N C
M Y
VOORZORG BIJ HET GEBRUIK VAN ELEKTRISCHE APPARATEN
Bij het gebruik van ieder elektrisch apparaat
moeten enkele grondregels in acht worden
genomen. In het bijzonder:
x
Raak het app araat nie t aan wanne er uw handen of
voeten nat of vochtig zijn
x
Gebruik het apparaat niet op blote voeten
x
Laat het appar aat niet zonder t oezicht g ebruiken
door kinderen of ondeskundige personen.
x
Sluit voor iedere ingreep de kookplaat af van het
elektriciteitsnet.
ALGEMENE VOORZORG EN RAAD
x
Brandgevaar!
Leg geen brandbaar materiaal op de kookplaat.
x
Zorg dat de voedingskabels van andere apparaten
niet in aanraking kunnen komen met de ko okplaat.
x
Houd kinderen uit de b uurt van de kookp laat
wanneer deze in bedrijf zijn.
x
Tijdens en na het koken kunnen sommige d elen van
de kookplaat zeer heet zijn. Raak de hete delen niet
aan.
x
Kook het voedsel in geen geval rechtstreeks op een
kookzone, maar altijd in een pan.
Verklaring van n
overeenstemming
x
Deze kookplaat is bestemd om in aanraking te
komen met voedingsmiddelen en voldoet aan
Europese Richtlijn 89/109/EEG.
x
Deze kookplaat is ontworpen om uitsluitend dienst
te doen als kooktoestel. Ieder ander gebruik (bijv. als
kachel) is oneigenlijk en daarmee gevaarlijk.
x
Deze kookplaat is ontworpen, en op de markt
gebracht in overeenstemming met:
- “Laagspanning” Richtlijn 73/23/EEG en latere
wijzigingen;
- “EMC” Richtlijn 89/336/EEG en latere
wijzigingen;
- Richtlijn 93/68/EEG.
- Elektrische isolatie Klasse I.
GLASKERAMISCHE KOOKPLAAT
Het glaskeramische oppervlak van de kookplaat geleidt
warmte zeer goed in de verticale richting, waardoor de
warmte van de elementen onder het oppervlak snel
wordt overgedragen aan de pannen die op de
kookzones staan.
De warmte verspreidt zich daarentegen vrijwel niet in
de horizontale richting, waardoor het glaskeramische
oppervlak op een paar centimeter afstand van de
kookzones “koud” blijft.
De omtrek van de twee kookzones is aangegeven door
de twee cirkels op het oppervlak.
Controleer of de kookplaat schoon is voordat u hem
aan zet.
LET OP
De kookplaat wordt heet wanneer de
kookzones in bedrijf zijn.
Houd kinderen op afstand.
TOEPASSING VAN
knop
DE STANDEN 1-6
1-2
voor het smelten (boter, chocola).
2
voor het warm houden van voedsel en
het opwarmen van een kleine
hoeveelheid vloeistof.
3
voor het verwarmen van een grotere
hoeveelheid vloeistof en het
opkloppen van sauzen en cre`mes.
3-4
langzaam koken. bijv.:
stoofschotel, spaghetti, soep en het
klaarstomen van gebraad.
4
voor het bakken in het algemeen,
karbonades, biefstuk, koken zonder
deksel, bijv. rijst.
4-5
vlees, vis en frites bakken en een grote
hoeveelheid water aan de kook brengen.
6
snel bakken, bijv. biefstuk.
21
21