Záručný ústrižok SI Grancijski list CZ Záruční list TR Garanti kuponunum HU Garanciaszelvény HR Garancijski obrazac Perfect Design Jo. Laubner Perfect Perfect Perfect Perfect Perfect DE Bedienungsanleitung GB Operating instructions ES Instrucciones de manejo BG Инструкция За Употреба DK Betjeningsvejledning FI Kauppiaan Leima FR Notice d’utilisation GR Οδηγίες χρήσης IT Istruzioni per l’uso NL Gebruiksaanwijzing NO Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi PT Instruções de utilização RU Руководстве по эксплуатации SE Bruksanvisning SK Návod na používanie SI Navodilo za uporabo CZ Návod k obsluze TR Kullanma talimati HU Használati utasítás HR Upute za uporabu A E I B F J C G K D H Perfect Perfect DE Zubehör- und Ersatzteile GB Accesories and spare parts ES Accessorios y piezas de recambio BG Aксесоари и резервни DK Tilbehør og reservedele FI Lisätarvikkeet ja varaosat FR Accessoires et pièces de rechange GR Eεαρτηματα & σκευη IT Accessori e parti di ricambio NL Toeheoren en onderdelen NO Tilbehør og reservedeler PL Akcesoria i części zamienne PT Equipamento e peças sobresselentes RU Nринадлежности и запасные уасти SE Tillbehör och reservdelar SK Príslušenstvo a náhradné diely SI Pribor in nadomestni deli CZ Příslušenství a náhradní díly TR Ek ve yedek parçalar HU Tartozékok és pótalkatrészek HR Pribor i rezervni dijelovi 10 P 1 3 5 7 L 08 9215 6001 (2,5 l) 08 9203 6001 (3,0/4,5/6,5/8,5 8 N 2 08 9560 6200 08 9217 6031 (2,5 l) 08 9176 6031 (3,0/4,5/6,5/8,5 l) M 9 07 9310 9510 60 9310 9502 07 9277 6000 (2,5 l) 07 8940 6000 (3,0/4,5/6,5/8,5 l) 07 9278 6000 (2,5 l) 07 8941 6000 (3,0/4,5/6,5/8,5 l) 60 6851 9990 (2,5 l) 60 6855 9990 (3,0/4,5/6,5/8,5 l) Q 07 8943 6000 (4,5/6,5/8,5 l) 07 9279 6100 (2,5 l) 07 8944 6100 (3,0/4,5/6,5/8,5 l) 12 13 11 4 6 DE BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 111 2. Gebruik van de snelkookpan 5. Vier methoden om druk af te bouwen 3. Houd kinderen uit de buurt van de snelkookpan als deze in gebruik is. 4. Gebruik de snelkookpan nooit in de bakoven. Dekselgrepen, ventielen en veiligheidsinrichtingen worden door de hoge temperaturen beschadigd. 9. Uitsluiting van aansprakelijkheid 10. Verhelpen van storingen 6. Gebruik de snelkookpan uitsluitend voor de doeleinden waarvoor hij bedoeld is. BG NO 8. Garantieverklaring 5. Ga heel voorzichtig met de snelkookpan om als deze onder druk staat. Raak geen hete oppervlakken aan. Maak gebruik van de dekselgrepen en de knoppen. Gebruik zonodig ovenwanten of pannenlappen. PL 7. Veelzijdig gebruik NL IT 6. Verzorging van de snelkookpan Reiniging, opbergen, onderhoud ES GB 3. Aanwijzingen voor het gebruik 4. Koken met een snelkookpan DK 2. Geef de snelkookpan nooit aan iemand, die zich niet van tevoren met deze gebruiksaanwijzing vertrouwd heeft gemaakt. FI 1. Veiligheidsinstructies 1. Lees de gebruiksaanwijzing en alle aanwijzingen a.u.b. volledig door, voordat u de WMF snelkookpan gaat gebruiken. Ondeskundig gebruik kan schade veroorzaken. FR Inhoud 1. Veiligheidsinstructies GR Gebruiksaanwijzing NL RU SE SK SI HU TR 9. Verhit de snelkookpan nooit, zonder er van tevoren water in te doen; als u dit toch zou doen, zou dit de pan ernstig beschadigen. Minimum: 1/4 l water. CZ 8. Open de snelkookpan nooit met geweld. Open de pan niet, voordat u gecontroleerd hebt, of de inwendige druk volledig afgebouwd is. Informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing. 111 HR Toebehoren en reserveonderdelen zie omslag 7. Deze pan kookt met behulp van druk. Ondeskundig gebruik kan verbrandingen veroorzaken. Let er vooral op dat de pan goed gesloten is, alvorens hem te verwarmen. Informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing. PT 11. Kooktijden tabel BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 112 Belangrijke aanwijzing: Let er ook op, dat de vloeistof niet helemaal verdampt. De gerechten kunnen aanbranden, de snelkookpan kan beschadigd raken door smeltende kunststof delen of de kookplaat kan beschadigd raken doordat het aluminium van de panbodem smelt. Als dit het geval zou zijn, schakel de warmtebron dan uit en beweeg de pan niet, totdat hij volledig afgekoeld is. 16. Controleer de functie van de veiligheidsinrichtingen, ventielen en dichtingen voordat u de snelkookpan gebruikt. Alleen op deze manier kunnen wij een veilige werking garanderen. Informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing. 17. Gebruik de snelkookpan niet om levensmiddelen onder druk in olie te frituren. 18. Breng geen veranderingen aan de veiligheidsinrichtingen aan, met uitzondering van de onderhoudswerkzaamheden die in de gebruiksaanwijzing genoemd worden. 10. Vul de snelkookpan nooit voor meer dan 2/3 van zijn mogelijke inhoud. Als u levensmiddelen kookt, die tijdens het koken opzwellen, zoals bijv. rijst of droge groente, vul de snelkookpan dan maximaal voor de helft en houd u hierbij aan de extra aanwijzingen die de fabrikant van uw snelkookpan eventueel hiervoor heeft gegeven. 19. Vervang de slijtagedelen (zie garantieverklaring) regelmatig. Onderdelen die zichtbare kleurverschillen, scheuren of andere beschadigingen vertonen of niet correct zitten, moeten door originele WMF reserveonderdelen vervangen worden. 11. Laat de snelkookpan nooit zonder toezicht achter. Reguleer de warmtebron zodanig dat de kookindicator niet hoger komt dan de betreffende oranje kookring. Als de warmtebron niet omlaag geschakeld wordt, ontsnapt stoom via het ventiel. De kooktijden veranderen en het verlies aan vloeistof kan tot functiestoringen leiden. 20. Gebruik uitsluitend originele WMF reserveonderdelen. Gebruik vooral uitsluitend pannen en deksels van hetzelfde model. 21. Gebruik de snelkookpan niet, als de pan of onderdelen ervan beschadigd of vervormd zijn, resp. als de functie ervan niet voldoet aan de beschrijving in de gebruiksaanwijzing. Neem in dit geval contact op met de dichtstbijzijnde WMF vakhandelaar of met de afdeling klantenservice van de firma WMF AG in Geislingen/Steige. 12. Maak uitsluitend gebruik van de warmtebronnen die in de gebruiksaanwijzing genoemd zijn. 13. Als u vlees met vel (bijv. ossentong) hebt gekookt, dat door de invloed van druk kan opzwellen, moet u het vlees niet opensteken zolang het vel gezwollen is; u zou zich kunnen verbranden. Bewaar deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig. 14. Schud de snelkookpan altijd eventjes voordat u hem opent, zodat geen eventuele luchtbellen in de pan kunnen opspatten, waardoor u zich zou kunnen verbranden. Dit is vooral belangrijk als u de stoom snel laat ontsnappen of onder stromend water. 15. Houd uw handen, hoofd en lichaam altijd uit de buurt van de gevaarlijke zone, als u de stoom snel laat ontsnappen of onder stromend water. U kunt gewond raken door de vrij komende stoom. 112 DE BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 113 3. Aanwijzingen voor het gebruik GB 2. Gebruik van de snelkookpan 3.1. Controle van de veiligheidsinrichtingen vóór elk gebruik ES Voor de eerste ingebruikneming Neem a.u.b. in acht: de afdichting van de kookindicator niet doordrukken, omdat de restdrukbeveiliging beschadigd zou kunnen worden en de functie van uw snelkookpan dan niet meer gegarandeerd is (Q). DK FI FR GR PL De greep in het deksel inhangen (E). Het deksel op de pan plaatsen en sluiten (B). IT Voordat u de snelkookpan voor de eerste keer gebruikt, moet u de stickers verwijderen en alle delen van de pan afwassen (zie hoofdstuk »Reiniging«). Het deksel omdraaien en de greep (5) van het deksel verwijderen. Hiervoor moet u het oranje schuifje (4) aan de onderkant van de dekselgreep (5) in de pijlrichting naar het uiteinde van de greep schuiven (C), dekselgreep uitklappen en los halen (D). De dichtingsring (10) uit het deksel verwijderen (P). NL 2.2. Snelkookpan reinigen NO Ga na of de dichtingsring (10) en de dekselrand schoon zijn. Controleer of de kogel zichtbaar op de dekselonderkant in het veiligheidsventiel (9) zit (G). Als de kogel zich in de bovenste kamer van het veiligheidsventiel / kookmechanisme (9) bevindt, verwijder dan de greep (5) en duw de kogel met uw vinger naar de onderste kamer (F). Verwijder de greep en test het hoofdventiel (3) op beweeglijkheid door er met uw vinger op te drukken (H). Controleer de afdichting van de kookindicator (2) op correcte zit en beschadiging. Het schuifje (7) aan beide zijden naar het uiteinde van de handgreep schuiven. De markeringen op het schuifje (7) moeten op AUF/OPEN staan (A). De dekselgreep (5) naar rechts draaien, totdat de markeringen op het deksel en op de pangreep (6) tegenover elkaar staan (B). Deksel verwijderen. BG 2.1. Snelkookpan openen 113 SE SK SI CZ TR HU De greep in het deksel inhangen en het oranje schuifje (4) over de dekselrand heen hoorbaar laten vastklikken (E). De dichtingsring (10) zodanig in de dekselrand leggen, dat hij onder de naar binnen gebogen rand van het deksel ligt (G). Het deksel op de pan plaatsen (zie de markeringen op het deksel en op de greep) en de dekselgreep naar links tot aan de aanslag draaien (B). Het schuifje (7) exact naar de positie ZU/LOCKED schuiven. HR Voor de productie van stoom is minstens 1/4 l vloeistof noodzakelijk, onafhankelijk van het feit, of u mét of zonder inzetten (12) kookt. De snelkookpan mag maximaal voor 2/3 gevuld worden, om de functie niet nadelig te beïnvloeden (M). Bij schuimende en sterk opzwellende gerechten (bijv. vleesbouillon, peulvruchten, ingewanden, compote) mag de pan maar tot de helft gevuld worden. Voor verdere aanwijzingen zie hoofdstuk »Toebereiden van voedzame gerechten«. Als u uw levensmiddelen voor het koken wilt aanbraden (bijv. uien, vleesstukken e.d.), kunt u de WMF snelkookpan ook als een gewone pan gebruiken. Om deze levensmiddelen gaar te koken, moet u, voordat u het deksel op de snelkookpan doet, het aangebraden vlees los maken en de noodzakelijke hoeveelheid vloeistof (minstens 1/4 l) toevoegen. 2.3. Snelkookpan sluiten RU PT 3.2. Hoeveelheid vloeistof BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 114 Attentie! Kook altijd met voldoende vloeistof en let erop, dat de vloeistof van de gerechten nooit volledig verdampt. Als u dit niet in acht neemt kunnen de gerechten aanbranden en de pan en de kunststof dekselgrepen beschadigd worden. 4.4. Kooktijden De kooktijd begint pas, als de in het recept aanbevolen oranje kookring helemaal zichtbaar is. Let erop dat de positie van de ring stabiel blijft. Regel de warmtebron dienovereenkomstig. Als de kookindicator (1) onder de gewenste oranje kookring daalt, moet u de warmtebron weer hoger zetten. De kooktijd wordt daardoor iets langer. Als de kookindicator (1) boven de tweede oranje ring komt, ontstaat een te hoge stoomdruk, die via het hoofdventiel (3) aan de dekselgreep hoorbaar ontwijkt. Verwijder de pan van de kookplaat, wacht totdat de kookindicator tot de tweede oranje kookring gedaald is en schakel de warmtebron omlaag. De korte kooktijden in een snelkookpan zijn mogelijk, omdat er door de stoomdruk hogere temperaturen in de pan heersen: 4. Koken met de snelkookpan 4.1. Algemeen In de snelkookpan worden de gerechten onder druk gekookt, d.w.z. bij temperaturen boven 100 °C. Daardoor worden de kooktijden wel 70 % korter, een duidelijke besparing van energie dus. Doordat de gerechten kort met stoom worden gekookt, blijven aroma, smaak en vitamines verregaand behouden. Eerste ring, ca. 110 °C voor gevoelige gerechten zoals vis of compote. (45 kPa bedrijfsdruk, 90 kPa regeldruk) 4.2. Koken met inzetten Tweede ring, ca. 119 °C voor alle overige gerechten. (95 kPa bedrijfsdruk, 130 kPa regeldruk, max. 150 kPA) Afhankelijk van de grootte van de snelkookpan kunt u met inzetten (12) en een driepoot (13) koken. De inzetten en de driepoot zijn als toebehoren verkrijgbaar bij de vakhandelaar (zie »Toebehoren en reserveonderdelen« in de omslag). Energiebewuste personen schakelen de warmtebron al uit voordat de kooktijd verstreken is, omdat de warmte in de pan voldoende is om het kookproces te voltooien. De kooktijden kunnen bij dezelfde gerechten verschillend zijn, omdat levensmiddelen van hoeveelheid, vorm en hoedanigheid verschillen. 4.3. Verhitten De gesloten, gevulde snelkookpan op de warmtebron plaatsen en de warmtebron op de hoogste stand instellen. Via het kookmechanisme (9), dat tegelijkertijd ook een veiligheidsventiel is, kan in de opwarmfase net zo lang lucht ontwijken, totdat het ventiel hoorbaar sluit en zich druk kan opbouwen. De kookindicator (1) stijgt omhoog, de gele drukring en de twee oranje kookringen worden zichtbaar (J). Verminder de energietoevoer op tijd en zodanig, dat de in het recept aanbevolen oranje kookring nog net zichtbaar blijft. 4.5. Snelkookpan openen Neem de snelkookpan van de warmtebron, wanneer de kooktijd verstreken is. Het deksel mag altijd pas geopend en van de pan worden genomen, als de pan drukloos is, d.w.z. de kookindicator (1) moet volkomen in de greep verdwenen zijn (I). 114 ES BG DK FI Pan van de warmtebron nemen. Na korte tijd gaat de kookindicator omlaag (1). Als de indicator helemaal in de dekselgreep verdwenen is (I), schuift u het schuifje langzaam naar AUF/OPEN (A). Hierbij ontsnapt de nog resterende stoom onder de dekselgreep door. Als er geen stoom meer ontsnapt, schud de pan dan even, zodat eventuele luchtbellen in de pan zich kunnen oplossen. FR De TransTherm®-universele bodem (11) is geschikt voor alle soorten fornuizen, ook voor inductiefornuizen. Bij inductiefornuizen kan bij hoge kookstanden een zoemend geluid optreden. Dit geluid heeft een technische oorzaak en is geen teken dat uw fornuis of snelkookpan defect is. De grootte van de pan en van de kookplaat moeten overeenkomen, omdat vooral bij een kleine diameter de mogelijkheid bestaat dat de kookplaat (het magneetveld) niet op de bodem van de pan reageert. GR Methode 1 IT 4.6. Aanwijzing voor inductiefornuizen NL Houd uw handen, hoofd en lichaam altijd uit de buurt van de gevaarlijke zone, als u de stoom snel laat ontsnappen m.b.v het schuifje of onder stromend water. U kunt gewond raken door de vrij komende stoom. PL Belangrijke aanwijzingen: Als u schuimende of opzwellende gerechten (bijv. peulvruchten, vleesbouillon, graan) gekookt hebt, dan moet u de pan niet volgens methode 2 of 3 drukloos maken. In de schil gekookte aardappelen barsten als ze volgens methode 2 of 3 afkoelen. NO 5. Drie methoden om druk af te bouwen De beveiliging tegen de resterende druk zorgt ervoor dat de pan zich alleen laat openen, als de druk helemaal afgebouwd is d.w.z. dat ook de gele drukring niet meer zichtbaar mag zijn. Als de gele ring zichtbaar blijft (K), is de restdrukbeveiliging geactiveerd. Om deze te deactiveren, moet u het schuifje (7) even naar de positie ZU/LOCKED schuiven. Als er geen stoom meer ontsnapt, schud de pan dan even. Daardoor komen eventuele stoombellen uit de gerechten vrij, die zich vooral bij vloeibare en brijachtige gerechten vormen en uit de pan kunnen springen, als u het deksel verwijdert. Draai nu de dekselgreep naar rechts, zoals beschreven, en open de pan. GB DE BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 115 115 SE SK SI HR HU Als de ontsnappende stoom stoort, zet de pan dan gewoon in de gootsteen en laat koud water over het deksel lopen (L), totdat de kookindicator (1) helemaal in de dekselgreep verdwenen is (I). Pan even schudden en openen. CZ Methode 3 TR Bij gerechten met een korte kooktijd (bijv. groente) schuift u het schuifje (7) langzaam en trapsgewijs naar AUF/OPEN (A), totdat er stoom onder de dekselgreep ontsnapt. Als u het schuifje helemaal naar AUF/OPEN heeft geschoven, er geen stoom meer ontsnapt en de kookindicator helemaal omlaag gedaald is (I), de pan schudden en openen. RU PT Methode 2 BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 116 6. Verzorging van de snelkookpan iets laten ontdooien om het aan te braden. Groente direct uit de verpakking in de inzet doen. De opwarmtijden worden langer, de kooktijden blijven hetzelfde. 6.1. Reiniging De dekselgreep uitklappen en aan beide zijden onder stromend water afwassen (D)(N). De dichtingsring (10) uit het deksel verwijderen (P) en met de hand afwassen. De pan, het deksel en de inzetten kunnen in de vaatwasser gereinigd worden. Levensmiddelresten niet afkrabben, maar inweken. Eventuele kalkaanslag met water en azijn uitkoken. De bodem van de pan ook regelmatig reinigen. 7.2. Toebereiden van voedzame gerechten Voor voedzame gerechten worden vaak peulvruchten en graan gebruikt. Bij de toebereiding in een snelkookpan hoeven de peulvruchten en het graan niet absoluut meer ingeweekt te worden. De kooktijden worden dan ca. de helft van de tijd langer. Doe de minimale hoeveelheid van 1/4 l vloeistof in de pan en bovendien op 1 deel graan/peulvruchten nog minstens 2 delen extra vloeistof. De resterende warmte van de kookplaat kan voor het nazwellen worden benut. Let erop dat bij schuimende of opzwellende gerechten (graan, peulvruchten) de pan maar voor de helft gevuld mag worden. 6.2. Opbergen De dichtingsring (10) na de reiniging apart opbergen, om hem te ontzien. 6.3. Onderhoud 7.3. Inmaken De snelkookpan is een technisch gebruiksvoorwerp en de afzonderlijke onderdelen kunnen aan slijtage onderhevig zijn. Na een langer gebruik moet u alle onderdelen daarom controleren aan de hand van de »Lijst van reserveonderdelen«. Bij duidelijke veranderingen moeten de betreffende onderdelen worden vervangen. Gebruik uitsluitend de originele reserveonderdelen van de fabrikant. Inmaakpotten met 1 l inhoud worden in een 6,5 l en een 8,5 l snelkookpan ingemaakt, kleinere potten in een 4,5 l snelkookpan. De levensmiddelen voorbereiden zoals u gewend bent. 1/4 l water in de snelkookpan doen. Inmaakpotten in de geperforeerde inzet zetten. Groente/vlees bij de tweede oranje kookring ca. 20 min koken Vruchten met steen bij de eerste oranje kookring ca. 5 min koken Vruchten met pitten bij de eerste oranje kookring ca. 10 min koken Aanwijzing: Als de dekselgreep (5) beschadigd is, moet deze in de fabriek gerepareerd worden. 7. Veelzijdig gebruik Laat de pan langzaam afstomen (methode 1) – dus niet m.b.v. het schuifje of onder stromend water drukloos maken, omdat anders het sap uit de potten wordt geperst. Het koken met een snelkookpan heeft niet alleen voordelen voor traditionele toebereidingswijzen. 7.1. Toebereiden van diepvriesartikelen Diepvriesartikelen kunnen direct vanuit de die-pvries in de pan worden gedaan. Het vlees 116 Wanneer de kooktijden niet wezenlijk van elkaar verschillen, kunnen alle inzetten tegelijkertijd in de pan geplaatst worden. Doordat de pan tussendoor geopend wordt, ontsnapt er stoom; doe dus iets meer dan de noodzakelijke hoeveelheid vloeistof in de pan. 7.5. Steriliseren Voorbeelden Vlees (20 min) – op de bodem van de pan Aardappelen (8 min) – geperforeerde inzet Groente (8 min) – niet-geperforeerde inzet 117 NO PL PT RU HR HU TR Het vlees eerst 12 min. laten koken. Dan de pan volgens de gebruiksaanwijzing openen. De aardappelen in de geperforeerde inzet op de driepoot plaatsen, de groente in de niet-geperforeerde inzet in de pan plaatsen, de pan sluiten en alles nog eens 8 min koken. SE Om een aanspraak op garantie te doen gelden moet het garantiebewijs voorgelegd worden. Dit garantiebewijs moet samen met de WMF snelkookpan aan de koper overhandigd worden. De aanspraak op garantie bestaat uitsluitend wanneer het volledig ingevulde garantiebewijs voorgelegd kan worden. Vanzelfsprekend heeft deze garantieverklaring geen nadelige invloed op uw wettelijke waarborgrechten. Binnen de waarborgperiode bent u in het bezit van de wettelijke waarborgrechten op herstelling of vervanging, prijsvermindering, ontbinding en schadevergoeding in de wettelijke omvang. SK Afhankelijk van de grootte van de snelkookpan kunt u met inzetten en een driepoot koken. De inzetten en de driepoot zijn als toebehoren verkrijgbaar bij de vakhandelaar. U kunt in een snelkookpan ook meerdere gerechten tegelijk toebereiden. De afzonderlijke gerechten worden door de inzetten van elkaar gescheiden. Het gerecht met de langste kooktijd wordt het eerst in de pan gedaan, zonder inzet. SI 7.6. Koken met inzetten CZ Als het product tijdens de garantieperiode gebreken vertoont, zullen wij deze kosteloos verhelpen door de beschadigde onderdelen te vervangen door optimaal functionerende onderdelen. Beschadigde onderdelen kunnen uitsluitend worden vervangen door de WMF vakhandelaar of de klantenservice van de firma WMF AG in Geislingen/Steige. De aanspraak op garantie heeft uitsluitend betrekking op deze aanspraak. Verdere aanspraken op garantie zijn uitgesloten. NL IT Babyflesjes, inmaakpotten enz. kunnen snel gesteriliseerd worden. De delen met de opening naar beneden in de geperforeerde inzet plaatsen, 1/4 l water toevoegen en 20 min bij de 2de oranje kookring steriliseren. Langzaam laten afkoelen (methode 1). GR Tijdens de garantieperiode staan wij garant voor een optimale functie van het product en alle onderdelen ervan. De garantieperiode bedraagt 3 jaar en begint met de datum van aankoop van het product bij de WMF vakhandelaar, aan te tonen door een door de verkoper volledig ingevuld garantiebewijs. FR FI 8. Garantieverklaring DK BG In een snelkookpan kunt u kleine hoeveelheden fruit tot sap verwerken. 1/4 l water in de pan doen, de vruchten in de geperforeerde inzet leggen, eventueel suiker toevoegen en deze inzet vervolgens op een nietgeperforeerde inzet plaatsen. Bij de 2de oranje kookring koken. Afhankelijk van het soort fruit ligt de kooktijd tussen 10 – 20 minuten. De pan onder stromend water drukloos maken (methode 3). De pan even schudden voordat u hem opent. ES 7.4. Uitpersen GB DE BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 117 BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 118 10. Verhelpen van storingen Van deze garantieplicht zijn uitgesloten: – Afdichting kookindicator – Afdichting beveiliging tegen resterende druk – Afdichting stoomuitlaat opening – Veiligheidsventiel – Dichtingsring – Batterijen Storingen aan de snelkookpan Te lange opwarmtijd of de kookindicator (1) stijgt niet omhoog. Deze onderdelen zijn onderhevig aan een natuurlijke slijtage. 10 jaar leveringsgarantie op reserveonderdelen. 9. Uitsluiting van aansprakelijkheid Wij stellen ons niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan om de volgende redenen: – Ongepast of ondeskundig gebruik – Foutieve of nalatige behandeling – Ondeskundig uitgevoerde reparaties – De inbouw van reserveonderdelen die niet overeenkomen met de originele uitvoering – Chemische of fysische invloeden op de oppervlakken van de pan – Het niet inachtnemen van deze gebruiksaanwijzing Aan het deksel ontsnapt stoom. + Naam en adres van de garantieverlener WMF AG Eberhardstraße 73309 Geislingen/Steige Uit het veiligheidsventiel/kookmechanisme (9) ontsnapt voortdurend stoom (geldt niet voor de opwarmfase). Een aanspraak op garantie kunt u ofwel direct bij de garantieverlener of bij een geautoriseerde WMF vakhandelaar doen gelden. 118 ES Bij storingen altijd de snelkookpan van de kookplaat verwijderen. De pan nooit met geweld openen. GB DE BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 119 Verhelpen Diameter van de kookplaat is niet geschikt. Een kookplaat kiezen die bij de diameter van de pan past. Energiestand ongeschikt. Op de hoogste energiestand zetten. Het deksel ligt niet goed op de pan. De pan volkomen drukloos maken, openen. De dichtingsring (10) op correcte zit controleren en de pan opnieuw sluiten. De kogel in het veiligheidsventiel/ kookmechanisme (9) zit niet goed. De pan volkomen drukloos maken, openen, de greep verwijderen, het veiligheidsventiel (9) controleren, de zit van de metalen kogel in het deksel controleren (F)(G). Te weinig vloeistof (min.1/4 l). De pan volkomen drukloos maken, deksel openen. De vloeistof bijvullen en de pan opnieuw sluiten. De dichtingsring (10) en/of de pannenrand zijn niet schoon. De pan volkomen drukloos maken, deksel openen. De dichtingsring (10) en de pannenrand reinigen en de pan opnieuw sluiten. Het schuifje (7) staat niet op ZU/LOCKED. Het schuifje (7) op ZU/LOCKED zetten. De dichtingsring (10) is beschadigd of hard (door slijtage). De dichtingsring (10) door een originele WMF dichtingsring vervangen. De kogel zit niet goed in het ventiel. De kogel is naar de bovenste kamer gedrukt. De pan volkomen drukloos maken, deksel openen en de greep verwijderen. De kogel naar de onderste kamer drukken (F). Het hoofdventiel (3) op beweeglijkheid controleren (G) en de pan opnieuw sluiten. 119 HR HU TR CZ SI SK SE RU PT PL NO NL IT GR FR FI DK BG Oorzaak BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 120 11. Kooktijden tabel Minuten Varkensvlees en kalfsvlees Bij de 2de ring koken en erop letten dat de pan minstens 1/4 liter vloeistof bevat. Bij geen enkel gerecht is een speciale inzet noodzakelijk. Rundvlees Bij de 2de ring koken en erop letten dat de pan minstens 1/4 liter vloeistof bevat. Bij rundertong is een geperforeerde inzet noodzakelijk. Kippenvlees Bij de 2de ring koken en erop letten dat de pan minstens 1/4 liter vloeistof bevat. Bij een soepkip is een geperforeerde inzet noodzakelijk. Wild Bij de 2de ring koken en erop letten dat de pan minstens 1/4 liter vloeistof bevat. Er is geen speciale inzet noodzakelijk. Lamsvlees Bij de 2de ring koken en erop letten dat er minstens 1/4 liter vloeistof in de pan is. Vis Bij de 1ste ring koken en erop letten dat de pan minstens 1/4 liter vloeistof bevat. Bij ragout en goulash is geen inzet noodzakelijk, anders de niet geperforeerde inzet gebruiken. Varkensvlees in reepjes Varkensgoulash Varkensgebraad Kalfsvlees in reepjes Kalfsgoulash Kalfsschenkel Kalfstong Kalfsgebraad 5–7 10 – 15 20 – 25 5–7 10 – 15 25 – 30 15 – 20 20 – 25 Gebraden gehakt Zuurvlees Rundertong Rundsvlees in reepjes Goulash Roulade Rundsgebraad 10 – 15 30 – 35 45 – 60 6–8 15 – 20 15 – 20 35 – 45 Soepkip Kipstukken Kalkoenbout Kalkoenragout Kalkoenschnitzels 20 – 25 6–8 25 – 30 6 – 10 2–3 Haas Hazenrug Hert Hertengoulash 15 – 20 10 – 12 25 – 30 15 – 20 Lamsragout Lamsgebraad 20 – 25 25 – 30 2-3 3-4 3-4 Visfilet Hele vissen Ragout of goulash 120 Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm Met water bedekken Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm Max. 1/2 vulhoeveelheid Afhankelijk van de dikte van de bouten Identiek voor kalkoense haan en hen Schapenvlees heeft langere kooktijden Kooktijd afhankelijk van grootte en vorm In eigen vocht gestoomd In eigen vocht gestoomd Minuten 12 – 15 25 – 3 5–8 10 – 15 20 – 25 35 5–6 Aubergines, komkommers, tomaten Bloemkool, paprika, prei Erwten, selderij, koolrabi Venkel, wortelen, savooiekool Bonen, groene kool, rode kool Zuurkool Rode bieten Aardappelen Aardappelen met schil 2-3 3–5 4–6 5–8 7 – 10 10 – 15 15 – 25 6–8 6 – 10 Erwten, bonen, linzen Boekweit, gierst Maïs, rijst, gort Paprijst Langkorrelrijst Zilvervliesrijst Tarwe, rogge 10 – 15 7 – 10 6 – 15 20 – 25 6 -8 12 – 15 10 – 15 Ingeweekte peulvruchten Geldt voor alle vleessoorten0 BG Erwten-, linzensoep Vleesbouillon Groentesoep Goulashsoep Kippensoep Ossestaartsoep Aardappelsoep Kooktijd afhankelijk van de grootte Tips en trucjes voor het koken GR IT NL NO PL PT RU 2–5 2–5 Geperforeerde inzet wordt aanbevolen Geperforeerde inzet wordt aanbevolen SE Kersen, pruimen Appels, peren SK Bij de 1ste ring koken en erop letten dat de pan minstens 1/4 liter vloeistof bevat. Kooktijd voor ingeweekt graan Kooktijd begint, zodra de voorgeschreven ring aan de kookindicator te zien is De aangegeven waarden zijn richtwaarden SI Fruit Dikke bonen 10 min. langer koken Kooktijd voor ingeweekt graan Kooktijd voor ingeweekt graan Bij de 1ste ring CZ Bij de 2de ring koken en erop letten dat de pan met min. 1/4 liter tot max. de helft gevuld is. Op 1 deel graan komen 2 delen water. Niet ingeweekt graan moet 20 – 30 min. langer koken. Paprijst bij de 1ste ring koken. In de schil gekookte aardappelen barsten als ze te snel afkoelen. Liever kortere kooktijden kiezen, u kunt altijd nog nakoken Bij de aangegeven kooktijden voor de groenten, blijven de gerechten knapperig TR Peulvruchten Graan Groenten die met stoom gekookt wor den, hebben meer aroma en vitamines De kooktemperatuur bedraagt bij de 1s t e ring 109 °C en bij de 2d e ring 117 °C HU Bij de 1ste ring koken en erop letten dat er minstens 1/4 liter vloeistof in de pan is. Bij zuurkool en rode bieten is geen inzet noodzakelijk. Bij alle andere gerechten is de geperforeerde inzet noodzakelijk. Vanaf de bonen wordt de temperatuur van de kooktijd hoger (2de ring). 121 Recepten vindt u op www.wmf.com HR Groenten FR FI Bij de 2de ring koken en erop letten dat de pan met min. 1/4 liter tot max. de helft gevuld is. Er is geen speciale inzet noodzakelijk. DK Soepen ES GB DE BAL_PerfectPlus_Perfect_Innenteil_Alle Sprachen 19.07.11 11:19 Seite 121
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212
  • Page 213 213
  • Page 214 214
  • Page 215 215
  • Page 216 216
  • Page 217 217
  • Page 218 218
  • Page 219 219
  • Page 220 220
  • Page 221 221
  • Page 222 222
  • Page 223 223
  • Page 224 224
  • Page 225 225
  • Page 226 226
  • Page 227 227
  • Page 228 228
  • Page 229 229
  • Page 230 230
  • Page 231 231
  • Page 232 232
  • Page 233 233
  • Page 234 234
  • Page 235 235
  • Page 236 236
  • Page 237 237
  • Page 238 238
  • Page 239 239
  • Page 240 240
  • Page 241 241
  • Page 242 242
  • Page 243 243
  • Page 244 244
  • Page 245 245
  • Page 246 246
  • Page 247 247
  • Page 248 248
  • Page 249 249
  • Page 250 250
  • Page 251 251
  • Page 252 252
  • Page 253 253

WMF Perfect Schnellkochtopf de handleiding

Categorie
Snelkookpannen
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor