Als het niet gaat, neem een lucifer of aansteker die U
tegen de brander houdt tot ontsteking.
Regel de vlam in verhouding met de pan die U gebruikt.
Geen pannen gebruiken met een diameter van minder dan
12 cm of meer dan 24 cm.
l) DOVEN / UITDOEN VAN VERWARMER
(afhankelijk van het model)
Sluit de knop van brander (richting - )en ook de knop van
de gasfles als de grill niet aanstaat.
m) VERLICHTING VAN HET PANEEL
(afhankelijk van het model)
Het verlichtingssysteem van het paneel werkt op 4 type AA
(LR06) batterijen die meegeleverd worden bij de
barbecuegrill. De batterijhouder bevindt zich op de linker
tafel aan de voorkant, achter de linker deur. Verwijder de
klep van de batterijhouder door deze omhoog te schuiven.
Steek de batterijen in, let daarbij op de aangegeven
polariteit, en doe de klep terug.
Om de verlichting aan of uit te zetten, drukt u op
de stop-start-knop links op het paneel en
herkenbaar aan dit pictogram.
n) VERVANGING VAN DE GASFLES
- Vervang de gasfles altijd op een goed geventileerde
plaats waar zich geen vlammen, vonken of
warmtebronnen mogen bevinden
- Draai de regelknoppen op de stand "OFF" (O) en sluit
vervolgens de kraan van de gasfles.
- Schroef de drukregelaar los en controleer of de
afdichting op zijn plaats zit en in goede staat verkeert.
- Breng de volle gasfles aan, monteer de drukregelaar
opnieuw en let er hierbij op dat de slang niet geforceerd
wordt. Controleer hierna op eventuele gaslekkage.
o) GEBRUIK
Het is raadzaam hittebestendige harldschoenen te
gebruiken bij het hanteren van de hete onderdelen.
Wanneer u het toestel voor de eerste keer gebruikt,
verwarm deze dan (met gesloten deksel) ongeveer 30
minuten op vol vermogen ( ) om de verfgeur van de
onderdelen te laten verdwijnen.
Bij normale werking moet u de barbecue een paar minuten
voorverwarmen om de roosters op een goede
kooktemperatuur te brengen.
De bereidingstijd kan worden aangepast met de
regelknoppen: tussen de volledig open stand ( ) en de
half open stand ( ).
Om te voorkomen dat de etenswaren op de bakroosters
vastbakken kunt u de roosters met een beetje slaolie
insmeren voordat u het voedsel er op legt.
Om te voorkomen dat het vet tijdens het bakken vlam vat,
kunt u voor het bakken het overtollige vet van het vlees
verwijderen.
Om bij het bereiden van vet vlees te vermijden dat er
vlammen uitslaan, moet u meestal op een lagere stand
grillen en kan het zelfs nodig zijn om één of meer branders
een paar minuten uit te zetten.
Maak de barbecue na elk gebruik schoon om ophoping
van vet te voorkomen en zo de kans op vlam vatten te
verminderen.
Afhankelijk van het model kan uw barbecuegrill voorzien
zijn van een gietijzeren kookplaat. Deze plaat heeft twee
kookoppervlakken: één kant met ribbels voor het
dichtschroeien van vlees en een gladde kant voor het
bereiden van vis, schaaldieren, groenten enz…
Belangrijk:
Als er tijdens het gebruik van het toestel een of meer
branders uitgaan, zet u de regelknoppen meteen op "OFF"
(O). Wacht 5 minuten om het niet-verbrande gas te laten
ontsnappen. Voer nogmaals de handelingen uit om de
barbecue aan te steken, uitsluitend nadat u hebt gewacht.
p) SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD
- Breng nooit wijzigingen aan uw toestel aan. Dit zou
gevaar met zich kunnen meebrengen.
- Om de goede werking van uw toestel te blijven
garanderen, is het raadzaam deze regelmatig (om de 4
a 5 keer) schoon te maken.
- Wacht voor het reinigen altijd totdat het toestel is
afgekoeld.
- Draai de kraan van de gasfles dicht.
- De branders dienen iedere 3 maanden gecontroleerd en
schoongemaakt te worden. Verwijder de brander en
controleer of vuil of spinnenweb de branderbuis
blokkeert. Dit kan een slechte gastoevoer veroorzaken
of een gasophoping buiten de brander.
- Maak de bovenkant van de brander, de zijkanten en de
onderkant schoon met een spons (water en
afwasmiddel). Indien nodig kunt u een vochtig
schuursponsje gebruiken.
- Controleer of alle branderbuizen schoon en droog zijn
voordat deze opnieuw gebruikt worden. Gebruik indien
nodig een staalborstel om de brandergaten te
ontstoppen.
- Maak de openingen van de gasbuis schoon indien nodig
(zie tekening hieronder).
N.B. Door regelmatig onderhoud blijft de brander in
goede staat en wordt vroegtijdige roestvorming naar
aanleiding van zure resten van geroosterde
voedingswaren voorkomen. Het is echter normaal dat de
brander na verloop van tijd roestvorming vertoont.
- Bedieningspaneel
Reinig ook deze onderdelen regelmatig met een spons
en wat afwasmiddel. Gebruik geen schurende produkten.
- Wand vuurbak:
Om het schoonmaken van de wand van de vuurbak te
vergemakkelijken heeft Campingaz® Campingaz
InstaClean
TM
ontwikkeld, het principe van een
uitneembare vuurbak. Dankzij Campingaz InstaClean
TM
kunnen alle onderdelen van de vuurbak zonder
gereedschap gedemonteerd worden, dit duurt minder dan
één minuut, en kunnen zij in een vaatwasser worden
gewassen. Afhankelijk van hoe vuil deze onderdelen zijn,
25
luchttoevoergaatjes
gietijzeren brander
openingen van de
venturi-buisjes
luchttoevoergaatjes
roestvrijstalen brander
openingen van de
venturi-buisjes
NL