Zanussi ZOU233X Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding
NL
Gebruiksaanwijzing 2
EN
User manual 14
DE
Benutzerinformation 25
Inbouwoven
Built-under oven
Einbauherd
ZOU233
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Bereidingstabel _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 9
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Aansluiting aan het elektriciteitsnet _ _ _ _ _ 12
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en ge-
bruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor let-
sel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de
instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente
invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ou-
der en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of ver-
standelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, in-
dien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het
in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij
aan dit te activeren.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinde-
ren zonder toezicht.
Algemene veiligheid
• Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de
verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
2
www.zanussi.com
ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of
verwijderen.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
• Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen
krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kun-
nen breken.
Veiligheidsvoorschriften
Montage
Waarschuwing! Alleen een erkende
installatietechnicus mag het apparaat
installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd appa-
raat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn mee-
geleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veilig-
heidshandschoenen.
• Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
• De afmetingen van de keukenkast en de uit-
sparing moeten kloppen.
• Houd de minimumafstand naar andere appa-
raten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
• Delen van het apparaat staan onder stroom.
Sluit het apparaat met meubel om te voorko-
men dat de gevaarlijke delen worden aange-
raakt.
• De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde hoog-
te.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Waarschuwing! Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op het
typeplaatje overeenkomt met de stroomvoor-
ziening. Zo niet, neem dan contact op met
een elektromonteur.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en verleng-
snoeren.
• Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet be-
schadigt. Neem contact op met de service-
afdeling of een elektromonteur om een be-
schadigde hoofdkabel te vervangen.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat, met name niet
als deze heet is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
• Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
3
www.zanussi.com
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen (schroefze-
keringen moeten uit de houder worden ver-
wijderd), aardlekschakelaars en contactge-
vers.
• De elektrische installatie moet een isolatieap-
paraat bevatten waardoor het apparaat volle-
dig van het lichtnet afgesloten kan worden.
Het isolatieapparaat moet een contactope-
ning hebben met een minimale breedte van 3
mm.
Gebruik
Waarschuwing! Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische schokken of een
explosie.
• Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke
omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet on-
beheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het
in werking is. Raak de verwarmingselemen-
ten in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
ovenhandschoenen om accessoires of kook-
gerei te plaatsen of verwijderen.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte handen of
als het contact maakt met water.
• Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
• Houd de deur van het apparaat altijd dicht
als het apparaat in werking is.
• Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
• Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
Waarschuwing! Risico op schade aan
het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het emaille te
voorkomen:
– zet geen kookgerei of andere voorwerpen
direct op de bodem van het apparaat.
- leg geen aluminiumfolie op de bodem van
het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete appa-
raat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het ap-
paraat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of be-
vestigen van accessoires.
• Verkleuring van het emaille heeft geen onge-
wenst effect op de werking van het apparaat.
Dit is geen defect dat geldt voor het recht op
garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Gevaar voor letsel,
brand en schade aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de stekker
uit het stopcontact voordat u onderhouds-
handelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als de-
ze beschadigd zijn. Neem contact op met de
service-afdeling.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van de
deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
• Reinig het apparaat regelmatig om te voorko-
men dat het materiaal van het oppervlak ach-
teruitgaat.
• Resterend vet of voedsel in het apparaat kan
brand veroorzaken.
• Maak het apparaat schoon met een vochtige,
zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoon-
maakmiddelen. Gebruik geen schuurmidde-
4
www.zanussi.com
len, schuursponsjes, oplosmiddelen of meta-
len voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch emaille (indien van
toepassing) met een schoonmaakmiddel.
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit ap-
paraat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet
voor andere doeleinden.
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde specifi-
caties.
Verwijdering
Waarschuwing! Gevaar voor letsel of
verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat
kinderen en huisdieren opgesloten raken in
het apparaat.
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
9
10
11
1
2 4
3
5 6 7 8
1
Bedieningspaneel
2
Functieknop van de oven
3
Temperatuurlampje
4
Stroomindicatielampje
5
Bedieningsknop voor de kookzone links
voor
6
Bedieningsknop voor de kookzone links
achter
7
Bedieningsknop voor de kookzone rechts
achter
8
Bedieningsknop voor de kookzone rechts
voor
9
Luchtopeningen voor koelventilator
10
Ovenlampje
11
Typeplaatje
Ovenaccessoires
• Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
• Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Voor het eerste gebruik
5
www.zanussi.com
Verwijder al het verpakkingsmateriaal bin-
nenin en aan de buitenkant van de oven,
voordat u de oven in gebruik neemt. Verwijder
het typeplaatje niet.
Let op! Pak, om de deur te openen, altijd
de handgreep in het midden vast.
Eerste reiniging
• Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
• Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen! De
oppervlakken zouden beschadigd kunnen
worden. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
Voorverwarmen
Zet de oven op de maximum temperatuur en
laat de oven 45 minuten werken, om eventuele
restanten van het oppervlak weg te branden.
De accessoires kunnen heter worden dan tij-
dens normaal gebruik. Tijdens deze periode
kunt u een bepaalde geur ruiken. Dit is normaal.
Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is.
Dagelijks gebruik
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar
de benodigde temperatuur (tussen 50°C
en 250°C).
Het stroomindicatielampje gaat aan als het
apparaat in werking is.
Het temperatuurdisplay is aan zolang de
oventemperatuur stijgt.
2. Draai om meer warmte te hebben van de
boven- of onderkant van het apparaat de
knop van de ovenfuncties naar
of .
3. Draai, om het apparaat uit te schakelen, de
functieknop van de oven op de uitstand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
UIT-stand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje Brandt ook als er geen functie is ingeschakeld.
50-250
Afstelling van het temperatuur-
bereik voor conventioneel koken.
Een temperatuur instellen voor conventioneel koken. Verwarmt
de oven met zowel het bovenste als het onderste verwar-
mingselement. Voor bakken en braden op één ovenniveau.
Onderste verwarmingselement
Verwarmt alleen van de onderkant van de oven. Voor het bak-
ken van taarten met een knapperige bodem.
Bovenste verwarmingselement
Verwarmt alleen van de bovenkant van de oven. Voor het af-
bakken van gaar eten.
Kookzones
U bedient de kookplaat die u met de oven
hebt geïnstalleerd met behulp van de
knoppen voor de kookzones. Voor meer infor-
matie over de kookplaat raadpleeg de gebruiks-
aanwijzing van de kookplaat.
Belangrijk! U dient het hoofdstuk Veiligheid te
lezen in de gebruiksaanwijzing van de
kookplaat.
6
www.zanussi.com
Kookstanden
Toets Functie
0 Uit-stand
1-3
Kookstanden
(1 = laagste kookstand; 3=
hoogste kookstand)
Tussenstanden zijn mogelijk
tussen 0 - 3.
1. Draai de bedieningsknop in de gewenste
kookstand.
2. Zet de bedieningsknop op stand '0' om het
kookproces uit te schakelen.
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de koel-
ventilator automatisch ingeschakeld om de op-
pervlakken van het apparaat koel te houden. Als
u het apparaat uit zet, gaat de koelventilator uit.
Veiligheidsthermostaat
De veiligheidsthermostaat is een thermi-
sche uitschakeling in een actieve thermo-
staat.
Om schade door gevaarlijke oververhitting van
de oventhermostaat te verhinderen, beschikt de
oven over een veiligheidsthermostaat die de
stroomtoevoer afsluit. Zodra de temperatuur is
gedaald, wordt de oven automatisch weer inge-
schakeld.
Waarschuwing! De
veiligheidsthermostaat werkt enkel indien
de oventhermostaat niet correct werkt. Als dit
gebeurt, is de oventemperatuur zeer hoog en
kunnen alle gerechten verbranden. U moet
onmiddellijk contact nemen met de service-
afdeling om de oventhermostaat te vervangen.
Nuttige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Sluit altijd de ovendeur
tijdens de bereiding.
Plaats geen bakplaten, potten, etc. op de
bodem van de oven om beschadiging van
het email te voorkomen.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of in-
stalleren van accessoires om beschadi-
ging van het email te voorkomen.
• De oven heeft vier inschuifniveaus. Tel de in-
schuifniveaus vanaf de onderkant van de
oven.
• U kunt verschillende gerechten op twee ni-
veaus tegelijk bereiden. Plaats de bakplaten
op niveau 1 en 3.
• De oven is voorzien van een speciaal sys-
teem dat voor luchtcirculatie zorgt en de
stoom continu recycleert. Met dit systeem
kunt u gerechten in een stoomomgeving be-
reiden en het voedsel zacht van binnen en
knapperig van buiten houden. Hierdoor wor-
den de bereidingstijd en het energieverbruik
tot een minimum beperkt.
• Vocht kan in het apparaat of op de glazen
deuren condenseren. Dit is normaal. Ga altijd
achteruit als u de ovendeur opent tijdens de
bereiding. Om condensvorming te voorko-
men kunt u de oven het beste 10 minuten
voor de bereiding inschakelen.
• Neem vocht af na elk gebruik van het appa-
raat.
Taarten bakken
• De beste temperatuur voor het bereiden van
gebak is tussen de 150 °C en 200 °C.
• Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor.
• Doe de ovendeur niet open voordat driekwart
van de ingestelde baktijd is verstreken.
• Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt, houd
dan één niveau vrij tussen de platen.
Vlees en vis bereiden
• Bereid geen vlees met een gewicht van min-
der dan 1 kg. Het bereiden van te kleine hoe-
veelheden maakt het vlees droog.
• Om rood vlees aan de buitenkant goed gaar
en toch sappig te krijgen, dient u de tempe-
ratuur in te stellen op 200 °C-250 °C.
7
www.zanussi.com
• Voor wit vlees, gevogelte en vis, stelt u de
temperatuur in op 150 °C - 175 °C.
• Gebruik een lekbak voor zeer vet voedsel, om
te voorkomen dat er vlekken op de oven ko-
men die mogelijk permanent zijn.
• Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten
voordat u het aansnijdt, zodat het vleesvocht
niet wegloopt.
• Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje water in
de lekbak gieten. Om rook te vermijden,
voegt u water toe wanneer het is opge-
droogd.
Bereidingstijden
Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort
voedsel, de structuur en het volume.
Houd de werking van de oven in de gaten tij-
dens de eerste keren dat u het apparaat ge-
bruikt. Op die manier ontdekt u de beste instel-
lingen (warmte-instelling, bereidingstijd etc.)
voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelhe-
den wanneer u dit apparaat gebruikt.
Bereidingstabel
Bak- en braadschema
Lege oven altijd 10 minuten voor het ko-
ken voorverwarmen.
GEBAK
GERECHT Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min]
Schuimtaart 2 180 45-60
Kneden van gerezen deeg 2 180 20-35
Zandtaartdeeg 2 180 20-30
Karnemelk kwarktaart 1 175 60-80
Appelgebak (appeltaart) 1 180 40-60
Strudel 2 175 60-80
Confituurtaart 2 180 45-60
Kleine cakes 2 180 15-25
Koekjes 2 180 10-20
Schuimpjes 2 100 90-120
BROOD EN PIZZA
Hoeveelheid [gr] GERECHT
Temperatuur
[°C]
Bereidingstijd
[min]
AANTEKENIN-
GEN
1000 Wit brood 1 200 45-60 1 stuk
500 Roggebrood 2 200 30-45 In broodvorm
500 Broodjes 2 200 20-35 8 broodjes
250 Pizza 1 220 20-35 Op platte bak-
plaat
OVENSCHOTELS
8
www.zanussi.com
GERECHT Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min]
Pastaflan 2 200 40-50
Groenteflan 2 200 45-60
Quiches 2 200 30-45
Lasagne 2 200 45-60
VLEES
Hoeveelheid
[gr]
GERECHT
Temperatuur
[°C]
Bereidingstijd
[min]
AANTEKE-
NINGEN
1000 Rundvlees 2 200 50-70 Op ovenrek
1200 Varkensvlees 2 200 100-130 Op ovenrek
1000 Kalfsvlees 2 200 90-120 Op ovenrek
1500 Engelse rosbief 2 220 50-70 Op ovenrek
1200 Lamsvlees 2 200 110-130 Bout
1000 Kip 2 200 60-80 Hele
4000 Kalkoen 2 200 210-240 Hele
1500 Eend 2 175 120-150 Hele
3000 Gans 2 175 150-200 Hele
1200 Haas 2 200 60-80 In stukken
VIS
Hoeveelheid
[gr]
GERECHT
Temperatuur
[°C]
Bereidingstijd
[min]
AANTEKE-
NINGEN
1000 Hele 2 200 40-60 2 vissen
800 Filets 2 200 30-40 4 filets
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Schakel het apparaat uit
voordat u het reinigt. Zorg ervoor dat het
apparaat is afgekoeld.
Waarschuwing! Het reinigen van het
apparaat met een stoom- of
hogedrukreiniger is niet toegestaan.
Let op! Gebruik geen agressieve of
schurende schoonmaakproducten,
scherpe voorwerpen, vlekkenverwijderaars of
schuursponsjes.
Waarschuwing! Reinig de glazen
ovendeur niet met schuurmiddelen of
metalen schrapers. Het hittebestendige
oppervlak van de binnenruit kan hierdoor
beschadigen.
Let op! Volg de aanwijzingen van de
ovenfabrikant op als u een ovenspray
gebruikt.
• Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
9
www.zanussi.com
• Gebruik voor de metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk ge-
bruik. Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet
aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
• Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een warm
sopje en een reinigingsmiddel en laat ze dro-
gen.
• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoon gemaakt met een agressieve
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de
antiaanbaklaag onherstelbaar worden be-
schadigd!
De ovendeur reinigen
Voordat u de ovendeur reinigt, dient u uit de
oven te halen.
Waarschuwing! Zorg ervoor dat de
glaspanelen afgekoeld zijn voordat u de
glazen deur schoonmaakt. Het glas kan anders
barsten.
Waarschuwing! Als de glaspanelen van
de deur beschadigd zijn of krassen
hebben, wordt het glas zwak en kan het breken.
Als dit het geval is, moet u de glaspanelen
vervangen. Neem voor meer instructies contact
op het uw plaatselijke Klantenservice.
1
Open de deur vol-
ledig en houd de
twee deurscharnieren
vast.
2
Til de hendels op
de twee scharnieren
omhoog en draai ze.
3
Sluit de ovendeur
in de eerste ope-
ningsstand (half-
open). Trek hem
daarna naar voren en
haal hem uit zijn zit-
ting. Leg de deur op
een stabiele onder-
grond, op een zachte
doek
Reinig het glaspaneel met een sopje. Droog het
paneel voorzichtig af.
Als u de deur heeft schoongemaakt, plaatst u
deze terug in de oven. Volg hiervoor de stap-
pen in omgekeerde volgorde uit.
Apparaten van roestvrij staal of alu-
minium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte spons.
Droog hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende mate-
rialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen
beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van
de oven net zo voorzichtig.
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast
of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven
om het ovenlampje en het afdekglaasje te
beschermen.
10
www.zanussi.com
Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje
schoonmaken
1. Draai het glazen kapje naar links en verwij-
der het.
2. Reinig het glazen kapje.
3. Vervang het ovenlampje door een geschikt
300°C hittebestendig ovenlampje.
4. Plaats het afdekglaasje terug.
Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookzones functioneren niet. Raadpleeg de bedieningsinstructies voor het ingebouwde fornuis.
De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Zet de oven aan (zie hoofdstuk
"Dagelijks gebruik").
De oven wordt niet warm. De zekering in de zekeringenkast
is uitgeschakeld.
Controleer de zekering. Als de ze-
kering meer dan een keer is uitge-
schakeld, raadpleeg dan een ge-
kwalificeerd elektricien.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is stuk. Vervang het ovenlampje.
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de ovenruimte.
U heeft het gerecht te lang in de
oven laten staan.
Laat gerechten na afloop van de
bereiding niet langer dan 15-20
minuten in de oven staan.
Als u het probleem niet zelf kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of met
de serviceafdeling.
Deze gegevens zijn nodig om u snel en
juist te helpen. Deze gegevens vindt u op
het typeplaatje (raadpleeg
"Productbeschrijving").
• Modelbeschrijving ...............
• Productnummer (PNC) .............
• Serienummer (S.N.)..............
Waarschuwing! De reparatie aan het
apparaat mag uitsluitend worden
uitgevoerd door een gekwalificeerd en
deskundig persoon.
Belangrijk! Bij foutieve bediening van het
apparaat wordt het bezoek van de technicus
van de klantenservice of de dealer in rekening
gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.
Hints voor apparaten met een meta-
len voorkant:
Als u de deur opent gedurende of direct na het
bakken of braden, kan het glas beslaan.
Montage
Inbouw
Waarschuwing! De installatie van het
apparaat mag uitsluitend worden
uitgevoerd door een gekwalificeerd en
deskundig persoon. Als u geen gekwalificeerd
of deskundig persoon gebruikt, vervalt de
garantie bij het ontstaan van schade.
• Voordat u het apparaat inbouwt dient u het
te installeren met de geschikte kookplaat uit
de tabel.
Type Maximaal vermogen
ZME 2002 6000 W
ZK 64 5800 W
• Zorg ervoor dat de uitsparingsafmetingen
kloppen.
• Zorg ervoor dat er een antischokbescher-
ming voor de installatie is.
• Volgens de van toepassing zijnde wetgeving,
moeten alle onderdelen die voor de anti-
schokbeveiliging zorgen, op een dusdanige
11
www.zanussi.com
manier bevestigd zijn dat deze niet zonder
gereedschappen verwijderd kunnen worden.
• Sommige delen van de oven staan onder
stroom. Sluit het apparaat aan op de meu-
bels en zorg dat er geen vrije ruimtes zijn. Dit
voorkomt elektrische schokken, omdat u niet
per ongeluk gevaarlijke onderdelen kunt aan-
raken.
• Het apparaat kan met zijn achterkant en één
zijkant tegen apparaten of wanden worden
geplaatst die hoger zijn dan het apparaat zelf.
De andere kant moet daarentegen worden
geplaatst tegen meubelen of apparaten die
dezelfde hoogte hebben.
• Om de oven aan het inbouwmeubel te be-
vestigen, opent u de ovendeur, plaatst u de
vier afstandhouders in de gaten en draait u
de vier houten schroeven aan (zie afbeel-
ding).
560
570
540
20
590
594
7
550 min
600
560-570
80÷100
A
B
Aansluiting aan het elektriciteitsnet
Waarschuwing! De elektrische installatie
mag uitsluitend worden uitgevoerd door
een gekwalificeerd en deskundig persoon.
• De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u
deze veiligheidsmaatregelen niet opvolgt.
• Volg de veiligheidsvoorschriften op als u het
apparaat aard.
• Zorg ervoor dat het nominale voltage en het
type vermogen op het typeplaatje overeenko-
men met het voltage en het vermogen van de
stroomvoorziening in uw woning.
• Dit apparaat heeft geen stekker en voedings-
kabel.
• Alle elektrische onderdelen moeten worden
geïnstalleerd of worden vervangen door een
technicus van de klantenservice of gekwalifi-
ceerd persoon.
• Geschikte kabeltypes: H07RN-F, H05RN-F,
H05RR-F, H05VVF, H05V2V2-F (T90),
H05BB-F.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd
schokvrij stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers, -aansluitin-
gen en verlengkabels. Er kan brand ontstaan.
• Zorg ervoor dat een monteur na installatie
eenvoudig toegang heeft tot de oven voor re-
paratie- of onderhoudswerkzaamheden.
• Trek niet aan het snoer om het apparaat los
te koppelen van de netvoeding. Trek altijd
aan de stekker.
12
www.zanussi.com
• Sluit het apparaat aan op de netvoeding met
een voorziening waarmee het apparaat kan
worden losgekoppeld van alle polen van de
netvoeding, met een contactopening van mi-
nimaal 3 mm, bijv. een veiligheidsschakelaar
of zekering.
• Informatie over de spanning staat op het ty-
peplaatje (zie "Productbeschrijving").
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een verzamelpunt
waar elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de juiste manier wordt verwijderd,
voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor
mens en milieu die zich zouden kunnen
voordoen in geval van verkeerde
afvalverwerking. Voor gedetailleerdere
informatie over het recyclen van dit product,
kunt u contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmaterialen
De materialen die voorzien zijn van het symbool
kunnen gerecycled worden. Gooi de ver-
pakking in een geschikte verzamelcontainer om
het te recyclen.
Afdanken van het apparaat
1. Trek de stekker uit het stopcontact.
2. Snijd het netsnoer door en gooi het weg.
3. Verwijder de deurvergrendeling. Hierdoor
wordt voorkomen dat kinderen zich kunnen
opsluiten in het apparaat. Er bestaat een
gevaar voor verstikking.
13
www.zanussi.com

Documenttranscriptie

NL EN DE Gebruiksaanwijzing User manual Benutzerinformation Inbouwoven Built-under oven Einbauherd ZOU233 2 14 25 Inhoud Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2 3 5 5 6 7 Bereidingstabel _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8 Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 9 Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11 Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11 Aansluiting aan het elektriciteitsnet _ _ _ _ _ 12 Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13 Wijzigingen voorbehouden. Veiligheidsinformatie Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. • Laat kinderen niet met het apparaat spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. • Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren. • Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. Algemene veiligheid • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd 2 www.zanussi.com ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. • Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. • Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen. • Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. Veiligheidsvoorschriften Montage Waarschuwing! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. • Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. • Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen. • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. • De afmetingen van de keukenkast en de uitsparing moeten kloppen. • Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. • Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. • Delen van het apparaat staan onder stroom. Sluit het apparaat met meubel om te voorkomen dat de gevaarlijke delen worden aangeraakt. • De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. Aansluiting op het elektriciteitsnet www.zanussi.com Waarschuwing! Gevaar voor brand en elektrische schokken. • Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. • Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. • Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. • Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. • Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de serviceafdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen. • Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. • De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. • Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. • Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. 3 • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. • Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. Gebruik Waarschuwing! Gevaar op letsel, brandwonden, elektrische schokken of een explosie. • Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke omgeving. • De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. • Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. • Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • Houd de deur van het apparaat altijd dicht als het apparaat in werking is. • Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. 4 • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. Waarschuwing! Risico op schade aan het apparaat. • Om schade of verkleuring van het emaille te voorkomen: – zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. - leg geen aluminiumfolie op de bodem van het apparaat. - Plaats geen water direct in het hete apparaat. - Haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. - Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. • Verkleuring van het emaille heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. • Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. • Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de service-afdeling. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! • Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. • Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. • Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddewww.zanussi.com len, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. • Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. • Reinig niet het katalytisch emaille (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. • Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. Binnenverlichting • De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. • Haal de stekker uit het stopcontact. • Snijd het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. • Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! Verwijdering Waarschuwing! Gevaar voor letsel of verstikking. • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. Beschrijving van het product Algemeen overzicht 2 3 4 5 6 1 Bedieningspaneel 2 Functieknop van de oven 7 8 1 9 10 11 3 Temperatuurlampje 4 Stroomindicatielampje 5 Bedieningsknop voor de kookzone links voor 6 Bedieningsknop voor de kookzone links achter 7 Bedieningsknop voor de kookzone rechts achter 8 Bedieningsknop voor de kookzone rechts voor 9 Luchtopeningen voor koelventilator 10 Ovenlampje 11 Typeplaatje Ovenaccessoires • Ovenrek Voor servies, bak- en braadvormen. • Vlakke bakplaat Voor gebak en koekjes Voor het eerste gebruik www.zanussi.com 5 Verwijder al het verpakkingsmateriaal binnenin en aan de buitenkant van de oven, voordat u de oven in gebruik neemt. Verwijder het typeplaatje niet. Let op! Pak, om de deur te openen, altijd de handgreep in het midden vast. Eerste reiniging • Verwijder alle onderdelen van het apparaat. • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik worden. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". Voorverwarmen Zet de oven op de maximum temperatuur en laat de oven 45 minuten werken, om eventuele restanten van het oppervlak weg te branden. De accessoires kunnen heter worden dan tijdens normaal gebruik. Tijdens deze periode kunt u een bepaalde geur ruiken. Dit is normaal. Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is. Let op! Gebruik geen schuurmiddelen! De oppervlakken zouden beschadigd kunnen Dagelijks gebruik Het apparaat aan- en uitzetten 1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar de benodigde temperatuur (tussen 50°C en 250°C). Het stroomindicatielampje gaat aan als het apparaat in werking is. Het temperatuurdisplay is aan zolang de oventemperatuur stijgt. 2. 3. Draai om meer warmte te hebben van de boven- of onderkant van het apparaat de knop van de ovenfuncties naar of . Draai, om het apparaat uit te schakelen, de functieknop van de oven op de uitstand. Ovenfuncties Ovenfunctie 50-250 Toepassing UIT-stand Het apparaat staat UIT. Ovenlampje Brandt ook als er geen functie is ingeschakeld. Afstelling van het temperatuurbereik voor conventioneel koken. Een temperatuur instellen voor conventioneel koken. Verwarmt de oven met zowel het bovenste als het onderste verwarmingselement. Voor bakken en braden op één ovenniveau. Onderste verwarmingselement Verwarmt alleen van de onderkant van de oven. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Bovenste verwarmingselement Verwarmt alleen van de bovenkant van de oven. Voor het afbakken van gaar eten. Kookzones U bedient de kookplaat die u met de oven hebt geïnstalleerd met behulp van de knoppen voor de kookzones. Voor meer informatie over de kookplaat raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de kookplaat. 6 Belangrijk! U dient het hoofdstuk Veiligheid te lezen in de gebruiksaanwijzing van de kookplaat. www.zanussi.com Kookstanden Veiligheidsthermostaat Toets 0 1-3 1. 2. Functie Uit-stand Kookstanden (1 = laagste kookstand; 3= hoogste kookstand) Tussenstanden zijn mogelijk tussen 0 - 3. Draai de bedieningsknop in de gewenste kookstand. Zet de bedieningsknop op stand '0' om het kookproces uit te schakelen. Koelventilator Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Als u het apparaat uit zet, gaat de koelventilator uit. De veiligheidsthermostaat is een thermische uitschakeling in een actieve thermostaat. Om schade door gevaarlijke oververhitting van de oventhermostaat te verhinderen, beschikt de oven over een veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer afsluit. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Waarschuwing! De veiligheidsthermostaat werkt enkel indien de oventhermostaat niet correct werkt. Als dit gebeurt, is de oventemperatuur zeer hoog en kunnen alle gerechten verbranden. U moet onmiddellijk contact nemen met de serviceafdeling om de oventhermostaat te vervangen. Nuttige aanwijzingen en tips Waarschuwing! Sluit altijd de ovendeur tijdens de bereiding. Plaats geen bakplaten, potten, etc. op de bodem van de oven om beschadiging van het email te voorkomen. Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren van accessoires om beschadiging van het email te voorkomen. • De oven heeft vier inschuifniveaus. Tel de inschuifniveaus vanaf de onderkant van de oven. • U kunt verschillende gerechten op twee niveaus tegelijk bereiden. Plaats de bakplaten op niveau 1 en 3. • De oven is voorzien van een speciaal systeem dat voor luchtcirculatie zorgt en de stoom continu recycleert. Met dit systeem kunt u gerechten in een stoomomgeving bereiden en het voedsel zacht van binnen en knapperig van buiten houden. Hierdoor worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. www.zanussi.com • Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren condenseren. Dit is normaal. Ga altijd achteruit als u de ovendeur opent tijdens de bereiding. Om condensvorming te voorkomen kunt u de oven het beste 10 minuten voor de bereiding inschakelen. • Neem vocht af na elk gebruik van het apparaat. Taarten bakken • De beste temperatuur voor het bereiden van gebak is tussen de 150 °C en 200 °C. • Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor. • Doe de ovendeur niet open voordat driekwart van de ingestelde baktijd is verstreken. • Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt, houd dan één niveau vrij tussen de platen. Vlees en vis bereiden • Bereid geen vlees met een gewicht van minder dan 1 kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden maakt het vlees droog. • Om rood vlees aan de buitenkant goed gaar en toch sappig te krijgen, dient u de temperatuur in te stellen op 200 °C-250 °C. 7 • Voor wit vlees, gevogelte en vis, stelt u de temperatuur in op 150 °C - 175 °C. • Gebruik een lekbak voor zeer vet voedsel, om te voorkomen dat er vlekken op de oven komen die mogelijk permanent zijn. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleesvocht niet wegloopt. • Om te veel rook tijdens het braden in de oven te vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe wanneer het is opgedroogd. Bereidingstijden Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort voedsel, de structuur en het volume. Houd de werking van de oven in de gaten tijdens de eerste keren dat u het apparaat gebruikt. Op die manier ontdekt u de beste instellingen (warmte-instelling, bereidingstijd etc.) voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelheden wanneer u dit apparaat gebruikt. Bereidingstabel Bak- en braadschema Lege oven altijd 10 minuten voor het koken voorverwarmen. GEBAK GERECHT Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min] Schuimtaart 2 180 45-60 Kneden van gerezen deeg 2 180 20-35 Zandtaartdeeg 2 180 20-30 Karnemelk kwarktaart 1 175 60-80 Appelgebak (appeltaart) 1 180 40-60 Strudel 2 175 60-80 Confituurtaart 2 180 45-60 Kleine cakes 2 180 15-25 Koekjes 2 180 10-20 Schuimpjes 2 100 90-120 BROOD EN PIZZA Hoeveelheid [gr] GERECHT Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min] AANTEKENINGEN 1000 Wit brood 1 200 45-60 1 stuk 500 Roggebrood 2 200 30-45 In broodvorm 500 Broodjes 2 200 20-35 8 broodjes 250 Pizza 1 220 20-35 Op platte bakplaat OVENSCHOTELS 8 www.zanussi.com GERECHT Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min] Pastaflan 2 200 40-50 Groenteflan 2 200 45-60 Quiches 2 200 30-45 Lasagne 2 200 45-60 VLEES Hoeveelheid [gr] GERECHT Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min] AANTEKENINGEN 1000 Rundvlees 2 200 50-70 Op ovenrek 1200 Varkensvlees 2 200 100-130 Op ovenrek 1000 Kalfsvlees 2 200 90-120 Op ovenrek 1500 Engelse rosbief 2 220 50-70 Op ovenrek 1200 Lamsvlees 2 200 110-130 Bout 1000 Kip 2 200 60-80 Hele 4000 Kalkoen 2 200 210-240 Hele 1500 Eend 2 175 120-150 Hele 3000 Gans 2 175 150-200 Hele 1200 Haas 2 200 60-80 In stukken Temperatuur [°C] Bereidingstijd [min] AANTEKENINGEN VIS Hoeveelheid [gr] GERECHT 1000 Hele 2 200 40-60 2 vissen 800 Filets 2 200 30-40 4 filets Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Schakel het apparaat uit voordat u het reinigt. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Waarschuwing! Het reinigen van het apparaat met een stoom- of hogedrukreiniger is niet toegestaan. Let op! Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakproducten, scherpe voorwerpen, vlekkenverwijderaars of schuursponsjes. www.zanussi.com Waarschuwing! Reinig de glazen ovendeur niet met schuurmiddelen of metalen schrapers. Het hittebestendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor beschadigen. Let op! Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een ovenspray gebruikt. • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. 9 • Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen. • Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd! De ovendeur reinigen Voordat u de ovendeur reinigt, dient u uit de oven te halen. Waarschuwing! Zorg ervoor dat de glaspanelen afgekoeld zijn voordat u de glazen deur schoonmaakt. Het glas kan anders barsten. Waarschuwing! Als de glaspanelen van de deur beschadigd zijn of krassen hebben, wordt het glas zwak en kan het breken. Als dit het geval is, moet u de glaspanelen vervangen. Neem voor meer instructies contact op het uw plaatselijke Klantenservice. 3 Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (halfopen). Trek hem daarna naar voren en haal hem uit zijn zitting. Leg de deur op een stabiele ondergrond, op een zachte doek Reinig het glaspaneel met een sopje. Droog het paneel voorzichtig af. Als u de deur heeft schoongemaakt, plaatst u deze terug in de oven. Volg hiervoor de stappen in omgekeerde volgorde uit. Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Reinig de ovendeur alleen met een natte spons. Droog hem af met een zachte doek. Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig. Ovenlampje Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel de oven uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit. 1 Open de deur vol- 2 Til de hendels op ledig en houd de de twee scharnieren twee deurscharnieren omhoog en draai ze. vast. 10 Leg een doek op de bodem van de oven om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen. www.zanussi.com Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje schoonmaken 1. Draai het glazen kapje naar links en verwijder het. 2. 3. 4. Reinig het glazen kapje. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300°C hittebestendig ovenlampje. Plaats het afdekglaasje terug. Problemen oplossen Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De kookzones functioneren niet. Raadpleeg de bedieningsinstructies voor het ingebouwde fornuis. De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Zet de oven aan (zie hoofdstuk "Dagelijks gebruik"). De oven wordt niet warm. De zekering in de zekeringenkast is uitgeschakeld. Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer is uitgeschakeld, raadpleeg dan een gekwalificeerd elektricien. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is stuk. Vervang het ovenlampje. Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte. U heeft het gerecht te lang in de oven laten staan. Laat gerechten na afloop van de bereiding niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. Als u het probleem niet zelf kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of met de serviceafdeling. uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. Deze gegevens zijn nodig om u snel en juist te helpen. Deze gegevens vindt u op het typeplaatje (raadpleeg "Productbeschrijving"). • Modelbeschrijving ............... • Productnummer (PNC) ............. • Serienummer (S.N.).............. Belangrijk! Bij foutieve bediening van het apparaat wordt het bezoek van de technicus van de klantenservice of de dealer in rekening gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode. Waarschuwing! De reparatie aan het apparaat mag uitsluitend worden Hints voor apparaten met een metalen voorkant: Als u de deur opent gedurende of direct na het bakken of braden, kan het glas beslaan. Montage Inbouw Waarschuwing! De installatie van het apparaat mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. Als u geen gekwalificeerd of deskundig persoon gebruikt, vervalt de garantie bij het ontstaan van schade. • Voordat u het apparaat inbouwt dient u het te installeren met de geschikte kookplaat uit de tabel. www.zanussi.com Type Maximaal vermogen ZME 2002 6000 W ZK 64 5800 W • Zorg ervoor dat de uitsparingsafmetingen kloppen. • Zorg ervoor dat er een antischokbescherming voor de installatie is. • Volgens de van toepassing zijnde wetgeving, moeten alle onderdelen die voor de antischokbeveiliging zorgen, op een dusdanige 11 manier bevestigd zijn dat deze niet zonder gereedschappen verwijderd kunnen worden. • Sommige delen van de oven staan onder stroom. Sluit het apparaat aan op de meubels en zorg dat er geen vrije ruimtes zijn. Dit voorkomt elektrische schokken, omdat u niet per ongeluk gevaarlijke onderdelen kunt aanraken. • Het apparaat kan met zijn achterkant en één zijkant tegen apparaten of wanden worden geplaatst die hoger zijn dan het apparaat zelf. De andere kant moet daarentegen worden geplaatst tegen meubelen of apparaten die dezelfde hoogte hebben. • Om de oven aan het inbouwmeubel te bevestigen, opent u de ovendeur, plaatst u de vier afstandhouders in de gaten en draait u de vier houten schroeven aan (zie afbeelding). 540 600 A 00 ÷1 80 560 -570 B 560 570 590 20 in 550 m 594 7 Aansluiting aan het elektriciteitsnet Waarschuwing! De elektrische installatie mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. • De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen niet opvolgt. • Volg de veiligheidsvoorschriften op als u het apparaat aard. • Zorg ervoor dat het nominale voltage en het type vermogen op het typeplaatje overeenkomen met het voltage en het vermogen van de stroomvoorziening in uw woning. • Dit apparaat heeft geen stekker en voedingskabel. • Alle elektrische onderdelen moeten worden geïnstalleerd of worden vervangen door een 12 • • • • • technicus van de klantenservice of gekwalificeerd persoon. Geschikte kabeltypes: H07RN-F, H05RN-F, H05RR-F, H05VVF, H05V2V2-F (T90), H05BB-F. Gebruik altijd een correct geïnstalleerd schokvrij stopcontact. Gebruik geen meerwegstekkers, -aansluitingen en verlengkabels. Er kan brand ontstaan. Zorg ervoor dat een monteur na installatie eenvoudig toegang heeft tot de oven voor reparatie- of onderhoudswerkzaamheden. Trek niet aan het snoer om het apparaat los te koppelen van de netvoeding. Trek altijd aan de stekker. www.zanussi.com • Sluit het apparaat aan op de netvoeding met een voorziening waarmee het apparaat kan worden losgekoppeld van alle polen van de netvoeding, met een contactopening van mi- nimaal 3 mm, bijv. een veiligheidsschakelaar of zekering. • Informatie over de spanning staat op het typeplaatje (zie "Productbeschrijving"). Milieubescherming Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt gekocht. www.zanussi.com Verpakkingsmaterialen De materialen die voorzien zijn van het symbool kunnen gerecycled worden. Gooi de verpakking in een geschikte verzamelcontainer om het te recyclen. Afdanken van het apparaat 1. Trek de stekker uit het stopcontact. 2. Snijd het netsnoer door en gooi het weg. 3. Verwijder de deurvergrendeling. Hierdoor wordt voorkomen dat kinderen zich kunnen opsluiten in het apparaat. Er bestaat een gevaar voor verstikking. 13
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Zanussi ZOU233X Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding