Bauknecht BIK11 FPH8TS2 PT Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Gezondheid & Veiligheid, Gebruik en Verzorging en
Installatie gids
www.bauknecht.eu/register
TABLE OF CONTENTS
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 3
INSTALLATIE 5
PRODUCTBESCHRIJVING 7
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL 7
ACCESSOIRES 8
ROOSTER 8
OPVANGBAK 8
BAKPLAAT 8
SCHUIFRAILS * 8
STOOMBAK 8
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES PLAATSEN 8
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN EN
TERUGPLAATSEN 8
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
(INDIEN AANWEZIG) 8
BEREIDINGSFUNCTIES 9
GEBRUIK VAN HET TOUCHDISPLAY 10
EERSTE GEBRUIK 10
1. DE TAAL SELECTEREN 10
2. DE INSTELLINGENMODUS SELECTEREN 10
3. WIFI INSTELLEN 10
. TIJD EN DATUM INSTELLEN 11
4. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN 11
5. DE OVEN VERWARMEN 11
6. HET RESERVOIR VULLEN 12
1. EEN FUNCTIE SELECTEREN 13
2. HANDMATIGE FUNCTIES INSTELLEN 13
TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU 13
DUUR 13
3. MY MENU-FUNCTIES INSTELLEN 13
4. UITSTEL VAN START- / EINDTIJD INSTELLEN 13
5. START DE FUNCTIE 14
6. VOORVERWARMEN 14
7. HET BEREIDEN PAUZEREN 14
8. EINDE BEREIDINGSTIJD 14
9. FAVORIETEN 14
10. TOOLS 15
OP AFSTAND INSCHAKELEN 15
KOOKWEKKER 15
LAMP 15
AFVOEREN 15
ONTKALKEN 16
SONDE 16
DE VOEDSELSONDE GEBRUIKEN 16
STIL 17
BEDIENINGSVERGRENDELING 17
KOOKTIPS 18
CONVENTIONEEL 18
GRILL 19
TURBO GRILL 19
HETELUCHT 20
COOK 4 21
CONVECTIEBAKKEN 21
PURE STOOM 22
HETELUCHT + STOOM 22
MAXI COOKING 23
ECO HETELUCHT 23
RIJZEN 23
WARMHOUDEN 23
ONTDOOIEN 23
BEREIDINGSTABEL 24
REINIGEN EN ONDERHOUD 29
EXTERNE OPPERVLAKKEN 29
INTERNE OPPERVLAKKEN 29
ACCESSOIRES 29
RESERVOIR 29
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN 29
VERVANGEN VAN HET LAMPJE 30
WIFI FAQS* 31
PROBLEMEN VERHELPEN 32
KLANTENSERVICE 33
VOORDAT U DE KLANTENSERVICE BELT 33
TECHNISCHE GEGEVENS 33
3
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
BELANGRIJK MOET WORDEN GELEZEN EN IN
ACHT GENOMEN
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze
veiligheidsinstructies. Houd ze binnen handbereik
voor latere raadpleging.
Deze instructies en het apparaat zelf zijn voorzien
van belangrijke veiligheidsaanwijzingen, die te allen
tijde moeten worden opgevolgd. De fabrikant kan
niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die
het gevolg is van het niet opvolgen van deze
veiligheidsinstructies, oneigenlijk gebruik of een
foute programmering van de regelknoppen.
Kleine kinderen (0-3 jaar) moeten uit de buurt
van het apparaat gehouden worden. Kleine kinderen
(3-8 jaar) moeten uit de buurt van het apparaat
gehouden worden, tenzij er voortdurend toezicht is.
Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde
fysieke, sensorische of mentale vermogens of
gebrek aan ervaring en kennis, mogen dit apparaat
gebruiken indien ze onder toezicht staan of
instructies hebben ontvangen over veilig gebruik
en de mogelijke gevaren ervan begrijpen. Kinderen
mogen niet spelen met het apparaat. De reiniging
en het onderhoud mogen niet door kinderen
worden uitgevoerd zonder toezicht.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de accessoires
worden heet tijdens het gebruik. Let op dat u geen
verwarmingselementen aanraakt. Kinderen jonger
dan 8 jaar moeten uit de buurt van het apparaat
worden gehouden, tenzij er voortdurend toezicht is.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens
het droogproces van gerechten. Als het apparaat
geschikt is voor gebruik van een sonde, gebruikt u
enkel een temperatuursonde die voor deze oven
wordt aanbevolen- brandgevaar.
Houd kleding of andere ontvlambaar materiaal
uit de buurt van het apparaat, tot alle componenten
volledig afgekoeld zijn- brandgevaar. Let altijd heel
goed op wanneer u vet- of olierijk voedsel bereidt of
wanneer u alcoholische dranken toevoegt -
brandgevaar. Gebruik ovenwanten om pannen en
accessoires te verwijderen. Open na de bereiding de
deur voorzichtig, laat hete lucht of stoom langzaam
ontsnappen voordat u de ovenruimte binnengaat-
gevaar voor brandwonden. Blokkeer
heteluchtopeningen aan de voorzijde van de
ovenniet - brandgevaar.
Let op wanneer de ovendeur open staat of
neergeklapt is, om er niet tegen te stoten.
TOEGESTAAN GEBRUIK
VOORZICHTIG: Het apparaat is niet geschikt voor
inwerkingstelling met een externe schakelinrichting
een timer of een afzonderlijk systeem met
afstandsbediening.
Dit apparaat is bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke en gelijkaardige toepassingen zoals:
personeelskeukens in winkels, kantoren en overige
werkomgevingen; landbouwbedrijven; door
klanten in hotels, motels, bed & breakfast en andere
verblijfsomgevingen.
Elk ander gebruik is verboden (bijv. als
kamerverwarming).
Dit apparaat is niet voor professioneel gebruik
bestemd. Gebruik het apparaat niet buiten.
Sla geen ontplofbare of ontvlambare materialen
(zoals benzine of spuitbussen) op in of in de buurt
van het apparaat - brandgevaar.
INSTALLATIE
Het apparaat moet verplaatst en geïnstalleerd
worden door twee of meer personen - risico voor
verwondingen. Gebruik beschermende
handschoenen om uit te pakken en te installeren -
risico voor snijwonden.
Laat de installatie, m.i.v. de aansluiting op het
waternet (indien van toepassing) en de elektrische
aansluitingen en reparaties door een gekwaliceerd
technicus verrichten. Repareer of vervang geen
enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit
expliciet aangegeven wordt in de
gebruikershandleiding. Kinderen moeten ver van de
installatieplaats blijven. Controleer na het uitpakken
van het apparaat of het tijdens het transport geen
beschadigingen heeft opgelopen. Neem in geval
van twijfel contact op met uw leverancier of de
dichtstbijzijnde Whirlpool Consumenten Service. Na
de installatie moet het verpakkingsmateriaal (plastic,
piepschuim, enz.) opgeslagen worden buiten het
bereik van kinderen - risico van verstikking. Het
apparaat moet worden losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u installatiewerkzaamheden
uitvoert - risico voor elektrocutie. Tijdens de
installatie dient u ervoor te zorgen dat het apparaat
de voedingskabel niet beschadigd - risico voor
brand of elektrocutie. Activeer het apparaat alleen
als de installatie is voltooid.
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit en
verwijder alle spaanders en zaagresten voordat u
het apparaat plaatst.
De minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven mag niet geblokkeerd
worden - risico voor brandwonden.
Haal de oven pas voor de installatie van de
piepschuim bodem.
Na de installatie mag de onderkant van het
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
4
apparaat niet meer toegankelijk zijn - gevaar voor
brandwonden.
Installeer het apparaat niet achter een decoratieve
deur - brandgevaar.
ELEKTRISCHE WAARSCHUWINGEN
Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van
de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Het moet mogelijk zijn het apparaat van het
elektriciteitsnet af te koppelen door de stekker uit
het stopcontact te halen of via een meerpolige
netschakelaar die bovenstrooms van het stopcontact
is geplaatst conform de bedradingsvoorschriften en
het apparaat dient geaard te zijn conform de
nationale veiligheidsnormen voor elektriciteit.
Gebruik geen verlengsnoeren, meervoudige
stopcontacten of adapters. Na de installatie mogen
de elektrische onderdelen niet meer toegankelijk
zijn voor de gebruiker. Gebruik het apparaat niet
wanneer u nat of blootsvoets bent. Gebruik het
apparaat niet als de stroomkabel of de stekker
beschadigd is, als het apparaat niet goed werkt of
als het beschadigd of gevallen is.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet het
door de fabrikant, zijn technicus of een gelijkaardig
gekwaliceerd persoon vervangen worden door
een identieke kabel om gevaarlijke situaties te
voorkomen - risico voor elektrocutie.
Wend u tot een erkend servicecentrum indien de
stroomkabel vervangen moet worden.
REINIGEN EN ONDERHOUD
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat
uitgeschakeld en losgekoppeld is van het
elektriciteitsnet alvorens onderhoud uit te voeren;
gebruik geen stoomreinigers - gevaar voor
elektrocutie.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers voor het reinigen van de
ruit, aangezien het glas daardoor bekrast kan raken,
waardoor het kan breken.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld, voordat
u reinigings- of onderhoudswerkzaamheden
uitvoert - gevaar voor brandwonden.
WAARSCHUWING: Schakel het apparaat uit
vooraleer de lamp te vervangen - risico voor
elektrocutie.
VERWERKING VAN DE VERPAKKING
De verpakking kan volledig gerecycled worden, zoals door het
recyclingssymbool wordt aangegeven
.
De diverse onderdelen van de verpakking moeten op verantwoordelijk
wijze afgevoerd worden volgens de plaatselijke voorschriften voor de
verwerking van het afval.
AFDANKEN VAN HUISHOUDELIJKE APPARATUUR
Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar
materiaal. Dank het apparaat af in overeenstemming met plaatselijke
milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Voor meer informatie
over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke
apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de
vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht. Dit
apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn
2012/19/EU inzake Afgedankte elektrische en elektronische apparaten
(AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit product correct wordt afgedankt, helpt u
schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool
op het product of op de begeleidende documentatie
geeft aan dat dit apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld
mag worden, maar dat het ingeleverd moet worden bij een speciaal
inzamelingscentrum voor de recycling van elektrische en elektronische
apparatuur.
TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de
bereidingstabel of in het recept. Gebruik donkere, zwart gelakte of
geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
Gerechten die lang in de oven moeten staan, blijven nog doorgaren
nadat de oven uitgeschakeld is.
ECO DESIGN VERKLARING
Dit apparaat voldoet aan de vereisten voor ecologisch ontwerp van de
Europese verordeningen nr. 65/2014 en 66/2014 in overeenstemming
met de Europese norm EN 60350-1.
De fabrikant, Bauknecht EMEA S.p.A., verklaart
dat dit model huishoudelijke apparatuur
BIK11FPH8TS2met radioapparatuur Indigo wi-module voldoet aan
richtlijn 2014/53/EU.
De volledige tekst van de verklaring van overeenstemming vindt u op
de onderstaande website: docs.bauknecht.eu
De radioapparatuur werkt in de ISM-frequentieband van 2,4 GHz, het
maximale uitgezonden radiofrequente vermogen bedraagt niet meer
dan 20 dBm (e.i.r.p.).
Dit product bevat opensourcesoftware ontwikkeld door derden. De
verklaring inzake het gebruik van de open source licentie vindt u op
de onderstaande website: docs.bauknecht.eu
5
INSTALLATIE
x2
90°C
546
537
543
572
595
20
595
95
0
477
10
89°
18
564
345
5
550
min 500
583 - 585
30
560 - 568
550
560-568
min 500
600-601
30
0
0
6
= =
7
Gids voor Gebruik en
Verzorging
PRODUCTBESCHRIJVING
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
12
1
2
3
4
8
9
11
5
7
6
10
9
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Roostergeleiders
(het niveau staat aangegeven op
de voorkant van de oven)
5. Deur
6. Inlaatbuis insteekmondstuk
7. Afvoermondstuk
8. Bovenste
verwarmingselement/grill
9. Lamp
10. Punt voor inbrengen van
gaarthermometer
11. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
12. Onderste verwarmingselement
(niet zichtbaar)
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1
2 3 4 65 7
1. AAN / UIT
Om de oven aan en uit te draaien.
2. HOOFDMENU
Om snelle toegang te krijgen tot
het hoofdmenu.
3.FAVORIET
Om de lijst van uw favoriete
functies op te roepen.
4. DISPLAY
5. TOOLS
Om uit verschillende opties
te kiezen en ook om de
oveninstellingen en -voorkeuren
te wijzigen.
6. AFSTANDSBEDIENING
Om het gebruik van de Bauknecht
Home Net-app mogelijk te maken.
7. ANNULEREN
Om eender welke ovenfunctie
uit te schakelen, tenzij de
Klok, de Kookwekker en de
Bedieningsvergrendeling.
8
ACCESSOIRES
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT SCHUIFRAILS *
Om voedsel te bereiden of als
draagrooster voor pannen,
taartvormen en ander oven-
vast kookgerei
Voor gebruik als ovenschaal
voor de bereiding van vlees,
vis, groenten, focaccia, enz. of
om het bakjus op te vangen
wanneer geplaatst onder het
rooster.
Kan gebruikt worden voor het
bereiden van brood of gebak,
maar ook voor gegrild vlees,
vis in folie, etc.
Om het plaatsen of verwijde-
ren van accessoires te verge-
makkelijken.
STOOMBAK
INLAATBUIS VOEDSELSONDE
De stoom kan makkelijker
circuleren, zodat het voedsel
uniform gaar wordt. Plaats de
opvangbak één niveau lager
om het bakjus op te vangen.
Maak verbinding met het
speciale mondstuk om het te
laden water in het reservoir te
trekken. Uitsluitend metalen
delen mogen in de bak
worden ondergedompeld. Na
gebruik goed afspoelen en
drogen voordat u het op een
koele en droge plaats
bewaart.
Om nauwkeurig de
binnentemperatuur van de
gerechten te meten tijdens de
bereiding. Dankzij haar vier
sensoren en stevige steun kan
ze worden gebruikt voor vlees
en vis, maar ook voor brood,
taarten en gebakjes.
* Alleen beschikbaar bij bepaalde modellen
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het model dat u aangekocht hebt.
Bij de Consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaen.
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES PLAATSEN
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders
en zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand
naar boven gericht is. Andere accessoires, zoals de
opvangbak en de bakplaat, worden op dezelfde wijze
als het rooster horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u de
geleiders op en daarna trekt u het onderste deel
voorzichtig uit de zitting: De roostergeleiders
kunnen nu verwijderd worden.
Om de geleiders opnieuw te plaatsen, moeten ze
eerst terug in hun bovenste zitting worden
geplaatst. Houd ze rechtop, schuif ze in de
ovenruimte en laat ze dan in de juiste positie in de
onderste zitting zakken.
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
INDIEN AANWEZIG
Verwijder de roostergeleiders uit de oven en
verwijder het beschermende plastic van de
schuifrails.
Bevestig de bovenste klem van de rail naar de
roostergeleider en schuif deze zo ver mogelijk.
Duw de andere klem naar beneden op zijn plaats.
Druk de onderkant van de klem stevig tegen de
roostergeleider om de geleider vast te zetten. Zorg
ervoor dat de lopers vrij kunnen bewegen. Herhaal
deze stappen bij de andere roostergeleider op
hetzelfde niveau.
Let op: De schuifrails kunnen op elk niveau worden
gemonteerd.
2
1
9
BEREIDINGSFUNCTIES
HANDMATIGE FUNCTIES
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
CONVECTIEBAKKEN
Om vlees te bereiden, gebak met vulling op een
enkel rooster te bakken.
HETELUCHT
Om verschillende soorten voedsel te bereiden met
dezelfde bereidingstemperatuur op verschillende
niveaus (maximaal drie) tegelijk. Met deze functie
worden er geen geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht.
GRILL
Voor het grillen van steaks, kebab en worst, het
gratineren van groenten of het roosteren van brood.
Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de
opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de bak op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
MEER NIVEAUS
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op vier verschillende steunhoogtes die
dezelfde bereidingstemperatuur hebben. Deze
functie kan gebruikt worden om koekjes, taarten,
ronde pizza's (ook bevroren) te bereiden en een
volledige maaltijd te bereiden. Raadpleeg de
bereidingstabel om de beste resultaten te bereiken.
STOMEN
» PURE STOOM
Voor het bereiden van natuurlijke en gezonde
gerechten met gebruik van stoom, om de
natuurlijke voedingswaarde van het voedsel te
behouden. Deze functie is bijzonder geschikt
voor het bereiden van groenten, vis en fruit, en
ook om te blancheren. Tenzij anders aangegeven
alle verpakkingen en beschermende folie
verwijderen voordat het voedsel in de oven
wordt gezet.
» HETELUCHT + STOOM
Door de combinatie van de eigenschappen van
stoom en van hete lucht kunt u met deze functie
gerechten bereiden die aan de buitenkant
krokant en gebruind zijn, en tegelijkertijd mals
en sappig aan de binnenkant. Om de beste
bereidingsresultaten te bekomen raden we aan
om een HOOG stoomniveau te selecteren voor
visbereidingen, MEDIUM voor vlees en LAAG
voor brood en desserts.
SPECIALE FUNCTIES
» ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van
voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
plaathoogte. Laat het voedsel in de verpakking
zitten zodat het niet uitdroogt.
» WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
» RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig
deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in
gevaar te brengen, de functie niet inschakelen
als de oven nog heet is na een bereidingscyclus.
» KANTENKLAAR
Om kant-en-klaargerechten te bereiden
die op kamertemperatuur of in de koelkast
worden bewaard (broodjes, taartmix, muns,
pastagerechten en broodproducten). De functie
bereidt alle gerechten snel en zorgvuldig; ze
kan ook worden gebruikt om reeds bereid
voedsel te verwarmen. De oven hoeft niet te
worden voorverwarmd. Volg de instructies op de
verpakking.
» MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer
dan 2,5 kg). Aanbevolen wordt om het vlees
tijdens de bereiding om te keren om gelijkmatig
bruinen aan beide kanten te verkrijgen. Het
verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan
vochtig te maken om het niet te laten uitdrogen.
» ECO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op
één steunhoogte bereiden. Door zachte,
intermitterende luchtcirculatie wordt voorkomen
dat het voedsel teveel uitdroogt. Tijdens het
gebruik van deze ECO-functie blijft de verlichting
tijdens de bereiding uit. Voor het gebruik van
de ECO-cyclus en daardoor een optimaler
stroomverbruik, mag de oven niet eerder worden
geopend dan dat het voedsel volledig bereid is.
BEVROREN ETENSWAREN
Bij deze functie worden automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmodus geselecteerd
voor vijf verschillende categorieën kant-en-klare
diepvriesproducten. De oven hoeft niet te worden
voorverwarmd.
MY MENU
Hiermee kunnen alle types voedingsmiddelen volledig
automatisch worden bereid. Om deze functie optimaal
te benutten volgt u de aanwijzingen in de betreende
bereidingstabel.
De oven hoeft niet te worden voorverwarmd.
10
GEBRUIK VAN HET TOUCH-DISPLAY
Om door een menu of een lijst te scrollen:
U hoeft gewoon met uw vinger over het display
te vegen om door de items of waarden te scrollen.
Om te selecteren of te bevestigen:
Raak het scherm aan om de gewenste waarde of
het gewenste item in het menu te selecteren.
Om terug te keren naar het vorige scherm:
Raak
aan.
Om een instelling te bevestigen of om naar het
volgende scherm te gaan:
Raak “INSTELLEN” of “VOLGENDE” aan.
EERSTE GEBRUIK
Wanneer u het apparaat voor de eerste keer aanzet,
moet u het product configureren.
De instellingen kunnen daarna worden gewijzigd door op te
drukken om zo het “Tools”-menu te openen.
1. DE TAAL SELECTEREN
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet.
Veeg over het scherm om door de lijst van
beschikbare talen te scrollen.
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
Raak de gewenste taal aan.
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
Door aan te raken, keert u terug naar het vorige scherm.
2. DE INSTELLINGENMODUS SELECTEREN
Zodra u de taal heeft geselecteerd, kunt u op het
display WINKEL DEMO” kiezen (handig voor verkopers,
alleen om het apparaat tentoon te stellen) of
verdergaan door VOLGENDE” aan te raken.
3. WIFI INSTELLEN
Met de functie Bauknecht Home Net kunt u de oven
op afstand bedienen vanaf een mobiel apparaat.
Om ervoor te zorgen dat het apparaat vanop een
afstand kan worden bediend, moet u eerst het
verbindingsproces goed afronden. Dit proces is
noodzakelijk om uw apparaat te registreren en het met
uw thuisnetwerk te verbinden.
Raak “NU INSTELLEN” aan om verder te gaan met het
instellen van de verbinding.
U kan ook “OVERSLAAN” aanraken om uw product later te
verbinden.
DE VERBINDING INSTELLEN
Voor deze functie heeft u het volgende nodig: Een
smartphone of tablet en een draadloze router die
verbonden zijn met het internet. Controleer met
uw smarttoestel of het signaal van uw draadloos
thuisnetwerk sterk is vlak bij het apparaat.
Minimumvereisten.
Smarttoestel: Android met een 1280x720 (of hoger) scherm of
iOS.
Zie de app store voor compatibiliteit met Android- of iOS-
versies.
Draadloze router: 2,4Ghz wi b/g/n.
1. Download de Bauknecht Home Net-app
De eerste stap om uw apparaat te verbinden, is het
downloaden van de app op uw mobile device. De
Bauknecht Home Net-app begeleidt u door alle stappen
die hier worden vermeld. U kunt de Bauknecht Home
Net-app downloaden via de AppStore of de Google Play
Store.
2. Een account aanmaken
Als u dit nog niet gedaan heeft, moet u een account
aanmaken. Hiermee kan u uw apparaten verbinden met
een netwerk en ze ook in het oog houden en ze vanop
een afstand bedienen.
Bedankt voor uw aankoop!
Druk op Next (Volgende) om verder te gaan
met het configureren van thuisgebruik.
VOLGENDE
WINKEL DEMO
Wi opzetten
Stel wifi nu in om automatisch de tijd en
datum in te stellen en connectiviteit met uw
smartphone in te schakelen.
Als u dit overslaat, kunt u de optie later
terugvinden in het menu Tools.
NU INSTELLEN
OVERSLAAN
11
3. Uw apparaat registreren
Volg de instructies in de app om uw apparaat te
registreren. U heeft het Smart Appliance IDentifier-
nummer (SAID) nodig om de registratie te kunnen
voltooien. U vindt deze unieke code op het
identificatieplaatje op het product.
4. Met wifi verbinden
Volg de Scan-to-Connect-instellingsprocedure. De app
begeleidt u bij het verbinden van uw apparaat aan uw
draadloos netwerk bij u thuis.
Als uw router WPS 2,0 (of hoger) ondersteunt, selecteert
u “HANDMATIG” en raakt u dan WPS instellen aan:
Druk op de WPS-toets op uw draadloze router om een
verbinding te maken tussen de twee producten.
U kunt het product indien nodig ook handmatig
verbinden met behulp van “Zoek een netwerk.
De SAID-code wordt gebruikt om een smarttoestel met uw
apparaat te synchroniseren.
Het MAC-adres wordt getoond voor de wi-module.
De verbindingsprocedure zal alleen opnieuw moeten
worden uitgevoerd als u de instellingen van uw
router wijzigt (bijv. netwerknaam of wachtwoord of
gegevensverstrekker)
. TIJD EN DATUM INSTELLEN
Als u de oven met uw thuisnetwerk verbindt, worden
de tijd en datum automatisch ingesteld. Anders moet u
die handmatig instellen
Raak de nummers aan om de tijd in te stellen.
Raak “INSTELLEN” aan om te bevestigen.
Zodra u de tijd heeft ingesteld, stelt u de datum in
Raak de gewenste nummers aan om de datum in te
stellen.
Raak “INSTELLEN” aan om te bevestigen.
4. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN
De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van een
niveau van elektrische stroom dat compatibel is met een
thuisnetwerk dat een kwalificatie van meer dan 3 kW (16
ampère) heeft: Als uw huishouden een lager
energieverbruik gebruikt, moet u deze waarde (13 ampère)
verlagen.
Raak de waarde aan de rechterkant aan om het
energieverbruik te selecteren.
Raak “OK” aan om de oorspronkelijke instellingen te
voltooien.
5. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om alle
mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan
de binnenkant.
Verwarm de oven tot 200°C gedurende ongeveer één
uur.
Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste gebruik van
het apparaat.
Stel de tijd van het systeem in.
12:30
24-uursklok
INSTELLEN
Vermogensregeling
13 ampère
16 ampère
Setup voltooid
Uw apparaat is nu geconfigureerd en klaar
voor gebruik!
OK
12
6. HET RESERVOIR VULLEN
Om de uitstoot van stoom tijdens het koken toe te staan, is
dit apparaat uitgerust met een reservoir (niet zichtbaar).
Als u een recept of een cyclus selecteert die stoom vereist,
wordt u gevraagd de inlaatbuis te plaatsen voor het laden
van water en gaat een led dicht bij het inbrenggebied
branden.
Verbind de buis zonder op de knop te drukken. Zodra de
buis volledig is ingebracht, hoort u een klik.
Let op: Er is slechts één manier om de buis correct aan te sluiten,
door de drukknop aan de linkerkant te houden.
Plaats vervolgens het uiteinde van de buis in een kan / bak
gevuld met minimaal 1,7 liter drinkwater. Voor een
optimale stoomprestatie wordt aanbevolen om het
reservoir met water aan omgevingstemperatuur te vullen.
Als u de container op de deur van het apparaat plaatst,
moet u deze voorzichtig plaatsen om schade aan de
deurruit te voorkomen.
Eenmaal gestart, stopt het
proces automatisch wanneer
het reservoir is gevuld.
Aan het einde vraagt het
display om de leiding los te
koppelen door op de knop
linksboven te drukken en licht
naar beneden te trekken.
Let op: Om waterlekkage te
voorkomen, wordt aanbevolen
om het vulaccessoire los te
koppelen terwijl het zich nog in
de afvoerbak bevindt; Verwijder het dan en sluit vervolgens de
deur.
Het is nu mogelijk om de kookcyclus of het gewenste
recept te starten.
Nadat de stoomfuncties lange tijd niet zijn gebruikt, valt het
sterk aan te raden om een stoomcyclus in te schakelen met een
lege oven en het reservoir helemaal te vullen.
13
DAGELIJKS GEBRUIK
1. EEN FUNCTIE SELECTEREN
Druk op of raak het scherm eender waar aan om
de oven in te schakelen.
Op het display kunt u kiezen tussen Handmatige en My
Menu-functies.
Tik op de benodigde hoofdfunctie om naar het
bijbehorende menu te gaan.
Scrol naar boven of beneden om de lijst te bekijken.
Selecteer de gewenste functie door ze aan te raken.
2. HANDMATIGE FUNCTIES INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die kunnen worden gewijzigd.
TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU
Scrol door de voorgestelde waarden en selecteer
degene die u nodig heeft.
Als het bij de functie is toegestaan, kunt u
aanraken
om voorverwarmen in te schakelen.
DUUR
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren, hoeft
u geen bereidingstijd in te stellen. In de getimede
modus blijft de oven bereiden tijdens de door u
geselecteerde duur. Aan het einde van de bereidingstijd
wordt het bereiden automatisch onderbroken.
Raak “KOOKTIJD INSTELLEN” aan om de duur in te
stellen.
Kooktijd instellen
Selecteer een hetelucht temperatuur.
VOLGENDE
Raak de gewenste nummers aan om de gewenste
bereidingstijd in te stellen.
Raak VOLGENDE” aan om te bevestigen.
Raak de waarde van de duur aan en selecteer daarna “STOP” om
tijdens de bereiding een ingestelde duur te annuleren en de
bereiding zo handmatig te onderbreken.
3. MY MENUFUNCTIES INSTELLEN
Met de My Menu-functies kunt u een grote
verscheidenheid aan gerechten bereiden door
te kiezen uit de gerechten in de lijst. De meeste
bereidingsinstellingen worden automatisch door
het apparaat geselecteerd om de beste resultaten te
bekomen.
Kies een recept uit de lijst.
De functies worden weergegeven onderverdeeld in categorieën
van levensmiddelen in het “MY MENU FOOD LIST” menu (zie de
overeenkomstige tabellen) en volgens de kenmerken van het
recept in het “MY MENU SPECIAL OCCASIONS (SPECIALE
GELEGENHEDEN)” menu.
Zodra u een functie heeft geselecteerd, volstaat
het de kenmerken van het te bereiden voedsel
(hoeveelheid, gewicht enz.) aan te geven om het
perfecte resultaat te bekomen.
4. UITSTEL VAN START / EINDTIJD INSTELLEN
U kan de bereiding uitstellen alvorens een functie in te
schakelen: De functie schakelt in of uit op het tijdstip dat u
op voorhand selecteert.
Raak “UITSTEL aan om de gewenste start- of eindtijd in
te stellen.
19:15
Handmatige functies
My Menu
Handmatige functie
VOLGENDE
Conventioneel
Hetelucht
Convectiebak-
ken
Grill
Handmatige functie
VOLGENDE
Conventioneel
Hetelucht
Convectiebak-
ken
Grill
Kooktijd instellen
VOLGENDE
Selecteer een hetelucht
temperatuur.
VOLGENDE
Kooktijd instellen
Selecteer een hetelucht
temperatuur.
Voer de hetelucht tijd in.
Hetelucht
BEREIDEN INSTRUCTIE:
Om verschillende soorten voedsel
te bereiden met dezelfde berei
-
dingstemperatuur op verschillende
niveaus (maximaal drie) tegelijk
STARTUITSTEL
14
Zodra u het gewenste uitstel heeft ingesteld, raakt u
“STARTVERTRAGING” aan om de wachttijd in te laten
gaan.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: De
functie wordt automatisch ingeschakeld na de
berekende tijdsduur.
Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de oven
uitgeschakeld: De oven zal de gewenste temperatuur geleidelijk
bereiken, wat betekent dat de bereidingstijden iets langer zijn
dan inde bereidingstabel staat vermeld.
Om de functie meteen in te schakelen en het
programmeerde uitstel te annuleren, raakt u
aan.
5. START DE FUNCTIE
Nadat u de instellingen heeft geconfigureerd, raakt u
“START aan om de functie in te schakelen.
U kan de ingestelde waarden op eender welk moment tijdens de
bereiding wijzigen door de te wijzigen waarde aan te raken.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht op de display.
Druk op om de actieve functie op eender welk
moment te stoppen.
6. VOORVERWARMEN
Als het voorverwarmen voorheen werd ingeschakeld,
wordt de status van de voorverwarmingsfase
aangegeven op het display zodra de functie in werking
is getreden.
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont de display
dat de oven de ingestelde temperatuur bereikt heeft.
Open de deur.
Plaats het gerecht in de oven.
Sluit de deur en raak GEREED aan om het bereiden
te starten.
Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect hebben op
het uiteindelijk resultaat van de bereiding. Wanneer de deur
tijdens de voorverwarmingsfase wordt geopend zal het
onderbreken worden onderbroken. De bereidingstijd is exclusief
de voorverwarmingsfase.
7. HET BEREIDEN PAUZEREN
Voor sommige Mijn Menu-functies moeten de
etenswaren worden omgedraaid tijdens de bereiding.
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display
verschijnt de uit te voeren actie.
Open de deur.
Voer de handeling uit die op het display wordt
aangegeven.
Sluit de deur en raak GEREED aan om het bereiden
te hervatten.
Het is mogelijk dat de oven op dezelfde manier
aangeeft het voedsel te controleren nog voor de
bereiding is afgerond.
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display
verschijnt de uit te voeren actie.
Controleer het voedsel.
Sluit de deur en raak GEREED aan om het bereiden
te hervatten.
8. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
Bij sommige functies kan u, zodra de bereiding is
voltooid, uw gerecht extra te bruinen, de bereidingstijd
verlengen of de functie als een favoriet opslaan.
Raak
aan om de functie als een favoriet op te slaan.
Selecteer “Extra Bruining” om de bruincyclus van vijf
minuten te starten.
Raak
aan om de bereidingstijd te verlengen.
9. FAVORIETEN
De favorietenfunctie slaat oveninstellingen voor uw
favoriete recept op.
De oven herkent automatisch de vaakst gebruikte functies.
Nadat u een functie een aantal keer heeft gebruikt, zal worden
voorgesteld om de functie aan uw favorieten toe te voegen.
EEN FUNCTIE OPSLAAN
Zodra een functie is uitgevoerd, raakt u
aan om het
op te slaan als een favoriet. Hiermee kunt u ze in de
toekomst snel gebruiken, met dezelfde instellingen.
Met het display kunt u de functie opslaan door
maximaal 4 favoriete maaltijdtijden aan te geven,
waaronder ontbijt, lunch, snack en diner.
Raak de symbolen aan om er minstens een te selecteren.
Raak “FAVORIETE” aan om de functie op te slaan.
01:16 sinds Start
Hetelucht
VOORVERWARMEN
180° C
INSTELLEN
BEREIDEN
TIJD
GEREED
Voorverwarmen voltooid
Voeg voedsel toe
00:01 sinds gereed
Extra Bruining
Hetelucht
Bereiden
GEREED
TIMER
COMPLEET
Hetelucht
1. Forced Air
Oventemp.: 180°C
Bereidingstijd: 05:00
Voorverwarmen: Uitgeschakeld
FAVORIETE
Hetelucht
1. Forced Air
Oventemp.: 180°C
Bereidingstijd: 05:00
Voorverwarmen: Uitgeschakeld
FAVORIETE
160 °C
15
EENMAAL OPGESLAGEN
Om het favorietenmenu te bekijken, drukt u op
: De
functies worden onderverdeeld volgens verschillende
maaltijdtijden en sommige suggesties worden
aangeboden.
Raak het maaltijdensymbool aan om de
bijbehorende lijsten te bekijken
Scrol door de aangeboden lijst.
Raak het gewenste recept of de gewenste functie aan.
Raak “START aan om de bereiding in te schakelen.
Door aan te raken, kunt u ook de geschiedenis bekijken van
de functies die u het meest recent heeft gebruikt.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
In het favorietenscherm kunt u een afbeelding of een
naam toevoegen aan elke favoriet om hem volgens uw
voorkeuren te personaliseren.
Selecteer de functie die u wilt wijzigen.
Raak “BEWERKEN” aan.
Selecteer de eigenschap die u wilt wijzigen.
Raak VOLGENDE” aan: Op het display worden de
nieuwe eigenschappen getoond.
Raak “OPSLAAN” om uw wijzigingen te bevestigen.
In het favorietenscherm kunt u ook opgeslagen functies
verwijderen:
Raak de
aan bij de functie.
Raak “VERWIJDEREN” aan.
U kan ook de tijd afstellen wanneer de verschillende
maaltijden worden weergegeven:
Druk op
.
Selecteer
Voorkeuren.
Selecteer Tijden en Data.
Raak “Uw maaltijdtijden aan.
Scrol door de lijst en raak de gewenste tijd aan.
Raak de gewenste maaltijd aan om hem te wijzigen.
Een tijdsinterval kan alleen met een maaltijd gecombineerd
worden.
10. TOOLS
Druk op eender welk moment op om het Tools”-
menu te openen.
Via dit menu kunt u kiezen uit verschillende opties en u
kunt ook de instellingen of voorkeuren voor uw product
of het display wijzigen.
OP AFSTAND INSCHAKELEN
Om het gebruik van de Bauknecht Home Net-app
mogelijk te maken.
KOOKWEKKER
Deze functie kan worden ingeschakeld bij het gebruik
van een bereidingsfunctie of enkel om de tijd bij te
houden.
Als de wekker eenmaal is gestart, blijft deze aftellen
zonder invloed te hebben op de functie.
Als de kookwekker is ingeschakeld kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen.
De wekker blijft rechtsboven op het scherm aftellen.
Om de kookwekker op te roepen of te wijzigen:
Druk op
.
Raak
aan.
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Raak “SLUITEN” aan om de wekker te annuleren of
een nieuwe duur voor de wekker in te stellen.
Raak “NIEUWE TIMER INSTELLEN” aan om de wekker
opnieuw in te stellen.
LAMP
Om het ovenlampje in of uit te schakelen.
ZELFREINIGEN
Activeer de functie “Zelfreinigen voor een optimale
reiniging van de interne oppervlakken.
Het is raadzaam om de ovendeur niet te openen tijdens de
reinigingscyclus, om verlies van waterdamp te voorkomen, wat
een nadelig eect heeft op het uiteindelijke
schoonmaakresultaat.
Verwijder alle hulpstukken uit de oven voordat u de
functie activeert.
Giet, wanneer de oven koud is, 200 ml drinkwater op
de bodem van de oven.
Raak “START aan om de reinigingsfunctie in te
schakelen.
Nadat de cyclus is geselecteerd, kunt u de start van de
automatische reiniging uitstellen. Raak “UITSTEL” aan om de
eindtijd in te stellen zoals wordt aangegeven in het betreende
gedeelte.
AFVOEREN
Met de afvoerfunctie kan het water in het reservoir
worden afgevoerd. Regelmatig aftappen van het reservoir
is de beste manier om waterstagnatie te voorkomen,
daarom wordt het sterk aanbevolen om het reservoir na
elke stoomcyclus regelmatig leeg te maken.
Als het reservoir niet regelmatig wordt geleegd, zal het
apparaat na een paar dagen sinds de laatste stoomcyclus
vragen om dit te doen: dit verzoek kan niet worden
genegeerd en het zal pas mogelijk zijn om door te gaan
met het normale gebruik van het product nadat de afvoer
is uitgevoerd.
FOR YOU
DINNER SUGGESTION
Pizza
220,
00:11:00
Handmatige
functies
VOOR UW DINER
SUGGESTIE
My Menu
Tools
Op afstand
inschake
-
len
Kookwekker
Timer
Lamp
16
Zodra u de functie “Afvoeren”
heeft geselecteerd of wanneer
het display het aanvraagt, start
u de functie en voert u de
aangegeven handelingen uit:
Open de deur en plaats een
grote kan (ten minste 2 liter)
onder het afvoermondstuk aan
de onderkant van het paneel,
links van het inlaatmondstuk.
Indien nodig, is het mogelijk om het bedieningspaneel te
gebruiken om het afvoerproces te pauzeren en te
hervatten (bijvoorbeeld in het geval dat de kan al vol
water zit in het midden van het afvoerproces).
Let op: Het reservoir kan niet afgevoerd worden voordat 4 uren
zijn verstreken na de laatste cyclus (of de laatste keer dat het
product werd gevoed). Tijdens het wachten geeft het display de
volgende feedback weer "WATER IS TE HEET. Wacht tot de
temperatuur daalt>.
ONTKALKEN
Deze speciale functie wordt periodiek geactiveerd en
zorgt ervoor dat de boiler en het stoomcircuit in optimale
conditie worden gehouden.
Een bericht op het display herinnert u eraan om deze
handeling regelmatig uit te voeren.
In het begin heeft u de mogelijkheid om deze
uitnodigingen over te slaan, maar op een bepaald moment
wordt het verplicht om te ontkalken, anders is het
onmogelijk om de stoomfuncties te gebruiken.
De functie is verdeeld in verschillende fasen: legen,
ontkalken, spoelen. De volledige functie duurt gemiddeld
185 minuten (ontkalken ~120 min, spoelen ~65 min). Zodra
de functie gestart is, volgt u alle stappen aangegeven op
het display.
Let op: De functie kan worden gepauzeerd, maar als deze op
eender welk moment geannuleerd wordt, moet de gehele
ontkalkingscyclus vanaf het begin worden herhaald.
» ONTKALKINGSOPLOSSING
Voor het beste resultaat raden we aan om de
ontkalkingsoplossing te bereiden door 3 zakjes
(overeenkomend met 75g) van de specifieke Oven WPRO-
ontkalker toe te voegen in 1,7 liter drinkwater. Voor een
optimale ontkalkingsprestatie wordt aanbevolen om de
ontkalkingsoplossing voor te bereiden met water aan
omgevingstemperatuur te vullen.
WPRO-ontkalker is het professionele product dat we
aanbevelen voor het behoud van de beste prestaties van
de stoomfunctie in uw oven. Volg de
gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Voor bestellingen
en informatie neemt u contact op met de
Consumentenservice of met
www.bauknecht.eu
Bauknecht wijst elke aansprakelijkheid af voor schade
veroorzaakt door het gebruik van andere, op de markt te
verkrijgen reinigingsmiddelen.
De bereidingsfuncties kunnen tijdens de reinigingscyclus
niet geactiveerd worden.
SONDE
Met de gaarthermometer kan de binnentemperatuur
van het vlees tijdens de bereiding worden gemeten om
zich ervan te verzekeren dat de optimale temperatuur
wordt bereikt. De temperatuur van de oven varieert
afhankelijk van de functie die u heeft geselecteerd,
maar de bereiding is altijd geprogrammeerd om te
beëindigen zodra de gespecificeerde temperatuur
is bereikt. Plaats voedsel in de oven en sluit de
gaarthermometer aan op de contactdoos. Houd de
sonde zo ver mogelijk verwijderd van de warmtebron.
Sluit de ovendeur. Raak
aan. U kunt kiezen tussen de
handmatige functies (op bereidingswijze) en My Menu-
functies (op type voedsel) als het gebruik van de sonde
toegestaan of nodig is.
Als een bereidingsfunctie is gestart, wordt deze geannuleerd als
de sonde wordt verwijderd. Haal altijd de stekker uit de stekker
eruit en verwijder de sonde uit de oven bij het uitnemen van
het voedsel.
DE VOEDSELSONDE GEBRUIKEN
Plaats het voedsel in de oven en sluit de stekker aan
door deze in de aansluiting aan de rechterkant van de
ovenruimte te steken.
De kabel is licht buigbaar en kan naar behoefte worden
gebogen om de sonde op de meest effectieve manier
in het voedsel te steken. Zorg ervoor dat de kabel het
bovenste verwarmingselement niet aanraakt tijdens de
bereiding.
VLEES: Steek de gaarthermometer diep in het vlees.
Vermijd botten of vette delen. Voor gevogelte, de
thermometer in het midden van de borst steken en
holle plekken vermijden.
VIS (heel): Steek de punt in het dikste stuk en vermijd
de ruggengraat.
BAKKEN IN DE OVEN: Steek de punt diep in het deeg
door de kabel te buigen voor de ideale sondehoek.
Als u de sonde gebruikt bij bereidingen met de My
Menu-functies, wordt de bereiding automatisch
gestopt wanneer het geselecteerde recept de ideale
kerntemperatuur bereikt, zonder de oventemperatuur
te moeten instellen.
1 + +2
= 75 g
1,7 Liters
3
17
Lasagne Hele kip
Vis Broodjes
Groot brood Taart
STIL
Raak het symbool aan om het geluid van alle geluiden
en alarmen aan of uit te zetten.
BEDIENINGSVERGRENDELING
Met de "Bedieningsvergrendeling" kunt u de toetsen op
de touchpad vergrendelen zodat ze niet per ongeluk
kunnen worden ingedrukt.
Om de vergrendeling in te schakelen:
Raak het symbool
aan.
Om de vergrendeling uit te schakelen:
Raak het display aan.
Veeg naar boven op het weergegeven bericht.
MEER MODI
Om de Sabbat Modus te selecteren en naar de
Vermogensregeling te gaan.
De Sabbat Modus houdt de oven ingeschakeld in de bakmodus
totdat hij wordt uitgeschakeld. De Sabbat Modus gebruikt de
conventionele functie. Alle andere bereidings- en reinigingscycli
zijn uitgeschakeld. Er zullen geen geluiden weerklinken en de
displays zullen geen temperatuurwijzigingen aangeven.
Wanneer de ovendeur wordt geopend of gesloten, zal het
ovenlampje niet aan- of uitgaan en de verwarmingselementen
zullen niet meteen worden in- of uitgeschakeld.
Druk op
of , druk op het displayscherm en houd het 3
seconden ingedrukt om de Sabbat Modus uit te schakelen en af
te sluiten.
VOORKEUREN
Om verschillende oveninstellingen te wijzigen.
WIFI
Om instellingen te wijzigen of een nieuw thuisnetwerk te
congureren.
INFO
Om “Demo opslaan” uit te schakelen, het product te resetten
en meer informatie over het product op te roepen.
Bedieningsvergren-
deling
Het product is vergrendeld.
Veeg omhoog om te ont-
grendelen.
18
KOOKTIPS
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABELLEN
De tabellen vermelden: recepten, of voorverwarmen
nodig is, temperatuur (°C), grillniveau, bereidingstijd
(minuten), voorgestelde accessoires en niveau
voor de bereiding. Kooktijden starten vanaf het
moment dat het voedsel in de oven is geplaatst,
exclusief de voorverwarming (indien nodig). De
bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn
afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het type
accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst de
laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet
naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires
te gebruiken en indien mogelijk taartvormen
en ovenschalen van donker metaal. U kunt ook
vuurvaste of aardewerken pannen en schalen
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de
aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking
tot de (bijgeleverde) schalen en de verschillende
steunhoogtes.
CONVENTIONEEL
De verwarmingselementen bovenaan en onderaan
in de oven verwarmen de binnenkant van de oven
gelijkmatig. Gebruik steunhoogte 3. Gebruik voor
het bereiden van pizza's, hartige taarten en zoete
taarten met een vloeibare vulling de eerste of tweede
steunhoogte. Verwarm de oven voor alvorens de te
bereiden gerechten erin te plaatsen.
Deze functie is de beste bereidingsmodus voor
het bereiden van delicate desserts op slechts één
steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker
metaal en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster.
Als u de bijgeleverde schalen gebruikt, verwijder dan
de andere accessoires die u niet gebruikt uit de oven
om de beste resultaten te bekomen en energie te
besparen.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een
houten prikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet
dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak inzakt tijdens het bakken, gebruik dan
de volgende keer een lagere temperatuur, verminder
bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het
beslag voorzichtiger.
De vis is gekookt als de rugvin gemakkelijk loskomt.
Begin door de laagst aangegeven temperatuur te
selecteren, zelfs voor het bereiden van grotere vissen.
In het algemeen geldt: hoe groter de vis, hoe lager de
temperatuur en hoe langer dus de bereidingstijd.
Recept
Voorverwar-
men
Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Taarten / Cakes Ja 170 30 - 50
2
Koekjes / shortbread Ja 150 20 - 40
3
Kleine taartjes / Muffins Ja 170 20 - 40
3
Soesjes Ja 180 - 200 30 - 40
3
Meringues Ja 90 110 - 150
3
Pizza / Brood / Focaccia Ja 190 - 250 15 - 50
2
Diepvriespizza Ja 250 10 - 15
3
Pasteitjes / Bladerdeeghapjes Ja 190 - 200 20 - 30
3
Lasagne / ovenschotels / gebakken pasta / cannelloni Ja 190 - 200 45 - 65
3
Lamsvlees / Kalfsvlees / Rundvlees / Varkensvlees 1 kg Ja 190 - 200 80 - 110
3
Kip / Konijn / Eend 1 kg Ja 200 - 230 50 - 100
3
Kalkoen / Gans 3 kg Ja 190 - 200 80 - 130
2
Gebakken vis / in folie (filets, heel) Ja 180 - 200 40 - 60
3
ACCESSOIRES
Rooster/ovenschaal of
taartvorm op het rooster
Druipplaat / Ovenschaal Opvangbak Bakplaat
Opvangbak met
500 ml water
19
GRILL
Het bovenste verwarmingselement zorgt voor de
beste resultaten bij het grillen. Plaats het voedsel op
de 4e of 5e steunhoogte. Voor het grillen van vlees
wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om
het braadvet op te vangen. Plaats de bak op de 3e/4e
steunhoogte en giet er ongeveer 500 ml drinkwater
in. De oven hoeft niet te worden voorverwarmd.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht
blijven.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met
een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar
wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere
bereidingsduur.
Zet het rooster op een lagere steunhoogte, op een
grotere afstand van de grill, om te voorkomen dat
de korst verbrandt. Draai het vlees halverwege de
bereidingstijd om.
Er word aangeraden een opvangbak met een halve
liter drinkwater direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op
te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Recept
Voorverwar-
men
Grillniveau Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Toast - 3 (hoog) 3 - 6
5
Visfilets / Moten vis - 2 (Medium) 20 - 30
4
3
Worstjes / Kebab / Spareribs / Hamburgers -
2 - 3 (gemiddeld -
hoog)
15 - 30
5
4
TURBO GRILL
Bij deze functie worden het bovenste
verwarmingselement en de ventilator tegelijkertijd
ingeschakeld. Geadviseerd wordt de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
bak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er
500 ml drinkwater in. De oven hoeft niet te worden
voorverwarmd. Tijdens de bereiding moet de deur
van de oven dicht blijven.
Draai het voedsel na twee derde van de
bereidingstijd om.
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal
gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van
het te bereiden vlees. Schenk bij gebraden vlees bij
voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het
vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden
en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na
afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten,
of dek het af met aluminiumfolie.
Recept
Voorverwar-
men
Grillniveau Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gebraden kip 1 - 1,3 kg - 2 (Medium) 55 – 70
2
1
Lamsbout / schenkel - 2 (Medium) 60 - 90
3
Gebakken aardappelen - 2 (Medium) 35 - 55
3
Groentegratin - 3 (hoog) 10 - 25
3
ACCESSOIRES
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat
of ovenschaal op rooster
Opvangbak Bakplaat
Opvangbak met
500 ml water
20
HETELUCHT
Het ronde verwarmingselement en de ventilator
worden tegelijkertijd ingeschakeld. De ventilator op
de achterste wand verdeelt de hetelucht gelijkmatig
in de oven.
Als u de functie “Hetelucht” gebruikt, kunt
u verschillende gerechten die dezelfde
bereidingstemperatuur vereisen (bijvoorbeeld vis of
groenten) tegelijkertijd bereiden op verschillende
steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar zijn uit
de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig
hebben in de oven staan.
Er wordt aangeraden wordt om de vierde
steunhoogte te gebruiken voor bereidingen op één
steunhoogte, de eerste en vierde voor bereidingen
op twee steunhoogtes en de eerste, derde en vijfde
voor bereidingen op drie steunhoogtes. Plaats
taartvormen altijd op het rooster. Verwarm de oven
eerst voor.
Zorg ervoor dat alle porties deeg even dik zijn zodat
het bruinen overal gelijkmatig verloopt.
Wanneer u pizza bereidt, vet u de pizzavorm licht in
voor een knapperige bodem. Verdeel na twee derde
van de bereidingsduur de mozzarella over de pizza.
Recept
Voorverwar-
men
Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Taarten / Luchtige cake
Ja 160 30 - 50
2
Ja 170 30 - 50
4
1
Gevulde taarten (kaastaart, strudel, appeltaart) Ja 160 – 200 35 - 90
4
1
Koekjes / Shortbread
Ja 140 30 - 50
4
Ja 140 30 - 50
4
1
Ja 135 40 - 60
5
3
1
Kleine taartjes / Muffins
Ja 150 30 - 50
4
Ja 150 30 - 50
4
1
Ja 150 40 - 60
5
3
1
Soesjes
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Meringues
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / brood / focaccia Ja 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (Dun, dik, focaccia) Ja 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Diepvriespizza
Ja 250 10 - 20
4
1
Ja 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Hartige taarten (groentetaart, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 60
4 1
Ja 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
Lasagne en vlees Ja 200 50 - 100 *
4
1
Vlees en aardappelen Ja 200 45 - 100 *
4
1
Vis & Groenten Ja 180 30 - 50 *
4
1
* Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
21
COOK 4
Recept Gerecht
Voorverwar-
men
Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Koekjes Koekjes Ja 135 50 - 70
5
4 3 1
Taarten Taarten Ja 170 50 - 70
5
4 3 1
Ronde pizza Ronde pizza Ja 210 40 - 60
5
4 2 1
Complete maaltijd:
Fruitvlaai (niveau 5)
geroosterde groenten (niveau 4)
lasagne (niveau 2)
vleesstukken (niveau 1)
Cook 4
menu
Ja 190 40 - 120
5
4 2 1
CONVECTIEBAKKEN
Gebruik deze functie voor quiches en groentetaarten
of desserts met een vochtige vulling, zoals kaas- en
vruchtentaart.
Ze is ook ideaal om voedsel met een hoge
watergehalte te bereiden. De ventilator verspreidt
de warmte gelijkmatig in de oven. Dit helpt om een
constante temperatuur aan te houden en het voedsel
meer gelijkmatig te bereiden. Het zorgt ook voor
een krokant bovenlaagje terwijl het voedsel aan de
binnenkant vochtig blijft en bij broodwaren zorgt het
voor een dikkere korst.
Gebruik de derde of tweede plaathoogte. Wacht
tot het einde van de voorverwarming alvorens het
voedsel in de oven te plaatsen.
Als de bodem van het gebak te vochtig blijft, zet de
taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem
met verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin
schenkt.
Recept
Voorverwar-
men
Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gevulde taarten (kaastaart, strudel, appeltaart) Ja 160 – 200 30 - 85
3
Hartige taarten (groentetaart, quiche) Ja 180 - 190 45 - 55
3
Gevulde groenten (tomaten, courgettes, aubergines) Ja 180 - 200 50 - 60
2
22
PURE STOOM
Recept
Voorver-
warmen
Temperatuur (°C)
Bereidingstijd
(Min.)
Niveau en Accessoires
Verse groenten (heel) - 100 30 - 80
2
1
Verse groenten (stukken) - 100 15 - 40
2
1
Bevroren groenten - 100 20 - 40
2
1
Hele vis - 90 40 - 50
2
1
Visfilets - 90 20 - 30
2
1
Kipfilets - 100 15 - 50
2
1
Eieren - 100 10 - 30
2
1
Fruit (heel) - 100 15 - 45
2
1
Fruit (stukken) - 100 10 - 30
2
1
HETELUCHT + STOOM
Recept Stoomniveau
Voorver-
warmen
Temperatuur (°C)
Bereidingstijd
(Min.)
Niveau en Accessoires
Shortbread / Koekjes
LAAG - 140 - 150 35 - 55
3
LAAG - 140 30 - 50
4
1
LAAG - 140 40 - 60
5
3
1
Klein gebak / Muffin
LAAG - 160 - 170 30 - 40
3
LAAG - 150 30 - 50
4
1
LAAG - 150 40 - 60
5
3
1
Luchtig gebak LAAG - 170 - 180 40 - 60
2
Luchtige cake LAAG - 160 - 170 30 - 40
2
Focaccia LAAG - 200 - 220 20 - 40
3
Heel brood LAAG - 170 - 180 70 - 100
3
Broodjes LAAG - 200 - 220 30 - 50
3
Baguette LAAG - 200 - 220 30 - 50
3
Gebakken aardappelen MEDIUM - 200 - 220 50 - 70
3
Kalfsvlees / rundvlees / varkensvlees 1 kg MEDIUM - 180 - 200 60 - 100
3
Kalfsvlees / rundvlees / varkensvlees (stukken) MEDIUM - 160 - 180 60 - 80
3
Rosbief rosé 1 kg MEDIUM - 200 - 220 40 - 50
3
Rosbief rosé 2 kg MEDIUM - 200 55 - 65
3
Lamsbout MEDIUM - 180 - 200 65 - 75
3
Gestoofde varkensschenkel MEDIUM - 160 - 180 85 - 100
3
Kip / parelhoen / eend 1 - 1,5 kg MEDIUM - 200 - 220 50 - 70
3
Kip / parelhoen / eend (stukken) MEDIUM - 200 - 220 55 - 65
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
MEDIUM - 180 - 200 25 - 40
3
Visfilet HOOG - 180 - 200 15 - 30
3
ACCESSOIRES
Rooster/ovenschaal
of taartvorm op het
rooster
Druipplaat /
Ovenschaal
Opvangbak Bakplaat
Opvangbak met
500 ml water
Stoombak
23
MAXI COOKING
Deze functie is zeer handig om grote stukken vlees
(meer dan 2,5 kg) te bereiden. Aanbevolen wordt
om het vlees tijdens de bereiding om te keren om
gelijkmatig bruinen aan beide kanten te verkrijgen.
Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan
vochtig te maken om het niet te laten uitdrogen.
Gebruik de eerste of de tweede steunhoogte,
afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven
hoeft niet te worden voorverwarmd vóór de
bereiding.
Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon
in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding
vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt.
Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met
aluminiumfolie.
Als het vlees te mager is, voeg dan wat vloeistof toe,
bedruip het vlees met vet of bedek het bijvoorbeeld
met sneden spek.
Zorg er bij het omdraaien van een gebraad voor dat
u het eerst met de zwoerd naar onderen in de oven
plaatst.
Recept
Voorverwar-
men
Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gebr. varkensvlees met korst 2 kg - 170 110 - 150
2
ECO HETELUCHT
Aanbevolen wordt de derde steunhoogte
te gebruiken. De oven hoeft niet te worden
voorverwarmd.
Recept
Voorverwar-
men
Temperatuur (°C) Bereidingstijd (Min.) Niveau en Accessoires
Gevulde braadstukken - 200 80 - 120 *
3
Gesneden vlees (konijn, kip, lam) - 200 50 - 100 *
3
* Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
RIJZEN
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat
u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op
kamertemperatuur (20-25°C).
De rijstijd bij een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is
ongeveer één uur.
WARMHOUDEN
Met de warmhoudfunctie kunt u kant-en-
klaargerechten warmhouden. Dit voorkomt de
vorming van condensatie en zorgt ervoor dat
het bereidingscompartiment niet moet worden
gereinigd.
Er wordt afgeraden kant-en-klaargerechten langer
dan twee uren warm te houden.
Denk eraan dat sommige levensmiddelen blijven
doorgaren terwijl ze warm worden gehouden: Bedek
ze, indien nodig, om te voorkomen dat ze uitdrogen.
ONTDOOIEN
Gekookt voedsel, stoofschotels en vleessauzen
ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien
regelmatig omroert. Haal de stukken uit elkaar
wanneer ze beginnen te ontdooien: de gescheiden
delen zullen sneller ontdooien.
24
ACCESSOIRES
Rooster/ovenschaal
of taartvorm op het
rooster
Opvangbak /
bakplaat of oven-
schaal op rooster
Bakplaat
Opvangbak met
500 ml water
Stoombak Voedselsonde
BEREIDINGSTABEL
Categorieën levensmiddelen Hoeveelheid
Niveau en
Accessoires
Bereidingsinformatie
STOOFSCHOTELS/
GEBAKKEN PASTA
Vers
Lasagne 0,5 - 3 kg*
2
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet
bechamelsaus er bovenop en strooi kaas om
perfect te bruinen
Cannelloni 0,5 - 3 kg*
2
Ingevroren
Lasagne 0,5 - 3 kg
2
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet
bechamelsaus er bovenop en strooi kaas om
perfect te bruinen
Cannelloni 0,5 - 3 kg
2
RIJST & GRANEN
Rijst
Zilvervliesrijst 0,1 - 0,5 kg
2
1
Doe een gedeelte van de volkorenrijst rijst en
water anderhalve maal het gewicht van de rijst in
een vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het
aan te raden om de deur niet te openen
Zilvervliesrijst 0,1 - 0,5 kg
2
1
Doe een gedeelte van de bruine rijst en water
anderhalve maal het gewicht van de rijst in een
vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het aan
te raden om de deur niet te openen
Witte Rijst 0,1 - 0,5 kg
2
1
Doe een gedeelte van de witte rijst en water
anderhalve maal het gewicht van de rijst in een
vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het aan
te raden om de deur niet te openen
Granen en zaden
Quinoa 0,1 - 0,3 kg
2
1
Doe een gedeelte van de quinoa en water
anderhalve maal het gewicht van de rijst in een
vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het aan
te raden om de deur niet te openen
Gierst 0,1 - 0,3 kg
2
1
Doe een gedeelte van de gierst en water
anderhalve maal het gewicht van de rijst in een
vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het aan
te raden om de deur niet te openen
Spelt 0,1 - 0,3 kg
2
1
Doe een gedeelte van de spelt en water
anderhalve maal het gewicht van de rijst in een
vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het aan
te raden om de deur niet te openen
Gerst 0,1 - 0,3 kg
2
1
Doe een gedeelte van de gerst en water
anderhalve maal het gewicht van de rijst in een
vuurvaste pan. Voor goede resultaten valt het aan
te raden om de deur niet te openen
VLEES
Biefstuk
Rosbief 0,6 - 2 kg*
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten
rusten alvorens voor te snijden
Gebraden kalfsvlees 0,6 - 2,5 kg*
3
Steak 2 - 4 cm
5
Borstel olie en rozemarijn over het vlees. Wrijf het
vlees in met zout en zwarte peper. Verdeel
gelijkmatig op het rooster. Draai hem om na 2/3
van de bereidingstijd
Hamburger 1,5- 3 cm
5
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de
bereiding. Draai hem om na drie vijfde van de
bereidingstijd.
Langzaam bereiden 0,6 - 2 kg*
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten
rusten alvorens voor te snijden
Varkensvlees
Gebraden varkensvlees 0,6 - 2,5 kg*
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten
rusten alvorens voor te snijden
Varkensschenkel 0,5 - 2,0 kg*
3
Varkensribben 0,5 - 2,0 kg
5
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de
bereiding. Draai hem om na 2/3 van de
bereidingstijd
Bacon 0,5 - 1,5 cm
5
Verdeel gelijkmatig op het rooster. Draai hem om
na drie vierde van de bereidingstijd
25
Categorieën levensmiddelen Hoeveelheid
Niveau en
Accessoires
Bereidingsinformatie
VLEES
Lamsvlees
Gebraden lamsvlees 0,6 - 2,5 kg*
2
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten
rusten alvorens voor te snijden
Rooster 0,5 - 2,0 kg*
2
Lamsbout 0,5 - 2,0 kg*
2
Gevogelte
Gebraden Kip 0,6 - 3 kg*
2
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak.
Wrijf het vlees in met zout en peper. Plaats in de
oven met de borst bovenaan
Gevulde Gebraden Kip 0,6 - 3 kg*
2
Kipstukken 0,6 - 3 kg*
3
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak.
Verdeel gelijkmatig over de opvangbak met het
vel aan de onderkant
Kipfilet / kippenborst 1 - 5 cm
5
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de
bereiding. Draai hem om na 2/3 van de
bereidingstijd
Gebraden eend
Gebraden eend 0,6 - 3 kg*
2
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak
Gevulde gebraden eend 0,6 - 3 kg*
2
Stukken eend 0,6 - 3 kg*
3
Eendfilet / eendenborst 1 - 5 cm
5
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
Gebraden kalkoen &
Gans
Gebraden gans 0,6 - 3 kg*
2
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met
zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Draai hem om na 2/3 van de bereidingstijd
Gevulde Gebraden Gans 0,6 - 3 kg*
2
kalkoenstukjes 0,6 - 3 kg*
3
Filet / Borst 1 - 5 cm
5
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak.
Wrijf het vlees in met zout en peper. Plaats in de
oven met de borst bovenaan. Draai hem om na
2/3 van de bereidingstijd
Vleesgerechten
Kebab een rooster
5
Bestrijk met olie en bestrooi met zout vóór de
bereiding. Draai hem om na de helft van de
bereidingstijd
Worsten & Saucijzen 1,5 - 4 cm
5
Verdeel gelijkmatig op het rooster. Doorboor de
worsten met een vork om scheuren te
voorkomen. Draai hem om na 2/3 van de
bereidingstijd
26
ACCESSOIRES
Rooster/ovenschaal
of taartvorm op het
rooster
Opvangbak /
bakplaat of oven-
schaal op rooster
Bakplaat
Opvangbak met
500 ml water
Stoombak Voedselsonde
Categorieën levensmiddelen Hoeveelheid
Niveau en
Accessoires
Bereidingsinformatie
VIS
Geroosterde Hele Vis
Zalm 0,2 - 1,5 kg *
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in
met zout en peper. Kruid met look en kruiden
naar smaak
Heek 0,2 - 1,5 kg *
3
Kabeljauw 0,2 - 1,5 kg *
3
Zeebaars 0,2 - 1,5 kg *
3
Zeebrasem 0,2 - 1,5 kg *
3
Harder 0,2 - 1,5 kg *
3
Hele vis 0,2 - 1,5 kg *
3
Vis in zoutkorst 0,2 - 1,5 kg *
3
Gebraden filets & steaks
Tonijnsteak 1 - 3 (cm)
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in
met zout en peper. Kruid met look en kruiden
naar smaak
Zalmsteak 1 - 3 (cm)
3
Zwaardvissteak 0,5 - 3 (cm)
3
Kabeljauwrug 0,1 - 0,3 kg
3
Zeebaarsfilet 0,05 - 0,15 kg
3
Zeebrasemfilet 0,05 - 0,15 kg
3
Bevroren visfilets 0,5 - 3 (cm)
3
Gestoomde filets & steaks
Kabeljauwfilet 1 - 2 (cm)
2
1
Verdeel gelijkmatig in de stoombak, voor
goede resultaten valt het aan te raden om de
deur niet te openen
Bevroren filets 0,5 - 3 (cm)
2
1
Zalmsteak 1 - 3 (cm)
2
1
Zeebaarsfilet 1 - 2 (cm)
2
1
Zeebrasemfilet 0,5 - 1,5 (cm)
2
1
Zwaardvissteak 0,5 - 3 (cm)
2
1
Tonijnsteak 1 - 3 (cm)
2
1
Gegrilde vis
Gegratineerde mosse-
len
een laag
4
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in
met zout en peper. Kruid met look en kruiden
naar smaak
Garnalen een laag
4
Garnalen een laag
4
Gestoomde vis
Coquilles een laag
2
1
Verdeel gelijkmatig in de stoombak, voor
goede resultaten valt het aan te raden om de
deur niet te openen
Mosselen een laag
2
1
Garnalen een laag
2
1
Garnalen een laag
2
1
Pijlinktvis 0,1 - 0,5 kg
2
1
Inktvis 0,5 - 2 kg
2
1
GE-
STOOMDE
EIEREN
Gevogelte
50 - 80 g
per stuk
2
1
Verdeel gelijkmatig in de stoombak, voor
goede resultaten valt het aan te raden om de
deur niet te openen
Kwartel
een
stoombak
2
1
27
Categorieën levensmiddelen Hoeveelheid
Niveau en
Accessoires
Bereidingsinformatie
GROENTEN
Geroosterde groenten
Aardappelen 0,5 - 1,5 kg
3
Snijd ze in stukken, kruid ze met olie, bestrooi
ze met zout en breng ze op smaak met
kruiden alvorens ze in de oven te plaatsen
Gevulde groenten 0,1 - 0,5 kg elk
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in
met zout en peper. Kruid met look en kruiden
naar smaak
Overige groenten 0,5 - 1,5 kg
3
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in
met zout en peper. Kruid met look en kruiden
naar smaak
Gegratineerde groenten
Aardappelen een laag
3
Snijd ze in stukken, kruid ze met olie, bestrooi
ze met zout en breng ze op smaak met
kruiden alvorens ze in de oven te plaatsen
Tomaten een laag
3
Bedek met broodkruim en kruid ze met olie,
look, paprika en peterselie
Paprika's een laag
3
Bereid volgens uw favoriet recept. Bestrooi
met kaas om perfect te bruinen
Broccoli een laag
3
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet
bechamelsaus er bovenop en strooi kaas om
perfect te bruinen
Bloemkool een laag
3
Andere een laag
3
Gestoomde groente
Aardappelen heel
50 - 500g*
[per stuk]
2
1
Verdeel gelijkmatig in de stoombak, voor
goede resultaten valt het aan te raden om de
deur niet te openen
Aardappelpartjes
100 - 2000 g*
[aanbevolen]
2
1
Verse doperwten 0,2 - 3 kg
2
1
Broccoli 0,2 - 2 kg
2
1
Bloemkool 0,2 - 2 kg
2
1
Wortels 0,2 - 2 kg
2
1
Courgette 0,2 - 2 kg
2
1
Verse groenten 0,2 - 2 kg
2
1
Gestoomde groenten
Bevroren
Broccoli 0,2 - 2 kg
2
1
Verdeel gelijkmatig in de stoombak, voor
goede resultaten valt het aan te raden om de
deur niet te openen
Doperwten 0,2 - 3 kg
2
1
Aardappelen 0,1 - 2 kg
2
HARTIGE
TAARTEN
Hartige taart 0,8 - 1,2 kg
2
Bekleed een taartvorm voor 8-10 porties met
deeg en prik erin met een vork. Vul het deeg
volgens uw favoriete recept
Groentenstrudel 0,5 - 1,5 kg
2
Maak een mengsel van gehakte groenten.
Besprenkel met olie en kook 15-20 minuten in
een pan. Laat afkoelen. Voeg verse kaas toe en
kruid met zout, balsamicoazijn en specerijen.
Leg de mengeling in het deeg en vouw het
buitenste gedeelte dicht
28
ACCESSOIRES
Rooster/ovenschaal of
taartvorm op het
rooster
Opvangbak Bakplaat Druipplaat / Ovenschaal
Rooster + opvangbak
met 500 ml water
Voedselsonde
Categorieën levensmiddelen Hoeveelheid
Niveau en
Accessoires
Bereidingsinformatie
BROOD
Broodjes
60 - 150 g
per stuk*
3
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een
licht brood. Maak er broodjes mee alvorens ze te laten
rijzen. Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Middelgroot brood
200 - 500 g
per stuk*
3
Maak het deeg volgens uw favoriete recept en
plaats het op de bakplaat
Brood in blik
0,4 - 0,6 kg
per stuk*
2
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor
een licht brood. Leg in een broodrecipiënt
voordat het begint te rijzen. Gebruik de speciale
ovenfunctie voor rijzen
Groot brood 0,5 - 2,0 kg *
2
Bereid het deeg volgens uw favoriet recept
Baguettes
200 - 300 g
per stuk
2
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor
een licht brood. Geef het de vorm van een
stokbrood alvorens het te laten rijzen. Gebruik de
speciale ovenfunctie voor rijzen
Speciaal brood 0,5 - 2,0 kg
2
Maak het deeg volgens uw favoriete recept en
plaats het op de bakplaat
PIZZA
Pizza ingevroren 1 laag*
2
Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig op
het rooster
Pizza dun
ronde plaat
- bakplaat *
2
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist,
200 -225 g meel, olie en zout. Laat het rijzen met
de daarvoor aangewezen ovenfunctie. Rol het
deeg uit in een licht ingevette bakplaat. Leg er
bijvoorbeeld tomaten, mozzarella en ham op
Pizza dik
ronde plaat
- bakplaat *
2
TAART & GEBAKJES
Rijzende cakes
Sponscake in vorm 0,5 - 1,2 kg*
2
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet het
deeg in de beklede en ingevette bakplaat
Rijzende vruchtencake in vorm 0,5 - 1,2 kg*
2
Bereid een cakebeslag volgens uw favoriete recept
met versnipperd, gehakt of gesneden vers fruit.
Giet het deeg in de beklede en ingevette bakplaat
Rijzende chocoladecake in
vorm
0,5 - 1,2 kg*
2
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet het
deeg in de beklede en ingevette bakplaat
Sponscake op bakplaat 0,5 - 1,2 kg*
2
Gebak & gevulde
taarten
Koekjes 0,2 - 0,6 kg
3
Maak een beslag van 500g bloem, 200g gezouten
boter, 200g suiker en 2 eieren. Voeg een fruit-
essence toe. Laat afkoelen. Verspreid het deeg
gelijkmatig en geef het de gewenste vorm. Leg de
koekjes op een bakplaat
Croissants (vers) een laag*
3
Verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Laat
afkoelen alvorens te serveren
Croissants (ingevroren) een laag*
3
Soezen een laag*
3
Meringues
10 - 30 g
per stuk
3
Maak een baksel van 2 eiwitten, 80 g suiker en
100g gedroogde kokos. Breng dit op smaak met
vanille en amandelessence. Verdeel het in 20-24
stuks op een ingevette bakplaat
Taart in bakvorm 0,4 - 1,6 kg*
3
Maak een beslag van 500g bloem, 200g gezouten
boter, 200g suiker en 2 eieren. Voeg een fruit-
essence toe. Laat afkoelen. Spreid het deeg
gelijkmatig uit en breng het aan in een vorm. Vul
het met jam en bereid het
Strudel 0,4 - 1,6 kg
3
Bereid een mengeling van blokjes appel,
pijnboompitten, kaneel en nootmuskaat voor.
Doe wat boter in een pan, besprenkel met suiker
en bak de mengeling gedurende 10-15 minuten.
Leg de mengeling in het deeg en vouw het
buitenste gedeelte dicht
Gevulde vruchtentaart 0,5 -2 kg
2
Druk het deeg in de taartvorm en bestrooi de
bodem met broodkruimels om het fruitsap te
absorberen. Vul met stukjes vers fruit gemengd
met suiker en kaneel
GE-
STOOMD
FRUIT
Fruit in stukken -
2
1
Verdeel gelijkmatig in de stoombak, voor goede
resultaten valt het aan te raden om de deur niet te
openen
Hele vruchten 0,1 - 0,5 kg
2
1
* Aanbevolen gewicht van levensmiddelen of baknummer.
29
REINIGEN EN ONDERHOUD
Zorg ervoor dat de oven
afgekoeld is vooraleer te
onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak
van het apparaat kunnen
beschadigen.
Draag beschermende
handschoenen.
De oven moet worden
losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan
een paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan
het water. Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt
door voedselresten te verwijderen. Laat voor
het drogen van condens die zich heeft gevormd
vanwege het breiden van voedsel met een hoog
vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg
het af met een doek of spons.
Activeer de functie “Zelfreinigen voor een
optimale reiniging van de interne oppervlakken.
Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
de deur worden verwijderd.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water
met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen
als ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met
een afwasborstel of met een sponsje worden
verwijderd.
RESERVOIR
Om ervoor te zorgen dat de oven altijd optimale
prestaties levert en om de ophoping van
kalkafzettingen met verloop van tijd te voorkomen,
raden we aan de functies "Legen" en "Ontkalken"
regelmatig te gebruiken.
Nadat de functie “Turbohetelucht + Stoom” lange tijd
niet is gebruikt, valt het sterk aan te raden om een
bereidingscyclus in te schakelen met een lege oven en
het reservoir helemaal te vullen.
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden
totdat ze ontgrendeld zijn .
b
a
Sluit de deur zo ver mogelijk. Houd de deur stevig
met beide handen beet – niet vasthouden aan de
handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het
loshaakt. Zet de deur opzij en laat deze op een
zachte ondergrond rusten.
a
b
~15°
Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen in
de richting van de oven, de haken van de scharnieren
uit te lijnen met de zitting en het bovenste deel op
de zitting vast te zetten.
Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open. Breng de vergrendelingen omlaag
naar hun oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat
ze volledig naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
“CLICK”
Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het
geval is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als
het niet goed werkt kan de deur beschadigd raken.
30
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Verwijder de roostergeleiders.
3. Neem het lampenkapje weg.
4. Vervang het lampje.
5. Breng het beschermkapje terug aan door er stevig
op te drukken tot het vastklikt.
6. Monteer de roostergeleiders terug.
7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 20-40 W/230 ~ V,
type G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is
speciek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009). De
lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
Raak de halogeenlampen niet met blote handen aan omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
31
WIFI FAQs*
Welke wifi-protocollen worden ondersteund?
De geïnstalleerde wifi-adapter ondersteunt wifi b/g/n
voor Europese landen.
Welke instellingen moeten worden geconfigureerd
in de routersoftware?
De volgende routerinstellingen zijn vereist: 2,4 GHz
ingeschakeld, Wifi b/g/n, DHCP en NAT ingeschakeld.
Welke versie van WPS wordt ondersteund?
WPS 2.0 of hoger. Controleer de routerdocumentatie.
Zijn er verschillen tussen het gebruik van een
smartphone (of tablet) met Android of iOS?
U kan eender welk besturingssysteem gebruiken, er is
geen verschil.
Kan ik mobiele 3G-tethering gebruiken in plaats
van een router?
Ja, maar cloudservices zijn ontworpen voor
permanent verbonden apparaten.
Hoe kan ik controleren of mijn internetverbinding
werkt en de draadloze functionaliteit is
ingeschakeld?
U kan naar uw netwerk zoeken op uw smarttoestel.
Schakel andere gegevensverbindingen uit voordat u
het probeert.
Hoe kan ik controleren of het apparaat is
verbonden met mijn draadloos thuisnetwerk?
Ga naar uw routerconfiguratie (zie routerhandleiding)
en controleer of het MAC-adres van het apparaat
wordt vermeld op de pagina met apparaten met een
draadloze verbinding.
Waar kan ik het MAC-adres van het apparaat
vinden?
Druk op
, raak daarna wifi aan of kijk op uw
apparaat: er is een label met de SAID- en MAC-
adressen. Het Mac-adres bestaat uit een combinatie
van cijfers en letters en begint met "88:e7".
Hoe kan ik controleren of de draadloze functionaliteit
van het apparaat is ingeschakeld?
Gebruik uw smart-apparaat en de Bauknecht Home
net-app om te controleren of het apparaatnetwerk
zichtbaar is en is verbonden met de cloud.
Is het mogelijk dat het signaal het apparaat niet
kan bereiken?
Controleer of de toestellen die u heeft verbonden
niet alle beschikbare bandbreedte opgebruiken.
Zorg ervoor dat uw toestellen waarvoor wifi
is ingeschakeld het door de router toegelaten
maximumaantal niet overschrijden.
Hoe ver moet de router zijn verwijderd van de
oven?
Normaal gezien is het wifi-signaal sterk genoeg om
een aantal kamers te bestrijken, maar dit hangt heel
erg af van het materiaal van de muren. U kunt de
signaalsterkte controleren door uw smart-apparaat
naast het apparaat te plaatsen.
Wat kan ik doen als mijn draadloze verbinding het
apparaat niet bereikt?
U kunt specifieke toestellen gebruiken om thuis
het bereik van uw wifi uit te breiden, zoals access
points, wifi-repeaters en powerline extenders (niet
inbegrepen bij het apparaat).
Hoe vind ik de naam en het wachtwoord van mijn
draadloos netwerk?
Raadpleeg de routerdocumentatie. Er zit meestal een
sticker op de router met de informatie die u nodig
hebt om de instellingenpagina van het apparaat te
bereiken via een aangesloten apparaat.
Wat kan ik doen als mijn router gebruik maakt van
het wifi-kanaal van de buurt?
Dwing de router om het wifi-kanaal van bij u thuis te
gebruiken.
Wat kan ik doen als
op het scherm wordt
weergegeven, of als de oven geen stabiele
verbinding met mijn thuisrouter tot stand kan
brengen?
Het is mogelijk dat het apparaat verbonden is met
de router, maar geen toegang heeft tot internet.
Om het apparaat met internet te verbinden, moet
u de instellingen van de router en/of de provider
controleren.
Routerinstellingen: NAT moet zijn ingeschakeld en de rewall
en het DHCP moeten correct zijn gecongureerd.
Ondersteunde wachtwoordencryptie: WEP, WPA, WPA2.
Raadpleeg de handleiding van de router om een ander type
versleuteling te proberen.
Instellingen van de provider: Als uw internetprovider het
aantal MAC-adressen heeft ingesteld dat verbinding met
internet kan maken, kunt u uw apparaat mogelijk niet
verbinden met de cloud. Het MAC-adres is de unieke
identicatie van een apparaat. Vraag uw internetprovider hoe
u andere apparaten dan computers op internet kunt
aansluiten.
Hoe kan ik controleren of gegevens worden
verzonden?
Nadat het netwerk is ingesteld, schakelt u de voeding
uit, u wacht 20 seconden en zet dan de oven aan:
Controleer of de app de UI-status van het apparaat
weergeeft.
Sommige instellingen verschijnen pas na enkele seconden op
de app.
Hoe kan ik mijn Bauknecht-account wijzigen zonder
dat de verbindingen van mijn apparaten worden
verbroken?
U kunt een nieuw account maken, maar vergeet niet
om uw apparaten uit uw oude account te verwijderen
voordat u ze naar uw nieuwe account verplaatst.
Ik heb een nieuwe router - wat moet ik doen?
U kunt dezelfde instellingen (netwerknaam en
-wachtwoord) behouden ofwel de vorige instellingen
van het apparaat verwijderen en de instellingen
opnieuw configureren.
*WIFI is niet beschikbaar in Rusland en Oekraïne
32
PROBLEMEN VERHELPEN
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt
niet.
Stroomonderbreking.
Koppel het los van het elek-
triciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of
de oven is aangesloten. Zet de oven uit en weer aan, om
te controleren of het probleem opgelost is.
Op de display ver-
schijnt de letter "F"
gevolgd door een
nummer of letter.
Ovenstoring.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde Consumenten-
service en vermeld het nummer dat volgt op de letter
F ”.
Druk op
, raak aan en selecteer vervolgens “Fac-
tory Reset”. Alle opgeslagen instellingen zullen worden
verwijderd.
De stroomvoorzie-
ning in huis valt uit.
Vermogensinstelling is ver-
keerd.
Controleer of uw thuisnetwerk tenminste een nominaal
vermogen van meer dan 3 kW heeft. Als dat niet het
geval is, verlaagt u het vermogen tot 13 ampère. Druk
op
, selecteer “Meer modi” en selecteer daarna
Vermogensregeling” om het vermogen te veranderen.
De functie is niet
beschikbaar in de
demo-modus.
De demo-modus is actief.
Druk op
, raak “Info aan en selecteer daarna
“Demo-modus opslaan” om de modus te verlaten.
Het symbool
wordt op het display
weergegeven.
De wifi-router staat uit.
De eigenschappen van de
routerinstellingen zijn ge-
wijzigd.
De draadloze verbindingen
bereiken het
apparaat niet.
De oven kan geen stabiele
verbinding maken met het
thuisnetwerk.
De connectiviteit wordt niet
ondersteund.
Controleer of de wifi-router verbonden is met het inter-
net.
Controleer of de sterkte van het wifi-signaal dichtbij het
apparaat goed is.
Probeer de router te herstarten.
Zie paragraaf “FAQ wifi”
Als de eigenschappen van uw draadloos thuisnetwerk
zijn gewijzigd, voert u de koppeling op het netwerk uit:
Druk op
, raak “Wifi” aan en selecteer dan Verbin-
den met netwerk.
De connectiviteit
wordt niet onder-
steund.
Op afstand inschakelen niet
toegestaan in uw land.
Controleer vóór de aankoop of afstandsbediening voor
elektronische apparaten in uw land toegestaan is.
Er wordt geen water
onttrokken aan de
inlaatbuis
De buis is niet correct
geplaatst.
De buis is geblokkeerd.
Koppel de buis los.
Controleer of de buis niet geblokkeerd is.
Breng de buis opnieuw in en let op dat u de bewerking
op de juiste manier uitvoert (controleer de richting van
de buis: de drukknop moet naar links zijn gericht, maar
niet ingedrukt, en u moet een klik horen wanneer hij
volledig geplaatst is).
Het display toont
"ERROR" tijdens de
afvoerfunctie
De afvoerfunctie werkt niet
correct
Neem contact op met de Klantenservice
33
KLANTENSERVICE
VOORDAT U DE KLANTENSERVICE BELT
Controleer of u het probleem zelf kunt oplossen
met behulp van een van de maatregelen die staan
beschreven in het deel 'Probleemoplossing'.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of
het
probleem opgelost is.
ALS DIT OOK NIET HELPT
NADAT U ALLE NOODZAKELIJKE CONTROLES HEEFT
UITGEVOERD, NEEMT U CONTACT OP MET UW
DICHTSTBIJZIJNDE CONSUMENTENSERVICE.
Bel voor assistentie het nummer dat in het
garantieboekje staat, dat bij het product is
bijgesloten, of volg de instructies op onze website.
Lever:
een korte beschrijving van de storing;
het exacte type model van uw product;
de assistentiecode (het nummer na het woord
SERVICE op het identificatieplaatje op het product
dat te zien is aan de binnenkant wanneer de
ovendeur open is);
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
X
XXX
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
XX
X
X
X
X
X
X
XXX
XXX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
uw volledige adres;
een telefoonnummer.
TECHNISCHE GEGEVENS
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Bauknecht-
website docs.bauknecht.eu
400011440493
Gedrukt in Italië
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Bauknecht BIK11 FPH8TS2 PT Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding