Kenwood AT957A Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding
English 2 - 3
Nederlands 4 - 6
Français 7 - 9
Deutsch 10 - 12
Italiano 13 - 15
Português 16 - 18
Español 19 - 21
Dansk 22 - 23
Svenska 24 - 25
Norsk 26 - 27
Suomi 28 - 29
Türkçe 30 - 32
Ïesky 33 - 35
Magyar 36 - 38
Polski 39 - 41
Ekkgmij 42 - 44
UNFOLD
afdekkap & Uitloop
spatel
koelbak
mengkom
vóór het eerste gebruik
1 Was de onderdelen: zie ‘reiniging’.
2 Plaats de koelbak vierentwintig uur
van te voren in de diepvries. Leg
spatel en afdekkap in de koelkast.
3 Maak het ijs– of sorbetmengsel klaar
(zie de receptsuggesties) en laat het
zonodig koud worden in de koelkast.
veiligheid
Trek de stekker uit het stopcontact,
voordat u onderdelen aanbrengt of
verwijdert of het apparaat reinigt.
Zorg er altijd voor dat de onderdelen
goed schoon zijn voordat u ijs of
sorbet gaat maken.
Vries nooit opnieuw ijs in dat geheel
of gedeeltelijk ontdooid is geweest.
IJs of sorbet waarin rauwe
ingrediënten zijn verwerkt moet
binnen een week worden
geconsumeerd. IJs smaakt het best
als het vers is; maak daarom niet te
grote hoeveelheden ineens.
IJs of sorbet dat rauwe eieren bevat,
mag niet worden gegeven aan jonge
kinderen, zwangere vrouwen of
bejaarden.
Als er koelvloeistof uit de ijsmachine
lijkt vrij te komen moet u het gebruik
staken. De koelvloeistof is echter niet
giftig.
Om verwondingen te voorkomen
moet u er altijd voor zorgen dat uw
handen goed beschermd zijn tijdens
het gebruik van de ijsmachine, in het
bijzonder net nadat u deze uit de
diepvries heeft gehaald.
gebruik van uw
ijsmachine
1 Bevestig de plastic mengschaal op
het apparaat.
2 Voeg de invrieskom rechtstreeks uit
de vriezer eraan toe en breng dan de
klutser aan.
3 Zet het deksel erop.
4 Laat de mengkop zakken, waarbij u
de metalen pin in het plastic gat
brengt . Als de mengkop niet
goed aansluit, licht hem dan op en
schakel het apparaat aan en uit om
de metalen pin in de juiste stand te
brengen.
5 Schakel het apparaat in op de
laagste snelheid.
DE MACHINE MOET WORDEN
AANGEZET VOORDAT HET IJS OF
DE SORBETMIX WORDT
TOEGEVOEGD : HIERMEE
VOORKOMT U DAT DE
SAMENSTELLING METEEN
VASTVRIEST AAN DE BINNENKANT
VAN DE KOM.
6 Giet het ijs– of sorbetmengsel met
behulp van de uitloop in de
ijsmachine.
7 Het ijs is na ongeveer een half uur
klaar om opgediend te worden. Zet
de mixer uit.
8 Als u het ijs of sorbet niet meteen
wilt verwerken of serveren, kunt u
het mengsel bijvoorbeeld in een
plastic bakje overscheppen en tot
gebruik in de diepvries bewaren.
opmerkingen
Voor een veilig en optimaal gebruik
van de ijsmachine moet u de
onderstaande aanwijzingen in acht
nemen.
1 De koelbak moet vierentwintig uur
voor gebruik in een diepvries worden
geplaatst met een temperatuur van
–18°C of lager.
2 Zet de mixer pas uit als het ijs of
sorbet klaar is.
3 Als het mengsel na vijfenveertig
minuten nog steeds de gewenste
dikte niet heeft bereikt moet u de
mixer uitzetten, het mengsel
overscheppen in een geschikte bak
en in de diepvries plaatsen totdat het
4
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
bevroren is en de juiste dikte heeft.
4 Gebruik geen metalen voorwerpen
om het mengsel uit de koelbak te
scheppen.
5 Per keer kunt u maximaal 1 liter ijs
bereiden.
reiniging
Laat de invrieskom op
kamertemperatuur komen, voordat u
probeert hem te reinigen. Alle
onderdelen van de ijsmachine
kunnen worden gereinigd in warm
water met zeep.
Droog de invrieskom goed af. Als
deze niet goed wordt gedroogd
voordat hij in de vriezer wordt
geplaatst, kan er een ijslaagje op
ontstaan waardoor de klutser niet
kan draaien.
Was de ijsmachine niet in een
vaatwasser.
We adviseren u de koelbak in een
plastic zak in uw diepvries te leggen
zodat die steeds klaar is voor
gebruik.
recepten
Hieronder volgen enkele suggesties
voor recepten waarmee u zo aan de
slag kunt.
vanille ijs
500 ml volle melk
125 ml halfvolle room
5 ml vanille–essence
3 eierdooiers
150 fijne suiker
1 Doe de room, melk en
vanille–essence in een pan en verhit
de ingrediënten zonder ze te laten
koken. Haal de pan van het vuur en
laat het mengsel enigszins afkoelen.
2 Klop ondertussen in een grote kom
de dooiers samen met de suiker
totdat een dikke, zachtgele massa
ontstaat.
3 Giet onder voortdurend roeren het
melk/room–mengsel bij de geklopte
dooiers en suiker. Let goed op dat
de suiker volledig is opgelost.
4 Doe het mengsel weer terug in de
pan, zet het op een laag vuurtje en
blijf roeren, totdat het tegen de
achterkant van de lepel blijft kleven.
5 Laat het mengsel helemaal afkoelen.
6 Giet het mengsel in de ijsmachine en
laat de machine draaien totdat een
stevige massa is ontstaan (ongeveer
30 minuten).
variaties:
chocolade – Voeg in plaats van de
room 100 gram gewone, au
bain–marie gesmolten chocolade
toe.
noten – voeg vlak vóór het
opdienen 100 g gehakte noten toe
aan het ijsmengsel.
aardbeienijs
400 g rijpe aardbeien
200 ml volle room
75 g fijne suiker
sap van
1
2 citroen
1 Pureer de aardbeien.
2 Meng suiker, room en citroensap
door de gepureerde aardbeien.
3 Zet het mengsel in de koelkast om af
te koelen.
4 Als het mengsel helemaal is
afgekoeld kunt u het in de
ijsmachine gieten en tot een stevige
massa mengen.
variaties:
U kunt in plaats van aardbeien ook
andere soorten zacht fruit gebruiken.
De zoete smaak van het mengsel is
afhankelijk van het verwerkte fruit,
vergeet dus niet te proeven vóórdat
u het ijs maakt.
belangrijk: De tijd die nodig is om
het mengsel te laten bevriezen is
afhankelijk van:
5
De hoeveelheid en samenstelling van
het mengsel.Toevoeging van alcohol
aan het mengsel remt het
bevriezingsproces af.
De oorspronkelijke temperatuur van
het mengsel.
De kamertemperatuur.
6
Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwood.co.uk
87128/7

Documenttranscriptie

2-3 Nederlands 4-6 Français 7-9 Deutsch 10 - 12 Italiano 13 - 15 Português 16 - 18 Español 19 - 21 Dansk 22 - 23 Svenska 24 - 25 Norsk 26 - 27 Suomi 28 - 29 Türkçe 30 - 32 Ïesky 33 - 35 Magyar 36 - 38 Polski 39 - 41 Ekkgmij 42 - 44 UN FO LD English Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit     2 Voeg de invrieskom rechtstreeks uit de vriezer eraan toe en breng dan de klutser aan. 3 Zet het deksel erop. 4 Laat de mengkop zakken, waarbij u de metalen pin in het plastic gat brengt . Als de mengkop niet goed aansluit, licht hem dan op en schakel het apparaat aan en uit om de metalen pin in de juiste stand te brengen. 5 Schakel het apparaat in op de laagste snelheid. ● DE MACHINE MOET WORDEN AANGEZET VOORDAT HET IJS OF DE SORBETMIX WORDT TOEGEVOEGD : HIERMEE VOORKOMT U DAT DE SAMENSTELLING METEEN VASTVRIEST AAN DE BINNENKANT VAN DE KOM. 6 Giet het ijs– of sorbetmengsel met behulp van de uitloop in de ijsmachine. 7 Het ijs is na ongeveer een half uur klaar om opgediend te worden. Zet de mixer uit. 8 Als u het ijs of sorbet niet meteen wilt verwerken of serveren, kunt u het mengsel bijvoorbeeld in een plastic bakje overscheppen en tot gebruik in de diepvries bewaren. afdekkap & Uitloop spatel koelbak mengkom vóór het eerste gebruik 1 Was de onderdelen: zie ‘reiniging’. 2 Plaats de koelbak vierentwintig uur van te voren in de diepvries. Leg spatel en afdekkap in de koelkast. 3 Maak het ijs– of sorbetmengsel klaar (zie de receptsuggesties) en laat het zonodig koud worden in de koelkast. veiligheid ● ● ● ● ● ● ● Trek de stekker uit het stopcontact, voordat u onderdelen aanbrengt of verwijdert of het apparaat reinigt. Zorg er altijd voor dat de onderdelen goed schoon zijn voordat u ijs of sorbet gaat maken. Vries nooit opnieuw ijs in dat geheel of gedeeltelijk ontdooid is geweest. IJs of sorbet waarin rauwe ingrediënten zijn verwerkt moet binnen een week worden geconsumeerd. IJs smaakt het best als het vers is; maak daarom niet te grote hoeveelheden ineens. IJs of sorbet dat rauwe eieren bevat, mag niet worden gegeven aan jonge kinderen, zwangere vrouwen of bejaarden. Als er koelvloeistof uit de ijsmachine lijkt vrij te komen moet u het gebruik staken. De koelvloeistof is echter niet giftig. Om verwondingen te voorkomen moet u er altijd voor zorgen dat uw handen goed beschermd zijn tijdens het gebruik van de ijsmachine, in het bijzonder net nadat u deze uit de diepvries heeft gehaald. opmerkingen Voor een veilig en optimaal gebruik van de ijsmachine moet u de onderstaande aanwijzingen in acht nemen. 1 De koelbak moet vierentwintig uur voor gebruik in een diepvries worden geplaatst met een temperatuur van –18°C of lager. 2 Zet de mixer pas uit als het ijs of sorbet klaar is. 3 Als het mengsel na vijfenveertig minuten nog steeds de gewenste dikte niet heeft bereikt moet u de mixer uitzetten, het mengsel overscheppen in een geschikte bak en in de diepvries plaatsen totdat het gebruik van uw ijsmachine 1 Bevestig de plastic mengschaal op het apparaat. 4 melk/room–mengsel bij de geklopte dooiers en suiker. Let goed op dat de suiker volledig is opgelost. 4 Doe het mengsel weer terug in de pan, zet het op een laag vuurtje en blijf roeren, totdat het tegen de achterkant van de lepel blijft kleven. 5 Laat het mengsel helemaal afkoelen. 6 Giet het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien totdat een stevige massa is ontstaan (ongeveer 30 minuten). bevroren is en de juiste dikte heeft. 4 Gebruik geen metalen voorwerpen om het mengsel uit de koelbak te scheppen. 5 Per keer kunt u maximaal 1 liter ijs bereiden. reiniging ● ● ● ● Laat de invrieskom op kamertemperatuur komen, voordat u probeert hem te reinigen. Alle onderdelen van de ijsmachine kunnen worden gereinigd in warm water met zeep. Droog de invrieskom goed af. Als deze niet goed wordt gedroogd voordat hij in de vriezer wordt geplaatst, kan er een ijslaagje op ontstaan waardoor de klutser niet kan draaien. Was de ijsmachine niet in een vaatwasser. We adviseren u de koelbak in een plastic zak in uw diepvries te leggen zodat die steeds klaar is voor gebruik. variaties: chocolade – Voeg in plaats van de room 100 gram gewone, au bain–marie gesmolten chocolade toe. noten – voeg vlak vóór het opdienen 100 g gehakte noten toe aan het ijsmengsel. aardbeienijs 400 g rijpe aardbeien 200 ml volle room 75 g fijne suiker sap van 1⁄2 citroen recepten 1 Pureer de aardbeien. 2 Meng suiker, room en citroensap door de gepureerde aardbeien. 3 Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen. 4 Als het mengsel helemaal is afgekoeld kunt u het in de ijsmachine gieten en tot een stevige massa mengen. Hieronder volgen enkele suggesties voor recepten waarmee u zo aan de slag kunt. vanille ijs 500 ml volle melk 125 ml halfvolle room 5 ml vanille–essence 3 eierdooiers 150 fijne suiker variaties: U kunt in plaats van aardbeien ook andere soorten zacht fruit gebruiken. De zoete smaak van het mengsel is afhankelijk van het verwerkte fruit, vergeet dus niet te proeven vóórdat u het ijs maakt. belangrijk: De tijd die nodig is om het mengsel te laten bevriezen is afhankelijk van: 1 Doe de room, melk en vanille–essence in een pan en verhit de ingrediënten zonder ze te laten koken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel enigszins afkoelen. 2 Klop ondertussen in een grote kom de dooiers samen met de suiker totdat een dikke, zachtgele massa ontstaat. 3 Giet onder voortdurend roeren het 5 ● ● ● De hoeveelheid en samenstelling van het mengsel.Toevoeging van alcohol aan het mengsel remt het bevriezingsproces af. De oorspronkelijke temperatuur van het mengsel. De kamertemperatuur. 6 Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK www.kenwood.co.uk 87128/7
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

Kenwood AT957A Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding