PIZZA
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
B
EREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem 1.
in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het
zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch
deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats
ongeveer 2 uur rijzen.
Vet de crispplaat licht in met olie.
2.
Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat 3.
bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met
een vork.
Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. 4.
Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes
mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met
olie.
Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de 5.
crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13
minuten met de crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
3
CRISP IS EEN EXCLUSIEVE FUNCTIE VAN WHIRLPOOL WAARMEE U IN SLECHTS ENKELE MINUTEN KROKANTE, PERFECT GEBAKKEN GERECHTEN
KUNT BEREIDEN DANKZIJ DE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE. IN DEZE FUNCTIE KUNNEN DRIE VERSCHILLENDE BEREIDINGSFUNCTIES
GECOMBINEERD GEWORDEN, WAARDOOR U RESULTATEN KRIJGT DIE U NOOIT ZOU HEBBEN VERWACHT VAN EEN MAGNETRON. BIJ DE
CRISPFUNCTIE WORDEN MICROGOLVEN VASTGEHOUDEN EN GEABSORBEERD DOOR DE CRISPPLAAT, WAARDOOR HET GEHELE OPPERVLAK
VERWARMD WORDT.
H
ET GERECHT WORDT DOOR DE MICROGOLVEN EN HET GRILLELEMENT SNEL GAAR, MET EEN BRUIN KORSTJE BOVENOP EN EEN KROKANTE
BODEM. GEADVISEERD WORDT OM DE CRISPPLAAT 2½ OF 3 MINUTEN VOOR TE VERWARMEN VOOR GERECHTEN DIE TRADITIONEEL EEN
KORSTJE MOETEN KRIJGEN OF GEBAKKEN WORDEN (B.V. EIEREN) EN VOOR KLEINERE GERECHTEN DIE SLECHTS KORT GEBAKKEN HOEVEN
TE WORDEN. VOORVERWARMEN IS NIET NODIG BIJ GERECHTEN DIE LANGER GEBAKKEN MOETEN WORDEN (PIZZA, TAARTEN). GEBRUIK
ALTIJD HET DRAAIPLATEAU, DAT AAN MOET STAAN. DE CRISPPLAAT IS IDEAAL VOOR HET MAKEN VAN PIZZA’S EN HARTIGE TAARTEN.
GEBRUIK DEZE FUNCTIE VOOR HET OPWARMEN VAN KANT-EN-KLARE PIZZA’S EN ANDERE DEEGWAREN, VOOR HET BAKKEN VAN WORSTJES
EN SPEK, VOOR HET BRADEN VAN VLEES, GEVOGELTE, HAMBURGERS OF EIEREN EN DIEPVRIESVOEDSEL (FRITES, VISSTICKS ETC.).
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
I
NGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
Tomaten uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
OPMERKING: AFHANKELIJK VAN HET MODEL VAN UW MAGNETRON TREFT U EEN CRISPPLAAT MET EEN SPECIFIEKE MAAT AAN, DIE SPECIAAL
ONTWIKKELD IS VOOR DE BESTE BAKPRESTATIES. CONTROLEER DE DIAMETER VAN UW CRISPPLAAT OM DE RECEPTEN GOED TE KUNNEN VOLGEN:
MIDDELGROOT/GROOT DIAMETER VAN DE CRISPPLAAT IS ONGEVEER 30 CM
KLEIN DIAMETER VAN DE CRISPPLAAT IS ONGEVEER 25 CM.
QUICHE MET ZALM EN
GROENTEN
Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk 1.
papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze
met de kruiden.
Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde 2.
struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw de
stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en leg
ze op de crispplaat.
Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de
3.
crispplaat en laat de plaat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk, fi jngesneden peterselie,
4.
olie en zout.
Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op
5.
de crispplaat en prik het met een vork in.
Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het
6.
bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas.
Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende 7.
de aanbevolen tijd met de crispfunctie.
4-6 PORTIES
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Vers bladerdeeg
(220-240 g) 1 rol 1 rol
Gestoomde zalm 400 g 300 g
Tomaten 4 2
Witlof 400 g 250 g
Verse zachte kaas 100 g 75 g
Eieren 4 3
Melk 100 ml 75 ml
Peterselie 1 el 1 el
Olie 2 tl 2 tl
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
B
EREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
NEDERLANDS