Indesit TEPPAN YAKI F de handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
Inhoud
Installatie, 42-43
Plaatsing
Elektrische aansluiting
Beschrijving van het apparaat, 44
Bedieningspaneel
Starten en gebruik, 45-46
Aanzetten en werking van de kookplaat.
Uitschakelen kookplaat
Veiligheidsmechanismen
Technische beschrijving van de modellen
Praktische tips voor het gebruik van het apparaat
Voorzorgsmaatregelen en advies, 47
Algemene veiligheid
Afvalverwijdering
Onderhoud en verzorging, 48
De elektrische stroom afsluiten
Reinigen van het apparaat
KOOKPLAAT
NL
Italiano, 1
NL
TEPPAN YAKI F
TEPPAN YAKI SF
Français, 17
Espanol, 25
English,9
GB FR
ES
Português, 33 Nederlands,
41
Deutsch, 49
PT
IT
DE
42
NL
Installatie
Bewaar dit instructieboekje zorgvuldig voor eventuele
raadpleging in de toekomst. Wanneer u het product
weggeeft, verkoopt, of
wanneer u verhuist, dient u dit
boekje bij het apparaat te bewaren zodat
waarschuwingen en informatie betreffende werking
voorhanden blijven.
L
ees de instructies aandachtig door: er staat
belangrijke informatie in over installatie, gebruik en
veiligheid.
Posizionamento
Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor
kinderen en dient daarom te worden verwijderd volgens
de geldende normen voor gescheiden
afvalverzameling
( zie Voorzorgsmaatregelen en advies).
De installatie moet worden uitgevoerd door een
bevoegde installateur en volgens de instructies van de
fabrikant. E
en verkeerde installatie kan schade
berokkenen aan personen, dieren of dingen.
Inbouw
Voor een goede werking van het apparaat moet het
keukenmeubel de juiste kenmerken hebben:
het keukenblad moet uit hittebestendig materiaal zi
jn
vervaardigd en een temperatuur van circa 100°C
kunnen verdragen;
installeer de kookplaat nooit boven een
afwasautomaat: indien u dit toch doet, breng dan
een
waterdichte afscheiding aan tussen de twee
apparaten;
naar gelang van het type kookplaat dat u wenst te
installeren (zie afbeeldingen), moet het
keukenmeubel de vol
gende afmetingen hebben:
Installatie van semi-inbouw kookplaten (TEPPAN
YAKI SF)
Men moet de nodige voorzorgsmaatregelen treffen
teneinde een installatie te garanderen die voldoet
aan de ongevallen preventienormen (CEI-UNI-CIG)
voor het aansluiten van gas en elektriciteit. Voor het
goed functioneren van kookplaten die in
keukenkastjes worden geïnstalleerd, moeten de
minimum afstanden, aangegeven in de afbeelding,
in acht worden genomen. Bovendien moeten de
aangrenzende oppervlakken en de achterwand
vervaardigd zijn van een materiaal dat bestand is
tegen temperaturen van boven de 65°C.
Het bevestigen aan het meubel
Het apparaat moet op een absoluut horizontaal
oppervlak worden geïnstalleerd.
Eventuele door onjuiste installatie veroorzaakte
vervormingen kunnen de eigenschappen en de
prestaties van de kookplaat aantasten.
Voordat u overgaat tot het vastzetten op het
keukenblad brengt u de (bijgeleverde) afdichting
aan langs de omtrek van de kookplaat zoals
aangegeven in de afbeelding.
De ruimte van het meubel moet de afmetingen
hebben die in de afbeelding van de voorgaande
paragraaf zijn aangegeven.
Voor het bevestigen moet u als volgt te werk gaan:
1. Bevestig de 4 centreringsklemmen in de
openingen in het midden van elke zijde van het blad
onder de kookplaat vast, m.b.v. de bijgeleverde
schroeven.
2. zet de kookplaat in het midden van de opening
van het keukenmeubel door gelijke druk
uit te
oefenen op de hele omtrek totdat de kookplaat
perfect aansluit op het keukenblad.
De schroeven van de centreringsklemmen moeten
te allen tijde bereikbaar blijven.
Volgens de veiligheidsnormen mag er geen contact
meer mogelijk zijn met de elektrische onderdelen
nadat het apparaat is ingebouwd.
TEPPAN YAKI SF
460
510
495
445
79
50 min
700 min
50 min
43
NL
Alle beschermende onderdelen moeten zodanig
worden bevestigd dat ze niet kunnen worden
verwijderd zonder gereedschap te gebruiken.
! Als de kookplaat niet boven een inbouwoven
wordt geïnstalleerd, moet u een houten
i solatieplank aanbrengen. Deze moet op een
minim
um afstand van 20 mm van de onde rkant
van de kookplaat worden geplaatst.
Elektrische aansluiting
De kookplaten met driepolige voedingskabel zijn
geschikt voor werking met de wisselstroom, de
spanning en de frequentie die zijn aangegeven op
het typeplaatje (aan de onderzijde van de
kookplaat). De aarding van de kabel wordt
aangegeven door de kleuren geel-groen. Als het
fornuis wordt geïnstalleerd boven een inbouwoven
moeten de elektrische aansluitingen van fornuis en
oven apart worden uitgevoerd, zowel voor
veiligheidsredenen als voor het eventueel
makkelijker verwijderen van de oven.
Eenfasige aansluiting
Als de kookplaat al beschikt over een voedingskabel,
moet u hem aan het elektrische net verbinden door de
kabelkleuren te bevestigen volgens
het schema
hiernaast.
De geel-groene geleider moet 5 cm langer
zijn dan de andere geleiders.
Het aansluiten van de voedingskabel aan het
elektrische net
Wanneer het apparaat rechtstreeks
op het elektriciteitsnet wordt
aangesloten moet u tussen het
apparaat en het net een meerpolige
schak
elaar aanbrengen met een
afstand tussen de contacten van
minstens 3 mm, aangepast aan het
elektrische vermogen en voldoend
aan de geldende normen (de
aarding mag niet worden
onderbroken door de schakelaar). De voedingskabel
moet zodanig worden geplaatst dat hij nergens een
temperatuur bereikt van 5C hoger dan de
kamertemperatuur.
De installateur is verantwoordelijk voor een correcte
elektrische aansluiting en de inachtneming van de
veiligheidsnormen.
Vóór het aansluiten moet u controleren dat:
de contactdoos geaard is en voldoet aan de
geldende normen;
het stopcontact in staat is het maximale
vermogen van het apparaat te verdragen, zoals
aangegeven op het typeplaatje dat zich op het
apparaat bevindt;
de spanning zich bevindt tussen de waarden die
staan aangegeven op het typeplaatje;
de contactdoos en de stekker van het apparaat
overeenkomen. Als dat niet zo is, dient u ofwel de
stekker ofwel de contactdoos te vervangen;
gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers.
Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moeten de
elektrische kabel en de contactdoos gemakkelij
k te
bereiken zijn.
De kabel mag niet gebogen of samengedrukt
worden.
De kabel moet van tijd tot tijd worden
gecontroleerd en mag alleen door erkende monteurs
worden vervangen.
De fabrikant kan nergens aansprakelijk voor
worden gesteld als deze normen niet worden
nageleefd.
Blauw
Bruin
N
Neutraal
L
Fase
Groen/Geel
Aarde
VOORZIJDE VAN
DE KOOKPLAAT
KEUKENBLA D
KOOKPLAAT
ONDERSTEBOVEN
Min. 40
44
NL
Beschrijving van het apparaat
Bedieningspaneel
Het bedieningspaneel dat hier wordt beschreven en afgebeeld geldt alleen als voorbeeld: het is mogelijk dat
het niet precies overeenkomt met het door u aangeschafte model.
KnopON/OFF voor het in- en uitschakelen van het
apparaat.
ControleampjeON/OFFgeeft aan dat het apparaat
aan is of dat de warmtezone nog warm is.
ON/OFF
knop
Knop
TEMPERATUURREGELING
Controlelampje
ON/OFF
en restwarmte
Controlelampje
TEMPERATUURAANWIJZER
Controlelampje THERMOSTAAT verlicht geeft de
verwarmingsfase tot aan het bereiken van de
ingestelde temperatuur aan.
Met knopTEMPERATUURREGELING kan de
gewenste temperatuur geselecteerd worden.
45
NL
De lijm die gebruikt is voor de afdichtingen laat wat
vetvlekjes achter op het glas. Voordat u het
apparaat gebruikt raden wij u aan de vlekken te
verwijderen met een speciaal niet-schurend
schoonmaakmiddel. Gedurende de eerste paar uur
dat u het apparaat gebruikt kan het zijn dat u een
rubbergeur ruikt. Deze zal echter snel wegtrekken.
Aanzetten en werking van de
kookplaat.
1. Knop ON/OFF naar rechts draaien in stand
2. De gewenste temperatuur instellen door de
knopTEMPERATUURREGELINGte draaien.
3. Zo gaat de plaat aan en gaan de
controlelampjesON/OFF e
TEMPERATUURAANWIJZER.
4. Wanneer het controlelampje
TEMPERATUURAANWIJZER uitgaat, betekent
dit dat de gekozen temperatuur bereikt is.
5. Een thermostaat houdt de gekozen temperatuur
constant. Tijdens de volgende
verwarmingsperiode, gaat het
controlelampjeTEMPERATUURAANWIJZER
opnieuw aan
.
Uitschakelen kookplaat
Om het apparaat uit te zetten, knop ON/OFF van
stand
tegen de klok in naar stand O draaien.
Veiligheidssystemen
Warmteaanwijzers
Als na het gebruik van het apparaat het
controlelampje RESTWARMTE aan blijft, betekent
dit dat de kookzone nog warm is (temperatuur van
meer dan 6C); contact vermijden. Het
controlelampje gaat uit zodra de kookplaat is
afgekoeld.
Technische beschrijving van de
modellen
Praktische tips voor het gebruik van het
apparaat
De gerechten kunnen direct
op het oppervlak van de
kookplaat met of zonder
gebruik van boter of olie
bereid worden.
Tijdens de bereiding kan de
(bijgeleverde) spatel worden
gebruikt om de gerechten te
roeren.
Het gebruik van de spatel kan tekenen op het
oppervlak achterlaten, maar heeft geen gevolgen
voor de werking van de plaat.
Starten en gebruik
Kookplaten
TEPPAN YAKI F
TEPPAN YAKI SF
Kookzones
Vermogen (in W)
Totaal vermogen
2000
46
NL
Aangeraden stroomsterktes voor de verschillende bereidingen:
TE BEREIDEN GERECHT TEMPARATUUR (°C) TIPS/OPMERKINGEN
VIS
Zeebrasem (filet) van 15tot 200° .
van 2 min. tot 4 min. afhankelijk van de dikte per
kant
Roodbaars (filet) van 150° tot 200° .
van 2 min. tot 4 min. afhankelijk van de dikte per
kant
Zalm (filet) van 15tot 200° .
van 2 min. tot 4 min. afhankelijk van de dikte per
kant
Sardines en mul (kleine vissen) van 15tot 200° . van 2 min. tot 4 min. aan elke kant
Makreel (middelgrote vissen) 150° van 4 min. tot 5 min. aan elke kant
Goudbrasem (middelgrote
vissen)
150° van 4 min. tot 5 min. aan elke kant
Zeeduivel (grote vissen) van 13tot 150° .
van 8 min. tot 10 min. per kant, vervolgens 180°
voor een goudbruine buitenkant
Zalmbiefstuk van 150° tot 200° .
van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
Kabeljauw van 15tot 200° .
van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
Tonijnbiefstuk van 15tot 200° .
van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
Garnalen, Kreeft 200° max van 4 min. tot 7 min.
Gepaneerde vis 150° van 2 min. tot 4 min. aan elke kant
VLEES
Schnitzels: varkens-, lams- en
kalfsvlees
200°
van 2 min. tot 10 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
Kalfs- of runderkotelet (zeer dik) van 150° tot 200°
van 10 min. tot 15. per kant, MAX temperuur voor
kleuring aan de buitenkant
Biefstuk en koteletten van rund-
en kalfsvlees en pluimveevlees
200° max van 1 min. tot 3 min. aan elke kant
Saucijzen van 15tot 200° . 10 min.
Knakworstjes
Max 18 min.
Rundvlees, kip (gehakt) 200° max
GROENTE EN FRUIT
Aardappels: in plakje of
dobbelsteentjes
200°max
Uien, prei, wortels, paprika’s
(fijngeneden)
200°max
Aubergines en courgettes (in
plakken)
van 15tot 200° .
Ananas, mango’s, appels en
peren (fruit in plakjes)
200°
Gegrilde courgettes
200°
12 min.
Gegrilde paprikas
max 30 min.
OVERIG
Brood in sneden (toast) van 150° tot 200° . 30 sec. per kant
Crèpes 200° 3 min.
Eieren, omelet van 15tot 200° .
De kookti
j
den dienen slechts als indicatie en kunnen naar ei
g
en smaak worden aan
g
e
p
ast.
47
NL
Voorzorgsmaatregelen
en advies
Dit apparaat is ontworpen en vervaardigd volgens
de geldende internationale veiligheidsvoorschriften.
Deze aanwijzingen zijn geschreven voor uw
veiligheid en u dient ze derhalve goed door te
nemen.
Deze apparatuur voldoet aan de volgende
EU voorschriften:
- 2006/95/EEG van 12/12/06 (Laagspanning) en
daaropvolgende wijzigingen
- 89/336/EEG van 03/05/89 (Elektromagnetische
Compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen
- 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende
wijzigingen.
Algemene veiligheidsmaatregelen
Controleer dat de luchttoevoeropening van het
rooster van de ventilator niet verstopt is. De
inbouwkookplaat moet voorzien zijn van een goede
ventilatie voor het afkoelen van de elektronische
componenten.
Het is niet aan te raden de inductiekookplaat boven
een koelkast te plaatsen (hitte) of boven een
wasautomaat (trillingen). Er zou geen voldoende
ruimte zijn voor de ventilatie van de elektronische
elementen.
Dit apparaat is vervaardigd voor niet-
professioneel gebruik binnenshuis.
Het apparaat dient niet buitenshuis te worden
geplaatst, ook niet in overdekte toestand. Het is
erg gevaarlijk als het in aanraking komt met regen
of als het onweert.
Raak het apparaat niet aan als u blootsvoets bent
of met natte of vochtige handen of voeten.
Het apparaat dient
om gerechten te koken. Het
mag uitsluitend door volwassenen worden
gebruikt en alleen volgens de instructies die
beschreven staan in deze h
andleiding. Gebruik
het kookvlak niet om voorwerpen op te
plaatsen en ook niet als snijplank.
Voorkom dat elektrische snoeren van andere
kleine keukenapparaten op warme delen van de
kookplaat terechtkomen.
Trek nooit de stekker aan het snoer uit het
stopcontact, maar pak altijd de stekker direct
beet.
Maak het apparaat niet schoon of voer geen
onderhoud uit als de stekker nog in het
stopcontact zit.
Dit apparaat mag niet worden gebruikt door
personen (kinderen inbegrepen) met een beperkt
lichamelijk, sensorieel of geestelijk vermogen of
personen die niet de nodige ervaring of kennis
hebben met het apparaat, tenzij onder toezicht
van een persoon die verantwoordelijk is voor hun
veiligheid of nadat hun is uitgelegd hoe het
apparaat werkt.
Voorko m dat kinderen met het apparaat spelen.
Plaats geen metalen voorwe rpen (messen,
le
pels, deksels enz.) op de kookplaat
aangezien zij heet kunnen worden.
Afvalverwijdering
Het verwijderen van het verpakkingsmateriaal:
houdt u aan de plaatselijke normen zodat het
materiaal hergebruikt kan worden.
De Europese richtlijn 2002/96/EG, betreffende
afgedankte elektrische en elektronische
apparatuur (AEEA), voorziet dat huishoudelijke
apparatuur niet met het normale afval mag worden
meegegeven. De verwijderde apparaten moeten
apart worden opgehaald om het terugwinnen en
recyclen van de materialen waaruit ze bestaan te
optimaliseren en te voorkomen dat er eventuele
schade voortvloeit voor de gezondheid en het
milieu. Het symbool van de afvalemmer met een
kruis staat op alle producten om de consument
eraan te herinneren dat dit gescheiden afval is.
Om meer informatie te verkrijgen betreffende een
juiste verwijdering van huishoudapparaten kan de
consument zich richten tot de gemeentelijke
reinigingsdienst of de verkopers.
48
NL
Onderhoud en verzorging
De elektrische stroom afsluiten
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige
handeling overgaat.
Reinigen van het apparaat
Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of
bijtende middelen, zoals vlekkenmiddelen en
roestverwijderende producten.
Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het
reinigen van het apparaat.
Geen schuurmiddelen of bijtende
schoonmaakmiddelen gebruiken voor het reinigen
van het frame.
! Het apparaat na elk gebruik schoonmaken. Zo
wordt voorkomen dat zich moeilijk
te verwijderen
etensresten vo rmen.
Roestvrij staal kan vlekken gaan vertonen als er voor
langere tijd kalkhoudend water op blijft liggen of als
gevolg van gebruik van schoonmaakmiddelen die
fosfor bevatten.
Spoel en droog de kookplaat altijd goed af nadat u
hem heeft schoongemaakt. Droog gemorst water
altijd meteen goed af.
Voor normaal onderhoud moet u de kookplaat met
een vochtige spons reinigen en afdrogen met
keukenpapier.
Voor het verwijderen van hardnekkig vuil de
(bijgeleverde) spatel gebruiken. Doe dit zo snel
mogelijk voordat het apparaat afkoelt, zodat de
etensresten niet aankoeken. Altijd in de
borstelrichting van het metaal wrijven (dwars op
het apparaat) om te vermijden dat er krassen op
het oppervlak ontstaan.
Vergeet niet de kookplaat altijd met schoon water
af te spoelen en goed af te drogen: restjes
schoonmaakmiddel kunnen de volgende keer dat
u kookt aankoeken.

Documenttranscriptie

Gebruiksaanwijzing KOOKPLAAT Inhoud IT Italiano, 1 GB English,9 FR Français, 17 Installatie, 42-43 Plaatsing Elektrische aansluiting Beschrijving van het apparaat, 44 ES Espanol, 25 PT NL Português, 33 Nederlands, 41 DE Deutsch, 49 Bedieningspaneel Starten en gebruik, 45-46 Aanzetten en werking van de kookplaat. Uitschakelen kookplaat Veiligheidsmechanismen Technische beschrijving van de modellen Praktische tips voor het gebruik van het apparaat Voorzorgsmaatregelen en advies, 47 TEPPAN YAKI F TEPPAN YAKI SF Algemene veiligheid Afvalverwijdering Onderhoud en verzorging, 48 De elektrische stroom afsluiten Reinigen van het apparaat NL Installatie  Bewaar dit instructieboekje zorgvuldig voor eventuele raadpleging in de toekomst. Wanneer u het product weggeeft, verkoopt, of wanneer u verhuist, dient u dit boekje bij het apparaat te bewaren zodat waarschuwingen en informatie betreffende werking voorhanden blijven.  Lees de instructies aandachtig door: er staat belangrijke informatie in over installatie, gebruik en veiligheid. 700 min 50 min 50 min Posizionamento  Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor kinderen en dient daarom te worden verwijderd volgens de geldende normen voor gescheiden afvalverzameling ( zie Voorzorgsmaatregelen en advies).  De installatie moet worden uitgevoerd door een bevoegde installateur en volgens de instructies van de fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade berokkenen aan personen, dieren of dingen. Inbouw Voor een goede werking van het apparaat moet het keukenmeubel de juiste kenmerken hebben: • het keukenblad moet uit hittebestendig materiaal zijn vervaardigd en een temperatuur van circa 100°C kunnen verdragen; • installeer de kookplaat nooit boven een afwasautomaat: indien u dit toch doet, breng dan een waterdichte afscheiding aan tussen de twee apparaten; • naar gelang van het type kookplaat dat u wenst te installeren (zie afbeeldingen), moet het keukenmeubel de volgende afmetingen hebben: Het bevestigen aan het meubel Het apparaat moet op een absoluut horizontaal oppervlak worden geïnstalleerd. Eventuele door onjuiste installatie veroorzaakte vervormingen kunnen de eigenschappen en de prestaties van de kookplaat aantasten. • Voordat u overgaat tot het vastzetten op het keukenblad brengt u de (bijgeleverde) afdichting aan langs de omtrek van de kookplaat zoals aangegeven in de afbeelding. TEPPAN YAKI SF 0 46 51 0 • De ruimte van het meubel moet de afmetingen hebben die in de afbeelding van de voorgaande paragraaf zijn aangegeven. 79 NL 49 5 5 44 Installatie van semi-inbouw kookplaten (TEPPAN YAKI SF) Men moet de nodige voorzorgsmaatregelen treffen teneinde een installatie te garanderen die voldoet aan de ongevallen preventienormen (CEI-UNI-CIG) voor het aansluiten van gas en elektriciteit. Voor het goed functioneren van kookplaten die in keukenkastjes worden geïnstalleerd, moeten de minimum afstanden, aangegeven in de afbeelding, in acht worden genomen. Bovendien moeten de aangrenzende oppervlakken en de achterwand vervaardigd zijn van een materiaal dat bestand is tegen temperaturen van boven de 65°C. 42 Voor het bevestigen moet u als volgt te werk gaan: 1. Bevestig de 4 centreringsklemmen in de openingen in het midden van elke zijde van het blad onder de kookplaat vast, m.b.v. de bijgeleverde schroeven. 2. zet de kookplaat in het midden van de opening van het keukenmeubel door gelijke druk uit te oefenen op de hele omtrek totdat de kookplaat perfect aansluit op het keukenblad.  De schroeven van de centreringsklemmen moeten te allen tijde bereikbaar blijven.  Volgens de veiligheidsnormen mag er geen contact meer mogelijk zijn met de elektrische onderdelen nadat het apparaat is ingebouwd. Het aansluiten van de voedingskabel aan het elektrische net Wanneer het apparaat rechtstreeks op het elektriciteitsnet wordt aangesloten moet u tussen het apparaat en het net een meerpolige schakelaar aanbrengen met een afstand tussen de contacten van minstens 3 mm, aangepast aan het elektrische vermogen en voldoend aan de geldende normen (de L N aarding mag niet worden onderbroken door de schakelaar). De voedingskabel moet zodanig worden geplaatst dat hij nergens een temperatuur bereikt van 50°C hoger dan de kamertemperatuur. Aarde Neutraal KOOKPLAAT ONDERSTEBOVEN NL Blauw Bruin Groen/Geel Fase KEUKENBLA D Min. 40 VOORZIJDE VAN DE KOOKPLAAT  De installateur is verantwoordelijk voor een correcte elektrische aansluiting en de inachtneming van de veiligheidsnormen.  Alle beschermende onderdelen moeten zodanig worden bevestigd dat ze niet kunnen worden verwijderd zonder gereedschap te gebruiken. ! Als de kookplaat niet boven een inbouwoven wordt geïnstalleerd, moet u een houten isolatieplank aanbrengen. Deze moet op een minimum afstand van 20 mm van de onderkant van de kookplaat worden geplaatst. Elektrische aansluiting De kookplaten met driepolige voedingskabel zijn geschikt voor werking met de wisselstroom, de spanning en de frequentie die zijn aangegeven op het typeplaatje (aan de onderzijde van de kookplaat). De aarding van de kabel wordt aangegeven door de kleuren geel-groen. Als het fornuis wordt geïnstalleerd boven een inbouwoven moeten de elektrische aansluitingen van fornuis en oven apart worden uitgevoerd, zowel voor veiligheidsredenen als voor het eventueel makkelijker verwijderen van de oven. Vóór het aansluiten moet u controleren dat: • de contactdoos geaard is en voldoet aan de geldende normen; • het stopcontact in staat is het maximale vermogen van het apparaat te verdragen, zoals aangegeven op het typeplaatje dat zich op het apparaat bevindt; • de spanning zich bevindt tussen de waarden die staan aangegeven op het typeplaatje; • de contactdoos en de stekker van het apparaat overeenkomen. Als dat niet zo is, dient u ofwel de stekker ofwel de contactdoos te vervangen; gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers.  Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moeten de elektrische kabel en de contactdoos gemakkelijk te bereiken zijn.  De kabel mag niet gebogen of samengedrukt worden.  De kabel moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd en mag alleen door erkende monteurs worden vervangen.  De fabrikant kan nergens aansprakelijk voor worden gesteld als deze normen niet worden nageleefd. Eenfasige aansluiting Als de kookplaat al beschikt over een voedingskabel, moet u hem aan het elektrische net verbinden door de kabelkleuren te bevestigen volgens het schema hiernaast. De geel-groene geleider moet 5 cm langer zijn dan de andere geleiders. 43 Beschrijving van het apparaat NL Bedieningspaneel Het bedieningspaneel dat hier wordt beschreven en afgebeeld geldt alleen als voorbeeld: het is mogelijk dat het niet precies overeenkomt met het door u aangeschafte model. ON/OFF knop Controlelampje ON/OFF en restwarmte • KnopON/OFF voor het in- en uitschakelen van het apparaat. • ControleampjeON/OFFgeeft aan dat het apparaat aan is of dat de warmtezone nog warm is. 44 Knop Controlelampje TEMPERATUURAANWIJZER TEMPERATUURREGELING • Controlelampje THERMOSTAAT verlicht geeft de verwarmingsfase tot aan het bereiken van de ingestelde temperatuur aan. • Met knopTEMPERATUURREGELING kan de gewenste temperatuur geselecteerd worden. Starten en gebruik  De lijm die gebruikt is voor de afdichtingen laat wat vetvlekjes achter op het glas. Voordat u het apparaat gebruikt raden wij u aan de vlekken te verwijderen met een speciaal niet-schurend schoonmaakmiddel. Gedurende de eerste paar uur dat u het apparaat gebruikt kan het zijn dat u een rubbergeur ruikt. Deze zal echter snel wegtrekken. Aanzetten en werking van de kookplaat. 1. Knop ON/OFF naar rechts draaien in stand 2. De gewenste temperatuur instellen door de knopTEMPERATUURREGELINGte draaien. 3. Zo gaat de plaat aan en gaan de controlelampjesON/OFF e TEMPERATUURAANWIJZER. 4. Wanneer het controlelampje TEMPERATUURAANWIJZER uitgaat, betekent dit dat de gekozen temperatuur bereikt is. 5. Een thermostaat houdt de gekozen temperatuur constant. Tijdens de volgende verwarmingsperiode, gaat het controlelampjeTEMPERATUURAANWIJZER opnieuw aan. Technische beschrijving van de modellen Kookplaten Kookzones Totaal vermogen NL TEPPAN YAKI F TEPPAN YAKI SF Vermogen (in W) 2000 Praktische tips voor het gebruik van het apparaat De gerechten kunnen direct op het oppervlak van de kookplaat met of zonder gebruik van boter of olie bereid worden. Tijdens de bereiding kan de (bijgeleverde) spatel worden gebruikt om de gerechten te roeren.  Het gebruik van de spatel kan tekenen op het oppervlak achterlaten, maar heeft geen gevolgen voor de werking van de plaat. Uitschakelen kookplaat Om het apparaat uit te zetten, knop ON/OFF van stand tegen de klok in naar stand “O” draaien. Veiligheidssystemen Warmteaanwijzers Als na het gebruik van het apparaat het controlelampje RESTWARMTE aan blijft, betekent dit dat de kookzone nog warm is (temperatuur van meer dan 60°C); contact vermijden. Het controlelampje gaat uit zodra de kookplaat is afgekoeld. 45 NL Aangeraden stroomsterktes voor de verschillende bereidingen: TE BEREIDEN GERECHT TEMPARATUUR (°C) TIPS/OPMERKINGEN VIS Zeebrasem (filet) van 150° tot 200° . Roodbaars (filet) van 150° tot 200° . Zalm (filet) van 150° tot 200° . Sardines en mul (kleine vissen) van 150° tot 200° . Makreel (middelgrote vissen) Goudbrasem (middelgrote vissen) Kabeljauw van 150° tot 200° . Tonijnbiefstuk van 150° tot 200° . Garnalen, Kreeft 200° max Gepaneerde vis 150° Rundvlees, kip (gehakt) GROENTE EN FRUIT Aardappels: in plakje of dobbelsteentjes Uien, prei, wortels, paprika’s (fijngeneden) Aubergines en courgettes (in plakken) Ananas, mango’s, appels en peren (fruit in plakjes) Gegrilde courgettes Gegrilde paprika’s 4 min. aan elke kant van 4 min. tot 5 min. aan elke kant van 150° tot 200° . Knakwors tjes 4 min. afhankelijk van de dikte per 150° Zalmbiefstuk Biefstuk en koteletten van runden kalfsvlees en pluimveevlees Saucijzen 4 min. afhankelijk van de dikte per van 4 min. tot 5 min. aan elke kant van 130° tot 150° . Kalfs- of runderkotelet (zeer dik) 4 min. afhankelijk van de dikte per 150° Zeeduivel (grote vissen) VLEES Schnitzels: varkens-, lams- en kalfsvlees van 2 min. tot kant van 2 min. tot kant van 2 min. tot kant van 2 min. tot 200° van 150° tot 200° 200° max van 8 min. tot 10 min. per kant, vervolgens 180° voor een goudbruine buitenkant van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 4 min. tot 7 min. van 2 min. tot 4 min. aan elke kant van 2 min. tot 10 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 10 min. tot 15. per kant, MAX temperuur voor kleuring aan de buitenkant van 1 min. tot 3 min. aan elke kant van 150° tot 200° . 10 min. Max 18 min. 200° max 200°max 200°max van 150° tot 200° . 200° 200° 12 min. max 30 min. OVERIG Brood in sneden (toast) Crèpes van 150° tot 200° . 200° 30 sec. per kant 3 min. Eieren, omelet van 150° tot 200° .  De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak worden aangepast. 46 Voorzorgsmaatregelen en advies  Dit apparaat is ontworpen en vervaardigd volgens de geldende internationale veiligheidsvoorschriften. Deze aanwijzingen zijn geschreven voor uw veiligheid en u dient ze derhalve goed door te nemen. Deze apparatuur voldoet aan de volgende EU voorschriften: - 2006/95/EEG van 12/12/06 (Laagspanning) en daaropvolgende wijzigingen - 89/336/EEG van 03/05/89 (Elektromagnetische Compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen - 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende wijzigingen. Algemene veiligheidsmaatregelen Controleer dat de luchttoevoeropening van het rooster van de ventilator niet verstopt is. De inbouwkookplaat moet voorzien zijn van een goede ventilatie voor het afkoelen van de elektronische componenten. Het is niet aan te raden de inductiekookplaat boven een koelkast te plaatsen (hitte) of boven een wasautomaat (trillingen). Er zou geen voldoende ruimte zijn voor de ventilatie van de elektronische elementen. • Dit apparaat is vervaardigd voor nietprofessioneel gebruik binnenshuis. • Het apparaat dient niet buitenshuis te worden geplaatst, ook niet in overdekte toestand. Het is erg gevaarlijk als het in aanraking komt met regen of als het onweert. • Raak het apparaat niet aan als u blootsvoets bent of met natte of vochtige handen of voeten. • Het apparaat dient om gerechten te koken. Het mag uitsluitend door volwassenen worden gebruikt en alleen volgens de instructies die beschreven staan in deze handleiding. Gebruik het kookvlak niet om voorwerpen op te plaatsen en ook niet als snijplank. • Voorkom dat elektrische snoeren van andere kleine keukenapparaten op warme delen van de kookplaat terechtkomen. • Trek nooit de stekker aan het snoer uit het stopcontact, maar pak altijd de stekker direct beet. • Maak het apparaat niet schoon of voer geen onderhoud uit als de stekker nog in het stopcontact zit. • Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen (kinderen inbegrepen) met een beperkt lichamelijk, sensorieel of geestelijk vermogen of personen die niet de nodige ervaring of kennis hebben met het apparaat, tenzij onder toezicht van een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid of nadat hun is uitgelegd hoe het apparaat werkt. • Voorkom dat kinderen met het apparaat spelen. • Plaats geen metalen voorwerpen (messen, lepels, deksels enz.) op de kookplaat aangezien zij heet kunnen worden. Afvalverwijdering • Het verwijderen van het verpakkingsmateriaal: houdt u aan de plaatselijke normen zodat het materiaal hergebruikt kan worden. • De Europese richtlijn 2002/96/EG, betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), voorziet dat huishoudelijke apparatuur niet met het normale afval mag worden meegegeven. De verwijderde apparaten moeten apart worden opgehaald om het terugwinnen en recyclen van de materialen waaruit ze bestaan te optimaliseren en te voorkomen dat er eventuele schade voortvloeit voor de gezondheid en het milieu. Het symbool van de afvalemmer met een kruis staat op alle producten om de consument eraan te herinneren dat dit gescheiden afval is. Om meer informatie te verkrijgen betreffende een juiste verwijdering van huishoudapparaten kan de consument zich richten tot de gemeentelijke reinigingsdienst of de verkopers. 47 NL Onderhoud en verzorging NL De elektrische stroom afsluiten Reinigen van het apparaat Roestvrij staal kan vlekken gaan vertonen als er voor langere tijd kalkhoudend water op blijft liggen of als gevolg van gebruik van schoonmaakmiddelen die fosfor bevatten. Spoel en droog de kookplaat altijd goed af nadat u hem heeft schoongemaakt. Droog gemorst water altijd meteen goed af.  Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of bijtende middelen, zoals vlekkenmiddelen en roestverwijderende producten. • Voor normaal onderhoud moet u de kookplaat met een vochtige spons reinigen en afdrogen met keukenpapier.  Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het reinigen van het apparaat. • Voor het verwijderen van hardnekkig vuil de (bijgeleverde) spatel gebruiken. Doe dit zo snel mogelijk voordat het apparaat afkoelt, zodat de etensresten niet aankoeken. Altijd in de borstelrichting van het metaal wrijven (dwars op het apparaat) om te vermijden dat er krassen op het oppervlak ontstaan. Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige handeling overgaat. Geen schuurmiddelen of bijtende schoonmaakmiddelen gebruiken voor het reinigen van het frame. ! Het apparaat na elk gebruik schoonmaken. Zo wordt voorkomen dat zich moeilijk te verwijderen etensresten vormen. 48 • Vergeet niet de kookplaat altijd met schoon water af te spoelen en goed af te drogen: restjes schoonmaakmiddel kunnen de volgende keer dat u kookt aankoeken.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Indesit TEPPAN YAKI F de handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor