Whirlpool WBA3387 NFC W Safety guide

Type
Safety guide
NLFRGBDE AE
IT FIDKNOPTES SEGR RUROPLHUCZBG SK UA
TIPS VOOR ENERGIESBESPARING
• Installeer het apparaat in een droge, goed
geventileerde ruimte, ver bij eventuele
warmtebronnen vandaan (bijv. radiator, fornuis,
etc.) en op een plek die niet aan direct zonlicht
wordt blootgesteld. Gebruik indien nodig een
isolatieplaat.
• Om voor voldoende ventilatie te zorgen, dient er
aanbeidezijkantenenaandebovenkantvanhet
apparaatruimtevrijgelatenteworden.Deafstand
tussendeachterzijdevanhetapparaatendemuur
achter het apparaat dient 50 mm te bedragen.
Bij minder ruimte aan de achterzijde neemt het
energieverbruikvanhetproducttoe.
• Door onvoldoende ventilatie aan de achterzijde
vanhetproductneemthetenergieverbruiktoeen
neemtdekoeleciëntieaf.
• De binnentemperatuur van het apparaat kan
beïnvloedwordendoordeomgevingstemperatuur,
hoevaakdedeurwordtgeopendendeplaatsvan
hetapparaat.Bijhetinstellenvandetemperatuur
moetrekeninggehoudenwordenmetdezefactoren.
• Laatwarmegerechten en drankeneerst afkoelen
voordatzeinhetapparaatgeplaatstworden.
• Blokkeerdeventilatornietmetlevensmiddelen.
• Nadat de levensmiddelen in het apparaat zijn
geplaatst, dient gecontroleerd te worden of de
deurenvandevakkengoedsluiten,metnamede
deurvanhetvriesvak.
• Beperkhetopenenvandeurentoteenminimum.
• Plaatsdiepgevrorenetenswaardieuwiltontdooien
in de koelkast. De lage temperatuur van de
diepgevrorenetenswaarkoeltdeetenswaar inde
koelkast.
• Bij apparaten met speciale vakken (vak voor
verse etenswaar, nul graden-vak,…), kunnen de
betreendevakkenverwijderdwordenindiendeze
nietwordengebruikt.
• Depositioneringvandeplatenindekoelkastheeft
geeninvloedopheteciënte energiegebruik. De
etenswaar dient zodanig op de platen geplaatst
te worden om voor voldoende luchtcirculatie te
zorgen (de verschillende etenswaar dient elkaar
nietterakenendeafstandtussendeetenswaaren
deachterwandmoetbehoudenblijven).
• U kunt de opbergruimte voor diepgevroren
etenswaar vergroten door de klep en/of de
opslagmand te verwijderen (volgens het
productblad) terwijl hetzelfde energieverbruik
behoudenblijft.
• Decondensator(despoelindeachterzijdevanhet
apparaat)dientregelmatiggereinigdteworden.
• Een beschadigde of lekkende afdichting dient zo
snelmogelijkvervangenteworden.
TIPS VOOR OPSLAG VAN ETENSWAAR
KOELVAK
Hetkoelvakisdeidealeopslagplekvoorkant-en-klare
maaltijden,verseengeconserveerdevoedingswaren,
zuivelproducten,groente/fruitendranken.
Luchtventilatie
• De natuurlijke circulatie van lucht in het koelvak
resulteertinzonesmetverschillendetemperaturen.
Hetkoudstegedeeltebevindtzichdirectbovende
crispladevoorgroenteenfruitenbijdeachterwand.
Het warmste gedeelte bevindt zich bovenaan de
voorzijdevanhetkoelvak.
• Onvoldoende ventilatie resulteert in een hoger
energieverbruikenlagerekoelprestaties.
Opslaan van verse etenswaar en
dranken
• Vanwege het vochtigheidsregeling in het koelvak
kuntuzelfsonverpakteetenswaarbewaren.
• Als u er de voorkeur aan geeft uw etenswaar te
verpakken, gebruik dan houders van recyclebaar
plastic, metaal, aluminum en glas, of wikkel de
levensmiddeleninfolie.
• Gebruikaltijdafsluitbarehoudersvoorvloeistoen
en etenswaar die geuren of smaken kunnen
afgeven of opnemen, of dek de vloeistoen of
etenswaaraf.
• Etenswaar die veel ethyleengas afgeeft en
etenswaar die gevoelig is voor dit gas, zoals
fruit, groente en sla, dient altijd gescheiden
opgeslagenofverpakttewordenomtevoorkomen
dat de houdbaarheid afneemt; bewaar tomaten
bijvoorbeeldnietsamenmetkiwiofkool.
• Bewaar verschillende etenswaar niet te dicht bij
elkaaromvoorvoldoendeluchtcirculatietezorgen.
• Om te voorkomen dat essen omvallen, kunt u
gebruikmakenvandeessenhouder(beschikbaar
opbepaaldemodellen).
• Indien u een kleine hoeveelheid etenswaar in de
koelkast opslaat, raden wij aan de platen boven
decrisperlade voorgroenteen fruit te gebruiken,
aangezienditdekoelsteplekinhetkoelvakis.
NL
NLFRGBDE AE
IT FIDKNOPTES SEGR RUROPLHUCZBG SK UA
TIPS VOOR OPSLAG VAN ETENSWAAR
De juiste plek voor verse etenswaar en dranken
• Opdeplateninhetkoelkastvak:kant-en-klaremaaltijden,tropischfruit,kazen,delicatessen
• Inhetkoudstegedeelte(bovendecrispladevoorgroenteenfruit):vlees,vis,vleeswaren,gebak
• Indecrispladevoorgroenteenfruit:fruit,sla,groente.
• Indedeur:boter,jam,sauzen,augurken,blikjes,essen,drankkartons,eieren.
Voorbeeld van rangschikking etenswaar:
Boter,jam
Jam,sauzen,augurken,
blikjes
Flessen,drankenkartons
Eieren
Boter,jam
Jam,sauzen,augurken,
blikjes
Flessen,drankenkartons
Tropischfruit
Kazen,delicatessen,
kant-en-klaremaaltijden
Vlees,vis,
vleeswaren,gebak
Fruit,sla,groente
Tropischfruit
Kazen,delicatessen,
kant-en-klaremaaltijden
Vlees,vis,
vleeswaren,gebak
Fruit,sla,groente
NLFRGBDE AE
IT FIDKNOPTES SEGR RUROPLHUCZBG SK UA
TIPS VOOR OPSLAG VAN ETENSWAAR
U kunt het vriesvak gebruiken voor het opslaan van
diepgevrorenetenswaar,hetmakenvanijsblokjesenhet
invriezenvanverseetenswaar.
Demaximale hoeveelheidverse levensmiddelendie in
24uurkanwordeningevrorenwordtaangegevenophet
typeplaatje(…kg/24h).
Indienueenkleinehoeveelheidetenswaarindevriezer
opslaat, raden wij aan het koudste gedeelte van het
vriesvak te gebruiken, namelijk het bovenste of het
middelste gedeelte, afhankelijk van het model (zie
het productblad om na te gaan welk gedeekte wordt
voorgesteldvoorhetinvriezenvanverselevensmiddelen).
In de tabel wordt de aanbevolen
opslagtijd voor diepgevroren
etenswaar aangegeven.
ETENSWAAR OPSLAGTIJD
(maanden)
Vlees
Rundvlees 8-12
Varkensvlees,kalfsvlees 6-9
Lamsvlees 6-8
Konijnenvlees 4-6
Gehakt/orgaanvlees 2-3
Worstjes 1-2
Gevogelte
Kip 5-7
Kalkoen 6
Eetbareorganengevogelte 2-3
Kreefachtigen
Weekdieren,kreeft 1-2
Krab,kreeft 1-2
Schaaldieren
Oesters,zonderschaal 1-2
Ongepaneerdegarnalen 1-2
Vis
Vettevis(zalm,haring,makreel) 2-3
Magerevis(kabeljauw,tong) 3-4
Stoofvlees
Vlees,gevogelte 2-3
ETENSWAAR OPSLAGTIJD
(maanden)
Zuivelproducten
Boter 6
Kaas 3
Room 1-2
IJs 2-3
Eieren 8
Soep en sauzen
Soep 2-3
Jus 2-3
Pastei 1
Ratatouille 8
Gebak en brood
Brood 1-2
Taart(normaal) 4
Gateaux(gebak) 2-3
Crêpes 1-2
Ongebakkengebak 2-3
Quiche 1-2
Pizza 1-2
GROENTE en FRUIT
ETENSWAAR OPSLAGTIJD
(maanden)
Fruit
Appels 12
Abrikozen 8
Bramen 8-12
Zwarte/rodebessen 8-12
Kersen 10
Perziken 10
Peren 8-12
Pruimen 10
Frambozen 8-12
Aardbeien 10
Rabarber 10
Vruchtensap(sinaasappelsap,
citroensap,grapefruitsap)
4-6
NLFRGBDE AE
IT FIDKNOPTES SEGR RUROPLHUCZBG SK UA
TIPS VOOR OPSLAG VAN ETENSWAAR
GROENTE en FRUIT
ETENSWAAR OPSLAGTIJD
(maanden)
Groente
Asperges 8-10
Basilicum 6-8
Bonen 12
Artisjok 8-10
Broccoli 8-10
Spruiten 8-10
Bloemkool 8-10
Wortelen 10-12
Selderij 6-8
Paddestoelen(champignons) 8
Peterselie 6-8
Pepers 10-12
Erwten 12
Pronkbonen 12
Spinazie 12
Tomaten 8-10
Courgette 8-10
We raden aan om al uw ingevroren etenswaar van
eenlabel en datum te voorzien. Dooreen labelaan te
brengen, kunt u etenswaar makkelijker herkennen en
weetuwanneerdezegebruiktmoetwordenvoordatde
kwaliteitervanafneemt.
Vriesontdooideetenswaarnietopnieuwin.
Diepgevroren etenswaar: winkeltips
Wanneerdiepgevrorenetenswaarwordtaangekocht:
• Zorg dat de verpakking niet beschadigd is
(diepgevroren etenswaar in beschadigde
verpakkingen kan een verminderde kwaliteit
hebben). Indien de verpakking bol staat of
vochtplekken heeft, werd het mogelijk niet bij
optimale omstandigheden bewaard en het
ontdooienismogelijkalbegonnen.
• Tijdens het winkelen dient u de aankopen van
diepgevrorenetenswarenalslaatstetedoenenu
dient de producten in een thermisch geïsoleerde
koelzaktetransporteren.
501910601635
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Whirlpool WBA3387 NFC W Safety guide

Type
Safety guide