Smeg SF4104 VCS de handleiding

Type
de handleiding
Inhoudsopgave
371
NL
1 Waarschuwingen 372
1.1 Algemene veiligheidswaarschuwingen 372
1.2 Beoogd gebruik 376
1.3 Aansprakelijkheid van de fabrikant 376
1.4 Deze gebruiksaanwijzing 376
1.5 Identificatieplaatje 376
1.6 Verwerking 376
1.7 Wegwijs in de gebruiksaanwijzing 377
2 Beschrijving 378
2.1 Algemene beschrijving 378
2.2 Bedieningspaneel 379
2.3 Andere onderdelen 380
2.4 Voordelen van de bereiding met stoom 380
2.5 Beschikbare accessoires 381
2.6 Andere houders voor de bereiding 382
3 Gebruik 383
3.1 Waarschuwingen 383
3.2 Voorbereiding 384
3.3 Gebruik van de accessoires 384
3.4 Het gebruik van de oven 385
3.5 Advies voor bereidingen 410
3.6 Speciale functies 411
3.7 Programma’s 422
3.8 Eigen programma’s 431
3.9 Instellingen 436
4 Reiniging en onderhoud 443
4.1 Waarschuwingen 443
4.2 Reiniging van de oppervlakken 443
4.3 Reiniging van de deur 444
4.4 Reiniging van de ovenruimte 446
4.5 Reiniging van het reservoir 453
4.6 Buitengewoon onderhoud 456
5 Installatie 458
5.1 Elektrische aansluiting 458
5.2 Plaatsing 459
We raden aan deze handleiding aandachtig door te lezen, omdat ze alle aanwijzingen
bevat om de esthetische en functionele kwaliteiten van het apparaat te behouden.
Raadpleeg de website voor verdere informatie over dit product: www.smeg.com
VERTALING VAN DE OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING
Waarschuwingen
372
1 Waarschuwingen
1.1 Algemene
veiligheidswaarschuwingen
Persoonlijk letsel
Het apparaat en de bereikbare
delen ervan worden heel warm
tijdens het gebruik. Raak geen
verwarmingselementen aan tijdens
gebruik van het apparaat.
Bescherm de handen met
ovenwanten bij het hanteren van
voedsel in de ovenruimte.
Probeer geen vlammen/brand te
doven met water: schakel het
apparaat uit en bedek het vuur
met een deksel of een
brandwerende deken.
Gebruik van dit apparaat door
kinderen vanaf 8 jaar, personen
met beperkte fysieke, zintuiglijke of
mentale capaciteiten of met een
gebrek aan ervaring of kennis is
alleen toegestaan onder toezicht
en begeleiding van volwassenen
die verantwoordelijk zijn voor hun
veiligheid.
Laat kinderen niet spelen met het
apparaat.
Houd kinderen jonger dan 8 jaar
die niet onder toezicht staan
verwijderd van het apparaat.
Kinderen jonger dan 8 jaar
mogen het apparaat tijdens zijn
werking niet benaderen.
Werkzaamheden voor
schoonmaak en onderhoud van
het apparaat mogen niet worden
uitgevoerd door kinderen die niet
onder toezicht staan.
• Vetten en oliën kunnen vlam vatten
als ze oververhit raken. Het is
aanbevolen bij het apparaat te
blijven tijdens de voorbereiding
van voedsel dat olie of vet bevat.
Als de oliën of vetten vlam zouden
vatten, mag geen water gebruikt
worden om te blussen. Plaats het
deksel op de pan en schakel de
kookzone uit.
Het kookproces moet altijd
bewaakt worden. Een kort
kookproces moet voortdurend
bewaakt worden.
Geen gerechten bereiden die
vloeistoffen met een hoog
alcoholpercentage bevatten.
Alcoholdampen in de ovenruimte
kunnen vlam vatten.
Plaats geen metalen en puntige
voorwerpen (bestek of
gereedschappen) in de spleten
van het apparaat.
Giet geen water rechtstreeks op
hete ovenschalen.
Waarschuwingen
373
NL
Houd de deur dicht tijdens de
bereiding.
In geval van ingrepen op de
etenswaren of aan het einde van
de bereiding, de deur gedurende
een aantal seconden 5 centimeter
openen, het stoom laten
ontsnappen en vervolgens de
deur volledig openen.
ONTVLAMBARE MATERIALEN
NIET IN DE BUURT VAN HET
APPARAAT GEBRUIKEN OF
BEWAREN.
GEBRUIK GEEN SPUITBUSSEN
IN DE BUURT VAN HET
APPARAAT TERWIJL HET WERKT.
Na gebruik het apparaat
uitschakelen.
Na het uitschakelen niet
onmiddellijk reinigen, maar
wachten tot het apparaat is
afgekoeld.
• VOER GEEN WIJZIGINGEN UIT
OP HET APPARAAT.
Voorafgaand op iedere ingreep
op het apparaat (installatie,
onderhoud, plaatsing of
verplaatsing) moet u altijd zorgen
voor persoonlijke
beschermingsmiddelen.
Voorafgaand op iedere ingreep
op het apparaat moet de
algemene elektrische voeding
gedeactiveerd worden.
• Laat de installatie en technische
interventies uitvoeren door
gekwalificeerd personeel
overeenkomstig de geldende
normen.
• Probeer nooit om zelf het apparaat
te repareren, zonder tussenkomst
van een gekwalificeerde technicus.
• Trek nooit aan de kabel om de
stekker uit het stopcontact te halen.
• Als de stroomkabel beschadigd is,
moet men onmiddellijk contact
opnemen met de technische dienst
die voor de vervanging van de
kabel zal zorgen.
Beschadiging van het apparaat
Gebruik op de stalen delen of de
delen waarvan het oppervlak met
metalen afwerkingen werd
behandeld (bijv. elektrolytische
oxidatie, vernikkeling,
verchroming) geen producten die
chloor, ammoniak of bleekmiddel
bevatten.
Roosters en ovenschalen moeten
in de zijgeleiders worden
geplaatst tot ze niet verder
kunnen. De mechanische
veiligheidsblokkeringen die de
verwijdering van de roosters
voorkomen moeten naar beneden
en naar de achterzijde van de
ovenruimte gericht zijn.
Ga niet op het apparaat zitten.
Waarschuwingen
374
Reinig het apparaat niet met een
stoomreiniger.
• Zorg er voor dat de openingen en
de spleten voor de ventilatie en de
warmte-afvoer niet verstopt raken.
Laat het apparaat niet onbeheerd
tijdens bereidingen waarbij vetten
en oliën vrijkomen die heet
worden en vlam kunnen vatten.
Besteed de grootst mogelijke
aandacht.
Laat geen voorwerpen achter op
de kookoppervlakken.
GEBRUIK HET APPARAAT
NOOIT OM DE RUIMTE TE
VERWARMEN.
Gebruik geen spuitbussen in de
nabijheid van het apparaat.
Gebruik geen plastic vaatwerk of
recipiënten om voedsel te
bereiden.
Plaats geen blikken of gesloten
recipiënten in de ovenruimte.
Verwijder alle ovenschalen en
roosters die tijdens de bereiding
niet gebruikt worden uit de
ovenruimte.
Bedek de bodem van de
ovenruimte niet met aluminiumfolie.
Plaats geen pannen of
ovenschalen rechtstreeks op de
bodem van de ovenruimte.
Bij gebruik van bakpapier moet u
er voor zorgen dat de circulatie
van de warme lucht in de oven er
niet door wordt verhinderd.
Gebruik de open deur niet als
steun door pannen of schalen
direct op het binnenglas te
plaatsen.
Reinig het apparaat niet met een
stoomreiniger.
De pakking aan de voorkant van
de ovenruimte niet verwijderen.
Gebruik geen ruw, schurend of
scherp materiaal.
Gebruik de open deur niet als
hefboom om het apparaat in het
meubel te plaatsen.
Oefen niet te veel kracht uit op de
geopende deur.
Til dit apparaat niet op door de
handgreep beet te pakken.
Waarschuwingen
375
NL
Installatie
• DIT APPARAAT MAG NIET
GEÏNSTALLEERD WORDEN IN
BOTEN OF CARAVANS.
Het apparaat mag niet
geïnstalleerd worden op een
voetstuk.
Plaats het apparaat met behulp
van een tweede persoon in het
meubel.
Om de mogelijke oververhitting
van het apparaat te vermijden
moet het niet achter een
decoratieve deur of een paneel
geïnstalleerd worden.
• Laat het apparaat aansluiten door
gekwalificeerd technisch
personeel.
De aardverbinding van het
elektrische systeem is verplicht en
moet in overeenstemming met de
geldende veiligheidsnormen
worden uitgevoerd.
Gebruik kabels die bestand zijn
tegen temperaturen van minstens
90 °C.
Het aandraaimoment van de
schroeven van de stroomgeleiders
van het klemmenbord moet 1,5-
2 Nm bedragen.
Voor dit apparaat
Let op dat stoom op bepaalde
temperaturen niet zichtbaar is.
Houd de deur dicht tijdens de
bereiding.
Tijdens of na het kookproces de
deur van het apparaat voorzichtig
openen.
Zet tijdens het stomen altijd de
schaal onder de geperforeerde
ovenschaal om druppels van
kookvocht op te vangen.
Bedek de bodem van de
ovenruimte niet met aluminiumfolie.
De bodem van de ovenruimte en
de stoombak dienen altijd vrij te
zijn.
Vaatwerk moet stoom- en
hittebestendig zijn.
Voor het stomen geen
siliconenvormpjes gebruiken.
Controleer of het apparaat is
uitgeschakeld voordat de lamp
wordt vervangen.
Ga niet steunen of zitten op de
geopende deur van het apparaat.
Controleer of er geen voorwerpen
in de deur vastzitten.
Waarschuwingen
376
1.2 Beoogd gebruik
Dit apparaat is bedoeld om thuis
voedsel te bereiden. Elk ander
gebruik is oneigenlijk.
Het apparaat is niet ontworpen
om te functioneren met externe
kookwekkers of
afstandsbedieningssystemen.
1.3 Aansprakelijkheid van de
fabrikant
De fabrikant kan niet aansprakelijk
worden gesteld voor schade aan
personen en voorwerpen ten
gevolge van:
een ander gebruik van het
apparaat dan wordt voorzien;
het niet in acht nemen van de
voorschriften van de
gebruiksaanwijzing;
het forceren van ook slechts één
deel van het apparaat;
het gebruik van niet-originele
reserveonderdelen.
1.4 Deze gebruiksaanwijzing
Deze gebruiksaanwijzing is een
belangrijk onderdeel van het
apparaat en moet gedurende de
volledige levensduur intact en op
een eenvoudig te bereiken plaats
worden bewaard.
Deze gebruiksaanwijzing
aandachtig voor het gebruik van het
apparaat doorlezen.
1.5 Identificatieplaatje
Het identificatieplaatje bevat de
technische gegevens, het
serienummer en de markering. Het
plaatje mag in geen geval worden
verwijderd.
1.6 Verwerking
Het apparaat moet
gescheiden ingezameld
worden (richtlijnen 2002/
95/EG, 2002/96/EG, 2003/
108/EG). Het product bevat geen
delen die als gevaarlijk voor de
gezondheid en het milieu worden
beschouwd, conform de actuele
Europese Richtlijnen.
Verwijdering van het apparaat:
Snijd de voedingskabel af en
verwijder de elektrische kabel en
de stekker.
Elektrische spanning
Gevaar voor elektrische schok
Schakel de algemene stroomtoevoer uit.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Waarschuwingen
377
NL
• Oude of gebruikte apparaten aan
het einde van hun levensduur
moeten door de gebruiker worden
ingeleverd bij geschikte centra
voor de gescheiden inzameling
van elektrisch en elektronisch
afval, of overhandigd worden aan
de verkoper wanneer een nieuw
gelijkaardig apparaat wordt
gekocht.
Het apparaat is verpakt in
milieuvriendelijke en recyclebare
materialen.
Breng het verpakkingsmateriaal
naar de betreffende centra voor
afvalverwerking.
1.7 Wegwijs in de gebruiksaanwijzing
In deze gebruiksaanwijzing komen de
volgende begrippen voor:
1. Volgorde van de gebruiksaanwijzingen.
Enkele gebruiksaanwijzing.
Plastic verpakking
Gevaar voor verstikking
Laat de verpakking, of delen ervan, niet
onbewaakt achter.
Laat kinderen niet spelen met de plastic
zakken van de verpakking.
Waarschuwingen
Algemene waarschuwingen in
verband met de
gebruiksaanwijzing, veiligheid en
verwerking van afgedankte
producten.
Beschrijving
Beschrijving van het apparaat en de
accessoires.
Gebruik
Informatie over het gebruik van het
apparaat en de accessoires,
kooktips.
Reiniging en onderhoud
Informatie over correcte
schoonmaak en onderhoud van het
apparaat.
Installatie
Informatie voor gekwalificeerde
technici: installatie, inbedrijfstelling
en keuring.
Veiligheidswaarschuwingen
Informatie
Suggestie
Beschrijving
378
2 Beschrijving
2.1 Algemene beschrijving
1 Bedieningspaneel
2 Lamp
3 Pakking
4 Deur
5 Ventilator
6 Stoombak
7 Waterslang
8 Frame voor roosters
Vlak van het frame
Beschrijving
379
NL
2.2 Bedieningspaneel
1 Display
Aan de hand van het touchscreen display
kunt u met het apparaat communiceren.
Met een druk op de iconen heeft u
toegang tot de beschikbare functies. Het
display toont alle functioneringsparameters,
zoals: gekozen functie, tijds-/
temperatuurinstellingen of de opgeslagen
kookprogramma’s.
Normaal gesproken kunt u met een druk op
het symbool naar het vorige menu
terugkeren of een functie beëindigen; druk
echter op het symbool om de gekozen
opties te bevestigen.
Druk het terugkeer-symbool
een enkele seconde lang in om de
gestarte functie te onderbreken en
het apparaat uit te schakelen.
Beschrijving
380
2.3 Andere onderdelen
Interne verlichting
De interne verlichting van het apparaat
wordt ingeschakeld:
• als de deur wordt geopend;
als een willekeurige functie wordt
gekozen, met uitzondering van de
functie Ontkalken , Sabbat
bereiding en Vapor Clean ;
druk, als geen enkele functie
geselecteerd is of tijdens een
bereidingsfunctie, op het symbool of
op het symbool om de
binnenverlichting handmatig te activeren
dan wel te deactiveren.
Plaatsbare vlakken
Het apparaat beschikt over vlakken om
roosters en ovenschalen op verschillende
hoogtes te plaatsen. De plaatsbare
hoogtes worden begrepen van laag naar
hoog (zie 2.1 Algemene beschrijving).
Koelventilator
De ventilator zorgt voor de afkoeling van
het apparaat, en wordt tijdens de bereiding
in werking gesteld.
De werking van de ventilator veroorzaakt
een normale luchtstroom die boven de deur
naar buiten komt, en die nog even kan
doorgaan nadat het apparaat werd
uitgeschakeld.
2.4 Voordelen van de bereiding met
stoom
Het stoombereidingssysteem bereidt elk
levensmiddel op zachtere wijze.
Het is ook geschikt om snel te ontdooien,
eten op te warmen zonder dat het uitdroogt
of hard wordt en om op natuurlijke wijze het
zout van gepekelde levensmiddelen te
verwijderen.
Om energie te besparen gaat de
lamp aan het begin van elke
bereiding na één minuut uit (deze
functie kunt u in het secundaire
menu deactiveren).
De binnenverlichting kan niet
worden uitgeschakeld als de deur
geopend is (enkel op sommige
modellen).
Beschrijving
381
NL
2.5 Beschikbare accessoires
Sponsje
Voor het gelijkmatig verdelen van condens
in de ovenruimte.
Deksel stoombak
Voor het gelijkmatig verdelen van de stoom
in de ovenruimte.
Karaf
Bevat de vloeistof tijdens het vullen en legen
van het reservoir.
Geperforeerde ovenschaal
Voor het stomen van vis en groente.
Ovenschaal
Kan gebruikt worden voor de bereiding van
gebak (met een bereidingstijd van minder van
25 minuten of bereidingen zonder stoom),
rijst, peulvruchten en granen. Is nodig voor het
opvangen van vloeistoffen die tijdens de
bereiding met stoom geproduceerd worden
of tijdens het ontdooien van de
levensmiddelen in de bovenstaande
geperforeerde ovenschalen druipen.
Rooster
Nuttig voor het plaatsen van recipiënten
met voedsel in bereiding.
Beschrijving
382
Rooster voor ovenschaal
Om op een ovenschaal te zetten, voor het
bereiden van voedsel dat kan lekken.
Diepe ovenschaal
Nuttig om vet op te vangen afkomstig van
voedsel op het bovenstaande rooster, of
om taarten, pizza’s en gebak te bakken.
2.6 Andere houders voor de
bereiding
Voor bereidingen in de oven kunt u ook
uw houders gebruiken, mits ze tegen
hoge temperaturen bestand zijn.
Voor bereidingen met stoom worden
metalen houders aanbevolen. Metaal
zorgt voor een betere verspreiding van
de warmte over het voedsel.
Het is normaal dat metalen houders
wegens de hoge temperaturen tijdens de
bereiding vervormen. Zodra ze afkoelen
krijgen ze hun normale vorm terug.
Dikke keramische borden kunnen om
meer warmte vragen dan nodig is.
Daardoor kunnen de bereidingen langer
duren.
Op sommige modellen zijn niet
alle accessoires aanwezig.
De accessoires van het apparaat
die in contact kunnen komen met
het voedsel zijn gemaakt van
materialen conform de van kracht
zijnde wetsbepalingen.
De originele bijgeleverde of
optionele accessoires kunnen
worden aangevraagd bij erkende
servicecentra. Gebruik enkel de
originele accessoires van de
fabrikant.
Gebruik
383
NL
3 Gebruik
3.1 Waarschuwingen
De temperatuur in de ovenruimte
kan tijdens het gebruik hoog
oplopen
Gevaar op verbranding
Houd de deur dicht tijdens de bereiding.
Bescherm de handen met ovenwanten
bij het hanteren van voedsel in de
ovenruimte.
Tijdens of na het kookproces de deur
van het apparaat voorzichtig openen.
Let op dat stoom op bepaalde
temperaturen niet zichtbaar is.
Geen gerechten bereiden die
vloeistoffen met een hoog
alcoholpercentage bevatten.
Alcoholdampen zouden in de
ovenruimte kunnen ontvlammen.
Let op dat u de verwarmingselementen
in de ovenruimte niet aanraakt.
Giet geen water rechtstreeks op hete
ovenschalen.
Houd kinderen buiten bereik van het
werkende apparaat.
Incorrect gebruik
Gevaar voor beschadiging van
geëmailleerde oppervlakken
Zet tijdens het stomen altijd de schaal
onder de geperforeerde ovenschaal om
druppels van kookvocht op te vangen.
Bedek de bodem van de ovenruimte
niet met aluminiumfolie.
De bodem van de ovenruimte en de
stoombak dienen altijd vrij te zijn.
Vaatwerk moet stoom- en hittebestendig
zijn.
Voor het stomen geen siliconenvormpjes
gebruiken.
Bij gebruik van bakpapier dient u ervoor
te zorgen dat de circulatie van de
warme lucht in de ovenruimte niet wordt
belemmerd.
Plaats geen pannen of ovenschalen
rechtstreeks op de bodem van de
ovenruimte.
Giet geen water rechtstreeks op hete
ovenschalen.
Gebruik
384
3.2 Voorbereiding
1. Verwijder eventuele beschermfolie aan
de binnen- en buitenzijde van het
apparaat en de accessoires.
2. Verwijder eventuele etiketten (behalve
het plaatje met de technische gegevens)
van de accessoires of uit de ovenruimte.
3. Verwijder en was alle accessoires van
het apparaat (zie 4 Reiniging en
onderhoud).
4. Stel een programma in op de hoogste
temperatuur gedurende tenminste 20
minuten (zie 3.3 Gebruik van de
accessoires) om eventuele
fabricageresten te verwijderen.
5. Om het apparaat te kunnen gebruiken
moet de actuele tijd worden ingesteld
(zie “Eerste gebruik”).
3.3 Gebruik van de accessoires
Roosters en ovenschalen
Roosters en ovenschalen moeten in de
zijgeleiders worden geplaatst tot aan het
eindpunt.
• De mechanische
veiligheidsblokkeringen, die de
ongewenste verwijdering van de
roosters en de ovenschalen voorkomen,
moeten naar beneden en naar de
binnenzijde van de ovenruimte gericht
zijn.
De temperatuur in de ovenruimte
kan tijdens het gebruik hoog
oplopen
Brand- en ontploffingsgevaar
Gebruik geen spuitbussen in de
nabijheid van het apparaat.
Gebruik of laat geen ontvlambaar
materiaal in de nabijheid van het
apparaat.
Gebruik geen vaatwerk of plastic
houders voor de bereiding van de
gerechten.
Plaats geen blikken of gesloten
recipiënten in de ovenruimte.
Laat het apparaat niet onbewaakt
achter tijdens bereidingen waarbij
vetten en oliën kunnen vrijkomen.
Verwijder alle ovenschalen en roosters
die tijdens de bereiding niet gebruikt
worden uit de ovenruimte.
Gebruik
385
NL
Configuratie 2+1
Breng de geperforeerde ovenschaal op het
tweede niveau aan en plaats de
ovenschaal op het eerste niveau, als u de
geperforeerde ovenschaal voor het
bereiden met stoom wilt gebruiken. Op
deze manier kunnen de vloeistoffen apart
van de bereide gerechten worden
opgevangen (configuratie 2+1, zie
“Tabellen van ingestelde programma’s”).
Rooster voor ovenschaal
Het rooster voor de ovenschaal wordt in de
schaal geplaatst. Zo wordt het vet tijdens
de bereiding apart van het voedsel
opgevangen.
3.4 Het gebruik van de oven
Home screen
Raak het display aan op het weergegeven
tijdstip. Op het “home screen” van het
apparaat kunt u nu de verschillende
beschikbare functies kiezen.
1 Instellingen
2 Programma’s
3 Bereidingsfuncties
4 Speciale functies
5 Eigen programma’s
Plaats de roosters en de schalen
voorzichtig in de ovenruimte, tot
aan hun stoppositie.
Maak de ovenschalen schoon
alvorens ze voor de eerste keer te
gebruiken, om eventuele
productieresten te verwijderen.
Gebruik
386
Eerste gebruik
Bij het eerste gebruik of na een
stroomonderbreking zal op de display van
het apparaat het symbool
knipperen. Voor u een willekeurige
bereiding opstart, moet u de huidige tijd
instellen (u moet tevens de gewenste taal
instellen als u het apparaat voor de eerste
keer heeft ingeschakeld).
Selecteer de icoon instellingen op
het “home screen”.
1. Druk op het symbool of en
selecteer klok in het menu “instellingen”.
2. Toets de huidige tijd in.
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
De eerste keer dat u het apparaat
inschakelt is de taal standaard
ingesteld op “English”.
Bij de eerste inschakeling en na
een stroomonderbreking moet u
een aantal seconden wachten
voor u het apparaat gebruikt.
Gebruik
387
NL
Om veiligheidsredenen wordt bij de eerste
aansluiting op het elektriciteitsnet of aan het
einde van de eerste ingestelde functie (ook
zonder stoom) na een stroomonderbreking,
als in het reservoir nog altijd een kleine
hoeveelheid water aanwezig is, op het
display de aanvraag voor het legen van het
reservoir weergegeven.
Leeg het reservoir volgens de
aanwijzingen van het hoofdstuk “Het
resterende water verwijderen”.
Instellingen bereidingen met stoom
1. Zet het gerecht in de ovenruimte.
2. Druk op het tijdstip dat op het display
weergegeven wordt om het apparaat te
activeren.
3. Selecteer de icoon bereidingsfuncties
op het “home screen”.
4. Selecteer de functie “stoom”.
Geen voorwerpen en gerechten
op de bodem van de ovenruimte
zetten. De bodem van de
ovenruimte en de stoombak
dienen altijd vrij te zijn.
Gebruik
388
5. Toets de gewenste duur in (bijv. 25
minuten: druk eerst op het hokje van de
minuten en druk vervolgens op de cijfers
2 en 5).
6. Druk ter bevestiging op het symbool .
Het display geeft het scherm weer waarop
de parameters van de bereiding met stoom
kunnen worden ingesteld.
7. Druk op de temperatuurwaarde om
deze te wijzigen.
8. Stel de waarde van de gewenste
temperatuur in met de symbolen en
.
Het apparaat zal de maximaal
toegestane bereidingsduur
instellen, ook al stelt u een langere
bereidingsduur in.
De minimumtemperatuur die
ingesteld kan worden is 30°C.
Elke keer dat u op de symbolen
en drukt, wijzigt de waarde
met 5°C.
Gebruik
389
NL
9. Druk op het symbool om de
ingestelde bereidingstemperatuur
(bijvoorbeeld 90°C) te bevestigen.
10. Druk op het symbool en selecteer
“delay timer” als u een tijdstip wilt
instellen waarop de bereiding moet
eindigen.
11. Toets het gewenste tijdstip in waarop
de bereiding moet eindigen (bijv. 13:30:
druk eerst op het hokje van de uren en
vervolgens op de cijfers 1 en 3; druk op
het hokje van de minuten en vervolgens
op de cijfers 3 en 0).
12. Druk op het symbool om het tijdstip
voor het einde van de bereiding
(bijvoorbeeld 13:30 uur) te bevestigen.
Gebruik
390
Het apparaat wacht het begin van de
vertraagde bereidingstijd af.
Op het display verschijnt de vraag om het
reservoir met water te vullen.
Vullen van het reservoir
13. Vul de geleverde karaf (of een houder)
met voldoende water voor de duur van
de bereiding.
14. Open de deur van het apparaat.
15. Plaats de karaf (of houder) op de
geopende ovendeur.
Als een geprogrammeerde
bereiding is ingesteld (in dit geval
is dit een bereiding die om 13.30
eindigt), zal de bereiding worden
gestart op een tijdstip dat afhangt
van de ingestelde parameters.
De bereiding kan op elk ogenblik
onderbroken worden door het
terugkeer-symbool een
enkele seconde lang ingedrukt te
houden.
De in gang zijnde functie stopt als
de deur wordt geopend en wordt
automatisch voortgezet als de
deur wordt gesloten.
Gebruik vers kraanwater dat niet
te hard is, onthard water of
bronwater zonder koolzuur.
•Gebruik geen gedestilleerd
water, kraanwater met veel
chloor (> 40 mg/l) of andere
vloeistoffen.
N.B.: de karaf (of houder) gevuld
met water moet een brutogewicht
van minder dan 5 kg hebben.
Gebruik
391
NL
16. Haal de slang uit zijn houder en plaats
het uiteinde ervan op de bodem van de
karaf (of houder).
17. Druk op het symbool om het
reservoir van het apparaat met water te
vullen.
18. Druk aan het einde op “ok” om te
bevestigen dat het reservoir gevuld is.
Het apparaat laadt automatisch
de benodigde hoeveelheid water
voor de bereiding op basis van de
tijdsduur.
Het apparaat stopt automatisch de
bereiding indien er geen water
meer is; er klinkt een
geluidssignaal en op het display
verschijnt de vraag om het
reservoir met water te vullen.
Gebruik
392
19. Beweeg de slang om eventueel
resterend water te verwijderen.
20. Berg de slang op diens plaats op en
verwijder de karaf (of houder).
21. Sluit de deur. Het apparaat start de
functie automatisch met de ingestelde
parameters.
Als de deur wordt gesloten, wordt
eventueel water dat in de slang is
achtergebleven, opgezogen door
een automatisch systeem om
druppelen te voorkomen. U kunt
geborrel horen. Dit is normaal.
Als een geprogrammeerde
bereiding is ingesteld (in dit geval
is dit een bereiding die om 13.30
eindigt), zal de bereiding worden
gestart op een tijdstip dat afhangt
van de ingestelde parameters.
De bereiding kan op elk ogenblik
onderbroken worden door het
terugkeer-symbool een
enkele seconde lang ingedrukt te
houden.
De in gang zijnde functie stopt als
de deur wordt geopend en wordt
automatisch voortgezet als de
deur wordt gesloten.
Gebruik
393
NL
Voorverwarmingsfase
De bereiding met stoom wordt
voorafgegaan door een
voorverwarmingsfase die het apparaat op
de bereidingstemperatuur brengt.
Deze fase wordt aangeduid door het
progressief stijgen van de temperatuur.
Aan het einde van de voorverwarming
heeft de temperatuur het ingestelde
maximum niveau bereikt.
U hoort een geluidssignaal dat aangeeft
dat de bereiding automatisch wordt gestart.
Einde bereiding met stoom
Aan het einde van de bereiding wordt op
het display “stoomfunctie beëindigd”
weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren met
een druk op een van de zones van het
display die gewijzigd kunnen worden
(temperatuur, functie, en ) of door
de deur te openen.
Indien net een bereiding met een
temperatuur hoger dan 100°C
heeft plaatsgevonden, moet de
ovenruimte eerst afkoelen voordat
een bereiding met stoom kan
plaatsvinden.
Gebruik
394
Het resterende water verwijderen
Aan het einde van de bereiding met stoom
kan het water uit het reservoir worden
verwijderd.
22. Druk aan het einde van de bereiding
met stoom op het terugkeersymbool :
het apparaat geeft aan dat het water uit
het reservoir kan worden verwijderd.
23. Open de ovendeur gedurende enkele
seconden een paar centimeter om de
overvloedige stoom te laten ontsnappen.
24. Open de deur helemaal en haal het
gerecht voorzichtig uit de ovenruimte.
25. Plaats de geleverde karaf (of houder)
op de geopende ovendeur.
26. Haal de slang uit zijn houder en breng
het uiteinde ervan aan in de karaf (of
houder).
27. Start het verwijderen van het water naar
de karaf (of houder) door op het
symbool te drukken.
Het wordt aanbevolen om na
iedere bereiding het reservoir te
legen om eventuele
kalkafzetting te voorkomen.
Gebruik
395
NL
Aan het einde geeft het display aan dat het
verwijderen van het resterende water is
afgerond.
28. Bevestig met een druk op “ok”.
29. Beweeg de slang om eventueel
resterend water te verwijderen.
30. Berg de slang op diens plaats op en
verwijder de karaf.
31. Verwijder het deksel van de stoombak
uit de ovenruimte en maak hem met de
geleverde spons droog.
32. Verwijder condens van de bodem en
wanden van de ovenruimte, van de
ovendeur, de voorkant van het apparaat
en uit de druppelvanger van de
ovendeur met een spons.
Het water kan uitsluitend met
geopende ovendeur worden
verwijderd. Controleer altijd of de
slang van diens plaats is
verwijderd en in de karaf (of
houder) is aangebracht, alvorens
met een druk op het symbool
het verwijderen te starten.
OPMERKING: Het deksel van de
stoombak kan erg heet zijn: draag
geschikte bescherming.
Opgelet: het water kan erg warm
zijn.
Gebruik
396
Advies voor de bereiding met stoom
Pasta en rijst: als de temperatuur van
100°C is bereikt, is bereidingstijd gelijk
aan die van de bereiding op een
kookplaat. Stop de pasta of de rijst in
een metalen ovenschaal en dek het af
met een centimeter water. Voor optimale
resultaten tijdens de bereiding van rijst,
raden we aan om het deksel of
aluminiumfolie op de houder aan te
brengen. Dit zorgt ervoor dat de rijst al
het water kan opnemen en direct kan
worden geserveerd.
Eieren: hardgekookte eieren, roereieren
of gepocheerd eieren zijn mogelijk met
de stoomfunctie bij 100°C. Voor perfect
hardgekookte eieren de eieren in de
geperforeerde ovenschaal leggen en 4-
6 minuten laten koken voor
zachtgekookte eieren of 8-10 minuten
voor hardgekookte eieren. Voor
roereieren de losgekopte eieren samen
met melk, boter en de kruiden in de
metalen ovenschaal gieten. Afdekken
met aluminiumfolie. Het mengsel elke
twee minuten met een vork doorroeren.
Voor gepocheerde eieren de metalen
ovenschaal met kokend water vullen,
een druppel azijn toevoegen en de
eieren circa 4-5 minuten laten stomen.
Groenten: gestoomde groenten zijn
perfect. De kleur, smaak en
voedingswaarde blijven behouden.
Dikke groenten, zoals aardappels,
knollen en pastinaak bij een temperatuur
van 100°C laten koken, net zolang als
dat u ze op een kookplaat zou laten
koken. Broccoli en wortelen: 6 minuten
laten koken voor knapperige groenten,
10 minuten voor zachte groenten.
Vis: is delicaat en is daarom uitstekend
geschikt voor de bereiding met stoom.
Laat vette vis, zoals zalm of forel,
ongeveer 5 minuten lang bij een
temperatuur van 100°C koken. Laat
magere vis, zoals kabeljauw en schelvis,
ongeveer 5 minuten lang bij een
temperatuur van 80°C koken. In het
geval van meervoudige bereidingen moet
de vis altijd in de geperforeerde
ovenschaal op het laagste niveau van de
ovenruimte worden bereid, om te
voorkomen dat de sappen van de vis
over alle andere gerechten druppelt.
Vlees: u kunt braadvlees of een curry ook
uitstekend met stoom bereiden. Bereid het
braadvlees zoals u ook voor een normale
bereiding in de oven zou doen. Breng het
in de metalen ovenschaal aan. Dek de
ovenschaal af met een deksel of
aluminium folie. Laat het vlees naargelang
het soort 45 minuten tot 3 uur braden.
Groentesoepen: de bereiding met stoom
garandeert veel smaak, terwijl een
minimale controle vereist is aangezien de
vloeistoffen niet overkoken. Voor een
groentesoep met de juiste consistentie
raden we aan om eerst de groenten te
stomen en vervolgens de bouillon toe te
voegen en het gerecht te laten stomen bij
een temperatuur van 100°C. De
stoomfunctie is ook ideaal voor het
aanleggen van een voorraad.
Soepen: eenvoudig en snel te bereiden.
Stop de soep in een metalen ovenschaal.
Dek de ovenschaal af met een deksel of
aluminiumfolie en laat de soep stomen bij
een temperatuur van 100°C. De duur is
gelijk aan die van een bereiding in de
magnetron. Voor een romig effect de
soep halverwege de bereiding
doorroeren.
Gebruik
397
NL
Gerechten opwarmen: de stoomfunctie
voorkomt dat de gerechten uitdrogen en
kan de vochtigheidsgraad verbeteren.
Een gerecht dat eerder is bereid kan
afgedekt met aluminiumfolie in circa 10-
12 minuten worden opgewarmd. Voor
kant-en-klare gerechten is twee keer zo
lang nodig als op de verpakking is
vermeld.
Ontdooien: de stoomfunctie kan worden
gebruikt om voedsel te ontdooien. De
tijden variëren. Het ontdooien met stoom
duurt echter de helft van de tijd die nodig
is om voedsel afgedekt op het
keukenblad te laten ontdooien.
Tomaten en paprika's ontvellen: met de
stoomfunctie wordt dit heel eenvoudig.
Breng met een mes een kruisje aan in de
vel van de tomaat. Laat de tomaat 1
minuut lang stomen. Paprika’s hebben
een dikker vel. Daarom kunnen 4
minuten nodig zijn om het vel zacht te
maken.
Chocolade: kan met de stoomfunctie
worden gesmolten. Stop de chocolade
in de metalen ovenschaal. Dek de
ovenschaal af met aluminiumfolie en laat
1 minuut stomen. Het is onwaarschijnlijk
dat de chocolade zal verbranden
Warme handdoeken: nuttig voor de
reiniging van het gelaat, voor het
scheren of aan het einde van de
maaltijd. Handdoeken kunnen
eenvoudig met de stoomfunctie worden
verwarmd. Besprenkel de handdoek met
water. Rol de handdoek op en warm
hem 1 minuut met de stoomfunctie op.
Gecombineerde functies
Lijst van gecombineerde functies
Gecombineerde bereidingen zijn
buitengewoon geschikt voor de
bereiding van vochtige taarten en
brood en voor mals gegrild vlees.
Stoom + circulatie + ventilator
De combinatie tussen ventilator,
luchtcirculatie element en stoom is
vooral geschikt voor het bereiden
van gebraad, kip en ovenproducten
zoals gebak en brood.
Stoom + statisch + ventilator
De werking van de ventilator in
combinatie met de traditionele
bereiding met stoom, zorgt ook bij
ingewikkelde recepten voor een
gelijkmatige bereiding. Ideaal voor
geroosterd kalfsvlees, eend en het
bereiden van hele vis.
Gebruik
398
Functies gecombineerde bereiding
1. Druk op het tijdstip dat op het display
weergegeven wordt om het apparaat te
activeren.
2. Selecteer de icoon bereidingsfuncties
op het “home screen”.
3. Selecteer een gecombineerde functie.
4. Toets de gewenste duur in (bijv. 25
minuten: druk eerst op het hokje van de
minuten en druk vervolgens op de cijfers
2 en 5).
5. Druk ter bevestiging op het symbool .
Op het display verschijnt de vraag om het
reservoir met water te vullen.
6. Blijf het reservoir vullen volgens de
aanwijzingen van het hoofdstuk “Vullen
van het reservoir”.
7. Druk aan het einde op “ok” om te
bevestigen dat het reservoir gevuld is.
Het apparaat zal de maximaal
toegestane bereidingsduur
instellen, ook al stelt u een langere
bereidingsduur in.
Gebruik
399
NL
Het display geeft het scherm weer waarop
de parameters van de gekozen
gecombineerde bereiding kunnen worden
ingesteld.
8. Druk op de temperatuurwaarde om
deze te wijzigen.
9. Stel de waarde van de gewenste
temperatuur in met de symbolen en
.
10. Druk op het symbool om de
ingestelde bereidingstemperatuur
(bijvoorbeeld 200°C) te bevestigen.
11. Druk op het symbool om het
stoompercentage voor de bereiding te
wijzigen.
12. Wijzig het stoompercentage voor de
bereiding met de symbolen en .
De minimumtemperatuur die
ingesteld kan worden is 50°C.
Elke keer dat u op de symbolen
en drukt, wijzigt de waarde
met 5°C.
Het laagste percentage dat
ingesteld kan worden is 20%. Elke
keer dat u op de symbolen en
drukt, wijzigt de waarde met
5%.
Gebruik
400
13. Druk op het symbool om het
ingestelde stoompercentage
(bijvoorbeeld 50%) te bevestigen.
14. Druk op het symbool en selecteer
“delay timer” als u een tijdstip wilt
instellen waarop de bereiding moet
eindigen.
15. Toets het gewenste tijdstip in waarop
de bereiding moet eindigen (bijv. 13:30:
druk eerst op het hokje van de uren en
vervolgens op de cijfers 1 en 3; druk op
het hokje van de minuten en vervolgens
op de cijfers 3 en 0).
16. Druk op het symbool om het tijdstip
voor het einde van de bereiding
(bijvoorbeeld 13:30 uur) te bevestigen.
17. Het apparaat wacht het begin van de
vertraagde bereidingstijd af.
Gebruik
401
NL
Voorverwarmingsfase
In het geval van gecombineerde functies
wordt de bereiding altijd voorafgegaan
door een voorverwarmingsfase die het
apparaat op de bereidingstemperatuur
brengt.
Deze fase wordt zonder stoom verricht en
wordt aangeduid door het progressief
stijgen van de temperatuur.
Aan het einde van de voorverwarming
heeft de temperatuur het ingestelde
maximum niveau bereikt.
Een geluidssignaal geeft aan dat het te
bereiden gerecht in de ovenruimte kan
worden geplaatst.
• Druk vervolgens op het symbool om
de bereiding te starten.
Einde van de gecombineerde functie
Aan het einde van de bereiding wordt op
het display “functie beëindigd”
weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren met
een druk op een van de zones van het
display die gewijzigd kunnen worden
(temperatuur, functie, en ) of door
de deur te openen.
18. Leeg het reservoir volgens de
aanwijzingen van het hoofdstuk “Het
resterende water verwijderen”.
Druk het terugkeer-symbool
een enkele seconde in om de
bereiding op ieder gewenst
moment onmiddellijk te
onderbreken en naar het
hoofdmenu terug te keren.
Stoom-
percentage
Voedseltype
25% Brood en taarten
30% Eend
40% Rund-, kalfs- en lamsvlees
50% Kip en koteletten
70% Hele vis
Gebruik
402
Traditionele functies
1. Selecteer de icoon bereidingsfuncties
op het “home screen”.
2. Druk op het symbool om het menu
met de traditionele functies te openen.
3. Selecteer de gewenste functie.
4. Het apparaat start de
voorverwarmingsfase op. Op het display
worden de gekozen functie, de
vooringestelde temperatuur, de huidige
tijd en de voortgang tot de bereiking van
de temperatuur (voorverwarmfase)
weergegeven.
5. Wanneer de oven is voorverwarmd,
wordt een geluidssignaal geproduceerd
dat aanduidt dat het voedsel in de
ovenruimte geplaatst kan worden.
Druk het terugkeer-symbool
een enkele seconde in om de
bereiding op ieder gewenst
moment onmiddellijk te
onderbreken en naar het
hoofdmenu terug te keren.
In traditionele bereidingen kunnen
de gerechten naar inzicht van de
gebruiker meteen of na de
voorverwarmingsfase in de oven
worden gezet.
Gebruik
403
NL
Lijst van de traditionele functies
Circulatie
De combinatie van de ventilator en
het luchtcirculatie element
(ingebouwd op de achterzijde van
de oven) maakt het koken van
voedsel over meerdere
verdiepingen mogelijk, mits hiervoor
dezelfde temperatuur en hetzelfde
kookproces vereist is. De
warmeluchtcirculatie verzekert een
onmiddellijke en uniforme verdeling
van de warmte. Het zal
bijvoorbeeld mogelijk zijn om
gelijktijdig (op meerdere vlakken)
vis, groenten en koekjes klaar te
maken, zonder dat de geur en de
smaak gemengd zullen worden.
Grill
Met de door de grillweerstand
afgegeven warmte, kunnen
uitstekende resultaten bereikt
worden zoals het roosteren van dun
en iets dikker vlees, en in combinatie
met het draaispit (waar voorzien)
wordt op het einde van de
bereiding een uniforme goudbruine
kleur verkregen. Ideaal voor toast of
kaastopping. Met deze functie kan
een grote hoeveelheid voedsel, en
vooral vlees, uniform gegrild
worden.
Eco
Deze functie wordt aanbevolen
voor de bereiding op één vlak, met
een laag energieverbruik.
Ideaal voor de bereiding van vlees,
vis en groenten. Niet geschikt voor
levensmiddelen die moeten rijzen.
Voor een maximale besparing van
de energie en een kortere
bereidingstijd wordt het aanbevolen
om de levensmiddelen in te
ovenruimte te plaatsen zonder deze
voor te verwarmen.
In de ECO-functie tijdens de
bereiding de deur niet openen.
In de ECO-functie duren de
bereidingstijden (en de eventuele
voorverwarming) langer.
Statisch
De warmte wordt gelijktijdig
bovenaan en onderaan afgegeven,
en maakt dit systeem geschikt voor
het bereiden van speciale types van
voedsel. De traditionele bereiding,
die ook statisch wordt genoemd, is
geschikt voor het klaarmaken van
één gerecht per keer. Ideaal voor
gevulde taarten, brood en
stoofgerechten. Ook geschikt voor
vet vlees zoals gans en eend.
Statisch+ventilator
De werking van de ventilator,
gecombineerd met de traditionele
bereiding, verzekert ook voor
ingewikkelde recepten homogene
bereidingen. Ideaal voor
geroosterd vlees.
Gebruik
404
Een functie wijzigen tijdens de bereiding
1. Druk op het symbool van de functie om
deze te wijzigen.
2. Druk op het symbool om het menu
met de traditionele functies te openen.
Geventileerde grill
De lucht afkomstig van de ventilator
verzacht de warmtegolven die
worden verkregen door de grill,
zodat ook dik vlees, zoals
biefstukken, karbonades, enz.
uitstekend wordt gegrild.
Circulatie + gevent. onderwarmte
De geventileerde bereiding wordt
gecombineerd met de warmte die
van onder komt, en tegelijkertijd
wordt een lichte goudbruine korst
verkregen. Ideaal voor pasteien,
hartige taarten en pizza’s.
Turbo
Met de combinatie van de
geventileerde bereiding en de
traditionele bereiding kan erg snel
en doeltreffend verschillend voedsel
op meerdere niveaus klaargemaakt
worden, zonder het mengen van
geuren of smaken. Ideaal voor
omvangrijk voedsel waarvoor een
intense bereiding nodig is.
Stel voor een traiteureffect de
maximale temperatuur in. Stel de
normale temperatuur in als het
apparaat de maximale temperatuur
heeft bereikt. Deze procedure zorgt
ervoor dat alle vleessappen in het
vlees worden ingesloten, waardoor
het vlees minder slinkt.
Gebruik
405
NL
3. Druk op het symbool van de gewenste
nieuwe functie.
4. Op het display worden de gekozen
functie, de vooringestelde temperatuur,
de huidige tijd en de voortgang tot de
bereiking van de vooringestelde
temperatuur weergegeven.
Wijziging van de geprogrammeerde
temperatuur
1. Druk op de temperatuurwaarde om
deze te wijzigen.
2. Stel de waarde van de gewenste
temperatuur in met de symbolen en
.
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
Gebruik
406
Timer tijdens de functionering
1. Druk tijdens een bereidingsfunctie op het
symbool .
2. Druk op timer.
3. Toets de gewenste duur in (bijv. 25
minuten: druk eerst op het hokje van de
minuten en druk vervolgens op de cijfers
2 en 5).
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
5. Het aftellen wordt gestart.
6. Wacht tot het geluidssignaal de
gebruiker meedeelt dat de tijd is
verstreken. Het symbool
knippert.
Deze functie zal de bereiding niet
onderbreken, maar enkel het
geluidssignaal activeren.
De duur van de timer loopt van 1
minuut tot 4 uur.
Schakel het geluidssignaal uit door
op het symbool of te
drukken. Druk opnieuw op het
symbool om een extra timer te
selecteren.
Gebruik
407
NL
Bereiding met tijdinstelling
1. Druk tijdens een bereidingsfunctie op het
symbool .
2. Druk op duur.
3. Toets de gewenste duur in (bijv. 25
minuten: druk eerst op het hokje van de
minuten en druk vervolgens op de cijfers
2 en 5).
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
5. De bereiding met tijdinstelling wordt
gestart.
6. Aan het einde van de bereiding wordt
op het display “functie beëindigd”
weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren
met een druk op een van de zones van
het display die gewijzigd kunnen
worden (temperatuur, functie, en
) of door de deur te openen.
Met bereiding met tijdinstelling
wordt de functie bedoeld
waarmee u met de bereiding kunt
beginnen, en deze na een
ingestelde tijd kan doen eindigen.
De activering van een bereiding
met tijdinstelling annuleert de
eventuele timer kookwekker die
eerder werd ingesteld.
De duur van de timer loopt van 1
minuut tot 13 uur.
Om de bereiding in handmatige
modus te verlengen drukt u
opnieuw op het symbool en
vervolgens op . Het apparaat
zal de normale werking hervatten
met de instellingen van de
bereiding die eerder geselecteerd
werden.
Gebruik
408
De ingestelde gegevens in de bereiding
met tijdinstelling wijzigen
Tijdens de bereiding met tijdinstelling kan
de ingestelde tijdsduur worden gewijzigd:
1. Druk op het symbool .
2. Druk op duur.
3. Toets opnieuw de gewenste duur in en
druk ter bevestiging op het symbool .
Delay timer
1. Druk op het symbool zodra u een
bereidingsduur heeft ingesteld.
2. Druk op delay timer.
3. Toets het gewenste tijdstip in waarop de
bereiding moet eindigen (bijv. 19:30:
druk eerst op het hokje van de uren en
vervolgens op de cijfers 1 en 9; druk op
het hokje van de minuten en vervolgens
op de cijfers 3 en 0).
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
5. Het apparaat wacht het begin van de
vertraagde bereidingstijd af.
6. Het apparaat start de gekozen functie
afhankelijk van de ingestelde waarden
zodat de functie op het vastgestelde
tijdstip kan worden afgerond (het
apparaat voegt automatisch 10 minuten
voor de voorverwarming toe).
Met Delay timer wordt de functie
bedoeld waarmee u de bereiding
kan doen eindigen op een door u
ingesteld tijdstip, met automatische
uitschakeling van de oven.
Gebruik
409
NL
7. Aan het einde van de bereiding wordt
op het display “functie beëindigd”
weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren
met een druk op een van de zones van
het display die gewijzigd kunnen worden
(temperatuur, functie, en ) of
door de deur te openen.
De ingestelde gegevens in de delay timer
wijzigen
Tijdens de functionering kan de tijdsduur
van de functie delay timer gewijzigd
worden:
1. Druk op het symbool .
2. Toets opnieuw de gewenste duur in (bijv.
35 minuten) en druk ter bevestiging op
het symbool .
3. Druk opnieuw op het symbool .
4. Toets het gewenste nieuwe tijdstip
waarop de bereiding moet eindigen
(bijv. 19.00) en druk ter bevestiging op
het symbool .
Om de bereiding in handmatige
modus te verlengen drukt u
opnieuw op het symbool en
vervolgens op . Het apparaat
zal de normale werking hervatten
met de instellingen van de
bereiding die eerder geselecteerd
werden.
Uit veiligheidsoverwegingen is het
niet mogelijk om enkel het tijdstip
van het einde van de kooktijd in te
stellen, zonder dat de tijdsduur
ervan wordt ingesteld.
Nadat de tijdsduur van de
bereiding is gewijzigd, moet het
tijdstip van het einde van de
kooktijd opnieuw ingesteld
worden.
Gebruik
410
3.5 Advies voor bereidingen
Algemeen advies
Het verhogen van de temperatuur verkort
niet de bereidingstijden (het voedsel zou
aan de buitenkant erg gaar kunnen zijn,
maar minder aan de binnenkant).
De bereidingstijden hangen af van de
dikte en kwaliteit van het voedsel en van
de smaak van de consument.
Wanneer het apparaat voor de eerste
keer wordt gebruikt en u nog onzeker
bent over de benodigde tijden voor de
gewenste bereiding van de gerechten,
adviseren wij om de kooktijden enigszins
te verlengen en voor het einde even snel
te proeven. Als de gerechten nog niet
gaar zijn, is het mogelijk om in de
resterende tijd, zonder opnieuw water
bij te vullen, de bereiding voort te zetten.
Zijn de gerechten echter gaar, dan kan
de bereiding onmiddellijk worden
gestopt en het reservoir worden
geleegd.
Advies voor het bereiden van
vleesgerechten
De bereidingstijden hangen af van de
dikte en van de kwaliteit van het voedsel,
en van de smaak van de consument.
Gebruik een vleesthermometer voor
gebraad, of druk met een lepel op het
gebraad. Als het gebraad stevig
aanvoelt is het klaar, anders moet de
bereiding nog een aantal minuten
doorgaan.
Advies voor de bereiding met stoom
• De bereidingstijden hangen af van de dikte
en niet van de hoeveelheid voedsel. Voor
de bereiding van een hele broccoli is net
zo veel tijd nodig als voor de bereiding
van 20 roosjes. Door de hoeveelheid in
een braadpan te vergroten neemt de dikte
en dus ook de bereidingstijd toe.
• Gebruik het liefst een geperforeerde
houder, zodat de stoom het voedsel aan
alle zijden kan bereiken.
• De bereiding met stoom beperkt
aanzienlijk de overdracht van de smaken
van het ene naar het andere gerecht.
Desondanks wordt aangeraden om
voedsel zoals vis in een geperforeerde
houder altijd onderin de ovenruimte aan te
brengen.
• Dek het voedsel af met aluminiumfolie als
door stoom de consistentie kan worden
gewijzigd (bijv. stoofschotel, pudding...).
Advies voor het bereiden van gebak en
koekjes
Gebruik bij voorkeur metalen en
donkerkleurige bakvormen; deze helpen
de warmte beter te absorberen.
De temperatuur en de tijdsduur van de
bereiding hangen af van de kwaliteit en
de dikte van het deeg.
U kunt nagaan of het gebak voldoende
gebakken is binnenin door een houten
prikker in het hoogste deel te prikken.
Wanneer het deeg niet aan de prikker
blijft plakken, is het gebak klaar.
Wanneer het gebak inzakt wanneer het
uit de oven wordt gehaald, moet bij de
volgende bereiding de temperatuur
ongeveer 10°C lager worden ingesteld,
en moet eventueel een langere kooktijd
geselecteerd worden.
Gebruik
411
NL
Advies voor het ontdooien
Plaats het ingevroren voedsel, zonder
verpakking en in een recipiënt zonder
deksel, op het eerste niveau van de
ovenruimte.
Vermijd opeenstapeling van
voedingsmiddelen.
Om vlees te ontdooien kunt u een rooster
gebruiken op het tweede niveau, en een
ovenschaal op het eerste niveau. Op
deze manier blijft het voedsel niet in
contact met de vloeistof van de
ontdooiing
Om energie te besparen
Open de deur van de oven zo weinig
mogelijk, zodat de warmte niet verloren
gaat.
Houd de binnenkant van het apparaat
altijd goed schoon.
3.6 Speciale functies
Het menu speciale functies bevat een
aantal functies zoals de timer bij
uitgeschakelde oven, ontdooien of
reiniging...
Selecteer de icoon speciale functies
op het “home screen”.
Voor de speciale functies
Vapor Clean
Ontkalken
Reinig reservoir
raadpleeg het deel “Reiniging en
onderhoud” van deze handleiding.
Gebruik
412
Lijst van speciale functies
Timer
Deze functie activeert een
geluidssignaal als de ingestelde
minuten zijn verstreken.
Ontdooien op tijd
Met deze functie kunt u met een
instelbare tijd levensmiddelen
ontdooien.
Rijzen
Het rijzen, dat wordt bevorderd
door de warmte die van boven
komt, doet deeg van eender welk
type rijzen zodat een optimaal
resultaat op korte tijd wordt
gegarandeerd.
Verwarmen stoom
Met deze functie kunnen reeds
bereide gerechten die in de koeling
of de koelkast geplaatst waren
worden opgewarmd.
Sabbat bereiding
Aan de hand van deze functie kunt
u levensmiddelen bereiden volgens
de voorschriften die voor de Joodse
rustdag gelden.
Vapor clean
Deze functie vereenvoudigt de
reiniging aan de hand van stoom
afkomstig van een kleine
hoeveelheid water in de houder op
de bodem (raadpleeg “Reiniging
en onderhoud”).
Ontkalken
Met deze functie kunt u de
ovenruimte ontkalken (raadpleeg
“Reiniging en onderhoud”).
Reinig reservoir
Met deze functie kunt u het reservoir
reinigen (raadpleeg “Reiniging en
onderhoud”).
Vul reservoir
Met deze functie kunt u het reservoir
vullen.
Leeg reservoir
Met deze functie kunt u het reservoir
ledigen.
Gebruik
413
NL
Timer
1. Selecteer timer in het menu “speciale
functies”.
2. Toets de gewenste duur in (bijv. 25
minuten: druk eerst op het hokje van de
minuten en druk vervolgens op de cijfers
2 en 5).
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
4. Het aftellen wordt gestart.
5. Wacht tot het geluidssignaal de
gebruiker meedeelt dat de tijd is
verstreken. Het symbool knippert.
6. Als u het scherm met de instellingen van
de timer afsluit, wordt het symbool
links bovenaan weergegeven ter
indicatie dat u een timer heeft
geactiveerd.
De duur van de timer loopt van 1
minuut tot 4 uur.
Schakel het geluidssignaal uit door
op het symbool of te
drukken. Druk opnieuw op het
symbool om een extra timer te
selecteren.
U kunt de speciale timer elimineren
door de tijd op nul in te stellen.
Als u een functie activeert nadat u
de timer heeft ingesteld, zal deze
tijd automatisch als de timer van de
functie worden gezien, met
uitzondering van bepaalde
speciale functies, automatische
programma’s en eigen recepten.
Deze functie zal de bereiding niet
onderbreken, maar enkel het
geluidssignaal activeren.
Gebruik
414
Ontdooien op tijd
1. Plaats het gerecht in het apparaat.
2. Selecteer ontdooien op tijd in het menu
speciale functies”.
3. Toets de gewenste tijdsduur
(bijvoorbeeld 35 minuten) in.
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
Het display toont het hoofdscherm met
de ingestelde tijdsduur.
5. Druk ter bevestiging op het symbool .
Op het display verschijnt de vraag om
het reservoir met water te vullen.
6. Blijf het reservoir vullen volgens de
aanwijzingen van het hoofdstuk “Vullen
van het reservoir”.
7. Sluit de deur als het reservoir gevuld is.
Het apparaat start het ontdooien op tijd
op.
8. U kunt de duur van het ontdooien verder
wijzigen als de functie is gestart (zie
“Bereiding met tijdinstelling”). Druk op
het symbool om de gewenste
wijzigingen te verrichten.
Gebruik
415
NL
Aan het einde wordt op het display “functie
beëindigd” weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren met
een druk op een van de zones van het
display die gewijzigd kunnen worden
(functie, en ) of door de deur te
openen.
Rijzen
1. Plaats het de rijzen deeg op het tweede
niveau in het apparaat.
2. Selecteer rijzen in het menu “speciale
functies”.
3. Toets de gewenste tijdsduur
(bijvoorbeeld 35 minuten) in.
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
Het display toont het hoofdscherm met
de ingestelde tijdsduur.
De duur van het ontdooien op tijd
loopt van 1 minuut tot maximaal
13 uur.
Gebruik
416
5. Druk op het symbool om het rijzen te
starten. Op het display verschijnt de
vraag om het reservoir met water te
vullen.
6. Blijf het reservoir vullen volgens de
aanwijzingen van het hoofdstuk “Vullen
van het reservoir”.
7. Sluit de deur als het reservoir gevuld is.
Het apparaat start de
voorverwarmingsfase op...
8. ... en verricht vervolgens de gekozen
functie.
9. Als de functie is gestart kunt u een timer
met een tijdsduur van maximaal 4 uur
(zie “Timer tijdens de functionering”), een
tijdsduur voor het rijzen (zie “Bereiding
met tijdinstelling”) of vertraagd rijzen (zie
“Delay timer”) instellen. Druk op het
symbool om de gewenste
wijzigingen te verrichten.
Aan het einde wordt op het display “functie
beëindigd” weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren met
een druk op een van de zones van het
display die gewijzigd kunnen worden
(functie, en ) of door de deur te
openen.
Het rijzen duurt maximaal 13 uur,
tenzij anders is ingesteld.
Voor optimaal rijzen wordt de
lamp in de oven uitgeschakeld. De
lamp kan echter op elk gewenst
moment worden ingeschakeld
door op het symbool te
drukken.
In de functie rijzen kunt u de
temperatuur (40°C) niet wijzigen.
Gebruik
417
NL
Verwarmen stoom
1. Plaats het op te warmen gerecht in de
ovenruimte.
2. Selecteer verwarmen stoom in het menu
speciale functies”.
3. Toets de gewenste tijdsduur (van 30
seconden tot 99 minuten) in,
bijvoorbeeld 15 minuten: druk eerst op
het hokje van de minuten en druk
vervolgens op de cijfers 1 en 5).
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
Het display toont het hoofdscherm met
de ingestelde tijdsduur.
5. Druk ter bevestiging op het symbool .
Op het display wordt het scherm voor
het vullen van het reservoir met water
weergegeven.
6. Blijf het reservoir vullen volgens de
aanwijzingen van het hoofdstuk “Vullen
van het reservoir”.
7. Sluit de deur als het reservoir gevuld is.
Het apparaat start de
voorverwarmingsfase op...
Met deze functie kunnen reeds
bereide gerechten die in de
koeling of de koelkast
geconserveerd waren worden
opgewarmd.
Gebruik
418
8. ... en verricht vervolgens de gekozen
functie.
Aan het einde van het verwarmen met
stoom wordt op het display “functie
beëindigd” weergegeven en hoort u een
geluidssignaal dat u kunt deactiveren met
een druk op een van de zones van het
display die gewijzigd kunnen worden
(temperatuur, functie, en ) of door
de deur te openen.
Sabbat bereiding
In de functie verwarmen met stoom
kunt u de temperatuur niet
wijzigen.
Het apparaat vertoont een
bepaald gedrag:
• De bereiding kan een
onbepaalde tijd duren. Het is
niet mogelijk om een
bereidingsduur in te stellen.
• De oven verricht geen enkele
vorm van voorverwarming.
De bereidingstemperatuur die u
kunt selecteren, varieert van 60 tot
100 °C.
• De lamp in de oven is
uitgeschakeld. Bij het openen
van de deur of de handmatige
inschakeling gaat de lamp niet
branden.
• De interne ventilator is
gedeactiveerd.
• Geluidssignalen zijn
gedeactiveerd.
U kunt geen enkele parameter
wijzigen als de functie Sabbat
bereiding geactiveerd is.
Geen elke handeling heeft een
uitwerking. Uitsluitend het
terugkeersymbool blijft
geactiveerd zodat naar het
hoofdmenu kan worden
teruggekeerd.
Gebruik
419
NL
1. Selecteer sabbat bereiding in het menu
speciale functies”.
2. Druk op het symbool om de functie
Sabbat bereiding te starten, of druk op
de waarde om de vooringestelde
temperatuur te wijzigen (van 60° naar
100°).
3. Keer aan het einde naar het hoofdmenu
terug door het terugkeersymbool
ingedrukt te houden.
Vul reservoir
1. Selecteer vul reservoir in het menu
speciale functies”.
Op het display wordt het scherm voor het
vullen van het reservoir met water
weergegeven.
2. Vul de geleverde karaf (of een houder)
met voldoende water voor de te
verrichten bereidingen.
3. Open de deur van het apparaat.
4. Plaats de karaf (of houder) op de
geopende ovendeur.
N.B.: de karaf (of houder) gevuld
met water moet een brutogewicht
van minder dan 5 kg hebben.
Gebruik
420
5. Haal de slang uit zijn houder en plaats
het uiteinde ervan op de bodem van de
karaf (of houder).
6. Druk op het symbool om het
reservoir van het apparaat met water te
vullen.
7. Druk aan het einde op “ok” om te
bevestigen dat het reservoir gevuld is.
8. Beweeg de slang om eventueel
resterend water te verwijderen.
9. De slang terugplaatsen in zijn houder, de
karaf (of houder) verwijderen en de deur
sluiten.
Het apparaat neemt zo veel water
op dat het reservoir volledig
gevuld wordt.
Als de deur wordt gesloten, wordt
eventueel water dat in de slang is
achtergebleven, opgezogen door
een automatisch systeem om
druppelen te voorkomen. U kunt
geborrel horen. Dit is normaal.
Gebruik
421
NL
Leeg reservoir
1. Selecteer leeg reservoir in het menu
speciale functies”.
Op het display wordt het scherm voor het
verwijderen van het water weergegeven.
2. Plaats de geleverde karaf (of houder) op
de geopende ovendeur.
3. Haal de slang uit zijn houder en breng
het uiteinde ervan aan in de karaf (of
houder).
4. Start het verwijderen van het water naar
de karaf (of houder) door op het
symbool te drukken.
Gebruik
422
Aan het einde geeft het display aan dat het
verwijderen van het resterende water is
afgerond.
5. Bevestig met een druk op “ok”.
6. Beweeg de slang om eventueel
resterend water te verwijderen.
7. Plaats de slang terug in zijn houder,
verwijder de de karaf en sluit de deur.
3.7 Programma’s
In deze stand kunt u een programma kiezen
dat voor de bereiding van gerechten is
geprogrammeerd. Aan de hand van het
gekozen gewicht zal het apparaat
automatisch de optimale
bereidingsparameters berekenen.
Selecteer de icoon programma’s
op het “home screen”.
Het water kan uitsluitend met
geopende ovendeur worden
verwijderd. Controleer altijd of de
slang van diens plaats is
verwijderd en in de karaf (of
houder) is aangebracht, alvorens
met een druk op het symbool
het verwijderen te starten.
In deze functie wordt de bereiding
voorafgegaan door een
voorverwarmingsfase, waardoor
de oven sneller op temperatuur
wordt gebracht.
Aan het einde van de
voorverwarming hoort u een
geluidssignaal dat aangeeft dat
het gerecht in de ovenruimte
geplaatst kan worden. Plaats het
gerecht in de ovenruimte en druk
op het symbool om verder te
gaan met de bereiding.
Gebruik
423
NL
Een programma starten
1. Selecteer het gewenste gerecht uit het
menu “programma’s” met een druk op
de symbolen en . Bevestig
vervolgens door op de naam van het
gerecht te drukken.
2. Selecteer het subtype gerecht dat u wilt
bereiden en druk ter bevestiging op de
naam.
3. Selecteer het type bereiding (indien
mogelijk, afhankelijk van het gekozen
gerecht) en druk ter bevestiging op de
naam.
4. Wijzig het gewicht van het gerecht met
een druk op het symbool .
5. Stel met de symbolen en het
gewicht (in kilogram) in van het gerecht.
6. Druk opnieuw op het symbool om
over te gaan naar het volgende scherm.
Gebruik
424
Nu kunt u het gekozen programma
opstarten, de instellingen permanent
wijzigen of een vertraagde bereiding laten
verrichten.
7. Als u kiest voor start, zal de bereiding
worden opgestart met de instellingen
van het programma. Het display toont
daarbij de ingestelde parameters.
8. Een geluidssignaal en een speciaal
bericht geven het moment aan waarop u
het gerecht in de oven moet plaatsen en
u de bereiding moet opstarten.
9. Druk op het symbool om de
bereiding te starten.
De weergegeven tijd houdt geen
rekening met de tijd die voor het
opwarmen van de oven nodig is.
U kunt de bereidingsparameters
op ieder gewenst moment
wijzigen, ook als de bereiding al is
opgestart.
Gebruik
425
NL
Een programma beëindigen
1. Het apparaat geeft het einde van het
programma aan met een geluidssignaal
en het knipperende symbool
.
2. Druk op voor een nieuwe bereiding
met de eerder ingestelde parameters
(druk tweemaal op dit symbool als het
geluidssignaal geactiveerd is). Het
apparaat hervat automatisch de
bereiding als het nog warm is. Als dit niet
het geval is, wordt de voorverwarmfase
opgestart.
3. Beëindig het programma en sluit het af
door het terugkeersymbool
ingedrukt te houden.
Een programma permanent wijzigen
1. In het geselecteerde programma,
selecteer wijzigen in het menu van het
gekozen gerecht.
Alle parameters die gewijzigd kunnen
worden, zullen geel op het hoofdscherm
worden weergegeven.
2. Druk op de parameter die u wilt wijzigen:
• bereidingstemperatuur
De sequentiële bereiding is handig
voor het achtereenvolgens
bereiden van hetzelfde type
gerechten. Zoals bijvoorbeeld het
achtereenvolgens bakken van
diverse pizza’s.
We raden u aan om tijdens de
voorverwarmfase geen gerechten
in de oven te plaatsen. Wacht tot
het bericht wordt weergegeven.
Gebruik
426
• bereidingsfunctie
• duur van de bereiding
• niveau van het frame
• gewicht van het gerecht
3. Verricht de gewenste wijzigingen.
4. Sla het programma op met een druk op
het symbool . U wordt gevraagd om
de gekozen wijzigingen te bevestigen.
5. Het display toont een bevestiging als de
wijziging is bevestigd.
Het programma wordt niet
gewijzigd als u de wijzigingen niet
bevestigt.
Gebruik
427
NL
Tabellen van ingestelde programma’s
VLEES
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Rosbief
rood
140218060
medium
140218080
doorbakken 1
40
2 180 90
Varkensribben vers
1 50 2 150 140
Varkenskoteletten vers
1 - 3 250 15
Varkensworst vers
1 - 3 250 12
Varkensspek vers
0,5 - 3 250 7
Kippenborst vers
0,5 100 2 + 1 100 18
Worstjes voorgekookt
0,5 100 2 + 1 100 3
Varkensrugstuk vers
150218095
Kalfsgebraad vers
140217070
Gebraden kip (heel) vers
150220040
Gebraden eend (heel) vers
2 30 2 150 120
Gebruik
428
VIS
GROENTE
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Vis en papillotte vers
0,5 - 1 160 35
Zeebaarsfilet vers
0,5 100 2 + 1 85 5
Kabeljauwfilet vers 1
100 2 + 1
100 6
Zalmfilet vers
0,8 100 2 + 1 100 5
Garnalen vers 1
100 2 + 1
90 5
Vis (heel) vers 1
70
2 + 1 200 25
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Frietjes diepgevroren
0,5 - 2 220 13
Gebakken
aardappels
vers
1 - 2 220 40
Wortels vers
0,5 100 2 + 1 220 6
Aardappelen vers
0,5 100 2 + 1 100 25
Bloemkool vers
0,5 100 2 + 1 100 12
Broccoli/Venkel vers
0,5 100 2 + 1 100 6
Asperges vers
0,5 100 2 + 1 100 6
Spinazie vers
0,3 100 2 + 1 100 2
Gegratineerde
aardappelen
vers
0,5 50 2 200 60
Gebruik
429
NL
GEBAK
BROOD
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Tulband/donut vers
1 - 1 160 60
Koekjes/Muffins vers
0,6 - 1 160 18
Soezen/beignets vers
0,5 - 1 180 70
Merengue vers
0,3 - 1 120 90
Confituurtaart vers
0,8 - 1 170 40
Croissant vers
0,6 - 1 160 30
Appelcompote vers
0,5 100 2 + 1 100 8
Siroop pudding vers
0,2 100 1 100 50
Strudel vers
1 25 1 200 40
Cake vers
125116535
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Focaccia vers
0,5 25 2 190 20
Gerezen witbrood vers
225218030
Gebruik
430
PIZZA
PASTA/RIJST
BEREIDING LAGE TEMP.
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Dieppan pizza vers
1-12509
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Ovenpasta/Lasagne vers
2 - 1 220 40
Paella vers
2 100 2 100 35
Quiche lorraine vers 0,5
-
1 200 40
Soufflé vers
0,5 - 1 180 25
Basmatirijst vers
0,5 100 2 + 1 100 12
Subtype Behandeling
Gewicht
(Kg)
Functie
%
Stoom
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
Kalf vers
1-190360
Rundvlees medium gaar
1-190240
Varkenslende vers
1-190330
Lamsvlees vers
1-190360
Gebruik
431
NL
3.8 Eigen programma’s
Met dit menu kunt u een eigen programma
invoeren aan de hand van door u gekozen
parameters. De eerste keer dat u deze
functie benut wordt u gevraagd een nieuw
recept in te voeren. Als u de recepten heeft
ingevoerd, worden ze in het
desbetreffende menu weergegeven.
Selecteer de icoon eigen
programma’s op het “home
screen”.
Een recept toevoegen
1. Selecteer toevoegen in het menu “eigen
programma’s”.
Alle parameters die gewijzigd kunnen
worden, zullen geel op het hoofdscherm
worden weergegeven.
2. Druk op de parameter die u wilt wijzigen:
• bereidingstemperatuur
U kunt in totaal ongeveer 10 eigen
recepten invoeren.
Gebruik
432
• bereidingsfunctie
• duur van de bereiding
• niveau van het frame
• gewicht van het gerecht
3. Verricht de gewenste wijzigingen.
4. Sla het programma op met een druk op
het symbool . U wordt gevraagd om
de naam van het zojuist gecreëerde
recept in te voeren.
5. Voer de naam van het recept in. Het
teken wist de vorige letter (in het
voorbeeld is het recept, recept 1
opgeslagen).
6. Voer de naam van het nieuwe recept in
en druk ter bevestiging op het symbool .
De naam van het recept kan
maximaal 10 tekens, inclusief
spaties, lang zijn.
Om het recept op te kunnen slaan,
moet de naam minstens een teken
bevatten.
Gebruik
433
NL
7. U wordt gevraagd om de gekozen
wijzigingen te bevestigen. Selecteer ja
als u het recept wilt opslaan.
8. Het display toont een bevestiging als het
opslaan van het recept wordt bevestigd.
Een eigen recept opstarten
1. Selecteer in het menu “eigen
programma’s” een eigen recept dat u
eerder heeft opgeslagen (in het
voorbeeld is dit het recept, recept 1).
2. Selecteer start.
3. De bereiding wordt opgestart met de
parameters die u eerder voor het recept
heeft ingesteld.
De verrichte wijzigingen worden
geannuleerd als u echter nee
selecteert.
Tijdens de bereiding kunt u altijd
de temperatuur en de
bereidingstijd wijzigen. Deze
wijzigingen worden echter niet
voor een volgend gebruik van het
recept opgeslagen.
Gebruik
434
Een eigen recept wijzigen
1. Selecteer in het menu “eigen
programma’s” een eigen recept dat u
eerder heeft opgeslagen (in het
voorbeeld is dit het recept, recept 1).
2. Selecteer wijzigen.
3. Herhaal dezelfde stappen, beginnende
bij punt 2 van hoofdstuk “Een recept
toevoegen”.
Een eigen recept wissen
1. Selecteer in het menu “eigen
programma’s” een eigen recept dat u
eerder heeft opgeslagen (in het
voorbeeld is dit het recept 1).
2. Selecteer annuleren.
3. Bevestig dat u het recept wilt wissen.
Selecteer ja om het recept definitief te
elimineren.
Gebruik
435
NL
4. Het display toont een bevestiging als het
wissen is bevestigd.
Delay timer
1. Selecteer in het menu “eigen
programma’s” een eigen recept dat u
eerder heeft opgeslagen (in het
voorbeeld is dit het recept, recept 1).
2. Selecteer delay timer.
3. Toets het gewenste tijdstip in waarop de
bereiding moet eindigen (bijv. 19:30:
druk eerst op het hokje van de uren en
vervolgens op de cijfers 1 en 9; druk op
het hokje van de minuten en vervolgens
op de cijfers 3 en 0).
4. Druk ter bevestiging op het symbool .
5. Het apparaat wacht het begin van de
vertraagde bereidingstijd af.
Gebruik
436
3.9 Instellingen
Met dit menu kunt u de configuratie van het
product instellen.
Selecteer de icoon instellingen op
het “home screen”.
Taal
1. Selecteer taal in het menu “instellingen”.
2. Druk op de symbolen en om
door de beschikbare talen te bladeren.
3. Selecteer de gewenste taal.
4. Bevestig uw keuze door ja te selecteren.
De persoonlijke instellingen blijven
geactiveerd bij een tijdelijke
stroomuitval.
Hiermee kunt u uit de beschikbare
talen de gewenste taal kiezen.
Gebruik
437
NL
Klok
1. Druk op het symbool of en
selecteer klok in het menu “instellingen”.
2. Toets de huidige tijd in.
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
Toetsblokkering
1. Druk op het symbool of en
selecteer toetsblokkering in het menu
instellingen”.
2. Bevestig de activering van de
toetsblokkering door ja te selecteren.
Bij normale werking wordt deze aangeduid
door de controlelamp
.
Hiermee kunt u het weergegeven
tijdstip wijzigen.
Deze functie blokkeert de
bedieningen van het apparaat
automatisch na een minuut
normale werking als de gebruiker
geen handelingen verricht.
Om de blokkering tijdelijk uit te
schakelen tijdens een bereiding,
moet de toets minstens 3
seconden ingedrukt gehouden
worden. De beveiliging zal één
minuut na de laatste instelling weer
actief worden.
Gebruik
438
Demo stand (uitsluitend voor
exposanten)
1. Druk op het symbool of en
selecteer demo stand in het menu
instellingen”.
2. Bevestig de activering van de demo
stand door ja te selecteren.
Eco-Logic
1. Druk op het symbool of en
selecteer eco-logic in het menu
instellingen”.
2. Bevestig de activering van de stand eco-
logic door ja te selecteren.
Deze stand deactiveert de
verwarmingselementen, terwijl men
toch gebruik kan maken van het
bedieningspaneel.
Als de stand geactiveerd is, wordt
op het display het bericht “demo
stand” weergegeven.
Om de oven normaal te
gebruiken, moet deze stand op
UIT ingesteld worden.
Deze stand beperkt het verbruik
van de oven.
Ideaal om meerdere
huishoudelijke apparaten
tegelijkertijd te kunnen gebruiken.
Als deze optie is geactiveerd,
wordt op het display naast de
functie het symbool
weergegeven.
Wanneer de eco-logic stand
wordt geactiveerd, kan de
tijdsduur van de voorverwarming
en van de bereiding langer duren.
Gebruik
439
NL
Geluid
1. Druk op het symbool of en
selecteer geluid in het menu
instellingen”.
2. Selecteer nee om het geluid dat bij elke
druk op de symbolen op het display
wordt gegeven, uit te schakelen.
Warmte behouden
1. Druk op het symbool of en
selecteer warmte behouden in het menu
instellingen”.
Iedere keer dat u op de symbolen
op het display drukt laat het
apparaat een geluid horen. Met
deze instelling kunt u dit
deactiveren.
In deze stand kan het apparaat
aan het einde van een bereiding,
waarvan de duur is ingesteld, (als
deze niet handmatig wordt
onderbroken) het zojuist bereide
voedsel (op lage temperatuur)
warmhouden, zonder dat de
organoleptische eigenschappen
en de smaak die u tijdens de
bereiding heeft verkregen verloren
gaan.
Deze instelling is uitsluitend
beschikbaar voor gecombineerde
en traditionele functies.
Gebruik
440
2. Bevestig de activering van de functie
“warmte behouden” door ja te
selecteren.
Eco-Light
1. Druk op het symbool of en
selecteer eco-light in het menu
instellingen”.
2. Bevestig de activering van de stand eco-
light door ja te selecteren.
De functie “warmte behouden”
wordt onmiddellijk aan het einde
van de bereiding gestart. Dit wordt
aangegeven middels een reeks
geluidssignalen (zie “bereiding” of
“functie beëindigd”). Na een
enkele minuut wordt het
onderstaande scherm op het
display weergegeven.
Voor een verdere besparing van
de energie wordt de lamp
automatisch één minuut na het
begin van de bereiding
gedeactiveerd.
Stel deze stand in op UIT om te
voorkomen dat het apparaat de
lamp automatisch na een minuut
deactiveert.
Gebruik
441
NL
Digitale klok
1. Druk op het symbool of en
selecteer digitale klok in het menu
instellingen”.
2. Bevestig de activering van de digitale
klok door ja te selecteren.
3. Als geen enkele functie van het apparaat
geactiveerd is, zal het display de actuele
tijd digitaal weergeven.
De handmatige in-/uitschakeling is
altijd mogelijk. Wanneer mogelijk
kunt u met een druk op het
symbool de binnenverlichting
inschakelen; met een druk op
schakelt u de verlichting uit.
In de fabriek is de functie “eco-
light” op “aan” ingesteld.
Maakt de digitale weergave van
de tijd mogelijk.
De digitale versie blijft geactiveerd
bij een tijdelijke stroomuitval.
Gebruik
442
Waterhardheid
In deze stand kan de waarde van de
hardheid van het water worden ingesteld
om het ontkalken te optimaliseren.
1. Druk op het symbool of en
selecteer de hardheid van het water in
het menu “instellingen”.
2. Stel de waarde van de hardheid in met
de symbolen en .
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
Afhankelijk van de ingestelde hardheid
wordt na een bepaald aantal uren dat de
stoomfunctie gewerkt heeft op het display
de aanvraag voor de verrichting van de
ontkalking aangegeven (zie “Verwijdering
van de geleiderframes voor de roosters/
ovenschalen”).
Afhankelijk van het gebruik van het
apparaat is dit indicatief het volgende
aantal uur:
Wanneer het apparaat de fabriek
verlaat is het ingesteld op
middelmatig hard water (3).
Als het water van het
waterleidingnet teveel kalk bevat,
raden wij aan om onthard water te
gebruiken.
Vraag het waterleidingbedrijf om
informatie over de hardheidsgraad
van het water.
Hardheid van het
water
°dH °dF Uren
1 0 ÷ 11 0 ÷ 20 35 - 40
2 12 ÷ 17 21 ÷ 30 25 - 30
3 18 ÷ 24 31 ÷ 42 15 - 20
4 25 ÷ 30 43 ÷ 53 12 - 15
5 31 ÷ 50 54 ÷ 90 8 - 10
Reiniging en onderhoud
443
NL
4 Reiniging en onderhoud
4.1 Waarschuwingen
4.2 Reiniging van de oppervlakken
Om de oppervlakken in goede staat te
houden, moeten ze na elk gebruik
gereinigd worden nadat ze afgekoeld zijn.
Dagelijkse gewone reiniging
Gebruik steeds en uitsluitend specifieke
producten, die geen schurende of zure
stoffen op chloorbasis bevatten.
Giet het product op een vochtige doek en
wrijf het over het oppervlak, spoel
zorgvuldig af, en droog met een zachte
doek of met een microvezeldoek.
Voedselresten of -vlekken
Gebruik absoluut geen metalen sponzen of
scherpe krabbers zodat de oppervlakken
niet worden beschadigd.
Gebruik normale en niet-schurende
producten, en eventueel houten of plastic
gerei. Spoel zorgvuldig, en droog met een
zachte doek of met een microvezeldoek.
Laat etensresten op basis van suiker (bijv.
marmelade) in het apparaat niet opdrogen,
dit kan het email binnenin aantasten.
Incorrect gebruik
Gevaar voor beschadiging van
de oppervlakken
Reinig het apparaat niet met een
stoomreiniger.
Gebruik op de stalen delen of de delen
waarvan het oppervlak met metalen
afwerkingen werd behandeld (bijv.
elektrolytische oxidatie, vernikkeling,
verchroming) geen producten die
chloor, ammoniak of bleekmiddel
bevatten.
Gebruik geen schurende of bijtende
middelen op de glazen onderdelen
(bijv. poeders, ontvlekkers of
metaalsponsjes).
Gebruik geen ruw, schurend of scherp
materiaal.
Incorrect gebruik
Gevaar voor beschadiging van
het apparaat
De pakking aan de voorkant van de
ovenruimte niet verwijderen.
Reiniging en onderhoud
444
4.3 Reiniging van de deur
Demontage van de deur
Om de reiniging van de oven te
vergemakkelijken, kunt u de ovendeur
verwijderen en op een theedoek leggen.
Ga voor de verwijdering van de deur als
volgt te werk:
1. Open de deur volledig en plaats de
twee pinnetjes in de openingen van de
scharnieren zoals op de afbeelding.
2. Neem de deur aan beide kanten en met
beide handen vast, hef hem op met een
hoek van ongeveer 30°, en verwijder
hem.
3. Om de deur weer te monteren, moeten
de scharnieren in de daarvoor bestemde
openingen in de oven geplaatst worden,
zodat de gleuven A helemaal op de
openingen steunen. Laat de deur zakken
zodat ze geplaatst wordt, en verwijder
de pinnetjes uit de openingen in de
scharnieren.
Reiniging van de ruiten van de deur
Het is raadzaam de ruiten van de deur
altijd schoon te houden. Gebruik
absorberend keukenpapier. Gebruik in
geval van hardnekkig vuil een vochtige
spons en een gewoon reinigingsmiddel.
Er wordt aanbevolen om
reinigingsproducten van de
fabrikant te gebruiken.
Reiniging en onderhoud
445
NL
Demontage van de binnenruiten
Voor een gemakkelijke schoonmaak,
kunnen de binnenruiten van de deur
worden gedemonteerd.
1. Open de deur.
2. Verwijder de binnenruit door ze
achteraan naar boven te trekken, en
volg de beweging die wordt aangeduid
door de pijlen (1).
3. Trek de ruit naar boven aan de
voorzijde (2). Op deze manier komen
de 4 pinnen, die op de ruit bevestigd
zijn, los uit hun zitting op de ovendeur.
4. Trek de tussenruit omhoog.
5. Maak de buitenruit schoon, evenals de
voorheen verwijderde ruiten. Gebruik
absorberend keukenpapier. Bij
hardnekkig vuil moet een vochtige spons
en een neutraal reinigingsmiddel
gebruikt worden.
6. Zet de tussenruit weer op zijn plaats.
Reiniging en onderhoud
446
7. De rubberen lijsten A, B en C van de
tussenruit moeten naar de buitenkant zijn
gericht.
8. Centreer en plaats met lichte druk de 4
pennen in hun houders op de deur.
4.4 Reiniging van de ovenruimte
Om de oven in goede staat te houden,
moet hij na afkoeling regelmatig gereinigd
worden.
Verwijder alle verwijderbare delen.
Reinig de ovenroosters met warm water en
niet-schurende reinigingsmiddelen; spoel
en droog ze daarna zorgvuldig af.
Er wordt aangeraden om de oven
ongeveer 15/20 minuten
maximaal te verwarmen nadat
specifieke producten gebruikt
werden, om eventuele resten in de
oven te verwijderen.
Voor een gemakkelijke
schoonmaak is het aanbevolen om
de deur te verwijderen.
Reiniging en onderhoud
447
NL
Ontkalken
Op het display van het apparaat verschijnt
af en toe het volgende opschrift om aan te
geven dat het ontkalken van de stoombak
op de bodem van de oven:
1. Druk op ja om de aanvraag voor
ontkalking te accepteren.
2. De deur helemaal openen.
3. Circa 250 ml witte azijn in de stoombak
gieten zodat ook een deel van de
bodem van de oven wordt bedekt.
4. Start de ontkalkingsfunctie door op het
symbool te drukken.
5. Druk aan het einde van de ontkalking op
de toets ok.
6. Verwijder de azijn met de geleverde
spons van de bodem van de ovenruimte.
7. Wrijf met een pannenspons over de
zacht geworden, aangekoekte vuilresten
om de grootste hoeveelheid kalk te
verwijderen.
Indien door niet ontharden kalk in
het water zit, kan dit op de lange
duur afbreuk doen aan een juist
functioneren van het apparaat.
Reiniging en onderhoud
448
8. Sluit de deur na het schoonmaken.
Handmatig ontkalken
Wanneer u eerder een ontkalking wilt
uitvoeren, kan de functie handmatig
worden uitgevoerd:
1. Selecteer handmatig ontkalken in het
menu “speciale functies”.
2. Doorgaan met de procedure zoals in het
hoofdstuk “Verwijdering van de
geleiderframes voor de roosters/
ovenschalen” met afbeeldingen wordt
gedemonstreerd, te beginnen met punt 2.
Wij adviseren om iedere keer dat
het display dit aangeeft, te
ontkalken om de oven optimaal te
laten functioneren.
OPMERKING: Het
ontkalkingsproces kan 3
achtereenvolgende keren worden
geannuleerd.
Het apparaat staat geen andere
functie toe totdat een nieuw
ontkalkingsproces is uitgevoerd.
Reiniging en onderhoud
449
NL
Verwijdering van de geleiderframes voor
de roosters/ovenschalen
Als de geleiderframes worden verwijderd,
kan de reiniging van de zijdelen makkelijker
uitgevoerd worden.
Verwijder de geleiderframes:
1. de pinnen uit het geleiderframe
schroeven:
2. Trek het geleiderframe in de ovenruimte
om de pinnen eruit te halen.
3. Herhaal na de reiniging de net
beschreven handelingen om de
geleiderframes weer aan te brengen.
Vapor Clean
Voorbereiding
Voordat de reinigingscyclus Vapor Clean
wordt gestart:
• Verwijder alle accessoires uit de oven.
Vapor Clean is een
reinigingsprocedure die de
verwijdering van vuil
vergemakkelijkt. Dankzij deze
procedure is het mogelijk om de
binnenzijde van de oven uiterst
eenvoudig te reinigen. De
vuilresten worden verzacht door
de warmte en door de
waterdamp, zodat ze makkelijker
kunnen verwijderd worden.
Incorrect gebruik
Gevaar voor beschadiging van
de oppervlakken
• Verwijder voedselresten of gemorste
sporen van vroegere bereidingen
binnenin de oven.
• Voer deze reinigingsprocedure enkel uit
als de oven afgekoeld is.
Reiniging en onderhoud
450
• Giet ongeveer 40cc water op de
bodem van de ovenruimte. Let op dat het
water niet uit de uitsparing komt.
• Sproei met behulp van een spuitflacon
een oplossing van water en afwasmiddel
op de binnenzijde van de ovenruimte.
Sproei op de zijwanden, de
bovenwand, het bodemvlak en de
deflector.
• Sluit de deur.
Instelling van de reinigingscyclus Vapor
Clean
1. Selecteer in het menu “speciale functies
de functie Vapor Clean.
Er wordt aanbevolen om
maximaal 20 maal te sproeien.
De cyclus wordt automatisch tot
stilstand gebracht en op het
display wordt het bericht
“Binnentemperatuur te hoog wacht
op afkoeling” weergegeven als de
temperatuur in de oven hoger is
dan voor de Vapor Clean
reinigingscyclus is ingesteld. Laat
de oven afkoelen voor u de
gestuurde reinigingsfunctie
activeert.
Reiniging en onderhoud
451
NL
2. Op het display verschijnen de tijdsduur
en de temperatuur van de
reinigingscyclus.
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
De ondersteunde reinigingscyclus wordt
gestart.
4. Als de temperatuur in de ovenruimte te
hoog is, geven een geluidssignaal en
een bericht op het display aan dat u
moet wachten tot de temperatuur is
gedaald.
5. Nadat de reinigingscyclus Vapor Clean
is uitgevoerd, wordt een geluidssignaal
geproduceerd.
De parameters van de temperatuur
en de tijdsduur kunnen niet
gewijzigd worden door de
gebruiker.
Reiniging en onderhoud
452
Instelling van de geprogrammeerde
functie Vapor Clean
Het tijdstip waarop Vapor Clean begint kan
net zoals de andere functies worden
geprogrammeerd.
1. Selecteer de speciale functie Vapor
Clean met een druk op het symbool .
2. Toets het gewenste tijdstip in waarop de
functie Vapor Clean moet eindigen (bijv.
19.30: druk eerst op het hokje van de
uren en vervolgens op de cijfers 1 en 9;
druk op het hokje van de minuten en
vervolgens op de cijfers 3 en 0).
3. Druk ter bevestiging op het symbool .
Het apparaat wacht tot het ingestelde
tijdstip voor het starten van de
reinigingscyclus is bereikt.
Einde van de reinigingscyclus Vapor
Clean
1. Open de deur en verwijder het minst
hardnekkige vuil met een
microvezeldoek.
2. Gebruik een niet-schurend sponsje met
messingdraden voor het hardnekkige
vuil.
3. Voor vetresten kunt u een specifiek
ovenreinigingsproduct gebruiken.
4. Verwijder het resterende water uit de
ovenruimte.
Voor een betere hygiëne en om te
vermijden dat het voedsel een
onaangename geur krijgt, wordt
aanbevolen om de ovenruimte te drogen
door een geventileerde functie ongeveer
10 minuten in te schakelen op 160 °C.
Draag rubberen handschoenen
tijdens deze werkzaamheden.
Om de handmatige reiniging van
moeilijk bereikbare delen te
vereenvoudigen, is het raadzaam
de deur te verwijderen.
Reiniging en onderhoud
453
NL
4.5 Reiniging van het reservoir
1. Selecteer reinig reservoir in het menu
speciale functies”.
Op het display verschijnt de vraag om het
reservoir te vullen.
2. Vul de geleverde karaf (of een houder)
met een mengsel van water en
citroenzuur.
3. Open de deur van het apparaat.
4. Plaats de karaf (of houder) op de
geopende ovendeur.
5. Haal de slang uit zijn houder en plaats
het uiteinde ervan op de bodem van de
karaf (of houder).
Om een optimaal functioneren van
het apparaat te garanderen,
adviseren wij om het reservoir
circa iedere 2-3 maanden een
keer schoon te maken.
Het apparaat zal de procedure
voor het ledigen van het reservoir
activeren als in het reservoir water
is achtergebleven.
Wij adviseren om 30g citroenzuur
te mengen met anderhalve liter
water.
N.B.: de geleverde karaf (of
houder) gevuld met water moet
een brutogewicht van minder dan
5 kg hebben.
Reiniging en onderhoud
454
6. Druk op het symbool om het
reservoir van het apparaat met het
mengsel te vullen.
7. Druk aan het einde op “ok” om te
bevestigen dat het reservoir gevuld is.
Op het display verschijnt de tijdsduur die
nodig is tot het einde van de
schoonmaakcyclus.
Aan het einde van het schoonmaakproces
klinkt een geluidssignaal en verschijnt op
het display de schermafbeelding van
verwijdering van het mengsel.
Het apparaat vult automatisch de
hoeveelheid van het mengsel tot
het reservoir gevuld is.
Op het display wordt de
aanvraag voor het legen van het
reservoir weergegeven als meer
dan 24 uur lang waterresten in het
reservoir zijn achtergebleven.
Reiniging en onderhoud
455
NL
8. Start het verwijderen van het mengsel uit
het reservoir naar de karaf (of houder)
door op het symbool te drukken.
Aan het einde wordt “reinigingsprocedure
reservoir beëindigd“ weergegeven.
9. Bevestig dat de reinigingsprocedure van
het reservoir afgerond is door op “ok” te
drukken.
10. Beweeg de slang om eventueel
resterend mengsel te verwijderen.
11. De slang terugplaatsen in zijn houder,
de karaf (of houder) verwijderen en de
deur sluiten.
Verricht na de reiniging van het
reservoir met een mengsel van
water en citroenzuur een tweede
reinigen reservoir“ cyclus met
normaal water om eventuele
resten uit het reservoir te spoelen.
Reiniging en onderhoud
456
4.6 Buitengewoon onderhoud
Vervanging van de lamp voor de
binnenverlichting
1. Verwijder alle accessoires uit de oven.
2. Verwijder de geleiderframes voor
roosters/ovenschalen.
3. Verwijder de kap van de lamp met
gereedschap (bijv. een
schroevendraaier).
4. Draai de lamp los en verwijder ze.
5. Vervang de lamp met een soortgelijke
(40W).
6. Hermonteer de kap. Houd de
geprofileerde binnenkant van het glas (A)
naar de deur toe gericht.
7. Druk de kap stevig aan zodat deze
perfect op de fitting aansluit.
Onder elektrische spanning
staande delen
Gevaar voor elektrische schok
• Schakel de stroomtoevoer naar het
apparaat uit.
Zorg ervoor dat het email op de
wanden van de ovenruimte geen
krassen oplopen.
Raak de halogeenlamp niet direct
met de vingers aan, gebruik altijd
isolerend materiaal.
Reiniging en onderhoud
457
NL
Oplossingen voor problemen…
De display is volledig uitgeschakeld:
• Controleer de stroomtoevoer.
• Controleer of een eventuele meerpolige
schakelaar vóór de stroomtoevoer van
de oven zich op “On” bevindt.
De oven verwarmt niet:
• Controleer of de “demo stand” ingesteld
is (raadpleeg voor meer informatie de
paragraaf “Demo stand (uitsluitend voor
exposanten)”).
De bedieningen reageren niet:
• Controleer of de stand “toetsblokkering”
ingesteld werd (raadpleeg voor meer
informatie de paragraaf
“Toetsblokkering”).
Wanneer het probleem niet wordt
opgelost, of voor andere types
van defecten, neem contact op
met het dichtstbijzijnde
servicecentrum.
Indien andere foutberichten ERRx
worden gesignaleerd:
noteer het foutmelding, en de
ingestelde functie en temperatuur,
en neem contact op met het
plaatselijke servicecentrum.
Installatie
458
5 Installatie
5.1 Elektrische aansluiting
Algemene informatie
Controleer of de kenmerken van het
stroomnet overeenstemmen met de
gegevens op het identificatieplaatje.
Het identificatieplaatje bevat de technische
gegevens, het serienummer en de
merknaam van het apparaat en is zichtbaar
op het apparaat aangebracht.
Dit plaatje mag nooit verwijderd worden.
Het apparaat functioneert op 220-240 V~.
Gebruik een driepolige kabel (3 x 1,5 mm
2
,
voor de diameter van de interne geleider).
Zorg voor de aardverbinding met een
kabel die ten minste 20 mm langer is dan
de andere kabels.
Vaste aansluiting
Rust de voedingslijn uit met een meerpolige
onderbrekingsinrichting, overeenkomstig de
installatienormen.
De meerpolige schakelaar dient volgens de
voorschriften op een eenvoudig te bereiken
plaats en in de nabijheid van het apparaat
te zijn aangebracht.
Aansluiting met stekker en stopcontact
Controleer of de stekker en het stopcontact
van hetzelfde type zijn.
Gebruik geen verloopstekkers, adapters of
aftakkingen, omdat ze oververhitting of
brand zouden kunnen veroorzaken.
Vervanging van de kabel
1. Schroef de schroeven van het
achterpaneel los en verwijder het paneel
om toegang te krijgen tot het
klemmenbord.
2. Vervang de kabel.
3. Controleer of de kabels (oven of
eventuele kookplaat) een optimaal
traject hebben, zodat eender welk
contact met het apparaat wordt
vermeden.
Elektrische spanning
Gevaar voor elektrische schok
Laat het apparaat aansluiten door
gekwalificeerd technisch personeel.
De aardverbinding van het elektrische
systeem is verplicht en moet in
overeenstemming met de geldende
veiligheidsnormen worden uitgevoerd.
Schakel de algemene stroomtoevoer uit.
Elektrische spanning
Gevaar voor elektrische schok
Schakel de algemene stroomtoevoer uit.
Installatie
459
NL
5.2 Plaatsing
Positie van de voedingskabel
(achteraanzicht)
Pakking frontpaneel
Plak de meegeleverde pakking op de
achterkant van het frontpaneel om de
eventuele infiltratie van water of andere
vloeistoffen te voorkomen.
Zwaar apparaat
Pletgevaar
Plaats het apparaat met behulp van een
tweede persoon in het meubel.
Druk op de open deur
Gevaar voor beschadiging van
het apparaat
Gebruik de open deur niet als hefboom
om het apparaat in het meubel te
plaatsen.
Oefen niet te veel kracht uit op de
geopende deur.
Warmteontwikkeling tijdens
werking van het apparaat
Brandgevaar
Controleer of het materiaal van het
meubel brandbestendig is.
Controleer of het meubel voorzien is van
de vereiste openingen.
Installeer het apparaat niet in een
afgesloten nis of in een keukenkastje.
Installatie
460
Draagpotten
Verwijder de doppen van de draagpotten
aan de voorzijde van de oven.
Plaats het apparaat in het meubel.
Bevestig het apparaat aan het meubel met
de schroeven.
Bedek de draagpotten met de voorheen
verwijderde doppen.
Afmetingen van het apparaat (mm)
(vooraanzicht)
(bovenaanzicht)
Installatie
461
NL
(zijaanzicht)
Plaatsing onder een werkblad (mm)
Ga na of het achterste/onderste
deel van het meubel voorzien is
van een opening van ongeveer
60 mm.
Installatie
462
Inbouw in een kolom (mm)
Ga na of het bovenste/achterste
deel van het meubel voorzien is
van een opening van ongeveer
35-40 mm diep.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92

Smeg SF4104 VCS de handleiding

Type
de handleiding