14
5 Draai de hoofdeenheid totdat de tube verticaal is.
6 Draai het nu 45° met de klok mee om de bajonetsluitingen in de motoreenheid te
vergrendelen.
7 Draai het 45° tegen de klok in, om het op zijn plaats te vergrendelen.
8 Laat de duwer zakken in de tube.
d WERKING – OVERZICHT
9 U verkrijgt een halfvast dessert met bevroren banaan als basisingrediënt, gemengd met
bevroren vruchten voor de smaak.
10 De bevroren vruchten zijn fijngestampt om een zoet dessert met de consistentie van roomijs
te verkrijgen maar zonder de toegevoegde vetten en zonder de toegevoegde suikers.
C DE VRUCHTEN VOORBEREIDEN
11 De bananen moeten helemaal rijp zijn. Voor een maximale zoetheid moet de bananenschil
overal bruine vlekken hebben.
12 Pel de citrusvruchten, verdeel deze in maantjes en haal de zaadjes eruit.
13 Verwijder het wit en de velletjes om het dessert geen bittere smaak te geven.
14 Als de vrucht een schil heeft, moet u deze verwijderen om te vermijden dat de vultuit wordt
geblokkeerd.
, Bessen moeten doorgaans niet worden geschild maar zorg er wel voor dat het vruchtvlees
goed is gemengd zodat de schil niet klontert
15 Alle pitten en zaadjes moeten worden verwijderd omdat sommige slecht smaken, andere
giftig zijn maar vooral omdat de meeste de vultuit blokkeren of kapotmaken.
16 Gebruik geen granaatappelen omdat de zaadjes de vultuit beschadigen.
17 Gebruik geen noten omdat deze de vultuit beschadigen.
18 Als u noten wilt gebruiken, mengt u deze later met het vruchtvlees of gebruikt u ze als
topping.
C DE VRUCHTEN INVRIEZEN
19 Snij de vruchten in blokjes.
20 Droog de blokjes met keukenpapier.
21 Vries de vruchten in op een schaal (de hele nacht is ideaal).
22 Wanneer de vruchten zijn bevroren, kunnen deze in zakjes worden gestoken, gemarkeerd en
in de diepvries worden bewaard voor later gebruik. Ze kunnen ook onmiddellijk worden
fijngestampt.
C DE VRUCHTEN MENGEN
23 U kunt vruchten op twee manieren mengen:
a) Snij de bananen dwars doormidden, snij de andere vruchten in blokjes van 40 mm zodat
deze in de tube passen, vries ze in, steek ze afzonderlijk in de tube en meng het
vruchtvlees in een schaal.
b) Snij alles in kleine blokjes (15-20 mm), vries ze in en steek een handvol gemengde blokjes
in de tube zodat het vruchtvlees al gemengd uit de vultuit komt.
24 Probeer beide manieren, zelfs met dezelfde vruchten, omdat deze anders zullen smaken.
25 Voor een iets zachter vruchtvlees laat u de blokjes vruchten ontdooien gedurende 5-10
minuten alvorens het tot moes te maken.
C SORBET/GRANITA
26 Als u een vrucht of bes met veel sap kiest en het apparaat zonder banaan gebruikt, verkrijgt u
iets dat gelijkt op sorbet of granita wat betreft smaak, zicht en gevoel.
C GEBRUIK
, Om oververhitting te voorkomen, dient u de motor niet langer dan 1 minuut onafgebroken
te laten draaien. Zet het apparaat na 1 minute minstens 2 minuten uit om de motor te laten
afkoelen.