25
NL
RECEPT
BEGIN-
STAAT
RECEPTEN
KNAPPERIG
BAKKEN
GEWICHTS
HOEVEELHEID
DUUR
VOORBEREIDING
u
Quiche
Kamer-
tempera-
tuur
950 g
18min.
Bereid het kant-en-klare deeg voor 370
g, Plaats het deeg op de crispplaat.
Prik het deeg in. Plaats het in de oven
en bak voor. Bereid de vulling voor: 4
eieren, 150 ml. crème fraiche, 100 g
baconblokjes, 130 g (3½ dl) geraspte
kaas (Gruyère o.i.d.), zwarte peper en
gemalen nootmuskaat. Vermeng dit. Voeg
de vulling toe als dit wordt aangegefen.
Plaats terug in de oven en ga door met
bereiden.
i
Cordon Bleu /
Kipfilet
Bevroren
100-400 g /100 g
6-11min.
Vet de crispplaat licht in. Plaats de vis als
de crispplaat is voorverwarmd. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven.
o
Patat
Bevroren √
200-400 g /50 g
9-11min.
Niet voor bevroren patat met schil. Leg
voedsel op de crispplaat zonder olie.
Plaats de crispplaat op het bovenste
rooster. Roer het voedsel in het midden
naar de zijkant als dit wordt aangegeven.
a
Kipnuggets
Bevroren √
200-500 g /50 g
8-11min.
Leg voedsel op de crispplaat zonder olie.
Plaats de crispplaat op het bovenste
rooster. Draaien als dit wordt aangege-
ven.
s
Gepaneerde
vis
Bevroren √
250-500 g /50 g
8-11min.
Leg voedsel op de crispplaat zonder olie.
Omdraaien als de oven dit vraagt.
d
Aardappel-
partjes
Kamer-
tempera-
tuur
√
300-550 g /50 g
12-20min
Schil en snijd de aardappelen. Kruid de
partjes en vet de crispplaat licht in met olie
en druppel er wat olie bovenop. Omroeren
wanneer de oven dit vraagt.
f
Kippenvleu-
gels
Bevroren √
200-600 g /50 g
9-19min
Leg voedsel op de crispplaat zonder
olie. Plaats de crispplaat op het boven-
ste rooster. Omdraaien als de oven dit
vraagt.
g
Moscovisch
gebak (licht)
Kamer-
tempera-
tuur
400 g
23min.
Klop de twee eieren en 125 g suiker
gedurende 2-3 minuten met een
elektrische mixer.
Smelt 37 g margarine en roer dit in het ei-
suikermengsel. Meng 125 g bloem met 7,5
g bakpoeder en voeg dit langzaam toe
aan 75 g water.
Leg een rond vel bakpapier op de bodem
van een magnetron- en ovenveilige
schaal en giet het beslag er in.
Plaats nadat de oven is voorverwarmd
de schaal in de magnetron op het lage
rooster.
RECEPT
BEGIN-
STAAT
RECEPTEN
KNAPPERIG
BAKKEN
GEWICHTS
HOEVEELHEID
DUUR
VOORBEREIDING
h
Verse pizza
Kamertem-
peratuur
700 g
21min.
Giet 150 g water van 37 °C
rechtstreeks in de mengschaal en los
15 gram gist op in het water. Meet 2
ml zout en 2 eetlepels olie af en weeg
225 g bloem en voeg dit aan het water
toe. Goed kneden tot deeg ontstaat
(duurt ongeveer 5 minuten). Afdekken
met een handdoek en 30 minuten
bij kamertemperatuur laten rijzen.
Kneed het deeg tot het stevig is. Rol
het deeg uit met de deegrol, leg op de
licht geoliede crispplaat en prik met
een vork. Verdeel 10 ml tomatensaus
over het deeg, en bestrooi dit met 60
g ham en 125 g kaas (en oregano).
Als de oven is voorverwarmd, plaatst
u de crispplaat in de magnetron op het
onderste rooster.
j
Muffins
Kamertem-
peratuur
350 g
23min.
Klop 170 g margarine en 170 g suiker
met een elektrische mixer tot het zacht
wordt en een lichte kleur heeft. Klop
daar 3 eieren in, een voor een. Voeg
voorzichtig 225 g gezeefd bloem toe
gemengd met 7 g bakpoeder en 0,25
g zout. Weeg 28 g van het mengsel
af in papieren vormen en plaats 11-
13 stuks evenredig op de crispplaat.
Plaats nadat de oven is voorverwarmd
de crispplaat in de magnetron op het
lage rooster.
k
Koekjes
Kamertem-
peratuur
180 g
14min.
Roer koekmix, 80 g boter en 1 extra
groot ei in een grote schaal met een
houten lepel tot het net samenkomt.
Gebruik uw handen om het te mixen
tot een zacht deeg. Meet eetlepels
koekmix en rol dit tot ballen (20 g voor
elk). Plaats dit op de crispplaat met
tussenruimten van 5 cm.
Plaats nadat de oven is voorverwarmd
de crispplaat in de magnetron op het
lage rooster.
l
Meringues
Kamertem-
peratuur
100 g
60min.
Klop het wit van 2 eieren en 80 g
suiker. Bestrooi dit met vanille en
amandelolie. Vorm 10-12 stuks op
de crispplaat. Plaats nadat de oven
is voorverwarmd de crispplaat in de
magnetron op het lage rooster.