21
Eetwaren/levensmidde-
len
Hoeveel-
heid
Vermo-
gensni-
veau
Ge-
schatte
tijd min.
Afdek-
king
Goulash met noedels 450 g P-HI 2 - 2,5 ja
Vlees + puree + jus 450 g P-HI 2,5 - 3,5 ja
Tip: Bevochtig de gerechten lichtje voor het opwarmen, roer de ge-
rechten af en toe door.
Vlees
Karbonade, gepaneerd 200 g P-HI 1 - 2 nee
Gehaktballen, 4 stuks 500 g P-HI 3 - 4 nee
Braadstuk 250 g P-HI 2 - 3 nee
Tip: Bestrijk het vlees met olie om te voorkomen dat het paneer-meel
of de korst niet zacht wordt.
Gevogelte
1/2 kip 450 g P-HI 3,5 - 5 nee
Kipfricassee 400 g P-HI 3 - 4,5 ja
Tip: Bestrijk de gerechten met olie. Roer de gerechten af en toe door.
Bijgerechten
Noedels, rijst, 1 portie
2 porties
150 g P-HI 1 - 2 ja
300 g P-HI 2,5 - 3,5 ja
Aardappelen 500 g P-HI 3 - 4 ja
Tip: Bevochtig de gerechten lichtje voor het opwarmen.
Soepen / saus
Bouillon, 1 bord 250 g P-HI 1 - 1,5 ja
Gevulde soep 250 g P-HI 1,5 - 2 ja
Saus 250 g P-HI 1 - 2 ja
Kindervoeding
Melk 100 ml P-50 0,5 - 1 nee
Pap 200 g P-50 1 - 1,5 nee
Tip: Goed schudden of doorroeren. Controleer de temperatuur!
Koken
Handige kooktips
Volg de richtlijnen in de kooktabel en het recept. Houd het bereidings-
proces in de gaten als u nog niet zo veel ervaring hebt.
U kunt de deur van het apparaat op ieder moment openen. Het appa-
raat wordt automatisch uitgeschakeld.
De bereiding wordt voortgezet wanneer de deur wordt gesloten en de
START toets opnieuw wordt ingedrukt.
Gekoelde levensmiddelen hebben een langere bereidingstijd nodig dan
levensmiddelen die al op kamertemperatuur zijn.
Hoe groter de brokken levensmiddelen, hoe langer de bereidingstijd.
Vlees dat in grotere stukken is gesneden heeft bijvoorbeeld een langere
bereidingstijd dan dezelfde hoeveelheid vlees in reepjes gesneden. Het
wordt aanbevolen om grotere hoeveelheden levensmiddelen eerst op
maximaal vermogen te bereiden en ze daarna op middelmatig vermo-
gen te laten sudderen voor een gelijkmatige bereiding.
Wanneer de levensmiddelen niet opgehoopt zijn worden ze sneller
warm dan wanneer ze opgehoopt zijn. Spreid de levensmiddelen
daarom zoveel mogelijk uit. Leg de dunnere dleen, zoals kippepoten of
vislets in het midden of laat ze overlappen.
Kleinere hoeveelheden warmen sneller op dan grotere hoeveelheden.
U kunt de volgende vuistregel hanteren:
Dubbele hoeveelheid = bijna twee keer zoveel tijd
Halve hoeveelheid = half zoveel tijd
Als u niet de exacte bereidingstijd voor een gerecht kunt vinden, kunt u
de volgende regel toepassen:
Per 100 g ongeveer 1 minuut opwarmen
Alle levensmiddelen die u op een gewoon fornuis kunt bereiden kunt u
ook in de magnetron bereiden.
Het afdekken van gerechten voorkomt dat ze uitdrogen. Een bord
ondersteboven, vetvrij papier of magnetronfolie zijn allemaal geschikt
als afdekking. Warm gerechten die een korst moeten krijgen zonder
afdekking.
Kooktabel
Eetwaren/levensmidde-
len
Hoe-
veel-
heid
Vermo-
gensniveau
Time
ongeveer
min
Afdekking
Groenten
Aubergine 500 g P-80 7 - 10 ja
Bloemkool 500 g P-80 13 - 15 ja
Broccoli 500 g P-80 6 - 9 ja
Chicorei 500 g P-80 6 - 7 ja
Erweten 500 g P-80 6 - 7 ja
Venkel 500 g P-80 8 - 11 ja
Groene bonen 300 g P-80 13 - 15 ja
Aardappelen 500 g P-80 9 - 12 ja
Knolraap 500 g P-80 8 - 10 ja
Prei 500 g P-80 7 - 9 ja
Maïskolven 250 g P-80 7 - 9 ja
Wortelen 500 g P-80 8 - 10 ja
Peper 500 g P-80 6 - 9 ja
Spruiten 300 g P-80 7 - 10 ja
Asperges 300 g P-80 6 - 9 ja
Tomaten 500 g P-80 6 - 7 ja
Courgettes 500 g P-80 9 - 10 ja
Tip: Snij groenten in kleine stukjes en bereid ze met 2-3 lepels vloei-
stof. Roer ze af en toe door. Laat ze 3-5 minuten sudderen en breng ze
op smaak voordat u ze serveert.
Fruits
Appel of perencompote 500 g P-80 5 - 8 ja
Rabarbermoes 250 g P-80 4 - 6 nee
Gepofte appel, 4 stuks 500 g P-80 7 - 9 ja
Tip: Het toevoegen van 125 ml water of citroensap voorkomt dat het
fruit verkleurt. Laat het fruit 3-5 minuten doorkoken.
Vlees *)
Vlees met jus 400 g P-80 10 - 12 ja
Goulash, kalfsstrips 500 g P-80 10 - 15 ja
Runderrollade 250 g P-80 7 - 8 ja
Tip: Af en toe doorroeren. Laat het 3-5 minuten rusten.
Gevogelte *)
Kipfricassee 250 g P-80 6 - 7 ja
Kippensoep 200 g P-80 5 - 6 ja
Tip: Af en toe doorroeren. Laat het 3-5 minuten rusten.
Vis
Vislet
300 g P-80 7 - 8 ja
400 g P-80 8 - 9 ja
Tip: Keer de vis halverwege de bereidingstijd om. Laat hem 3-5 minu-
ten sudderen.
Ontdooien en koken van groenten
Rode kool met appel 450 g P-80 14 -16 ja
Spinaziebladeren 300 g P-80 11 - 13 ja
Bloemkool 200 g P-80 7 - 9 ja
Snijbonen 200 g P-80 8 - 10 ja
Broccoli 300 g P-80 8 - 9 ja