Zanussi ZCV660MW Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
Gebruiksaanwijzing 2
FR
Notice d'utilisation 22
Fornuis
Cuisinière
ZCV660M
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips _ _ 8
Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ 9
Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 10
Oven - Klokfuncties _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ 12
Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ 17
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 18
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 19
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 21
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en ge-
bruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor let-
sel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de
instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente
invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ou-
der en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of ver-
standelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, in-
dien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het
in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij
aan dit te activeren.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinde-
ren zonder toezicht.
Algemene veiligheid
• Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet
tijdens gebruik. De verwarmingselementen niet aanraken.
2
www.zanussi.com
• Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart af-
standbedieningssysteem.
• Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan ge-
vaarlijk zijn en brandgevaar opleveren.
• Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in plaats
daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met een deksel
of blusdeken.
• Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
• Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels mo-
gen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze heet
kunnen worden.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen
krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kun-
nen breken.
• Als de glaskeramische oppervlakte gebarsten is, schakel het ap-
paraat dan uit om het risico op elektrische schokken te voorko-
men.
Veiligheidsvoorschriften
Montage
Waarschuwing! Alleen een erkende
installatietechnicus mag het apparaat
installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd appa-
raat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn mee-
geleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veilig-
heidshandschoenen.
• Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
• Houd de minimumafstand naar andere appa-
raten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
• De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde hoog-
te.
• Installeer het apparaat niet op een platform.
• Installeer het apparaat niet naast een deur of
onder een raam. Dit voorkomt dat hete pen-
nen van het apparaat vallen als de deur of
het raam wordt geopend.
Waarschuwing! Installeer een stabilisator
om te voorkomen dat het apparaat kantelt.
Raadpleeg de installatiegids.
3
www.zanussi.com
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Waarschuwing! Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op het
typeplaatje overeenkomt met de stroomvoor-
ziening. Zo niet, neem dan contact op met
een elektromonteur.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en verleng-
snoeren.
• Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet be-
schadigt. Neem contact op met de service-
afdeling of een elektromonteur om een be-
schadigde hoofdkabel te vervangen.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat, met name niet
als deze heet is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
• Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen (schroefze-
keringen moeten uit de houder worden ver-
wijderd), aardlekschakelaars en contactge-
vers.
• De elektrische installatie moet een isolatieap-
paraat bevatten waardoor het apparaat volle-
dig van het lichtnet afgesloten kan worden.
Het isolatieapparaat moet een contactope-
ning hebben met een minimale breedte van 3
mm.
Gebruik
Waarschuwing! Gevaar op letsel,
brandwonden of elektrische schokken
• Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke
omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet on-
beheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het
in werking is. Raak de verwarmingselemen-
ten in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
ovenhandschoenen om accessoires of kook-
gerei te plaatsen of verwijderen.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte handen of
als het contact maakt met water.
• Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
• Bedien het apparaat niet met een externe ti-
mer of een apart afstandbedieningssysteem.
• Houd de deur van het apparaat altijd dicht
als het apparaat in werking is.
• Leg geen bestek of pandeksels op de kook-
zones. Ze worden heet.
• Zet de kookzone op "uit" na elk gebruik.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
• Sluit het apparaat direct af van de stroom-
toevoer als het oppervlak van het apparaat
gebroken is. Dit om elektrische schokken te
voorkomen.
Waarschuwing! Brand- of
explosiegevaar.
• Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare
damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde
voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u
er mee kookt.
4
www.zanussi.com
• De dampen die hete olie afgeeft kunnen
spontane ontbranding veroorzaken.
• Gebruikte olie die voedselresten bevat kan
brand veroorzaken bij een lagere temperatuur
dan olie die voor de eerste keer wordt ge-
bruikt.
• Plaats geen ontvlambare producten of items
die vochtig zijn door ontvlambare producten
in, bij of op het apparaat.
• Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
• Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
• Probeer een brand niet te blussen met water.
Haal het apparaat uit het stopcontact en dek
de vlammen af met een deksel of blusdeken.
Waarschuwing! Risico op schade aan
het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het email te
voorkomen:
– Zet geen kookgerei of andere voorwerpen
direct op de bodem van het apparaat.
– Leg geen aluminiumfolie op de bodem van
het apparaat.
– Plaats geen water direct in het hete appa-
raat.
– haal vochthoudende schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met koken.
– Wees voorzichtig bij het verwijderen of be-
vestigen van accessoires.
• Verkleuring van het email heeft geen onge-
wenst effect op de werking van het apparaat.
Dit is geen defect dat geldt voor het recht op
garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
• Zet geen hete pannen op het bedieningspa-
neel.
• Laat kookgerei niet droogkoken.
• Laat geen voorwerpen of kookgerei op het
apparaat vallen. Het oppervlak kan beschadi-
gen.
• Activeer de kookzones niet met lege pannen
of zonder pannen erop.
• Geen aluminiumfolie op het apparaat leggen.
• Pannen van gietijzer, aluminium of met be-
schadigde bodems kunnen krassen veroor-
zaken in het glaskeramiek. Til deze voorwer-
pen altijd op als u ze moet verplaatsen op het
kookoppervlak.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Gevaar voor letsel,
brand en schade aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de stekker
uit het stopcontact voordat u onderhouds-
handelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als de-
ze beschadigd zijn. Neem contact op met de
service-afdeling.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van de
deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
• Reinig het apparaat regelmatig om te voorko-
men dat het materiaal van het oppervlak ach-
teruitgaat.
• Resterend vet of voedsel in het apparaat kan
brand veroorzaken.
• Maak het apparaat schoon met een vochtige,
zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoon-
maakmiddelen. Gebruik geen schuurmidde-
len, schuursponsjes, oplosmiddelen of meta-
len voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch emaille (indien van
toepassing) met een schoonmaakmiddel.
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit ap-
paraat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet
voor andere doeleinden.
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
5
www.zanussi.com
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde specifi-
caties.
Servicedienst
• Contact opnemen met de klantenservice
voor reparatie van het apparaat. Wij raden
uitsluitend het gebruik van originele onderde-
len aan.
Verwijdering
Waarschuwing! Gevaar voor letsel of
verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat
kinderen en huisdieren opgesloten raken in
het apparaat.
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
1
12
2 4 5
7
6
8
9
10
11
1
2
3
4
3
1
Bedieningspaneel
2
Toetsen voor de kookplaat
3
Elektronische tijdschakelklok
4
Knop voor de temperatuur
5
Temperatuurweergave
6
Bedieningsweergave kookplaat
7
Knop voor de ovenfuncties
8
Grill
9
Ovenlampje
10
Ventilator
11
Typeplaatje
12
Rekstanden
6
www.zanussi.com
Indeling kookplaat
120 mm
180 mm
120 mm
180 mm
140 mm
140 mm
5 4
1 2
3
1
Enkele kookzone 1200 W
2
Tweekringskookzone 1700/700 W
3
Enkele kookzone 1200 W
4
Restwarmte-indicatie
5
Tweekringskookzone 1700/700 W
Accessoires
• Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
• Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
• Opslagruimte
Onder de ovenruimte bevindt zich een be-
waarcompartiment.
Om het compartiment te gebruiken, tilt u de
deur omhoog en trek vervolgens naar bene-
den.
Waarschuwing! Het
bewaarcompartiment kan heet worden als
het apparaat aan is.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
Let op! Pak, om de deur te openen, altijd
de handgreep in het midden vast.
Eerste reiniging
• Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
• Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen! De
oppervlakken zouden beschadigd kunnen
worden. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
Tijd instellen
De oven werkt pas als u de tijd heeft inge-
steld.
Na aansluiting van het apparaat op het stop-
contact en na een stroomstoring knippert het
display automatisch.
Druk op de toets Selectie. Het symbool timer
actief gaat branden. Gebruik de " +" of " -"-
toets om de huidige tijd in te stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen
en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag
weer.
7
www.zanussi.com
Voor een tijdswijziging moet u niet gelijktij-
dig een automatische functie (Bereidings-
duur of Einde ) instellen.
Voorverwarmen
1.
Stel de functie
en de maximumtempera-
tuur in.
2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten
werken.
3.
Stel de functie
en de maximumtempera-
tuur in.
4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten
werken.
Dit is om eventuele restanten van het ovenop-
pervlak weg te branden. De accessoires kun-
nen heter worden dan bij normaal gebruik. Ge-
durende deze periode kunnen geurtjes en rook
worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er
voldoende luchtcirculatie is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
Verwarmingsstanden
Bedienings-
knop
Functie
Uit-stand
1 - 9
Verwarmingsstanden
(1 - laagste kookstand; 9 -
hoogste kookstand)
1. Draai de bedieningsknop in de gewenste
kookstand. Het controlelampje van de
kookplaat gaat branden.
2.
Zet de bedieningsknop op de
-stand
om het kookproces te voltooien. Als alle
kookzones zijn uitgeschakeld, gaat het indi-
catielampje van de kookplaat uit.
Gebruik de restwarmte om het energiever-
bruik te verlagen. Zet de kookzone onge-
veer 5 - 10 minuten voordat het koken is vol-
tooid uit.
Gebruik van de dubbele zone
Waarschuwing! Draai de
bedieningsknop met de dubbele zone naar
rechts om de dubbele zone aan te zetten (draai
het niet door naar de stoppositie).
1. Draai de bedieningsknop naar rechts - in
stand '9'.
2. Draai de bedieningsknop langzaam naar
symbool
totdat u een klik hoort.
Op dit moment zijn de twee kookzones
aan.
3. Raadpleeg 'Kookstanden' om de nodige
kookstanden in te stellen.
Restwarmte-indicatie
De restwarmte-indicatie gaat branden wanneer
een kookzone heet is.
Waarschuwing! Verbrandingsgevaar
door restwarmte!
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
Kookgerei
• De bodem van het kookgerei moet zo
dik en vlak mogelijk zijn.
• Kookgerei gemaakt van geëmailleerd
staal of met aluminium of kopperen bo-
dems, kunnen tot verkleuringen leiden
van de glazen keramische kookplaat.
Energie besparen
8
www.zanussi.com
• Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel
op het kookgerei.
• Plaats het kookgerei altijd op de kook-
zone voordat u deze inschakelt.
• Schakel voor het einde van de berei-
dingstijd de kookzones uit, om gebruik
te maken van de restwarmte.
• De bodems van de pannen en kookzo-
nes dienen dezelfde afmeting te heb-
ben.
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
Ver-
war-
mings-
stand
Gebruik om: Time
(Tijd)
Tips
1 Bereide gerechten warmhouden naar be-
hoefte
Afdekking
1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade,
gelatine
5-25 min Tussendoor mengen
1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken eier-
en
10-40
min
Met deksel bereiden.
2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en
gerechten op melkbasis, reeds bereide ge-
rechten opwarmen
25-50
min
Voeg minstens tweemaal zoveel vloei-
stof toe als rijst; melkgerechten tijdens
het bereiden tussendoor roeren
3-4 Stomen van groenten, vis en vlees 20-45
min
Voeg een paar eetlepels vocht toe
4-5 Aardappelen stomen 20-60
min
Gebruik max. ¼ l water voor 750 g
aardappelen
4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voed-
sel, stoofschotels en soepen
60-150
min
Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten
6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu
van kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes,
lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts
naar be-
hoefte
Halverwege de bereidingstijd omdraai-
en.
7-8 Door-en-door gebraden, rösties, lenden-
biefstukken, steaks
5-15 min Halverwege de bereidingstijd omdraai-
en.
9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (gou-
lash, stoofvlees), frituren van patat
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
Reinig het apparaat na elk gebruik.
Gebruik altijd kookgerei met een schone bo-
dem.
Krassen of donkere vlekken in de glaskera-
miek hebben geen invloed op de werking
van het apparaat.
Vuil verwijderen:
1. – Verwijder direct:gesmolten plastic, ge-
smolten folie en suikerhoudende gerech-
ten. Anders kan het vuil het apparaat be-
schadigen. Gebruik een speciale schra-
per voor de glazen plaat. Plaats de
schraper schuin op de glazen plaat en
verwijder resten door het blad over het
oppervlak te schuiven.
9
www.zanussi.com
– Verwijder nadat het apparaat vol-
doende is afgekoeld:kalkvlekken, wa-
terkringen, vetvlekken, glimmende me-
taalachtige verkleuringen. Gebruik een
speciaal schoonmaakmiddel voor glas-
keramiek of roestvrij staal.
2. Reinig het apparaat met een vochtige doek
en een beetje afwasmiddel.
3. Wrijf het apparaat ten slotte droog met
een schone doek.
Oven - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
2. Zet de temperatuurknop op de gewenste
temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de
temperatuur in het apparaat stijgt.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen de
functieknop van de oven en de thermo-
staatknop op de uit-stand.
Veiligheidsthermostaat
De veiligheidsthermostaat is een thermi-
sche uitschakeling in een actieve thermo-
staat.
Om schade door gevaarlijke oververhitting van
de oventhermostaat te verhinderen, beschikt de
oven over een veiligheidsthermostaat die de
stroomtoevoer afsluit. Zodra de temperatuur is
gedaald, wordt de oven automatisch weer inge-
schakeld.
Waarschuwing! De
veiligheidsthermostaat werkt enkel indien
de oventhermostaat niet correct werkt. Als dit
gebeurt, is de oventemperatuur zeer hoog en
kunnen alle gerechten verbranden. U moet
onmiddellijk contact nemen met de service-
afdeling om de oventhermostaat te vervangen.
Ovenfuncties
Ovenfuncties Applicatie
Uit-stand
De oven staat uit.
Traditionele bereiding
Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onder-
ste verwarmingselementen worden gelijktijdig ingeschakeld.
Grill groot
Voor het grillen van platte gerechten in kleine hoeveelheden
in het midden van het rooster. Voor het maken van toast.
Het volledige grillelement wordt geactiveerd. Maximale
temperatuur voor deze functie is 210 °C.
Onderwarmte-element
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem.
Alleen het onderste verwarmingselement is in werking.
Hetelucht
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waar-
voor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan
één roosterhoogte, zonder dat er smaken worden overge-
bracht van het ene naar het andere gerecht.
Ontdooien
Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel. De temperatuur-
knop moet op "Uit" staan.
10
www.zanussi.com
De bakplaat plaatsen
Plaats de bakplaat in het midden van de oven,
tussen de voor- en achterwand. Dit zorgt ervoor
dat de warmte zich voor en achter de bakplaat
kan verspreiden. Zorg dat de bakplaat zoals op
de afbeelding wordt geplaatst, met het hellend
oppervlak achteraan.
Waarschuwing! Duw de bakplaat niet
helemaal tot het einde van de oven. Dit zal
voorkomen dat de warmte rondom de bakplaat
kan circuleren. Het gerecht kan verbranden,
vooral aan de achterzijde van de bakplaat.
Oven - Klokfuncties
Elektronische tijdschakelklok
1 32 4
567
1
Indicator voor de tijdsduur en de eindtijd
2
Tijdindicatie
3
Timer actief lampje
4
Kookwekker lampje
5
Toets " +"
6
Keuzetoets
7
Toets " -"
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker Om de tijd af te tellen (1 min - 23 uur 59 minuten).
Als de ingestelde tijd is verstreken, klinkt er een geluidssignaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
11
www.zanussi.com
Klokfunctie Applicatie
dur Bereidingsduur Instellen hoe lang de oven moet worden gebruikt (1 min - 10 uur).
End Eindtijd Hier stelt u de tijd in wanneer de oven moet worden uitgeschakeld (1 min -
10 uur).
Bereidingsduur en einde kunnen gelijktij-
dig worden gebruikt, wanneer de oven op
een later tijdstip automatisch wordt in- en uit-
geschakeld. Stel eerst de Bereidingsduur en
daarna het Einde in.
De klokfuncties instellen
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot
het gewenste functielampje knippert.
2. Om de tijd in te stellen voor de kookwek-
ker
, Bereidingsduur dur of Einde End,
gebruikt u de "+" of "-"-toets.
De bijbehorende functie gaat branden.
Voor Einde en Bereidingsduur gaat A ook
branden.
Wanneer de tijd is verstreken, knippert het
functielampje en klinkt er gedurende 2 mi-
nuten een geluidsignaal.
Bij de functies Bereidingsduur en Einde
schakelt de oven automatisch uit.
3. Druk op een willekeurige toets om het sig-
naal uit te zetten.
De klokfunctie annuleren
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot
het gewenste functielampje knippert.
2. Druk gelijktijdig op de toetsen "-" en "+".
De klokfunctie gaat na een paar seconden
uit.
Het geluidssignaal wijzigen
1. Houd om het huidige geluidssignaal te ho-
ren de toets "-" ingedrukt.
2. Druk herhaaldelijk op "-" om het geluid te
veranderen.
3. Laat de toets "-" los. Het laatste geluid dat
u instelt is het nieuwe geluid.
Als het apparaat uit het stopcontact wordt ge-
trokken of na een stroomstoring is het geluids-
signaal weer ingesteld op het standaardgeluid.
Oven - Handige aanwijzingen en tips
Let op! Gebruik voor cakes met veel
vocht een diep bakblik. Vruchtensappen
kunnen het emaille beschadigen.
• Het apparaat heeft vier inzetniveaus. Tel de
inzetniveaus vanaf de bodem van het appa-
raat.
• Vocht kan in het apparaat of op de glazen
deuren condenseren. Dit is normaal. Ga altijd
iets terug staan van het apparaat als u de
12
www.zanussi.com
deur van het apparaat tijdens de werking
opent. Om de condens te verminderen, dient
u het apparaat 10 minuten te laten voorver-
warmen.
• Veeg na elk gebruik het vocht van het appa-
raat.
• Plaats geen voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat en bedek het niet met alu-
miniumfolie als u kookt. Dit kan de bakresul-
taten veranderen en de emaillelaag bescha-
digen.
Voor de bereiding van gebak
• Warm de oven ongeveer 10 minuten voor het
bakken voor.
• Doe de ovendeur niet open voordat driekwart
van de baktijd is verstreken.
• Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt,
dient u één niveau ertussen leeg te laten.
Voor de bereiding van vlees en vis
• Bereid geen vlees dat minder weegt dan 1
kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden
maakt het vlees droog.
• Gebruik een lekbak voor erg vet voedsel om
te oven te behoeden voor blijvende vetvlek-
ken.
• Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten
voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er
niet uit stroomt.
• Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje water in
de lekbak gieten. Om rook te vermijden,
voegt u water toe wanneer het is opge-
droogd.
Bereidingstijden
Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort
voedsel, de structuur en het volume.
Houd de werking van de oven in de gaten tij-
dens de eerste keren dat u het apparaat ge-
bruikt. Op die manier ontdekt u de beste instel-
lingen (warmte-instelling, bereidingstijd etc.)
voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelhe-
den wanneer u dit apparaat gebruikt.
Boven + onderwarmte
Gerecht
Type bakplaat en
steunhoogte
Voorverwar-
men (minuten)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Gebakjes (250 g) emailen bakplaat op ni-
veau 3
- 150 25 - 30
Platte cake (1000
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 160 - 170 30 - 35
Koffiebroodjes met
appel (2000 g)
emailen bakplaat op ni-
veau 3
- 170 - 190 40 - 50
Appeltaart
(1200+1200 g)
2 ronde aluminium bak-
platen (diameter: 20 cm)
op niveau 1
15 180 - 200 50 - 60
Kleine cakes (500
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 160 - 180 25 - 30
Biscuittaart zonder
vet (350 g)
1 ronde aluminium bak-
plaat (diameter: 26 cm)
op niveau 1
10 160 - 170 25 - 30
Pannenkoek (1500
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 2
- 160 - 170
45 - 55
1)
Hele kip (1350 g) ovenrek op stand 2, bak-
plaat op stand 1
- 200 - 220 60 - 70
13
www.zanussi.com
Gerecht
Type bakplaat en
steunhoogte
Voorverwar-
men (minuten)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Halve kip (1300 g) ovenrek op stand 3, bak-
plaat op stand 1
- 190 - 210 30 - 35
Gebraden varkens-
kotelet (600 g)
ovenrek op stand 3, bak-
plaat op stand 1
- 190 - 210 30 - 35
Flan (800 g) emailen bakplaat op ni-
veau 2
20 230 - 250 10 - 15
Gevulde gistcake
(1200 g)
emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 - 15 170 - 180 25 - 35
Pizza (1000 g) emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Cheesecake (2600
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 2
- 170 - 190 60 - 70
Zwitserse appelflan
(1900 g)
emailen bakplaat op ni-
veau 1
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Kerstcake (2400 g) emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 - 15 170 - 180
55 - 65
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ronde aluminium bak-
plaat (diameter: 26 cm)
op niveau 1
10 - 15 220 - 230 40 - 50
Boerenbrood (750
+ 750 g)
2 ronde aluminium bak-
platen (diameter: 20 cm)
op niveau 1
18
3)
180 - 200 60 - 70
Roemeense bis-
cuittaart (600 +
600 g)
2 ronde aluminium bak-
platen (lengte: 25 cm) op
niveau 2
10 160 - 170 40 - 50
Roemeense bis-
cuittaart - traditio-
neel (600 + 600 g)
2 ronde aluminium bak-
platen (lengte: 20 cm) op
niveau 2
- 160 - 170 30 - 40
Gistbroodjes (800
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 - 15 200 - 210 10 - 15
Zwitserse rol (500
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 1
10 150 - 170 15 - 20
Meringue (400 g) emailen bakplaat op ni-
veau 2
- 100 - 120 40 - 50
Kruimeltaart (1500
g)
emailen bakplaat op ni-
veau 3
10 - 15 180 - 190 25 - 35
Biscuittaart (600 g) emailen bakplaat op ni-
veau 3
10 160 - 170 25 - 35
Botertaart (600 g) emailen bakplaat op ni-
veau 2
10 180 - 200 20 - 25
1) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven.
2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 10 minuten in de oven.
3) Stel de temperatuur in op 250 °C om voor te verwarmen.
14
www.zanussi.com
Hetelucht
Gerecht
Type bakplaat en
steunhoogte
Voorverwarmen
(minuten)
Temperatuur (°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Gebakjes (250 g) emailen bakplaat
op niveau 3
10 140 - 150 20 - 30
Gebakjes (250 +
250 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
10 140 - 150 25 - 30
Gebakjes (250 +
250 + 250 g)
emailen bakplaat
op niveau 1, 2 en 3
10 150 - 160 30 - 40
Platte cake (500 g) emailen bakplaat
op niveau 2
10 150 - 160 30 - 35
Platte cake (500 +
500 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
10 150 - 160 35 - 45
Platte cake (500 +
500 + 500 g)
emailen bakplaat
op niveau 1, 2 en 4
1)
10 155 - 165 40 - 50
Koffiebroodjes met
appel (2000 g)
emailen bakplaat
op niveau 3
- 170 - 180 40 - 50
Appeltaart (1200 +
1200 g)
2 ronde aluminium
bakplaten (diame-
ter: 20 cm) op ni-
veau 2
- 165 - 175 50 - 60
Kleine cakes (500
g)
emailen bakplaat
op niveau 2
10 150 - 160 20 - 30
Kleine cakes (500
+ 500 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
10 150 - 160 30 - 40
Kleine cakes (500
+ 500 + 500 g)
emailen bakplaat
op niveau 1, 2 en 4
1)
10 150 - 160 35 - 45
Biscuittaart zonder
vet (350 g)
1 ronde aluminium
bakplaat (diameter:
26 cm) op niveau 1
10 150 - 160 20 - 30
Pannenkoek (1.200
g)
emailen bakplaat
op niveau 2
- 150 - 160
30 - 35
2)
Hele kip (1.300 g) ovenrek op stand 2,
bakplaat op stand
1
- 170 - 180 40 - 50
Geroosterd var-
kensvlees (800 g)
ovenrek op stand 2,
bakplaat op stand
1
- 170 - 180 45 - 50
Gevulde gistcake
(1200 g)
emailen bakplaat
op niveau 2
20 - 30 150 - 160 20 - 30
Pizza (1000 +
1000 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
- 180 - 200 30 - 40
15
www.zanussi.com
Gerecht
Type bakplaat en
steunhoogte
Voorverwarmen
(minuten)
Temperatuur (°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Pizza (1000 g) emailen bakplaat
op niveau 2
- 190 - 200 25 - 35
Cheesecake (2600
g)
emailen bakplaat
op niveau 1
- 160 - 170 40 - 50
Zwitserse appelflan
(1900 g)
emailen bakplaat
op niveau 2
10 - 15 180 - 200 30 - 40
Kerstcake (2400 g) emailen bakplaat
op niveau 2
10 150 - 160
35 - 40
2)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 ronde aluminium
bakplaat (diameter:
26 cm) op niveau 2
10 - 15 190 - 210 30 - 40
Boerenbrood (750
+ 750 g)
2 ronde aluminium
bakplaten (diame-
ter: 20 cm) op ni-
veau 1
15 - 20
3)
160 - 170 40 - 50
Roemeense bis-
cuittaart (600 +
600 g)
2 ronde aluminium
bakplaten (diame-
ter: 25 cm) op ni-
veau 2
10 - 15 155 - 165 40 - 50
Roemeense bis-
cuittaart - traditio-
neel (600 + 600 g)
2 ronde aluminium
bakplaten (diame-
ter: 20 cm) op ni-
veau 2
- 150 - 160 30 - 40
Gistbroodjes (800
g)
emailen bakplaat
op niveau 3
15 180 - 200 10 - 15
Gistbroodjes (800
+ 800 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
15 180 - 200 15 - 20
Zwitserse rol (500
g)
emailen bakplaat
op niveau 3
10 150 - 160 15 - 25
Meringue (400 g) emailen bakplaat
op niveau 2
- 110 - 120 30 - 40
Meringue (400 +
400 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
- 110 - 120 45 - 55
Meringue (400 +
400 + 400 g)
emailen bakplaat
op niveau 1, 2 en 4
1)
- 115 - 125 55 - 65
Kruimeltaart (1500
g)
emailen bakplaat
op niveau 3
- 160 - 170 25 - 35
Biscuittaart (600 g) emailen bakplaat
op niveau 2
10 150 - 160 25 - 35
Botertaart (600 +
600 g)
emailen bakplaat
op niveau 1 en 3
10 160 - 170 25 - 35
1) Als de taart op stand 4 klaar is, haal de taart eruit en zet de taart van stand 1 erin. Nog 10 minuten bakken.
2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven.
16
www.zanussi.com
3) Stel de temperatuur in op 250 °C om voor te verwarmen.
Oven - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
• Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
• Gebruik voor de metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk ge-
bruik. Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet
aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
• Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een warm
sopje en een reinigingsmiddel en laat ze dro-
gen.
• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoon gemaakt met een agressieve
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de
antiaanbaklaag onherstelbaar worden be-
schadigd!
De ovendeur reinigen
De ovendeur is uitgerust met twee glasplaten
die achter elkaar zijn geplaatst. Om het reinigen
te vergemakkelijken verwijdert u de ovendeur.
Waarschuwing! De ovendeur kan
dichtslaan als u het binnenste glaspaneel
probeert te verwijderen en de deur nog
gemonteerd is.
Waarschuwing! Zorg dat het glas is
afgekoeld voordat u de deur schoonmaakt.
Het glas zou kunnen barsten.
Waarschuwing! Als de glasplaten
beschadigd raken of bekrast worden,
worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit
te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer
informatie, neemt u contact op met de service
afdeling.
De ovendeur en de glasplaat verwijderen
1
Open de deur vol-
ledig en houd de
twee deurscharnieren
vast.
2
Til de hendels op
de twee scharnieren
omhoog en draai ze.
3
Sluit de ovendeur
in de eerste ope-
ningsstand (half-
open). Trek hem
daarna naar voren en
haal hem uit zijn zit-
ting.
1
1
4
Leg de deur op
een stabiele onder-
grond, op een zachte
doek.
Gebruik een schroe-
vendraaier om de 2
schroeven aan de on-
derzijde van de deur
te verwijderen.
Belangrijk! Raak de
schroeven niet kwijt.
17
www.zanussi.com
3
2
2
5
Gebruik een
kunststoffen of hou-
ten spatel - of gelijk-
aardig - om de bin-
nendeur te openen.
Houd de buitendeur
vast en druk de bin-
nendeur tegen de bo-
venste rand van de
deur.
6
Hef de binnen-
deur op.
7
Maak de binnen-
zijde van de deur
schoon.
Reinig de glasplaat
met een sopje. Droog
het paneel voorzichtig
af.
Waarschuwing! Reinig de glasplaat
alleen met een sopje. Schuurmiddelen,
vlekkenverwijderaars en scherpe voorwerpen
(zoals messen of krabbers) kunnen het glas
beschadigen.
De deur en de glasplaat terugplaatsen
Wanneer u klaar bent met reinigen, plaatst u de
ovendeur terug. Om dit te doen moet u de
stappen in omgekeerde volgorde uitvoeren.
4
4
5
5
6
Ovenlampje
Waarschuwing! Wees voorzichtig bij het
vervangen van het ovenlampje. Schakel
het apparaat altijd uit alvorens u het lampje gaat
vervangen. Er bestaat risico op elektrische
schokken.
Waarschuwing! De lampjes die in dit
apparaat worden gebruikt, zijn speciale
lampjes voor huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet om kamers of delen van kamers in het
huis te verlichten. Als u een lampje moet
vervangen, moet het reservelampje hetzelfde
vermogen hebben en uitsluitend geschikt zijn
voor gebruik in huishoudelijke apparaten.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel het apparaat uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringen-
kast, of schakel de stroomonderbreker uit.
• Leg een doek op de bodem van de oven.
Hierdoor voorkomt u schade aan het oven-
lampje en de glazen afdekking.
Het ovenlampje vervangen:
1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich
aan de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang het ovenlampje met een relevant,
tegen 300 °C hittebestendig ovenlampje.
Gebruik uitsluitend hetzelfde ovenlamptype
als het reservelampje. Het moet hetzelfde
vermogen hebben en uitsluitend geschikt
zijn voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten.
4. Plaats het afdekglas terug.
Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is
doorgebrand.
Controleer de zekering. Als de ze-
kering meer dan een keer door-
slaat, raadpleeg dan een bevoeg-
de elektricien.
18
www.zanussi.com
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookplaat werkt niet. De kookstand is niet ingesteld. Stel de kookstand in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellingen
juist zijn.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Op het display verschijnen "0.00"
en "LED".
Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok weer in.
De restwarmte-indicator gaat niet
aan.
De kookzone is niet heet, omdat
hij slechts kortstondig is gebruikt.
Als de kookzone heet moet zijn,
neem dan contact op met de klan-
tenservice.
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de oven.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten in
de oven staan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of de
klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be-
vindt zich aan de voorkant van de binnenkant
van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan
een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
19
www.zanussi.com
B
A
Minimum afstanden
Afmeting mm
A 690
B 150
Technische gegevens
Afmetingen
Hoogte 858 mm
Breedte 600 mm
Diepte 600 mm
Totaal elektrisch vermo-
gen
7635 W
Spanning 230 V
Frequentie 50 Hz
Waterpas zetten
Gebruik de pootjes aan de onderkant van het
apparaat om het op gelijke hoogte te brengen
met andere meubels
Anti-kantelbescherming
Waarschuwing! U moet de anti-
kantelbescherming installeren. Installeer
de anti-kantelbescherming om te voorkomen
dat het apparaat valt bij een incorrecte lading.
Waarschuwing! Uw apparaat is voorzien
van het symbool weergegeven in de
afbeelding (indien van toepassing) om u te
herinneren aan de montage van de anti-
kantelbescherming.
Belangrijk! Zorg dat u de anti-
kantelbescherming op de correcte hoogte
installeert.
20
www.zanussi.com
110-115
mm
232- 237
mm
Het installeren van de anti-
kantelbescherming
1. Stel de correcte hoogte in en bepaal waar
op het apparaat u de anti-kantelbescher-
ming gaat plaatsen.
2. Zorg ervoor dat het oppervlak achter het
apparaat glad is.
3. Installeer de anti-kantelbescherming
232-237 mm onder het bovenvlak van het
apparaat en 110-115 mm van de zijkant
van het apparaat in de ronde opening op
een steun. Schroef de beveiliging stevig in
solide materiaal of gebruik geschikte ver-
steviging (muur).
4. U vindt het gat aan de linkerachterkant van
het apparaat. Zie de afbeelding.
5. Als u de afmetingen van het fornuis hebt
gewijzigd, dan moet u de anti-kantelbe-
scherming correct uitlijnen.
Belangrijk! Als de afstand tussen de
aanrechtkastjes groter is dan de breedte van
het apparaat, moet u de zijmaten aanpassen als
u het apparaat wilt centreren.
Elektrische installatie
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien
u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofd-
stuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en
netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H05 RR-F met correc-
te doorsnede.
Waarschuwing! Alvorens u het netsnoer
op de terminal aansluit, meet de spanning
tussen de fasen in het stroomnet van uw huis.
Raadpleeg vervolgens het aansluitingslabel aan
de achterzijde van het apparaat om de juiste
elektrische montage te gebruiken
Deze volgorde van stappen voorkomt
montagefouten en schade aan de elektrische
onderdelen van het apparaat.
De stroomkabel mag het onderdeel van
het apparaat dat getoond wordt in de illu-
stratie niet raken.
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een verzamelpunt
waar elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de juiste manier wordt verwijderd,
voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor
mens en milieu die zich zouden kunnen
voordoen in geval van verkeerde
afvalverwerking. Voor gedetailleerdere
informatie over het recyclen van dit product,
kunt u contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriende-
lijk en geschikt voor hergebruik Kunststofonder-
delen worden aangeduid met internationale af-
kortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde
containers van uw vuilnisophaaldienst.
21
www.zanussi.com

Documenttranscriptie

NL FR Gebruiksaanwijzing Notice d'utilisation Fornuis Cuisinière ZCV660M 2 22 Inhoud Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips _ _ Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ 2 3 6 7 8 8 9 Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Oven - Klokfuncties _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 10 11 12 17 18 19 21 Wijzigingen voorbehouden. Veiligheidsinformatie Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. • Laat kinderen niet met het apparaat spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. • Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren. • Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. Algemene veiligheid • Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. De verwarmingselementen niet aanraken. 2 www.zanussi.com • Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem. • Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan gevaarlijk zijn en brandgevaar opleveren. • Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in plaats daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met een deksel of blusdeken. • Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten. • Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. • Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze heet kunnen worden. • Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. • Als de glaskeramische oppervlakte gebarsten is, schakel het apparaat dan uit om het risico op elektrische schokken te voorkomen. Veiligheidsvoorschriften Montage Waarschuwing! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. • Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. • Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen. • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. www.zanussi.com • Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. • Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. • De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. • Installeer het apparaat niet op een platform. • Installeer het apparaat niet naast een deur of onder een raam. Dit voorkomt dat hete pennen van het apparaat vallen als de deur of het raam wordt geopend. Waarschuwing! Installeer een stabilisator om te voorkomen dat het apparaat kantelt. Raadpleeg de installatiegids. 3 Aansluiting op het elektriciteitsnet Waarschuwing! Gevaar voor brand en elektrische schokken. • Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. • Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. • Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. • Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. • Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de serviceafdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen. • Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. • De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. • Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. • Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. • Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. 4 Gebruik Waarschuwing! Gevaar op letsel, brandwonden of elektrische schokken • Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke omgeving. • De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. • Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. • Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem. • Houd de deur van het apparaat altijd dicht als het apparaat in werking is. • Leg geen bestek of pandeksels op de kookzones. Ze worden heet. • Zet de kookzone op "uit" na elk gebruik. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • Sluit het apparaat direct af van de stroomtoevoer als het oppervlak van het apparaat gebroken is. Dit om elektrische schokken te voorkomen. Waarschuwing! Brand- of explosiegevaar. • Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u er mee kookt. www.zanussi.com • De dampen die hete olie afgeeft kunnen spontane ontbranding veroorzaken. • Gebruikte olie die voedselresten bevat kan brand veroorzaken bij een lagere temperatuur dan olie die voor de eerste keer wordt gebruikt. • Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. • Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. • Probeer een brand niet te blussen met water. Haal het apparaat uit het stopcontact en dek de vlammen af met een deksel of blusdeken. Waarschuwing! Risico op schade aan het apparaat. • Om schade of verkleuring van het email te voorkomen: – Zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. – Leg geen aluminiumfolie op de bodem van het apparaat. – Plaats geen water direct in het hete apparaat. – haal vochthoudende schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. – Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. • Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. • Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. • Zet geen hete pannen op het bedieningspaneel. • Laat kookgerei niet droogkoken. • Laat geen voorwerpen of kookgerei op het apparaat vallen. Het oppervlak kan beschadigen. www.zanussi.com • Activeer de kookzones niet met lege pannen of zonder pannen erop. • Geen aluminiumfolie op het apparaat leggen. • Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde bodems kunnen krassen veroorzaken in het glaskeramiek. Til deze voorwerpen altijd op als u ze moet verplaatsen op het kookoppervlak. Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. • Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de service-afdeling. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! • Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. • Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. • Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. • Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. • Reinig niet het katalytisch emaille (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. Binnenverlichting • De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! 5 • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. • Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. Servicedienst • Contact opnemen met de klantenservice voor reparatie van het apparaat. Wij raden uitsluitend het gebruik van originele onderdelen aan. Waarschuwing! Gevaar voor letsel of verstikking. • Haal de stekker uit het stopcontact. • Snijd het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. • Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. Verwijdering Beschrijving van het product Algemeen overzicht 2 6 7 1 4 12 3 4 5 3 8 9 10 2 1 11 1 Bedieningspaneel 2 Toetsen voor de kookplaat 3 Elektronische tijdschakelklok 4 Knop voor de temperatuur 5 Temperatuurweergave 6 Bedieningsweergave kookplaat 7 Knop voor de ovenfuncties 8 Grill 9 Ovenlampje 10 Ventilator 11 Typeplaatje 12 Rekstanden 6 www.zanussi.com Indeling kookplaat 1 2 140 mm 120 mm 180 mm 3 Enkele kookzone 1200 W 4 Restwarmte-indicatie 120 mm 180 mm 5 1 Enkele kookzone 1200 W 2 Tweekringskookzone 1700/700 W 140 mm 4 5 Tweekringskookzone 1700/700 W 3 Accessoires • Ovenrek Voor servies, bak- en braadvormen. • Vlakke bakplaat Voor gebak en koekjes • Opslagruimte Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarcompartiment. Om het compartiment te gebruiken, tilt u de deur omhoog en trek vervolgens naar beneden. Waarschuwing! Het bewaarcompartiment kan heet worden als het apparaat aan is. Voor het eerste gebruik Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. Let op! Pak, om de deur te openen, altijd de handgreep in het midden vast. Eerste reiniging • Verwijder alle onderdelen van het apparaat. • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik Let op! Gebruik geen schuurmiddelen! De oppervlakken zouden beschadigd kunnen worden. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". Tijd instellen De oven werkt pas als u de tijd heeft ingesteld. www.zanussi.com Na aansluiting van het apparaat op het stopcontact en na een stroomstoring knippert het display automatisch. Druk op de toets Selectie. Het symbool timer actief gaat branden. Gebruik de " +" of " -"toets om de huidige tijd in te stellen. Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag weer. 7 Voor een tijdswijziging moet u niet gelijktijdig een automatische functie (Bereidingsduur of Einde ) instellen. Voorverwarmen 1. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken. 3. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken. Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes en rook worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie is. Kookplaat - Dagelijks gebruik Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. Verwarmingsstanden Bedieningsknop Functie Gebruik van de dubbele zone Waarschuwing! Draai de bedieningsknop met de dubbele zone naar rechts om de dubbele zone aan te zetten (draai het niet door naar de stoppositie). 1. Uit-stand 1-9 Verwarmingsstanden (1 - laagste kookstand; 9 hoogste kookstand) 1. Draai de bedieningsknop in de gewenste kookstand. Het controlelampje van de kookplaat gaat branden. 2. -stand Zet de bedieningsknop op de om het kookproces te voltooien. Als alle kookzones zijn uitgeschakeld, gaat het indicatielampje van de kookplaat uit. Gebruik de restwarmte om het energieverbruik te verlagen. Zet de kookzone ongeveer 5 - 10 minuten voordat het koken is voltooid uit. 2. 3. Draai de bedieningsknop naar rechts - in stand '9'. Draai de bedieningsknop langzaam naar totdat u een klik hoort. symbool Op dit moment zijn de twee kookzones aan. Raadpleeg 'Kookstanden' om de nodige kookstanden in te stellen. Restwarmte-indicatie De restwarmte-indicatie gaat branden wanneer een kookzone heet is. Waarschuwing! Verbrandingsgevaar door restwarmte! Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips Kookgerei Energie besparen • De bodem van het kookgerei moet zo dik en vlak mogelijk zijn. • Kookgerei gemaakt van geëmailleerd staal of met aluminium of kopperen bodems, kunnen tot verkleuringen leiden van de glazen keramische kookplaat. 8 www.zanussi.com • Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel op het kookgerei. • Plaats het kookgerei altijd op de kookzone voordat u deze inschakelt. • Schakel voor het einde van de bereidingstijd de kookzones uit, om gebruik te maken van de restwarmte. Verwarmingsstand Gebruik om: • De bodems van de pannen en kookzones dienen dezelfde afmeting te hebben. Voorbeelden van kooktoepassingen De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. Time (Tijd) Tips 1 Bereide gerechten warmhouden naar behoefte Afdekking 1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade, gelatine 5-25 min Tussendoor mengen 1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken eieren 10-40 min Met deksel bereiden. 2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en gerechten op melkbasis, reeds bereide gerechten opwarmen 25-50 min Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof toe als rijst; melkgerechten tijdens het bereiden tussendoor roeren 3-4 Stomen van groenten, vis en vlees 20-45 min Voeg een paar eetlepels vocht toe 4-5 Aardappelen stomen 20-60 min Gebruik max. ¼ l water voor 750 g aardappelen 4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel, stoofschotels en soepen 60-150 min Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten 6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu van kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes, lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts naar behoefte Halverwege de bereidingstijd omdraaien. 7-8 Door-en-door gebraden, rösties, lendenbiefstukken, steaks 5-15 min Halverwege de bereidingstijd omdraaien. 9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patat Kookplaat - Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. Reinig het apparaat na elk gebruik. Gebruik altijd kookgerei met een schone bodem. Krassen of donkere vlekken in de glaskeramiek hebben geen invloed op de werking van het apparaat. www.zanussi.com Vuil verwijderen: 1. – Verwijder direct:gesmolten plastic, gesmolten folie en suikerhoudende gerechten. Anders kan het vuil het apparaat beschadigen. Gebruik een speciale schraper voor de glazen plaat. Plaats de schraper schuin op de glazen plaat en verwijder resten door het blad over het oppervlak te schuiven. 9 – Verwijder nadat het apparaat voldoende is afgekoeld:kalkvlekken, waterkringen, vetvlekken, glimmende metaalachtige verkleuringen. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor glaskeramiek of roestvrij staal. 2. 3. Reinig het apparaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Wrijf het apparaat ten slotte droog met een schone doek. Oven - Dagelijks gebruik Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. Het apparaat aan- en uitzetten 1. Zet de functieknop van de oven op een ovenfunctie. 2. Zet de temperatuurknop op de gewenste temperatuur. Het temperatuurlampje gaat aan zolang de temperatuur in het apparaat stijgt. 3. Draai om het apparaat uit te schakelen de functieknop van de oven en de thermostaatknop op de uit-stand. Om schade door gevaarlijke oververhitting van de oventhermostaat te verhinderen, beschikt de oven over een veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer afsluit. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Waarschuwing! De veiligheidsthermostaat werkt enkel indien de oventhermostaat niet correct werkt. Als dit gebeurt, is de oventemperatuur zeer hoog en kunnen alle gerechten verbranden. U moet onmiddellijk contact nemen met de serviceafdeling om de oventhermostaat te vervangen. Veiligheidsthermostaat De veiligheidsthermostaat is een thermische uitschakeling in een actieve thermostaat. Ovenfuncties Ovenfuncties Uit-stand Traditionele bereiding Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onderste verwarmingselementen worden gelijktijdig ingeschakeld. Grill groot Voor het grillen van platte gerechten in kleine hoeveelheden in het midden van het rooster. Voor het maken van toast. Het volledige grillelement wordt geactiveerd. Maximale temperatuur voor deze functie is 210 °C. Onderwarmte-element 10 Applicatie De oven staat uit. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Alleen het onderste verwarmingselement is in werking. Hetelucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één roosterhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel. De temperatuurknop moet op "Uit" staan. www.zanussi.com De bakplaat plaatsen Plaats de bakplaat in het midden van de oven, tussen de voor- en achterwand. Dit zorgt ervoor dat de warmte zich voor en achter de bakplaat kan verspreiden. Zorg dat de bakplaat zoals op de afbeelding wordt geplaatst, met het hellend oppervlak achteraan. Waarschuwing! Duw de bakplaat niet helemaal tot het einde van de oven. Dit zal voorkomen dat de warmte rondom de bakplaat kan circuleren. Het gerecht kan verbranden, vooral aan de achterzijde van de bakplaat. Oven - Klokfuncties Elektronische tijdschakelklok 1 2 3 4 1 Indicator voor de tijdsduur en de eindtijd 2 Tijdindicatie 3 Timer actief lampje 4 Kookwekker lampje 5 Toets " +" 6 Keuzetoets 7 Toets " -" 7 6 Klokfunctie Kookwekker www.zanussi.com 5 Applicatie Om de tijd af te tellen (1 min - 23 uur 59 minuten). Als de ingestelde tijd is verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven. 11 Klokfunctie dur Bereidingsduur End Eindtijd Applicatie Instellen hoe lang de oven moet worden gebruikt (1 min - 10 uur). Hier stelt u de tijd in wanneer de oven moet worden uitgeschakeld (1 min 10 uur). Bereidingsduur en einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt, wanneer de oven op een later tijdstip automatisch wordt in- en uit- geschakeld. Stel eerst de Bereidingsduur en daarna het Einde in. De klokfuncties instellen 1. 2. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert. Om de tijd in te stellen voor de kookwek, Bereidingsduur dur of Einde End, ker gebruikt u de "+" of "-"-toets. De bijbehorende functie gaat branden. Voor Einde en Bereidingsduur gaat A ook branden. Wanneer de tijd is verstreken, knippert het functielampje en klinkt er gedurende 2 minuten een geluidsignaal. Bij de functies Bereidingsduur en Einde schakelt de oven automatisch uit. 3. De klokfunctie annuleren 1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert. 2. Druk gelijktijdig op de toetsen "-" en "+". De klokfunctie gaat na een paar seconden uit. Het geluidssignaal wijzigen 1. Houd om het huidige geluidssignaal te horen de toets "-" ingedrukt. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten. 2. Druk herhaaldelijk op "-" om het geluid te veranderen. 3. Laat de toets "-" los. Het laatste geluid dat u instelt is het nieuwe geluid. Als het apparaat uit het stopcontact wordt getrokken of na een stroomstoring is het geluidssignaal weer ingesteld op het standaardgeluid. Oven - Handige aanwijzingen en tips Let op! Gebruik voor cakes met veel vocht een diep bakblik. Vruchtensappen kunnen het emaille beschadigen. 12 • Het apparaat heeft vier inzetniveaus. Tel de inzetniveaus vanaf de bodem van het apparaat. • Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren condenseren. Dit is normaal. Ga altijd iets terug staan van het apparaat als u de www.zanussi.com deur van het apparaat tijdens de werking opent. Om de condens te verminderen, dient u het apparaat 10 minuten te laten voorverwarmen. • Veeg na elk gebruik het vocht van het apparaat. • Plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het apparaat en bedek het niet met aluminiumfolie als u kookt. Dit kan de bakresultaten veranderen en de emaillelaag beschadigen. • Gebruik een lekbak voor erg vet voedsel om te oven te behoeden voor blijvende vetvlekken. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit stroomt. • Om te veel rook tijdens het braden in de oven te vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe wanneer het is opgedroogd. Voor de bereiding van gebak • Warm de oven ongeveer 10 minuten voor het bakken voor. • Doe de ovendeur niet open voordat driekwart van de baktijd is verstreken. • Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt, dient u één niveau ertussen leeg te laten. Bereidingstijden Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort voedsel, de structuur en het volume. Houd de werking van de oven in de gaten tijdens de eerste keren dat u het apparaat gebruikt. Op die manier ontdekt u de beste instellingen (warmte-instelling, bereidingstijd etc.) voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelheden wanneer u dit apparaat gebruikt. Voor de bereiding van vlees en vis • Bereid geen vlees dat minder weegt dan 1 kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden maakt het vlees droog. Boven + onderwarmte Gerecht Type bakplaat en steunhoogte Voorverwarmen (minuten) Temperatuur (°C) Bereidingstijd (minuten) Gebakjes (250 g) emailen bakplaat op niveau 3 - 150 25 - 30 Platte cake (1000 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 160 - 170 30 - 35 Koffiebroodjes met appel (2000 g) emailen bakplaat op niveau 3 - 170 - 190 40 - 50 Appeltaart (1200+1200 g) 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) op niveau 1 15 180 - 200 50 - 60 Kleine cakes (500 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 160 - 180 25 - 30 Biscuittaart zonder vet (350 g) 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) op niveau 1 10 160 - 170 25 - 30 Pannenkoek (1500 g) emailen bakplaat op niveau 2 - 160 - 170 45 - 55 1) Hele kip (1350 g) ovenrek op stand 2, bakplaat op stand 1 - 200 - 220 60 - 70 www.zanussi.com 13 Type bakplaat en steunhoogte Voorverwarmen (minuten) Temperatuur (°C) Bereidingstijd (minuten) Halve kip (1300 g) ovenrek op stand 3, bakplaat op stand 1 - 190 - 210 30 - 35 Gebraden varkenskotelet (600 g) ovenrek op stand 3, bakplaat op stand 1 - 190 - 210 30 - 35 Flan (800 g) emailen bakplaat op niveau 2 20 230 - 250 10 - 15 Gevulde gistcake (1200 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 - 15 170 - 180 25 - 35 Pizza (1000 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 - 15 200 - 220 30 - 40 Cheesecake (2600 g) emailen bakplaat op niveau 2 - 170 - 190 60 - 70 Zwitserse appelflan (1900 g) emailen bakplaat op niveau 1 10 - 15 200 - 220 30 - 40 Kerstcake (2400 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 - 15 170 - 180 55 - 65 2) Quiche Lorraine (1000 g) 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) op niveau 1 10 - 15 220 - 230 40 - 50 Boerenbrood (750 + 750 g) 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) op niveau 1 18 3) 180 - 200 60 - 70 Roemeense biscuittaart (600 + 600 g) 2 ronde aluminium bakplaten (lengte: 25 cm) op niveau 2 10 160 - 170 40 - 50 Roemeense biscuittaart - traditioneel (600 + 600 g) 2 ronde aluminium bakplaten (lengte: 20 cm) op niveau 2 - 160 - 170 30 - 40 Gistbroodjes (800 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 - 15 200 - 210 10 - 15 Zwitserse rol (500 g) emailen bakplaat op niveau 1 10 150 - 170 15 - 20 Meringue (400 g) emailen bakplaat op niveau 2 - 100 - 120 40 - 50 Kruimeltaart (1500 g) emailen bakplaat op niveau 3 10 - 15 180 - 190 25 - 35 Biscuittaart (600 g) emailen bakplaat op niveau 3 10 160 - 170 25 - 35 Botertaart (600 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 180 - 200 20 - 25 Gerecht 1) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven. 2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 10 minuten in de oven. 3) Stel de temperatuur in op 250 °C om voor te verwarmen. 14 www.zanussi.com Hetelucht Gerecht Type bakplaat en steunhoogte Voorverwarmen (minuten) Temperatuur (°C) Bereidingstijd (minuten) Gebakjes (250 g) emailen bakplaat op niveau 3 10 140 - 150 20 - 30 Gebakjes (250 + 250 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 10 140 - 150 25 - 30 Gebakjes (250 + 250 + 250 g) emailen bakplaat op niveau 1, 2 en 3 10 150 - 160 30 - 40 Platte cake (500 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 150 - 160 30 - 35 Platte cake (500 + 500 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 10 150 - 160 35 - 45 Platte cake (500 + 500 + 500 g) emailen bakplaat op niveau 1, 2 en 4 10 155 - 165 40 - 50 1) Koffiebroodjes met appel (2000 g) emailen bakplaat op niveau 3 - 170 - 180 40 - 50 Appeltaart (1200 + 1200 g) 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) op niveau 2 - 165 - 175 50 - 60 Kleine cakes (500 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 150 - 160 20 - 30 Kleine cakes (500 + 500 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 10 150 - 160 30 - 40 Kleine cakes (500 + 500 + 500 g) emailen bakplaat op niveau 1, 2 en 4 10 150 - 160 35 - 45 10 150 - 160 20 - 30 1) Biscuittaart zonder vet (350 g) 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) op niveau 1 Pannenkoek (1.200 g) emailen bakplaat op niveau 2 - 150 - 160 30 - 35 2) Hele kip (1.300 g) ovenrek op stand 2, bakplaat op stand 1 - 170 - 180 40 - 50 Geroosterd varkensvlees (800 g) ovenrek op stand 2, bakplaat op stand 1 - 170 - 180 45 - 50 Gevulde gistcake (1200 g) emailen bakplaat op niveau 2 20 - 30 150 - 160 20 - 30 Pizza (1000 + 1000 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 - 180 - 200 30 - 40 www.zanussi.com 15 Gerecht Type bakplaat en steunhoogte Voorverwarmen (minuten) Temperatuur (°C) Bereidingstijd (minuten) Pizza (1000 g) emailen bakplaat op niveau 2 - 190 - 200 25 - 35 Cheesecake (2600 g) emailen bakplaat op niveau 1 - 160 - 170 40 - 50 Zwitserse appelflan (1900 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 - 15 180 - 200 30 - 40 Kerstcake (2400 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 150 - 160 35 - 40 2) Quiche Lorraine (1000 g) 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) op niveau 2 10 - 15 190 - 210 30 - 40 Boerenbrood (750 + 750 g) 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) op niveau 1 15 - 20 3) 160 - 170 40 - 50 Roemeense biscuittaart (600 + 600 g) 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 25 cm) op niveau 2 10 - 15 155 - 165 40 - 50 Roemeense biscuittaart - traditioneel (600 + 600 g) 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) op niveau 2 - 150 - 160 30 - 40 Gistbroodjes (800 g) emailen bakplaat op niveau 3 15 180 - 200 10 - 15 Gistbroodjes (800 + 800 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 15 180 - 200 15 - 20 Zwitserse rol (500 g) emailen bakplaat op niveau 3 10 150 - 160 15 - 25 Meringue (400 g) emailen bakplaat op niveau 2 - 110 - 120 30 - 40 Meringue (400 + 400 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 - 110 - 120 45 - 55 Meringue (400 + 400 + 400 g) emailen bakplaat op niveau 1, 2 en 4 - 115 - 125 55 - 65 1) Kruimeltaart (1500 g) emailen bakplaat op niveau 3 - 160 - 170 25 - 35 Biscuittaart (600 g) emailen bakplaat op niveau 2 10 150 - 160 25 - 35 Botertaart (600 + 600 g) emailen bakplaat op niveau 1 en 3 10 160 - 170 25 - 35 1) Als de taart op stand 4 klaar is, haal de taart eruit en zet de taart van stand 1 erin. Nog 10 minuten bakken. 2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven. 16 www.zanussi.com 3) Stel de temperatuur in op 250 °C om voor te verwarmen. Oven - Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. • Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen. • Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd! De ovendeur reinigen De ovendeur is uitgerust met twee glasplaten die achter elkaar zijn geplaatst. Om het reinigen te vergemakkelijken verwijdert u de ovendeur. Waarschuwing! De ovendeur kan dichtslaan als u het binnenste glaspaneel probeert te verwijderen en de deur nog gemonteerd is. Waarschuwing! Zorg dat het glas is afgekoeld voordat u de deur schoonmaakt. Het glas zou kunnen barsten. De ovendeur en de glasplaat verwijderen 1 Open de deur vol- 2 Til de hendels op de twee scharnieren ledig en houd de twee deurscharnieren omhoog en draai ze. vast. 1 1 3 Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (halfopen). Trek hem daarna naar voren en haal hem uit zijn zitting. 4 Leg de deur op een stabiele ondergrond, op een zachte doek. Gebruik een schroevendraaier om de 2 schroeven aan de onderzijde van de deur te verwijderen. Belangrijk! Raak de schroeven niet kwijt. Waarschuwing! Als de glasplaten beschadigd raken of bekrast worden, worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer informatie, neemt u contact op met de service afdeling. www.zanussi.com 17 3 2 2 5 Gebruik een kunststoffen of houten spatel - of gelijkaardig - om de binnendeur te openen. Houd de buitendeur vast en druk de binnendeur tegen de bovenste rand van de deur. 6 Hef de binnendeur op. 7 Maak de binnenzijde van de deur schoon. Reinig de glasplaat met een sopje. Droog het paneel voorzichtig af. Waarschuwing! Reinig de glasplaat alleen met een sopje. Schuurmiddelen, vlekkenverwijderaars en scherpe voorwerpen (zoals messen of krabbers) kunnen het glas beschadigen. De deur en de glasplaat terugplaatsen Wanneer u klaar bent met reinigen, plaatst u de ovendeur terug. Om dit te doen moet u de stappen in omgekeerde volgorde uitvoeren. 4 4 6 5 5 Ovenlampje Waarschuwing! Wees voorzichtig bij het vervangen van het ovenlampje. Schakel het apparaat altijd uit alvorens u het lampje gaat vervangen. Er bestaat risico op elektrische schokken. Waarschuwing! De lampjes die in dit apparaat worden gebruikt, zijn speciale lampjes voor huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet om kamers of delen van kamers in het huis te verlichten. Als u een lampje moet vervangen, moet het reservelampje hetzelfde vermogen hebben en uitsluitend geschikt zijn voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel het apparaat uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit. • Leg een doek op de bodem van de oven. Hierdoor voorkomt u schade aan het ovenlampje en de glazen afdekking. Het ovenlampje vervangen: 1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich aan de achterkant van de ovenruimte. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang het ovenlampje met een relevant, tegen 300 °C hittebestendig ovenlampje. Gebruik uitsluitend hetzelfde ovenlamptype als het reservelampje. Het moet hetzelfde vermogen hebben en uitsluitend geschikt zijn voor gebruik in huishoudelijke apparaten. 4. Plaats het afdekglas terug. Problemen oplossen Probleem Het apparaat werkt helemaal niet. 18 Mogelijke oorzaak De zekering in de zekeringkast is doorgebrand. Oplossing Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleeg dan een bevoegde elektricien. www.zanussi.com Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De kookplaat werkt niet. De kookstand is niet ingesteld. Stel de kookstand in. De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in. De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Zorg ervoor dat de instellingen juist zijn. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje. Op het display verschijnen "0.00" en "LED". Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok weer in. De restwarmte-indicator gaat niet aan. De kookzone is niet heet, omdat hij slechts kortstondig is gebruikt. Als de kookzone heet moet zijn, neem dan contact op met de klantenservice. Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de oven. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of de klantenservice. De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be- vindt zich aan de voorkant van de binnenkant van de oven. Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren: Model (MOD.) ......................................... Productnummer (PNC) ......................................... Serienummer (S.N.) ......................................... Montage Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. Locatie van het apparaat U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan een of twee zijden en in de hoek plaatsen. www.zanussi.com 19 B A Anti-kantelbescherming Waarschuwing! U moet de antikantelbescherming installeren. Installeer de anti-kantelbescherming om te voorkomen dat het apparaat valt bij een incorrecte lading. Waarschuwing! Uw apparaat is voorzien van het symbool weergegeven in de afbeelding (indien van toepassing) om u te herinneren aan de montage van de antikantelbescherming. Minimum afstanden Afmeting mm A 690 B 150 Technische gegevens Afmetingen Hoogte 858 mm Breedte 600 mm Diepte 600 mm Totaal elektrisch vermogen 7635 W Spanning 230 V Frequentie 50 Hz Waterpas zetten Gebruik de pootjes aan de onderkant van het apparaat om het op gelijke hoogte te brengen met andere meubels 20 Belangrijk! Zorg dat u de antikantelbescherming op de correcte hoogte installeert. www.zanussi.com 110-115 mm 232- 237 mm Het installeren van de antikantelbescherming 1. Stel de correcte hoogte in en bepaal waar op het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat plaatsen. 2. Zorg ervoor dat het oppervlak achter het apparaat glad is. 3. Installeer de anti-kantelbescherming 232-237 mm onder het bovenvlak van het apparaat en 110-115 mm van de zijkant van het apparaat in de ronde opening op een steun. Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (muur). 4. U vindt het gat aan de linkerachterkant van het apparaat. Zie de afbeelding. 5. Als u de afmetingen van het fornuis hebt gewijzigd, dan moet u de anti-kantelbescherming correct uitlijnen. Elektrische installatie De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt. Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en netsnoer. Geschikte kabelsoorten: H05 RR-F met correcte doorsnede. Waarschuwing! Alvorens u het netsnoer op de terminal aansluit, meet de spanning tussen de fasen in het stroomnet van uw huis. Raadpleeg vervolgens het aansluitingslabel aan de achterzijde van het apparaat om de juiste elektrische montage te gebruiken Deze volgorde van stappen voorkomt montagefouten en schade aan de elektrische onderdelen van het apparaat. De stroomkabel mag het onderdeel van het apparaat dat getoond wordt in de illustratie niet raken. Belangrijk! Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt centreren. Milieubescherming Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere www.zanussi.com informatie over het recyclen van dit product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt gekocht. Verpakkingsmateriaal Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst. 21
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Zanussi ZCV660MW Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

in andere talen