Bauknecht BIK11 FH8TS2 PT de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gezondheid & Veiligheid, Gebruik en Verzorging
en Installatie gids
www.bauknecht.eu/register
INHOUDSOPGAVE
INSTALLATIE 3
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 5
PRODUCTBESCHRIJVING 7
ACCESSOIRES 8
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES PLAATSEN 8
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN EN
TERUGPLAATSEN 8
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN (INDIEN AANWEZIG) 8
BEREIDINGSFUNCTIES 9
GEBRUIK VAN HET TOUCHDISPLAY 10
EERSTE GEBRUIK 10
1. DE TAALVOORKEUREN SELECTEREN 10
2. DE INSTELLINGENMODUS SELECTEREN 10
3. WIFI INSTELLEN 10
4. DE TIJD EN DATUM INSTELLEN 11
5. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN 11
6. DE OVEN VERWARMEN 11
DAGELIJKS GEBRUIK 12
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE 12
2. HANDMATIGE FUNCTIES INSTELLEN 12
TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU 12
DUUR 12
3. MY MENU-FUNCTIES INSTELLEN 12
4. UITSTEL VAN START- / EINDTIJD INSTELLEN 13
5. START DE FUNCTIE 13
6. VOORVERWARMEN 13
7. HET BEREIDEN PAUZEREN 13
8. EINDE BEREIDINGSTIJD 13
9 . FAVORIETEN 14
EEN FUNCTIE OPSLAAN 14
EENMAAL OPGESLAGEN 14
INSTELLINGEN WIJZIGEN 14
10. TOOLS 14
OP AFSTAND INSCHAKELEN 14
KOOKWEKKER 14
LAMPJE 15
ZELFREINIGEN 15
SONDE 15
STIL 15
BEDIENINGSVERGRENDELING 15
MEER MODUSSEN 15
VOORKEUREN 15
WIFI 15
INFO 15
KOOKTIPS 16
CONVENTIONEEL 16
GRILL 17
TURBOGRILL 17
HETELUCHT 18
Multiflow Menu 19
CONVECTIEBAKKEN 19
MAXI BEREIDING 19
ECO HETELUCHT 19
DE VOEDSELSONDE GEBRUIKEN 20
RIJZEN 20
WARMHOUDEN 20
ONTDOOIEN 20
BEREIDINGSTABEL 21
REINIGEN EN ONDERHOUD 25
EXTERNE OPPERVLAKKEN 25
INTERNE OPPERVLAKKEN 25
ACCESSOIRES 25
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN 25
VERVANGEN VAN HET LAMPJE 26
WIFIFAQ'S 26
PROBLEMEN VERHELPEN 27
CONSUMENTENSERVICE 28
VOORDAT U DE CONSUMENTENSERVICE BELT 28
ALS DIT OOK NIET HELPT 28
TECHNISCHE GEGEVENS 28
INSTALLATIE
x2
90°C
540
537
538
572
595
345
20
595
95
482
89° max
5,5
6
4
min 550
min 560
600
5
583 + 2
min 560
min 550
INSTALLATIE
5
min 550
min 560
min 500
600
30
min 550
min 500
583 + 2
30
min 560
x 2
5
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
BELANGRIJK MOET WORDEN GELEZEN
EN IN ACHT GENOMEN
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze
veiligheidsinstructies. Houd ze binnen handbereik
voor latere raadpleging.
Deze instructies en het apparaat zelf zijn voorzien
van belangrijke veiligheidsaanwijzingen, die te allen
tijde moeten worden opgevolgd. De fabrikant kan
niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die
het gevolg is van het niet opvolgen van deze
veiligheidsinstructies, oneigenlijk gebruik van het
apparaat of een foute instelling van de regelknoppen.
Kleine kinderen (0-3 jaar) moeten uit de buurt
van het apparaat gehouden worden. Kleine kinderen
(3-8 jaar) moeten uit de buurt van het apparaat
gehouden worden, tenzij er voortdurend toezicht is.
Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde
fysieke, sensorische of mentale vermogens of
gebrek aan ervaring en kennis, mogen dit apparaat
gebruiken indien ze onder toezicht staan of
instructies hebben ontvangen over veilig gebruik
en de mogelijke gevaren ervan begrijpen. Kinderen
mogen niet spelen met het apparaat. De reiniging
en het onderhoud mogen niet door kinderen
worden uitgevoerd zonder toezicht.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de accessoires
worden heet tijdens het gebruik. Let op dat u geen
verwarmingselementen aanraakt. Kinderen jonger
dan 8 jaar moeten uit de buurt van het apparaat
worden gehouden, tenzij er voortdurend toezicht is.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens
het droogproces van gerechten. Als het apparaat
geschikt is voor gebruik van een sonde, gebruikt u
enkel een temperatuursonde die voor deze oven
wordt aanbevolen- brandgevaar.
Houd kleding of andere brandbare materialen uit
de buurt van het apparaat tot alle onderdelen van
het apparaat helemaal zijn afgekoeld - brandgevaar.
Let altijd goed op wanneer u voedsel bereid dat rijk
is aan vet, olie of wanneer alcoholische dranken
toegevoegd worden - risico voor brand. Gebruik
ovenwanten om kookpotten en accessoires te
verwijderen. Op het einde van de bereiding, open
de deur van de oven voorzichtig zodat hete lucht of
dampen geleidelijk aan kunnen ontsnappen - risico
voor brandwonden. De ventilatieroosters voor
warme lucht aan de voorkant van de oven mogen
niet geblokkeerd worden - risico voor brand.
Let op wanneer de ovendeur open staat of
neergeklapt is, om er niet tegen te stoten.
TOEGESTAAN GEBRUIK
VOORZICHTIG: Het apparaat is niet geschikt voor
inwerkingstelling met een externe schakelinrichting
zoals een timer of een afzonderlijk systeem met
afstandsbediening.
Dit apparaat is bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke en gelijkaardige toepassingen zoals:
personeelskeukens in winkels, kantoren en overige
werkomgevingen; landbouwbedrijven; door
klanten in hotels, motels, bed & breakfast en andere
verblijfsomgevingen.
Elk ander gebruik is verboden (bijv. als
kamerverwarming).
Dit apparaat is niet voor professioneel gebruik
bestemd. Gebruik het apparaat niet buiten.
Bewaar geen explosief of ontvlambaar materiaal
(vb. benzine of spuitbussen) in of naast het apparaat
- brandgevaar.
INSTALLATIE
Het apparaat moet verplaatst en geïnstalleerd
worden door twee of meer personen - risico voor
verwondingen. Gebruik beschermende
handschoenen om uit te pakken en te installeren -
risico voor snijwonden.
Laat de installatie, m.i.v. de aansluiting op het
waternet (indien van toepassing) en de elektrische
aansluitingen en reparaties door een gekwaliceerd
technicus verrichten. Repareer of vervang geen
enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit
expliciet aangegeven wordt in de
gebruikershandleiding. Houd kinderen ver van de
installatieplaats. Controleer na het uitpakken van
het apparaat of het tijdens het transport geen
beschadigingen heeft opgelopen. Neem in geval
van problemen contact op met uw leverancier of de
dichtstbijzijnde klantenservice. Na de installatie
moet het verpakkingsmateriaal (plastic, piepschuim,
enz.) opgeslagen worden buiten het bereik van
kinderen - gevaar van verstikking. Het apparaat
moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet
voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert - risico
voor elektrocutie. Tijdens de installatie dient u
ervoor te zorgen dat het apparaat de voedingskabel
niet beschadigd - risico voor brand of elektrocutie.
Activeer het apparaat alleen wanneer de installatie
helemaal uitgevoerd is.
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit en
verwijder alle spaanders en zaagresten voordat u
het apparaat plaatst.
De minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven mag niet geblokkeerd
worden - risico voor brandwonden.
Haal de oven pas voor de installatie van de
piepschuim bodem.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
6
Het onderste gedeelte van het apparaat mag niet
meer toegankelijk zijn na de installatie - risico voor
brandwonden.
Installeer het apparaat niet achter een decoratieve
deur - brandgevaar.
ELEKTRISCHE WAARSCHUWINGEN
Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van
de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Het moet mogelijk zijn het apparaat van het
elektriciteitsnet af te koppelen door de stekker uit
het stopcontact te halen of via een meerpolige
netschakelaar die bovenstrooms van het stopcontact
is geplaatst conform de bedradingsvoorschriften en
het apparaat dient geaard te zijn conform de
nationale veiligheidsnormen voor elektriciteit.
Gebruik geen verlengsnoeren, meervoudige
stopcontacten of adapters. Als de installatie voltooid
is, mogen de elektrische onderdelen niet meer
toegankelijk zijn voor de gebruiker. Gebruik het
apparaat niet wanneer u nat of blootsvoets bent.
Gebruik het apparaat niet als de stroomkabel of de
stekker beschadigd is, als het apparaat niet goed
werkt of als het beschadigd of gevallen is.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet het
door de fabrikant, zijn technicus of een gelijkaardig
gekwaliceerd persoon vervangen worden door
een identieke kabel, om gevaarlijke situaties en
risico van elektrocutie te voorkomen.
Wend u tot een erkend servicecentrum indien de
stroomkabel vervangen moet worden.
REINIGEN EN ONDERHOUD
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat
uitgeschakeld en losgekoppeld is van het
elektriciteitsnet alvorens onderhoud uit te voeren;
gebruik geen stoomreinigers - gevaar voor
elektrocutie.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers voor het reinigen van de
ruit, aangezien het glas daardoor bekrast kan raken,
waardoor het kan breken.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld,
voordat u reinigings- of onderhoudswerk zaamheden
uitvoert - gevaar voor brandwonden.
WAARSCHUWING: Schakel het apparaat uit
vooraleer de lamp te vervangen - risico voor
elektrocutie.
VERWERKING VAN DE VERPAKKING
De verpakking kan volledig gerecycled worden, zoals door het
recyclingssymbool wordt aangegeven
.
De diverse onderdelen van de verpakking moeten op verantwoordelijk
wijze afgevoerd worden volgens de plaatselijke voorschriften voor de
verwerking van het afval.
AFDANKEN VAN HUISHOUDELIJKE APPARATUUR
Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar
materiaal. Dank het apparaat af in overeenstemming met plaatselijke
milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Voor meer informatie
over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke
apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de
vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht. Dit
apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn
2012/19/EU inzake Afgedankte elektrische en elektronische apparaten
(AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit product correct wordt afgedankt, helpt u
schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool
op het product of op de begeleidende documentatie
geeft aan dat dit apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld
mag worden, maar dat het ingeleverd moet worden bij een speciaal
inzamelingscentrum voor de recycling van elektrische en elektronische
apparatuur.
TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de
bereidingstabel of in het recept. Gebruik donkere, zwart gelakte of
geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
Gerechten die lang in de oven moeten staan, blijven nog doorgaren
nadat de oven uitgeschakeld is.
ECO DESIGN VERKLARING
Dit apparaat voldoet aan de vereisten voor ecologisch ontwerp van de
Europese verordeningen nr. 65/2014 en 66/2014 in overeenstemming
met de Europese norm EN 60350-1.
De fabrikant, Whirlpool EMEA S.p.A., verklaart dat dit model
huishoudelijke apparatuur BIK11 FH8TS2PT met radioapparatuur
Indigo WiFi-module voldoet aan richtlijn 2014/53/EU.
De volledige tekst van de verklaring van overeenstemming vindt u op
de onderstaande website: docs.bauknecht.eu
De radioapparatuur werkt in de ISM-frequentieband van 2,4 GHz, het
maximale uitgezonden radiofrequente vermogen bedraagt niet meer
dan 20 dBm (e.i.r.p.).
Dit product bevat opensourcesoftware ontwikkeld door derden. De
verklaring inzake het gebruik van de open source licentie vindt u op
de onderstaande website: docs.bauknecht.eu
7
Gids voor Gebruik en
Verzorging
PRODUCTBESCHRIJVING
1
2
3
4
8
9
6
5
7
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator en circulair
verwarmingselement
(niet zichtbaar))
3. Roostergeleiders
(het niveau is op de voorkant van
de oven aangegeven)
4. Deur
5. Bovenste verwarmingselement/
grill
6. Lampje
7. Punt voor inbrengen van
gaarthermometer
8. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
9. Onderste verwarmingselement
(niet zichtbaar)
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1. AAN / UIT
Om de oven aan en uit te draaien.
2. HOOFDMENU
Om snelle toegang te krijgen tot
het hoofdmenu.
3. FAVORIETEN
Om de lijst van uw favoriete
functies op te roepen.
4. DISPLAY
5. TOOLS
Om uit verschillende opties
te kiezen en ook om de
oveninstellingen en -voorkeuren te
wijzigen.
6. AFSTANDSBEDIENING
Om het gebruik van de Bauknecht
Home Net-app mogelijk te maken.
7. ANNULEREN
Om eender welke ovenfunctie
uit te schakelen, tenzij de
Klok, de Kookwekker en de
Bedieningsvergrendeling.
6
1
2 3 4
6
5 7
8
ACCESSOIRES
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT SCHUIFRAILS *
Om voedsel te bereiden of als
draagrooster voor pannen,
taartvormen en ander
ovenvast kookgerei
Voor gebruik als ovenschaal
voor de bereiding van vlees,
vis, groenten, focaccia, enz. of
om het bakjus op te vangen
wanneer geplaatst onder het
rooster.
Kan gebruikt worden voor het
bereiden van brood of gebak,
maar ook voor gegrild vlees,
vis in folie, etc.
Om het plaatsen of
verwijderen van accessoires te
vergemakkelijken.
VOEDSELSONDE
Om nauwkeurig de
binnentemperatuur van de
gerechten te meten tijdens de
bereiding. Dankzij haar vier
sensoren en stevige steun kan
ze worden gebruikt voor vlees
en vis, maar ook voor brood,
taarten en gebakjes.
* Alleen bij bepaalde modellen
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het model dat u aangekocht hebt.
Bij de Consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES
PLAATSEN
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u de
geleiders op en daarna trekt u het onderste deel
voorzichtig uit de zitting: De roostergeleiders
kunnen nu verwijderd worden.
Om de geleiders opnieuw te plaatsen, moeten
ze eerst terug in hun bovenste zitting worden
geplaatst. Houd ze rechtop, schuif ze in de
ovenruimte en laat ze dan in de juiste positie in de
onderste zitting zakken.
2
1
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
INDIEN AANWEZIG
Verwijder de roostergeleiders uit de oven en
verwijder het beschermende plastic van de
schuifrails.
Bevestig de bovenste klem van de rail naar de
roostergeleider en schuif deze zo ver mogelijk.
Duw de andere klem naar beneden op zijn plaats.
Druk de onderkant van de klem stevig tegen de
roostergeleider om de geleider vast te zetten. Zorg
ervoor dat de lopers vrij kunnen bewegen. Herhaal
deze stappen bij de andere roostergeleider op
hetzelfde niveau.
Let op: De schuifrails kunnen op elk niveau worden
gemonteerd.
9
BEREIDINGSFUNCTIES
HANDMATIGE FUNCTIES
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
CONVECTIEBAKKEN
Om vlees te bereiden, gebak met vulling op een
enkel rooster te bakken.
HETELUCHT
Om verschillende soorten voedsel te bereiden met
dezelfde bereidingstemperatuur op verschillende
niveaus (maximaal drie) tegelijk. Met deze functie
worden er geen geuren van het ene naar het
andere gerecht overgebracht.
GRILL
Voor het grillen van steaks, kebab en worst,
het gratineren van groenten of het roosteren
van brood. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de bak op één van
de niveaus onder het rooster en voeg 500 ml
drinkwater toe.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de pan op één van
de niveaus onder het rooster en voeg 500 ml
drinkwater toe.
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
MEER NIVEAUS
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op vier verschillende steunhoogtes
die dezelfde bereidingstemperatuur hebben.
Deze functie kan gebruikt worden om koekjes,
gebak, ronde pizza's (ook bevroren) te bakken en
een volledige maaltijd te bereiden. Raadpleeg
de bereidingstabel om de beste resultaten te
bereiken.
SPECIALE FUNCTIES
» ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van
voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
plaathoogte. Laat het voedsel in de verpakking
zitten zodat het niet uitdroogt.
» WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
» RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of
hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen
niet in gevaar te brengen, de functie niet
inschakelen als de oven nog heet is na een
bereidingscyclus.
» KANTENKLAAR
Om kant-en-klaargerechten te bereiden
die op kamertemperatuur of in de koelkast
worden bewaard (broodjes, taartmix, muffins,
pastagerechten en broodproducten). De
functie bereidt alle gerechten snel en
zorgvuldig; ze kan ook worden gebruikt om
reeds bereid voedsel te verwarmen. De oven
hoeft niet te worden voorverwarmd. Volg de
instructies op de verpakking.
» MAXI BEREIDING
Voor het braden van grote stukken vlees
(meer dan 2,5 kg). Aanbevolen wordt om
het vlees tijdens de bereiding om te keren
om gelijkmatig bruinen aan beide kanten te
verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees
zo nu en dan vochtig te maken om het niet te
laten uitdrogen.
» ECO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op
één steunhoogte bereiden. Door zachte,
intermitterende luchtcirculatie wordt
voorkomen dat het voedsel teveel uitdroogt.
Tijdens het gebruik van deze ECO-functie blijft
de verlichting tijdens de bereiding uit. Voor
het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor
een optimaler stroomverbruik, mag de oven
niet eerder worden geopend dan dat het
voedsel volledig bereid is.
MIJN BEVR. DINER
Bij deze functie worden automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmodus geselecteerd
voor vijf verschillende categorieën kant-en-klare
diepvriesproducten. De oven hoeft niet te worden
voorverwarmd.
MY MENU
Hiermee kunnen alle types voedingsmiddelen
volledig automatisch worden bereid. Om deze functie
optimaal te benutten volgt u de aanwijzingen in de
betreffende bereidingstabel.
De oven hoeft niet te worden voorverwarmd.
10
GEBRUIK VAN HET TOUCHDISPLAY
Om door een menu of een lijst te scrollen:
U hoeft gewoon met uw vinger over het display te
vegen om door de items of waarden te scrollen.
Om te selecteren of te bevestigen:
Raak het scherm aan om de gewenste waarde of
het gewenste item in het menu te selecteren.
Om terug te keren naar het vorige scherm:
Raak aan.
Om instellingen te bevestigen of naar het volgende
scherm te gaan:
Raak “INSTELLEN” of “VOLGENDE” aan.
EERSTE GEBRUIK
Wanneer u het apparaat voor de eerste keer aanzet,
moet u het product congureren.
De instellingen kunnen daarna worden gewijzigd door op
te drukken om zo het “Tools”-menu te openen.
1. DE TAALVOORKEUREN SELECTEREN
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet.
Veeg over het scherm om door de lijst van
beschikbare talen te scrollen.
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
Raak de gewenste taal aan.
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
Door aan te raken, keert u terug naar het vorige scherm.
2. DE INSTELLINGENMODUS SELECTEREN
Zodra u de taal heeft geselecteerd, kunt u op het display
WINKEL DEMO” kiezen (handig voor verkopers, alleen
om het apparaat tentoon te stellen) of verdergaan door
VOLGENDE” aan te raken.
Bedankt voor uw aankoop!
Druk op Next (Volgende) om verder te gaan
met het configureren van thuisgebruik.
VOLGENDE
WINKEL DEMO
3. WIFI INSTELLEN
Met de functie Bauknecht Home Net kunt u de oven op
afstand bedienen vanaf een mobiel apparaat. Om ervoor
te zorgen dat het apparaat vanop een afstand kan
worden bediend, moet u eerst het verbindingsproces
goed afronden. Dit proces is noodzakelijk om uw
apparaat te registreren en het met uw thuisnetwerk te
verbinden.
Raak “NU INSTELLEN” aan om verder te gaan met het
instellen van de verbinding.
Wifi opzetten
Stel WiFi nu in om automatisch de tijd en
datum in te stellen en connectiviteit met uw
smartphone in te schakelen.
Als u dit overslaat, kunt u de optie later
terugvinden in het menu Tools.
NU INSTELLEN
OVERSLAAN
U kan ook “OVERSLAAN” aanraken om uw product later te
verbinden.
DE VERBINDING INSTELLEN
Voor deze functie heeft u het volgende nodig: Een
smartphone of tablet en een draadloze router die
verbonden zijn met het internet. Gelieve met uw
smarttoestel te controleren of het signaal van uw
draadloos thuisnetwerk sterk is vlak bij het apparaat.
Minimumvereisten.
Smarttoestel: Android met een 1280x720 (of hoger) scherm of
iOS.
Raadpleeg de App store voor de compatibiliteit van de app
met de Android of iOS versies.
Draadloze router: 2,4Ghz WiFi b/g/n.
1. Download de
Bauknecht Home Net-app
De eerste stap om uw apparaat te verbinden, is het
downloaden van de app op uw mobile device. De
Bauknecht Home Net-app begeleidt u door alle stappen
die hier worden vermeld. U kunt de Bauknecht Home
Net-app downloaden via de iTunes Store of de Google
Play Store.
2. Een account aanmaken
Als u dit nog niet gedaan heeft, moet u een account
aanmaken. Hiermee kan u uw apparaten verbinden met
een netwerk en ze ook in het oog houden en ze vanop
een afstand bedienen.
11
3. Uw apparaat registreren
Volg de instructies in de app om uw apparaat te
registreren. U heeft het Smart Appliance IDentier-
nummer (SAID) nodig om de registratie te kunnen
voltooien. U vindt deze unieke code op het
identicatieplaatje op het product.
4. Met WiFi verbinden
Volg de Scan-to-Connect-instellingsprocedure. De app
begeleidt u bij het verbinden van uw apparaat aan uw
draadloos netwerk bij u thuis.
Als uw router WPS 2.0 (of hoger) ondersteunt, selecteert
u “HANDMATIG” en raakt u dan WPS instellen aan:
Druk op de WPS-toets op uw draadloze router om een
verbinding te maken tussen de twee producten.
U kunt het product indien nodig ook handmatig
verbinden met behulp van “Zoek een netwerk.
De SAID-code wordt gebruikt om een smarttoestel met uw
apparaat te synchroniseren.
Het MAC-adres wordt getoond voor de WiFi-module.
De verbindingsprocedure zal alleen opnieuw moeten
worden uitgevoerd als u de instellingen van uw
router wijzigt (bijv. netwerknaam of wachtwoord of
gegevensverstrekker).
4. DE TIJD EN DATUM INSTELLEN
Als u de oven met uw thuisnetwerk verbindt, worden de
tijd en datum automatisch ingesteld. Anders moet u die
handmatig instellen.
Raak de gewenste nummers aan om het tijdstip in te
stellen.
Stel de tijd van het systeem in.
Raak “INSTELLEN” aan om te bevestigen.
12:30
24-uursklok
INSTELLEN
Zodra u de tijd heeft ingesteld, stelt u de datum in.
Raak de gewenste nummers aan om de datum in te
stellen.
Raak “INSTELLEN” aan om te bevestigen.
5. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN
De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van een
niveau van elektrische stroom dat compatibel is met een
thuisnetwerk dat een kwalicatie van meer dan 3 kW (16
ampère) heeft: Als uw huishouden een lager
energieverbruik gebruikt, moet u deze waarde
(13 ampère) verlagen.
Raak de waarde aan de rechterkant aan om het
energieverbruik te selecteren..
Vermogensregeling
13 ampère
16 ampère
Raak “OK” aan om de oorspronkelijke instellingen te
voltooien.
Setup voltooid
Uw apparaat is nu geconfigureerd en klaar
voor gebruik!
OK
6. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om alle
mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante lm
uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan de
binnenkant.
Verwarm de oven tot 200°C gedurende ongeveer één
uur.
Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste gebruik van
het apparaat.
12
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Druk op of raak het scherm eender waar aan om
de oven in te schakelen.
Op het display kunt u kiezen tussen Handmatige en Mijn
Menu-functies.
Tik op de benodigde hoofdfunctie om naar het
bijbehorende menu te gaan.
2 min
19:15
1 min 30 sec
Handmatige functies
My Menu
Scrol naar boven of beneden om de lijst te bekijken.
Selecteer een handmatige functie
VOLGENDE
BAKKEN
ONTDOOIEN
GRILL
BEREIDEN VAN
BEVROREN
Selecteer de gewenste functie door ze aan te raken.
Selecteer een handmatige functie
VOLGENDE
Conventioneel
Hetelucht
Convectie
Bakken
Grill
2. HANDMATIGE FUNCTIES INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die kunnen worden gewijzigd.
TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU
Scrol door de voorgestelde waarden en selecteer
degene die u nodig heeft.
Bereidingstijd
instellen
VOLGENDE
Selecteer een hetelucht temperatuur.
Als het bij de functie is toegestaan, kunt u aanraken
om voorverwarmen in te schakelen.
VOLGENDE
Bereidingstijd
instellen
Selecteer een hetelucht tempera-
tuur.
DUUR
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren, hoeft
u geen bereidingstijd in te stellen. In de getimede
modus blijft de oven bereiden tijdens de door u
geselecteerde duur. Aan het einde van de bereidingstijd
wordt het bereiden automatisch onderbroken.
Raak “Kooktijd instellen aan om de duur in te stellen.
VOLGENDE
Bereidingstijd
instellen
Selecteer een hetelucht tempera-
tuur.
Raak de gewenste nummers aan om de gewenste
bereidingstijd in te stellen.
Voer de hetelucht tijd in.
Raak VOLGENDE” aan om te bevestigen.
Raak de waarde van de duur aan en selecteer daarna “STOP”
om tijdens de bereiding een ingestelde duur te annuleren en
de bereiding zo handmatig te onderbreken.
3. MY MENUFUNCTIES INSTELLEN
Met de Mijn Menu-functies kunt u een grote
verscheidenheid aan gerechten bereiden, waarbij u kunt
kiezen uit gerechten die in de lijst worden getoond. De
meeste bereidingsinstellingen worden automatisch door
het apparaat geselecteerd om de beste resultaten te
bekomen.
Kies een recept uit de lijst.
De functies worden weergegeven onderverdeeld in
categorieën van levensmiddelen in het “MY MENU FOOD LIST
menu (zie de overeenkomstige tabellen) en volgens de
kenmerken van het recept in het “MY MENU SPECIAL
OCCASIONS (SPECIALE GELEGENHEDEN)” menu.
Zodra u een functie heeft geselecteerd, volstaat
het de kenmerken van het te bereiden voedsel
(hoeveelheid, gewicht enz.) aan te geven om het
perfecte resultaat te bekomen.
13
Voor sommige functies van My Menu moet de voedselsonde
gebruikt worden. Steek ze in het contact alvorens de functie te
selecteren. Voor de beste resultaten met de sonde volgt u de
suggesties in het betreffende gedeelte.
Volg de aanwijzingen op het scherm die u door het
bereidingsproces begeleiden.
4. UITSTEL VAN START / EINDTIJD INSTELLEN
U kan de bereiding uitstellen alvorens een functie in te
schakelen: De functie schakelt in of uit op het tijdstip dat
u op voorhand selecteert.
Raak “UITSTEL aan om de gewenste start- of eindtijd
in te stellen.
Hetelucht
BEREIDEN INSTRUCTIE:
Om verschillende soorten voedsel
te bereiden met dezelfde berei
-
dingstemperatuur op verschillende
niveaus (maximaal drie) tegelijk
STARTSELECTIE
Zodra u het gewenste uitstel heeft ingesteld, raakt u
“STARTVERTRAGING” aan om de wachttijd in te laten
gaan.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: De functie
wordt automatisch ingeschakeld na de berekende
tijdsduur.
Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de oven
uitgeschakeld: De oven zal de gewenste temperatuur
geleidelijk bereiken, wat betekent dat de bereidingstijden iets
langer zijn dan inde bereidingstabel staat vermeld.
Om de functie meteen in te schakelen en het
programmeerde uitstel te annuleren, raakt u
aan.
5. START DE FUNCTIE
Nadat u de instellingen heeft gecongureerd, raakt u
“START aan om de functie in te schakelen.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht op de
display.
U kan de ingestelde waarden op eender welk moment tijdens
de bereiding wijzigen door de te wijzigen waarde aan te raken.
Druk op om de actieve functie op eender welk
moment te stoppen.
6. VOORVERWARMEN
Als het voorverwarmen voorheen werd ingeschakeld,
wordt de status van de voorverwarmingsfase
aangegeven op het display zodra de functie in werking is
getreden.
01:16 sinds Start
Hetelucht
VOORVERWARMEN
180° C
INSTELLEN
BEREIDEN
TIJD
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont de display
dat de oven de ingestelde temperatuur bereikt heeft.
GEREED
Voorverwarmen voltooid
Voeg voedsel toe
Open de deur.
Plaats het gerecht in de oven.
Sluit de deur en raak GEREED” aan om het bereiden
te starten.
Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief effect hebben
op het uiteindelijk resultaat van de bereiding. Wanneer de
deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt geopend zal het
onderbreken worden onderbroken. De bereidingstijd is
exclusief de voorverwarmingsfase.
7. HET BEREIDEN PAUZEREN
Voor sommige Mijn Menu-functies moeten de
etenswaren worden omgedraaid tijdens de bereiding.
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display verschijnt
de uit te voeren actie.
Open de deur.
Voer de handeling uit die op het display wordt
aangegeven.
Sluit de deur en raak GEREED” aan om het bereiden
te hervatten.
Het is mogelijk dat de oven op dezelfde manier aangeeft
het voedsel te controleren nog voor de bereiding is
afgerond.
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display verschijnt
de uit te voeren actie.
Controleer het voedsel.
Sluit de deur en raak GEREED” aan om het bereiden
te hervatten.
8. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
Bij sommige functies kan u, zodra de bereiding is
voltooid, uw gerecht extra te bruinen, de bereidingstijd
verlengen of de functie als een favoriet opslaan.
Raak
aan om de functie als een favoriet op te
slaan.
Gereed sinds 19:55
TEMP INGEDRUKT
HOUDEN
200°C
KOOKWEKKER
COMPLEET
+BRUINEN
Selecteer “Extra Bruining” om de bruincyclus van vijf
minuten te starten.
Raak
aan om de bereidingstijd te verlengen.
14
9 . FAVORIETEN
De favorietenfunctie slaat oveninstellingen voor uw
favoriete recepten op.
De oven detecteert automatisch de functies die u het vaakst
gebruikt. Nadat u een functie een aantal keer heeft gebruikt,
zal worden voorgesteld om de functie aan uw favorieten toe
te voegen.
EEN FUNCTIE OPSLAAN
Nadat een functie is voltooid, kunt u aanraken om
ze op te slaan als een favoriet. Hiermee kunt u ze in de
toekomst snel gebruiken, met dezelfde instellingen.
Met het display kunt u de functie opslaan door tot en
met 4 favoriete maaltijdtijden aan te geven, waaronder
ontbijt, lunch, snack en diner.
Raak de symbolen aan om er minstens een te
selecteren.
Hetelucht
1. Forced Air
Oventemp.: 180 °C
Bereidingstijd: 05:00
Voorverwarmen: Uitgeschakeld
FAVORIETE
Raak “FAVORIETE” aan om de functie op te slaan.
Hetelucht
1. Forced Air
Oventemp.: 180 °C
Bereidingstijd: 05:00
Voorverwarmen: Uitgeschakeld
FAVORIETE
EENMAAL OPGESLAGEN
Nadat u functies als favorieten heeft opgeslagen, geeft
het hoofdscherm de functies weer die u voor het huidige
tijdstip heeft opgeslagen.
FOR YOU
DINNER SUGGESTION
Pizza
220,
00:11:00
Handmatige
functies
VOOR UW DINER
SUGGESTIE
My Menu
Om het favorietenmenu te bekijken, drukt u op :
De functies worden onderverdeeld volgens
verschillende maaltijdtijden en sommige suggesties
worden aangeboden.
Raak het maaltijdensymbool aan om de bijbehorende
lijsten weer te geven.
PIZZA
HARTIGE
CAKES
BROOD
TAARTEN &
GEBAK
Lunchfavorieten
Door
7
aan te raken, kunt u ook de geschiedenis bekijken
van de functies die u het meest recent heeft gebruikt.
Scrol door de aangeboden lijst.
Raak het gewenste recept of de gewenste functie aan.
Raak “START aan om de bereiding in te schakelen.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
In het favorietenscherm kunt u een afbeelding of een
naam toevoegen aan elke favoriet om hem volgens uw
voorkeuren te personaliseren.
Selecteer de functie die u wilt wijzigen.
Raak “BEWERKEN” aan.
Selecteer de eigenschap die u wilt wijzigen.
Raak VOLGENDE” aan: Op het display worden de
nieuwe eigenschappen getoond.
Raak “OPSLAAN” om uw wijzigingen te bevestigen.
In het favorietenscherm kunt u ook eerder opgeslagen
functies verwijderen:
Raak de
aan bij de gewenste functie.
Raak “VERWIJDEREN” aan.
U kan ook de tijd wijzigen wanneer de verschillende
maaltijden worden weergegeven:
Druk op
.
Selecteer
Voorkeuren.
Selecteer Tijden en Data.
Raak “Uw maaltijdtijden aan.
Scrol door de lijst en raak de gewenste tijd aan.
Raak de gewenste maaltijd aan om hem te wijzigen.
Ieder tijdvak kan maar aan één maaltijd worden toegewezen.
10. TOOLS
Druk op eender welk moment op om het Tools”-
menu te openen.
Via dit menu kunt u kiezen uit verschillende opties en u
kunt ook de instellingen of voorkeuren voor uw product
of het display wijzigen.
Tools
Op afstand
inschake
-
len
Kook
Tijd
Lamp
OP AFSTAND INSCHAKELEN
Om het gebruik van de Bauknecht Home Net-app
mogelijk te maken.
KOOKWEKKER
Deze functie kan worden ingeschakeld bij het gebruik
van een bereidingsfunctie of enkel om de tijd bij te
houden.
Zodra de wekker is ingeschakeld, telt die onafhankelijk af
zonder de functie zelf te verstoren.
De wekker blijft rechtsboven op het scherm aftellen.
De wekker blijft rechtsboven op het scherm aftellen.
Om de kookwekker op te roepen of te wijzigen:
15
Druk op .
Raak
aan.
U hoort een geluidssignaal en het display toont wanneer
de kookwekker afgeteld heeft tot aan de geselecteerde
bereidingstijd.
Raak “SLUITEN” aan om de wekker te annuleren of een
nieuwe duur voor de wekker in te stellen.
Raak “NIEUWE TIMER INSTELLEN” aan om de wekker
opnieuw in te stellen.
LAMPJE
Om het ovenlampje in of uit te schakelen.
ZELFREINIGEN
Activeer de functie “Zelfreinigen voor een optimale
reiniging van de interne oppervlakken.
Het is raadzaam om de ovendeur niet te openen tijdens de
reinigingscyclus, om verlies van waterdamp te voorkomen, wat
een nadelig effect heeft op het uiteindelijke
schoonmaakresultaat.
Verwijder alle hulpstukken uit de oven voordat u de
functie activeert.
Giet, wanneer de oven koud is, 200 ml drinkwater op
de bodem van de oven.
Raak “START aan om de reinigingsfunctie in te
schakelen.
Nadat de cyclus is geselecteerd, kunt u de start van de
automatische reiniging uitstellen. Raak “UITSTEL aan om de
eindtijd in te stellen zoals wordt aangegeven in de betreffende
paragraaf.
SONDE
Met de gaarthermometer kan de binnentemperatuur
van het vlees tijdens de bereiding worden gemeten om
zich ervan te verzekeren dat de optimale temperatuur
wordt bereikt. De temperatuur van de oven varieert
afhankelijk van de functie die u heeft geselecteerd, maar
de bereiding is altijd geprogrammeerd om te beëindigen
zodra de gespeciceerde temperatuur is bereikt.
Plaats voedsel in de oven en sluit de voedselsonde aan
op de contactdoos. Houd de sonde zo ver mogelijk
verwijderd van de warmtebron. Sluit de ovendeur.
Raak
aan. U kunt kiezen tussen de handmatige
functies (op bereidingswijze) en My Menu-functies (op
type voedsel) als het gebruik van de sonde toegestaan of
nodig is.
OP BEREIDINGSWIJZE
OP TYPE VOEDSEL
Hoe zou u graag
de sonde programmeren?
Nadat een bereidingsfunctie is gestart, wordt ze geannuleerd
als de sonde wordt verwijderd.
Trek de sonde altijd uit het contact en verwijder ze uit de oven
wanneer u het voedsel uit de oven haalt.
STIL
Raak het symbool aan om het geluid van alle geluiden
en alarmen aan of uit te zetten.
BEDIENINGSVERGRENDELING
Met de "Bedieningsvergrendeling" kunt u de toetsen op
de touchpad vergrendelen zodat ze niet per ongeluk
kunnen worden ingedrukt.
Om de vergrendeling in te schakelen:
Raak het symbool
aan.
Om de vergrendeling uit te schakelen:
Raak het display aan.
Veeg naar boven op het weergegeven bericht.
Bedieningsvergrendeling
Het product is vergrendeld.
Veeg omhoog om te
ontgrendelen.
MEER MODUSSEN
Om de Sabbat Modus te selecteren en naar de
Vermogensregeling te gaan.
De Sabbat Modus houdt de oven ingeschakeld in de
bakmodus totdat hij wordt uitgeschakeld. De Sabbat Modus
gebruikt de conventionele functie. Alle andere bereidings- en
reinigingscycli zijn uitgeschakeld. Er zullen geen geluiden
weerklinken en de displays zullen geen
temperatuurwijzigingen aangeven. Wanneer de ovendeur
wordt geopend of gesloten, zal het ovenlampje niet aan- of
uitgaan en de verwarmingselementen zullen niet meteen
worden in- of uitgeschakeld.
Druk op
of , druk op het displayscherm en houd het 3
seconden ingedrukt om de Sabbat Modus uit te schakelen en
te verlaten.
VOORKEUREN
Om verschillende oveninstellingen te wijzigen.
WIFI
Om instellingen te wijzigen of een nieuw thuisnetwerk te
congureren.
INFO
Om “Demo-modus opslaan” uit te schakelen, het product te
resetten en meer informatie over het product op te roepen.
16
KOOKTIPS
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABELLEN
De tabellen vermelden: recepten, of voorverwarmen
nodig is, temperatuur (°C), grillniveau, bereidingstijd
(minuten), voorgestelde accessoires en niveau voor
de bereiding.
Kooktijden starten vanaf het moment dat het voedsel
in de oven is geplaatst, exclusief de voorverwarming
(indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en
zijn afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het
type accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst de
laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet
naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires
te gebruiken en indien mogelijk taartvormen
en ovenschalen van donker metaal. U kunt ook
vuurvaste of aardewerken pannen en schalen
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de
aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking
tot de (bijgeleverde) schalen en de verschillende
steunhoogtes.
De tabellen vermelden de volgende symbolen om
accessoires aan te geven:
Rooster
Taartvorm op rooster
Opvangbak / bakplaat
Opvangbak / bakplaat of ovenschaal op rooster
CONVENTIONEEL
De verwarmingselementen bovenaan en onderaan
in de oven verwarmen de binnenkant van de oven
gelijkmatig.
Gebruik steunhoogte 3. Gebruik voor het bereiden
van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met een
vloeibare vulling de eerste of tweede steunhoogte.
Verwarm de oven voor alvorens de te bereiden
gerechten erin te plaatsen.
Deze functie is de beste bereidingsmodus voor
het bereiden van delicate desserts op slechts één
steunhoogte.
Gebruik taartvormen van donker metaal en zet
deze altijd op het bijgeleverde rooster. Als u de
bijgeleverde schalen gebruikt, verwijder dan de
andere accessoires die u niet gebruikt uit de oven
om de beste resultaten te bekomen en energie te
besparen.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een
houten prikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet
dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan
de volgende keer een lagere temperatuur, verminder
bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het
beslag voorzichtiger.
De vis is gekookt als de rugvin gemakkelijk loskomt.
Begin door de laagst aangegeven temperatuur te
selecteren, zelfs voor het bereiden van grotere vissen.
In het algemeen geldt: hoe groter de vis, hoe lager de
temperatuur en hoe langer dus de bereidingstijd.
Recept Voorverwarmen Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.)
Niveau en Accessoires
Taarten / Cakes Ja 170 30 - 50
2
Koekjes / Shortbread Ja 150 20 - 40
3
Kleine taartjes / Muffins Ja 170 20 - 40
3
Soesjes Ja 180 - 200 30 - 40
3
Meringues Ja 90 110 - 150
3
Pizza / Brood / Focaccia Ja 190 - 250 15 - 50
2
Diepvriespizza Ja 250 10 - 15
3
Pasteitjes / Bladerdeeghapjes Ja 190 - 200 20 - 30
3
Lasagne / ovenschotels / gebakken pasta / cannelloni Ja 190 - 200 45 - 65
3
Lamsvlees / Kalfsvlees / Rundvlees / Varkensvlees 1 kg Ja 190 - 200 80 - 110
3
Kip / Konijn / Eend 1 kg Ja 200 - 230 50 - 100
3
Kalkoen / Gans 3 kg Ja 190 - 200 80 - 130
2
Gebakken vis / in folie (filets, heel) Ja 180 - 200 40 - 60
3
17
GRILL
Het bovenste verwarmingselement zorgt voor de
beste resultaten bij het grillen. Plaats het voedsel
op de 4e of 5e steunhoogte. Voor het grillen van
vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken
om het braadvet op te vangen. Plaats de bak op
de 3de/4de steunhoogte en giet er ongeveer 500
ml drinkwater in. De oven hoeft niet te worden
voorverwarmd. Tijdens de bereiding moet de deur
van de oven dicht blijven.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met
een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar
wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere
bereidingsduur.
Zet het rooster op een lagere steunhoogte, op een
grotere afstand van de grill, om te voorkomen dat
de korst verbrandt. Draai het vlees halverwege de
bereidingstijd om.
Er word aangeraden een opvangbak met een halve
liter drinkwater direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op
te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Recept Voorverwarmen Grillniveau Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Toast - 3 (hoog) 3 - 6
5
Visfilets / Moten vis - 2 (Medium) 20 - 30
4
3
Worstjes / Kebab / Spareribs / Hamburgers -
2 - 3 (gemiddeld -
hoog)
15 - 30
5
4
TURBOGRILL
Bij deze functie worden het bovenste
verwarmingselement en de ventilator tegelijkertijd
ingeschakeld.
Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om
het braadvet op te vangen. Plaats de bak op de eerste
of tweede steunhoogte en giet er 500 ml drinkwater
in. De oven hoeft niet te worden voorverwarmd.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht
blijven.
Draai het voedsel na tweederde van de bereidingstijd
om (indien nodig).
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal
gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van
het te bereiden vlees. Schenk bij gebraden vlees bij
voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het
vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden
en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na
afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten,
of dek het af met aluminiumfolie.
Recept Voorverwarmen Grillniveau Bereidingstijd (Min.)
Niveau en Accessoires
Gebraden kip 1 - 1,3 kg - 2 (Medium) 55 – 70
2
1
Lamsbout / schenkel - 2 (Medium) 60 - 90
3
Gebakken aardappelen - 2 (Medium) 35 - 55
3
Groentegratin - 3 (hoog) 10 - 25
3
18
HETELUCHT
Het ronde verwarmingselement en de ventilator
worden tegelijkertijd ingeschakeld. De ventilator op
de achterste wand verdeelt de hetelucht gelijkmatig
in de oven.
Als u de functie “Hetelucht” gebruikt, kunt
u verschillende gerechten die dezelfde
bereidingstemperatuur vereisen (bijvoorbeeld vis of
groenten) tegelijkertijd bereiden op verschillende
steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar zijn uit
de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig
hebben in de oven staan.
Er wordt aangeraden wordt om de vierde
steunhoogte te gebruiken voor bereidingen op één
steunhoogte, de eerste en vierde voor bereidingen
op twee steunhoogtes en de eerste, derde en vijfde
voor bereidingen op drie steunhoogtes. Plaats
taartvormen altijd op het rooster. Verwarm de oven
eerst voor.
Zorg ervoor dat alle porties deeg even dik zijn zodat
het bruinen overal gelijkmatig verloopt.
Wanneer u pizza bereidt, vet u de pizzavorm licht in
voor een knapperige bodem. Verdeel na twee derde
van de bereidingsduur de mozzarella over de pizza.
Recept Voorverwarmen Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Taarten / Cakes
Ja 160 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
4
1
Gevulde taarten (kaastaart, strudel, appeltaart) Ja 160 – 200 35 - 90
4
1
Koekjes / Shortbread
Ja 140 30 - 50
4
Ja 140 30 - 50
4
1
Ja 135 40 - 60
5
3
1
Kleine taartjes / Muffins
Ja 150 30 - 50
4
Ja 150 30 - 50
4
1
Ja 150 40 - 60
5
3
1
Soesjes
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Meringues
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / brood / focaccia Ja 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (Dun, dik, focaccia) Ja 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Diepvriespizza
Ja 250 10 - 20
4
1
Ja 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Hartige taarten (groentetaart, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 60
4
1
Ja 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
Lasagne en vlees Ja 200 50 - 100 *
4
1
Vlees en aardappelen Ja 200 45 - 100 *
4
1
Vis en groente Ja 180 30 - 50 *
4
1
* Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
19
MULTIFLOW MENU
Recept Gerecht Voorverwarmen Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Koekjes Koekjes Ja 135 50 - 70
5
4 3 1
Taarten Taarten Ja 170 50 - 70
5
4 3 1
Ronde pizza Ronde pizza Ja 210 40 - 60
5
4 2 1
Complete maaltijd:
Fruitvlaai (niveau 5)
geroosterde groenten (niveau 4)
lasagne (niveau 2)
vleesstukken (niveau 1)
Cook 4
menu
Ja 190 40 - 120
5
4 2 1
CONVECTIEBAKKEN
Gebruik deze functie voor quiches en groentetaarten
of desserts met een vochtige vulling, zoals kaas- en
vruchtentaart.
Ze is ook ideaal om voedsel met een hoge
watergehalte te bereiden. De ventilator verspreidt
de warmte gelijkmatig in de oven. Dit helpt om een
constante temperatuur aan te houden en het voedsel
meer gelijkmatig te bereiden. Het zorgt ook voor
een krokant bovenlaagje terwijl het voedsel aan de
binnenkant vochtig blijft en bij broodwaren zorgt het
voor een dikkere korst.
Gebruik de derde of tweede steunhoogte. Wacht
tot het einde van de voorverwarming alvorens het
voedsel in de oven te plaatsen.
Als de bodem van het gebak te vochtig blijft, zet de
taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem
met verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin
schenkt.
Recept Voorverwarmen Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gevulde taarten (kaastaart, strudel, appeltaart) Ja 160 – 200 30 - 85
3
Hartige taarten (groentetaart, quiche) Ja 180 - 190 45 - 55
3
Gevulde groenten (tomaten, courgettes, aubergines) Ja 180 - 200 50 - 60
2
MAXI BEREIDING
Deze functie is zeer handig om grote stukken vlees
(meer dan 2,5 kg) te bereiden. Aanbevolen wordt
om het vlees tijdens de bereiding om te keren om
gelijkmatig bruinen aan beide kanten te verkrijgen. Het
verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan vochtig te
maken om het niet te laten uitdrogen.
Gebruik de eerste of de tweede steunhoogte,
afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven hoeft
niet te worden voorverwarmd vóór de bereiding.
Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon
in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding
vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het
gebraden vlees na aoop van de bereiding 10-15 min. in
de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als het vlees te mager is, voeg dan wat vloeistof toe,
bedruip het vlees met vet of bedek het bijvoorbeeld
met sneden spek.
Zorg er bij het omdraaien van een gebraad voor dat
u het eerst met de zwoerd naar onderen in de oven
plaatst.
Recept Voorverwarmen Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gebr. varkensvlees met korst 2 kg - 170 110 - 150
2
ECO HETELUCHT
Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft niet te worden voorverwarmd.
Recept Voorverwarmen Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gevulde braadstukken - 200 80 - 120 *
3
Gesneden vlees (konijn, kip, lam) - 200 50 - 100 *
3
* Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
20
DE VOEDSELSONDE GEBRUIKEN
Plaats het voedsel in de oven en sluit de stekker aan
door deze in de aansluiting aan de rechterkant van de
ovenruimte te steken.
De kabel is licht buigbaar en kan naar behoefte
worden gebogen om de sonde op de meest
effectieve manier in het voedsel te steken.
Zorg ervoor dat de kabel het bovenste
verwarmingselement niet aanraakt tijdens de
bereiding.
VLEES: Steek de gaarthermometer diep in het vlees.
Vermijd botten of vette delen. Voor gevogelte, de
thermometer in het midden van de borst steken en
holle plekken vermijden.
VIS (heel): Steek de punt in het dikste stuk en vermijd
de ruggengraat.
BAKKEN IN DE OVEN: Steek de punt diep in het deeg
door de kabel te buigen voor de ideale sondehoek.
Als u de sonde gebruikt bij bereidingen met de My
Menu-functies, wordt de bereiding automatisch
gestopt wanneer het geselecteerde recept de ideale
kerntemperatuur bereikt, zonder de oventemperatuur
te moeten instellen.
Lasagne Hele kip
Vis Broodjes
Groot brood Taart
RIJZEN
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat
u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op
kamertemperatuur (20-25°C).
De rijstijd bij een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is
ongeveer één uur.
WARMHOUDEN
Met de warmhoudfunctie kunt u kant-en-
klaargerechten warmhouden. Dit voorkomt de
vorming van condensatie en zorgt ervoor dat
het bereidingscompartiment niet moet worden
gereinigd.
Er wordt afgeraden kant-en-klaargerechten langer
dan twee uren warm te houden.
Denk eraan dat sommige levensmiddelen blijven
doorgaren terwijl ze warm worden gehouden: Bedek
ze, indien nodig, om te voorkomen dat ze uitdrogen.
ONTDOOIEN
Gekookt voedsel, stoofschotels en vleessauzen
ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien
regelmatig omroert. Haal de stukken uit elkaar
wanneer ze beginnen te ontdooien: de gescheiden
delen zullen sneller ontdooien.
21
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of
taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat
of ovenschaal op
rooster
Druipplaat /
Ovenschaal
Opvangbak met
500 ml water
Voedselsonde
BEREIDINGSTABEL
Categorieën levensmiddelen Niveau en Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
OVENSCHOTEL &
PASTA UIT DE OVEN
Vers
Lasagne
2
500 - 3000 g *
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet bechamelsaus er
bovenop en strooi kaas om perfect te bruinen
Cannelloni
2
500 - 3000 g *
Ingevroren
Lasagne
2
500 - 3000 g
Cannelloni
2
500 - 3000 g
VLEES
Biefstuk
Rosbief
3
600 - 2000 g *
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak. Laat na
de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor
te snijden
Gebraden
kalfsvlees
3
600 - 2500 g *
Steak
5
4
2 - 4 cm
Borstel olie en rozemarijn over het vlees. Wrijf het vlees
in met zout en zwarte peper. Verdeel gelijkmatig op het
rooster.
Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
Hamburger
5
4
1,5- 3 cm
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de bereiding.
Draai hem om na drie vijfde van de bereidingstijd.
Langzaam
bereiden
3
600 - 2000 g *
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak. Laat na
de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor
te snijden
Varkensvlees
Gebraden
varkensvlees
3
600 - 2500 g *
Varkensschenkel
3
500 - 2000 g *
Varkensribben
5
4
500 - 2000 g
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de bereiding.
Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
Bacon
5
4
250 g
Verdeel gelijkmatig op het rooster.
Draai hem om na drie vierde van de bereidingstijd
Lamsvlees
Gebraden
lamsvlees
2
600 - 2500 g *
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak. Laat na
de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor
te snijden
Lamsrib
2
500 - 2000 g *
Lamsbout
2
500 - 2000 g *
Kip
Gebraden Kip
2
600 - 3000 g *
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het
vlees in met zout en peper. Plaats in de oven met de
borst bovenaan
Gevulde
Gebraden Kip
2
600 - 3000 g *
Kipstukken
3
600 - 3000 g *
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Verdeel
gelijkmatig over de opvangbak met het vel aan de
onderkant
Kipfilet /
kippenborst
5
4
1 - 5 cm
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de bereiding.
Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
Gebraden eend
Gebraden eend
2
600 - 3000 g *
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak
Gevulde
gebraden eend
2
600 - 3000 g *
Eendstukjes
3
600 - 3000 g *
Eendfilet /
eendenborst
5
4
1 - 5 cm
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak.
Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
22
Categorieën levensmiddelen Niveau en Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
VLEES
Gebraden
kalkoen & Gans
Gebraden gans
2
600 - 3000 g *
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak
Gevulde
Gebraden Gans
2
600 - 3000 g *
kalkoenstukjes
3
600 - 3000 g *
Filets / Borst
5
4
1 - 5 cm
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het
vlees in met zout en peper. Plaats in de oven met de
borst bovenaan.
Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
Vleesgerechten
Kebab
5
4
1 rooster
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de bereiding.
Draai hem om na de helft van de bereidingstijd
Worstjes &
Knakworst
5
4
1,5- 4 cm
Verdeel gelijkmatig op het rooster. Doorboor de worsten
met een vork om scheuren te voorkomen.
Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
VIS
Geroosterde
Hele Vis
Zalm
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak
Heek
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Kabeljauw
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Zeebaars
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Zeebrasem
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Harder
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Hele vis
3
2
0,2 - 1,5 kg *
Vis in zoutkorst
3
0,2 - 1,5 kg *
Gebraden filets
& steaks
Tonijnsteak
3
2
1 - 3 cm
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak
Zalmsteak
3
2
1 - 3 cm
Zwaardvissteak
3
2
0,5 - 3 cm
Kabeljauwrug
3
2
100 - 300 g
Zeebaarsfilet
3
2
50 - 150 g
Zeebrasemfilet
3
2
50 - 150 g
Andere Filets
3
2
0,5 - 3 cm
Visfilets
3
2
0,5 - 3 cm
Gegrilde vis
Jakobsschelp
4
één schaal
Bedek met broodkruim en kruid ze met olie, look, paprika
en peterselie
Gegratineerde
mosselen
4
één schaal
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak
Garnalen
4
3
één schaal
Garnalen
4
3
één schaal
23
Categorieën levensmiddelen Niveau en Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GROENTEN
Geroosterde
groenten
Aardappelen
3
500 - 1500 g
Snijd ze in stukken, kruid ze met olie, bestrooi ze met zout
en breng ze op smaak met kruiden alvorens ze in de oven
te plaatsen
Gevulde
groenten
3
100 - 500 g per
stuk
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout
en peper. Kruid met look en kruiden naar smaak
Overige
groenten
3
500 - 1500 g
Gegratineerde
groenten
Aardappelen
3
1 bakplaat
Snijd ze in stukken, kruid ze met olie, bestrooi ze met zout
en breng ze op smaak met kruiden alvorens ze in de oven
te plaatsen
Tomaten
3
1 bakplaat
Bedek met broodkruim en kruid ze met olie, look, paprika
en peterselie
Paprika's
3
1 bakplaat
Bereid volgens uw favoriet recept. Bestrooi met kaas om
perfect te bruinen
Broccoli
3
1 bakplaat
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet bechamelsaus er
bovenop en strooi kaas om perfect te bruinen
Bloemkool
3
1 bakplaat
Andere
3
1 bakplaat
TAARTEN & GEBAKJES
Rijzende cakes
Sponscake in
vorm
2
500 - 1200 g *
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet het deeg in
de beklede en ingevette bakplaat
Rijzende
vruchtencake in
vorm
2
500 - 1200 g *
Maak een taartbaksel volgens uw favoriete recept door
versnipperd of gehakt vers fruit te gebruiken. Giet het
deeg in de beklede en ingevette bakplaat
Rijzende
chocoladecake
in vorm
2
500 - 1200 g *
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet het deeg in
de beklede en ingevette bakplaat
Sponscake op
bakplaat
2
500 - 1200 g *
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet in de
beklede en ingevette bakplaat
Gebakjes &
gevulde taarten
Koekjes
3
200 - 600 g
Maak een beslag van 500g bloem, 200g gezouten boter,
200g suiker en 2 eieren. Voeg een fruit-essence toe. Laat
afkoelen. Verspreid het deeg gelijkmatig en geef het de
gewenste vorm. Leg de koekjes op een bakplaat
Croissants (vers)
3
één schaal
Verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Laat afkoelen
alvorens te serveren
Croissants
(ingevroren)
3
één schaal
Soezendeeg
3
één schaal
Meringues
3
10 - 30 g per stuk
Maak een baksel van 2 eiwitten, 80 g suiker en 100g
gedroogde kokos. Breng dit op smaak met vanille en
amandelessence. Verdeel het in 20-24 stuks op een
ingevette bakplaat
Taart in
bakvorm
3
400 - 1600 g
Maak een beslag van 500g bloem, 200g gezouten boter,
200g suiker en 2 eieren. Voeg een fruit-essence toe. Laat
afkoelen. Spreid het deeg gelijkmatig uit en breng het
aan in een vorm. Vul het met jam en bereid het
Strudel
3
400 - 1600 g
Bereid een mengeling van blokjes appel, pijnboompitten,
kaneel en nootmuskaat voor. Doe wat boter in een pan,
besprenkel met suiker en bak de mengeling gedurende
10-15 minuten. Leg de mengeling in het deeg en vouw
het buitenste gedeelte dicht
Vruchtentaart
3
500 - 2000 g
Druk het deeg in de taartvorm en bestrooi de bodem
met broodkruimels om het fruitsap te absorberen. Vul
met stukjes vers fruit gemengd met suiker en kaneel
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of
taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat
of ovenschaal op rooster
Druipplaat /
Ovenschaal
Opvangbak met
500 ml water
Voedselsonde
24
Categorieën levensmiddelen Niveau en Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
HARTIGE CAKES
Hartige taart
2
800 - 1200 g
Bekleed een taartvorm voor 8-10 porties met deeg en
prik erin met een vork. Vul de taart volgens uw favoriete
recept
Groentenstrudel
2
500 - 1500 g
Maak een mengsel van gehakte groenten. Besprenkel
met olie en kook 15-20 minuten in een pan. Laat afkoelen.
Voeg verse kaas toe en kruid met zout, balsamicoazijn en
specerijen. Leg de mengeling in het deeg en vouw het
buitenste gedeelte dicht
BROOD
Broodjes
3
60 - 150 g per
stuk *
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht
brood. Maak er broodjes mee alvorens ze te laten rijzen.
Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Middelgroot brood
3
200 - 500 g per
stuk *
Maak het deeg volgens uw favoriete recept en plaats het
op de bakplaat
Brood in blik
2
400 - 600g per
stuk *
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht
brood. Leg in een broodrecipiënt voordat het begint te
rijzen. Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Groot brood
2
700 - 2000 g *
Maak het deeg volgens uw favoriete recept en plaats het
op de bakplaat
Volkoren
2
500 - 2000 g *
Stokbrood
3
200 - 300g per
stuk *
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht
brood. Geef het de vorm van een stokbrood alvorens het
te laten rijzen. Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Speciaal brood
2
-
Maak het deeg volgens uw favoriete recept en plaats het
op de bakplaat
PIZZA
Pizza dun
2
rond - bakplaat
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200
-225 g meel, olie en zout. Laat het rijzen met de daarvoor
aangewezen ovenfunctie. Rol het deeg uit in een licht
ingevette bakplaat. Leg er bijvoorbeeld tomaten,
mozzarella en ham op
Pizza dik
2
rond - bakplaat
Pizza ingevroren
2
1 - 4 lagen
Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig op het
rooster
4
1
5 3
1
5 4 2 1
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of
taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat
of ovenschaal op rooster
Druipplaat /
Ovenschaal
Opvangbak met
500 ml water
Voedselsonde
25
REINIGEN EN ONDERHOUD
Zorg ervoor dat de oven afgekoeld
is vooraleer te onderhouden of te
reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak van het
apparaat kunnen beschadigen.
Draag beschermende handschoenen.
De oven moet worden losgekoppeld
van het elektriciteitsnet voordat
u onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje.
Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een paar druppels
neutraal afwasmiddel toe aan het water. Droog af
met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt
door voedselresten te verwijderen. Laat voor
het drogen van condens die zich heeft gevormd
vanwege het breiden van voedsel met een hoog
vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg
het af met een doek of spons.
Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
de deur worden verwijderd.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden
totdat ze ontgrendeld zijn .
2.
b
a
Sluit de deur zo ver mogelijk. Houd de deur stevig
met beide handen beet – niet vasthouden aan de
handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het
loshaakt. Zet de deur opzij en laat deze op een
zachte ondergrond rusten.
a
b
~15°
Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen in
de richting van de oven, de haken van de scharnieren
uit te lijnen met de zitting en het bovenste deel op
de zitting vast te zetten.
3. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open. Breng de vergrendelingen omlaag
naar hun oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat
ze volledig naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
4.
“CLICK”
Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het
geval is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als
het niet goed werkt kan de deur beschadigd raken.
26
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Koppel de oven los van de netvoeding.
Verwijder de roostergeleiders.
Duw het beschermkapje met een platte
schroevendraaier naar buiten en verwijder het.
Vervang het lampje.
Breng het beschermkapje terug aan door er stevig
op te drukken tot het vastklikt.
Monteer de roostergeleiders terug.
Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 20-40 W/230 ~ V,
type G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is
specifiek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009). De
lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
Raak de lampen niet met blote handen aan omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
WIFI-FAQ's
Welke wifi-protocollen worden ondersteund?
De geïnstalleerde WiFi-adapter ondersteunt WiFi
b/g/n voor Europese landen.
Welke instellingen moeten worden geconfigureerd in
de routersoftware?
De volgende routerinstellingen zijn vereist: 2.4 GHz
ingeschakeld, Wifi b/g/n, DHCP en NAT ingeschakeld.
Welke versie van WPS wordt ondersteund?
WPS 2.0 of hoger. Controleer de routerdocumentatie.
Zijn er verschillen tussen het gebruik van een
smartphone (of tablet) met Android of iOS?
U kan eender welk besturingssysteem gebruiken, er is
geen verschil.
Kan ik mobiele 3G-tethering gebruiken in plaats van
een router?
Ja, maar cloudservices zijn ontworpen voor
permanent verbonden apparaten.
Hoe kan ik controleren of mijn internetverbinding
werkt en de draadloze functionaliteit is ingeschakeld?
U kan naar uw netwerk zoeken op uw smarttoestel.
Schakel andere gegevensverbindingen uit voordat u
het probeert.
Hoe kan ik controleren of het apparaat is verbonden
met mijn draadloos thuisnetwerk?
Open uw routerconfiguratie (zie de handleiding van
de router) en controleer of het MAC-adres van het
apparaat wordt vermeld op de pagina met draadloos
verbonden toestellen.
Waar kan ik het MAC-adres van het apparaat vinden?
Druk op , raak daarna WiFi aan of kijk op uw
apparaat: Er is een etiket met het SAID-nummer en
het MAC-adres. Het MAC-adres bestaat uit een
combinatie van nummers en letters die begint met
“88:e7”.
Hoe kan ik controleren of de draadloze functionaliteit
van het apparaat is ingeschakeld?
Gebruik uw smart-apparaat en de Bauknecht Home
Net-app om te controleren of het apparaatnetwerk
zichtbaar is en is verbonden met de cloud.
Is het mogelijk dat het signaal het apparaat niet kan
bereiken?
Controleer of de toestellen die u heeft verbonden
niet alle beschikbare bandbreedte opgebruiken.
Zorg ervoor dat uw toestellen waarvoor WiFi
is ingeschakeld het door de router toegelaten
maximumaantal niet overschrijden.
Hoe ver moet de router zijn verwijderd van de oven?
Normaal gezien is het wifisignaal sterk genoeg om
een aantal kamers te bestrijken, maar dit hangt heel
erg af van het materiaal van de muren. U kunt de
signaalsterkte controleren door uw smart-apparaat
naast het apparaat te plaatsen.
Wat kan ik doen als mijn draadloze verbinding het
apparaat niet bereikt?
U kunt specifieke toestellen gebruiken om thuis
het bereik van uw WiFi uit te breiden, zoals access
points, WiFi repeaters en powerline extenders (niet
inbegrepen bij het apparaat).
Hoe vind ik de naam en het wachtwoord van mijn
draadloos netwerk?
Raadpleeg de routerdocumentatie. Er zit meestal een
sticker op de router met de informatie die u nodig
hebt om de instellingenpagina van het apparaat te
bereiken via een aangesloten apparaat.
Wat kan ik doen als mijn router een ander WiFi-kanaal
gebruikt?
Dwing de router om uw WiFi-kanaal thuis te
gebruiken.
Wat kan ik doen als verschijnt op het display of de
oven geen stabiele verbinding kan maken met mijn
router thuis?
Het is mogelijk dat het apparaat verbonden is met
de router, maar geen toegang heeft tot internet.
Om het apparaat met internet te verbinden, moet
u de instellingen van de router en/of de provider
controleren.
Routerinstellingen: NAT moet zijn ingeschakeld en de firewall
en het DHCP moeten correct zijn geconfigureerd.
Ondersteunde wachtwoordencryptie: WEP, WPA, WPA2.
27
PROBLEMEN VERHELPEN
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Koppel het los van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de
oven is aangesloten. Zet de oven uit en weer aan, om te
controleren of het probleem opgelost is.
Op de display
verschijnt de letter
"F" gevolgd door een
nummer of letter.
Ovenstoring.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer dat volgt op
de letter “F”.
Druk op
, raak ”Info aan en selecteer dan
“Fabrieksreset. Alle opgeslagen instellingen zullen worden
verwijderd.
De stroomvoorziening
in huis valt uit.
Vermogensinstelling is
verkeerd.
Controleer of uw thuisnetwerk tenminste een nominaal
vermogen van meer dan 3 kW heeft. Als dat niet het geval
is, verlaagt u het vermogen tot 13 ampère. Druk op
,
selecteer
“Meer modussen en selecteer daarna
Vermogensregeling om het vermogen te veranderen.
De functie gaat niet
van start.
De functie is niet
beschikbaar in de
demo-modus.
De demo-modus is actief.
Druk op
, raak “Info aan en selecteer daarna “Demo-
modus opslaan om de modus te verlaten.
Het symbool
wordt op het display
weergegeven.
De WiFi-router staat uit.
De routerinstellingen zijn
gewijzigd.
De draadloze verbindingen
bereiken het apparaat niet.
De oven kan geen stabiele
verbinding maken met het
thuisnetwerk.
De connectiviteit wordt niet
ondersteund.
Controleer of de WiFi-router verbonden is met het internet.
Controleer of het WiFi-signaal dichtbij het apparaat sterk is.
Probeer de router te herstarten.
Raadpleeg het hoofdstuk “WiFi-FAQ's”.
Als de instellingen van uw draadloze thuisnetwerk zijn
gewijzigd, maak dan verbinding met het netwerk: Druk op
, raak WiFi” aan en selecteer dan Verbinden met
netwerk.
De connectiviteit
wordt niet
ondersteund.
Bedienen vanop afstand is
niet toegestaan in uw land.
Controleer vóór de aankoop of in uw land elektronische
apparaten van op een afstand mogen worden bediend.
Het display met
aanraakscherm werkt
niet goed.
Langdurig gebruik.
Overbelasting systeem.
Druk op
en houd tenminste 15 seconden ingedrukt.
Schakel de oven in en controleer of de storing blijft
aanhouden.
Gelieve de handleiding van de router te raadplegen om een
ander type encryptie te proberen.
Instellingen van de provider: Als uw internetprovider het
aantal MAC-adressen heeft ingesteld dat verbinding met
internet kan maken, kunt u uw apparaat mogelijk niet
verbinden met de cloud. Het MAC-adres is de unieke
identificatie van een apparaat. Vraag uw internetprovider hoe
u andere apparaten dan computers op internet kunt
aansluiten.
Hoe kan ik controleren of gegevens worden
verzonden?
Nadat het netwerk is ingesteld, schakelt u de voeding
uit, u wacht 20 seconden en zet dan de oven aan:
Controleer of de app de UI-status van het apparaat
weergeeft. Selecteer een cyclus of een andere optie
en controleer de status ervan op de app.
Sommige instellingen verschijnen pas na enkele seconden op
de app.
Hoe kan ik mijn Bauknecht-account wijzigen zonder
dat de verbindingen van mijn apparaten worden
verbroken?
U kunt een nieuwe account aanmaken maar denk
eraan de toewijzing van uw apparaat aan de oude
account ongedaan te maken alvorens het apparaat te
verplaatsen naar een nieuwe account.
Ik heb een nieuwe router - wat moet ik doen?
U kunt dezelfde instellingen (netwerknaam en
-wachtwoord) behouden ofwel de vorige instellingen
van het apparaat verwijderen en de instellingen
opnieuw configureren.
28
CONSUMENTENSERVICE
VOORDAT U DE CONSUMENTENSERVICE BELT
Controleer of u het probleem zelf kunt verhelpen
met een van de maatregelen beschreven in het
hoofdstuk Probleemoplossing.
Zet de oven aan en weer uit om te controleren of het
probleem is opgelost.
ALS DIT OOK NIET HELPT
NADAT U ALLE NOODZAKELIJKE CONTROLES HEEFT
UITGEVOERD, NEEMT U CONTACT OP MET UW
DICHTSTBIJZIJNDE CONSUMENTENSERVICE.
Bel voor assistentie het nummer dat in het
garantieboekje staat, dat bij het product is
bijgesloten, of volg de instructies op onze website.
Lever:
een korte beschrijving van de storing;
het exacte type model van uw product;
de assistentiecode (het nummer na het woord
SERVICE op het identificatieplaatje op het product
dat te zien is aan de binnenkant wanneer de
ovendeur open is);
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
XXX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
XX
X
X
X
X
XXX
XXX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
uw volledige adres;
een telefoonnummer.
TECHNISCHE GEGEVENS
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Bauknecht-
website docs.bauknecht.eu
400011285366
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Bauknecht BIK11 FH8TS2 PT de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor