Zanussi ZCV 65301 WA Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing 2
Notice d'utilisation 25
NL
FR
ZCV65301WA
Fornuis
Cuisinière
Inhoudsopgave
Veiligheidsinformatie 2
Veiligheidsvoorschriften 3
Beschrijving van het product 6
Voordat u het apparaat voor de eerste keer
gebruikt 7
Kookplaat - Dagelijks gebruik
7
Kookplaat - Aanwijzingen en tips
8
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
9
Oven - Dagelijks gebruik 9
Oven - Klokfuncties 10
Oven - Gebruik van de accessoires 11
Oven - Aanwijzingen en tips 12
Oven - Onderhoud en reiniging 17
Probleemoplossing
19
Montage
21
Energiezuinigheid
23
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en
gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk
voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie.
Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en
ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of
verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis,
indien zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen
over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als
het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door
kinderen zonder toezicht.
Algemene veiligheid
• Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat
installeren en de kabel vervangen.
• Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart
afstandbedieningssysteem.
2 www.zanussi.com
• Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan
gevaarlijk zijn en brandgevaar opleveren.
• Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in
plaats daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met
een deksel of blusdeken.
• Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
• Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels
mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze
heet kunnen worden.
• Als de glaskeramische / glazen oppervlakte gebarsten is,
schakel het apparaat dan uit om het risico op elektrische
schokken te voorkomen.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak
de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik
altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te
plaatsen of verwijderen.
• Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
• Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de
lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze
kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het
glas zou kunnen breken.
• Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze
vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
• De middelen voor het uitschakelen moeten opgenomen worden
in de vaste bedrading overeenkomstig de regels voor de
bedrading.
Veiligheidsvoorschriften
Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd
veiligheidshandschoenen.
www.zanussi.com 3
• Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
• De afmetingen van de keukenkast en de
uitsparing moeten kloppen.
• Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
• Delen van het apparaat staan onder stroom.
Sluit het apparaat met meubel om te
voorkomen dat de gevaarlijke delen worden
aangeraakt.
• De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde
hoogte.
• Installeer het apparaat niet op een platform.
• Installeer het apparaat niet naast een deur of
onder een raam. Dit voorkomt dat heet
kookgerei van het apparaat valt als de deur
of het raam wordt geopend.
• Installeer een stabilisator om te voorkomen
dat het apparaat kantelt. Raadpleeg de
installatiegids.
Aansluiting aan het elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op
het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat, met name niet
als deze heet is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
• Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de houder
worden verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
• De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet afgesloten
kan worden. Het isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een minimale
breedte van 3 mm.
• Sluit de deur van het apparaat volledig
voordat u de stekker in het stopcontact
steekt.
Gebruik
WAARSCHUWING!
Risico op letsel en brandwonden.
Gevaar voor elektrische schokken!
• Gebruik dit apparaat uitsluitend in een
huishoudelijke omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte handen
of als het contact maakt met water.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
WAARSCHUWING!
Risico op brand en explosie
• Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare
damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde
voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u
er mee kookt.
• De dampen die hete olie afgeeft kunnen
spontane ontbranding veroorzaken.
• Gebruikte olie die voedselresten bevat kan
brand veroorzaken bij een lagere
temperatuur dan olie die voor de eerste keer
wordt gebruikt.
• Plaats geen ontvlambare producten of items
die vochtig zijn door ontvlambare producten
in, bij of op het apparaat.
4 www.zanussi.com
• Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
• Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het emaille te
voorkomen:
– zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem van het
apparaat.
– Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
– haal vochthoudende schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met koken.
– Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
• Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van het
apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor
het recht op garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
• Zet geen heet kookgerei op het
bedieningspaneel.
• Laat kookgerei niet droogkoken.
• Laat geen voorwerpen of kookgerei op het
apparaat vallen. Het oppervlak kan
beschadigen.
• Activeer de kookzones niet met lege pannen
of zonder pannen erop.
• Leg geen aluminiumfolie op het apparaat of
direct op de bodem van het apparaat.
• Pannen van gietijzer, aluminium of met
beschadigde bodems kunnen krassen
veroorzaken. Til deze voorwerpen altijd op
als u ze moet verplaatsen op het
kookoppervlak.
• Dit apparaat is uitsluitend bestemd om mee
te koken. Het mag niet worden gebruikt voor
andere doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Reiniging en onderhoud
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en schade
aan het apparaat.
• Zet het apparaat uit voordat er onderhoud
op wordt uitgevoerd.
Trek de stekker uit het stopcontact.
• Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als
deze beschadigd zijn. Neem contact op met
de erkende servicedienst.
• Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijdert. De deur is zwaar!
• Resterend vet of voedsel in het apparaat kan
brand veroorzaken.
• Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
• Maak het apparaat schoon met een vochtige,
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
schoonmaakmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch email (indien van
toepassing) met een schoonmaakmiddel.
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit
apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor
gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snij het netsnoer van het apparaat af en gooi
dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen
dat kinderen en huisdieren opgesloten raken
in het apparaat.
Servicedienst
• Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
• Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
www.zanussi.com 5
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
7
8
9
10
2
3
4
1
1 3 4 52
6
1
Toetsen voor de kookplaat
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Knop voor de temperatuur
4
Temperatuurlampje/symbool/indicatielampje
5
Verlichting/symbool/indicatielampje van de
kookplaat
6
Knop voor de ovenfuncties
7
Verwarmingselement
8
Lampje
9
Ventilator
10
Roosterhoogtes
Indeling kookplaat
140 mm
140 mm
120/180 mm
120/180 mm
6 5
1 2 3
4
1
Kookzone 1200 W
2
Stoomuitlaat - aantal en positie afhankelijk
van het model
3
Kookzone 700 / 1700 W
4
Kookzone 1200 W
5
Restwarmte-indicatie
6
Kookzone 700 / 1700 W
Accessoires
• Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
• Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
• Opslagruimte
Onder de ovenruimte bevindt zich een
bewaarlade. Om het compartiment te
gebruiken, tilt u de onderste voordeur
omhoog en trek u de deur vervolgens
omlaag.
WAARSCHUWING!
Het bewaarcompartiment kan
heet worden als het apparaat aan
is.
6 www.zanussi.com
Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires terug in de beginstand.
Tijd instellen
U moet de tijd instellen voordat u de oven
bedient.
Na aansluiting van het apparaat op het
stopcontact en na een stroomstoring knippert
het display automatisch.
1. Druk op de selectieknop .
Het symbool timer actief gaat branden.
2. Druk op de of om de correcte tijd in
te stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen
en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag
weer.
Activeer om de tijd te wijzigen het apparaat en
druk op en tegelijkertijd of .
Druk als de puntjes tussen de uren en minuten
knipperen op of om de nieuwe tijd in te
stellen.
Voorverwarmen
Verwarm het apparaat voor om het resterende
vet weg te branden.
1. Stel de functie
en de
maximumtemperatuur in.
2. Laat het apparaat een uur werken.
3. Stel de functie en de
maximumtemperatuur in. Maximale
temperatuur voor deze functie is 210 °C.
4. Laat het apparaat 15 minuten werken.
Accessoires kunnen heter worden dan normaal.
Het apparaat kan een vreemde geur en rook
afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende
luchtcirculatie in de ruimte is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Warmte-instelling
Symbol-
en
-functie
Uit-stand
Tweekringskookzone
1 - 9 Verwarmingsstanden
Gebruik de restwarmte om het
energieverbruik te verlagen. Zet de
kookzone ongeveer 5 - 10 minuten
voordat het koken is voltooid uit.
Draai de bedieningsknop in de gewenste
verwarmingsstand.
Zet de bedieningsknop op de uit stand om het
kookproces te beëindigen.
Activeren en deactiveren van de
buitenringen
Het verwarmingsvlak kan worden aangepast
aan de grootte van de pannen.
Om de buitenste ring in te schakelen: draai
de knop rechtsom door een lichte weerstand
naar . Draai vervolgens de knop linksom naar
de juiste kookstand.
Om de buitenste ring uit te schakelen: de
timerknop op de uitstand zetten. Het
controlelampje gaat uit.
Restwarmte-indicatie
WAARSCHUWING!
Er bestaat verbrandingsgevaar door
restwarmte.
Het lampje gaat aan wanneer een kookzone
heet wordt.
www.zanussi.com 7
Kookplaat - Aanwijzingen en tips
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Kookgerei
De bodem van het kookgerei moet
zo dik en vlak mogelijk zijn.
Kookgerei gemaakt van geëmailleerd
staal of met aluminium of kopperen
bodems, kunnen tot verkleuringen
leiden van de glazen keramische
kookplaat.
WAARSCHUWING!
Zet één pan niet op twee branders.
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel
dienen slechts als richtlijn.
Verwar-
mingsstand
Gebruik om: Tijd
(min)
Tips
1 Bereide gerechten warmhouden. zoals no-
dig
Een deksel op het kookgerei doen.
1 - 2 Hollandaisesaus, smelten: boter,
chocolade, gelatine.
5 - 25 Van tijd tot tijd mengen.
1 - 2 Stollen: luchtige omeletten, gebakk-
en eieren.
10 - 40 Met deksel bereiden.
2 - 3 Zachtjes aan de kook brengen van
rijst en gerechten op melkbasis,
reeds bereide gerechten opwar-
men.
25 - 50 Voeg minstens tweemaal zoveel
vloeistof toe als rijst, melkgerechten
tijdens het bereiden tussendoor
roeren.
3 - 4 Stomen van groenten, vis en vlees. 20 - 45 Een paar eetlepels vocht toevoe-
gen.
4 - 5 Aardappelen stomen. 20 - 60 Gebruik max. ¼ l water voor 750 g
aardappelen.
4 - 5 Bereiden van grotere hoeveelheden
voedsel, stoofschotels en soepen.
60 - 150 Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten.
6 - 7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon
bleu van kalfsvlees, koteletten, ris-
soles, worstjes, lever, roux, eieren,
pannenkoeken, donuts.
zoals no-
dig
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
7 - 8 Door-en-door gebraden, opgebakk-
en aardappelen, lendenbiefstukken,
steaks.
5 - 15 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
9 Aan de kook brengen van water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofv-
lees), frituren van friet.
8 www.zanussi.com
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Algemene informatie
• Reinig de kookplaat na elk gebruik.
• Gebruik altijd pannen met een schone
bodem.
• Krassen of donkere vlekken op de
oppervlakte hebben geen invloed op de
werking van de kookplaat.
• Gebruik een specifiek schoonmaakmiddel
voor het oppervlak van de kookplaat.
• Gebruik een speciale schraper voor de
glazen plaat.
De kookplaat schoonmaken
• Verwijder direct: gesmolten plastic,
gesmolten folie en suikerhoudende
gerechten. Anders kan het vuil de kookplaat
beschadigen. Plaats de speciale schraper
schuin op de glazen plaat en verwijder
resten door het blad over het oppervlak te
schuiven.
• Verwijder nadat de kookplaat
voldoende is afgekoeld: kalk- en
waterkringen, vetspatten en metaalachtig
glanzende verkleuringen. Reinig de
kookplaat met een vochtige doek en een
beetje afwasmiddel. Droog de kookplaat na
reiniging af met een zachte doek.
Oven - Dagelijks gebruik
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Het apparaat aan- en uitzetten
Het hangt van het model of uw
apparaat knopsymbolen,
indicatielampjes of lampjes
heeft:
• Het indicatielampje gaat aan
wanneer de oven opwarmt.
• Het lampje gaat aan als het
apparaat in werking is.
• Het symbool geeft aan of de
knop de kookzones, de
ovenfuncties of de temperatuur
bedient.
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
2. Draai de knop voor de temperatuur naar een
temperatuur.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen, de
knop voor de ovenfuncties en de knop voor
de temperatuur in de uit-stand.
Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van het apparaat of
defecte componenten kunnen gevaarlijke
oververhitting veroorzaken. Om dit te
voorkomen is de oven voorzien van een
veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer
onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald,
wordt de oven automatisch weer ingeschakeld.
Ovenfuncties
Sym-
bool
Ovenfunctie Applicatie
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Boven + Onderwarmte Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
www.zanussi.com 9
Sym-
bool
Ovenfunctie Applicatie
Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Maximale temperatuur voor deze functie is 210 °C.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en
het inmaken van voedsel.
Warme lucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor
dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één
roosterhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht
van het ene naar het andere gerecht.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
De temperatuurknop moet op "Uit" staan om deze functie te
gebruiken.
Licht koken Om te bakken in bakblikken en te drogen op één rekstand bij
lage temperatuur.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
De temperatuurknop moet op "Uit" staan om deze functie te
gebruiken.
Oven - Klokfuncties
Weergave
A B C D
A) Indicator voor de tijdsduur en de eindtijd
B) Tijdindicatie
C) Timer actief lampje
D) Kookwekker lampje
Toetsen
Knop Functie Omschrijving
MIN De tijd instellen.
KLOK De klokfunctie instellen.
PLUS De tijd instellen.
10 www.zanussi.com
Tabel klokfuncties
Klok-
functie
Applicatie
Kookwekker Om de tijd af te tellen (1 min - 23 uur 59 minuten). Deze functie heeft
geen invloed op de werking van het apparaat.
dur Programmaduur De bereidingstijd van de oven instellen (1 min - 10 uur).
Eindtijd Eindtijd Om de tijd van de dag in te stellen wanneer de oven moet uitschakelen
(1 min - 10 uur).
Bereidingsduur en einde kunnen
gelijktijdig worden gebruikt als het
apparaat op een later tijdstip
automatisch wordt in- en
uitgeschakeld. Stel eerst de
bereidingsduur en daarna het einde
in.
De klokfuncties instellen
Stel voor Bereidingsduur (dur) en Einde (End)
een ovenfunctie en temperatuur in. Dit is niet
nodig voor de kookwekker .
1. Blijf op drukken tot het symbool voor de
benodigde klokfunctie gaat knipperen.
2. Druk op of om de benodigde
klokfunctie in te stellen.
De klokfunctie schakelt in. Het display toont de
weergave voor de klokfunctie die u instelt. Voor
Einde en Bereidingsduur gaat A ook branden
op het display.
3. Wanneer de tijd is verstreken, knippert de
klokfunctie en klinkt er gedurende 2 minuten
een geluidsignaal. Druk op een willekeurige
toets om het signaal uit te zetten.
Bij de functies Duur en Eindtijd
schakelt het apparaat automatisch
uit.
De klokfuncties annuleren
1. Blijf op drukken tot het symbool voor de
benodigde ovenfunctie knippert.
2. Houd de knoppen en tegelijkertijd
ingedrukt.
De klokfunctie gaat na een paar seconden uit.
Het geluidssignaal wijzigen
1. Houd om het huidige geluidssignaal te
horen de toets ingedrukt.
2. Druk herhaaldelijk op om het signaal te
veranderen.
3. Laat de knop los.
Het laatste geluid dat u instelt is het nieuwe
geluid.
4. Wacht 5 seconden tot de instelling
automatisch wordt bevestigd.
Als het apparaat uit het stopcontact
wordt getrokken of na een
stroomstoring is het geluidssignaal
weer ingesteld op het
standaardgeluid.
Oven - Gebruik van de accessoires
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Het rooster heeft een speciale vorm
aan de achterkant waardoor de
warmtecirculatie wordt bevorderd.
www.zanussi.com 11
Plaats het rooster in de roosterstand. Zorg
ervoor dat het de achterwand van de oven niet
raakt.
Plaat:
Duw de bakplaat niet helemaal tot
de achterwand van de oven. Dit zal
voorkomen dat de warmte rondom
de bakplaat kan circuleren. Het
gerecht kan verbranden, vooral aan
de achterzijde van de bakplaat.
Plaats het blik of de diepe plaat op het
ovenniveau. Zorg ervoor dat het de achterwand
van de oven niet raakt.
Oven - Aanwijzingen en tips
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden in de
tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
Algemene informatie
• Het apparaat heeft vier inzetniveaus. Tel de
inzetniveaus vanaf de bodem van het
apparaat.
• Het apparaat heeft een speciaal systeem dat
de lucht circuleert en voor doorlopende
recycling van stoom zorgt. Dankzij dit
systeem is het mogelijk om voedsel te
bereiden in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van binnen en
knapperig van buiten. Bovendien worden de
bereidingstijd en het energieverbruik tot een
minimum beperkt.
• Vocht kan in het apparaat of op de glazen
deurpanelen condenseren. Dit is normaal.
Ga altijd iets terug staan van het apparaat
als u de deur van het apparaat tijdens de
werking opent. Om de condens te
verminderen, dient u het apparaat 10
minuten te laten voorverwarmen.
• Veeg na elk gebruik het vocht van het
apparaat.
• Plaats geen voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat en bedek de bodem tijdens
de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan
de bakresultaten veranderen en de
emaillelaag beschadigen.
Bakken
• Uw oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het apparaat
dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw
normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de ovenniveaus aan de
tabelwaarden aan.
• De fabrikant raadt u aan de eerste keer een
lagere temperatuur in te stellen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u bij
een soortgelijk product.
• Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minuten
langer zijn.
• Als de cake niet overal even hoog is, wordt
de cake in het begin van het bakproces niet
overal even bruin. Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
12 www.zanussi.com
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10
minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen en profiteren van de
restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens het
bakken vervormen. Wanneer de bakplaten
afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Voor de bereiding van gebak
• De ovendeur mag pas worden geopend als
driekwart van de baktijd is verstreken.
• Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt,
dient u één niveau ertussen leeg te laten.
Voor de bereiding van vlees en vis
• Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel
om te oven te behoeden voor blijvende
vetvlekken.
• Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten
voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap
er niet uit stroomt.
• Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje water in
de lekbak gieten. Om rook te vermijden,
voegt u water toe wanneer het is
opgedroogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het soort
voedsel, de samenstelling en het volume.
Houd in eerste instantie het bereidingsproces in
de gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat
de beste instellingen (temperatuur,
bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei,
recepten en hoeveelheden.
Boven + onderwarmte
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
ter-
hoogte
Accessoires
Deegreepjes voor
op vlaaien/taarten
250 150 25 - 30 3 bakblik
Platte cake
1)
1000 160 - 170 30 - 35 2 bakblik
Koffiebroodjes met
appel en gist
2000 170 - 190 40 - 50 3 bakblik
Appeltaart
2)
1200 + 1200 180 - 200 50 - 60 1 2 ronde aluminium
bakplaten (diame-
ter: 20 cm)
Kleine cakejes
1)
500 160 - 170 25 - 30 2 bakblik
Biscuittaart zonder
vet
1)
350 160 - 170 25 - 30 1 1 ronde aluminium
bakplaat (diameter:
26 cm)
Pannenkoek 1500 160 - 170
45 - 55
3)
2 bakblik
Hele kip 1350 200 - 220 60 - 70 2 rooster
1 bakblik
Halve kip 1300 190 - 210 35 + 30 3 rooster
1 bakblik
www.zanussi.com 13
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
ter-
hoogte
Accessoires
Gebraden varken-
skotelet
600 190 - 210 30 - 35 3 Bakrooster
1 bakblik
Broodtaart
4)
800 230 - 250 10 - 15 2 bakblik
Gevulde gistcake
5)
1200 170 - 180 25 - 35 2 bakblik
Pizza 1000 200 - 220 25 - 35 2 bakblik
Kwarktaart 2600 170 - 190 60 - 70 2 bakblik
Zwitserse appelflan
5)
1900 200 - 220 30 - 40 1 bakblik
Kerstcake
5)
2400 170 - 180
55 - 65
6)
2 bakblik
Quiche Lorraine
5)
1000 220 - 230 40 - 50 1 1 ronde aluminium
bakplaat (diameter:
26 cm)
Boerenbrood
7)
750 + 750 180 - 200 60 - 70 1 2 aluminium bak-
platen (lengte: 20
cm)
Roemeense bis-
cuittaart
1)
600 + 600 160 - 170 40 - 50 2 2 aluminium bak-
platen (lengte: 25
cm) op dezelfde
hoogte
Roemeense bis-
cuittaart - traditio-
neel
600 + 600 160 - 170 30 - 40 2 2 aluminium bak-
platen (lengte: 25
cm) op dezelfde
hoogte
Gistbroodjes
5)
800 200 - 210 10 - 15 2 bakblik
Opgerolde cake
met jam
1)
500 150 - 170 15 - 20 1 bakblik
Schuimpjes 400 100 - 120 40 - 50 2 bakblik
Kruimeltaart
5)
1500 180 - 190 25 - 35 3 bakblik
Biscuitgebak
1)
600 160 - 170 25 - 35 3 bakblik
14 www.zanussi.com
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
ter-
hoogte
Accessoires
Botertaart
1)
600 180 - 200 20 - 25 2 bakblik
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
2) Verwarm de oven 15 minuten voor.
3) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven.
4) Verwarm de oven 20 minuten voor.
5) Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
6) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 10 minuten in de oven.
7) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 18 minuten voor.
Hetelucht
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
ter-
hoogte
Accessoires
Deegreepjes
1)
250 145 25 3 bakblik
Deegreepjes
1)
250 + 250 145 25 1 + 3 bakblik
Platte cake
1)
1000 150 30 2 bakblik
Platte cake
1)
1000 + 1000 155 40 1 + 3 bakblik
Koffiebroodjes met
appel en gist
2000 170 - 180 40 - 50 3 bakblik
Appeltaart 1200 + 1200 175 55 2 2 ronde alumini-
um bakplaten
(diameter: 20
cm) op dezelfde
hoogte
Kleine cakejes
1)
500 155 30 2 bakblik
Kleine cakejes
1)
500 + 500 155 40 1 + 3 bakblik
Biscuittaart zonder
vet
1)
350 160 30 1 1 ronde alumini-
um bakplaat (di-
ameter: 26 cm)
Pannenkoek 1200 150 - 160
30 - 35
2)
2 bakblik
Hele kip 1400 180 55 2 rooster
1 bakblik
Geroosterd var-
kensvlees
800 170 - 180 45 - 50 2 rooster
1 bakblik
www.zanussi.com 15
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
ter-
hoogte
Accessoires
Gevulde gistcake 1200 150 - 160 20 - 30 2 bakblik
Pizza 1000 + 1000 200 - 210 30 - 40 1 + 3 bakblik
Pizza 1000 190 - 200 25 - 35 2 bakblik
Kwarktaart 2600 160 - 170 40 - 50 1 bakblik
Zwitserse appelflan
3)
1900 180 - 200 30 - 40 2 bakblik
Kerstcake
1)
2400 150 - 160
35 - 40
2)
2 bakblik
Quiche Lorraine
3)
1000 190 - 210 30 - 40 1 1 ronde alumini-
um bakplaat (di-
ameter: 26 cm)
Boerenbrood
4)
750 + 750 160 - 170 40 - 50 1 bakblik
Roemeense bis-
cuittaart
3)
600 + 600 155 - 165 40 - 50 2 2 aluminium
bakplaten
(lengte: 25 cm)
op dezelfde
hoogte
Roemeense bis-
cuittaart - traditio-
neel
600 + 600 150 - 160 30 - 40 2 2 aluminium
bakplaten
(lengte: 25 cm)
op dezelfde
hoogte
TGistbroodjes
1)
800 190 15 3 bakblik
TGistbroodjes
5)
800 + 800 190 15 1 + 3 bakblik
Opgerolde cake
met jam
1)
500 150 - 160 15 - 20 3 bakblik
Schuimpjes 400 110 - 120 30 - 40 2 bakblik
Schuimpjes 400 + 400 110 - 120 45 - 55 1 + 3 bakblik
Kruimeltaart 1500 160 - 170 25 - 35 3 bakblik
Biscuitgebak
1)
600 150 - 160 25 - 35 2 bakblik
Botertaart
1)
600 + 600 160 - 170 25 - 35 1 + 3 bakblik
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven.
3) Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
4) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 10-20 minuten voor.
5) Verwarm de oven 15 minuten voor.
16 www.zanussi.com
Licht koken
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
ter-
hoogte
Accessoires
Deegreepjes
1)
250 150 - 160 20 - 25 2 bakblik
Platte cake
1)
500 160 - 170 35 - 40 2 bakblik
Pizza
1)
1000 200 - 210 30 - 40 2 bakblik
Opgerolde cake
met jam
1)
500 160 - 170 20 - 30 2 bakblik
Meringue
2)
400 110 - 120 50 - 60 2 bakblik
Biscuitgebak
1)
600 160 - 170 25 - 30 2 bakblik
Botercake
1)
600 160 - 170 25 - 30 2 bakblik
Hele kip 1200 220 - 230 45 - 55 2 rooster
1 bakblik
1) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 20 minuten voor.
2) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 10 minuten voor.
Pizza hetelucht
Als u pizza maakt, verkrijgt u de
beste resultaten door de
bedieningsknop van de oven naar de
stand Pizza te draaien.
Oven - Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Opmerkingen over schoonmaken
• Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
• Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van het apparaat na elk
gebruik. Opeenhopingen van vetten of
andere voedselresten kunnen brand
veroorzaken.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
• Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat
ze drogen. Gebruik een zachte doek en een
warm sopje en een reinigingsmiddel.
• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoongemaakt met een agressief
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
www.zanussi.com 17
Apparaten van roestvrij staal of
aluminium:
Maak de ovendeur alleen schoon
met een natte spons. Droog maken
met een zachte doek.
Vermijd het gebruik van staalwol,
zure of schurende producten, deze
kunnen de oppervlakken van de
oven beschadigen. Maak het
bedieningspaneel van de oven net
zo voorzichtig schoon
De ovendeur reinigen
De ovendeur heeft twee glazen ruitjes. U kunt
de ovendeur en het glazen binnenruitje
verwijderen om schoon te maken.
De ovendeur kan dichtslaan als u de
interne glasplaat probeert te
verwijderen als de deur nog
gemonteerd is.
LET OP!
Gebruik de oven nooit zonder glazen
binnenruitje.
1
Open de deur
volledig en houd de
twee deurscharnieren
vast.
1
2
Til de hendels op de
twee scharnieren
omhoog en draai ze.
2
3
Sluit de ovendeur
halverwege tot de
eerste
openingsstand. Trek
hem daarna naar
voren en haal de deur
uit zijn zitting.
3
4
Leg de deur op een
zachte doek op een
stabiele ondergrond.
4
5
Maak het
vergrendelingssystee
m open om het
glazen binnenruitje te
verwijderen.
5
90°
6
Draai de twee
bevestigingen 90° en
verwijder ze uit hun
houders.
6
2
1
7
De glasplaat
voorzichtig optillen en
verwijderen.
7
Reinig de glasplaat met een sopje. Droog de
glasplaat voorzichtig af.
Als u het glazen paneel en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de omgekeerde
volgorde.
De bedrukte zijde moet naar de binnenkant van
de deur gericht zijn. Zorg ervoor dat na de
installatie het oppervlak van de glazen
paneelrand niet ruw aanvoelt als u het aanraakt.
18 www.zanussi.com
Zorg ervoor dat u het binnenruitje correct in de
uitsparingen plaatst.
Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de binnenkant
van het apparaat. Dit voorkomt schade aan het
afdekglas en de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie! Maak de
zekering los voordat u de lamp
vervangt.
De lamp en het afdekglas kunnen
heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het achterste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts
en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
hittebestendige lamp voor 300°C.
4. Plaats het afdekglas terug.
Probleemoplossing
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt het apparaat niet active-
ren.
Het apparaat is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet go-
ed geïnstalleerd.
Controleer of het apparaat goed
is aangesloten op het lichtnet.
U kunt de kookplaat niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven wordt niet warm.
De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de oor-
zaak van de storing is. Als de ze-
keringen keer op keer doorslaan,
neemt u contact op met een er-
kende elektricien.
Het display van de oven/kook-
plaat toont een foutcode die niet
in deze tabel staat.
Er is een elektrische fout. Schakel het apparaat uit via de
huiszekering of de veiligheids-
schakelaar in de zekeringkast en
schakel het apparaat dan weer in.
Neem contact op met de klanten-
service wanneer de foutcode op-
nieuw wordt weergegeven.
www.zanussi.com 19
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de kookplaat niet inscha-
kelen of bedienen.
De zekering is doorgebrand. Schakel de kookplaat opnieuw in
en stel de kookstand binnen 10
seconden in.
Restwarmte-indicatie treedt niet
in werking.
De zone is niet heet, omdat hij
slechts kortstondig is gebruikt.
Als het lang duurt alvorens de
zone voldoende heet is, neem
dan contact op met de klanten-
service.
U kunt de buitenste ring niet in-
schakelen.
Schakel eerst de binnenring in.
De vlam gaat uit onmiddellijk na
de ontsteking.
Het thermokoppel is niet vol-
doende opgewarmd.
Na het ontsteken van de vlam de
knop circa 10 sec. ingedrukt
houden
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de oven-
ruimte.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15 - 20 minuten
in de oven staan.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellingen
correct zijn.
De bereiding van de gerechten
duurt te lang of de gerechten
worden te snel gaar.
De temperatuur is te laag of te
hoog.
Pas indien nodig de temperatuur
aan. Volg het advies in de han-
dleiding op.
Het display toont een foutcode
die niet in deze tabel staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via de huis-
zekering of de veiligheidsschake-
laar in de zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de klanten-
service wanneer de foutcode op-
nieuw wordt weergegeven.
Op het ovendisplay verschijnt
"0.00" en "LED".
Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok opnieuw in.
Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of de
serviceafdeling.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt
zich voor aan de binnenkant van het apparaat.
Verwijder het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
20 www.zanussi.com
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan
een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
Zie voor minimale afstanden de tabel.
A
C
B
Minimum afstanden
Afmetingen mm
A 400
B 650
C 150
Technische gegevens
Afmetingen mm
In hoogte 858
Afmetingen mm
Breedte 600
Diepte 600
Totaal elektrisch vermogen 7635 W
Apparaatklasse 1
Het apparaat waterpas zetten
Gebruik kleine pootjes aan de onderkant van
het apparaat om het kookoppervlak aan de
bovenkant waterpas met andere oppervlakken
te brengen.
Anti-kantelbescherming
Stel de correcte hoogte in en bepaal waar op
het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat
plaatsen.
LET OP!
Zorg dat u de anti-
kantelbescherming op de correcte
hoogte installeert.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter
het apparaat glad is.
U moet de anti-kantelbescherming installeren.
Als u dat niet doet, kan het apparaat kantelen.
www.zanussi.com 21
Uw apparaat is voorzien van het symbool
weergegeven in de afbeelding (indien van
toepassing) om u te herinneren aan de montage
van de anti-kantelbescherming.
1. Installeer de anti-kantelbescherming
232-237 mm onder het bovenvlak van het
apparaat en 110-115 mm van de zijkant van
het apparaat in de ronde opening op een
steun. Schroef de beveiliging stevig in
solide materiaal of gebruik geschikte
versteviging (muur).
110-115
mm
232- 237
mm
2. U vindt het gat aan de linkerachterkant van
het apparaat. Til de voorkant van het
apparaat op en plaats dit in het midden van
de ruimte tussen de kastjes. Als de afstand
tussen de aanrechtkastjes groter is dan de
breedte van het apparaat, moet u de
zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt
centreren.
Als u de afmetingen van het fornuis
hebt gewijzigd, dan moet u de anti-
kantelbescherming correct uitlijnen.
LET OP!
Als de afstand tussen de
aanrechtkastjes groter is dan de
breedte van het apparaat, moet u de
zijmaten aanpassen als u het
apparaat wilt centreren.
Elektrische installatie
WAARSCHUWING!
De fabrikant is niet verantwoordelijk
indien u deze veiligheidsmaatregelen
uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'
niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en
netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H05 RR-F met
correcte doorsnede.
WAARSCHUWING!
Voordat u het netsnoer aansluit,
moet u het voltage meten tussen de
fases in het thuisnetwerk. Zie het
aansluitlabel aan de achterkant van
het apparaat voor de juiste
elektrische installatie. Deze
stappenvolgorde voorkomt
installatiefouten en schade aan de
elektrische onderdelen van het
apparaat.
WAARSCHUWING!
De stroomkabel mag het onderdeel
van het apparaat dat getoond wordt
in de illustratie niet raken.
22 www.zanussi.com
Energiezuinigheid
Productinformatie voor kookplaat volgens EU-richtlijn 66/2014
Modelidentificatie ZCV65301WA
Type kooktoestel Kookplaat in vrijstaand fornuis
Aantal kookzones 4
Verwarmingstechnologie Stralingswarmte
Diameter ronde kookzones (Ø) Linksachter
Rechtsachter
Rechtsvoor
Linksvoor
14,0 cm
18,0 cm
14,0 cm
18,0 cm
Energieverbruik per kookzone (EC
electric cooking)
Linksachter
Rechtsachter
Rechtsvoor
Linksvoor
181,8 Wh / kg
189,0 Wh / kg
181,8 Wh / kg
189,0 Wh / kg
Energieverbruik van de kookplaat (EC electric hob) 185,4 Wh / kg
EN 60350-2 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 2: Kookplaten -
Methodes voor het meten van de prestatie.
Kookplaat - Energiebesparing
U kunt elke dag energie besparen tijdens het
koken door de onderstaande tips te volgen.
• Warm alleen de hoeveelheid water op die u
nodig heeft.
• Doe indien mogelijk altijd een deksel op het
kookgerei.
• Zet uw kookgerei op de kookzone voordat u
deze activeert.
• De bodem van het kookgerei moet dezelfde
afmeting hebben als de kookzone.
• Zet kleiner kookgerei op kleinere kookzones.
• Plaats het kookgerei precies in het midden
van de kookzone.
• Gebruik de restwarmte om het eten warm te
houden of te smelten.
Productkaart en informatie voor ovens volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Zanussi
Modelidentificatie ZCV65301WA
Energie-efficiëntie Index 97.4
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + on-
derwarmte
0.84 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht 0.76 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 54 l
www.zanussi.com 23
Soort oven Oven in vrijstaand fornuis
Massa 46.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
Oven - Energiebesparing
Dit apparaat bevat functies die u helpen energie
te besparen tijdens het dagelijks koken.
• Algemene tips
– Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
– Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
– Zet indien mogelijk het eten in de oven
zonder voor te verwarmen.
– Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
– U kunt de restwarmte gebruiken om
ander eten op te warmen.
• Bereiding met hete lucht - gebruik indien
mogelijk de bereidingsfuncties met hete
lucht om energie te besparen.
• Eeten warm houden - kies de laagste
temperatuur als u de restwarmte wilt
gebruiken om eten warm te houden.
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen. Help om
het milieu en de volksgezondheid te
beschermen en recycle het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg met
het huishoudelijk afval. Breng het product naar
het milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
24 www.zanussi.com

Documenttranscriptie

NL FR Gebruiksaanwijzing Notice d'utilisation Fornuis Cuisinière ZCV65301WA 2 25 Inhoudsopgave Veiligheidsinformatie Veiligheidsvoorschriften Beschrijving van het product Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt Kookplaat - Dagelijks gebruik Kookplaat - Aanwijzingen en tips Kookplaat - Onderhoud en reiniging 2 3 6 7 7 8 9 Oven - Dagelijks gebruik Oven - Klokfuncties Oven - Gebruik van de accessoires Oven - Aanwijzingen en tips Oven - Onderhoud en reiniging Probleemoplossing Montage Energiezuinigheid 9 10 11 12 17 19 21 23 Wijzigingen voorbehouden. Veiligheidsinformatie Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen WAARSCHUWING! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. • • • • • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de eventuele gevaren begrijpen. Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. Algemene veiligheid • • 2 Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren en de kabel vervangen. Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem. www.zanussi.com • • • • • • • • • • • • Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan gevaarlijk zijn en brandgevaar opleveren. Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in plaats daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met een deksel of blusdeken. Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze heet kunnen worden. Als de glaskeramische / glazen oppervlakte gebarsten is, schakel het apparaat dan uit om het risico op elektrische schokken te voorkomen. Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen. De middelen voor het uitschakelen moeten opgenomen worden in de vaste bedrading overeenkomstig de regels voor de bedrading. Veiligheidsvoorschriften Montage WAARSCHUWING! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. www.zanussi.com • • • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen. 3 • • • • • • • • • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. De afmetingen van de keukenkast en de uitsparing moeten kloppen. Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. Delen van het apparaat staan onder stroom. Sluit het apparaat met meubel om te voorkomen dat de gevaarlijke delen worden aangeraakt. De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. Installeer het apparaat niet op een platform. Installeer het apparaat niet naast een deur of onder een raam. Dit voorkomt dat heet kookgerei van het apparaat valt als de deur of het raam wordt geopend. Installeer een stabilisator om te voorkomen dat het apparaat kantelt. Raadpleeg de installatiegids. Aansluiting aan het elektriciteitsnet WAARSCHUWING! Gevaar voor brand en elektrische schokken. • • • • • • • • • 4 Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. • • • • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. Sluit de deur van het apparaat volledig voordat u de stekker in het stopcontact steekt. Gebruik WAARSCHUWING! Risico op letsel en brandwonden. Gevaar voor elektrische schokken! • • • • • • • • Gebruik dit apparaat uitsluitend in een huishoudelijke omgeving. De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. WAARSCHUWING! Risico op brand en explosie • • • • Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u er mee kookt. De dampen die hete olie afgeeft kunnen spontane ontbranding veroorzaken. Gebruikte olie die voedselresten bevat kan brand veroorzaken bij een lagere temperatuur dan olie die voor de eerste keer wordt gebruikt. Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. www.zanussi.com • • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. WAARSCHUWING! Risico op schade aan het apparaat. • • • • • • • • • • Om schade of verkleuring van het emaille te voorkomen: – zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. – Plaats geen water direct in het hete apparaat. – haal vochthoudende schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. – Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. Zet geen heet kookgerei op het bedieningspaneel. Laat kookgerei niet droogkoken. Laat geen voorwerpen of kookgerei op het apparaat vallen. Het oppervlak kan beschadigen. Activeer de kookzones niet met lege pannen of zonder pannen erop. Leg geen aluminiumfolie op het apparaat of direct op de bodem van het apparaat. Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde bodems kunnen krassen veroorzaken. Til deze voorwerpen altijd op als u ze moet verplaatsen op het kookoppervlak. Dit apparaat is uitsluitend bestemd om mee te koken. Het mag niet worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het verwarmen van een kamer. Reiniging en onderhoud WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Zet het apparaat uit voordat er onderhoud op wordt uitgevoerd. Trek de stekker uit het stopcontact. www.zanussi.com • • • • • • • • Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de erkende servicedienst. Wees voorzichtig als u de deur van het apparaat verwijdert. De deur is zwaar! Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. Reinig niet het katalytisch email (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. Binnenverlichting • De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. WAARSCHUWING! Gevaar voor elektrische schokken! • • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. Verwijdering WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel of verstikking. • • • Haal de stekker uit het stopcontact. Snij het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. Servicedienst • • Neem contact op met een erkende servicedienst voor reparatie van het apparaat. Gebruik uitsluitend originele reserveonderdelen. 5 Beschrijving van het product Algemeen overzicht 1 2 3 4 5 6 7 8 4 10 3 2 1 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Toetsen voor de kookplaat Elektronische tijdschakelklok Knop voor de temperatuur Temperatuurlampje/symbool/indicatielampje Verlichting/symbool/indicatielampje van de kookplaat Knop voor de ovenfuncties Verwarmingselement Lampje Ventilator Roosterhoogtes Indeling kookplaat 1 2 140 mm 120/180 mm 120/180 mm 6 3 140 mm 5 4 Accessoires • • • 6 1 Kookzone 1200 W 2 Stoomuitlaat - aantal en positie afhankelijk van het model 3 Kookzone 700 / 1700 W 4 Kookzone 1200 W 5 Restwarmte-indicatie 6 Kookzone 700 / 1700 W Bakrooster Voor kookgerei, bak- en braadvormen. Bakplaat Voor gebak en koekjes. Opslagruimte Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarlade. Om het compartiment te gebruiken, tilt u de onderste voordeur omhoog en trek u de deur vervolgens omlaag. WAARSCHUWING! Het bewaarcompartiment kan heet worden als het apparaat aan is. www.zanussi.com Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag weer. Activeer om de tijd te wijzigen het apparaat en Eerste reiniging druk op Verwijder alle onderdelen van het apparaat. Druk als de puntjes tussen de uren en minuten Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'. Reinig het apparaat voor het eerste gebruik. Zet de accessoires terug in de beginstand. Tijd instellen U moet de tijd instellen voordat u de oven bedient. Na aansluiting van het apparaat op het stopcontact en na een stroomstoring knippert het display automatisch. 1. Druk op de selectieknop . Het symbool timer actief gaat branden. 2. Druk op de te stellen. of om de correcte tijd in en knipperen op stellen. tegelijkertijd of of . om de nieuwe tijd in te Voorverwarmen Verwarm het apparaat voor om het resterende vet weg te branden. en de 1. Stel de functie maximumtemperatuur in. 2. Laat het apparaat een uur werken. 3. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. Maximale temperatuur voor deze functie is 210 °C. 4. Laat het apparaat 15 minuten werken. Accessoires kunnen heter worden dan normaal. Het apparaat kan een vreemde geur en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie in de ruimte is. Kookplaat - Dagelijks gebruik WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Warmte-instelling Symbolen -functie Uit-stand Tweekringskookzone 1-9 Verwarmingsstanden Gebruik de restwarmte om het energieverbruik te verlagen. Zet de kookzone ongeveer 5 - 10 minuten voordat het koken is voltooid uit. Draai de bedieningsknop in de gewenste verwarmingsstand. www.zanussi.com Zet de bedieningsknop op de uit stand om het kookproces te beëindigen. Activeren en deactiveren van de buitenringen Het verwarmingsvlak kan worden aangepast aan de grootte van de pannen. Om de buitenste ring in te schakelen: draai de knop rechtsom door een lichte weerstand naar . Draai vervolgens de knop linksom naar de juiste kookstand. Om de buitenste ring uit te schakelen: de timerknop op de uitstand zetten. Het controlelampje gaat uit. Restwarmte-indicatie WAARSCHUWING! Er bestaat verbrandingsgevaar door restwarmte. Het lampje gaat aan wanneer een kookzone heet wordt. 7 Kookplaat - Aanwijzingen en tips WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Kookgerei WAARSCHUWING! Zet één pan niet op twee branders. Voorbeelden van kooktoepassingen De bodem van het kookgerei moet zo dik en vlak mogelijk zijn. De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. Kookgerei gemaakt van geëmailleerd staal of met aluminium of kopperen bodems, kunnen tot verkleuringen leiden van de glazen keramische kookplaat. Verwarmingsstand Gebruik om: Tijd (min) Tips 1 Bereide gerechten warmhouden. zoals nodig Een deksel op het kookgerei doen. 1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade, gelatine. 5 - 25 Van tijd tot tijd mengen. 1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakk- 10 - 40 en eieren. Met deksel bereiden. 2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en gerechten op melkbasis, reeds bereide gerechten opwarmen. 25 - 50 Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof toe als rijst, melkgerechten tijdens het bereiden tussendoor roeren. 3-4 Stomen van groenten, vis en vlees. 20 - 45 Een paar eetlepels vocht toevoegen. 4-5 Aardappelen stomen. 20 - 60 Gebruik max. ¼ l water voor 750 g aardappelen. 4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel, stoofschotels en soepen. 60 - 150 Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten. 6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu van kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes, lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts. zoals nodig Halverwege de bereidingstijd omdraaien. 7-8 Door-en-door gebraden, opgebakken aardappelen, lendenbiefstukken, steaks. 5 - 15 Halverwege de bereidingstijd omdraaien. 9 Aan de kook brengen van water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van friet. 8 www.zanussi.com Kookplaat - Onderhoud en reiniging De kookplaat schoonmaken WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. • Algemene informatie • • • • • Reinig de kookplaat na elk gebruik. Gebruik altijd pannen met een schone bodem. Krassen of donkere vlekken op de oppervlakte hebben geen invloed op de werking van de kookplaat. Gebruik een specifiek schoonmaakmiddel voor het oppervlak van de kookplaat. Gebruik een speciale schraper voor de glazen plaat. • Verwijder direct: gesmolten plastic, gesmolten folie en suikerhoudende gerechten. Anders kan het vuil de kookplaat beschadigen. Plaats de speciale schraper schuin op de glazen plaat en verwijder resten door het blad over het oppervlak te schuiven. Verwijder nadat de kookplaat voldoende is afgekoeld: kalk- en waterkringen, vetspatten en metaalachtig glanzende verkleuringen. Reinig de kookplaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Droog de kookplaat na reiniging af met een zachte doek. Oven - Dagelijks gebruik WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Het apparaat aan- en uitzetten Het hangt van het model of uw apparaat knopsymbolen, indicatielampjes of lampjes heeft: • Het indicatielampje gaat aan wanneer de oven opwarmt. • Het lampje gaat aan als het apparaat in werking is. • Het symbool geeft aan of de knop de kookzones, de ovenfuncties of de temperatuur bedient. 1. Zet de functieknop van de oven op een ovenfunctie. 2. Draai de knop voor de temperatuur naar een temperatuur. 3. Draai om het apparaat uit te schakelen, de knop voor de ovenfuncties en de knop voor de temperatuur in de uit-stand. Veiligheidsthermostaat Een onjuiste bediening van het apparaat of defecte componenten kunnen gevaarlijke oververhitting veroorzaken. Om dit te voorkomen is de oven voorzien van een veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Ovenfuncties Symbool Ovenfunctie Applicatie Uit-stand Het apparaat staat uit. Boven + Onderwarmte Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau. www.zanussi.com 9 Symbool Ovenfunctie Applicatie Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren. Maximale temperatuur voor deze functie is 210 °C. Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het inmaken van voedsel. Warme lucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één roosterhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel. De temperatuurknop moet op "Uit" staan om deze functie te gebruiken. Licht koken Om te bakken in bakblikken en te drogen op één rekstand bij lage temperatuur. Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel. De temperatuurknop moet op "Uit" staan om deze functie te gebruiken. Oven - Klokfuncties Weergave A B C D A) B) C) D) Indicator voor de tijdsduur en de eindtijd Tijdindicatie Timer actief lampje Kookwekker lampje Toetsen Knop 10 Functie Omschrijving MIN De tijd instellen. KLOK De klokfunctie instellen. PLUS De tijd instellen. www.zanussi.com Tabel klokfuncties Klokfunctie Applicatie Kookwekker Om de tijd af te tellen (1 min - 23 uur 59 minuten). Deze functie heeft geen invloed op de werking van het apparaat. dur Programmaduur De bereidingstijd van de oven instellen (1 min - 10 uur). Eindtijd Eindtijd Om de tijd van de dag in te stellen wanneer de oven moet uitschakelen (1 min - 10 uur). Bereidingsduur en einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt als het apparaat op een later tijdstip automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Stel eerst de bereidingsduur en daarna het einde in. De klokfuncties annuleren 1. Blijf op drukken tot het symbool voor de benodigde ovenfunctie knippert. 2. Houd de knoppen en tegelijkertijd ingedrukt. De klokfunctie gaat na een paar seconden uit. De klokfuncties instellen Het geluidssignaal wijzigen Stel voor Bereidingsduur (dur) en Einde (End) een ovenfunctie en temperatuur in. Dit is niet 1. Houd om het huidige geluidssignaal te nodig voor de kookwekker 2. Druk herhaaldelijk op veranderen. . 1. Blijf op drukken tot het symbool voor de benodigde klokfunctie gaat knipperen. of om de benodigde 2. Druk op klokfunctie in te stellen. De klokfunctie schakelt in. Het display toont de weergave voor de klokfunctie die u instelt. Voor Einde en Bereidingsduur gaat A ook branden op het display. 3. Wanneer de tijd is verstreken, knippert de klokfunctie en klinkt er gedurende 2 minuten een geluidsignaal. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten. Bij de functies Duur en Eindtijd schakelt het apparaat automatisch uit. horen de toets ingedrukt. om het signaal te 3. Laat de knop los. Het laatste geluid dat u instelt is het nieuwe geluid. 4. Wacht 5 seconden tot de instelling automatisch wordt bevestigd. Als het apparaat uit het stopcontact wordt getrokken of na een stroomstoring is het geluidssignaal weer ingesteld op het standaardgeluid. Oven - Gebruik van de accessoires WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Het rooster heeft een speciale vorm aan de achterkant waardoor de warmtecirculatie wordt bevorderd. De accessoires plaatsen Bakrooster: www.zanussi.com 11 Plaats het rooster in de roosterstand. Zorg ervoor dat het de achterwand van de oven niet raakt. Plaats het blik of de diepe plaat op het ovenniveau. Zorg ervoor dat het de achterwand van de oven niet raakt. Plaat: Duw de bakplaat niet helemaal tot de achterwand van de oven. Dit zal voorkomen dat de warmte rondom de bakplaat kan circuleren. Het gerecht kan verbranden, vooral aan de achterzijde van de bakplaat. Oven - Aanwijzingen en tips WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten. Algemene informatie • • • 12 Het apparaat heeft vier inzetniveaus. Tel de inzetniveaus vanaf de bodem van het apparaat. Het apparaat heeft een speciaal systeem dat de lucht circuleert en voor doorlopende recycling van stoom zorgt. Dankzij dit systeem is het mogelijk om voedsel te bereiden in een atmosfeer met stoom en worden de gerechten zacht van binnen en knapperig van buiten. Bovendien worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. Vocht kan in het apparaat of op de glazen deurpanelen condenseren. Dit is normaal. Ga altijd iets terug staan van het apparaat als u de deur van het apparaat tijdens de werking opent. Om de condens te • • verminderen, dient u het apparaat 10 minuten te laten voorverwarmen. Veeg na elk gebruik het vocht van het apparaat. Plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het apparaat en bedek de bodem tijdens de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan de bakresultaten veranderen en de emaillelaag beschadigen. Bakken • • • • • Uw oven kan een andere bak-/ braadverhouding hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan. De fabrikant raadt u aan de eerste keer een lagere temperatuur in te stellen. Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor een speciaal recept, kijkt u bij een soortgelijk product. Bij het bereiden van cake op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minuten langer zijn. Als de cake niet overal even hoog is, wordt de cake in het begin van het bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De verschillen verminderen tijdens het bakproces. www.zanussi.com Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen en profiteren van de restwarmte. Wanneer u bevroren gerechten gebruikt, kunnen de bakplaten in de oven tijdens het bakken vervormen. Wanneer de bakplaten afkoelen, verdwijnt de vervorming. • Voor de bereiding van gebak Bereidingstijden • De bereidingsduur is afhankelijk van het soort voedsel, de samenstelling en het volume. • De ovendeur mag pas worden geopend als driekwart van de baktijd is verstreken. Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt, dient u één niveau ertussen leeg te laten. • Voor de bereiding van vlees en vis • Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel om te oven te behoeden voor blijvende vetvlekken. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit stroomt. Om te veel rook tijdens het braden in de oven te vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe wanneer het is opgedroogd. Houd in eerste instantie het bereidingsproces in de gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat de beste instellingen (temperatuur, bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei, recepten en hoeveelheden. Boven + onderwarmte Gerecht Hoeveelheid (g) Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte Accessoires Deegreepjes voor op vlaaien/taarten 250 150 25 - 30 3 bakblik Platte cake 1) 1000 160 - 170 30 - 35 2 bakblik Koffiebroodjes met appel en gist 2000 170 - 190 40 - 50 3 bakblik Appeltaart 2) 1200 + 1200 180 - 200 50 - 60 1 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) Kleine cakejes 1) 500 160 - 170 25 - 30 2 bakblik Biscuittaart zonder 350 160 - 170 25 - 30 1 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) Pannenkoek 1500 160 - 170 45 - 55 3) 2 bakblik Hele kip 1350 200 - 220 60 - 70 2 rooster 1 bakblik 3 rooster 1 bakblik vet 1) Halve kip 1300 www.zanussi.com 190 - 210 35 + 30 13 Gerecht Hoeveelheid (g) Temperatuur (°C) Gebraden varkenskotelet 600 190 - 210 Broodtaart 4) 800 230 - 250 Gevulde gistcake 1200 Tijd (min) 30 - 35 Roosterhoogte Accessoires 3 Bakrooster 1 bakblik 10 - 15 2 bakblik 170 - 180 25 - 35 2 bakblik 5) Pizza 1000 200 - 220 25 - 35 2 bakblik Kwarktaart 2600 170 - 190 60 - 70 2 bakblik Zwitserse appelflan 1900 200 - 220 30 - 40 1 bakblik 5) Kerstcake 5) 2400 170 - 180 55 - 65 6) 2 bakblik Quiche Lorraine 5) 1000 220 - 230 40 - 50 1 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) Boerenbrood 7) 750 + 750 180 - 200 60 - 70 1 2 aluminium bakplaten (lengte: 20 cm) Roemeense bis- 600 + 600 160 - 170 40 - 50 2 2 aluminium bakplaten (lengte: 25 cm) op dezelfde hoogte Roemeense biscuittaart - traditioneel 600 + 600 160 - 170 30 - 40 2 2 aluminium bakplaten (lengte: 25 cm) op dezelfde hoogte Gistbroodjes 5) 800 200 - 210 10 - 15 2 bakblik Opgerolde cake 500 150 - 170 15 - 20 1 bakblik Schuimpjes 400 100 - 120 40 - 50 2 bakblik Kruimeltaart 5) 1500 180 - 190 25 - 35 3 bakblik Biscuitgebak 1) 600 160 - 170 25 - 35 3 bakblik cuittaart 1) met jam 1) 14 www.zanussi.com Gerecht Botertaart 1) Hoeveelheid (g) 600 Temperatuur (°C) 180 - 200 Tijd (min) 20 - 25 Roosterhoogte 2 Accessoires bakblik 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. 2) Verwarm de oven 15 minuten voor. 3) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven. 4) Verwarm de oven 20 minuten voor. 5) Verwarm de oven 10-15 minuten voor. 6) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 10 minuten in de oven. 7) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 18 minuten voor. Hetelucht Gerecht Hoeveelheid (g) Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte Accessoires Deegreepjes 1) 250 145 25 3 bakblik Deegreepjes 1) 250 + 250 145 25 1+3 bakblik Platte cake 1) 1000 150 30 2 bakblik Platte cake 1) 1000 + 1000 155 40 1+3 bakblik Koffiebroodjes met appel en gist 2000 170 - 180 40 - 50 3 bakblik Appeltaart 1200 + 1200 175 55 2 2 ronde aluminium bakplaten (diameter: 20 cm) op dezelfde hoogte Kleine cakejes 1) 500 155 30 2 bakblik Kleine cakejes 1) 500 + 500 155 40 1+3 bakblik Biscuittaart zonder 350 160 30 1 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) Pannenkoek 1200 150 - 160 30 - 35 2) 2 bakblik Hele kip 1400 180 55 2 rooster 1 bakblik 2 rooster 1 bakblik vet 1) Geroosterd varkensvlees 800 www.zanussi.com 170 - 180 45 - 50 15 Gerecht Hoeveelheid (g) Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte Accessoires Gevulde gistcake 1200 150 - 160 20 - 30 2 bakblik Pizza 1000 + 1000 200 - 210 30 - 40 1+3 bakblik Pizza 1000 190 - 200 25 - 35 2 bakblik Kwarktaart 2600 160 - 170 40 - 50 1 bakblik Zwitserse appelflan 1900 180 - 200 30 - 40 2 bakblik 3) Kerstcake 1) 2400 150 - 160 35 - 40 2) 2 bakblik Quiche Lorraine 3) 1000 190 - 210 30 - 40 1 1 ronde aluminium bakplaat (diameter: 26 cm) Boerenbrood 4) 750 + 750 160 - 170 40 - 50 1 bakblik Roemeense bis- 600 + 600 155 - 165 40 - 50 2 2 aluminium bakplaten (lengte: 25 cm) op dezelfde hoogte Roemeense biscuittaart - traditioneel 600 + 600 150 - 160 30 - 40 2 2 aluminium bakplaten (lengte: 25 cm) op dezelfde hoogte TGistbroodjes 1) 800 190 15 3 bakblik TGistbroodjes 5) 800 + 800 190 15 1+3 bakblik Opgerolde cake 500 150 - 160 15 - 20 3 bakblik Schuimpjes 400 110 - 120 30 - 40 2 bakblik Schuimpjes 400 + 400 110 - 120 45 - 55 1+3 bakblik Kruimeltaart 1500 160 - 170 25 - 35 3 bakblik Biscuitgebak 1) 600 150 - 160 25 - 35 2 bakblik Botertaart 1) 600 + 600 160 - 170 25 - 35 1+3 bakblik cuittaart 3) met jam 1) 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. 2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven. 3) Verwarm de oven 10-15 minuten voor. 4) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 10-20 minuten voor. 5) Verwarm de oven 15 minuten voor. 16 www.zanussi.com Licht koken Gerecht Hoeveelheid (g) Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte Accessoires Deegreepjes 1) 250 150 - 160 20 - 25 2 bakblik Platte cake 1) 500 160 - 170 35 - 40 2 bakblik Pizza 1) 1000 200 - 210 30 - 40 2 bakblik 500 160 - 170 20 - 30 2 bakblik Meringue 2) 400 110 - 120 50 - 60 2 bakblik Biscuitgebak 1) 600 160 - 170 25 - 30 2 bakblik Botercake 1) 600 160 - 170 25 - 30 2 bakblik Hele kip 1200 220 - 230 45 - 55 2 rooster 1 bakblik Opgerolde cake met jam 1) 1) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 20 minuten voor. 2) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 10 minuten voor. Pizza hetelucht Als u pizza maakt, verkrijgt u de beste resultaten door de bedieningsknop van de oven naar de stand Pizza te draaien. Oven - Onderhoud en reiniging WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Opmerkingen over schoonmaken • • • • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. Gebruik voor metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. Reinig de binnenkant van het apparaat na elk gebruik. Opeenhopingen van vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorzaken. Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. www.zanussi.com • • Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel. Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoongemaakt met een agressief reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of een afwasautomaat. Dit kan de antiaanbaklaag beschadigen. 17 Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Maak de ovendeur alleen schoon met een natte spons. Droog maken met een zachte doek. Vermijd het gebruik van staalwol, zure of schurende producten, deze kunnen de oppervlakken van de oven beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig schoon De ovendeur reinigen De ovendeur heeft twee glazen ruitjes. U kunt de ovendeur en het glazen binnenruitje verwijderen om schoon te maken. De ovendeur kan dichtslaan als u de interne glasplaat probeert te verwijderen als de deur nog gemonteerd is. 3 4 3 Sluit de ovendeur 4 Leg de deur op een halverwege tot de zachte doek op een eerste stabiele ondergrond. openingsstand. Trek hem daarna naar voren en haal de deur uit zijn zitting. 5 6 90° LET OP! Gebruik de oven nooit zonder glazen binnenruitje. 1 2 5 Maak het 6 Draai de twee vergrendelingssystee bevestigingen 90° en m open om het verwijder ze uit hun glazen binnenruitje te houders. verwijderen. 7 1 Open de deur 2 Til de hendels op de volledig en houd de twee scharnieren twee deurscharnieren omhoog en draai ze. vast. 1 2 7 De glasplaat voorzichtig optillen en verwijderen. Reinig de glasplaat met een sopje. Droog de glasplaat voorzichtig af. Als u het glazen paneel en de ovendeur heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer bovenstaande stappen uit in de omgekeerde volgorde. De bedrukte zijde moet naar de binnenkant van de deur gericht zijn. Zorg ervoor dat na de installatie het oppervlak van de glazen paneelrand niet ruw aanvoelt als u het aanraakt. 18 www.zanussi.com Zorg ervoor dat u het binnenruitje correct in de uitsparingen plaatst. 1. Schakel het apparaat uit. 2. Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit. Het achterste lampje 1. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang de lamp door een geschikte hittebestendige lamp voor 300°C. 4. Plaats het afdekglas terug. Het lampje vervangen Leg een doek op de bodem van de binnenkant van het apparaat. Dit voorkomt schade aan het afdekglas en de ovenruimte. WAARSCHUWING! Gevaar voor elektrocutie! Maak de zekering los voordat u de lamp vervangt. De lamp en het afdekglas kunnen heet zijn. Probleemoplossing WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Wat moet u doen als… Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing U kunt het apparaat niet activeren. Het apparaat is niet aangesloten op een stopcontact of is niet goed geïnstalleerd. Controleer of het apparaat goed is aangesloten op het lichtnet. U kunt de kookplaat niet inschakelen of bedienen. De oven wordt niet warm. De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de oorzaak van de storing is. Als de zekeringen keer op keer doorslaan, neemt u contact op met een erkende elektricien. Het display van de oven/kookplaat toont een foutcode die niet in deze tabel staat. Er is een elektrische fout. Schakel het apparaat uit via de huiszekering of de veiligheidsschakelaar in de zekeringkast en schakel het apparaat dan weer in. Neem contact op met de klantenservice wanneer de foutcode opnieuw wordt weergegeven. www.zanussi.com 19 Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing U kunt de kookplaat niet inschakelen of bedienen. De zekering is doorgebrand. Schakel de kookplaat opnieuw in en stel de kookstand binnen 10 seconden in. Restwarmte-indicatie treedt niet in werking. De zone is niet heet, omdat hij slechts kortstondig is gebruikt. Als het lang duurt alvorens de zone voldoende heet is, neem dan contact op met de klantenservice. U kunt de buitenste ring niet inschakelen. Schakel eerst de binnenring in. De vlam gaat uit onmiddellijk na de ontsteking. Het thermokoppel is niet voldoende opgewarmd. Na het ontsteken van de vlam de knop circa 10 sec. ingedrukt houden De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in. Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje. Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15 - 20 minuten in de oven staan. De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Zorg ervoor dat de instellingen correct zijn. De bereiding van de gerechten duurt te lang of de gerechten worden te snel gaar. De temperatuur is te laag of te hoog. Pas indien nodig de temperatuur aan. Volg het advies in de handleiding op. Het display toont een foutcode die niet in deze tabel staat. Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via de huiszekering of de veiligheidsschakelaar in de zekeringkast en schakel deze weer in. Neem contact op met de klantenservice wanneer de foutcode opnieuw wordt weergegeven. Op het ovendisplay verschijnt "0.00" en "LED". Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok opnieuw in. Onderhoudgegevens Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of de serviceafdeling. 20 De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich voor aan de binnenkant van het apparaat. Verwijder het typeplaatje niet uit de ovenruimte. www.zanussi.com Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren: Model (MOD.) ......................................... Productnummer (PNC) ......................................... Serienummer (S.N.) ......................................... Montage WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Afmetingen Locatie van het apparaat U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan een of twee zijden en in de hoek plaatsen. Zie voor minimale afstanden de tabel. mm Breedte 600 Diepte 600 Totaal elektrisch vermogen 7635 W Apparaatklasse 1 Het apparaat waterpas zetten B C A Gebruik kleine pootjes aan de onderkant van het apparaat om het kookoppervlak aan de bovenkant waterpas met andere oppervlakken te brengen. Anti-kantelbescherming Minimum afstanden Afmetingen mm A 400 B 650 C 150 LET OP! Zorg dat u de antikantelbescherming op de correcte hoogte installeert. Zorg ervoor dat het oppervlak achter het apparaat glad is. Technische gegevens Afmetingen In hoogte www.zanussi.com Stel de correcte hoogte in en bepaal waar op het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat plaatsen. mm U moet de anti-kantelbescherming installeren. Als u dat niet doet, kan het apparaat kantelen. 858 21 Uw apparaat is voorzien van het symbool weergegeven in de afbeelding (indien van toepassing) om u te herinneren aan de montage van de anti-kantelbescherming. LET OP! Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt centreren. Elektrische installatie WAARSCHUWING! De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt. Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en netsnoer. Geschikte kabelsoorten: H05 RR-F met correcte doorsnede. WAARSCHUWING! 1. Installeer de anti-kantelbescherming 232-237 mm onder het bovenvlak van het apparaat en 110-115 mm van de zijkant van het apparaat in de ronde opening op een steun. Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (muur). 110-115 mm 232- 237 mm Voordat u het netsnoer aansluit, moet u het voltage meten tussen de fases in het thuisnetwerk. Zie het aansluitlabel aan de achterkant van het apparaat voor de juiste elektrische installatie. Deze stappenvolgorde voorkomt installatiefouten en schade aan de elektrische onderdelen van het apparaat. WAARSCHUWING! De stroomkabel mag het onderdeel van het apparaat dat getoond wordt in de illustratie niet raken. 2. U vindt het gat aan de linkerachterkant van het apparaat. Til de voorkant van het apparaat op en plaats dit in het midden van de ruimte tussen de kastjes. Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt centreren. Als u de afmetingen van het fornuis hebt gewijzigd, dan moet u de antikantelbescherming correct uitlijnen. 22 www.zanussi.com Energiezuinigheid Productinformatie voor kookplaat volgens EU-richtlijn 66/2014 Modelidentificatie ZCV65301WA Type kooktoestel Kookplaat in vrijstaand fornuis Aantal kookzones 4 Verwarmingstechnologie Stralingswarmte Diameter ronde kookzones (Ø) Linksachter Rechtsachter Rechtsvoor Linksvoor 14,0 cm 18,0 cm 14,0 cm 18,0 cm Energieverbruik per kookzone (EC electric cooking) Linksachter Rechtsachter Rechtsvoor Linksvoor 181,8 Wh / kg 189,0 Wh / kg 181,8 Wh / kg 189,0 Wh / kg Energieverbruik van de kookplaat (EC electric hob) 185,4 Wh / kg EN 60350-2 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 2: Kookplaten Methodes voor het meten van de prestatie. • Kookplaat - Energiebesparing • • U kunt elke dag energie besparen tijdens het koken door de onderstaande tips te volgen. • • Warm alleen de hoeveelheid water op die u nodig heeft. Doe indien mogelijk altijd een deksel op het kookgerei. • • Zet uw kookgerei op de kookzone voordat u deze activeert. De bodem van het kookgerei moet dezelfde afmeting hebben als de kookzone. Zet kleiner kookgerei op kleinere kookzones. Plaats het kookgerei precies in het midden van de kookzone. Gebruik de restwarmte om het eten warm te houden of te smelten. Productkaart en informatie voor ovens volgens EU 65-66/2014 Naam leverancier Zanussi Modelidentificatie ZCV65301WA Energie-efficiëntie Index 97.4 Energie-efficiëntieklasse A Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + on- 0.84 kWh/cyclus derwarmte Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht 0.76 kWh/cyclus Aantal ruimten 1 Warmtebron Electriciteit Volume 54 l www.zanussi.com 23 Soort oven Oven in vrijstaand fornuis Massa 46.0 kg EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens, stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting. Oven - Energiebesparing Dit apparaat bevat functies die u helpen energie te besparen tijdens het dagelijks koken. • Algemene tips – Zorg ervoor dat de ovendeur goed is gesloten als het apparaat werkt en houd de deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk gesloten. – Gebruik metalen schalen om meer energie te besparen. • • – Zet indien mogelijk het eten in de oven zonder voor te verwarmen. – Verlaag bij een bereidingsduur langer dan 30 minuten de oventemperatuur met minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van de bereidingsduur voordat de kooktijd verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt ervoor dat het gerecht wordt voltooid. – U kunt de restwarmte gebruiken om ander eten op te warmen. Bereiding met hete lucht - gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties met hete lucht om energie te besparen. Eeten warm houden - kies de laagste temperatuur als u de restwarmte wilt gebruiken om eten warm te houden. MILIEUBESCHERMING Recycle de materialen met het symbool . Gooi de verpakking in een geschikte verzamelcontainer om het te recyclen. Help om het milieu en de volksgezondheid te beschermen en recycle het afval van elektrische en elektronische apparaten. Gooi apparaten 24 gemarkeerd met het symbool niet weg met het huishoudelijk afval. Breng het product naar het milieustation bij u in de buurt of neem contact op met de gemeente. www.zanussi.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Zanussi ZCV 65301 WA Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

in andere talen