Philips HD 4435/36/37 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Philips HD 4435/36/37 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
19
Nederlands
Belangrijk
Lees deze gebruiksaanwijzing goed door en bekijk alle plaatjes voordat u het apparaat in
gebruik neemt.
Controleer, voordat u het apparaat aansluit, of de op het apparaat aangegeven spanning
overeenkomt met de netspanning in uw woning.
Sluit het apparaat uitsluitend aan op een geaard stopcontact.
Indien u een verlengsnoer gebruikt, let dan op het volgende:
- het snoer dient geaard te zijn (3-aderig snoer met stekkers die voorzien zijn van randaarde);
- het snoer dient geheel uitgerold te zijn om oververhitting te voorkomen (m.n. bij
kabelhaspels);
- de doorsnede van de aders dient minstens 1 mm
2
te bedragen. (Snoer geschikt voor
stroomsterkte van 10 Ampère.)
Indien het snoer van dit apparaat is beschadigd, dient het uitsluitend te worden vervangen
door een door Philips daartoe aangewezen reparateur, omdat voor de reparatie speciale
gereedschappen en/of onderdelen vereist zijn.
Controleer het snoer van dit apparaat regelmatig op beschadigingen. Gebruik het apparaat
nooit indien het snoer beschadigd is.
Het is aan te raden het apparaat van stroom te voorzien via een aardlekschakelaar met een
waarde van max. 30 mA.
WAARSCHUWING: Gebruik in dit apparaat geen houtskool of dergelijke brandbare
materialen.
Zorg voor een veilige en stabiele opstelling. Laat voldoende ruimte vrij rond en boven het
apparaat.
Zet het apparaat niet op een kwetsbare ondergrond (zoals tafellaken, gelakt tafelblad, boven
parket of tapijt).
Let erop dat tijdens het gebruik niemand over het snoer kan struikelen of eraan kan trekken.
Zorg ervoor dat het snoer niet in de weg ligt.
Zorg ervoor dat het snoer niet in aanraking komt met de hete delen van het apparaat.
Tijdens het gebruik wordt het apparaat erg warm. Laat daarom geen voorwerpen op of tegen
het apparaat staan wanneer u het in werking hebt gesteld.
Houd kinderen in het oog: met name wanneer het apparaat heet is.
Giet altijd vóór het gebruik water in de buitenbak. Vul deze tot de aanduiding MAX, maar giet
nooit meer dan 1
1
2 liter water in de buitenbak.
Zorg ervoor dat er tijdens gebruik steeds een laag water in de buitenbak is. Vul het water
regelmatig bij.
Giet nooit water op het verwarmingselement.
Voorkom oververhitting: dek de grill nooit geheel af met aluminiumfolie.
BELANGRIJK: Het is niet aan te raden vet vlees te grillen (zoals grote kippepoten, en vooral
het vel daarvan, omdat deze veel vet bevatten). Het vet zou op het verwarmingselement
kunnen druppelen, waardoor vlammen kunnen ontstaan en het voedsel aanbrandt.
Wij adviseren u vette kippepoten vóóraf in kokend water (20-25 minuten) of in een
magnetron gaar te maken. Op deze wijze verwijdert u het meeste vet en bent u er ook zeker
van dat het voedsel helemaal gaar is, wat van belang is voor uw gezondheid.
In de loop van de tijd zal er aan de binnenzijde van de buitenbak verkleuring ontstaan als
gevolg van kalkaanslag. Dit is in het geheel niet schadelijk.
Maak het apparaat schoon zoals aangegeven. Dompel het verwarmingselement en/of het
bedieningspaneel nooit in water.
Neem na gebruik meteen de stekker uit het stopcontact. Laat dan het apparaat afkoelen.
Vermijd het verwarmingselement aan te raken.
Algemene beschrijving (fig. 2 op pag. 3)
Alle types:
A Handvatten
B Rooster
C Verwarmingselement
D Controlelampje
E Bedieningspaneel (bevestigd aan
verwarmingselement)
F Binnenbak (verchroomd staal)
G Vulopening (voor (bij)vullen met water)
H Buitenbak
Alleen bij types HD 4435/85 en HD 4436/86:
I Aan/uit schakelaar
Alleen bij types HD 4436/86 en HD 4437/87:
J Windscherm
K Poten: bovenste delen
L Tussenblad (voor bv. barbecue
gereedschap)
M Koppelstukken
N Poten: onderste delen
O Voeten
Alleen bij type HD 4437/87:
P Deksel
Q Aan/uit schakelaar met warmteregelaar
(Draai rechtsom voor hogere temperatuur.)
Montage
Monteer het onderstel; steek de bovenste
delen van de poten door de openingen van het
tussenblad (fig. 2).
Let op de juiste stand van de poten.
- Draai de moeren vast (fig. 3).
- Bevestig de onderste delen van de poten (“Klik”)
(fig. 4a). Let op de juiste stand (fig. 4b).(Druk
de nokjes in om de poten te demonteren.)
- Zet het tussenblad goed vast door de moeren
aan te draaien.
Plaats de basis barbecue unit op het onderstel
(fig. 5).
- Als de barbecue helemaal klaar is voor gebruik
(zie ook fig. 8-14), kunt u het windscherm op
zijn plaats zetten (fig. 6).
- Zet de barbecue op een vlakke ondergrond om
instabiliteit te voorkomen!
- Zet de barbecue zodanig neer dat het
bedieningspaneel uit de wind staat. Dit
verzekert een optimale werking.
20
Alleen types HD 4436/86 en HD 4437/87
22
3
4a
CLICK
4b
5
6
Vóór het gebruik
Was vóór het eerste
gebruik het rooster af.
Goed afdrogen.
- Giet koud water in de
buitenbak (fig. 7).
N.B.: Vul niet hoger
dan de aanduiding
MAX.
Voor de beste
resultaten: giet geen
water in de binnenbak.
- Plaats de binnenbak
(“Klik!”) (fig. 8).
- Wanneer tijdens
gebruik het water
bijgevuld moet
worden, kan dit
gebeuren via de
vulopening (fig. 9).
- Plaats het bedieningspaneel (fig. 10, 11).
- Wees er zeker van dat de
veiligheidsschakelaar aan de onderkant van
het bedieningspaneel is geactiveerd wanneer
het apparaat wordt aangezet (“Klik!”) (fig. 11).
- Zet het rooster op zijn plaats (fig. 12, 13).
- Breng met een kwastje wat olie aan op het
rooster (fig. 14).
- Steek de stekker in het stopcontact. Schakel
het apparaat in en laat het ca. 15 minuten
opwarmen (fig. 15).
Tips
Let op: Houd het vlees, vis en gevogelte koud
en vers in de koelkast totdat u het inderdaad
gaat grillen.
Gebruik voor het rauwe voedsel niet hetzelfde
bestek en dezelfde snijplank als voor de
gegrilde etenswaren.
Zout het vlees, de vis of de kip niet vóór het
grillen: dan wordt er te veel vocht aan
onttrokken. Nà het grillen kunt u er natuurlijk
wel zout op strooien.
Gebruik vlees, kip(filet) of vis van goede
kwaliteit, in plakken/moten van 1
1
2 - 2 cm dik
die niet platgeslagen of ingekerfd zijn.
Gebruik het apparaat altijd met water in de
buitenbak. Dat voorkomt walm en maakt het
schoonmaken van de binnenbak
gemakkelijker.
Voeg zonodig water toe tijdens het barbecuen
Let op: Niet op het verwarmingselement gieten!
Giet het water alleen door de speciale
vulopening.
Als u worstjes wilt grillen, prik er dan eerst een
aantal gaatjes in. (Dit voorkomt dat de worstjes
open barsten, wat voor hete vetspetters kan
zorgen, waardoor de worstjes kunnen
uitdrogen.)
7
8
CLICK
CLICK
9
10
11
CLICK
12
13
Alle types
21
15
14
OIL
Keer de etenswaren op de grill regelmatig om.
Dan worden ze overal goed gaar en egaal
bruin.
Het is aan te raden vis vóór het grillen in te
pakken in aluminiumfolie.
Om te voorkomen dat vlees aan het rooster
blijft plakken, is het raadzaam om het
vlees,vóórdat u het op het rooster legt, droog te
deppen met een keukendoek.
De benodigde grilltijd is vooral afhankelijk van
de dikte van het vlees, de kip of de vis. (Niet
van het gewicht.)
Let op: Vooral varkensvlees, gehakt en vis
moeten door-en-door gaar zijn!
Zorg ervoor dat de stukken niet te dik zijn.
- Kies de hoogste
temperatuur voor het
voorverwarmen
(fig. 16).
U kunt gegrild voedsel
enige tijd
warmhouden. Kies
positie 1 en plaats het
deksel op het
windscherm
(fig. 17, 18).
Kookstanden:
1 Voedsel warm houden
3 Braden (van dikke stukken vlees)
3-MAX Grillen van gemarineerd vlees, verse
groenten en fruit
MAX Grillen van vlees
Schoonmaken
Dompel het
verwarmingselement
en/of het
bedieningspaneel
nooit in water.
- Schakel het apparaat
na gebruik uit (fig. 19)
en haal de stekker uit
het stopcontact. Laat
het apparaat afkoelen.
- Neem het rooster van het apparaat.
Vastklevende voedselresten kunt u met een
spatel verwijderen (fig. 20).
U kunt het rooster afwassen in heet sop
(fig. 21) of in de vaatwasser.
- Het is sterk aan te raden het rooster direct na
gebruik schoon te maken.
U kunt Brillo soap pads (zeer fijne
schuurkussentjes met zeep) gebruiken om het
rooster schoon te maken.
- U kunt een staalborstel gebruiken om de
tussenruimtes in het rooster schoon te maken.
- Til het verwarmingselement van zijn plaats
(fig. 22). Leg het voorzichtig even weg op een
veilige ondergrond (bijv. steen).
- Voor grondig schoonmaken kunt u de
binnenbak losmaken van de buitenbak (fig. 23).
U kunt een kunststof schuurdoekje of
schuurspons gebruiken.
- Giet de buitenbak leeg.
Berg het apparaat na het schoonmaken op
een droge plaats op. (Vooral het
verwarmingselement is gevoelig voor vocht.)
22
16
17
18
19
20
Alleen bij type HD 4437/87
Alle types
21
23
22
In de loop van de tijd zal er aan de binnenzijde
van de buitenbak verkleuring ontstaan als
gevolg van kalkaanslag. Dit is in het geheel
niet schadelijk.
Marinades
Met een marinade kunt u het vlees of de vis voor
de barbecue een bijzondere smaak geven.
Hieronder volgt een aantal suggesties voor
marinades.
Natuurlijk kunt u er naar eigen creativiteit en
smaak aan veranderen: door toevoegen of
weglaten maakt u zo uw eigen specialiteiten.
Alle ingrediënten goed vermengen. Het vlees erin
leggen en 2 uur laten intrekken.
Denkt er om overtollige marinade van het vlees te
verwijderen vóór het grillen.
Eenvoudige basismarinade
4 eetlepels wijn of azijn diverse kruiden (zoals
peterselie, peperkorrels, laurier, tijm, majoraan)
gesnipperde ui.
Marinade met witte wijn (speciaal voor vis)
1
2
liter witte wijn
1 theelepel tijm
1 theelepel basilicum
1 theelepel peterselie
mespuntje peper en zout
1 eetlepel olie
Citroenmarinade
(voor lamsvlees, vis)
4 eetlepels olie
4 eetlepels citroensap
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook (verkruimeld)
mespuntje zout, peper, suiker
1 theelepel tijm
1 theelepel majoraan
Rode wijnmarinade (voor rundvlees)
1
2 liter rode wijn
2 eetlepels olie
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook (verkruimeld)
2 laurierblaadjes
1 theelepel tijm
1 kruidnagel
mespuntje zout en peper
Sauzen
Gekruide Grillsaus
1
2
liter water
enkele druppels tabasco
mespuntje zout
1 fijngehakte ui
1 theelepel chilipoeder
1 teentje knoflook (verkruimeld)
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels worcestersaus
1 mespunt cayennepeper
1
2 eetlepel tomatenketchup
Doe alle ingrediënten in een pan en verhit ze.
Laat de saus een half uur zachtjes doorsudderen
op een lage stand.
Kappertjessaus
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel kappertjes
1
2
fijngesnipperde ui
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
Pikante tomatensaus
5 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper
23
1/66