Lees deze instructies
aandachtig voordat u uw
apparaat voor het eerst
gebruikt.
Bewaar deze handleiding
voor toekomstig gebruik.
1
Giet de gewenste
hoeveelheid water in de
onderste glazen kolf.
2
Zet deze dan weer op
een elektrische kookplaat,
een spiritustoestel of
een gasstel. De glazen
kolf mag van buiten niet
nat zijn. Voor gasstellen
wordt aanbevolen een
vlamverdeler te gebruiken.
3
Nu wordt het filter in de
trechter geplaatst.
4
Aan het filter bevindt zich
een klein kettinkje met een
haakje. Trek het kettinkje iets
strak en bevestig de haak
aan de rand van de buis.
5
Doe dan de gemalen
koie in de trechter. Men
rekent met één maatlepel
per kopje. Daarvoor kan
willekeurig fijn gemalen
koie gebruikt worden.
6
Zet nu de trechter op de
kolf en breng het water aan
de kook.
7
Het water in de kolf stijgt
nu hoog in de trechter en
mengt zich met de gemalen
koie. In de onderste kolf
blijven ongeveer 2 cm
water over. (Indien in de
kolf geen water overblijft,
moet deze onmiddellijk
van de fornuisplaat
worden weggenomen en
Gebruiksaanwijzing
Nederlands
vervangen, omdat dan
gevaar voor scheurvorming
door spanningen bestaat).
8
Nu neemt men het
koiezetapparaat van
de verwarmingsplaat
af en plaatst het op een
onderzetter die echter niet
nat of koud zijn mag. Alle
smaakstoen gaan over
in het borrelende water.
Na een paar seconden
begint de gemaakte koie
in de kolf te lopen. Indien
verstopping optreedt plaatst
men de kolf terug op de
verwarmingsplaat en laat de
koie nogmaals even koken.
9
Zodra de koie vanuit de
trechter in de kolf is gelopen,
wordt de trechter verwijderd.
Nu is de koie klaar en kan
direct uit de kolf worden
uitgeschonken. De trechter
wordt gereinigd door het
koiedik weg te werpen, de
filterhaak van het glazen
buisje los te maken en beide
grondig te spoelen.
Gebruiksaanwijzing
Nederlands