• Voor gekoeld of bevroren eten is een lange-
re bereidingstijd nodig.
• Gerechten met saus moeten van tijd tot tijd
worden geroerd.
• Groenten met een stevige structuur, zoals
wortel, doperwten of bloemkool, moeten in
water worden gekookt.
• Draai grotere stukken halverwege de berei-
dingstijd om.
• Snij groenten zo mogelijk in stukjes van ge-
lijke grootte.
• Gebruik platte, brede schalen of borden.
• Gebruik geen kookgerei gemaakt van porse-
lein, keramisch materiaal of aardewerk met
kleine gaatjes, bijv. op handgrepen of onge-
glazuurde bodems. Er kan vocht in de ope-
ningen komen, waardoor het kookgerei bij
verhitting kan barsten.
• De glazen bodem is een ruimte voor het op-
warmen van voedsel of vloeistoffen. Deze is
noodzakelijk voor de werking van de magne-
tron.
Vlees, gevogelte, vis ontdooien:
• Leg het bevroren, ingepakte voedsel op een
klein, omgedraaid bord met een bakje eron-
der zodat het dooiwater in het bakje valt.
• Draai het voedsel halverwege de ontdooitijd
om. Verdeel de stukken zo mogelijk opnieuw
en verwijder de stukken die al zijn ontdooid.
Boter, gebakjes, kwark ontdooien:
• Ontdooi nooit volledig in het apparaat, maar
bij kamertemperatuur. Dit geeft een meer
gelijkmatig resultaat. Verwijder metalen of
aluminium verpakking of onderdelen volledig
voordat u begint te ontdooien.
Fruit, groenten ontdooien:
• Ontdooi fruit en groenten, die verder als
rauw bereid worden, nooit volledig in het
apparaat. Laat ze bij kamertemperatuur ont-
dooien.
• U kunt een hoger magnetronvermogen ge-
bruiken om fruit en groenten te bereiden
zonder ze eerst te ontdooien.
Kant-en-klaarmaaltijden:
• U kunt alleen kant-en-klaar maaltijden in het
apparaat bereiden als de verpakking ge-
schikt is voor gebruik in de magnetron.
• U moet de op de verpakking afgedrukte in-
structies van de fabrikant opvolgen (bijv.
metalen afdekking verwijderen en plastic fo-
lie doorprikken).
Geschikt kookgerei en materialen
Materiaal van de pannen Magnetron Grillen
Ontdooien Opwar-
men
Koken
Ovenbestendig glas en porselein (zonder meta-
len onderdelen, bijv. Pyrex, hittebestendig glas)
X X X X
Niet-ovenbestendig glas en porselein
1)
X -- -- --
Glas en glaskeramiek gemaakt van ovenbesten-
dig/vriesbestendig materiaal (bijv. Arcoflam),
grillrooster
X X X X
Keramisch materiaal
2)
, aardewerk
2)
X X X --
Hittebestendig plastic tot 200 °C
3)
X X X --
Karton, papier X -- -- --
Huishoudfolie X -- -- --
Bakpapier met magnetronveilige afdichting
3)
X X X --
8
www.zanussi.com