-27-
Als u de tweedelige rooster
van gietijzer (zie alinea r)
Toebehoren hieronder) wilt
verwijderen, dan moet u eerst
het middelste gedeelte
verwijderen door uw vinger in
het hieronder afgebeelde gat te
steken en zo het buitenste
gedeelte wegnemen.
- Opvanglade voor het vet
Uw barbecue is uitgerust met twee laden waar het vet
wordt opgevangen. We raden u aan om die laden na
ieder gebruik schoon te maken. U kunt hiervoor de
vaatwasser gebruiken.
De breedte van de laden is – met het oog op een
gemakkelijke reiniging – zo ontworpen, dat ze vóór het
opstarten van de barbecue met gewone aluminiumfolie
kunnen worden bedekt. Na gebruik van de barbecue
kunt u die aluminiumfolie weggooien.
U kunt onderin de laden ook wat zand aanbrengen, dat
het braadvet absorbeert. Gooi dit zand na ieder
gebruik van de barbecue weg.
- Warmtereflector (W-vormig onderdeel)
U kunt dit onderdeel in de vaatwasser schoonmaken.
Vaak zult u de reflector ook nog eens met een spons
of een soepele borstel moeten schoonwrijven.
- Kijkglas in het deksel (afhankelijk van het model)
Periodiek reinigen met behulp van een
reinigingsmiddel voor glas of reinigingsmiddel voor
glazen inzetstukken in de openhaard.
Hardnekkig vuil kunt u volgens Campingaz® met
behulp van met zeep doordrenkte proppen staalwol
verwijderen.
- Metalen oppervlakten die de branders direct
omringen
Deze metalen onderdelen zijn bedekt met aluminium.
Gebruik in geen geval reinigingsproducten voor de
oven die het aluminium zullen beschadigen.
- Keramiek
De keramiekdelen zijn actieve onderdelen van de
brander. Zij gloeien roodachtig tijdens het gebruik. Het
keramiek niet reinigen, niet nat maken en niet
schrobben. Dit kan het beschadigen.
- Roestvrijstalen vlakken (deksel, enz.)
Maak deze elementen regelmatig schoon met behulp
van een spons en reinigingsmiddel. Gebruik hiervoor
geen schurende producten.
Gebruik een speciaal schoonmaakproduct voor
roestvrij staal als u deze vlakken hun oorspronkelijke
glans wilt teruggeven.
o) KIJKGLAS VAN HET DEKSEL
(afhankelijk van het model)
Vermijd thermische schokken (koud water in contact met
het warme glas).
p) DE BEREIDINGSMETHODEN
Uw barbecue 3 Series RBS is er speciaal voor gemaakt
om het u mogelijk te maken op een gemakkelijke en
comfortabele manier uw maaltijden te bereiden door ze
een speciale geur te geven die de bereiding op de
barbecue zo aantrekkelijk maakt.
Dankzij uw barbecue 3 Series RBS, kunt u gerust vet
vlees (worsten, merguez, kippenpoten) bereiden, zonder
dat de vlammen uitslaan.
Bovendien is uw barbecue 3 Series RBS speciaal
ontwikkeld voor een bereiding aan het draaispit (wordt
apart verkocht), snel en knapperig.
Tijdens de bereiding valt het vet op de thermische
reflector van de bodem van de kuip. Bij dit contact blijft
het water in het vet stromen, wordt verdampt en geeft
smaak aan het vlees.
NB: Om te voorkomen dat de stukken die gegrild
moeten worden aan de roosters plakken, hoeft u deze
slechts in te smeren met een beetje voor consumptie
bestemde olie of deze in te wrijven met een beetje vet
papier. Niets op het koude rooster leggen. Kwetsbare
voedingsmiddelen lopen het risico te plakken en kunnen
beter op een stukje aluminium worden gelegd.
1 - bereiding aan een draaispit (wordt apart
verkocht) :
Er kunnen delen van vlees en gevogelte met een
regelmatige vorm vanuit het midden aan het spit
geregen worden, voordat de 2 vorken bevestigd
worden die hiervoor bestemd zijn. U dient het
gevogelte zorgvuldig dicht te binden voordat u het op
het braadspit bevestigt.
Ga als volgt te werk om met het spit te roosteren:
• verwijder de braadroosters;
• assembleer de hiervoor voorziene toebehoren
volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing.
Onderin de kuip kunt u een aluminium vlootje plaatsen,
dat het braadjus opvangt.
Start de motor pas op wanneer u er zeker van bent dat
het spit ongehinderd kan draaien.
2 - Bereiding op de grill - open of gesloten deksel
Leg de delen die gegrild moeten worden direct op het
rooster. Draai de delen om en verander ze van plaats
afhankelijk van de bereidingstijd en de voorkeur van
iedere persoon.
Wanneer het deksel gesloten is, wordt de temperatuur
hoger waardoor de voedingsmiddelen sneller bereid
kunnen worden. Toch, om de te grillen
voedingsmiddelen niet te verbranden, wordt er
aangeraden om de bereiding in de gaten te houden en
eventueel de afstelknoppen op het minimale volume te
zetten.
3 - Bereiding in de oven - met gesloten deksel
U kunt eveneens in uw barbecue gegratineerde
gerechten, pizza's, soufflés bereiden… Bij een
maximaal volume is uw oven erg warm. Er wordt dus
aangeraden om de oventemperatuur af te stellen naar
gelang het gerecht.
4 – Langzaam braden- deksel dicht
Ontsteek één enkele brander en leg het stuk dat u wilt
braden, op de braadrooster. Stel de afstand van het
stuk ten opzichte van de brander en het vermogen van
de brander naargelang de gewenste braadsnelheid in.