Ignis AKH 2001 IX Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide
NL
Snelgids
DANK U VOOR UW AANKOOP VAN ONS PRODUCT.
Lees de instructies aandachtig voordat u het apparaat gebruikt.
EERSTE GEBRUIK
DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het productieproces
zijn achtergebleven: dit is volkomen normaal.Voordat u begint met
het bereiden van voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen. Verwijder alle
beschermende karton of transparante lm uit de oven en verwijder
eventuele accessoires aan de binnenkant. Verwarm de oven tot 250°C
gedurende ongeveer één uur: De oven moet leeg zijn gedurende deze
tijd. Volg de instructies voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam om de kamer na het eerste gebruik van het
apparaat te luchten.
BEDIENINGSPANEEL
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door het selecteren van een functie.
Op zetten om de oven uit te schakelen.
2. LED THERMOSTAAT/VOORVERWARMING
Gaat aan tijdens het verwarmen.
Gaat uit eens de gewenste temperatuur bereikt is.
3. THERMOSTAATKNOP
Draai rond om de gewenste temperatuur te selecteren.
BEDIENINGSKNOPPEN VOOR KOOKPLAAT
A. voor kookzone links voor.
B. voor kookzone links achter.
C. voor kookzone rechts achter.
D. voor kookzone rechts voor.
ACCESSOIRES
Het aantal en type. Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart
andere, niet bijgeleverde, accessoires aanschaen.
ROOSTER Om voedsel te bereiden of als draagrooster
voor pannen, cakevormen en ander ovenvast
kookgerei.
DRUIPPLAAT* Voor gebruik als ovenschaal voor de
bereiding van vlees, vis, groenten, focaccia, enz. of om
het bakjus op te vangen wanneer geplaatst onder het
rooster.
BAKPLAAT* Kan gebruikt worden voor het bereiden
van brood of gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis
in folie, etc.
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en zorg
ervoor dat de zijde met de geheven rand naar boven gericht is. Andere
accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, worden op dezelfde wijze
als het rooster horizontaal in de oven geschoven.
* Alleen bij bepaalde modellen.
FUNCTIES & DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Om een functie te selecteren, draai de keuzeknop op het symbool van
de gewenste functie.
OFF
Om het lampje in de oven aan te doen.
LAMPJE
Om het lampje in de oven aan te doen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik
de tweede steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste
temperatuur. Het LED-thermostaatlampje wordt uitgeschakeld wanneer
de oven gereed is en het gerecht in de oven kan worden gezet.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en worstjes; het
gratineren van groenten en om brood te roosteren. Zet het gerecht op
de vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
opvangbak op de derde steunhoogte en giet er ongeveer een halve
liter water in. Verwarm de oven 3-5minuten voor. Tijdens de bereiding
moet de ovendeur dicht blijven.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (bouten, rosbief, hele
kip). Zet het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer
een halve liter water in. Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de
bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining aan beide kanten
te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de
bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Met deze functie
kunt u het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
TURBO HETE LUCHT
Voor het bakken van taarten met een vloeibare vulling (hartig of
zoet) op één steunhoogte. Deze functie kan ook gebruikt worden voor
de bereiding op twee steunhoogtes. Verwissel de gerechten onderling
van plaats om een gelijkmatiger bereidingsresultaat te bereiken.
Gebruik de tweede steunhoogte voor bereidingen op één plaat en
de eerste en derde steunhoogte voor bereidingen op twee platen.
Verwarm de oven eerst voor.
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats
het voedsel op de middelste plaathoogte. Laat het voedsel in de
verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
2. EEN FUNCTIE INSCHAKELEN
Om de geselecteerde functie te starten, draai de thermostaatknop
op de gewenste temperatuur. Om de functie op elk moment
te onderbreken, zet de oven uit, draai de keuzeknop en de
therm ostaatknop op
en .
3. VOORVERWARMING
Zodra de functie geactiveerd is, wordt de led van de thermostaat
ingeschakeld , om aan te geven dat de voorverwarming gestart is. Na
dit proces wordt de led van de thermostaat uitgeschakeld, om aan te
geven dat de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt: plaats het
voedsel in de oven en ga verder met het bereiden.
21
A3 B
C D
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect hebben op het
uiteindelijk resultaat van de bereiding.
GEBRUIK VAN DE KOOKPLAAT
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen (van 0 tot 6) voor
de bediening van de kookplaat .Draai de bedieningsknop van de
betreende kookplaat naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Let op: Draai de knoppen bij het eerste gebruik van de kookplaten op de
stand 6 en laat ze ongeveer 3 minuten werken om geurtjes te verwijderen.
Zet op elk van de kookplaten een pan met een geschikte diameter die
voor de helft met water is gevuld. Laat de kookplaten niet werken zonder
pannen. Wij bevelen het gebruik van kookgerei met een platte en dikke
bodem aan dat speciaal geschikt is voor elektrische kookplaten. De
diameter van de bodem van de pan moet gelijk of iets groter zijn dan die
van de elektrische kookplaat.
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOORVERWARMEN
STEUNHOOGTE
(VAN ONDER)
TEMP.
(°C)
TIJD
(MIN)
ACCESSOIRES EN OPMERKINGEN
Luchtig gebak
Ja 2 160 - 180 35 - 55 Taartvorm op rooster
Ja 1 - 3 150 - 170 30 - 90
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel, appeltaart)
Ja 2 150 - 190 30 - 85
Opvangbak/bakplaat of taartvorm op
rooster
Ja 1 - 3 150 - 190 35 -90
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Koekjes / taartjes
Ja 3 170 - 180 15 - 40 Opvangbak / bakplaat
Ja 1 - 3 150 - 175 20 - 45
Steunhoogte 3: draadrooster (verwissel
de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Soesjes
Ja 3 180 30 - 40 Opvangbak / bakplaat
Ja 1 - 3 170 - 190 35 - 45
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Meringues
Ja 3 90 120 - 130 Opvangbak / bakplaat
Ja 1 - 3 90 130 - 150
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Brood / pizza / focaccia
Ja 2 190 - 250 15 - 50 Opvangbak / bakplaat
Ja 1 - 3 190 - 250 25 - 45
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Diepvriespizza
Ja 2 250 10 - 15
Steunhoogte 2: opvangbak/bakplaat of
rooster
Ja 1 - 3 250 10 - 20
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Hartige taarten (groententaart,
quiche Lorraine)
Ja 2 175 - 200 40 - 50 Taartvorm op rooster
Ja 1 - 3 180 - 190 40 - 55
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 3 180 - 200 20 - 30 Opvangbak / bakplaat
Ja 1 - 3 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Lasagne / pasta uit de oven /
cannelloni / ovenschotels
Ja 2 190 - 200 40 - 65 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees /
varkensvlees 1 kg
Ja 2 190 - 200 90 - 110 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kip / Konijn / Eend 1 kg
Ja 2 190 - 200 65 - 85 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kalkoen / Gans 3 kg
Ja 1 / 2 190 - 200 140 - 180 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Vis uit de oven / in folie (let, heel)
Ja 2 180 - 200 40 - 60 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Gevulde groenten (tomaten,
courgettes, aubergines)
Ja 2 175 - 200 50 - 60 Ovenschaal op rooster
RECEPT FUNCTIE
VOORVERWARMEN
STEUNHOOGTE
(VAN ONDER)
TEMP.
(°C)
TIJD
(MIN)
ACCESSOIRES EN OPMERKINGEN
Toast Ja 4 200 2 - 5 Rooster
Vislet/moten vis
Ja 4
200 30 - 40
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Medium 20 - 30 Steunhoogte 3: opvangbak met water
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
Ja 4
200 30 - 50
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Medium - Steunhoogte 3: opvangbak met water
Gebraden kip 1 - 1,3 kg
-
2 200 55 – 70
Steunhoogte 2: rooster (draai het voedsel
indien nodig om na twee derde van de
bereidingstijd)
3 Medium 55 - 65 Steunhoogte 1: opvangbak met water
Gebraden kip 1 - 1,3 kg
-
2 200 60 - 80
Steunhoogte 2: draaispit (indien
bijgeleverd)
3 Medium 55 - 65 Steunhoogte 1: opvangbak met water
Rosbief rosé 1 kg
- 2 200 35 - 50
Ovenschaal op rooster (draai het voedsel
indien nodig na twee derde van de
bereidingstijd om)
Lamsbout / schenkel
- 2 200 60 - 90
Opvangbak of ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien nodig na twee
derde van de bereidingstijd om)
Gebakken aardappeltjes
- 2 200 45 - 55
Opvangbak / bakplaat (draai het voedsel
indien nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Groentegratin
- 2 200 20 - 30 Ovenschaal op rooster
Lasagne en vlees
Ja 1 - 3 200 50 - 100*
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien nodig na
tweederde van de bereidingstijd om)
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal
op rooster
Vlees en aardappelen
Ja 1 - 3 200 45 - 100*
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien nodig na
tweederde van de bereidingstijd om)
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal
op rooster
Vis en groente
Ja 1 - 3 180 30 - 50*
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
(verwissel de steunhoogtes halverwege de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal
op rooster
* De vermelde bereidingstijd is slechts een indicatie. Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven
worden verwijderd.
GEBRUIKSADVIEZEN EN SUGGESTIES
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor
een bepaald gerecht, dat op één of meerdere plaathoogtes tegelijk
kan worden bereid. De bereidingsduren gelden vanaf het moment dat
het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd
(indien nodig). De temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief
en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik
eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar
wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt
om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen of ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste
of aardewerken pannen en schalen gebruiken; de bereidingstijden
zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de
aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde
schalen en de verschillende plaathoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Als u de functie “CONVECTIEBAKKEN” gebruikt, kunt u verschillende
gerechten die dezelfde bereidingstemperatuur vereisen tegelijkertijd
bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten), op verschillende roosters.
De steunhoogtes na tweederde van de bereidingstijd verwisselen
indien nodig. Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de
gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
Bak jn gebak met de statische functie op één steunhoogte.
Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet deze altijd op het
bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere plaathoogtes
selecteert u de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in
zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste
gedeelte van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen
in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de
volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld de
hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of
vruchtentaarten) moet de functie “TURBO HETE LUCHT” worden
gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart
dan op een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of
verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
Gebraden vlees
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die
geschikt is voor de afmetingen van het te bereiden vlees. Schenk
bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor
het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer
smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na aoop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke
dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke stukken
vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere plaathoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai
het vlees om na tweederde van de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct
onder het rooster te plaatsen waarop u het vlees heeft gelegd, om het
bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees
en gevogelte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw
en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de houder
aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming
van dampen te voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij om
een opvangbak met een halve liter water op de eerste steunhoogte te
plaatsen.
Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd
moet worden voordat de bereiding begint. Het handvat dient om
het vlees na aoop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw
handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na twee
derde van de bereidingsduur de mozzarella over de pizza.
REINIGEN EN ONDERHOUD
Zorg ervoor dat de oven afgekoeld is vooraleer te onderhouden of te reinigen. Gebruik geen stoomreinigers. Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/bijtende reinigingsproducten, omdat deze het oppervlak van het apparaat kunnen beschadigen. Draag
beschermende handschoenen. De oven moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat u onderhoudswerkzaamheden uitvoert.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtige doek. Als ze zeer vuil zijn,
voeg dan een paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het water.
Afdrogen met een droge doek. Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per ongeluk in
contact komt met de oppervlakken het apparaat, verwijder het dan
onmiddellijk met een vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan gereinigd worden, bij
voorkeur wanneer die nog warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt
door voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen van condens
die zich heeft gevormd vanwege het breiden van voedsel met een hoog
vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg het af met een doek of
spons. Schakel de functie “Diamond Clean” in voor de optimale reiniging
van de binnenoppervlakken (alleen bij bepaalde modellen).
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar
reinigingsmiddel.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak
ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen
met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT OMLAAG ZETTEN (alleen
bij sommige modellen)
Het bovenste verwarmingselement van de grill kan omlaag worden
gezet, om het bovenste paneel van de oven te kunnen reinigen. Haal
het verwarmingselement uit zijn zitting en breng het omlaag. Om het
verwarmingselement terug te plaatsen, til het op, trek het iets naar u
toe en zorg ervoor dat de steun goed op zijn plaats zit.
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
Om de deur te verwijderen opent u deze volledig en brengt u de
vergrendelingen naar beneden totdat ze ontgrendeld zijn (1). Sluit de
deur zo ver mogelijk (2). Houd de deur stevig met beide handen beet –
niet vasthouden aan de handgreep. Verwijder de deur (3) door deze te
blijven sluiten en tegelijkertijd omhoog te trekken (a) totdat hij uit zijn
zitting (b) loskomt.
1
2
~60°
3
a
b
~15°
Zet de deur opzij en laat deze op een zachte ondergrond rusten.
Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen in de richting van
de oven, de haken van de scharnieren uit te lijnen met de zitting en
het bovenste deel op de zitting vast te zetten. Laat de deur zakken
en doe deze vervolgens volledig open. Breng de vergrendelingen
omlaag naar hun oorspronkelijke positie: zorg ervoor dat ze volledig
naar beneden staan. Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het geval is herhaalt u de
bovenstaande stappen.
CLICK&CLEAN - DE RUIT REINIGEN
Verwijder de deur en leg die neer op een zacht oppervlak met de
handgreep naar onder toe. Druk tegelijk op de twee clips (1) en
verwijder de bovenrand van de deur door het naar u toe te trekken (2).
1
2
Hef en hou de binnenruit stevig vast met beide handen, verwijder het
en leg het op een zacht oppervlak vooraleer het te reinigen (3).
3
Om de binnenruit correct terug te plaatsen, zorg ervoor dat "R"
zichtbaar is in de linkerhoek en het onbedrukte oppervlak naar boven
gericht is. Breng eerst de lange zijde van de ruit aangegeven met "R"
in de zittingen, en breng de ruit omlaag tot die op zijn plek komt (4).
Plaats de bovenrand terug (5): een klik geeft aan dat hij goed zit. Zorg
ervoor dat de afdichting goed zit vooraleer de deur terug te plaatsen.
4
5
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Koppel de oven los van het elektriciteitsnet, schroef het beschermkapje
van de lamp, vervang de lamp en schroef het beschermkapje weer op
de lamp. Sluit de oven weer aan op de netvoeding. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 25 W/230 - V, type G9, T300°C.
De lamp die in het product wordt gebruikt is speciek ontworpen voor
huishoudapparaten en is niet geschikt voor ruimteverlichting. De lampjes
zijn verkrijgbaar bij de Klantendienst.
STORINGEN VERHELPEN
Wat moet u doen als... Mogelijke oorzaken Oplossingen
De oven werkt niet. Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is
aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem
opgelost is.
400011376991
U kunt de Veiligheidsinstructies, de Handleiding, de Productche en de Energiegegevens
downloaden:
Op onze website docs . whirlpool . eu
Gebruik makend van de QR-code
Anders, contacteer onze Klantenservice (Het telefoonnummer staat in het garantieboekje).
Wanneer u contact neemt met de Klantenservice, gelieve de codes te vermelden die op het
identicatieplaatje van het apparaat staan.
XXXXXXXXXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Ignis AKH 2001 IX Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide

in andere talen