CHEF MENU
Een keuze aan automatische recepten met vooraf ingestelde kookparameters voor optimale bereidingsresultaten.
q
Druk op de Chef Menu toets.
w
Druk op en houd de Plus / Min toets om het recept te selecteren (zie de volgende tabel) en druk op OK toets om
te bevestigen.
e
Afhankelijk van het geselecteerde recept, kan het display u vragen om het Gewicht in te stellen. Gebruik de Plus /
Min toets om de gevraagde waarden in te stellen.
r
Druk op de OK of Jet Start toets. De functie wordt gestart.
De duur van de functie wordt automatisch berekend aan de hand van het geselecteerde voedsel en gewicht.
CLOCK (KLOK)
De klok van uw keukenapparaat instellen:
q
Houd de Stop toets 3 seconden ingedrukt.
w
Druk op de Plus / Min toets om de uren in te stellen.
e
Druk op de OK of Jet Start toets. De cijfers voor de
minuten knipperen.
r
Druk op de Plus / Min toets om de minuten in te stellen.
t
Druk op de OK of Jet Start toets. De klok is ingesteld.
Opmerking:
De eerste keer dat de stekker van het apparaat in het
stopcontact wordt gestoken (of na een stroomstoring) gaat
het apparaat automatisch naar de modus klok instellen,
volg in dat geval de bovenstaande procedure vanaf stap 2.
Ontdek alle originele Whirlpool-accessoires! Bezoek uw lokale Whirlpool-website.
RECEPT
BEGIN-
STAAT
GEWICHTSHOE-
VEELHEID
DUUR
VOORBEREIDING
q
Soep
Kamertem-
peratuur
250-1000 g /250 g
3-8 Min.
Dek de schaal af en laat luchtventilatie open.
Roer het voedsel als daarom wordt gevraagd.
Laat 3 minuten staan voor het opdienen.
w
Saus
Kamertem-
peratuur
250-1000 g /250 g
4-13 Min.
Dek de schaal af en laat luchtventilatie open.
Roer het voedsel als daarom wordt gevraagd.
Laat 3 minuten staan voor het opdienen.
e
Gekoelde pizza
Temperatuur
koelkast
200-600 g /50 g
3-5 Min.
Leg de pizza op een bord dat geschikt is voor
de magnetron.
Meerdere pizza's op elkaar stapelen wordt afgeraden.
r
Diner
Temperatuur
koelkast
250-350 g /50 g
7-10 Min.
Bereid het bord voor met vlees, aardappelpuree
en groenten. Dek de schaal af en laat luchtventila-
tie open. Laat 3 minuten staan voor het opdienen.
t
Dranken
Kamertem-
peratuur
150-600ml /150ml
1-5 Min.
Zet een metalen lepel in de kop om overkoken
te voorkomen.
y
Gehakt
Bevroren
100-2000 g (100-
499 g/50 g, 500-
2000 g/100 g)
1-29 Min.
Gehakt, koteletten, steaks of gebraad.
Laat het voedsel na de bereiding minstens 5
minuten rusten voor betere resultaten. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven
u
Gevogelte
Bevroren
100-2500 g (100-
499 g/50 g, 500-
2000 g/100 g)
1-41 Min.
Volledige kip, stukken of filets.
Laat het voedsel na de bereiding minstens 5-10
minuten rusten voor betere resultaten. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven
i
Vis
Bevroren
100-1500 g (100-
499 g/50 g, 500-
1500 g/100 g)
1-18 Min.
Volledig, steaks of filets.
Laat het voedsel na de bereiding minstens 5
minuten rusten voor betere resultaten. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven
o
Groente
Bevroren
100-1500 g (100-
499 g/50 g, 500-
1500 g/100 g)
1-18 Min.
Groter, middelgroot en klein gesneden groenten.
Laat het voedsel na de bereiding minstens 3-5
minuten rusten voor betere resultaten. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven
CRISP
Deze exclusieve Whirlpool-functie biedt perfecte
goudbruine resultaten, zowel op de bovenste als onderste
oppervlakken van het voedsel. Zowel bij magnetron- als
bij grillbereidingen bereikt de crispplaat snel de juiste
temperatuur en begint het voedsel te bruinen en krijgt het
zijn krokante laag.
De volgende accessoires moeten worden gebruikt met
de Crispfunctie:
- de crispplaat
- de crisphandgreep (apart verkocht) voor het hanteren van
de warme crispplaat.
Met deze functie kunt u pizza's en andere deegwaren
bereiden en opwarmen. De functie is ook geschikt voor
het bakken van spek en eieren, worstjes, aardappelen,
frieten, hamburgers en andere vleessoorten enz. zonder
dat u olie hoeft toe te voegen (of door slechts een zeer
beperkte hoeveelheid olie toe te voegen).
q
Druk op de Crisp toets.
w
Druk op de Plus / Min toets om de bereidingstijd in
te stellen.
e
Druk op de OK of Jet Start toets. De functie wordt
gestart.
Voordat u voedsel bereidt dat geen lange bereidingstijd
(pizza, taarten ...) vereist, raden wij aan de crispplaat 2-3
minuten voor te verwarmen.
Specieke
accessoires:
Crispplaat
Crisphandgreep
(afzonderlijk verkrijgbaar)
RECEPT
BEGIN-
STAAT
GEWICHTSHOE-
VEELHEID
DUUR
VOORBEREIDING
a
Brood (standaard)*
Bevroren
100-550 g /50 g
1-4 Min.
Bevroren broodjes, baguettes en croissants.
Laat het voedsel na de bereiding minstens 5
minuten rusten voor betere resultaten. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven.
s
Popcorn
Kamertem-
peratuur
100g
3 Min.
Plaats de zak op het draaiplateau. Bereid
slechts één zak per keer.
d
Gemengde rijst
Bevroren
300-650 g
6-11 Min.
Verwijder de verpakking van het voedsel. Leg
het voedsel in een voor de magnetron geschikte
schotel, roer de rijst als de oven daarom vraagt
f
Gemengde pasta
Bevroren
250-550 g
5-10 Min.
Verwijder de verpakking, leg het voedsel in de
magnetronveilige schotel, roer het voedsel als
dit wordt aangegeven.
g
Gemengde groenten
Bevroren
150-600 g
4-12 Min.
Leg het voedsel in de magnetronveilige schaal.
Voeg 2 eetlepels water toe aan het voedsel.
Roer het voedsel als dit wordt aangegeven.
h
Bevroren lasagne
Bevroren
300-600g
14-18 Min.
Verwijder alle aluminiumfolie, leg voedsel in een
voor magnetron en oven geschikte schotel, en
plaats deze in de oven.
j
Kippenvleugels / kip-
nuggets
Bevroren
250-500g
9-15 Min.
Verwijder de verpakking. Leg voedsel in de
crispplaat. Draai het voedsel als dit wordt aan-
gegeven
k
Patat
Bevroren
250-500g
10-22 Min.
Leg het voedsel in de crispplaat. Roer het
voedsel om als dit wordt aangegeven.
l
Diepvriespizza
Bevroren
250-750g
7-13 Min.
Verwijder de verpakking, leg het voedsel in de
crispplaat.
1(
Quiche
Kamertem-
peratuur
950g
23 Min.
Bereid het kant-en-klare deeg voor 370 g,
Plaats het deeg op de crispplaat. Prik het deeg
in. Plaats het in de oven en verwarm de plaat
voor. Bereid de vulling voor: 4 eieren, 150
ml. crème fraiche, 100 g baconblokjes, 130 g
(3½ dl) geraspte kaas (Gruyère o.i.d.), zwarte
peper en gemalen nootmuskaat. Meng alle
ingrediënten. Voeg de vulling toe als dit wordt
aangegefen. Plaats terug in de oven en ga door
met bereiden.
2)
Gepaneerde vis / vis-
sticks
Bevroren
250-500g
9-15 Min.
Vet de crispplaat licht in. Plaats de vis als de
crispplaat is voorverwarmd. Draai het voedsel
als dit wordt aangegeven.
2!
Cordon Bleu / Kipfilet
Bevroren
100-400 g
5-11 Min.
Vet de crispplaat licht in. Plaats de vis als de
crispplaat is voorverwarmd. Draai het voedsel
als dit wordt aangegeven.
Om de magnetronfunctie te starten aan maximum ver-
mogen (800 W) edurende 30 seconden, drukt u op de
Jet Start toets.
Elke extra druk op de knop zal de bereidingstijd verlengen
met 30 seconden.
Als u al een bereidingsfunctie hebt geselecteerd (bijv.:
Grill), drukt u op Jet Start om de geselecteerde functie te
selecteren.
JET START