Electrolux EAT7000 Handleiding

Type
Handleiding
10
Ge ach te k lant
Le e s de z e ge bruik s aanw ijz ing aandach tig
door. Le e s vooral de aanw ijz inge n m .b.t.
de ve iligh e id op de e e rs te pagina's van
de z e ge bruik s aanw ijz ing. Be w aar h e t
boe k je , z odat u nog e e ns ie ts k unt
nale z e n. Ge e f de ge bruik s aanw ijz ing door
aan e e n e ve ntue le volge nde e ige naar van
h e t apparaat.
Uitrus ting
(afbe e lding 1)
A Roos te rs ch ach t
B Om m ante ling m e t w arm te - is olatie
C Kruim e llade
D Stopk nop m e t controle lam pje
E Ve rw arm ings k nop m e t controle lam pje
F Ontdooik nop m e t controle lam pje
G Bruinings graadre ge laar
H Ins ch ak e lk nop e n broodlift
I Snoe ropw ik k e ling (onde r h e t apparaat)
J Type plaatje (onde r h e t apparaat)
Ve iligh e ids ins tructie s
De ve iligh e id van dit apparaat voldoe t aan
de offic le re ge ls de r te ch nie k e n de w e t
in h e t k ade r van ve ilige apparate n.
Nie tte m in voe le n w ij ons als fabrik ant
ve rplich t u m e t de volge nde
ve iligh e ids aanw ijz inge n ve rtrouw d te
m ak e n.
Alge m e ne ve iligh e id
Be drijfs s panning, ne ts panning e n
s troom type m oe te n ove re e nk om e n (z ie
type plaatje onde r h e t apparaat).
H e t apparaat m ag alle e n w orde n
aange s lote n aan e e n volge ns de
voors ch rifte n ge ïns talle e rd s topcontact.
De ne ts te k k e r nooit aan h e t s noe r uit h e t
s topcontact tre k k e n.
Voor h e t s ch oonm ak e n e n bij s toringe n
e e rs t de s te k k e r uit h e t s topcontact
tre k k e n! Vas tge k le m d brood m e t e e n
s tom p, lang h oute n voorw e rp (b.v. de s te e l
van e e n h oute n le pe l) los m ak e n. Raak h e t
ve rw arm ings e le m e nt daarbij nie t aan.
Kom nie t m e t uw vinge rs of m e t m e tale n
voorw e rpe n in de roos te rs ch ach t ge vaar
van le ts e l e n be s ch adiging.
De om m ante ling van de toas te r h e e ft e e n
w arm te - is olatie . De m e tale n de le n aan de
bove nk ant van h e t apparaat e n in de
roos te rs ch ach t w orde n w e l h e e t - ge vaar
van brandw onde n!
H e t apparaat nie t in ge bruik ne m e n als h e t
s noe r be s ch adigd is of als de be h uiz ing
z ich tbare be s ch adiginge n ve rtoont.
H e t ge bruik te ne ts noe r is van e e n s pe ciaal
type e n m ag alle e n door onz e
s e rvice afde ling w orde n ve rvange n, om dat
voor ve rvanging s pe ciaal ge re e ds ch ap
nodig is .
Re paratie s aan dit apparaat m oge n alle e n
door vak be k w am e de s k undige n w orde n
uitge voe rd. Als ge volg van onde s k undig
uitge voe rde re paratie s k an e e n aanz ie nlijk
ge vaar onts taan. Ne e m in h e t ge val van
re paratie s contact op m e t de
k lante ns e rvice of e e n door de fabrik ant
e rk e nde de s k undige vak organis atie .
NL
11
Als h e t toe s te l ve rk e e rd w ordt ge bruik t of
be die nd, k unne n w e nie t aans prak e lijk
ge s te ld w orde n voor e ve ntue le s ch ade die
h ie ruit voortvloe it.
Dit apparaat is nie t ge s ch ik t voor pe rs one n
(ook k inde re n) m e t e e n lich am e lijk e ,
s e ns oris ch e of ge e s te lijk e h andicap of m e t
ge bre k aan e rvaring e n k e nnis , te nz ij z ij
h e t ge bruik van h e t apparaat e e rs t h e bbe n
ge le e rd onde r toe z ich t of m e t ins tructie
van e e n pe rs oon die voor h un ve iligh e id
ve rantw oorde lijk is .
Ve iligh e id van k inde re n
Laat de toas te r nie t onbe h e e rd aans taan.
Le t op dat k inde re n nie t m e t h e t apparaat
s pe le n.
H oud k inde re n uit de buurt van e le k tris ch e
apparate n
De nk bij h e t ge bruik van de toas te r aan
de volge nde punte n:
Nie t op e e n h e te onde rgrond ops te lle n.
Nie t in de buurt van ope n vuur ge bruik e n.
Nie t op h itte ge voe lige oppe rvlak k e n
ge bruik e n. Eve ntue e l h itte -is ole re nde
onde rle gge r ge bruik e n.
Brood k an brande n, ge bruik de toas te r
daarom nie t in de buurt van brandbare
voorw e rpe n (z oals gordijne n). W anne e r
h e t apparaat in ge bruik is , m oe t e r ie m and
bij blijve n.
Apparaat nie t z onde r k ruim e llade
ge bruik e n. Kruim e llade re ge lm atig
re inige n. Er m oge n ge e n grote
k ruim e lre s te n onts taan.
Apparaat nie t in w ate r onde rdom pe le n!
Snoe r nie t k nik k e n e n nie t in contact late n
k om e n m e t h e te de le n van h e t apparaat.
Om h e t w arm e apparaat te drage n alle e n
de om m ante ling m e t w arm te is olatie
aanrak e n.
Na h e t ge bruik : ne ts te k k e r uit h e t
s topcontact tre k k e n e n apparaat volle dig
late n afk oe le n. Pas daarna apparaat
opbe rge n of afde k k e n.
Snoe r pas opw ik k e le n als h e t apparaat
volle dig afge k oe ld is .
Be die nings ins tructie s
Voor de e e rs te inge bruik ne m ing
Om de vorm ing van onaange nam e ge ur te
voork om e n m oe t h e t apparaat zonder brood
e nk e le m ale n op de h oogs te s tand van de
roos te rgraad bij e e n ope n raam in w e rk ing
w orde n ge z e t.
Ins ch ak e le n
(afbe e lding 3)
Ste k k e r in h e t s topcontact s te k e n.
Toas t e rin doe n.
Bruinings graad k ie z e n e n ins ch ak e lk nop
om laag druk k e n.
W anne e r de ge w e ns te bruinings graad
be re ik t is , s ch ak e lt de toas te r autom atis ch
uit e n de s ne de n toas t w orde n opge tild e n
k unne n ge pak t w orde n. Door de
ins ch ak e lk nop op te tille n (broodlift-
functie ) k unt u de toas t z o ve r om h oog
bre nge n dat u de z e ge m ak k e lijk k unt
pak k e n (afbe e lding 4)
Bruinings graad ins te lle n
(afbe e lding 2)
M e t de bruinings graadre ge laar de
bruinings graad traploos van 1- 6 naar w e ns
ins te lle n. Stand 1 voor de lich ts te bruining,
s tand 6 voor de donk e rs te bruining.
Ste l bij h e t be gin van h e t toas te n e e n
s tand tus s e n 1 e n 3 in. Als de bruining dan
nie t naar w e ns is , s te lt u de re ge laar lage r
in of h oge r, b.v. als u bruin brood w ilt
roos te re n. Als u m aar één s ne e brood w ilt
roos te re n e n ook bij oud brood m oe t u de
bruinings graad ie ts lage r ins te lle n.
W ij rade n u aan de bruinings graad z o in te
s te lle n dat h e t toas tbrood e e n goudge le of
lich tbruine k le ur k rijgt. Door de
e le k tronis ch e toas ttijdre ge ling w ordt e e n
e e nm aal inge s te lde bruinings graad bij
de z e lfde broods oort e n conditie van h e t
brood ge h andh aafd.
12
Stopk nop
(afbe e lding 2)
Als u h e t roos te rproce s w ilt onde rbre k e n,
druk t u op de s topk nop. Dan w ordt h e t
apparaat uitge s ch ak e ld. De inge s te lde
bruinings graad blijft onve rande rd.
Ve rw arm ings k nop
(afbe e lding 2)
Om ge roos te rd brood op te w arm e n druk t
u ook de ve rw arm ings k nop in, z odat de
toas t w arm e n k nappe rig blijft.
Ontdooik nop
(afbe e lding 2)
Voor die pge vrore n toas tbrood druk t u ook
de ontdooik nop in. Daardoor w ordt de
roos te rtijd ve rle ngd.
Re iniging e n ve rz orging
(afbe e lding 5)
Voor h e t re inige n altijd de s te k k e r uit h e t
s topcontact tre k k e n e n de toas te r late n
afk oe le n.
De k ruim e ls die bij h e t roos te re n van h e t
brood valle n, w orde n in de k ruim e llade
opge vange n.
Opz ij e ruit tre k k e n e n k ruim e ls ve rw ijde re n.
Ge bruik ge e n s ch e rpe of s ch ure nde
s ch oonm aak m idde le n om h e t apparaat te
re inige n. Re inig de be h uiz ing alle e n m e t
e e n droge of ie ts be voch tigde doe k .
De toas te r m ag nie t m e t vloe is tof w orde n
be h ande ld e n z e k e r nie t onde rge dom pe ld
w orde n.
Be w are n van toas tbrood
(afbe e lding 6)
Om ge lijk m atig ge bruinde toas t te k rijge n
m oe t u e e n aange brok e n broodve rpak k ing
w e e r s luite n e n m e t de aange brok e n k ant
om laag be w are n.
A = goe d
B = fout
Te ch nis ch e ge ge ve ns
Ne ts panning: 220 240 V
Opge nom e n ve rm oge n: 80 0 W
Afvalve rw e rk ing
Ve rpak k ings m ate riaal
De ve rpak k ings m ate riale n z ijn nie t
s ch ade lijk voor h e t m ilie u e n h e rbruik baar.
De k uns ts toffe n h e bbe n de volge nde
aanduidinge n, bijv. >PE<, >PS<, e nz .
Ve rw ijde r de ve rpak k ings m ate riale n in
ove re e ns te m m ing m e t de aanduiding bij
de ge m e e nte lijk e inz am e lplaats e n in de
daarvoor be s te m de containe rs .
Oud apparaat ve rw ijde re n
H e t s ym bool op h e t product of
op de ve rpak k ing w ijs t e rop dat dit
product nie t als h uis h oudafval m ag
w orde n be h ande ld. H e t m oe t e ch te r naar
e e n plaats w orde n ge brach t w aar
e le k tris ch e e n e le k tronis ch e apparatuur
w ordt ge re cycle d. Als u e rvoor z orgt dat
dit product op de corre cte m anie r w ordt
ve rw ijde rd, voork om t u m oge lijk voor
m e ns e n m ilie u ne gatie ve ge volge n die
z ich z oude n k unne n voordoe n in ge val van
ve rk e e rde afvalbe h ande ling. Voor m e e r
de tails in ve rband m e t h e t re cycle n van dit
product, ne e m t u h e t be s t contact op m e t
de ge m e e nte lijk e ins tantie s , h e t be drijf of
de die ns t be las t m e t de ve rw ijde ring van
h uis h oudafval of de w ink e l w aar u h e t
product h e bt ge k och t.

Documenttranscriptie

NL Ge ach te k l ant Ve il igh e ids ins tructie s Le e s de z e ge bruik s aanw ijz ing aandach tig door. Le e s vooralde aanw ijz inge n m .b.t. de ve il igh e id op de e e rs te pagina's van de z e ge bruik s aanw ijz ing. Be w aar h e t boe k je , z odat u nog e e ns ie ts k unt nal e z e n. Ge e fde ge bruik s aanw ijz ing door aan e e n e ve ntue l e vol ge nde e ige naar van h e t apparaat. De ve il igh e id van dit apparaat vol doe t aan de officië l e re ge l s de r te ch nie k e n de w e t in h e t k ade r van ve il ige apparate n. Nie tte m in voe l e n w ijons al s fabrik ant ve rpl ich t u m e t de vol ge nde ve il igh e ids aanw ijz inge n ve rtrouw d te m ak e n. Al ge m e ne ve il igh e id U itrus ting (afbe e l ding 1) A Roos te rs ch ach t B O m m ante l ing m e t w arm te - is ol atie C K ruim e l l ade D Stopk nop m e t control el am pje E Ve rw arm ings k nop m e t control el am pje F O ntdooik nop m e t control el am pje G Bruinings graadre ge l aar H Ins ch ak e l k nop e n broodl ift I Snoe ropw ik k e l ing (onde r h e t apparaat) J Type pl aatje (onde r h e t apparaat) 10 • Be drijfs s panning, ne ts panning e n s troom type m oe te n ove re e nk om e n (z ie type pl aatje onde r h e t apparaat). • H e t apparaat m ag al l e e n w orde n aange s l ote n aan e e n vol ge ns de voors ch rifte n ge ïns tal l e e rd s topcontact. • De ne ts te k k e r nooit aan h e t s noe r uit h e t s topcontact tre k k e n. • Voor h e t s ch oonm ak e n e n bijs toringe n e e rs t de s te k k e r uit h e t s topcontact tre k k e n! Vas tge k l e m d brood m e t e e n s tom p, l ang h oute n voorw e rp (b.v. de s te e l van e e n h oute n l e pe l )l os m ak e n. Raak h e t ve rw arm ings e l e m e nt daarbijnie t aan. • K om nie t m e t uw vinge rs ofm e t m e tal en voorw e rpe n in de roos te rs ch ach t – ge vaar van l e ts e le n be s ch adiging. • De om m ante l ing van de toas te r h e e ft e e n w arm te - is ol atie . De m e tal e n de l e n aan de bove nk ant van h e t apparaat e n in de roos te rs ch ach t w orde n w e lh e e t - ge vaar van brandw onde n! • H e t apparaat nie t in ge bruik ne m e n al s h et s noe r be s ch adigd is ofal s de be h uiz ing z ich tbare be s ch adiginge n ve rtoont. • H e t ge bruik te ne ts noe r is van e e n s pe ciaal type e n m ag al l e e n door onz e s e rvice afde l ing w orde n ve rvange n, om dat voor ve rvanging s pe ciaalge re e ds ch ap nodig is . • Re paratie s aan dit apparaat m oge n al l een door vak be k w am e de s k undige n w orde n uitge voe rd. Al s ge vol g van onde s k undig uitge voe rde re paratie s k an e e n aanz ie nl ijk ge vaar onts taan. Ne e m in h e t ge valvan re paratie s contact op m e t de kl ante ns e rvice ofe e n door de fabrik ant e rk e nde de s k undige vak organis atie . • Al s h e t toe s te lve rk e e rd w ordt ge bruik t of be die nd, k unne n w e nie t aans prak e l ijk ge s te l d w orde n voor e ve ntue l e s ch ade die h ie ruit voortvl oe it. • Na h e t ge bruik : ne ts te k k e r uit h e t s topcontact tre k k e n e n apparaat vol l e dig l ate n afk oe l e n. Pas daarna apparaat opbe rge n ofafde k k e n. • Dit apparaat is nie t ge s ch ik t voor pe rs one n (ook k inde re n) m e t e e n l ich am e l ijk e , s e ns oris ch e ofge e s te l ijk e h andicap ofm e t ge bre k aan e rvaring e n k e nnis , te nz ijz ij h e t ge bruik van h e t apparaat e e rs t h e bbe n ge l e e rd onde r toe z ich t ofm e t ins tructie van e e n pe rs oon die voor h un ve il igh e id ve rantw oorde l ijk is . • Snoe r pas opw ik k e l e n al s h e t apparaat vol l e dig afge k oe l d is . Be die nings ins tructie s Voor de e e rs te inge bruik ne m ing • Laat de toas te r nie t onbe h e e rd aans taan. O m de vorm ing van onaange nam e ge ur te voork om e n m oe t h e t apparaat zonde r brood e nk e l e m al e n op de h oogs te s tand van de roos te rgraad bije e n ope n raam in w e rk ing w orde n ge z e t. • Le t op dat k inde re n nie t m e t h e t apparaat s pe l e n. Ins ch ak e l en (afbe e l ding 3) • H oud k inde re n uit de buurt van e l e k tris ch e apparate n Ste k k e r in h e t s topcontact s te k e n. De nk bijh e t ge bruik van de toas te r aan de vol ge nde punte n: Bruinings graad k ie z e n e n ins ch ak e l k nop om l aag druk k e n. • Nie t op e e n h e te onde rgrond ops te l l e n. • Nie t in de buurt van ope n vuur ge bruik e n. • Nie t op h itte ge voe l ige oppe rvl ak k e n ge bruik e n. Eve ntue e lh itte - is ol e re nde onde rl e gge r ge bruik e n. • Brood k an brande n, ge bruik de toas te r daarom nie t in de buurt van brandbare voorw e rpe n (z oal s gordijne n). W anne e r h e t apparaat in ge bruik is , m oe t e r ie m and bijbl ijve n. W anne e r de ge w e ns te bruinings graad be re ik t is , s ch ak e l t de toas te r autom atis ch uit e n de s ne de n toas t w orde n opge til den k unne n ge pak t w orde n. Door de ins ch ak e l k nop op te til l e n (broodl iftfunctie ) k unt u de toas t z o ve r om h oog bre nge n dat u de z e ge m ak k e l ijk k unt pak k e n (afbe e l ding 4) Ve il igh e id van k inde re n • Toas t e rin doe n. Bruinings graad ins te l l en (afbe e l ding 2) M e t de bruinings graadre ge l aar de bruinings graad trapl oos van 1- 6 naar w e ns ins te l l e n. Stand 1 voor de l ich ts te bruining, s tand 6 voor de donk e rs te bruining. Apparaat nie t z onde r k ruim e l l ade ge bruik e n. K ruim e l l ade re ge l m atig re inige n. Er m oge n ge e n grote k ruim e l re s te n onts taan. • Apparaat nie t in w ate r onde rdom pe l e n! • Snoe r nie t k nik k e n e n nie t in contact l ate n k om e n m e t h e te de l e n van h e t apparaat. • O m h e t w arm e apparaat te drage n al l een de om m ante l ing m e t w arm te is ol atie aanrak e n. Ste lbijh e t be gin van h e t toas te n e e n s tand tus s e n 1 e n 3 in. Al s de bruining dan nie t naar w e ns is , s te l t u de re ge l aar l age r in ofh oge r, b.v. al s u bruin brood w il t roos te re n. Al s u m aar één s ne e brood w il t roos te re n e n ook bijoud brood m oe t u de bruinings graad ie ts l age r ins te l l e n. W ijrade n u aan de bruinings graad z o in te s te l l e n dat h e t toas tbrood e e n goudge l e of l ich tbruine k l e ur k rijgt. Door de el e k tronis ch e toas ttijdre ge l ing w ordt e e n e e nm aalinge s te l de bruinings graad bij de z e l fde broods oort e n conditie van h e t brood ge h andh aafd. 11 Stopk nop (afbe e l ding 2) Al s u h e t roos te rproce s w il t onde rbre k e n, druk t u op de s topk nop. Dan w ordt h e t apparaat uitge s ch ak e l d. De inge s te l de bruinings graad bl ijft onve rande rd. Ve rw arm ings k nop (afbe e l ding 2) Te ch nis ch e ge ge ve ns Ne ts panning: 220 – 240 V O pge nom e n ve rm oge n: 80 0 W Afval ve rw e rk ing Ve rpak k ings m ate riaal O m ge roos te rd brood op te w arm e n druk t u ook de ve rw arm ings k nop in, z odat de toas t w arm e n k nappe rig bl ijft. De ve rpak k ings m ate rial e n z ijn nie t s ch ade l ijk voor h e t m il ie u e n h e rbruik baar. De k uns ts toffe n h e bbe n de vol ge nde aanduidinge n, bijv. >PE<, >PS<, e nz . Ve rw ijde r de ve rpak k ings m ate rial e n in ove re e ns te m m ing m e t de aanduiding bij de ge m e e nte l ijk e inz am e l pl aats e n in de daarvoor be s te m de containe rs . O ntdooik nop (afbe e l ding 2) Voor die pge vrore n toas tbrood druk t u ook de ontdooik nop in. Daardoor w ordt de roos te rtijd ve rl e ngd. O ud apparaat ve rw ijde re n Re iniging e n ve rz orging (afbe e l ding 5) H e t s ym bool op h e t product of op de ve rpak k ing w ijs t e rop dat dit product nie t al s h uis h oudafvalm ag w orde n be h ande l d. H e t m oe t e ch te r naar e e n pl aats w orde n ge brach t w aar el e k tris ch e e n e l e k tronis ch e apparatuur w ordt ge re cycl e d. Al s u e rvoor z orgt dat dit product op de corre cte m anie r w ordt ve rw ijde rd, voork om t u m oge l ijk voor m e ns e n m il ie u ne gatie ve ge vol ge n die z ich z oude n k unne n voordoe n in ge valvan ve rk e e rde afval be h ande l ing. Voor m e e r de tail s in ve rband m e t h e t re cycl e n van dit product, ne e m t u h e t be s t contact op m e t de ge m e e nte l ijk e ins tantie s , h e t be drijfof de die ns t be l as t m e t de ve rw ijde ring van h uis h oudafvalofde w ink e lw aar u h e t product h e bt ge k och t. Voor h e t re inige n al tijd de s te k k e r uit h e t s topcontact tre k k e n e n de toas te r l ate n afk oe l e n. De k ruim e l s die bijh e t roos te re n van h e t brood val l e n, w orde n in de k ruim e l l ade opge vange n. O pz ije ruit tre k k e n e n k ruim e l s ve rw ijde re n. Ge bruik ge e n s ch e rpe ofs ch ure nde s ch oonm aak m idde l e n om h e t apparaat te re inige n. Re inig de be h uiz ing al l eenmet e e n droge ofie ts be voch tigde doe k . De toas te r m ag nie t m e t vl oe is tofw orde n be h ande l d e n z e k e r nie t onde rge dom pe l d w orde n. Be w are n van toas tbrood (afbe e l ding 6) O m ge l ijk m atig ge bruinde toas t te k rijge n m oe t u e e n aange brok e n broodve rpak k ing w e e rs l uite n e n m e t de aange brok e n k ant om l aag be w are n. A = goe d B = fout 12
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

Electrolux EAT7000 Handleiding

Type
Handleiding

Gerelateerde artikelen