Whirlpool AKP 234/01 IX Program Chart

Type
Program Chart
AKP 234
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56418
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Analoge klok
3. Thermostaatknop
4. Rood thermostaatlampje
ANALOGE KLOK
Met de analoge klok kan:
1)De tijd van de dag worden weergegeven. De dagtijd kan gewijzigd worden door op
knop
(B)
te drukken en deze naar links te draaien om de dagtijd in te stellen.
2)Om het begin van de bereidingstijd max. 12 uur van te voren te programmeren (b.v.
als u de bereiding om 8.00 p.m. wilt laten beginnen stel dan NIET 7.00 a.m. in, want dan zou
de oven om 8.00 a.m.aanslaan).
3)Programmeren van de bereidingstijd. Stel de bereidingstijd in (beschikbaar voor alle
functies) om de oven te starten voor een bepaalde tijdsduur. Aan het einde van de
ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. Het is mogelijk om een bereidingstijd te
programmeren van minimaal 5 minuten en maximaal 180 minuten.
Eerste
Laatste
niveau
niveau
2 roosters:
Opvangbak:
DE OVEN INSCHAKELEN
a) HANDMATIGE BEREIDING
1) Draai knop (B) linksom (zonder erop te drukken), tot het symbool in het venster wordt weergegeven.
2) Druk op knop (A) en draai deze linksom tot de driehoek (D) wijst naar de tijd die de klok aangeeft (urenwijzer). De knop geeft
een klik wanneer deze op de juiste stand is aangekomen.
3) Zet de keuzeknop op het gewenste symbool. De ovenverlichting gaat aan.
4) Draai de thermostaatknop met de klok mee op de gewenste temperatuur. Het rode indicatielampje van de thermostaat gaat branden.
5) Draai, aan het eind van de bereidingstijd, de knoppen naar OFF (0 -•) omdat in de handmatige stand de oven NIET automatisch
uit zal gaan.
b) HANDMATIGE BEREIDING MET INSTELLING VAN BEGINTIJD
1) Draai knop (B) linksom (zonder erop te drukken), tot het symbool in het venster wordt weergegeven.
2) Druk op knop (A) en draai deze linksom tot de driehoek (D) wijst naar het tijdstip waarop de bereiding moet beginnen (b.v. in
figuur: 11.30).
3) Zet de keuzeknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop met de klok mee op de gewenste temperatuur.
5) Draai, aan het eind van de bereiding, de knoppen op OFF (0 -•) omdat in handmatige stand de oven NIET automatisch uit zal gaan.
c) GEPROGRAMMEERD BEREIDEN MET INSTELLING VAN BEGINTIJD EN BEREIDINGSTIJD
1) Draai knop (B) linksom (zonder erop te drukken) tot de vereiste bereidingstijd in het venster (C) (5 - 180 min.) wordt weergegeven.
2) Druk op knop (A) en draai deze linksom tot de driehoek (D) wijst naar het tijdstip waarop de bereiding moet beginnen (b.v. in
figuur: 11.30).
3) Zet de keuzeknop op het gewenste symbool.
4) Draai de thermostaatknop met de klok mee op de gewenste temperatuur.
5) Aan het eind van de ingestelde bereidingstijd klinkt een geluidssignaal en zal de oven automatisch uitgaan. Om het geluidssignaal uit
te schakelen, knop (B) linksom draaien (zonder erop te drukken) tot het symbool in het venster wordt weergegeven.
6) Aan het einde van de ingestelde bereidingstijd, kan de bereiding worden verlengd door de bovenstaande aanwijzingen
op te volgen, of door de procedure voor de handmatige bereiding te volgen.
d) GEPROGRAMMEERD BEREIDEN MET INSTELLING VAN BEREIDINGSTIJD
1) Draai knop (B) linksom (zonder erop te drukken) tot de vereiste bereidingstijd in het venster wordt weergegeven (C) (5 - 180 min.).
2) Druk op knop (A) en draai deze linksom tot de driehoek (D) wijst naar het tijdstip op de klok (urenwijzer). De knop geeft een
klik wanneer deze op de juiste stand is aangekomen.
3) Zet de keuzeknop op het gewenste symbool. De ovenverlichting gaat aan.
4) Draai de thermostaatknop met de klok mee op de gewenste temperatuur. Het rode indicatielampje van de thermostaat gaat branden.
5) Aan het eind van de ingestelde bereidingstijd klink een geluidssignaal enzal de oven automatisch uitgaan. Om het geluidssignaal
uit te schakelen, knop (B) linksom draaien (zonder erop te drukken) tot het symbool in het venster wordt weergegeven.
6) Aan het einde van de ingestelde bereidingstijd, kan de bereiding worden verlengd door de bovenstaande aanwijzingen
op te volgen, of door de procedure voor de h
andmatige bereiding te volgen.
Tabel Ovenfuncties
Functie Beschrijving Functie
-Oven uit
0
Ovenlampje
Inschakeling van het lampje in de oven
STATISCH
Voor bereiding van alle gerechten.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven wanneer
het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt het tweede of derde niveau te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 niveaus.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen om een meer
gelijkmatig bakresultaat te bereiken. Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (wel voor
pizza en focaccia).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen, saucijzen, het gratineren van groente en bruinen van brood.
Warm de oven 5 min. voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Giet bij het braden van
vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en vetspetters zoveel
mogelijk te voorkomen. Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
TURBOGRILL
(GRILL +
VENTILATOR)
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspetters zoveel mogelijk te voorkomen. Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.
BEREIDINGSTABEL
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
VOEDSEL Functie
Voorverwarme
n
Niveau
vanaf
bodem
Te mp e ra t uu
r
(°C)
Bereidingstijd
min
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - plakken)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse
rol
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taart,
vruchtentaart, bv.
met ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
VOEDSEL Functie
Voorverwarme
n
Niveau
vanaf
bodem
Te mpe ra tuu
r
(°C)
Bereidingstijd
min
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Saucijsjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (plakken) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiesen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonad
es
X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-,
rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 234/01 IX Program Chart

Type
Program Chart