Bodum 11421 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Bodum 11421 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
69
FYRKAT
Hartelijk welkom in de open
lucht!
Wat hoort er meer bij de lente en de zomer dan bui-
ten eten? En waarmee wordt dat een groter feest
dan met een eersteklas barbecue? Of u nu het meeste
houdt van een flinke steak, een knapperige worst of
van gegrilde groente – met de BODUM
®
mini picknick
houtskool barbecue “FYRKAT” hebt u de juiste keuze
gemaakt om uw zomer echt gezellig te maken. Een
barbecue is waarschijnlijk de enige culinaire gelegen-
heid waarbij het spreekwoord “Veel koks verzouten
de brij” niet geldt: Bij het barbecueën zijn er vele
chefs. Als u niet zo houdt van rijke sauzen, is gegrild
eten niet alleen zeer smakelijk, maar ook gezond en
licht, vooral wanneer het gaat om vetarm vlees, vis
en groente.
We wensen u smakelijk eten!
Ons rest niets anders dan u te vragen om de veilig-
heidsaanwijzingen goed te lezen en – natuurlijk – u
een heerlijke zomer te wensen.
Het BODUM
®
-designteam
70
GEBRUIKSAANWIJZING
DE GRILL MONTEREN
1 Handgreep
2 Dekselopeningen
3 Deksel
4 Grillrooster
5 Houtskoolrooster
6 Grillkuip
7 Grendelbeugel
8 Bout M6 (3 stuks)
9 Onderlegring 12 mm (3 stuks)
10 Grote onderlegring 31 mm (3 stuks)
11 Poot met voetstuk (3 stuks)
AFBEELDING A
Zet de grillkuip (6) voorzichtig op een vlakke ondergrond en
monteer achtereenvolgens de drie poten met voetstuk (11)
op de grillkuip (6). Per poot een bout M6 (8), een onder-
legring 12 mm (9) en een grote onderlegring 31 mm (10)
gebruiken. Alle bouten van de grill voldoende natrekken,
zodat alle onderdelen vastzitten.
71
FYRKAT
AFBEELDING B
Uw BODUM
®
mini picknick houtskool barbecue na montage
van de poten met voetstuk (11) op een stevige ondergrond
zetten. Het houtskoolrooster (5) met het rooster naar boven
in de grill kuip (6) leggen. Het grillrooster (4) op de grillkuip
(6) leggen.
De dekselopeningen (2) kunnen worden geopend en geslo-
ten door aan de handgreep (1) te draaien.
Om uw BODUM
®
mini picknick houtskool barbecue te ver-
plaatsen, het deksel (3) op de grillkuip (6) leggen en deze
met de twee grendelbeugels (7) vastklemmen. De grill dra-
gen door deze aan de handgreep (1) vast te houden. De
grill nooit in hete toestand verplaatsen, eerst volledig laten
afkoelen.
Maximale vulhoogte van de houtskool: 6 cm boven het
houtskoolrooster.
72
GEBRUIKSAANWIJZING
WAARSCHUWING
Wanneer u deze veiligheidsaanwijzingen en voorzorgs-
maatregelen niet in acht neemt, kan dit tot ernstige ver-
wondingen of schade leiden.
Niet in afgesloten ruimten gebruiken! De BODUM
®
mini
picknick houtskool barbecue is uitsluitend ontwikkeld
voor gebruik in de open lucht. In afgesloten ruimten kun-
nen zich giftige rookgassen ontwikkelen.
Nooit aanmaakvloeistof of daarin gedrenkte houtskool
op hete of warme houtskool gieten resp. leggen! Sluit na
gebruik de fles met vloeistof af en berg deze op een vei-
lige afstand van de grill op.
Let op! Gebruik voor het aansteken of weer aanma-
ken geen spiritus, benzine of soortgelijke vloeistoffen!
Gebruik alleen aanmaakmiddelen conform EN1860-3!
Kinderen en huisdieren niet zonder toezicht in de buurt
van een hete grill laten komen.
De grill nooit in hete toestand bewegen.
De grill moet minstens 1,5 m van brandbaar materiaal
verwijderd zijn.
Waarschuwing! Niet voor gebruik aan tafel!
De grill niet op glas of een brandbaar oppervlak zetten.
De as pas verwijderen als de houtskool volledig uitge-
gloeid is.
Tijden bij het grillen geen kleding met wijde, lange mou-
wen dragen.
Bovendien: Grill niet wanneer er een sterke wind staat.
VOORZICHTIG
Uw BODUM
®
mini picknick houtskool barbecue vóór
gebruik op een stevige ondergrond zetten. Nooit kante-
len of scheef zetten!
Voor het aansteken en tijdens de eerste brandfase het
deksel (15) verwijderen.
De houtskool altijd op het houtskoolrooster leggen, niet
direct op de bodem van de grill.
Noch de grill, noch het rooster aanraken om vast te stellen
of deze heet zijn.
Bij het grillen en bij het instellen van de luchtopeningen
(24) ter bescherming van uw handen altijd grillhandschoe-
nen dragen of pannenlappen gebruiken.
Grillbestek met lange, hittebestendige handgrepen
gebruiken.
Om de houtskool te verstikken, het deksel plaatsen en alle
luchtopeningen sluiten. Houtskool niet met water blussen,
dit beschadigt het email.
73
FYRKAT
Opvlammend vet doven door het deksel op de grill te
zetten. Gebruik geen water!
Hete elektrische aanstekers moeten voorzichtig worden
gehanteerd en op een veilige plaats worden opgeborgen.
Elektrische kabels uit de buurt van hete oppervlakken
houden.
LET OP
Geen aluminiumfolie in de grill leggen, daardoor kan de
luchtcirculatie belemmerd worden. In plaats daarvan het
braadsap in een afdruipschaal opvangen, als u volgens de
indirecte grillmethode grilt.
Voor het reinigen van het grillrooster en de grill geen
scherpe voorwerpen of schuurmiddelen gebruiken, deze
beschadigen het oppervlak.
NUTTIGE AANWIJZINGEN
Na het aanmaken van de houtskool ca. 25 tot 30 minuten
met grillen wachten, tot de houtskool bedekt is met een
dunne grijze laag.
De bovenste dekselopening moet tijdens het grillen altijd
open blijven. Voor het instellen grillhandschoenen dragen.
Alleen houtskool van goede kwaliteit gebruiken en deze
op een droge plaats bewaren, ze nemen gemakkelijk
vocht op en branden dan slecht. Als u de briketten in
de buitenlucht bewaart, kunt u daarvoor het beste een
weersbestendige houder met goed sluitend deksel gebrui-
ken.
Als u aanmaakvloeistof gebruikt, deze voor het aansteken
een paar minuten in de houtskool laten trekken. Let erop
dat de aanmaakvloeistof niet onder in de halve schaal
samenstroomt.
Het deksel tijdens het grillen altijd naar opzij optillen
niet naar boven anders kan een zuigkracht ontstaan die
de as omhoog trek, op het te grillen voedsel.
74
GEBRUIKSAANWIJZING
GRILLTIPS
Lees alle aanwijzingen en tips nauwgezet door voordat u
begint te grillen. Het deksel is een belangrijk onderdeel
van de BODUM
®
mini picknick houtskool barbecue en moet
bij het grillen van alle voedsel altijd gesloten worden.
Vergeleken met een traditionele grill bespaart u een derde
van de tijd, omdat de hete lucht tijdens het grillen voortdu-
rend rond het voedsel circuleert. In een BODUM
®
mini pick-
nick houtskool barbecue kan het voedsel volgens twee ver-
schillende grillmethodes worden bereid. Doorgaans wordt
de directe methode voor snel grillen (maximaal 30 minuten)
van voedsel direct boven de houtskool gebruikt. Het voed-
sel wordt een keer gedraaid, na de helft van de grilltijd. Het
meeste andere voedsel wordt volgens de indirecte methode
gegrild, het hoeft dan niet gedraaid te worden.
1/39