Groupe Brandt KG362WB1 de handleiding

Type
de handleiding
Gebruikshandleiding
van uw fornuis
Fornuizen
Referentie KG362WB1
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 1
Inhoud
Samenstelling van uw fornuis 3
Samenstelling van uw oven 4
Gasgegevens 5
Bakgids 6-7
2
Wij danken u voor de aankoop van een BRANDT-fornuis.
Onze onderzoeksteams hebben voor u een nieuwe generatie van apparaten ontworpen
waarmee koken en bakken dag na dag een waar plezier wordt.
Dank zij het moderne en verfijnde ontwerp zal uw Brandt-fornuis perfect in uw keuken
kunnen worden ingepast. Uw Brandt-fornuis is een combinatie van gebruiksgemak en
optimale kookprestaties.
In het gamma van Brandt-producten vindt u tevens een ruime keuze aan afzuigkappen,
vaatwasautomaten, wasmachines, droogkasten en koelkasten die allemaal harmonieus met
uw Brandt-fornuis kunnen worden gecombineerd.
Uiteraard wensen wij onze klanten ook na de aankoop van onze apparaten altijd tevreden te
houden. Onze servicedienst zal u altijd met uw vragen of suggesties verder helpen (zie
achteraan deze handleiding).
Brandt staat niet alleen voor technologische innovatie, maar verbetert tevens de kwaliteit van
uw dagelijkse leven. Brandt biedt u immers apparaten met een bijzonder mooie vormgeving
die prestaties en gebruiksgemak aan milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid koppelen.
Het Brandt-team.
Inleiding
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 2
Samenstelling van uw fornuis
3
Deze fornuizen zijn ontworpen voor gebruik door privé-personen in woningen.
Lees aandachtig deze handleiding en de bijgevoegde handleiding
alvorens uw fornuis te installeren en te gebruiken.
Wij beogen een vlekkeloze kwaliteit en behouden ons bijgevolg het recht voor
op basis van de technische evolutie alle noodzakelijke wijzigingen aan te
brengen.
Dit fornuis is uitsluitend bestemd voor het koken en bakken van dranken en
voedingsmiddelen.
Dit fornuis bevat geen enkel bestanddeel op basis van asbest.
Laat uw fornuis tijdens een kook- of bakcyclus nooit onbeheerd achter.
Belangrijk
Manette
du brûleur arrière gauche
Manette
du brûleur avant gauche
Manette
du brûleur avant droit
Manette
du brûleur arrière droit
Brûleur rapide
Brûleur auxiliaire
Brûleur semi- rapide
Brûleur ultra rapide
Bouton
d'éclairage du four
et du tournebroche
Manette
du robinet
de thermostat
(four et grilloir)
Allumage électronique
des brûleurs de table
Elektronisch aansteken van de gasbranders
van de kookplaat
Om de branders van de kookplaat en de bodembrander en grillbrander van de oven aan te
steken, drukt u stevig op de draaiknop en draait u de knop tot in de maximumstand.
Tegelijk drukt u op de elektronische ontstekingsknop om de brander te ontsteken.
Hou de draaiknop na het verschijnen van een vlam op de gasbrander nog enkele seconden
stevig ingedrukt om het gasbeveiligingsmechanisme in te schakelen. Indien uw gasbrander
uitgaat, gaat u opnieuw op dezelfde manier tewerk en houdt u de draaiknop wat langer
ingedrukt.
Snelle gasbrander
Halfsnelle gasbrander
Bijkomende brander
Snelle gasbrander
Knop van de ovenverlichting,
Braadspit
Draaiknop van de
thermostaat
(oven en grill)
Elektronische Zündung
der Brenner des Kochfelds
Draaiknop gasbrander achteraan rechts
Draaiknop gasbrander vooraan rechts
Draaiknop gasbrander vooraan links
Draaiknop gasbrander achteraan links
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 3
4
Samenstelling van uw oven
Tournebroche
Brûleur de sole
Grilloir
Lampe
1
2
3
4
5
Gradin
s
De oven
van uw fornuis is voorzien van een
vlambeveiligingssysteem
dat bij een
toevallig uitgaan van de vlam de gastoevoer automatisch onderbreekt. Bij het manueel
aansteken van de gasoven dient u de punten na te leven die in het betreffende hoofdstuk in
uw gebruiks- en installatiehandleiding staan vermeld.
Met één enkele thermostaatknop bedient u zowel de oven als de grill.
OVENTOEBEHOREN : uw apparaat wordt geleverd met een braadslee, één vlak
ovenrooster, een patisserieplaat en een braadspit.
Inschuifsleuven
Braadspit
Grill
Ovenlamp
Bodembrander
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 4
5
Apparaat voor gebruik in : Butaan Propaan Aardgas Aardgas
BE cat II 2E+3+ G 30 G 31 G 20 G 25
29 mbar 37 mbar 20 mbar 25 mbar
SNELLE GASBRANDER
Merkteken op spuitstuk 74 74 121 121
Nominaal warmtevermogen/PCS (kW) 2,30 2,30 2,40 2,40
Beperkt warmtevermogen/PCS (kW) 0,990 0,990
Uurdebiet (g/uur) 167 164
Uurdebiet bij 15°C en 1013 mbar (l/uur) 229 266
HALFSNELLE GASBRANDER
Merkteken op spuitstuk 62 62 94 94
Nominaal warmtevermogen/PCS (kW) 1,50 1,50 1,50 1,50
Beperkt warmtevermogen/PCS (kW) 0,630 0,600
Uurdebiet (g/uur) 109 107
Uurdebiet bij 15°C en 1013 mbar (l/uur) 143 166
ZEER SNELLE GASBRANDER
Merkteken op spuitstuk 93 93 143 143
Nominaal warmtevermogen/PCS (kW) 3,45 3,45 3,50 3,50
Beperkt warmtevermogen/PCS (kW) 0,990 0,990
Uurdebiet (g/uur) 251 246
Uurdebiet bij 15°C en 1013 mbar (l/uur) 333 388
BIJKOMENDE BRANDER
Merkteken op spuitstuk 50 50 71 71
Nominaal warmtevermogen/PCS (kW) 1,00 1,00 1,00 1,00
Beperkt warmtevermogen/PCS (kW) 0,430 0,450
Uurdebiet (g/uur) 73 71
Uurdebiet bij 15°C en 1013 mbar (l/uur) 95 111
GRILL (tijdens het aansteken)
Merkteken op spuitstuk 67 67 101 101
Nominaal warmtevermogen/PCS (kW) 2,00 2,00 2,00 2,00
Uurdebiet (g/uur) 145 143
Uurdebiet bij 15°C en 1013 mbar (l/uur) 190 121
OVEN (tijdens het aansteken)
Merkteken op spuitstuk 85 85 131 131
Nominaal warmtevermogen/PCS (kW) 3,4 3,4 3,4 3,4
Uurdebiet (g/uur) 247 243
Uurdebiet bij 15°C en 1013 mbar (l/uur) 324 376
Warmtevermogen/PCS (kW) 11,65 11,65 11,8 11,8
- g/uur 847 831
- l/uur 1124 1307
Gasgegevens
PLAATS VAN DE GASBRANDERS
Haut
Bas
Arrière
Avant
Arrière
Avant
62
93
85
67
94
121
143
71
50
74
Haut
Bas
101
131
AARDGAS
B
UTAANGAS
/P
ROPAANGAS
K
OOKPLAAT
OVEN
K
OOKPLAAT
O
VEN
Achteraan
Vooraan
Achteraan
Vooraan
Achteraan
Vooraan
Achteraan
Vooraan
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 5
6
ALLE GERECHTEN DIENEN MET GESLOTEN OVENDEUR TE WORDEN BEREID. LAAT DE OVEN IN WERKING
NOOIT ONBEHEERD ACHTER.
VLEES
Varkensgebraad (1 kg)
Kalfsgebraad (1 kg)
Rundsgebraad
Lam (bout, schouder 2,5 kg)
Gevogelte (1 kg)
Grote stukken gevogelte
Kippenbouten
Varkens- en kalfskoteletten
Rundskoteletten (1 kg)
Schapenkoteletten
VISSEN
Gegrilde vis
Gebakken vis (zeebrasem)
Vis in papillot
GROENTEN
Groentengratins
Gratins dauphinois
Lasagna
Gevulde tomaten
VARIA
Brochetten
Paté in een terrine
Pizza van kruimeldeeg
Pizza van brooddeeg
Quiches
Soufflé
Taarten
Brood
Geroosterd brood
5-6
6
9
7
GRILL
5
GRILL
GRILL
GRILL
GRILL
GRILL
5
6
GRILL
3-4
3-4
6
GRILL
5
6-7
7
6
3
6
6-7
GRILL
GERECHTEN
THERMOSTAAT
200-225
225
270
235
GRILL
200
GRILL
GRILL
GRILL
GRILL
GRILL
200
225
GRILL
175-190
175-190
225
GRILL
200
225-235
235
225
175
225
225-235
GRILL
INSCHUIFSLEUF
4
3
2
1
5
2
2
2
1 - 2
BR
1 - 2
4
4
3-4
4-5
3-4
2
2
3
2
2
2
3-4
2
2
3
1-2
2
2
2
4-5
Bakduur
90 min
60-70 min
30-40 min
50-55 min
50-70 min
1h30-2h15
20-25 min
15-20 min
25-30 min
10-20 min
10-20 min
35-45 min
10-15 min
25-30 min
45-60 min
40-45 min
40-45 min
10-15 min
1h20-1h40
20-25 min
15-25 min
40-45 min
35-45 min
40-45 min
30-50 min
1-2 min
BAKGEGEVENS
Voeg wat water bij.
Aarden schaal*
Draaispit (volgens model)
Op het rooster
Op het rooster
Op het rooster
Op het rooster
Bain-marie
In een taartvorm*
Op de patisserieplaat
Dikke bakvorm*, 1ste inschuifsleuf
Volgens grootte
Broodsneetjes op het rooster
Bakgids
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 6
7
PATISSERIE
Biscuit de Savoie - Génoise
Biscuitrol
Brioche
Brownies
Cake - Evenveeltje
Clafoutis
Crèmes
Cookies - Zandkoekjes
Kouglof
Meringues
Madeleinekoekjes
Soezen
Koekjes van bladerdeeg
Savarin
Gebak van kruimeldeeg
Gebak van fijn bladerdeeg
Gebak van gistdeeg
4
3
3
3
3
5
4
5
4
1
6
5
7-8
4
6-7
7
6
190
175
175
175
175
200
190
200
190
150
225
200
235-260
190
225-235
235
225
2
2
2
2
2
2
2
3
2
3
2
3
2
2
2
2
2
30 min
10-15 min
35-40 min
20-25 min
50-60 min
35-40 min
30-45 min
15-18 min
40-45 min
40-50 min
8-10 min
45-50 min
10-15 min
25-30 min
25-35 min
15-25 min
30-35 min
Voorverwarmen op de aanbevolen
temperatuur
Speciale bakplaat op het
rooster*
Bain-marie
Op de patisserieplaat
Voorverwarmen stand 4
Op de patisserieplaat
Speciale bakplaat op het rooster*
Op de patisserieplaat
Op de patisserieplaat
Voorverwarmen stand 4
Op de patisserieplaat
Bruikbaar volume : 53 liter.
STAND VAN DE THERMOSTAAT EN OVEREENSTEMMENDE TEMPERATUUR
°C
Cijfer
°C
3
175
6
225
4
190
5
200
7
235
8
260
2
160
1
150
9
270
10
285
Verwarm de oven 10 tot 15 minuten voor alvorens het gerecht in de oven te plaatsen.
In de stand Grill plaatst u de braadslee in de laagste inschuifsleuf om de braadsappen op te vangen.
Voor een bereiding in bain-marie vult u de ovenschaal halfvol met heet water.
Invloed van de keuze van ovenschalen en bakvormen op de bakprestatie : vermijd lichte en glanzende bakvormen.
Gebruik evenmin te dikke bakvormen (vooral bij taarten, quiches...). Bij deze bakvormen heeft u immers een langere baktijd
nodig. Voor de bereiding van vlees vermijdt u best glazen ovenschalen om vetspatten te voorkomen. Alvorens vlees in de
oven te bereiden, dient u het minstens 1 uur op kamertemperatuur te laten liggen. Na de bereiding laat u het vlees 5 tot 10
minuten rusten alvorens het aan te snijden.
* Deze benodigdheden zijn niet bijgeleverd.
Bakgids
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 7
9963-3241 - 03/04
Opgelet! Op het infoplaatje in de ovenruimte of op de ovenlade vindt u alle gege-
vens van uw fornuis. Vul ze hieronder in en bewaar deze handleiding zorgvuldig.
Serienummer
BRANDT APPLIANCES
7 RUE HENRI BECQUEREL
92500 RUEIL MALMAISON
TYPE
REF.
99633241_NL_A.qxd 08/03/04 13:46 Page 8
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Groupe Brandt KG362WB1 de handleiding

Type
de handleiding