Bosch MFQ2600 de handleiding

Type
de handleiding
15
nl
Bestemming van het apparaat
Bestemming van het apparaat
Dit toebehoren is bedoeld voor de handmixer MFQ2... .
Gebruiksaanwijzing van de handmixer in acht nemen.
Staander niet voor andere handmixers gebruiken.
Bij gebruik van de staander uitsluitend de bij het apparaat geleverde
hulpstukken gebruiken.
Dit toebehoren is alleen geschikt voor het kneden van deeg en het
kloppen van eiwit, room en licht deeg.
Dit toebehoren mag niet worden gebruikt om andere voorwerpen of
substanties te verwerken.
Veiligheidsaanwijzingen
W Gevaar voor letsel!
Handmixer alleen aanbrengen of verwijderen wanneer de
aandrijving stilstaat en de stekker uit het stopcontact is
getrokken.
Niet in de behuizing grijpen bij het omlaag bewegen van de
draaiarm om te voorkomen dat vingers of handen worden
ingeklemd. Verstel de draaiarm niet wanneer het apparaat
ingeschakeld is.
W Belangrijk!
Na elk gebruik of als u het apparaat langere tijd niet hebt gebruikt,
dient u de toebehoren altijd grondig te reinigen. X “Onderhoud en
dagelijkse reiniging” zie pagina 16
Hulpstukken
4 Turbo-roergardes (2 stuks)
a Aandrijfschroef
5 Kneedhaken (2 stuks)
a Aandrijfschroef
Bediening
Voor het kneden van deeg en het kloppen
van eiwit, room en licht deeg.
Maximale verwerkingshoeveelheid
X “Recepten” zie pagina 16
1. Toestelstaander op een gladde
en horizontale ondergrond zetten.
Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm tot de aanslag omhoog
bewegen.
In één oogopslag
X Afb. A
1 Toestelstandaard met zwenkarm
a Aandrijftandwiel
b Vergrendeling voor handmixer
c Hendel voor vergrendeling
d Opening voor handmixer
e Ontgrendelingstoets voor zwenkarm
f Plateau voor kom
g Komaandrijving
2 Kom
3 Handmixer MFQ2...
a Opening voor vergrendeling
b Plateu / houder
16
nl Onderhoud en dagelijkse reiniging
2. Kom op het plateau plaatsen. De rand
van de kom moet de komaandrijving
volledig afdekken en de kom moet
gemakkelijk kunnen worden gedraaid.
3. Het gewenste paar hulpstukken

handmixer steken en aandrukken.
Belangrijk! Alleen de gereedschappen
gebruiken die met de staander
werden geleverd. Op de vorm van de
kunststofdelen van de hulpstukken letten,
om verwisselingen te vermijden.
4. De achterkant van de handmixer zo op
de drager plaatsen dat het plateau in de
opening aan de drager grijpt.
5. Drager vasthouden en de handmixer
omlaag drukken tot hij vastklikt. Daarbij
erop letten dat de wormaandrijving en
het tandwiel in elkaar grijpen.
6. Ingrediënten in de kom doen.
7. Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm omlaag drukken tot hij
vastklikt.
8. Stekker in het stopcontact steken.
Schakelaar op de gewenste stand
zetten.
9. Verwerk de ingrediënten zo lang tot het
gewenste resultaat is bereikt.
10. Schakelaar op 0 zetten. Wachten tot
de aandrijving stilstaat. Stekker uit het
stopcontact nemen.
11. Ontgrendelknop indrukken en de
draaiarm tot de aanslag omhoog
bewegen.
12. Hendel aan de zwenkarm naar achteren
trekken en handmixer verwijderen.
13. Kom verwijderen.
14. Uitwerptoets aan de handmixer
indrukken en de hulpstukken
verwijderen.
Aanwijzing: Voor het maken van het
deeg eerst het meel en dan de andere
ingrediënten in de kom doen; kort mixen op
de laagste stand. Zodra het meel niet meer
stuift de mixer op een hogere stand zetten.
Door de tegengestelde draaibeweging van
de kom en de hulpstukken wordt in korte tijd
een luchtig deeg gevormd.
Onderhoud en dagelijkse
reiniging
Attentie!
Absoluut de aanwijzingen in de handleiding
van de handmixer in acht nemen.
De staander met een zachte, vochtige
doek afvegen en afdrogen.
De kom en de hulpstukken met zeepsop
en een zachte borstel reinigen of in de
vaatwasser doen.
Alle onderdelen laten drogen.
Recepten
De hoeveelheden in de recepten zijn de
maximale verwerkingshoeveelheden.
Roergarde
Met de roergarde kunt u het eiwit van
2-8 eieren of 200-600 ml room kloppen.
Bovendien kunt u licht deeg zoals
biscuitdeeg, roerdeeg, pannenkoekendeeg,
crèmes, mayonaise en aardappelpuree
maken.
Biscuitrol met roomvulling en
vruchten
Deeg:
4 eieren
70 g suiker
1 pakje vanillesuiker
80 g tarwemeel
1 mespuntje bakpoeder
Vulling:
200 g room
2 el suiker
1 pakje slagroomversteviger
150 g fruit

Een beetje poedersuiker om erover te
strooien
Eieren en suiker in de kom doen en
op stand 4 ca. 2-3 minuten tot een
schuimend geheel kloppen.
Meel en bakpoeder erdoor doen en kort
mengen op stand 2.
17
nl

Het deeg gladstrijken op een met
bakpapier bedekte bakplaat en bakken
met boven-/onderwarmte van ca. 200 ºC

De hete biscuitlaag daarna op een met
suiker bestrooide keukendoek leggen,
oprollen en laten afkoelen.

slagroomversteviger stijf kloppen op
stand 4.
De biscuitrol uitrollen en met room
bestrijken. De vruchten erover verdelen
en dan weer oprollen. Bestrooien met
poedersuiker.
Roerdeeg
Basisrecept
250 g bloem
125 g suiker
125 g margarine
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
75 g melk
Alle ingrediënten ca. ½ minuut op
stand 1 met de roergarde roeren,
daarna ca. 3-4 minuten op stand 4.
Ten slotte afhankelijk van het recept
de verdere ingrediënten zoals rozijnen,
sukade of gekonfijte sinaasappelschil
erdoor roeren.
Voor gemarmerde cake de helft van het
deeg mengen met een beetje cacao.
Kneedhaken
Met de kneedhaken kan men
verschillende soorten deeg zoals
gistdeeg, pizzadeeg, strudeldeeg,
brooddeeg of zandtaartdeeg maken.
Gistdeeg
500 g bloem
1 pakje gedroogde gist of 25 g
verse gist
1 ei
210-220 g warme melk

80 g suiker
1 snufje zout
Schil van een halve citroen of
citroenaroma
Alle ingrediënten in de mengkom doen.
Op een lage stand ca. 30 seconden
vermengen, dan ca. 7 min. kneden op
stand 4.
Volkorenbroodjes of brood
250 g volkorentarwemeel
250 g tarwemeel
1 el suiker
1 el margarine
½ el zout
1½ pakje gedroogde gist
300 ml warm water
Alle ingrediënten in de mengkom doen.
Op een lage stand ca. 30 seconden
vermengen, dan ca. 7 min. kneden op
stand 4.
Aanwijzing: Het deeg is voldoende voor
12 broodjes of een blikbrood.
Wijzigingen voorbehouden.

Documenttranscriptie

 Bestemming van het apparaat nl Bestemming van het apparaat Dit toebehoren is bedoeld voor de handmixer MFQ2... . Gebruiksaanwijzing van de handmixer in acht nemen. Staander niet voor andere handmixers gebruiken. Bij gebruik van de staander uitsluitend de bij het apparaat geleverde hulpstukken gebruiken. Dit toebehoren is alleen geschikt voor het kneden van deeg en het kloppen van eiwit, room en licht deeg. Dit toebehoren mag niet worden gebruikt om andere voorwerpen of substanties te verwerken. Veiligheidsaanwijzingen WW Gevaar voor letsel! ■■ Handmixer alleen aanbrengen of verwijderen wanneer de aandrijving stilstaat en de stekker uit het stopcontact is getrokken. ■■ Niet in de behuizing grijpen bij het omlaag bewegen van de draaiarm om te voorkomen dat vingers of handen worden ingeklemd. Verstel de draaiarm niet wanneer het apparaat ingeschakeld is. WW Belangrijk! Na elk gebruik of als u het apparaat langere tijd niet hebt gebruikt, dient u de toebehoren altijd grondig te reinigen. X “Onderhoud en dagelijkse reiniging” zie pagina 16 In één oogopslag X Afb. A 1 Toestelstandaard met zwenkarm a Aandrijftandwiel b Vergrendeling voor handmixer c Hendel voor vergrendeling d Opening voor handmixer e Ontgrendelingstoets voor zwenkarm f Plateau voor kom g Komaandrijving 2 Kom 3 Handmixer MFQ2... a Opening voor vergrendeling b Plateu / houder Hulpstukken 4 Turbo-roergardes (2 stuks) a Aandrijfschroef 5 Kneedhaken (2 stuks) a Aandrijfschroef Bediening Voor het kneden van deeg en het kloppen van eiwit, room en licht deeg. Maximale verwerkingshoeveelheid X “Recepten” zie pagina 16 1. Toestelstaander op een gladde en horizontale ondergrond zetten. Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm tot de aanslag omhoog bewegen. 15 nl Onderhoud en dagelijkse reiniging 2. Kom op het plateau plaatsen. De rand van de kom moet de komaandrijving volledig afdekken en de kom moet gemakkelijk kunnen worden gedraaid. 3. Het gewenste paar hulpstukken (roergardes of kneedhaken) in de handmixer steken en aandrukken. Belangrijk! Alleen de gereedschappen gebruiken die met de staander werden geleverd. Op de vorm van de kunststofdelen van de hulpstukken letten, om verwisselingen te vermijden. 4. De achterkant van de handmixer zo op de drager plaatsen dat het plateau in de opening aan de drager grijpt. 5. Drager vasthouden en de handmixer omlaag drukken tot hij vastklikt. Daarbij erop letten dat de wormaandrijving en het tandwiel in elkaar grijpen. 6. Ingrediënten in de kom doen. 7. Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm omlaag drukken tot hij vastklikt. 8. Stekker in het stopcontact steken. Schakelaar op de gewenste stand zetten. 9. Verwerk de ingrediënten zo lang tot het gewenste resultaat is bereikt. 10. Schakelaar op 0 zetten. Wachten tot de aandrijving stilstaat. Stekker uit het stopcontact nemen. 11. Ontgrendelknop indrukken en de draaiarm tot de aanslag omhoog bewegen. 12. Hendel aan de zwenkarm naar achteren trekken en handmixer verwijderen. 13. Kom verwijderen. 14. Uitwerptoets aan de handmixer indrukken en de hulpstukken verwijderen. Aanwijzing: Voor het maken van het deeg eerst het meel en dan de andere ingrediënten in de kom doen; kort mixen op de laagste stand. Zodra het meel niet meer stuift de mixer op een hogere stand zetten. Door de tegengestelde draaibeweging van de kom en de hulpstukken wordt in korte tijd een luchtig deeg gevormd. 16 Onderhoud en dagelijkse reiniging Attentie! Absoluut de aanwijzingen in de handleiding van de handmixer in acht nemen. ■■ De staander met een zachte, vochtige doek afvegen en afdrogen. ■■ De kom en de hulpstukken met zeepsop en een zachte borstel reinigen of in de vaatwasser doen. ■■ Alle onderdelen laten drogen. Recepten De hoeveelheden in de recepten zijn de maximale verwerkingshoeveelheden. Roergarde Met de roergarde kunt u het eiwit van 2-8 eieren of 200-600 ml room kloppen. Bovendien kunt u licht deeg zoals biscuitdeeg, roerdeeg, pannenkoekendeeg, crèmes, mayonaise en aardappelpuree maken. Biscuitrol met roomvulling en vruchten Deeg: –– 4 eieren –– 70 g suiker –– 1 pakje vanillesuiker –– 80 g tarwemeel –– 1 mespuntje bakpoeder Vulling: –– 200 g room –– 2 el suiker –– 1 pakje slagroomversteviger –– 150 g fruit (bijv. frambozen, aardbeien, morellen) –– Een beetje poedersuiker om erover te strooien ■■ Eieren en suiker in de kom doen en op stand 4 ca. 2-3 minuten tot een schuimend geheel kloppen. ■■ Meel en bakpoeder erdoor doen en kort mengen op stand 2.  ■■ Het deeg gladstrijken op een met bakpapier bedekte bakplaat en bakken met boven-/onderwarmte van ca. 200 ºC (voorverwarmde oven). ■■ De hete biscuitlaag daarna op een met suiker bestrooide keukendoek leggen, oprollen en laten afkoelen. ■■ Room samen met suiker en slagroomversteviger stijf kloppen op stand 4. ■■ De biscuitrol uitrollen en met room bestrijken. De vruchten erover verdelen en dan weer oprollen. Bestrooien met poedersuiker. Roerdeeg Basisrecept –– 250 g bloem –– 125 g suiker –– 125 g margarine –– 2 eieren –– 1 pakje vanillesuiker –– 1 pakje bakpoeder –– 75 g melk ■■ Alle ingrediënten ca. ½ minuut op stand 1 met de roergarde roeren, daarna ca. 3-4 minuten op stand 4. ■■ Ten slotte afhankelijk van het recept de verdere ingrediënten zoals rozijnen, sukade of gekonfijte sinaasappelschil erdoor roeren. ■■ Voor gemarmerde cake de helft van het deeg mengen met een beetje cacao. Kneedhaken Recepten nl Gistdeeg –– 500 g bloem –– 1 pakje gedroogde gist of 25 g verse gist –– 1 ei –– 210-220 g warme melk –– 80 g boter (kamertemperatuur) –– 80 g suiker –– 1 snufje zout –– Schil van een halve citroen of citroenaroma ■■ Alle ingrediënten in de mengkom doen. ■■ Op een lage stand ca. 30 seconden vermengen, dan ca. 7 min. kneden op stand 4. Volkorenbroodjes of brood –– –– –– –– –– –– –– ■■ ■■ 250 g volkorentarwemeel 250 g tarwemeel 1 el suiker 1 el margarine ½ el zout 1½ pakje gedroogde gist 300 ml warm water Alle ingrediënten in de mengkom doen. Op een lage stand ca. 30 seconden vermengen, dan ca. 7 min. kneden op stand 4. Aanwijzing: Het deeg is voldoende voor 12 broodjes of een blikbrood. Wijzigingen voorbehouden. Met de kneedhaken kan men verschillende soorten deeg zoals gistdeeg, pizzadeeg, strudeldeeg, brooddeeg of zandtaartdeeg maken. 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58

Bosch MFQ2600 de handleiding

Type
de handleiding