nederlands
28
Bij de “impulse”-geleiders is het noodzakelijk
een bakplaat te gebruiken om daarop de
te bereiden gerechten te plaatsen (2.5.13).
Houd rekening met de positie van de
roosters wanneer u ze in de oven plaatst. Ze
beschikken over inkepingen aan de zijkant
die voorkomen dat ze er uitglijden (2.5.14).
DRAAISPIT: Wanneer jouw oven beschikt
over een draaispit, moet je de volgende
stappen volgen.
1. Plaats de bakplaat op niveau 1 om de
sappen op te vangen die uit het braadstuk
komen. Wanneer het braadstuk te groot is,
plaats je de plaat onderin de oven.
2. Steek de spies in het stuk vlees dat je wilt
braden en zet dat vast door middel van de
verplaatsbare klemmen (2.5.5).
3. Plaats het geheel in de oven (2.5.6).
4. Plaats de spies in de opening achter in
de oven en schroef de handgreep van de
spies los om de deur te kunnen sluiten
(2.5.7).
5. Zet de oven aan in het programma
circulatiegrill met draaispit
en zet de
temperatuurschakelaar op 200ºC.
6. Wanneer het braden beëindigd is, draai
je opnieuw de handgreep op de spies
en haal je die uit de oven. Maak de
verplaatsbare klemmen los en haal het
braadstuk van de spies (2.5.8).
2.6 Positie van de accessoires. Er zijn 5
posities waarin je de platen/roosters kunt
plaatsen .
2.7 Gerechten bereiden. Plaats het gerecht in
de oven. Selecteer de plaat/het rooster en
de aanbevolen positie ervan of raadpleeg de
bereidingstabel. Sluit de deur.
EEN GERECHT BEREIDEN
2.8 Selectie van de bereidingswijze. Draai de
functieschakelaar en selecteer, afhankelijk
van het model, de gewenste functie (2.8.1).
Hete lucht. Voor elk type gerecht. Er kunnen
tegelijkertijd verschillende gerechten worden
bereid zonder dat smaak of geur vermengd
raken.
Turbo plus. De warmte wordt geproduceerd
door de centrale weerstand.
Krachtige hete-luchtgrill. Gratineert door
de warmte op gelijkmatige wijze te verdelen.
Ideaal voor grote stukken gebraden vlees.
Krachtige grill. Gegratineerde gerechten:
deegwaren, souffl és en bechamelsaus.
Matige grill. Hamburgers, toast en
voedingsmiddelen van klein formaat.
Intensieve onderwarmte. De krachtige
onderwarmte wordt op gelijkmatige wijze
verdeeld; ideaal voor paella’s en pizza’s.
Hete lucht vanuit de bodemplaat. De
ventilator verdeelt de onderwarmte op
gelijkmatige wijze. Ideaal voor paella’s.
Warmte. Brood, taarten, gevulde pasteitjes
en mager vlees.
Circulatiegrill + Draaispit. Ideaal voor
gelijkmatig en knapperig braden met behoud
van sappen.
Eco. Vis. In deze functie bespaar.
Warmhoudfunctie. Ideaal voor het op
temperatuur houden van gerechten en voor
het laten rijzen van deeg.
Ontdooien. Ontdooit in zeer korte tijd elk
willekeurig product.
Pizza. Verwarm de oven voor en plaats de
pizza op de derde richel.
2.9 Selectie van de temperatuur. Bij het
selecteren van de bereidingsfunctie zal de
oven je een optimale temperatuur aanraden.
De bereiding begint onmiddellijk. Je kunt
deze temperatuur wijzigen binnen een
boven- en ondergrens, afhankelijk van het
geselecteerde programma.
Model (a). Wijzig de temperatuur met de
knop “ “ ( 2.9.1) (2.9.2).
Model (b, c). Druk op de toets totdat je
de positie bereikt (2.9.3), de temperatuur
knippert, wijzig die nu met de knop “ “.
(2.9.4) (2.9.5).
Model (d, e). Selecteer de temperatuur door
de keuzeknop te draaien (2.9.6).
2.10 De oven uitschakelen. Wanneer de
bereiding afgelopen is, moet je in alle
gevallen de functieselectieknop in de
positie (draaien (2.10.1) en de knop voor
de tijdsinstelling in de positie handmatig
.
Open voorzichtig de ovendeur, aangezien er
een daarbij warme lucht vrij kan komen.
TIJDFUNCTIES
2.11 Selectie van de tijdsduur
. Selecteer de
bereidingswijze en de gewenste temperatuur.
Druk op of totdat knippert (2.11.1.
2.11.2). Stel de bereidingstijd in met de
toetsen , (2.11.3) of door te draaien
aan de knop (2.11.4, 2.11.5). Na
enige seconden wordt de ingestelde tijdsduur
bevestigd en begint het terugtellen. Bij