ELZE 6160
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56286
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar).
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan al verlaagd
zijn)
4. Ovenlampje achter
5. Circulair verwarmingselement
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
Opmerking
• Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een
minimum te beperken.
• Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningsknop kookzone linksvoor 0
1 ...10 *.
2. Bedieningsknop kookzone linksachter 0
1 ...10 *
3. Functieknop
4. Elektronische timer.
5. Thermostaatknop.
6. Bedieningsknop kookzone rechtsachter 0
1 ...10 *.
7. Bedieningsknop kookzone rechtsvoor 0
1 ...10 *.
8. Controlelampje van de kookplaat
* De functie multizone is alleen actief samen met de
dubbele en driedubbele kookzones van de kookplaat.
(Zie tabel functies kookplaat)
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor
zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
" # %
&
!
$
Ta b e l ove n f u n c t i e s
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
• Voor een constante oventemperatuur.
• 35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
• 60°C: voor het warmhouden van een gerecht aan het
einde van de bereidingstijd.
• Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200°C 50°C - 250°C
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde
steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste
bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven
wanneer alle indicatielampjes van de
thermostaat zijn uitgegaan.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR
175°C 50°C - 250°C
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
THERMOVENTILATOR
160°C 50°C - 250°C
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde
bereidingstijd hebben, zonder voorverwarming op één of
meerdere steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart), zonder
dat er geuren van het ene naar het andere gerecht
overgebracht worden.
TURBOHETELUCHT
160°C
50°C - 250°C
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het
brood.
• De functie heeft verschillende standen (min. 1. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding
regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
3 -
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades).
• De functie heeft verschillende standen (min. 1. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding
regelmatig om te draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
• Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
• Bij ieder programma hoort een recept dat in het
bijgeleverde receptenboekje staat.
BOOSTER
200°C 50°C - 250°C
• Om de oven snel voor te verwarmen.
• Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens
branden.
• Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de
functie zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft
aan dat de oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.