Ignis AKH 1001 IX Daily Reference Guide

Categorie
Magnetrons
Type
Daily Reference Guide

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
Snelgids
DANK U VOOR UW AANKOOP VAN ONS PRODUCT.
Lees de instructies aandachtig voordat u het apparaat gebruikt.
HET APPARAAT VOOR HET EERST GEBRUIKEN
DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het productieproces
zijn achtergebleven: dit is volkomen normaal.Voordat u begint met
het bereiden van voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen. Verwijder alle
beschermende karton of transparante lm uit de oven en verwijder
eventuele accessoires aan de binnenkant. Verwarm de oven tot 250°C
gedurende ongeveer één uur: De oven moet leeg zijn gedurende deze
tijd. Volg de instructies voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam om de kamer na het eerste gebruik van het
apparaat te luchten.
BEDIENINGSPANEEL
A 31B 2 C D
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door het selecteren van een functie.
Selecteer de positie
voor het uitschakelen van de oven.
2. THERMOSTAATKNOP
Draai rond om de gewenste temperatuur te selecteren.
3. LED THERMOSTAAT/VOORVERWARMING
Gaat aan tijdens het verwarmen.
Gaat uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt.
BEDIENINGSKNOPPEN VOOR KOOKPLAAT
A. voor kookzone linksvoor.
B. voor kookzone linksachter.
C. voor kookzone rechtsachter.
D. voor kookzone rechtsvoor.
ACCESSOIRES
Het aantal en type. Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart
andere, niet bijgeleverde, accessoires aanschaen.
ROOSTER Om voedsel te bereiden of als draagrooster
voor pannen, cakevormen en ander ovenvast
kookgerei.
OPVANGBAK* Voor gebruik als ovenschaal voor de
bereiding van vlees, vis, groenten, focaccia, enz. of om het
bakjus op te vangen wanneer geplaatst onder het rooster.
BAKPLAAT* Kan gebruikt worden voor het bereiden
van brood of gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in
folie, enz.
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en zorg ervoor dat de
zijde met de geheven rand naar boven gericht is. Andere accessoires, zoals
de opvangbak en de bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
* Alleen bij bepaalde modellen.
FUNCTIES & DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Om een functie te selecteren, draai de keuzeknop op het symbool van
de gewenste functie.
OFF
Om de oven uit te schakelen.
LAMPJE
Om het lampje in de oven aan te doen.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en worstjes, gratineren
van groenten of om brood te roosteren. Voor het grillen van vlees
wordt geadviseerd de bakplaat te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder de rooster en voeg
200 ml drinkwater toe.
CONVENTIONEEL
Functie geschikt voor de bereiding van willekeurig welk gerecht
op een steunhoogte. De oven voorverwarmen op de gewenste
temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt
aangegeven dat de ingestelde temperatuur is bereikt. Aanbevolen
wordt voor de bereiding het tweede of derde inzetniveau te gebruiken.
Deze functie is ook geschikt voor het bereiden van kant-en-klare
diepvriesproducten; volg de aanwijzingen op de verpakking.
ONDERWARMTE
Om de onderzijde van de gerechten mooi bruin te bakken. De functie
kan ook gebruikt worden voor slow cooking, om de bereiding van heel
vloeibare gerechten af te ronden (zoet of hartig) of om sauzen en jus in te
dikken.
2. EEN FUNCTIE INSCHAKELEN
Om de geselecteerde functie te starten, draai de thermostaatknop op de
gewenste temperatuur. Om de functie op elk moment te onderbreken, zet
de oven uit, draai de keuzeknop en de therm ostaatknop op
en .
3. VOORVERWARMING
Zodra de functie geactiveerd is, wordt de led van de thermostaat
ingeschakeld , om aan te geven dat de voorverwarming gestart is. Na
dit proces wordt de led van de thermostaat uitgeschakeld, om aan te
geven dat de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt: plaats het
voedsel in de oven en ga verder met het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect hebben op het
uiteindelijk resultaat van de bereiding.
GEBRUIK VAN DE KOOKPLAAT
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen (van 0 tot 6) voor
de bediening van de kookplaat .Draai de bedieningsknop van de
betreende kookplaat naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Let op: Draai de knoppen bij het eerste gebruik van de kookplaten op de
stand 6 en laat ze ongeveer 3 minuten werken om geurtjes te verwijderen.
Zet op elk van de kookplaten een pan met een geschikte diameter die
voor de helft met water is gevuld .Laat de kookplaten niet werken zonder
pannen. Wij bevelen het gebruik van kookgerei met een platte en dikke
bodem aan dat speciaal geschikt is voor elektrische kookplaten. De
diameter van de bodem van de pan moet gelijk of iets groter zijn dan die
van de elektrische kookplaat.
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOORVERWARMEN
STEUNHOOGTE
(VAN ONDER)
TEMP.
(°C)
TIJD
(MIN)
ACCESSOIRES EN OPMERKINGEN
Luchtig gebak Ja 2 160 - 180 35 - 55 Taartvorm op rooster
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel, appeltaart)
Ja 2 170 - 190 30 -85
Opvangbak/bakplaat of taartvorm op
rooster
Koekjes / taartjes
Ja 3 170 - 180 15 - 40 Opvangbak / bakplaat
Soesjes
Ja 3 180 30 - 40 Opvangbak / bakplaat
Meringues
Ja 3 90 120 - 130 Opvangbak / bakplaat
Brood / pizza / focaccia
Ja 2 190 - 250 15 - 50 Opvangbak / bakplaat
Diepvriespizza
Ja 2 250 10 -15
Steunhoogte 2: opvangbak/bakplaat
of rooster
Hartige taarten (groententaart,
quiche Lorraine)
Ja 2 175 - 200 40 - 50 Taartvorm op rooster
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 3 180 - 200 20 - 30 Opvangbak / bakplaat
Lasagne / pasta uit de oven /
cannelloni / ovenschotels
Ja 2 190 - 200 40 - 65 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees /
varkensvlees 1 kg
Ja 2 190 - 200 90 - 110 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kip / konijn / eend 1 kg
Ja 2 190 - 200 65 - 85 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kalkoen / Gans 3 kg
Ja 1 / 2 190 - 200 140 - 180 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Vis uit de oven / in folie (let, heel)
Ja 2 180 - 200 40 - 60 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Gevulde groenten (tomaten,
courgettes, aubergines)
Ja 2 200 - 225 40 - 60 Ovenschaal op rooster
Toast
Ja 4 200 2 - 5 Rooster
Vislet/moten vis
Ja 4 200
30 - 40
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
20 - 30 Steunhoogte 3: opvangbak met water
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
Ja 4 200 30 - 50
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met water
Groentegratin
Ja 3 200 10 - 20 Ovenschaal op rooster
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor
een bepaald gerecht, dat op één of meerdere plaathoogtes tegelijk
kan worden bereid. De bereidingsduren gelden vanaf het moment dat
het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd
(indien nodig). De temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief
en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik
eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar
wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt
om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen of ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste
of aardewerken pannen en schalen gebruiken; de bereidingstijden
zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de
aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde
schalen en de verschillende plaathoogtes.
Gebak
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in
het dikste gedeelte van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is
de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de
randen in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan de
zijkanten.
Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de
volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld de
hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
Gebraden vlees
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken
die geschikt is voor de afmetingen van het te bereiden vlees.
Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal,
waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden
en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na aoop van
de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met
aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke
dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke stukken
vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere plaathoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai
het vlees om na tweederde van de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct
onder het rooster te plaatsen waarop u het vlees heeft gelegd, om het
bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het grillen.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na twee
derde van de bereidingsduur de mozzarella over de pizza.
REINIGEN EN ONDERHOUD
Zorg ervoor dat de oven afgekoeld is vooraleer te onderhouden of te reinigen. Gebruik geen stoomreinigers. Gebruik geen
staalwol, schuursponsjes of schurende/bijtende reinigingsproducten, omdat deze het oppervlak van het apparaat kunnen
beschadigen. Draag beschermende handschoenen. De oven moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden uitvoert.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtige doek. Als ze zeer vuil zijn,
voeg dan een paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het water.
Afdrogen met een droge doek. Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per ongeluk in contact
komt met de oppervlakken van het apparaat, verwijder het dan
onmiddellijk met een vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan gereinigd worden,
bij voorkeur wanneer die nog warm is, om afzettingen of vlekken
veroorzaakt door voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen
van condens die zich heeft gevormd vanwege het breiden van voedsel
met een hoog vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg het af
met een doek of spons. Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak
ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen
met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT OMLAAG ZETTEN (alleen
bij sommige modellen)
Het bovenste verwarmingselement van de grill kan omlaag worden
gezet, om het bovenste paneel van de oven te kunnen reinigen.
Verwijder de steunen van de accessoires aan de zijkanten. Trek
voorzichtig het verwarmingselement naar buiten (1) en breng het naar
beneden (2). Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het
op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor
bestemde steunen aan de zijkant (3).
1 2 3
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
Om de deur te verwijderen opent u deze volledig en brengt u de
vergrendelingen naar beneden totdat ze ontgrendeld zijn (1). Sluit
de deur zo ver mogelijk. Houd de deur stevig met beide handen
beet – niet vasthouden aan de handgreep. Verwijder de deur door
deze te blijven sluiten en tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het
loshaakt uit zijn zitting (2). Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
1
b
a
2
a
b
~15°
Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen in de richting van de
oven, de haken van de scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
Laat de deur zakken en doe deze vervolgens volledig open. Breng de
vergrendelingen omlaag naar hun oorspronkelijke positie (3): Zorg
ervoor dat ze volledig naar beneden staan.
Zachtjes drukken, om te controleren of de vergrendelingen in de juiste
positie staan.
3
b
a
Probeer de deur te sluiten en controleer of het in lijn met het
bedieningspaneel is. Als dit niet het geval is herhaalt u de
bovenstaande stappen: Als het niet goed werkt kan de deur
beschadigd raken.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Koppel de oven los van het elektriciteitsnet, schroef het beschermkapje
van de lamp, vervang de lamp en schroef het beschermkapje weer op
de lamp.
Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 20-40 W/230 V, type G9,
T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is speciek ontworpen
voor huishoudapparaten en is niet geschikt voor ruimteverlichting
(EC-Richtlijn Nr. 244/2009). De lampjes zijn verkrijgbaar bij de
Consumentenservice. Raak de halogeenlampen niet met blote handen
aan omdat vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven niet
voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
STORINGEN VERHELPEN
Wat moet u doen als... Mogelijke oorzaken Oplossingen
De oven werkt niet. Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is
aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem
opgelost is.
U kunt de Veiligheidsinstructies, de Handleiding, de Productche en de Energiegegevens
downloaden:
Op onze website docs . whirlpool . eu
Gebruik makend van de QR-code
Anders, contacteer onze Klantenservice (Het telefoonnummer staat in het garantieboekje).
Wanneer u contact neemt met de Klantenservice, gelieve de codes te vermelden die op het
identicatieplaatje van het apparaat staan.
Model: xxxXXXXxx
X
X
XX
X
X
XXX
X
X
XXX
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3

Ignis AKH 1001 IX Daily Reference Guide

Categorie
Magnetrons
Type
Daily Reference Guide
Deze handleiding is ook geschikt voor