Zanussi ZCS 6604 W Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

37
Waarschuwingen en adviezen
DEZE WAARSCHUWINGEN ZIJN OPGESTELD VOOR UW VEILIGHEID EN DE VEILIGHEID VAN DERDEN. WIJ
VERZOEKEN U DEZE AANDACHTIG TE LEZEN VOORALEER HET APPARAAT TE INSTALLEREN EN TE
GEBRUIKEN.
Installatie
! De installatie moet gedaan worden door bevoegde en
gekwalificeerde installateurs, volgens de normen van
kracht.
! Elke eventuele modificatie aan de electrische
huisopstelling die nodig mocht zijn om de apparatuur
te kunnen installeren, mag enkel gedaan worden
door bevoegd personeel.
! Het is gevaarlijk om de kenmerken van deze
apparatuur te veranderen of te willen veranderen.
! In geval van twijfel, vraag raad aan de installateur.
Veiligheid van kinderen
! Deze apparatuur is ontworpen om gebruikt te worden
door volwassenen. Opgelet dat de kinderen zich niet
naderen met de bedoeling om er te spelen.
! Dit apparaat mag niet gebruikt worden door kinderen of
andere personen wiens lichamelijke, motorische of
geestelijke gesteldheid of gebrek aan ervaring en
kennis die daardoor het apparaat niet kunnen gebruiken
zonder supervisie of instructies van een verantwoordelijk
persoon om zeker te zijn van dat het apparaat veilig kan
worden gebruikt.
! Let op de kinderen geheel gedurende het gebruik dat
ze de oppervlakken niet aanraken en dat ze niet dicht
bij de apparatuur staan tijdens het gebruik of tijdens
het afkoelen.
Tijdens het gebruik
! Onstabiele of vervormde kookpannen mogen niet op de
platen gezet worden om ongelukken van omslaan of
overlopen te voorkomen.
! Bewaak aandachtig het koken met olien en vetten.
! De apparatuur blijft lang warm na het afzetten.
! Indien de apparatuur uitgerust is met een deksel, is
diens functie om het fornuis te beschermen tegen het
stof wanneer het gesloten is, en om de vetspatten op
te vangen wanneer het open is.
! Gebruik het niet voor andere doeleinden.
! Maak het deksel steeds schoon vooraleer het te
sluiten of weg te nemen en laat de platen afkoelen
vooraleer het deksel te sluiten.
! Tijdens het gebruik wordt het toestel heet. Wees
voorzichtig om aanraking van de verwarmingselementen
binnenin de oven te voorkomen.
! Op het moment van het openen van de ovendeur,
gedurende de bereidingsfase of aan het einde
hiervan, oppassen met de hete lucht die uit de
oven komt.
!!
!!
!
Controleer steeds dat de bedieningstoetsen in de
positie «
» of « » staan, wanneer de apparatuur
niet in functie is.
! Plaats steeds de druippan wanneer U de gril gebruikt
of wanneer U het vlees op het grilrooster legt.
! Giet een beetje water in de druippan om het
aanbranden van de vetten te voorkomen, en zo slechte
geuren te vermijden.
! Gebruik steeds keukenhandschoenen om de
gerechten uit de oven te nemen.
! De accessoires worden, vooraleer ze voor de eerste
keer te gebruiken, schoongemaakt.
! Opgepast wanneer U schoonmaakproducten gebruikt
in spray : richt nooit de spray op de weerstand en de
thermostatische bol.
! Indien, gedurende het inzetten of uitnemen van
gerechten uit de oven, er aanzienlijke hoeveelheden
olie, saus, ecc. achteraan in de oven moesten vallen,
maak dan eerst schoon vooraleer het koken te
beginnen om onaangename rook en ook mogelijk
branden van deze stoffen te voorkomen.
! Verzeker U ervan dat er een luchtcirculatie rond de
apparatuur is.
! Een schaarse ventilatie brengt een gebrek aan
zuurstof voort.
! Om hygienische- en veiligheidsredenen moet deze
apparatuur altijd proper gehouden worden.
! Vormingen van vetten of andere spijzen kunnen
branden veroorzaken.
! Gebruik nooit ruwe schuurmiddelen of een scherpe
metalen krabber om het glas van de ovendeur schoon
te maken omdat deze krassen in het oppervlak en
daarmee barsten in het glas kunnen veroorzaken.
! Dit product is gemaakt voor het koken van eetwaren en
mag niet gebruikt worden voor andere doeleinden.
! De ovenwanden niet bekleden met alluminiumfolie,
vooral niet de achterste wand.
! De apparatuur is zwaar, verzet haar met
voorzichtigheid.
! Voor het onderhoud of de schoonmaak eerst de
apparatuur uitschakelen en laten afkoelen.
! Verlaag steeds de vlam of ontdoof ze, vooraleer de
kookpannen weg te nemen.
! Verzeker U ervan of de roosters van het fornuis juist
geplaatst worden.
! Enkel vuurvaste borden mogen in de schuif onder de
oven geplaatst worden. Er geen ontvlambare stoffen
inzetten.
Service
! Voor eventuele tussenkomst richt U zich tot een
geautoriseerde Technisch Hulpdienst om originele
wisselstukken te bekomen.
NEDERLANDS
38
Inhoud
Algemene Waarschuwingen en
adviezen
Aanwijzingen voor de
Installateur
Waarschuwingen en adviezen 37
Bedienigspaneel 39
De Kookplat 40
Elektrische oven 41
Enkele tips bij het gebruik van de oven 42
Adviestabel voor bakken en braden 44
Onderhoud 46
Wan te doen indien 48
Service en onderdelen 48
Garantie/serviceafdeling 52
Technische Gegevens 49
Instructies voor de installateur 50
Elektrische Aaansluiting 51
Oderstaande symbolen vindt u in de tekst en hebben
de voldende betekenis:
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
Informatie m.b.t. het milieu
"
Over deze gebruiksanwijzing
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
2006/95 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Deze instructies gelden enkel voor de landen
waarvan het identificatiesymbool is aangebracht op
het titelblad van het instructieboekje en het apparaat
zelf.
Het is heel belangrijk dat dit instructieboekje, voor
eender welke toekomstige raadpleging, samen met de
apparatuur bewaard wordt. Indien de apparatuur
verkocht moest worden, of overgedragen aan een
andere persoon, verzeker U ervan, dat het boekje
samen geleverd wordt, zodat de nieuwe gebruiker op
de hoogte kan gesteld worden van het functioneren
van het apparaat en van de relatieve
waarschuwingen.
Informatie m.b.t. het milieu
! Houd bij het weggooien van de verpakking rekening
met de veiligheid en het milieu.
! Als u een oud apparaat afdankt, maak het dan
onbruikbaar door het aansluitsnoer af te snijden.
Het symbool
op het product of op de verpakking
wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag
worden behandeld. Het moet echter naar een plaats
worden gebracht waar elektrische en elektronische
apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de correcte manier wordt verwijderd, voorkomt
u mogelijk voor mens en milieu negatieve gevolgen die
zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde
afvalbehandeling. Voor meer details in verband met het
recyclen van dit product, neemt u het best contact op
met de gemeentelijke instanties, het bedrijf of de dienst
belast met de verwijdering van huishoudafval of de winkel
waar u het product hebt gekocht.
39
54321 6
1. Bedieningsknop kookplaat/ zone linksvoor
2. Bedieningsknop kookplaat/ zone linksachter
3. Bedieningsknop kookplaat/ zone rechtsachter
4. Bedieningsknop kookplaat/ zone rechtsvoor
5. Oven-funktieschakelaar
6. Oven-kontrolelampje
7. Thermostaat kontrolelampje
7
Bedienigspaneel
Onderdelen
Bakplaat
Vangschaal
Rooster
Ovenruimte
Grill-element
Verlichtingslampje
40
De Kookplat
Ingebouwde kookplaten
Op het bedienigspaneel zijn knoppen ingebouwd die de
vier kookplaten doen werken. Er bestaan twee
verschillende soorten van platen.
Normaal
Het gaat om een knop met 7 posities: 0 = uit, terwijl de
posities van 1 tot 6 de capaciteitshoogten aangeven tot
het maximum.
Kookplaten met snelle verwarming
Dit soort plaat is aangegeven met een rode kring midden
op de plaat geplaatst.
Deze rode kring is op de plaat geverfd en zal dus verslijten
en na een bepaalde tijd zal ook geheel kunnen verdwijnen.
De kookplaten met snelle verwarming verwarmen zich
veel sneller dan een normale plaat.
Praktische tips
De te gebruiken pannen voor kookbladen met vaste platen
moeten de volgende kenmerken hebben:
- geschikt zijn voor intensief gebruik;
- ze moeten zich perfekt aanpassen aan de
verwarmingszone oftewel een beetje groter zijn om
een doeltreffend gebruik van het apparaat te
garanderen, en NOOIT kleiner;
- ze moeten een vlakke basis hebben om een goed
kontakt met de plaat te garanderen.
Dit is vooral belangrijk als men pannen om te frituren
met hoge temperaturen gebruikt oftewel snelkookpannen.
Controleer of maten van de pannen groot genoeg zijn om
te voorkomen dat de spetters op de platen vallen.
De platen nooit aan laten als er geen pannen op staan of
als deze laatste leeg zijn.
Het bakken in olie of in vet moet steeds
nauwlettend in het oog gehouden worden,
aangezien olie en vet gemakkelijk
ontvlammen bij oververhitting.
Voor het ideale gebruik van de kookplaten raden
wij u aan ze eerst in te stellen op «zeer sterk»,
zodat ze sneller verwarment en pas daarna de
geschikte regeling te kiezen voor het betreffende
gerecht.
Kookpannen
Houdt U er rekening mee, dat een brede kookpan een
groter warmteoppervlak heeft, en daarom sneller kookt
dan een kleinere.
Gebruik altijd kookpannen van aangepaste grootte aan
hetgeen U moet koken. Let U er vooral op dat de
kookpannen niet te klein zijn voor het koken van
vloeistoffen. Deze zouden gemakkelijk kunnen overlopen.
En dat de kookpannen bovendien niet te groot zijn voor
voedsel voor de snelkook; op de bodem die dan leeg
blijft, zouden de vetten en de sauzen gemakkelijk kunnen
verbranden.
Voor de nagerechten gebruikt U beter vaste vormen in
metaal.
Een vorm die men kan openen, laat het vruchtensap of
de suiker door, dewelke dan op de bodem van de oven
kristaliseren en moeilijk weg te nemen zijn.
Vermijd om in de oven steelpannen te zetten met
plastieke handvaten, omdat deze niet altijd weerstaan
aan de warmte.
YES
NO NO
41
Elektrische oven
Traditionele oven
Bedieningstoets
Staat toe om de meest geschikte temperatuur te kiezen
en om één voor één de verwarmelementen in te schakelen.
Betekenis van de symbolen:
0 oven uitgeschakeld
ontsteking van de ovenlamp
min-max temperatuurregeling
onderste warmte-element
bovenste warmte-element
grill-element
De keuze van de temperatuur gebeurt door de toets in
wijzerszin te draaien en de wijzer op de gewenste
temperatuur, van min. (50°C) tot max. (230°C), te plaatsen.
De thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur behouden
blijft.
Als U wenst de verwarming te veranderen, d.w.z. meer
warmte van onder of meer warmte van boven, dient U de
toets te draaien tot aan de symbolen
(warm onder) of
(warm boven).
In deze condities zal de temperatuur nooit hoger zijn dan
ongeveer 220°C voor
en 180°C voor en zal niet
geregeld worden door de thermostaat.
Voor het koken met de grill, volstaat het de toets te draaien
tot aan het symbool
.
Gedurende het koken met de oven of met de
grill, houdt U steeds het deksel van de
apparatuur open om oververhitting te
voorkomen.
Oven-kontrolelampje
Dit lampje brandt als de oven en/of de kookplat in bedrijf is.
Thermostaat kontrolelampje
Dit lampje brandt als één of meerdere elementen van de
oven in bedrijf is (zijn). Het lampje gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan zodra
bijgewarmd wordt om de ingestelde temperatuur te
handhaven.
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven voorzien
van een beveiligingsthermostaat. Bij een eventueel
optredend defect van de hoofdthermostaat met als gevolg
oververhitting schakelt deze beveiligingsthermostaat de
oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer dan onder
geen voorwaarde de oven zelf te repareren, maar
waarschuw direct onze service-afdeling .
42
Enkele tips bij het gebruik van de
oven
4
3
2
1
Het gebruik van de oven voor
de eerste keer
De thermische isolatie van de oven en de overgebleven
vetten van de bewerking, produceren rook en
onaangename geuren tijdens de eerste minuten van de
ingebruikneming. We raden aan om bij het eerste gebruik,
de oven leeg te verwarmen, gedurende ongeveer 45
minuten. Nadien laten afkoelen en de oven van binnen
schoomaken met warm water met een delicaat
reinigingsmiddel.
Opgelet: de kans bestaat, dat bij onzorgvuldig
gebruik van de ovendeur vingers beklemd
raken.
Gebruik de oven met de deur gesloten.
Let goed op bij het openen van de naar
beneden openslaande ovendeur. Laat deze
niet openvallen - ondersteun de deur met de
handgreep totdat deze helemaal open is.
De oven heeft vier bakplaatstanden en wordt
geleverd met één bakplaat.
De bakplaatstanden worden geteld vanaf de
bodem van de oven, zoals de figuur laat zien.
Het is belangrijk dat de bakplaat goed geplaatst
wordt.
Plaats geen kookwaren direct op de bodem
van de oven.
Condensatie en stoom
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke luchtcirculatie
genereert met voortdurend hergebruik van de
bereidingsstoom.
Dit maakt het mogelijk om etenswaren te bereiden in
een omgeving met een constante vochtigheidsgraad,
terwijl de levensmiddelen van binnen zacht en van buiten
krokant blijven. Bovendien worden de bereidingstijden en
het energieverbruik tot een minimum beperkt. Gedurende
de bereiding kan er stoom ontstaan, die bij het openen
van de deur naar buiten komt.
Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase of
aan het einde hiervan, oppassen met de hete
lucht die uit de oven komt.
Zodra voedsel wordt verwarmd onstaat er
stoom die in contact komt met het glas van de
ovendeur en vervolgens waterdruppels op
het glas vormt. Dit is normaal en wordt niet
door een fout in de oven veroorzaakt.
Om condensatie te verminderen, de lege
oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
We adviseren deze druppels na ieder gebruik
te verwijderen.
43
Verwarm-systeem
Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruik u
de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben, gebruik dan
hogerliggende geleiderichels; evenzo omgekeerd.
Raadgevingen voor het bakken
en braden
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C); zodoende moet de oven cirka 10 minuten
voorverwarmd worden. Open tijdens het bakken de
ovendeur niet voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd
laten bakken en dan garneren en verder bakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort en
hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet moeilijk van de
lepel gaan; de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Vlees dat gebraden wordt mag niet minder dan 1 kg
wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen. Donker vlees
dat van buiten gaar maar van binnen rose of rood moet
blijven vergt een hoge temperatuur (200-230°C). Licht
vlees, gevogelte en vis, vergt daarentegen een lage
temperatuur (150-175°C). Sauzen alleen bij een korte
braadtijd direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is test u met een lepel: laat het zich
niet indrukken, dan is het gaar. Rosbief en biefstuk, dat
van binnen rose moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op het rooster,
een lekschaal in de onderste richels plaatsen. Laat vlees
na het braden minstens 15 minuten staan alvorens het
aan te snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan van rook,
door verbranden van vet, te vermijden. Herhaal dat af en
toe om kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laagste temperatuur-
instelling, verwarmen.
Opgepast!
Geen kookgerei zoals braadschaal of bakblik op de
ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met aluminium-folie. Door het
bedekken van de bodem kan warmtestuwing optreden,
waardoor het bak-of braadresultaat nadelig beïnvloed
wordt en eventueel schade aan het email op kan treden.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades, gehakt vlees en bepaalde magere
stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten en op
de grillrooster leggen. De richelhoogte hangt van het
vleessoort af. De rooster kan in de oven geplaarst worden
met zijn randen omhoog of omlaag waardoor aldus een
verandering in de afstand van het grillelement gebracht
wordt.
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf
geschoven worden. Bij het grilleren is het aan te beleven
om voortijds een weinig water in de lekschaal te doen.
Bereidingstijden
De bereidingstijden kunnen varieren volgens de aard van
de spijzen, hun homogeniteit en hun volume.
Men raadt aan om in het begin te waken en de resultaten
na te gaan om, wanneer U dezelfde gerechten
klaarmaakt in dezelfde condities, gelijkaardige
resultaten te bekomen.
Ter informatie geven we U een tabel met de tijden en
relatieve temperaturen voor het bereiden in de oven en
met de grill.
De ervaring zal U vervolgens eventuele aanpassingen
suggereren aan de vermelde waarden in de tabel.
44
Adviestabel voor bakken en braden
ZOETE NAGERECHTEN
Met opgeklopt deeg 2 170 45 ~ 60 In bakvorm
Kruimeldeeg, taartbodem
2 170 20 ~ 30 In bakvorm
Ricottataart 1 160 60 ~ 80 In bakvorm
Appeltaart 1 180 40 ~ 60 In bakvorm
Strudel 2 175 60 ~ 80
Vruchtenvlaai 2 175 30 ~ 40
Fruit cake 1 175 45 ~ 60 In bakblik
Biscuit 1 175 30 ~ 40 In bakvorm
Panettone 1 170 40 ~ 60 In bakvorm
Casinogebak 1 170 50 ~ 60 In bakblik
Kleine gebakjes
(met opgeklopt deeg) 2 175 25 ~ 35 op bakplaat
Koekjes (kruimeldeeg) 2 160 20 ~ 30 op bakplaat
Schuimpjes 2 100 90 ~ 120 op bakplaat
Focaccia 2 190 12 ~ 20 op bakplaat
Soesjes, roomsoezen
2 200 15 ~ 25 op bakplaat
BROOD en PIZZA
1000 Wit brood 1 190 40 ~ 60 1 of 2 stokbroden
500 Roggebrood 1 190 30 ~ 45 In bakblik
500 Broodjes 2 200 20 ~ 35 6 of 8 broodjes
250 Pizza 1 210 15 ~ 30 op lekbak
OVENSCHOTELS
Met droge pasta 2 200 40 ~ 50 In bakvorm
Met groenten 2 200 45 ~ 60 In bakvorm
Quiches 1 200 35 ~ 45 In bakvorm
Lasagna 2 180 45 ~ 60 In bakvorm
Cannelloni 2 200 40 ~ 55 In bakvorm
VLEES
1000 Braadstuk van rundvlees 2 190 50 ~ 70 Gebakken op rooster
1200 Braadstuk van varkensvlees 2 180 100 ~ 130 Gebakken op rooster
1000 Braadstuk van kalfsvlees 2 190 90 ~ 120 Gebakken op rooster
1500 Rosbief (saignant) 2 210 50 ~ 60 Gebakken op rooster
“ “ (matig gebakken) 2 210 60 ~ 70 Gebakken op rooster
“ “ (goed gebakken) 2 210 70 ~ 80 Gebakken op rooster
2000 Schouderham 2 180 120 ~150 Met zwoerd
1200 Lamsvlees 2 190 110 ~ 130 Bil
1000 Kip 2 190 60 ~ 80 Heel
4000 Kalkoen 2 180 210 ~ 240 Heel
1500 Eend 2 175 120 ~ 150 Heel
3000 Gans 2 175 150 ~ 200 Heel
1200 Konijn 2 190 60 ~ 80 In stukken
1200 Varkenspoot 2 180 100 ~ 120 2 poten
1500 Haas 2 190 150 ~ 200 In stukken
800 Fazant 2 190 90 ~ 120 Heel
- Gehaktbrood 2 180 40 ~ 60 In bakblik
VIS
1200 Forel - Zeebrasem 2 190 30 ~ 40 3-4 hele vissen
1500 Tonijn - Zalm 2 190 25 ~ 35 4-6 moten in vorm
GERECHT
OPMERKINGEN
Bereidingsduur
minuten
Temp. °C
Traditionele bereiding
De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
Niveau
4
3
2
1
45
Rundshaas
4 800 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Biefstukken 4 600 3 max 10 ~ 12 6 ~ 8
Worst 8 3 max 12 ~ 15 10 ~ 12
Varkenskarbonade 4 600 3 max 12 ~ 16 12 ~ 14
Have kip 2 1000 3 max 30 ~ 35 25 ~ 30
Spiesjes 4 3 max 10 ~ 15 10 ~ 12
Kippenborst 4 400 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 max 10 ~ 15 8 ~ 10
Vis, filet (tong) 4 400 3 max 12 ~ 14 10 ~ 12
Gevulde tosti 4-6 3 max 5 ~ 7
Wit tostibrood 4-6 3 max 2 ~ 4 2 ~ 3
Bereiding op grill
Bovenkant
°C
Temperatuur
Nummer
stukken
Gewicht
in gr.
Hoeveelheid
Bereidingsduur
(minuten)
Onderkant
GERECHT
Niveau
4
3
2
1
De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
46
Onderhoud
Voor elk onderhoud schakelt U eerst het
apparaat uit.
Dit apparaat mag niet worden
schoongemaakt met stoom of met een
stoomreiniger.
De oven moet altijd schoon worden
gehouden. Een opeenhoping van vet of
andere voedselresten kan brand ten gevolge
hebben, in het bijzonder in de grillpan.
Onderhoud van de kookplat
Opdat het toestel lang zou meegaan, moet het regelmatig
worden schoongemaakt.
Het spreekt vanzelf dat men de kookplaten eerst moet
laten afkoelen vooraleer het toestel schoon te maken.
Maak er vooral geen gewoonte van even snel een vochtige
doek over de nog warme platen te halen. Zelfs al zijn ze
daartegen bestand, er zouden toch «pluisjes» kunnen
achterblijven.
Wij raden u aan de kookplaten van tijd tot tijd in te smeren
met een niet zuur vet (keukenolie, naaimachineolie of
vaseline).
U kan ook in de handel produkten vinden voor de
bescherming en het onderhoud van ou toestel.
De geëmailleerde kookplaat mag alleen met zeepsop
worden schoongemaakt.
Hoewel het email bestand is tegen zuur, is het toch
wenselijk azijn- en citroenvlekken en andere zure stoffen
snel weg te halen.
Dit geldt ook voor vetresten en dergelijke, om het aanzetten
te vermijden. Als er zich desondanks toch aanzetsel
vormt, kunt u de korst losweken met warm water. Gebruik
nooit stalen borstels, messen of andere voorwerpen die
krassen maken op het email.
Vermijd ook het gebruik van zure schoonmaakprodukten.
Onderhoud van de oven
Na gebruik maakt U de oven heel nauwkeurig schoon en
dit wanneer hij nog een beetje warm is.
Inderdaad, op dat moment kan U gemakkelijk de vet- of
andere resten en het fruitsap verwijderen.
Gebruik warm water met reinigingsmiddel, ofwel een van
de sprays die in de handel verkrijgbaar zijn. Volg
hiervoor de aanwijzingen van de producent. Richt de
spray niet op de delen in glansstaal, U zou ze kunnen
beschadigen.
De accessoires van de oven maakt U met warm water
en reinigingsmiddel schoon.
Eventuele incrustaties verwijdert U met en licht
schuurmiddel in poedervorm.
Bedek nooit de ovenwanden of de
ovenbodem met aluminiumfolie om de
grasspatten op te vangen.
U zou een opeenstapeling van warmte
voortbrengen dat het resultaat van het
bereiden negatief beinvloedt en U zou het
email kunnen beschadigen.
47
Vervangen van binnenverlichting
Als de ovenlamp moet worden vervangen, dan moet deze
voldoen aan de volgende eisen:
- Vermogen: 15 / 25 W,
- Voltage: 230 V (50 Hz),
- Hittebestendig tot 300°C,
- Soort verbinding: E14.
Deze lampen zijn verkrijgbaar bij Klantenservice.
Om de kapotte lamp te vervangen:
1. Zorg ervoor dat de oven is afgesloten van het lichtnet.
2. Draai de glazen beschermkap tegen de klok in los.
3. Verwijder de kapotte lamp en vervang deze door een
nieuwe.
4. Doe de glazen beschermkap terug op zijn plaats.
5. Sluit de oven weer aan op het lichtnet.
1
2
3
"
Schoonmaak van de ovendeur
Om de ovendeur volledig te kunnen schoonmaken, is het
aan te raden de deur te demonteren.
U gaat als volgt te werk:
1. open volledig de deur;
2. de twee hefboompjes van de ara van de scharnier
180° draaien (Fig. 1, 2);
3. de deur bijna dicht doen tot een hoek van ongeveer
30°, optillen en uit de voorkant halen (Fig. 3).
De deur terug installerendoor de hierboven beschreven
handelingen te volgen in tegenovergestelde volgorde.
Modellen van roestvrij staal of aluminium
Wij raden aan de ovendeur uitsluitend te reinigen met
behulp van een natte spons en deze daarna met een
zachte doek te drogen.
Gebruik nooit staalwol, zuren of schuurmiddelen, deze
kunnen het oppervlak van de oven beschadigen.
Dezelfde aanwijzigen gelden voor het schoonmaken van
het bedieningspaneel van de oven.
48
Als de apparatuur niet correct werkt, controleer eerst de
volgende punten, vooraleer zich tot een technische
hulpdienst te wenden.
In geval het apparaat niet werkt:
controleer of de schakelaar van het stopkontakt en/
of de voedingsschakelaar van de oven aan zijn.
Als de oven niet aan gaat:
controleer of de stekker goed ingestoken is;
controleer of de schakelaar van het stopkontakt aan
is;
controleer of het stopkontakt elektrische voeding
verschaft; hiervoor een ander apparaat, waarvan men
zeker is dat het werkt, verbinden;
controleer of de zekering in de stekker intact is.
Als het kookblad niet werkt:
controleer of de knop juist gedraaid is.
De oven verwarmt niet:
verzeker U dat de toets van de oven ingeschakeld is.
Veel te lange bereidingstijden:
controleer of de gestelde temperatuur de gepaste is
voor het te bereiden gerecht.
De oven rookt:
wij raden U aan hem na elk gebruik schoon te
maken; gedurende het bereiden van vlees vormen er
zich vetspatten die, indien niet verwijderd, rook en
geur bij de volgende bereiding voortbrengen (zie
hiervoor de paragraaf i.v.m. het onderhoud).
Het licht van de oven werkt niet:
de lamp is zeker en vast verbrand; voor de vervanging
volgt U de aanduidingen gegeven in de desbetreffende
paragraaf.
Indien na bovenvermelde controles de apparatuur niet
moest werken, richt U zich dan tot de dichtsbijgelegen
technische hulpdienst.
Geeft U alle nodige gegevens: model en registernummer.
Wan te doen indien
Service en onderdelen
Als de storing na deze verificatie blijft, wendt u zich dan
tot de ELECTROLUX SERVICE. Geef daarbij op om
welke storing het gaat, het modelnummer (Mod. No.) en
het productnummer (Ser. No.) die u op het typeplaatje
vindt.
49
Oven
Bovenelement 800 W
Onderelement 1000 W
Onder- en boven-element 1800 W
Grill-element 1650 W
Ovenverlichting 25 W
Aansluitwaarde oven: 1825 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V/400 V 3N~
Kookplat
Bedieningsknop kookplaat/ zone linksvoor Ø180 mm 2,0 kW
Bedieningsknop kookplaat/ zone rechtsvoor Ø145 mm 1,5 kW
Bedieningsknop kookplaat/ zone rechtsachter Ø180 mm 1,5 kW
Bedieningsknop kookplaat/ zone linksachter Ø145 mm 1,0 kW
Aansluitwaarde kookplat
6000 W
Technische Gegevens
Afmetingen van de apparaten
Hoogte 850 mm
Breedte: 600 mm
Diepte 600 mm
Apparaat klasse 1 en klasse 2 sub-klasse 1
Aansluitwaarde fornuis
: 7825 W
50
Nivellering
Het fornuis is uitgerust met stelvoetjes die zich zowel
voor als achteraan de sokkel bevinden.
Het is mogelijk om de hoogte van het apparaat te stellen
met de stelvoetjes zodat de pannen met hun inhoud
waterpas staan.
Instructies voor de installateur
De volgende instructies relatief aan de installatie en het
regelen moeten uitgevoerd worden door gekwalificeerd
personeel. Het apparaat moet correct en conform met
de normen en de wetten van kracht, worden
geinstalleerd.
Om het even welke tussenkomst moet worden
gedaan bij een uitgeschakeld apparaat.
De constructiefirma wijst elke
verantwoordelijkheid af voor eventuele
schade voortkomend uit een installatie die
niet conform is aan de geldende normen.
Plaats van installatie
De installatie en onderhoud van het toestel moeten
worden uitgevoerd door een bevoegde installateur
overeenkomstig de geldende voorschriften en de regels
van de kunst, met name: NBND 51003.
Nadat de keuken geheel geÏnstalleerd is, is het
belangrijk het beschermend materiaal, wat in de fabriek
op het apparaat zelf is aangebracht geworden, weg te
nemen.
Voor de toestellen aangesloten op het lichtnet: NBN
normen.
Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor
ongevallen of incidenten veroorzaakt door een defecte of
onbestaande aarding.
Plaatsing
Dit toetsel werd ontworpen om te plaatsen tussen twee
meubelstukken waarvan de hoogte die van de kookplat
niet overschrijdt.
51
Voordat men de elektrische verbinding uitvoert,
controleren dat:
- de beschermingszekeringen en het elektrisch net van
de woning geschikt zijn om de totale elektrische lading
van de oven te dragen (zie de gegevens op het plaatje);
- het elektrisch net van de woning een doeltreffende
aarde-verbinding heeft conform de van kracht zijnde
normen en wetten;
- het muurstopkontakt of de omnipolaire schakelaar
gebruikt voor de elektrische verbinding gemakkelijk
toegankelijk is, nadat de oven ingebouwd is.
Het apparaat wordt zonder elektrische voedingskabel
geleverd; men moet deze dus voorzien van een
voedingskabel met standaard stekker en aanpassen,
geschikt voor de totale elektrische lading, aangewezen
op het identificatieplaatje.
De stekker wordt in een geschikt muurstopkontakt
gestoken.
Voor het geval een direkte verbinding aan het elektrisch
net nodig is, zal het nodig zijn een omnipolaire
schakelaar tussen het apparaat en het net aan te
brengen met een minimum afstand tussen de kontakten
van 3 mm, geschikt voor de vereiste lading en conform
de van kracht zijnde normen. De schakelaar mag de
geelgroene aardedraad nooit op enig punt verbreken. De
geelgroene aardedraad dient 2-3 cm langer te zijn dan
de andere draden.
De voedingskabel moet in elk geval zo aangebracht zijn
dat deze nooit, bij welk punt dan ook, een temperatuur
van meer dan 50°C boven de kamertemperatuur bereikt.
De bouwer wijst elke verantwoordelijkheid af in geval
deze anti-ongevallen regels niet in acht genomen
worden.
Hier volgen de soorten van geschikte voedingskabels, de
relatieve doorsnede van de gevraagde kabel
beschouwende.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
H05 V2V2-F (T90)
Verbinding van het klemblok
In het appparaat is een klemblok van 6 polen gebouwd,
gemakkelijk te bereiken, waarvan de brugjes reeds
voorgeregeld zijn voor de werking met 400 V driefasen
+ nul.
Mocht de spanning van het net anders zijn, dan moeten
de aanwezige brugjes van het klemblok geplaatst
worden zoals bij het schema aangegeven.
De aarde kabel moet aan de klem
verbonden
worden.
Na de voedingskabel aan het klemblok te hebben
verbonden, met een wikkel vastzetten.
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Doorsnede
van de leidin
g
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Doorsnede
van de leidin
g
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leidin
g
(min.)
4 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leidin
g
(min.)
5 x 1.5 mm
2
Elektrische Aaansluiting
52
WAARBORGVOORWAARDEN
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd. Desondanks kan het voorkomen dat er een
defect optreedt. Onze klantendienst zal dit op verzoek herstellen, zowel binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur
van het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed.
Onderstaande waarborgvoorwaarden zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek. De daaruit
voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de voorwaarden 2 tot en met 15 gebreken aan het toestel die zich
openbaren binnen 24 maanden vanaf de datum van levering aan de eindgebruiker. Deze waarborgvoorwaarden zijn niet
van toepassing in geval van professioneel of daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel kosteloos wordt teruggebracht in de toestand die het had voor het defect
optrad. Gebrekkige onderdelen worden hersteld of vervangen. Kosteloos vervangen onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om mogelijke verdere schade te voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het aankoopbewijs met aankoop- en/of leveringsdatum te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan kwetsbare onderdelen, zoals (vitrokeramisch) glas, kunststof, rubber,
die ontstaan is door onzorgvuldig gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine afwijkingen van de gestelde kwaliteit die voor de waarde en deugdelijkheid
van het toestel onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische inwerking van water,
abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
voor het toestel oneigenlijke bedrijfsomstandigheden
contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken door transportschade die buiten onze verantwoordelijkheid is ontstaan,
niet vakkundige installatie of montage, verkeerd gebruik, gebrekkig onderhoud, of het niet in acht nemen van de gebruiks-
of montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect werd veroorzaakt door herstelling of ingrepen door derden die niet
bevoegd of niet deskundig zijn, of wanneer het toestel voorzien werd van toebehoren of onderdelen die niet origineel zijn
en daardoor een defect veroorzaken.
10.Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd dienen te worden overhandigd of gezonden naar onze klantendienst.
Herstelling ter plaatse kan slechts worden gevraagd voor grote of ingebouwde toestellen.
11. Indien het toestel zodanig is ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst dat de benodigde tijd voor het in- en
uitbouwen samen meer dan 30 minuten bedraagt, dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker in
rekening gebracht. Schade die ontstaat door abnormale in- of uitbouw komt ten laste van de gebruiker.
12.Indien binnen de waarborgperiode de herstelling van hetzelfde gebrek meermaals mislukt of de herstellingkosten
disproportioneel zijn wordt in overleg met de gebruiker een gelijkwaardige vervanging geleverd. In geval van vervanging
behouden we ons het recht voor om een vergoeding te rekenen naar rato van de verstreken gebruiksperiode.
13.Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging van de waarborgtermijn noch aanvang van een nieuwe waarborgtermijn
tot gevolg.
14.Op herstellingen geven wij een waarborg van 12 maanden, uitsluitend op hetzelfde gebrek.
15.Verdere of andere rechten, in het bijzonder vergoeding van schade ontstaan buiten het toestel, zijn uitgesloten voor zover
een aansprakelijkheid niet wettelijk is vastgelegd.
In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding de aankoopwaarde van het toestel niet overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in België gekochte en/of in gebruik zijnde toestellen. Indien een toestel naar het
buitenland wordt gebracht dient de gebruiker na te gaan of het toestel voldoet aan de technische voorwaarden ( o.a.
spanning, frequentie, installatievoorschriften, gassoort, klimaatomstandigheden) in het betreffende land. Voor in het buitenland
aangeschafte toestellen dient de gebruiker zich zelf te vergewissen van de bepalingen in België. Noodzakelijke of gewenste
aanpassingen vallen niet onder de waarborg, en kunnen niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst:
België
Telefon Telefax
Electrolux Home Products Belgium Consumer services 02/363.04.44 02/363.04.00
ELECTROLUX SERVICE 02/363.04.60
Bergensesteenweg 719
1502 Lembeek
E-mail: consumer[email protected]
Luxemburg
Telefon Telefax
Grand-Duché de Luxembourg Consumer services 00 352 42 431-1 00 352 42 431-360
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
Rue de Bitbourg. 7
L-1273 Luxembourg-Hamm
Garantie/serviceafdeling
53
Europese Garantie
Dit apparaat wordt door Electrolux in elk van de achter in deze handleiding genoemde landen gedurende de in het bij het
apparaat behorende garantiebewijs genoemde periode of anderszins bij de wet gegarandeerd. Als u van een van deze
landen verhuist naar een ander van de hieronder genoemde landen, verhuist de garantie op het apparaat met u mee. De
volgende beperkingen zijn hierop van toepassing:
De garantie op het apparaat begint op de datum van eerste aankoop van het apparaat. Deze datum dient te worden
aangetoond door overlegging van een geldig, door de verkoper van het apparaat afgegeven aankoopbewijs.
De garantie op het apparaat geldt voor dezelfde periode en in dezelfde mate voor arbeidsloon en onderdelen als van
toepassing in uw nieuwe land van vestiging op dit specifieke model of deze specifieke serie apparaten.
De garantie op het apparaat is persoonlijk, geldt dus voor de oorspronkelijke koper van het apparaat en kan niet worden
overgedragen op een andere gebruiker.
Het apparaat wordt geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de door Electrolux afgegeven instructies en wordt
alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen, het apparaat wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
Het apparaat wordt geïnstalleerd in overeenstemming met alle relevante voorschriften die in uw nieuwe land van vestiging
van kracht zijn.
De voorwaarden van deze Europese garantie tasten geen van de aan u bij de wet verleende rechten aan.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Zanussi ZCS 6604 W Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor