Indesit k3e11 w o de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

3
10
17
25
32
Cucina con forno e piano elettrico
Istruzioni per l’installazione e l’uso
Cooker with electric hob and oven
Instructions for installation and use
Fornuis met oven en elektrische kookplaat
Instructies voor het installeren en gebruik
Tûzhely sütõvel és elektromos fõzõlappal
Beszerelési és használati útmutató
Sporák selektrickou troubou a elektrickou varnou
deskou
Návod k instalaci a pouití
CZ
17
Belangrijk
1 Dit apparaat is vervaardigd voor niet-professioneel
gebruik binnenshuis.
2 Voordat u het apparaat gaat gebruiken wordt u verzocht
de gebruiksaanwijzingen in deze handleiding aandachtig
te lezen aangezien zij belangrijke gegevens bevatten
betreffende de veiligheid van de installatie, het gebruik
en het onderhoud. Bewaar dit boekje zorgvuldig voor
eventuele verdere raadpleging.
3 Na het verwijderen van de verpakking moet u goed kijken
of het fornuis geheel gaaf is. In geval van twijfel moet u het
fornuis niet gebruiken en zich tot een bevoegde installateur
wenden. Het verpakkingsmateriaal (plastic zakken,
piepschuim, spijkers enz.) dient buiten het bereik van
kinderen worden gelegd, aangezien het een mogelijk
gevaar kan opleveren.
4 Het installeren moet uitgevoerd worden door een
bevoegde installateur en volgens de instrukties van de
fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade
veroorzaken aan personen, dieren of dingen; voor deze
gevallen kan de fabrikant niet verantwoordelijk worden
gesteld.
5 De electrische veiligheid van dit apparaat is slechts dan
verzekerd als het op de juiste wijze is geaard zoals
voorgeschreven door de geldende normen voor
electrische veiligheid. Het is belangrijk zich hiervan te
verzekeren en, in geval van twijfel, een grondige controle
te laten uitvoeren door een bevoegde elektricien. De
fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor
schade die veroorzaakt is door nalatigheid betreffende het
aarden van de installatie.
6 Voordat u het apparaat in gebruik neemt moet u controleren
of de gegevens op het typeplaatje kloppen met de
gegevens van uw elektrische net.
7 Controleer dat het electrische vermogen van het net en
van de stopcontacten voldoende is voor het maximum
vermogen van het apparaat zoals aangegeven op het
typeplaatje. In geval van twijfel moet u zich tot een
bevoegde elektricien wenden.
8 Een veelpolige schakelaar moet worden aangebracht met
een afstand tussen de contactpunten van minstens 3mm.
9 Als de stekker en het stopcontact niet passen, moet de
stekker door een bevoegde elektricien vervangen worden
door een passende stekker. Deze moet vooral ook
controleren dat de doorsnede van de kabels van het
stopcontact voldoende is voor het vermogen van het
apparaat. Het is in het algemeen af te raden adapters,
dubbelstekkers en/of verlengsnoeren te gebruiken. Als het
gebruik hiervan echter onvermijdelijk is, moet men
enkelvoudige of meervoudige adapters en verlengsnoeren
gebruiken die voldoen aan de geldende
veiligheidsnormen. Let er echter op de vermogensgrens
van de stroom niet te overschrijden zoals is aangegeven
op de enkele adapter en op de verlengsnoeren, en het
maximum vermogen aangegeven op de meervoudige
adapter.
10 Laat het apparaat niet onnodig aan staan. Schakel de
hoofdschakelaar uit als het apparaat niet wordt gebruikt.
11 Laat de ventilatie-openingen of warmte-afvoer vrij.
12 De voedingskabel van het apparaat mag niet door de
gebruiker zelf vervangen worden. In geval van schade of
vervanging van de kabel moet u zich uitsluitend tot een
door de fabrikant bevoegde installateur wenden.
13 Dit apparaat mag uitsluitend gebruikt worden voor het doel
waarvoor het vervaardigd is. Ieder ander gebruik (b.v.:
verwarming van het vertrek) is niet aangewezen en dus
gevaarlijk. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden
gesteld voor eventuele schade die te wijten is aan onjuist,
verkeerd en onredelijk gebruik.
14 Het gebruik van ieder elektrisch apparaat brengt het in
acht nemen van bepaalde fundamentele regels met zich
mee. In het bijzonder:
raak het apparaat niet aan met natte of vochtige handen
of voeten
gebruik het apparaat niet als u blootsvoets bent
gebruik geen verlengsnoeren ofwel slechts met de
grootste voorzichtigheid
trek niet aan het snoer of aan het apparaat zelf om de
stekker uit het stopcontact te trekken
stel het apparaat niet bloot aan de elementen (regen,
zon enz.)
zorg dat kinderen of onbekwame personen het apparaat
niet onbewaakt kunnen gebruiken
15 Voordat u overgaat tot het reinigen of onderhoud van het
apparaat dient u eerst altijd de stroom af te sluiten ofwel
door de stekker uit het stopcontact te halen ofwel door
middel van de schakelaar.
16 Als u het apparaat niet meer gebruikt moet u het onklaar
maken door de kabel door te snijden nadat u de stekker uit
het stopcontact heeft getrokken. We raden u ook aan die
onderdelen onklaar te maken die een gevaar zouden
kunnen opleveren, vooral voor kinderen die ermee zouden
kunnen gaan spelen.
17 Vergeet niet dat de kookzone na het uitschakelen nog
minstens een half uur warm blijft. Zet dus niets op de nog
warme zone.
18 Schakel de kookzone niet in als er aluminium folie of plastic
voorwerpen op liggen.
19 Raak de warme kookzones niet aan.
20 Als u kleine electrische apparatuur gebruikt in de buurt
van het kookvlak, let dan op dat de snoer ervan niet op de
hete delen terecht komt.
21 Let erop dat de handvaten van de pannen naar binnen toe
zijn gericht zodat u er niet per ongeluk tegen kunt stoten.
22 Laat een kookzone nooit onnodig aan staan zonder een
pan erop, aangezien het verwarmingselement in korte tijd
op maximum zal zijn hetgeen schade kan veroorzaken.
23 Bij gebruik van de oven of grill kunnen de bereikbare
delen erg heet worden. Houd de kinderen op een afstand.
24 Controleer altijd dat de knoppen in de stand “•”/”o” staan
als het fornuis niet gebruikt wordt.
25 Als het fornuis op een voetstuk wordt geplaatst moet u er
voor zorgen dat het er niet af kan schuiven.
26. Reinig het glas van de deur met een spons en niet
schurende producten. Droog met een zachte doek. Gebruik
geen ruwe schurende materialen of scherpe schrapertjes
die het oppervlak zouden kunnen krassen waardoor als
gevolg het glas zou kunnen barsten.
Teneinde de efficiëntie en de veiligheid van dit apparaat te garanderen:
dient u zich uitsluitend tot erkende technische service centers te wenden
dient u altijd het gebruik van originele onderdelen te eisen
18
Instructies voor de installatie
Deze instructies zijn voor de bevoegde installateur, zodat
hij het apparaat op de juiste wijze en volgens de geldende
normen kan installeren, regelen en onderhouden.
Belangrijk:sluit altijd eerst de stroom af voordat u overgaat
tot onderhoud, repareren enz..
Plaatsing
Het fornuis kan naast kastjes worden geplaatst die niet
hoger zijn dan de kookplaat. Voor een juiste installatie
van het fornuis moeten de volgende voorzorgsmaatregelen
in acht genomen worden:
a) De meubels die direkt naast de kookplaat geplaatst
zijn en hier boven uitsteken, moeten op minstens 200
mm van de rand van de plaat staan.
b) De afzuigkappen moeten geinstalleerd worden volgens
de vereisten die te vinden zijn in het instructie-boekje
dat bij de afzuigkap hoort, maar in ieder geval op een
afstand van minstens 650 mm.
c) Plaats de kastjes naast de kap op een minimum hoogte
van 420 mm vanaf de aanrecht (zie afbeelding).
d) Als het fornuis onder een keukenkastje wordt
geinstalleerd dan moet de afstand kastje-kookplaat
minstens 700 mm (milimeter) bedragen.
e) De ruimte van het meubel moet de afmetingen hebben
die in de afbeelding zijn aangegeven.
Het nivelleren (alleen op enkele modellen aanwezig)
Om de keuken te kunnen nivelleren, moet u de regelingsvoetjes
gebruiken. Indien dit nodig is, kan men deze voetjes in de
daarvoor geschikte gaten vastschroeven. Deze bevinden zich
in de hoeken van het onderstuk van het fornuis (afb.A).
Het monteren van de poten (alleen op enkele
modellen aanwezig)
De bijgeleverde pootjes worden met druk onder de basis
van het fornuis aangebracht (afb. B).
Afb. A Afb. B
Elektrische aansluiting
Het snoer wordt afgemeten op basis van het soort
elektrische aansluiting dat gebruikt wordt (zie hiervolgende
schema voor de aansluiting).
Installatie van de voedingskabel
Opening klemmenbord:
Schroef de schroef “V” los (afb.C).
Verwijder de deksel van het klemmenbord.
Voor het installeren van de voedingskabel voert u de
volgende handelingen uit:
plaats de kleine verbinding A-B naar gelang het soort
aansluiting dat u wenst uit te voeren, met behulp van
het schema in afbeelding D.
N.B.: de kleine verbindingen worden gebruiksklaar gemaakt
in de fabriek voor de monofase aansluiting aan 230V (de
contacten 1-2-3 worden aan elkaar aangesloten). de draadbrug
4-5 bevindt zich aan de benedenkant van het klemmenbord.
steek de kabels (N en
6
) erin zoals aangegeven in de
afbeelding en schroef de respectievelijke schroeven vast.
bevestig de resterende draden in de klemmetjes 1-2-3.
zet de kabel vast in de kabelklem en sluit de deksel
met de schroeven “V
Afb. C Afb. D
Het aansluiten van de voedingskabel aan het
elektrische net
Gebruik voor de voedingskabel een stekker die
genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het
typeplaatje. Bij rechtstreekse aansluiting aan het net
installeert u tussen fornuis en net een veelpolige
schakelaar met een minimum afstand tussen de contacten
van 3 mm. Deze schakelaar moet voldoende zijn voor de
lading en hij moet aangepast zijn aan de geldende normen
(de aarding mag niet door de schakelaar onderbroken
worden). De voedingskabel moet zodanig worden geplaatst
dat hij niet de 50°C boven kamertemperatuur overschrijdt
over zijn gehele lengte. Voor het aansluiten moet u
controleren dat:
de hoofdzekering en het elektrische net de lading van het
apparaat kunnen dragen (zie typeplaatje);
de stroomvoorziening is voorzien van een efficiënte
aarding die voldoet aan de voorschriften van de
geldende normen;
het stopcontact of de veelpolige schakelaar gemakkelijk
bereikbaar is nadat het fornuis is geïnstalleerd.
HOOD
420
Min.
min. 650 mm. with hood
min.
700 mm. without hood
mm.
600
Min. mm.
420
Min. mm.
1 2
3
4
5
12345
1
2
3
4
5
R
S
T
N
R
S
N
R
N
380-400V 3N~
H05RR-F 5x2.5 CEI-UNEL 35363
380-400V 2N~
H05RR-F 4x4 CEI-UNEL 35363
220-230V 1N~
H05RR-F 3x4 CEI-UNEL 35363
V
1
2
3
N
A
B
19
Technische gegevens
Fornuis met elektrische oven
Oven
Afmetingen (HxBxD): 34x39x44cm
Inhoud: 58 Litri
Max vermogen oven: 2100 W
Afmetingen van de verwarmingslade:
breedte in cm. 42
diepte in cm. 44
hoogte in cm. 18
Elektrische kookplaat
Normaal Ø 180 mm: 2000 W
Snel Ø 145 mm: 1500 W
Max vermogen elektrische kookplaat : 7000 W
Voltage en Frequentie
220-230V/380-400V 3N AC 50/60 Hz
ENERGY LABEL
Richtlijn 2002/40/EG op het etiket van de elektrische ovens
Norm EN 50304
Energieverbruik verklaring Klasse convectie Natuurlijk
verwarmingsfunctie: Statisch
7
Dit apparaat voldoet aan de volgende EU Richtlijnen:
- 73/23/EEG van 19/02/73 (laagspanning) en
daaropvolgende wijzigingen;
- 89/336/EEG van 03/05/89 (elektromagnetische
compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen;
- 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende wijzigingen.
A Lekplaat voor eventueel overkoken
B Elektrische kookplaten
C Bedieningspaneel
D Ovenrooster
E Lekplaat of bakplaat
F Regelbare voetjes
H Controlelampje elektrische kookplaten
L Manopola di selezione forno
M THERMOSTAATKNOP
N Bedieningsknop elektrische kookplaten
O Controlelampje thermostaat oven
S Timer
H
L
M
O
S
N
B
C
F
D
E
B
A
F
Vernietiging van oude electrische apparaten
De Europese Richtlijn 2002/96/EC over Vernietiging
van Electrische en Electronische Apparatuur
(WEEE), vereist dat oude huishoudelijke electrische
apparaten niet mogen vernietigd via de normale
ongesorteerde afvalstroom. Oude apparaten moeten
apart worden ingezameld om zo het hergebruik van
de gebruikte materialen te optimaliseren en de
negatieve invloed op de gezondheid en het milieu
te reduceren. Het symbool op het product van de
“afvalcontainer met een kruis erdoor” herinnert u
aan uw verplichting, dat wanneer u het apparaat
vernietigt, het apparaat apart moet worden
ingezameld. Consumenten moeten contact
opnemen met de locale autoriteiten voor informatie
over de juiste wijze van vernietiging van hun oude
apparaat.
20
Gebruiksaanwijzing
De verschillende functies van de oven worden gekozen
door middel van de knoppen op het bedieningspaneel.
Belangrijk: Wij raden u aan bij het eerste gebruik de oven
ongeveer een half uur leeg te laten functioneren op
maximum temperatuur en met de deur dicht. Als deze tijd
verstreken is opent u de ovendeur en lucht u het vertrek.
De geur die soms gedurende deze handeling vrijkomt is te
wijten aan het verdampen van de middelen die gebruikt
worden om de oven te beschermen in de periode tussen
de productie en de installatie van het product.
Belangrijk: Gebruik de eerste ovenstand van beneden af
om de bijgeleverde lekplaat voor het opvangen van sappen
en/of druipend vet op te zetten, maar alleen als u de grill
of het braadspit (slechts bij enkele modellen aanwezig)
gebruikt. Voor ander soort gebruik nooit de onderste
ovenstand gebruiken en geen voorwerpen onderin de oven
plaatsen terwijl u aan het koken bent, aangezien dit schade
aan het email kan veroorzaken. Plaats altijd uw
ovenschotels, aluminiumfolie en dergelijke op het
bijgeleverde rek dat u in de gleuven van de oven steekt.
Statische oven
Positie thermostaatknop “M”: Tussen de 50°C en Max.
In deze stand gaan de twee onderste en bovenste
verwarmingselementen aan. Dit is de klassieke,
ouderwetse oven, die verheven is tot een uitzonderlijk
niveau van temperatuurverspreiding en energiebesparing.
De traditionele oven blijft onovertroffen voor ovenschotels
zoals b.v.: spareribs met groenten, stokvisschotel, rijst
met kalfsvlees, enz.... Uitstekende resultaten krijgt u bij
het koken van runder- of kalfsgerechten zoals: stoofvlees,
goulash, wild, varkenshaas, enz... die langzaam gaar
gekookt en bedropen moeten worden. Het is ook het beste
systeem voor het bakken van taarten en koekjes,
gestoofde vruchten en voor het koken in speciale
ovenpannen. Bij het koken in de statische oven gebruikt u
slechts één ovenstand, aangezien met meer ovenstanden
in gebruik de temperatuur slecht verdeeld zou zijn. Bij
gebruik van meerdere roosters kunt u de hoeveelheid
warmte tussen de bovenste stand en de onderste stand
tegen elkaar afwegen. Als meer boven- of onderwarmte
vereist is, zet u de schotel hoger of lager in de oven.
Gebak-oven
Positie thermostaatknop “M”: Tussen de 50°C en Max.
Het onderste verwarmingselement gaat aan.
Deze functie wordt aangeraden voor het bakken van fijne
gerechten en vooral voor taarten die moeten rijzen en dus
meer warmte van onderen nodig hebben.
Het bereiken van de hogere temperaturen duurt enigszins
lang, zodat u het beste de “Statische Oven” kunt gebruiken.
Oven “boven”
Positie thermostaatknop “M”: Tussen de 50°C en Max.
Het bovenste verwarmingselement gaat aan.
Deze functie kan worden gebruikt voor het afmaken van
een gerecht.
Grill
Positie thermostaatknop “M”: Max.
Het centrale bovenste verwarmingselement gaat aan.
De hoge en rechtstreekse hitte grilt de buitenkant van het
vlees onmiddellijk zodat er geen vocht verloren gaat en de
binnenkant mals blijft. Het koken onder de grill is vooral
aan te raden voor gerechten die een hoge temperatuur aan
de buitenkant nodig hebben: runder- en kalfsbiefstuk,
entrecote, filet, hamburger, enz...
U vindt enkele voorbeelden in de tabel “Praktische
raadgevingen voor het koken”.
Ovenverlichting
Dit gaat aan als u de knop “L” op het symbool
zet. De
oven wordt verlicht en blijft verlicht zolang er een elektrisch
element aan is.
Timer (S)
U zet de kookwekker aan door de knop “S” bijna geheel
tegen de klok in te draaien
"; vervolgens, terugdraaiend
#, stelt u de gewenste tijdsduur in door het wijzertje op
het voorpaneel samen te laten vallen met het nummer van
de in te stellen minuten.
Bedieningsknoppen van de elektrische kookplaten (N)
De fornuizen kunnen voorzien zijn van normale en snelle
elektrische platen in verschillende combinaties (de snelle
platen verschillen van de anderen door de aanwezigheid
van een rode stip in het midden). Gebruik pannen met een
platte bodem niet kleiner dan de diameter van de kookplaat,
zo vermijdt u warmteverlies en eventuele schade aan de
kookplaten. De verhoudingen tussen de positie aangegeven
op de knoppen en het gebruik van de kookplaten dat wordt
aangeraden, zijn aangegeven in de tabel.
Vóór het eerste gebruik moeten de kookplaten ongeveer 4
minuten lang op de maximale stand worden gezet, zonder
pannen erop te plaatsen. Gedurende deze beginfase wordt
de beschermlaag hard en bereikt hij zijn maximale
weerstand.
Programma Snelle of normale elektrische plaat
0
Dicht
1
Voor het bereiden van groenten en vis
2
Voor het bereiden van aardappelen (op stoom),
soep, erwten, bonen
3
Voor het langduriger koken van grote
hoeveelheden, groentensoep enz.
4
Voor het braden van braadstukken (medium gaar)
5
Voor het braden van braadstukken (goed gaar)
6
Voor bruin braden of snel aan de kook brengen
21
Controlelampje elektrische kookplaten (H)
Dit blijft aan zolang er op de kookplaat een elektrisch
verwarmingselement aan is.
Controlelampje thermostaat oven (O)
Dit lichtje geeft aan wanneer de oven verwarmd wordt; als
Gebruik slechts één bakplaat of ovenrek tegelijkertijd. Deze
wordt hoog of laag in de oven geplaatst, naar gelang het
gerecht meer warmte van boven of van beneden vereist.
Voorverwarmen
Als de oven moet worden voorverwarmd, gewoonlijk voor
gerechten die moeten rijzen, kunt u de functie “statische
oven” gebruiken, die de gewenste temperatuur in korte tijd
bereikt. Aan het einde van de voorverwarming, aangegeven
door het uitgaan van het rode controlelampje “E”, kiest u
de meest aangewezen kookfunctie.
Vis en vlees koken
Gebruik voor wit vlees, gevogelte en vis temperaturen van
180°C tot 200°C.
Bij rood vlees waarvan men wil dat de buitenkant goed
wordt gebraden en de binnenkant mals blijft, is het goed te
beginnen met een hoge temperatuur (200°C - 220°C) om
vervolgens de temperatuur te verlagen.
Over het algemeen geldt de regel dat hoe groter het stuk
vlees is hoe langer de kooktijd en hoe lager de temperatuur.
Zet het vlees in het midden van het ovenrooster en zet de
lekplaat eronder om het vet op te vangen.
Plaats het rek zodanig dat het vlees zich midden in de
oven bevindt. Voor meer onderwarmte zet u het rek wat
lager. Voor een smakelijker braadstuk (vooral eend en wild)
kunt u het met spek of spekvet bedekken en zo plaatsen
dat het zich boven in de oven bevindt.
Taarten bakken
Als u taarten gaat bakken moet de oven altijd worden
voorverwarmd en moet de ovendeur gedurende de kooktijd
dicht blijven zodat de taart niet inzakt. In het algemeen:
Gebruik van de grill
Gebruik de functie
“grill” en plaats het gerecht in
het midden onder de grill (op de 3° of 4° verdieping van
beneden af), aangezien alleen het middelste gedeelte van
het bovenste verwarmingselement aan gaat.
Zet de lekplaat op de onderste ovenstand voor het opvangen
van jus en/of vet.
Zet bij deze functie de thermostaat op maximum. Natuurlijk
kunt u ook lagere temperaturen instellen door de
thermostaatknop op de gewenste temperatuur te zetten.
Belangrijk: gebruik de grill met de ovendeur dicht, dit
biedt de beste resultaten en een energiebesparing (van
ongeveer 10%).
De beste resultaten bij gebruik van de grill krijgt u met
het rek op de hoogste standen (zie tabel) en, teneinde
het vet op te vangen en rookproductie te voorkomen,
de bijgeleverde lekplaat op de laagste stand te zetten.
Kooktips
het uitgaat betekent het dat de temperatuur in de oven het
gewenste niveau heeft bereikt. Het aan en uitgaan van nu
af aan betekent dat de oven bezig is de temperatuur
constant te houden.
Taart te droog
Zet de volgende keer de temperatuur 10°C hoger en
verminder de bereidingstijd.
Bovenkant taart te donker
Zet de taart op een lagere ovenstand, stel de
temperatuur wat lager in en verleng de bereidingstijd.
Goed van buiten, maar niet gaar van binnen
Maak het deeg minder vloeibaar, verlaag de
temperatuur, verleng de bereidingstijd.
De taart komt niet uit de vorm
Vet de vorm goed in en strooi er ook wat meel op.
Ik heb op meer dan een ovenrek gekookt en niet
alles is op hetzelfde punt van gaar worden.
Stel een lagere temperatuur in.
De gerechten hoeven niet op hetzelfde moment uit de
oven worden uitgehaald.
22
Normaal onderhoud en reiniging
Voor elk onderhoud dient u de stroom af te sluiten.
Voor een lange levensduur van het fornuis dient u het
regelmatig grondig te reinigen. Vergeet u niet:
geen stoomapparaten te gebruiken
de eventuele geëmailleerde delen en zelfreinigende
panelen met lauw water te reinigen zonder gebruik van
schuurmiddelen of bijtende middelen die ze kunnen
beschadigen;
dat de binnenkant van de oven regelmatig met een warm
sopje gereinigd moet worden als hij nog lauw is, en
daarna gespoeld en goed afgedroogd moet worden;
De elektrische kookplaten worden schoon gemaakt met
een vochtige doek en met een beetje olie ingesmeerd
als ze nog lauw zijn.
dat de delen van roestvrij staal vlekken kunnen
vertonen na een lang contact met hard water of
agressieve schoonmaakmiddelen (fosforhoudend).
Spoel en droog het dus na het schoonmaken goed af.
Droog watervlekken altijd gelijk af.
N.B.: sluit de dekplaat niet zolang de elektrische
kookplaten nog warm zijn. Verwijder eventuele
gemorste vloeistoffen van de dekplaat voordat u hem
opent.
! De interne oppervlakken van de lade (indien aanwezig)
kunnen warm worden.
Belangrijk: gebruik nooit het onderste gedeelte voor
het bewaren van ontvlambaar materiaal.
Het vervangen van de ovenlamp
Sluit de stroom van de oven af door middel van de
schakelaar die de installatie aan het net verbindt, of
door de stekker uit het stopcontact te trekken, indien
deze bereikbaar is.
Schroef het glazen lampekapje los;
Schroef het lampje los en vervang het met een nieuw
lampje dat hittebestendig is (300°C) met de volgende
kenmerken:
- Voltage 230V
vermogen 25 W
fitting E14
Monteer het lampekapje en sluit de stroom weer aan.
23
Positie
keuzeknop
Gerecht Gewicht
(kg)
Positie
ovenrekken
van
beneden af
Voorverwarmen
(minuten)
Positie
thermostaatknop
Kooktijd
(minuten)
1 Statisch
Eend
Braadstuk
Varkensrollade
Koekjes (kruimeldeeg)
Taarten
Lasagne
Lamsvlees
Makreel
Plum-cake
Soesjes
Cake
Quiche
1
1
1
-
1
1
1
1
1
0.3
0.5
1.5
3
3
3
3
3
3
2
2
2
3
3
3
15
15
15
15
15
10
10
10
10
10
10
15
200
200
200
180
180
190
180
180
170
180
170
200
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
35-40
50-60
30-35
40-50
30-35
20-25
30-35
2
Gebakoven
Taarten die moeten
rijzen
Taarten
Vruchtentaarten
Croissants
0,5
1
1
0,5
3
3
3
3
15
15
15
15
160
180
180
160
30-40
35-40
50-60
25-30
3 Oven
Boven
Afmaken van een
gerecht
- 3/4 15 220 -
4 Grill
Tong en inktvis
Calamari- en
garnalenspiesjes
Kabeljauwfilet
Gegrilde groenten
Kalfsbiefstuk
Koteletten
Hamburgers
Makreel
Tosti’s
1
1
1
1
1
1
1
1
n.° 4
4
4
4
3/4
4
4
4
4
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
Max
Max
Max
Max
Max
8-10
6-8
10
10-15
15-20
15-20
7-10
15-20
2-3
NB:
de kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. Bij braden
onder de grill moet de lekplaat altijd op de 1ste stand vanaf beneden worden geplaatst.
Kooktips

Documenttranscriptie

CZ Cucina con forno e piano elettrico Istruzioni per l’installazione e l’uso 3 Cooker with electric hob and oven Instructions for installation and use 10 Fornuis met oven en elektrische kookplaat Instructies voor het installeren en gebruik 17 Tûzhely sütõvel és elektromos fõzõlappal Beszerelési és használati útmutató 25 Sporák s elektrickou troubou a elektrickou varnou deskou Návod k instalaci a použití 32 Belangrijk Teneinde de efficiëntie en de veiligheid van dit apparaat te garanderen: • dient u zich uitsluitend tot erkende technische service centers te wenden • dient u altijd het gebruik van originele onderdelen te eisen 13 Dit apparaat mag uitsluitend gebruikt worden voor het doel waarvoor het vervaardigd is. Ieder ander gebruik (b.v.: verwarming van het vertrek) is niet aangewezen en dus gevaarlijk. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die te wijten is aan onjuist, verkeerd en onredelijk gebruik. 14 Het gebruik van ieder elektrisch apparaat brengt het in acht nemen van bepaalde fundamentele regels met zich mee. In het bijzonder: • raak het apparaat niet aan met natte of vochtige handen of voeten • gebruik het apparaat niet als u blootsvoets bent • gebruik geen verlengsnoeren ofwel slechts met de grootste voorzichtigheid • trek niet aan het snoer of aan het apparaat zelf om de stekker uit het stopcontact te trekken • stel het apparaat niet bloot aan de elementen (regen, zon enz.) • zorg dat kinderen of onbekwame personen het apparaat niet onbewaakt kunnen gebruiken 15 Voordat u overgaat tot het reinigen of onderhoud van het apparaat dient u eerst altijd de stroom af te sluiten ofwel door de stekker uit het stopcontact te halen ofwel door middel van de schakelaar. 16 Als u het apparaat niet meer gebruikt moet u het onklaar maken door de kabel door te snijden nadat u de stekker uit het stopcontact heeft getrokken. We raden u ook aan die onderdelen onklaar te maken die een gevaar zouden kunnen opleveren, vooral voor kinderen die ermee zouden kunnen gaan spelen. 17 Vergeet niet dat de kookzone na het uitschakelen nog minstens een half uur warm blijft. Zet dus niets op de nog warme zone. 18 Schakel de kookzone niet in als er aluminium folie of plastic voorwerpen op liggen. 19 Raak de warme kookzones niet aan. 20 Als u kleine electrische apparatuur gebruikt in de buurt van het kookvlak, let dan op dat de snoer ervan niet op de hete delen terecht komt. 21 Let erop dat de handvaten van de pannen naar binnen toe zijn gericht zodat u er niet per ongeluk tegen kunt stoten. 22 Laat een kookzone nooit onnodig aan staan zonder een pan erop, aangezien het verwarmingselement in korte tijd op maximum zal zijn hetgeen schade kan veroorzaken. 23 Bij gebruik van de oven of grill kunnen de bereikbare delen erg heet worden. Houd de kinderen op een afstand. 24 Controleer altijd dat de knoppen in de stand “•”/”o” staan als het fornuis niet gebruikt wordt. 25 Als het fornuis op een voetstuk wordt geplaatst moet u er voor zorgen dat het er niet af kan schuiven. 26. Reinig het glas van de deur met een spons en niet schurende producten. Droog met een zachte doek. Gebruik geen ruwe schurende materialen of scherpe schrapertjes die het oppervlak zouden kunnen krassen waardoor als gevolg het glas zou kunnen barsten. 1 Dit apparaat is vervaardigd voor niet-professioneel gebruik binnenshuis. 2 Voordat u het apparaat gaat gebruiken wordt u verzocht de gebruiksaanwijzingen in deze handleiding aandachtig te lezen aangezien zij belangrijke gegevens bevatten betreffende de veiligheid van de installatie, het gebruik en het onderhoud. Bewaar dit boekje zorgvuldig voor eventuele verdere raadpleging. 3 Na het verwijderen van de verpakking moet u goed kijken of het fornuis geheel gaaf is. In geval van twijfel moet u het fornuis niet gebruiken en zich tot een bevoegde installateur wenden. Het verpakkingsmateriaal (plastic zakken, piepschuim, spijkers enz.) dient buiten het bereik van kinderen worden gelegd, aangezien het een mogelijk gevaar kan opleveren. 4 Het installeren moet uitgevoerd worden door een bevoegde installateur en volgens de instrukties van de fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade veroorzaken aan personen, dieren of dingen; voor deze gevallen kan de fabrikant niet verantwoordelijk worden gesteld. 5 De electrische veiligheid van dit apparaat is slechts dan verzekerd als het op de juiste wijze is geaard zoals voorgeschreven door de geldende normen voor electrische veiligheid. Het is belangrijk zich hiervan te verzekeren en, in geval van twijfel, een grondige controle te laten uitvoeren door een bevoegde elektricien. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die veroorzaakt is door nalatigheid betreffende het aarden van de installatie. 6 Voordat u het apparaat in gebruik neemt moet u controleren of de gegevens op het typeplaatje kloppen met de gegevens van uw elektrische net. 7 Controleer dat het electrische vermogen van het net en van de stopcontacten voldoende is voor het maximum vermogen van het apparaat zoals aangegeven op het typeplaatje. In geval van twijfel moet u zich tot een bevoegde elektricien wenden. 8 Een veelpolige schakelaar moet worden aangebracht met een afstand tussen de contactpunten van minstens 3mm. 9 Als de stekker en het stopcontact niet passen, moet de stekker door een bevoegde elektricien vervangen worden door een passende stekker. Deze moet vooral ook controleren dat de doorsnede van de kabels van het stopcontact voldoende is voor het vermogen van het apparaat. Het is in het algemeen af te raden adapters, dubbelstekkers en/of verlengsnoeren te gebruiken. Als het gebruik hiervan echter onvermijdelijk is, moet men enkelvoudige of meervoudige adapters en verlengsnoeren gebruiken die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Let er echter op de vermogensgrens van de stroom niet te overschrijden zoals is aangegeven op de enkele adapter en op de verlengsnoeren, en het maximum vermogen aangegeven op de meervoudige adapter. 10 Laat het apparaat niet onnodig aan staan. Schakel de hoofdschakelaar uit als het apparaat niet wordt gebruikt. 11 Laat de ventilatie-openingen of warmte-afvoer vrij. 12 De voedingskabel van het apparaat mag niet door de gebruiker zelf vervangen worden. In geval van schade of vervanging van de kabel moet u zich uitsluitend tot een door de fabrikant bevoegde installateur wenden. 17 Instructies voor de installatie Deze instructies zijn voor de bevoegde installateur, zodat hij het apparaat op de juiste wijze en volgens de geldende normen kan installeren, regelen en onderhouden. Belangrijk:sluit altijd eerst de stroom af voordat u overgaat tot onderhoud, repareren enz.. 380-400V 3N~ H05RR-F 5x2.5 CEI-UNEL 35363 Plaatsing Het fornuis kan naast kastjes worden geplaatst die niet hoger zijn dan de kookplaat. Voor een juiste installatie van het fornuis moeten de volgende voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden: a) De meubels die direkt naast de kookplaat geplaatst zijn en hier boven uitsteken, moeten op minstens 200 mm van de rand van de plaat staan. b) De afzuigkappen moeten geinstalleerd worden volgens de vereisten die te vinden zijn in het instructie-boekje dat bij de afzuigkap hoort, maar in ieder geval op een afstand van minstens 650 mm. c) Plaats de kastjes naast de kap op een minimum hoogte van 420 mm vanaf de aanrecht (zie afbeelding). d) Als het fornuis onder een keukenkastje wordt geinstalleerd dan moet de afstand kastje-kookplaat minstens 700 mm (milimeter) bedragen. e) De ruimte van het meubel moet de afmetingen hebben die in de afbeelding zijn aangegeven. 420 mm. Min. Min. 220-230V 1N~ H05RR-F 3x4 CEI-UNEL 35363 1 2 T N 3 R 2 5 4 5 4 5 S N 3 N R • steek de kabels (N en 6) erin zoals aangegeven in de afbeelding en schroef de respectievelijke schroeven vast. • bevestig de resterende draden in de klemmetjes 1-2-3. • zet de kabel vast in de kabelklem en sluit de deksel met de schroeven “V” 1 2 3 V B Het nivelleren (alleen op enkele modellen aanwezig) Om de keuken te kunnen nivelleren, moet u de regelingsvoetjes gebruiken. Indien dit nodig is, kan men deze voetjes in de daarvoor geschikte gaten vastschroeven. Deze bevinden zich in de hoeken van het onderstuk van het fornuis (afb.A). A N Afb. C Afb. D Het aansluiten van de voedingskabel aan het elektrische net Gebruik voor de voedingskabel een stekker die genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het typeplaatje. Bij rechtstreekse aansluiting aan het net installeert u tussen fornuis en net een veelpolige schakelaar met een minimum afstand tussen de contacten van 3 mm. Deze schakelaar moet voldoende zijn voor de lading en hij moet aangepast zijn aan de geldende normen (de aarding mag niet door de schakelaar onderbroken worden). De voedingskabel moet zodanig worden geplaatst dat hij niet de 50°C boven kamertemperatuur overschrijdt over zijn gehele lengte. Voor het aansluiten moet u controleren dat: •de hoofdzekering en het elektrische net de lading van het apparaat kunnen dragen (zie typeplaatje); • de stroomvoorziening is voorzien van een efficiënte aarding die voldoet aan de voorschriften van de geldende normen; • het stopcontact of de veelpolige schakelaar gemakkelijk bereikbaar is nadat het fornuis is geïnstalleerd. Het monteren van de poten (alleen op enkele modellen aanwezig) De bijgeleverde pootjes worden met druk onder de basis van het fornuis aangebracht (afb. B). Afb. A 1 4 3 S R 380-400V 2N~ H05RR-F 4x4 CEI-UNEL 35363 min. 650 mm. with hood min. 700 mm. without hood 420 mm. 600 mm. 2 Installatie van de voedingskabel Opening klemmenbord: • Schroef de schroef “V” los (afb.C). • Verwijder de deksel van het klemmenbord. Voor het installeren van de voedingskabel voert u de volgende handelingen uit: • plaats de kleine verbinding A-B naar gelang het soort aansluiting dat u wenst uit te voeren, met behulp van het schema in afbeelding D. N.B.: de kleine verbindingen worden gebruiksklaar gemaakt in de fabriek voor de monofase aansluiting aan 230V (de contacten 1-2-3 worden aan elkaar aangesloten). de draadbrug 4-5 bevindt zich aan de benedenkant van het klemmenbord. HOOD Min. 1 Afb. B Elektrische aansluiting Het snoer wordt afgemeten op basis van het soort elektrische aansluiting dat gebruikt wordt (zie hiervolgende schema voor de aansluiting). 18 Technische gegevens 7 Oven Afmetingen (HxBxD): 34x39x44cm Inhoud: 58 Litri Max vermogen oven: 2100 W Dit apparaat voldoet aan de volgende EU Richtlijnen: - 73/23/EEG van 19/02/73 (laagspanning) en daaropvolgende wijzigingen; - 89/336/EEG van 03/05/89 (elektromagnetische compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen; - 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende wijzigingen. Afmetingen van de verwarmingslade: breedte in cm. 42 diepte in cm. 44 hoogte in cm. 18 Elektrische kookplaat Normaal Ø 180 mm: 2000 W Snel Ø 145 mm: 1500 W Max vermogen elektrische kookplaat : 7000 W Vernietiging van oude electrische apparaten De Europese Richtlijn 2002/96/EC over Vernietiging van Electrische en Electronische Apparatuur (WEEE), vereist dat oude huishoudelijke electrische apparaten niet mogen vernietigd via de normale ongesorteerde afvalstroom. Oude apparaten moeten apart worden ingezameld om zo het hergebruik van de gebruikte materialen te optimaliseren en de negatieve invloed op de gezondheid en het milieu te reduceren. Het symbool op het product van de “afvalcontainer met een kruis erdoor” herinnert u aan uw verplichting, dat wanneer u het apparaat vernietigt, het apparaat apart moet worden ingezameld. Consumenten moeten contact opnemen met de locale autoriteiten voor informatie over de juiste wijze van vernietiging van hun oude apparaat. Voltage en Frequentie 220-230V/380-400V 3N AC 50/60 Hz ENERGY LABEL Richtlijn 2002/40/EG op het etiket van de elektrische ovens Norm EN 50304 Energieverbruik verklaring Klasse convectie Natuurlijk verwarmingsfunctie: Statisch Fornuis met elektrische oven A B C D E F H L M N O S Lekplaat voor eventueel overkoken Elektrische kookplaten Bedieningspaneel Ovenrooster Lekplaat of bakplaat Regelbare voetjes Controlelampje elektrische kookplaten Manopola di selezione forno THERMOSTAATKNOP Bedieningsknop elektrische kookplaten Controlelampje thermostaat oven Timer S M O L A B B C D E H F N 19 F Gebruiksaanwijzing De verschillende functies van de oven worden gekozen door middel van de knoppen op het bedieningspaneel. Oven “boven” Positie thermostaatknop “M”: Tussen de 50°C en Max. Het bovenste verwarmingselement gaat aan. Deze functie kan worden gebruikt voor het afmaken van een gerecht. Belangrijk: Wij raden u aan bij het eerste gebruik de oven ongeveer een half uur leeg te laten functioneren op maximum temperatuur en met de deur dicht. Als deze tijd verstreken is opent u de ovendeur en lucht u het vertrek. De geur die soms gedurende deze handeling vrijkomt is te wijten aan het verdampen van de middelen die gebruikt worden om de oven te beschermen in de periode tussen de productie en de installatie van het product. Grill Positie thermostaatknop “M”: Max. Het centrale bovenste verwarmingselement gaat aan. De hoge en rechtstreekse hitte grilt de buitenkant van het vlees onmiddellijk zodat er geen vocht verloren gaat en de binnenkant mals blijft. Het koken onder de grill is vooral aan te raden voor gerechten die een hoge temperatuur aan de buitenkant nodig hebben: runder- en kalfsbiefstuk, entrecote, filet, hamburger, enz... U vindt enkele voorbeelden in de tabel “Praktische raadgevingen voor het koken”. Belangrijk: Gebruik de eerste ovenstand van beneden af om de bijgeleverde lekplaat voor het opvangen van sappen en/of druipend vet op te zetten, maar alleen als u de grill of het braadspit (slechts bij enkele modellen aanwezig) gebruikt. Voor ander soort gebruik nooit de onderste ovenstand gebruiken en geen voorwerpen onderin de oven plaatsen terwijl u aan het koken bent, aangezien dit schade aan het email kan veroorzaken. Plaats altijd uw ovenschotels, aluminiumfolie en dergelijke op het bijgeleverde rek dat u in de gleuven van de oven steekt. Ovenverlichting Dit gaat aan als u de knop “L” op het symbool zet. De oven wordt verlicht en blijft verlicht zolang er een elektrisch element aan is. Statische oven Positie thermostaatknop “M”: Tussen de 50°C en Max. In deze stand gaan de twee onderste en bovenste verwarmingselementen aan. Dit is de klassieke, ouderwetse oven, die verheven is tot een uitzonderlijk niveau van temperatuurverspreiding en energiebesparing. De traditionele oven blijft onovertroffen voor ovenschotels zoals b.v.: spareribs met groenten, stokvisschotel, rijst met kalfsvlees, enz.... Uitstekende resultaten krijgt u bij het koken van runder- of kalfsgerechten zoals: stoofvlees, goulash, wild, varkenshaas, enz... die langzaam gaar gekookt en bedropen moeten worden. Het is ook het beste systeem voor het bakken van taarten en koekjes, gestoofde vruchten en voor het koken in speciale ovenpannen. Bij het koken in de statische oven gebruikt u slechts één ovenstand, aangezien met meer ovenstanden in gebruik de temperatuur slecht verdeeld zou zijn. Bij gebruik van meerdere roosters kunt u de hoeveelheid warmte tussen de bovenste stand en de onderste stand tegen elkaar afwegen. Als meer boven- of onderwarmte vereist is, zet u de schotel hoger of lager in de oven. Timer (S) U zet de kookwekker aan door de knop “S” bijna geheel tegen de klok in te draaien "; vervolgens, terugdraaiend #, stelt u de gewenste tijdsduur in door het wijzertje op het voorpaneel samen te laten vallen met het nummer van de in te stellen minuten. Bedieningsknoppen van de elektrische kookplaten (N) De fornuizen kunnen voorzien zijn van normale en snelle elektrische platen in verschillende combinaties (de snelle platen verschillen van de anderen door de aanwezigheid van een rode stip in het midden). Gebruik pannen met een platte bodem niet kleiner dan de diameter van de kookplaat, zo vermijdt u warmteverlies en eventuele schade aan de kookplaten. De verhoudingen tussen de positie aangegeven op de knoppen en het gebruik van de kookplaten dat wordt aangeraden, zijn aangegeven in de tabel. Programma Snelle of normale elektrische plaat Gebak-oven Positie thermostaatknop “M”: Tussen de 50°C en Max. Het onderste verwarmingselement gaat aan. Deze functie wordt aangeraden voor het bakken van fijne gerechten en vooral voor taarten die moeten rijzen en dus meer warmte van onderen nodig hebben. Het bereiken van de hogere temperaturen duurt enigszins lang, zodat u het beste de “Statische Oven” kunt gebruiken. 0 Dicht 1 Voor het bereiden van groenten en vis 2 Voor het bereiden van aardappelen (op stoom), soep, erwten, bonen 3 Voor het langduriger koken van grote hoeveelheden, groentensoep enz. 4 Voor het braden van braadstukken (medium gaar) 5 Voor het braden van braadstukken (goed gaar) 6 Voor bruin braden of snel aan de kook brengen Vóór het eerste gebruik moeten de kookplaten ongeveer 4 minuten lang op de maximale stand worden gezet, zonder pannen erop te plaatsen. Gedurende deze beginfase wordt de beschermlaag hard en bereikt hij zijn maximale weerstand. 20 Controlelampje elektrische kookplaten (H) Dit blijft aan zolang er op de kookplaat een elektrisch verwarmingselement aan is. het uitgaat betekent het dat de temperatuur in de oven het gewenste niveau heeft bereikt. Het aan en uitgaan van nu af aan betekent dat de oven bezig is de temperatuur constant te houden. Controlelampje thermostaat oven (O) Dit lichtje geeft aan wanneer de oven verwarmd wordt; als Kooktips Gebruik slechts één bakplaat of ovenrek tegelijkertijd. Deze wordt hoog of laag in de oven geplaatst, naar gelang het gerecht meer warmte van boven of van beneden vereist. Goed van buiten, maar niet gaar van binnen Maak het deeg minder vloeibaar, verlaag de temperatuur, verleng de bereidingstijd. Voorverwarmen Als de oven moet worden voorverwarmd, gewoonlijk voor gerechten die moeten rijzen, kunt u de functie “statische oven” gebruiken, die de gewenste temperatuur in korte tijd bereikt. Aan het einde van de voorverwarming, aangegeven door het uitgaan van het rode controlelampje “E”, kiest u de meest aangewezen kookfunctie. De taart komt niet uit de vorm Vet de vorm goed in en strooi er ook wat meel op. Ik heb op meer dan een ovenrek gekookt en niet alles is op hetzelfde punt van gaar worden. Vis en vlees koken Gebruik voor wit vlees, gevogelte en vis temperaturen van 180°C tot 200°C. Bij rood vlees waarvan men wil dat de buitenkant goed wordt gebraden en de binnenkant mals blijft, is het goed te beginnen met een hoge temperatuur (200°C - 220°C) om vervolgens de temperatuur te verlagen. Over het algemeen geldt de regel dat hoe groter het stuk vlees is hoe langer de kooktijd en hoe lager de temperatuur. Zet het vlees in het midden van het ovenrooster en zet de lekplaat eronder om het vet op te vangen. Plaats het rek zodanig dat het vlees zich midden in de oven bevindt. Voor meer onderwarmte zet u het rek wat lager. Voor een smakelijker braadstuk (vooral eend en wild) kunt u het met spek of spekvet bedekken en zo plaatsen dat het zich boven in de oven bevindt. Stel een lagere temperatuur in. De gerechten hoeven niet op hetzelfde moment uit de oven worden uitgehaald. Gebruik van de grill “grill” en plaats het gerecht in Gebruik de functie het midden onder de grill (op de 3° of 4° verdieping van beneden af), aangezien alleen het middelste gedeelte van het bovenste verwarmingselement aan gaat. Zet de lekplaat op de onderste ovenstand voor het opvangen van jus en/of vet. Zet bij deze functie de thermostaat op maximum. Natuurlijk kunt u ook lagere temperaturen instellen door de thermostaatknop op de gewenste temperatuur te zetten. Belangrijk: gebruik de grill met de ovendeur dicht, dit biedt de beste resultaten en een energiebesparing (van ongeveer 10%). De beste resultaten bij gebruik van de grill krijgt u met het rek op de hoogste standen (zie tabel) en, teneinde het vet op te vangen en rookproductie te voorkomen, de bijgeleverde lekplaat op de laagste stand te zetten. Taarten bakken Als u taarten gaat bakken moet de oven altijd worden voorverwarmd en moet de ovendeur gedurende de kooktijd dicht blijven zodat de taart niet inzakt. In het algemeen: Taart te droog Zet de volgende keer de temperatuur 10°C hoger en verminder de bereidingstijd. Bovenkant taart te donker Zet de taart op een lagere ovenstand, stel de temperatuur wat lager in en verleng de bereidingstijd. 21 Normaal onderhoud en reiniging Voor elk onderhoud dient u de stroom af te sluiten. Voor een lange levensduur van het fornuis dient u het regelmatig grondig te reinigen. Vergeet u niet: • geen stoomapparaten te gebruiken • de eventuele geëmailleerde delen en zelfreinigende panelen met lauw water te reinigen zonder gebruik van schuurmiddelen of bijtende middelen die ze kunnen beschadigen; • dat de binnenkant van de oven regelmatig met een warm sopje gereinigd moet worden als hij nog lauw is, en daarna gespoeld en goed afgedroogd moet worden; • De elektrische kookplaten worden schoon gemaakt met een vochtige doek en met een beetje olie ingesmeerd als ze nog lauw zijn. • dat de delen van roestvrij staal vlekken kunnen vertonen na een lang contact met hard water of agressieve schoonmaakmiddelen (fosforhoudend). Spoel en droog het dus na het schoonmaken goed af. Droog watervlekken altijd gelijk af. N.B.: sluit de dekplaat niet zolang de elektrische kookplaten nog warm zijn. Verwijder eventuele gemorste vloeistoffen van de dekplaat voordat u hem opent. ! De interne oppervlakken van de lade (indien aanwezig) kunnen warm worden. Belangrijk: gebruik nooit het onderste gedeelte voor het bewaren van ontvlambaar materiaal. Het vervangen van de ovenlamp • Sluit de stroom van de oven af door middel van de • • • 22 schakelaar die de installatie aan het net verbindt, of door de stekker uit het stopcontact te trekken, indien deze bereikbaar is. Schroef het glazen lampekapje los; Schroef het lampje los en vervang het met een nieuw lampje dat hittebestendig is (300°C) met de volgende kenmerken: - Voltage 230V vermogen 25 W fitting E14 Monteer het lampekapje en sluit de stroom weer aan. Kooktips Voorverwarmen Gewicht Positie (minuten) (kg) ovenrekken van beneden af Positie thermostaatknop Kooktijd (minuten) 15 15 15 15 15 10 10 10 10 10 10 15 200 200 200 180 180 190 180 180 170 180 170 200 65-75 70-75 70-80 15-20 30-35 35-40 50-60 30-35 40-50 30-35 20-25 30-35 3 3 3 3 15 15 15 15 160 180 180 160 30-40 35-40 50-60 25-30 - 3/4 15 220 - 1 4 5 Max 8-10 1 1 1 1 1 1 1 n.° 4 4 4 3/4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 Max Max Max Max Max Max Max Max 6-8 10 10-15 15-20 15-20 7-10 15-20 2-3 Positie keuzeknop Gerecht 1 Statisch Eend Braadstuk Varkensrollade Koekjes (kruimeldeeg) Taarten Lasagne Lamsvlees Makreel Plum-cake Soesjes Cake Quiche 1 1 1 1 1 1 1 1 0.3 0.5 1.5 3 3 3 3 3 3 2 2 2 3 3 3 2 Gebakoven Taarten die moeten rijzen Taarten Vruchtentaarten Croissants 0,5 1 1 0,5 3 Oven Boven Afmaken van een gerecht 4 Grill Tong en inktvis Calamari- en garnalenspiesjes Kabeljauwfilet Gegrilde groenten Kalfsbiefstuk Koteletten Hamburgers Makreel Tosti’s NB: de kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. Bij braden onder de grill moet de lekplaat altijd op de 1ste stand vanaf beneden worden geplaatst. 23
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38

Indesit k3e11 w o de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor