Scholtes TEPPAN YAKI F Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Deutsch
Bedienungsanleitung
KOCHMULDE
Inhaltsverzeichnis
Bedienungsanleitung,2
Hinweise,5
Kundendienst,8
Beschreibung Ihres Gerätes,10
Installation,31
Inbetriebsetzung und Gebrauch,32
Vorsichtsmaßregeln und Hinweise,34
Reinigung und Pege,34
Nederlands
Gebruiksaanwijzing
KOOKPLAAT
Inhoud
Gebruiksaanwijzing,2
Belangrijk,6
Service,8
Beschrijving van het apparaat,10
Het installeren,36
Starten en gebruik,37
Voorzorgsmaatregelen en advies,39
Onderhoud en verzorging,39
6
Sie die Flamme mit einem Deckel oder
einer feuerfesten Decke.
ZUR BEACHTUNG: Brandgefahr: Keine
Gegenstände auf den Kochstellen liegen
lassen.
Verwenden Sie zur Reinigung des
Kochfeldes keine Dampf- oder
Hochdruckreinigungsgeräte.
Legen Sie bitte keine Metallgegenstände
(Messer, Löffel, Deckel usw.) auf das
Kochfeld; sie könnten sehr heiß werden.
Dieses Gerät kann nicht mit einem
externen Timer oder einem getrennten
Fernsteuerungssystem betrieben werden.
Belangrijk
PAS OP: Dit apparaat en zijn bereikbare
onderdelen worden tijdens gebruik zeer
heet. Zorg ervoor de verwarmende
elementen niet aan te raken. Zorg ervoor
dat kinderen die kleiner dan 8 jaar oud zijn
niet dichtbij het apparaat kunnen komen,
tenzij onder constant toezicht. Het huidige
apparaat mag alleen door kinderen van
8 jaar en ouder en door personen met
een beperkt lichamelijk, sensorieel of
geestelijk vermogen, of zonder ervaring
en kennis worden gebruikt, mits ze onder
adequaat toezicht zijn, of mits ze zijn
onderricht m.b.t. het veilige gebruik van
het apparaat en zich bewust zijn van
de betreffende gevaren. Voorkom dat
kinderen met het apparaat spelen. De
reinigings- en onderhoudshandelingen
mogen niet door kinderen worden
uitgevoerd, tenzij onder toezicht.
PAS OP: Het kan gevaarlijk zijn een
fornuis met vet of olie onbewaakt te laten.
Er kan brand ontstaan. U moet NOOIT
proberen een vlam/brand te blussen met
water. U dient daarentegen het apparaat
uit te schakelen en de vlam te bedekken
met bijvoorbeeld een (blus)deken.
PAS OP: Brandgevaar: laat nooit
voorwerpen op het kookoppervlak liggen.
Gebruik nooit huishoudapparaten met
stoom of hoge druk voor het reinigen van
de kookplaat.
Plaats geen metalen voorwerpen
(messen, lepels, deksels enz.) op de
kookplaat aangezien zij heet kunnen
worden.
Het apparaat is niet geschikt om te
worden ingeschakeld m.b.v. een
externe timer of door een gescheiden
afstandsbedieningssysteem.
8
Assistência
Comunique:
o modelo da máquina (Mod.)
o número de série (S/N)
Estas últimas informações encontram-se na placa de
identicação situada no aparelho e/ou na embalagem.
Kundendienst
Geben Sie bitte Folgendes an:
das Gerätemodell (Mod.)
die Modellnummer (S/N).
Letztere Informationen nden Sie auf dem Typenschild,
das sich auf dem Gerät und/oder der Verpackung bendet.
Service
U moet doorgeven:
het type storing
het model apparaat (Mod.)
het serienummer (S/N)
Deze informatie bevindt zich op het typeplaatje links onderin
het koelgedeelte.
10
Descrição do aparelho
Vista de conjunto
1 Selector ON/OFF (para/desliga)
2 Indicador luminoso ON/OFF e calor resíduo
3 Indicador luminoso INDICADOR DE TEMPERATURA
4 Selector REGULAÇÃO DA TEMPERATURA
O painel de comandos descrito a seguir está representado
para ns explicativos: pode não ser uma exacta reprodução
do modelo comprado.
Selector ON/OFF para ligar e desligar o aparelho.
Indicador luminoso ON/OFF indica que o aparelho está
aceso ou que a zona aquecedora ainda está quente.
O indicador luminoso INDICADOR DE TEMPERATURA aceso
indica a fase de aquecimento até a temperatura denida.
O selector REGULAÇÃO DA TEMPERATURA consente
seleccionar a temperatura desejada.
Beschreibung Ihres Gerätes
Geräteansicht
1 Drehknopf ON/OFF
2 Kontrollleuchte ON/OFF und Restwärme
3 Kontrollleuchte TEMPERATURANZEIGE
4 Drehknopf TEMPERATUREINSTELLUNG
Das hier wiedergegebene Bedienfeld gilt als
richtungsweisend: es handelt sich nicht unbedingt um eine
genaue Widergabe des von Ihnen erworbenen Modells.
Drehknopf ON/OFF: Zum Ein- bzw. Ausschalten des Gerätes.
Die Kontrollleuchte ON/OFF zeigt an, ob das Gerät
eingeschaltet oder die Heizäche noch warm ist.
Die Kontrollleuchte TEMPERATURANZEIGE bleibt
während der Aufheizphase bis zum Erreichen der
Temperatur eingeschaltet.
Der Drehknopf TEMPERATUREINSTELLUNG
ermöglicht die Einstellung der gewünschten Temperatur.
Beschrijving van het apparaat
Algemeen aanzicht
1 Knop ON/OFF
2 Controleampje ON/OFF en reatwarmte
3 Controlelampje THERMOSTAAT
4 Knop TEMPERATUURREGELING
Het bedieningspaneel dat hier wordt beschreven en afgebeeld
geldt alleen als voorbeeld: het is mogelijk dat het niet precies
overeenkomt met het door u aangeschafte model.
Knop ON/OFF voor het in- en uitschakelen van het apparaat.
Controleampje ON/OFF geeft aan dat het apparaat aan
is of dat de warmtezone nog warm is.
Controlelampje THERMOSTAAT verlicht geeft de
verwarmingsfase tot aan het bereiken van de ingestelde
temperatuur aan.
Met knop TEMPERATUURREGELING kan de gewenste
temperatuur geselecteerd worden.
1 2
43
36
NL
Het installeren
! Bewaar dit boekje zorgvuldig voor eventuele verdere
raadpleging. Wanneer u het product weggeeft, verkoopt,
of wanneer u verhuist, dient u dit boekje bij het apparaat
te bewaren zodat alle nodige informatie voorhanden blijft.
! Lees de gebruiksaanwijzingen zorgvuldig door: er staat
belangrijke informatie in over installatie, gebruik en veiligheid.
Plaatsing
! Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor kinderen
en dient daarom te worden weggegooid volgens de
geldende normen voor gescheiden afvalverzameling ( zie
Voorzorgsmaatregelen en advies).
! De installatie moet worden uitgevoerd door een bevoegde
installateur en volgens de instructies van de fabrikant. Een
verkeerde installatie kan schade berokkenen aan personen,
dieren of dingen.
Inbouw
Voor een goede werking van het apparaat moet het
keukenmeubel de juiste kenmerken hebben:
het keukenblad moet uit hittebestendig materiaal zijn
vervaardigd en een temperatuur van circa 100°C kunnen
verdragen;
installeer de kookplaat nooit boven een afwasautomaat:
indien u dit toch doet, breng dan een waterdichte
afscheiding aan tussen de twee apparaten;
naar gelang van het type kookplaat dat u wenst te
installeren (zie afbeeldingen), moet het keukenmeubel
de volgende afmetingen hebben:
TEPPAN YAKI SF
460
510
495
445
79
Installatie van semi-inbouw kookplaten (TEPPAN
YAKI SF)
Men moet de nodige voorzorgsmaatregelen treffen teneinde
een installatie te garanderen die voldoet aan de ongevallen
preventienormen (CEI-UNI-CIG) voor het aansluiten van gas
en elektriciteit. Voor het goed functioneren van kookplaten
die in keukenkastjes worden geïnstalleerd, moeten de
minimum afstanden, aangegeven in de afbeelding, in acht
worden genomen. Bovendien moeten de aangrenzende
oppervlakken en de achterwand vervaardigd zijn van een
materiaal dat bestand is tegen temperaturen van boven
de 65°C.
50 min
700 mi
n
50 min
Het bevestigen aan het meubel
Voordat u overgaat tot het vastzetten op het keukenblad
brengt u de (bijgeleverde) afdichting aan langs de omtrek
van de kookplaat zoals aangegeven in de afbeelding.
De ruimte van het meubel moet de afmetingen hebben
die in de afbeelding van de voorgaande paragraaf zijn
aangegeven.
Voor het bevestigen moet u als volgt te werk gaan:
1. Bevestig de 4 centreringsklemmen in de openingen in
het midden van elke zijde van het blad onder de kookplaat
vast, m.b.v. de bijgeleverde schroeven.
2. zet de kookplaat in het midden van de opening van het
keukenmeubel door gelijke druk uit te oefenen op de hele
omtrek totdat de kookplaat perfect aansluit op het keukenblad.
VOORZIJDE VAN
DE KOOKPLAAT
KEUKENBLA D
KOOKPLAAT
ONDERSTEBOVEN
Min. 40
! De schroeven van de centreringsklemmen moeten te allen
tijde bereikbaar blijven.
37
NL
! Volgens de veiligheidsnormen mag er geen contact meer
mogelijk zijn met de elektrische onderdelen nadat het
apparaat is ingebouwd.
! Alle beschermende onderdelen moeten zodanig worden
bevestigd dat ze niet kunnen worden verwijderd zonder
gereedschap te gebruiken.
! Als de kookplaat niet boven een inbouwoven wordt
geïnstalleerd, moet u een houten isolatieplank
aanbrengen. Deze moet op een minimum afstand van
20 mm van de onderkant van de kookplaat worden
geplaatst.
Elektrische aansluiting
De kookplaten met driepolige voedingskabel zijn geschikt
voor werking met de wisselstroom, de spanning en de
frequentie die zijn aangegeven op het typeplaatje (aan de
onderzijde van de kookplaat). De aarding van de kabel wordt
aangegeven door de kleuren geel-groen. Als het fornuis
wordt geïnstalleerd boven een inbouwoven moeten de
elektrische aansluitingen van fornuis en oven apart worden
uitgevoerd, zowel voor veiligheidsredenen als voor het
eventueel makkelijker verwijderen van de oven.
Eenfasige aansluiting
Als de kookplaat al beschikt over een
voedingskabel, moet u hem aan het
elektrische net verbinden door de
kabelkleuren te bevestigen volgens
het schema hiernaast. De geel/groene
aardleiding moet 5 cm langer zijn ten
opzichte van de andere leidingen.
Het aansluiten van de voedingskabel aan het
elektrische net
Gebruik voor de voedingskabel een stekker die
genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het
typeplaatje.
Wanneer het apparaat rechtstreeks op het net wordt
aangesloten moet u tussen het apparaat en het net een
meerpolige schakelaar aanbrengen met een afstand
tussen de contacten van minstens 3mm, aangepast aan
het elektrische vermogen en voldoend aan de geldende
normen (de aarding mag niet worden onderbroken door
de schakelaar). De voedingskabel moet zodanig worden
geplaatst dat hij nergens een temperatuur bereikt van 50°C
hoger dan de kamertemperatuur.
! De installateur is verantwoordelijk voor een correcte
elektrische aansluiting en het in acht nemen van de
veiligheidsnormen.
Voor het aansluiten moet u controleren dat:
het stopcontact geaard is en voldoet aan de geldende
normen;
het stopcontact in staat is het maximale vermogen
van het apparaat te dragen, zoals aangegeven op het
typeplaatje;
de spanning zich bevindt tussen de waarden die staan
aangegeven op het typeplaatje;
Blauw
Bruin
N
Neutraal
L
Fase
Groen/Geel
Aarde
het stopcontact en de stekker overeenkomen. Als dat niet
zo is, dient u ofwel de stekker ofwel het stopcontact te
vervangen; gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers.
! Wanneer het apparaat geïnstalleerd is moeten het snoer
en het stopcontact gemakkelijk te bereiken zijn.
! De kabel mag niet worden gebogen of samengedrukt.
! De kabel moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd en mag
alleen door erkende monteurs worden vervangen (zie Service).
! De fabrikant kan nergens aansprakelijk voor worden
gesteld als deze normen niet worden nageleefd.
Starten en gebruik
! De lijm die gebruikt is voor de afdichtingen laat wat
vetvlekjes achter op het glas. Voordat u het apparaat
gebruikt raden wij u aan de vlekken te verwijderen met een
speciaal niet-schurend schoonmaakmiddel. Gedurende de
eerste paar uur dat u het apparaat gebruikt kan het zijn dat
u een rubbergeur ruikt. Deze zal echter snel wegtrekken.
Aanzetten en werking van de kookplaat.
1. Knop ON/OFF naar rechts draaien in stand
2. De gewenste temperatuur instellen door de knop
TEMPERATUURREGELING te draaien.
3. Zo gaat de plaat aan en gaan de controlelampjes ON/
OFF e TEMPERATUURAANWIJZER.
4. Wanneer het controlelampje
TEMPERATUURAANWIJZER uitgaat, betekent dit dat
de gekozen temperatuur bereikt is.
5. Een thermostaat houdt de gekozen temperatuur constant.
Tijdens de volgende verwarmingsperiode, gaat het
controlelampje TEMPERATUURAANWIJZER opnieuw aan.
Uitschakelen kookplaat
Om het apparaat uit te zetten, knop ON/OFF van stand
tegen de klok in naar stand “O” draaien.
Veiligheidssystemen
Warmteaanwijzers
Als na het gebruik van het apparaat het controlelampje
RESTWARMTE aan blijft, betekent dit dat de kookzone nog
warm is (temperatuur van meer dan 60°C); contact vermijden.
Het controlelampje gaat uit zodra de kookplaat is afgekoeld.
Technische beschrijving van de modellen
Kookplaten
TEPPAN YAKI F
TEPPAN YAKI SF
Kookzones
Vermogen (in W)
Totaal vermogen 2000
Praktische tips voor het gebruik van het
apparaat
De gerechten kunnen direct op het oppervlak van de kookplaat
met of zonder gebruik van boter of olie bereid worden.
Tijdens de bereiding kan de (bijgeleverde) spatel worden
gebruikt om de gerechten te roeren.
38
NL
! Het gebruik van de spatel kan tekenen op het oppervlak
achterlaten, maar heeft geen gevolgen voor de werking
van de plaat.
Aangeraden stroomsterktes voor de verschillende bereidingen:
TE BEREIDEN GERECHT TEMPARATUUR C) TIPS/OPMERKINGEN
VIS
Zeebrasem (filet) van 150° tot 20 .
van 2 min. tot 4 min. afhankelijk van de dikte per
kant
Roodbaars (filet) van 150° tot 20 .
van 2 min. tot 4 min. afhankelijk van de dikte per
kant
. °002 tot °051 nav )telif( mlaZ
van 2 min. tot 4 min. afhankelijk van de dikte per
kant
Sardines en mul (kleine vissen) van 150° tot 20 . van 2 min. tot 4 min. aan elke kant
Makreel (middelgrote vissen) 15 van 4 min. tot 5 min. aan elke kant
Goudbrasem (middel grote
vissen)
15 van 4 min. tot 5 min. aan elke kant
Zeeduivel (grote vissen) van 130° tot 15 .
van 8 min. tot 10 min. per kant, vervolgens 18
voor een goudbruine buitenkant
Zalmbiefstuk van 150° tot 20 .
van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
. °002 tot °051 nav wuajlebaK
van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
Tonijnbief stuk van 150° tot 20 .
van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
.nim 7 tot .nim 4 nav xam °002 tfeerK ,nelanraG
tnak ekle naa .nim 4 tot .nim 2 nav °051 siv edreenapeG
VLEES
Schnitzels: varkens-, lams- en
kalfsvlees
20
van 2 min. tot 10 min. per kant al naar gelang de
dikte en het gewenste niveau van gaarheid
Kalfs- of runderkotelet (zeer dik) van 15 tot 200°
van 10 min. tot 15. per kant, MAX temperuur voor
kleuring aan de buitenkant
Bief stuk en koteletten van rund-
en kalfsv lees en pluimveevlees
20 max van 1 min. tot 3 min. aan elke kant
.nim 01 . °002 tot °051 nav nezjicuaS
Knakworstjes
Max 18 min.
Rundvlees, kip (gehakt) 20 max
GROENTE EN FRUIT
Aardappels: in plakje of
dobbelsteentjes
200°max
Uien, prei, wortels, paprika’s
(fijngeneden)
200°max
Aubergines en courgettes (in
plakken)
van 150° tot 20 .
Ananas, mango’s, appels en
peren (fruit in plakjes)
20
Gegrilde courgettes
20
12 min.
Gegrilde paprika’s
max 30 min.
OVERIG
Brood in sneden (toast) van 150° tot 20 . 30 sec. per kant
.nim 3 °002 sepèrC
Eieren, om elet van 150° tot 20 .
! De kooktijden dienen slechts als indicati e en kunnen naar eigen smaak worden aangepast.
39
NL
Voorzorgsmaatregelen en
advies
! Dit apparaat is ontworpen en vervaardigd volgens de
geldende internationale veiligheidsvoorschriften. Deze
aanwijzingen zijn geschreven voor uw veiligheid en u dient
ze derhalve goed door te nemen.
Deze apparatuur voldoet aan de volgende
EU voorschriften:
- 2006/95/EEG van 12/12/06 (Laagspanning) en
daaropvolgende wijzigingen
- 2004/108/EEG van 15/12/04 (Elektromagnetische
Compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen
- 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende wijzigingen.
Algemene veiligheidsmaatregelen
! Controleer dat de luchttoevoeropening van het rooster
van de ventilator niet verstopt is. De inbouwkookplaat moet
voorzien zijn van een goede ventilatie voor het afkoelen van
de elektronische componenten.
! Het is niet aan te raden de inductiekookplaat boven een
koelkast te plaatsen (hitte) of boven een wasautomaat
(trillingen). Er zou geen voldoende ruimte zijn voor de
ventilatie van de elektronische elementen.
Dit apparaat is vervaardigd voor niet-professioneel
gebruik binnenshuis.
Het apparaat dient niet buitenshuis te worden geplaatst,
ook niet in overdekte toestand. Het is erg gevaarlijk als
het in aanraking komt met regen of onweer.
Raak het apparaat niet aan als u blootsvoets bent of met
natte of vochtige handen of voeten.
Het apparaat dient om gerechten te koken. Het mag
uitsluitend door volwassenen worden gebruikt en
alleen volgens de instructies die beschreven staan
in deze handleiding. Gebruik het kookvlak niet om
voorwerpen op te plaatsen en ook niet als snijplank.
Voorkom dat elektrische snoeren van andere kleine
keukenapparaten op warme delen van de kookplaat
terechtkomen.
Trek nooit de stekker aan het snoer uit het stopcontact,
maar pak altijd de stekker direct beet.
Maak het apparaat niet schoon of voer geen onderhoud
uit als de stekker nog in het stopcontact zit.
Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen
(kinderen inbegrepen) met een beperkt lichamelijk,
sensorieel of geestelijk vermogen of personen die niet de
nodige ervaring of kennis hebben met het apparaat, tenzij
onder toezicht van een persoon die verantwoordelijk is
voor hun veiligheid of nadat hun is uitgelegd hoe het
apparaat werkt.
Voorkom dat kinderen met het apparaat spelen.
Plaats geen metalen voorwerpen (messen, lepels,
deksels enz.) op de kookplaat aangezien zij heet
kunnen worden.
Afvalverwijdering
Het verwijderen van het verpakkingsmateriaal: houdt
u aan de plaatselijke normen zodat het materiaal
hergebruikt kan worden.
De Europese richtlijn 2002/96/EG, betreffende afgedankte
elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), voorziet dat
huishoudelijke apparatuur niet met het normale afval mag
worden meegegeven. De verwijderde apparaten moeten
apart worden opgehaald om het terugwinnen en recyclen
van de materialen waaruit ze bestaan te optimaliseren en
te voorkomen dat er eventuele schade voortvloeit voor de
gezondheid en het milieu. Het symbool van de afvalemmer
met een kruis staat op alle producten om de consument
eraan te herinneren dat dit gescheiden afval is.
Om meer informatie te verkrijgen betreffende een juiste
verwijdering van huishoudapparaten kan de consument zich
richten tot de gemeentelijke reinigingsdienst of de verkopers.
Onderhoud en verzorging
De elektrische stroom afsluiten
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige handeling
overgaat.
Reinigen van het apparaat
! Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of bijtende
middelen, zoals sprays voor barbecues en ovens,
vlekkenmiddelen, roestverwijderende producten,
schoonmaakmiddelen in poedervorm of schuursponzen:
deze kunnen het oppervlak onherstelbaar krassen.
! Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het
reinigen van het apparaat.
! Geen schuurmiddelen of bijtende schoonmaakmiddelen
gebruiken voor het reinigen van het frame.
! Het apparaat na elk gebruik schoonmaken. Zo wordt
voorkomen dat zich moeilijk te verwijderen etensresten
vormen.
Roestvrij staal kan vlekken gaan vertonen als er voor
langere tijd kalkhoudend water op blijft liggen of als gevolg
van gebruik van schoonmaakmiddelen die fosfor bevatten.
Spoel en droog de kookplaat altijd goed af nadat u hem heeft
schoongemaakt. Droog gemorst water altijd meteen goed af.
Voor normaal onderhoud moet u de kookplaat met een
vochtige spons reinigen en afdrogen met keukenpapier.
Voor het verwijderen van hardnekkig vuil de (bijgeleverde)
spatel gebruiken. Doe dit zo snel mogelijk voordat het
apparaat afkoelt, zodat de etensresten niet aankoeken.
Altijd in de borstelrichting van het metaal wrijven (dwars
op het apparaat) om te vermijden dat er krassen op het
oppervlak ontstaan.
Vergeet niet de kookplaat altijd met schoon water af te
spoelen en goed af te drogen: restjes schoonmaakmiddel
kunnen de volgende keer dat u kookt aankoeken.

Documenttranscriptie

Deutsch Bedienungsanleitung KOCHMULDE Inhaltsverzeichnis Bedienungsanleitung,2 Hinweise,5 Kundendienst,8 Beschreibung Ihres Gerätes,10 Installation,31 Inbetriebsetzung und Gebrauch,32 Vorsichtsmaßregeln und Hinweise,34 Reinigung und Pflege,34 Nederlands Gebruiksaanwijzing KOOKPLAAT Inhoud Gebruiksaanwijzing,2 Belangrijk,6 Service,8 Beschrijving van het apparaat,10 Het installeren,36 Starten en gebruik,37 Voorzorgsmaatregelen en advies,39 Onderhoud en verzorging,39 Sie die Flamme mit einem Deckel oder einer feuerfesten Decke. ZUR BEACHTUNG: Brandgefahr: Keine Gegenstände auf den Kochstellen liegen lassen. Verwenden Sie zur Reinigung des Kochfeldes keine Dampf- oder Hochdruckreinigungsgeräte. PAS OP: Het kan gevaarlijk zijn een fornuis met vet of olie onbewaakt te laten. Er kan brand ontstaan. U moet NOOIT proberen een vlam/brand te blussen met water. U dient daarentegen het apparaat uit te schakelen en de vlam te bedekken met bijvoorbeeld een (blus)deken. PAS OP: Brandgevaar: laat nooit voorwerpen op het kookoppervlak liggen. Legen Sie bitte keine Metallgegenstände (Messer, Löffel, Deckel usw.) auf das Kochfeld; sie könnten sehr heiß werden. Gebruik nooit huishoudapparaten met stoom of hoge druk voor het reinigen van de kookplaat. Dieses Gerät kann nicht mit einem externen Timer oder einem getrennten Fernsteuerungssystem betrieben werden. Plaats geen metalen voorwerpen (messen, lepels, deksels enz.) op de kookplaat aangezien zij heet kunnen worden. Belangrijk PAS OP: Dit apparaat en zijn bereikbare onderdelen worden tijdens gebruik zeer heet. Zorg ervoor de verwarmende elementen niet aan te raken. Zorg ervoor dat kinderen die kleiner dan 8 jaar oud zijn niet dichtbij het apparaat kunnen komen, tenzij onder constant toezicht. Het huidige apparaat mag alleen door kinderen van 8 jaar en ouder en door personen met een beperkt lichamelijk, sensorieel of geestelijk vermogen, of zonder ervaring en kennis worden gebruikt, mits ze onder adequaat toezicht zijn, of mits ze zijn onderricht m.b.t. het veilige gebruik van het apparaat en zich bewust zijn van de betreffende gevaren. Voorkom dat kinderen met het apparaat spelen. De reinigings- en onderhoudshandelingen mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij onder toezicht. 6 Het apparaat is niet geschikt om te worden ingeschakeld m.b.v. een externe timer of door een gescheiden afstandsbedieningssysteem. Assistência Comunique: • o modelo da máquina (Mod.) • o número de série (S/N) Estas últimas informações encontram-se na placa de identificação situada no aparelho e/ou na embalagem. Kundendienst Geben Sie bitte Folgendes an: • das Gerätemodell (Mod.) • die Modellnummer (S/N). Letztere Informationen finden Sie auf dem Typenschild, das sich auf dem Gerät und/oder der Verpackung befindet. Service U moet doorgeven: • het type storing • het model apparaat (Mod.) • het serienummer (S/N) Deze informatie bevindt zich op het typeplaatje links onderin het koelgedeelte. 8 Descrição do aparelho Beschrijving van het apparaat Vista de conjunto Algemeen aanzicht 1 Selector ON/OFF (para/desliga) 2 Indicador luminoso ON/OFF e calor resíduo 3 Indicador luminoso INDICADOR DE TEMPERATURA 4 Selector REGULAÇÃO DA TEMPERATURA 1 Knop ON/OFF 2 Controleampje ON/OFF en reatwarmte 3 Controlelampje THERMOSTAAT 4 Knop TEMPERATUURREGELING O painel de comandos descrito a seguir está representado para fins explicativos: pode não ser uma exacta reprodução do modelo comprado. Het bedieningspaneel dat hier wordt beschreven en afgebeeld geldt alleen als voorbeeld: het is mogelijk dat het niet precies overeenkomt met het door u aangeschafte model. • Selector ON/OFF para ligar e desligar o aparelho. • Indicador luminoso ON/OFF indica que o aparelho está aceso ou que a zona aquecedora ainda está quente. • O indicador luminoso INDICADOR DE TEMPERATURA aceso indica a fase de aquecimento até a temperatura definida. • O selector REGULAÇÃO DA TEMPERATURA consente seleccionar a temperatura desejada. • Knop ON/OFF voor het in- en uitschakelen van het apparaat. • Controleampje ON/OFF geeft aan dat het apparaat aan is of dat de warmtezone nog warm is. • Controlelampje THERMOSTAAT verlicht geeft de verwarmingsfase tot aan het bereiken van de ingestelde temperatuur aan. • Met knop TEMPERATUURREGELING kan de gewenste temperatuur geselecteerd worden. Beschreibung Ihres Gerätes Geräteansicht 1 Drehknopf ON/OFF 2 Kontrollleuchte ON/OFF und Restwärme 3 Kontrollleuchte TEMPERATURANZEIGE 4 Drehknopf TEMPERATUREINSTELLUNG Das hier wiedergegebene Bedienfeld gilt als richtungsweisend: es handelt sich nicht unbedingt um eine genaue Widergabe des von Ihnen erworbenen Modells. • Drehknopf ON/OFF: Zum Ein- bzw. Ausschalten des Gerätes. • Die Kontrollleuchte ON/OFF zeigt an, ob das Gerät eingeschaltet oder die Heizfläche noch warm ist. • Die Kontrollleuchte TEMPERATURANZEIGE bleibt während der Aufheizphase bis zum Erreichen der Temperatur eingeschaltet. • Der Drehknopf TEMPERATUREINSTELLUNG ermöglicht die Einstellung der gewünschten Temperatur. 1 10 2 3 4 Het installeren ! Bewaar dit boekje zorgvuldig voor eventuele verdere raadpleging. Wanneer u het product weggeeft, verkoopt, of wanneer u verhuist, dient u dit boekje bij het apparaat te bewaren zodat alle nodige informatie voorhanden blijft. ! Lees de gebruiksaanwijzingen zorgvuldig door: er staat belangrijke informatie in over installatie, gebruik en veiligheid. 700 min 50 min 50 min Plaatsing ! Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor kinderen en dient daarom te worden weggegooid volgens de geldende normen voor gescheiden afvalverzameling ( zie Voorzorgsmaatregelen en advies). ! De installatie moet worden uitgevoerd door een bevoegde installateur en volgens de instructies van de fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade berokkenen aan personen, dieren of dingen. Het bevestigen aan het meubel • Voordat u overgaat tot het vastzetten op het keukenblad brengt u de (bijgeleverde) afdichting aan langs de omtrek van de kookplaat zoals aangegeven in de afbeelding. Inbouw Voor een goede werking van het apparaat moet het keukenmeubel de juiste kenmerken hebben: • het keukenblad moet uit hittebestendig materiaal zijn vervaardigd en een temperatuur van circa 100°C kunnen verdragen; • De ruimte van het meubel moet de afmetingen hebben die in de afbeelding van de voorgaande paragraaf zijn aangegeven. • installeer de kookplaat nooit boven een afwasautomaat: indien u dit toch doet, breng dan een waterdichte afscheiding aan tussen de twee apparaten; Voor het bevestigen moet u als volgt te werk gaan: 1. Bevestig de 4 centreringsklemmen in de openingen in het midden van elke zijde van het blad onder de kookplaat vast, m.b.v. de bijgeleverde schroeven. 2. zet de kookplaat in het midden van de opening van het keukenmeubel door gelijke druk uit te oefenen op de hele omtrek totdat de kookplaat perfect aansluit op het keukenblad. • naar gelang van het type kookplaat dat u wenst te installeren (zie afbeeldingen), moet het keukenmeubel de volgende afmetingen hebben: TEPPAN YAKI SF 51 0 49 5 KOOKPLAAT ONDERSTEBOVEN 5 44 Installatie van semi-inbouw kookplaten (TEPPAN YAKI SF) Men moet de nodige voorzorgsmaatregelen treffen teneinde een installatie te garanderen die voldoet aan de ongevallen preventienormen (CEI-UNI-CIG) voor het aansluiten van gas en elektriciteit. Voor het goed functioneren van kookplaten die in keukenkastjes worden geïnstalleerd, moeten de minimum afstanden, aangegeven in de afbeelding, in acht worden genomen. Bovendien moeten de aangrenzende oppervlakken en de achterwand vervaardigd zijn van een materiaal dat bestand is tegen temperaturen van boven de 65°C. 36 KEUKENBLA D Min. 40 0 46 VOORZIJDE VAN DE KOOKPLAAT 79 NL ! De schroeven van de centreringsklemmen moeten te allen tijde bereikbaar blijven. ! Volgens de veiligheidsnormen mag er geen contact meer mogelijk zijn met de elektrische onderdelen nadat het apparaat is ingebouwd. ! Alle beschermende onderdelen moeten zodanig worden bevestigd dat ze niet kunnen worden verwijderd zonder gereedschap te gebruiken. ! Als de kookplaat niet boven een inbouwoven wordt geïnstalleerd, moet u een houten isolatieplank aanbrengen. Deze moet op een minimum afstand van 20 mm van de onderkant van de kookplaat worden geplaatst. Elektrische aansluiting • het stopcontact en de stekker overeenkomen. Als dat niet zo is, dient u ofwel de stekker ofwel het stopcontact te vervangen; gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers. ! Wanneer het apparaat geïnstalleerd is moeten het snoer en het stopcontact gemakkelijk te bereiken zijn. ! De kabel mag niet worden gebogen of samengedrukt. ! De kabel moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd en mag alleen door erkende monteurs worden vervangen (zie Service). ! De fabrikant kan nergens aansprakelijk voor worden gesteld als deze normen niet worden nageleefd. Aanzetten en werking van de kookplaat. N L Aarde Eenfasige aansluiting Blauw Bruin Groen/Geel Als de kookplaat al beschikt over een voedingskabel, moet u hem aan het elektrische net verbinden door de kabelkleuren te bevestigen volgens het schema hiernaast. De geel/groene aardleiding moet 5 cm langer zijn ten opzichte van de andere leidingen. Fase Starten en gebruik Neutraal De kookplaten met driepolige voedingskabel zijn geschikt voor werking met de wisselstroom, de spanning en de frequentie die zijn aangegeven op het typeplaatje (aan de onderzijde van de kookplaat). De aarding van de kabel wordt aangegeven door de kleuren geel-groen. Als het fornuis wordt geïnstalleerd boven een inbouwoven moeten de elektrische aansluitingen van fornuis en oven apart worden uitgevoerd, zowel voor veiligheidsredenen als voor het eventueel makkelijker verwijderen van de oven. Het aansluiten van de voedingskabel aan het elektrische net Gebruik voor de voedingskabel een stekker die genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het typeplaatje. Wanneer het apparaat rechtstreeks op het net wordt aangesloten moet u tussen het apparaat en het net een meerpolige schakelaar aanbrengen met een afstand tussen de contacten van minstens 3mm, aangepast aan het elektrische vermogen en voldoend aan de geldende normen (de aarding mag niet worden onderbroken door de schakelaar). De voedingskabel moet zodanig worden geplaatst dat hij nergens een temperatuur bereikt van 50°C hoger dan de kamertemperatuur. ! De installateur is verantwoordelijk voor een correcte elektrische aansluiting en het in acht nemen van de veiligheidsnormen. Voor het aansluiten moet u controleren dat: • het stopcontact geaard is en voldoet aan de geldende normen; • het stopcontact in staat is het maximale vermogen van het apparaat te dragen, zoals aangegeven op het typeplaatje; • de spanning zich bevindt tussen de waarden die staan aangegeven op het typeplaatje; ! De lijm die gebruikt is voor de afdichtingen laat wat vetvlekjes achter op het glas. Voordat u het apparaat gebruikt raden wij u aan de vlekken te verwijderen met een speciaal niet-schurend schoonmaakmiddel. Gedurende de eerste paar uur dat u het apparaat gebruikt kan het zijn dat u een rubbergeur ruikt. Deze zal echter snel wegtrekken. 1. Knop ON/OFF naar rechts draaien in stand 2. De gewenste temperatuur instellen door de knop TEMPERATUURREGELING te draaien. 3. Zo gaat de plaat aan en gaan de controlelampjes ON/ OFF e TEMPERATUURAANWIJZER. 4. Wa n n e e r h e t c o n t r o l e l a m p j e TEMPERATUURAANWIJZER uitgaat, betekent dit dat de gekozen temperatuur bereikt is. 5. Een thermostaat houdt de gekozen temperatuur constant. Tijdens de volgende verwarmingsperiode, gaat het controlelampje TEMPERATUURAANWIJZER opnieuw aan. Uitschakelen kookplaat Om het apparaat uit te zetten, knop ON/OFF van stand tegen de klok in naar stand “O” draaien. Veiligheidssystemen Warmteaanwijzers Als na het gebruik van het apparaat het controlelampje RESTWARMTE aan blijft, betekent dit dat de kookzone nog warm is (temperatuur van meer dan 60°C); contact vermijden. Het controlelampje gaat uit zodra de kookplaat is afgekoeld. Technische beschrijving van de modellen Kookplaten Kookzones Totaal vermogen TEPPAN YAKI F TEPPAN YAKI SF Vermogen (in W) 2000 Praktische tips voor het gebruik van het apparaat De gerechten kunnen direct op het oppervlak van de kookplaat met of zonder gebruik van boter of olie bereid worden. Tijdens de bereiding kan de (bijgeleverde) spatel worden gebruikt om de gerechten te roeren. 37 NL ! Het gebruik van de spatel kan tekenen op het oppervlak achterlaten, maar heeft geen gevolgen voor de werking van de plaat. NL Aangeraden stroomsterktes voor de verschillende bereidingen: TE BEREIDEN GERECHT TEMPARATUUR (°C) TIPS/OPMERKINGEN VIS Zeebrasem (filet) van 150° tot 200° . Roodbaars (filet) van 150° tot 200° . Z alm (filet) v an 150° tot 200° . Sardines en mul (kleine vissen) van 150° tot 200° . Makreel (middelgrote vissen) Goudbrasem (middelgrote vissen) K abelj auw v an 150° tot 200° . Tonijnbiefstuk van 150° tot 200° . Garnal en, Kreef t 200° m ax Gepaneerde vi s 150° Rundvlees, kip (gehakt) GROENTE EN FRUIT Aardappels: in plakje of dobbelsteentjes Uien, prei, wortels, paprika’s (fijngeneden) Aubergines en courgettes (in plakken) Ananas, m ango’s, appels en peren (fruit in plakjes) tot 4 min. aan elke kant van 4 min. tot 5 min. aan elke kant van 150° tot 200° . Knakworstjes tot 4 min. afhankelijk van de dikte per 150° Zalmbiefstuk Biefstuk en koteletten van runden kalfsvlees en pluimveevlees S aucij zen tot 4 min. afhankelijk van de dikte per van 4 min. tot 5 min. aan elke kant van 130° tot 150° . Kalfs- of runderkotelet (zeer dik) tot 4 min. afhankelijk van de dikte per 150° Zeeduivel (grote vissen) VLEES Schnitzels: varkens-, lams- en kalfsvlees van 2 min. kant van 2 min. kant van 2 min. kant van 2 min. 200° van 150° tot 200° 200° m ax van 8 min. tot 10 min. per kant, vervolgens 180° voor een goudbruine buitenkant van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 2 min. tot 7 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 4 min. tot 7 mi n. van 2 min. tot 4 mi n. aan el ke kant van 2 min. tot 10 min. per kant al naar gelang de dikte en het gewenste niveau van gaarheid van 10 min. tot 15. per kant, MAX temperuur voor kleuring aan de buitenkant van 1 min. tot 3 min. aan elke kant v an 150° tot 200° . 10 mi n. Max 18 min. 200° m ax 200°m ax 200°m ax van 150° tot 200° . 200° Gegrilde courgettes 200° 12 min. Gegrilde paprika’s max 30 min. OVERIG Brood in sneden (toast) Crèpes van 150° tot 200° . 200° 30 sec. per kant 3 mi n. Eieren, om elet van 150° tot 200° . ! De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak worden aangepast. 38 Voorzorgsmaatregelen en advies ! Dit apparaat is ontworpen en vervaardigd volgens de geldende internationale veiligheidsvoorschriften. Deze aanwijzingen zijn geschreven voor uw veiligheid en u dient ze derhalve goed door te nemen. Deze apparatuur voldoet aan de volgende EU voorschriften: - 2006/95/EEG van 12/12/06 (Laagspanning) en daaropvolgende wijzigingen - 2004/108/EEG van 15/12/04 (Elektromagnetische Compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen - 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende wijzigingen. Algemene veiligheidsmaatregelen ! Controleer dat de luchttoevoeropening van het rooster van de ventilator niet verstopt is. De inbouwkookplaat moet voorzien zijn van een goede ventilatie voor het afkoelen van de elektronische componenten. ! Het is niet aan te raden de inductiekookplaat boven een koelkast te plaatsen (hitte) of boven een wasautomaat (trillingen). Er zou geen voldoende ruimte zijn voor de ventilatie van de elektronische elementen. • Dit apparaat is vervaardigd voor niet-professioneel gebruik binnenshuis. • Het apparaat dient niet buitenshuis te worden geplaatst, ook niet in overdekte toestand. Het is erg gevaarlijk als het in aanraking komt met regen of onweer. • Raak het apparaat niet aan als u blootsvoets bent of met natte of vochtige handen of voeten. • Het apparaat dient om gerechten te koken. Het mag uitsluitend door volwassenen worden gebruikt en alleen volgens de instructies die beschreven staan in deze handleiding. Gebruik het kookvlak niet om voorwerpen op te plaatsen en ook niet als snijplank. • Voorkom dat elektrische snoeren van andere kleine keukenapparaten op warme delen van de kookplaat terechtkomen. • Trek nooit de stekker aan het snoer uit het stopcontact, maar pak altijd de stekker direct beet. • Maak het apparaat niet schoon of voer geen onderhoud uit als de stekker nog in het stopcontact zit. • Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen (kinderen inbegrepen) met een beperkt lichamelijk, sensorieel of geestelijk vermogen of personen die niet de nodige ervaring of kennis hebben met het apparaat, tenzij onder toezicht van een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid of nadat hun is uitgelegd hoe het apparaat werkt. • Voorkom dat kinderen met het apparaat spelen. • Plaats geen metalen voorwerpen (messen, lepels, deksels enz.) op de kookplaat aangezien zij heet kunnen worden. NL Afvalverwijdering • Het verwijderen van het verpakkingsmateriaal: houdt u aan de plaatselijke normen zodat het materiaal hergebruikt kan worden. • De Europese richtlijn 2002/96/EG, betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), voorziet dat huishoudelijke apparatuur niet met het normale afval mag worden meegegeven. De verwijderde apparaten moeten apart worden opgehaald om het terugwinnen en recyclen van de materialen waaruit ze bestaan te optimaliseren en te voorkomen dat er eventuele schade voortvloeit voor de gezondheid en het milieu. Het symbool van de afvalemmer met een kruis staat op alle producten om de consument eraan te herinneren dat dit gescheiden afval is. Om meer informatie te verkrijgen betreffende een juiste verwijdering van huishoudapparaten kan de consument zich richten tot de gemeentelijke reinigingsdienst of de verkopers. Onderhoud en verzorging De elektrische stroom afsluiten Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige handeling overgaat. Reinigen van het apparaat ! Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of bijtende middelen, zoals sprays voor barbecues en ovens, vlekkenmiddelen, roestverwijderende producten, schoonmaakmiddelen in poedervorm of schuursponzen: deze kunnen het oppervlak onherstelbaar krassen. ! Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het reinigen van het apparaat. ! Geen schuurmiddelen of bijtende schoonmaakmiddelen gebruiken voor het reinigen van het frame. ! Het apparaat na elk gebruik schoonmaken. Zo wordt voorkomen dat zich moeilijk te verwijderen etensresten vormen. Roestvrij staal kan vlekken gaan vertonen als er voor langere tijd kalkhoudend water op blijft liggen of als gevolg van gebruik van schoonmaakmiddelen die fosfor bevatten. Spoel en droog de kookplaat altijd goed af nadat u hem heeft schoongemaakt. Droog gemorst water altijd meteen goed af. • Voor normaal onderhoud moet u de kookplaat met een vochtige spons reinigen en afdrogen met keukenpapier. • Voor het verwijderen van hardnekkig vuil de (bijgeleverde) spatel gebruiken. Doe dit zo snel mogelijk voordat het apparaat afkoelt, zodat de etensresten niet aankoeken. Altijd in de borstelrichting van het metaal wrijven (dwars op het apparaat) om te vermijden dat er krassen op het oppervlak ontstaan. • Vergeet niet de kookplaat altijd met schoon water af te spoelen en goed af te drogen: restjes schoonmaakmiddel kunnen de volgende keer dat u kookt aankoeken. 39
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Scholtes TEPPAN YAKI F Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor