6
GENIET VAN KOKEN MET UW NIEUWE 3DELIGE
PANNENSET
Uw nieuwe pannen zijn hoogwaardig, veelzijdig, energie-
eiciënt en gemakkelijk te hanteren. Lees de volgende
instructies voor gebruik en verzorging voordat u dit product
in gebruik neemt om te zorgen dat u er nog lang van kunt
blijven genieten.
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Reinig uw nieuwe pannen met heet water, afwasmiddel
en een spons, doek of borstel. Droog het product om te
voorkomen dat er zich watervlekken vormen.
INSTRUCTIES VOOR CORRECT EN ENERGIEBESPAREND
GEBRUIK
Laat uw pannen tijdens het verwarmen nooit zonder toezicht
achter en warm de pannen nooit lange perioden op terwijl
er niets in zit. Oververhitting kan verkleuring veroorzaken,
maar oefent geen invloed uit op de functie van de pannen.
Extreme oververhitting kan permanente schade aan de
bodem veroorzaken. De kookplaat/het kookelement moet
dezelfde of een kleinere diameter hebben als de bodem van
de pan. Om zo weinig mogelijk warmte te verliezen, wordt het
aangeraden tijdens het koken een deksel op de pan te doen.
De zeer eiciënte warmteverdelingseigenschappen van uw
nieuwe pannen betekenen dat de gerechten goed worden
bereid, zelfs op een middelmatige warmte. Als u de instelling
op het juiste moment reduceert, bespaart u energie en
voorkomt u oververhitting. Vul de pan tot slechts 70-80% om
verbranding, vanwege overgekookte inhoud, te voorkomen.
Voeg zout alleen aan kokend water toe en roer dit door.
Als u zout aan koud water toevoegt, kan dit leiden tot
verkleuring en putcorrosie op het oppervlak.
INDUCTIEKOOKPLATEN
Het risico op oververhitting is met name hoog bij
inductiekookplaten. Warm de pannen langzaam op bij
een middelmatige warmte en houdt te allen tijde toezicht.
Maak geen gebruik van de boost-functie. Er kan een
zoemend of brommend geluid optreden wanneer er hogere
temperatuurinstellingen worden gebruikt. Dit komt door
technische redenen en is geen teken dat de oven of de pan
defect is. Als de diameter van de kookplaat/het kookelement
niet overeenkomt met de diameter van de pan, reageert de
kookplaat mogelijk niet.
GASKOOKPLATEN
Wanneer u op een gaskookplaat kookt, moet u zorgen dat
de gasvlam niet brandt rondom de zijkanten van de bodem
van de pan. Het gebruik van ovenhandschoenen of een
theedoek wordt aanbevolen om brandwonden te voorkomen.
Het gebruik van de pan op een gaskookplaat veroorzaakt
mogelijk verkleuring; dit heeft geen invloed op de functie
van de pan.
REINIGEN EN VERZORGEN
Laat uw pan afkoelen voordat u hem schoonmaakt.
De pan is eenvoudig en gemakkelijk te reinigen. De pan
is vaatwasmachinebestendig. We raden u echter aan
de pan met de hand schoon te maken met warm water,
een beetje afwasmiddel en een zachte doek. Agressieve
reinigingsproducten kunnen de pan beschadigen en
de eigenschappen van de anti-aanbaklaag reduceren.
Ongecoate pan kan aan de binnenkant en de bodem
worden schoongemaakt met de ruwe zijde van een spons
in het geval dit ernstig bevuild is. Om markeringen of
verkleuring op het roestvrij staal te voorkomen, kunt u beter
geen voedselresten op het product laten drogen. Witte of
meerkleurige verkleuring en lagen kunnen worden verwijderd
met conventionele roestvrij staal-reinigers, citroensap
of azijn. Gebruik de pan niet langdurig voor het opslaan
van zuurhoudend voedsel. Zuurhoudend voedsel kan het
oppervlak corroderen (laten roesten).
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE:
Om veiligheidsredenen mag u uw pan nooit zonder toezicht
laten wanneer het in gebruik is, en u mag kinderen niet
zonder toezicht in de buurt van een hete pan laten. Zorg dat
de handvatten niet over de rand van uw oven of over een
hete kookplaat/heet kookelement uitsteken. De handvatten
van uw pan zijn ontworpen om koel te blijven tijdens het
gebruik ervan op de kookplaat. Na langdurig gebruik kunnen
het deksel en de handvatten echter nog steeds heet zijn.
Gebruik altijd ovenhandschoenen of een theedoek bij het
verwijderen van de pan uit een hete oven.
NL