Bauknecht ECSK11 F845 CH Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide

Deze handleiding is ook geschikt voor

1
NL
PRODUCTBESCHRIJVING
1
2
3
4
6
7
5
1. Bedieningspaneel
2. Lamp
3. Plankgeleiders
De niveaus (geleiders)
waarop de roosters en
andere accessoires geplaatst
kunnen worden zijn
genummerd. 1 is het laagste
en 4 het hoogste niveau.
4. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
5. Temperatuursensor
6. Reservoir
7. Deur
4
3
2
1
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1. AAN / UIT
Om de oven aan en uit te draaien.
2. HOOFDMENU
Om snelle toegang te krijgen tot
het hoofdmenu.
3. FAVORIET
Om de lijst van uw favoriete
functies op te roepen.
4. DISPLAY
5. TOOLS
Om uit verschillende opties
te kiezen en ook om de
oveninstellingen en -voorkeuren te
wijzigen.
6. AFSTANDSBEDIENING
Om het gebruik van de Bauknecht
Home Net-app mogelijk te maken.
7. ANNULEREN
Om eender welke ovenfunctie
uit te schakelen, tenzij de
Klok, de Kookwekker en de
Bedieningsvergrendeling.
SNELLE REFERENTIE
GIDS
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP
VAN EEN BAUKNECHT PRODUCT
Voor meer gedetailleerde hulp en
assistentie, registreer uw product op
www. bauknecht. eu/ register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.bauknecht.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de gids voor Gezondheid en Veiligheid.
1
2 3 4 65 7
2
ACCESSOIRES
ROOSTER
Om de warme lucht goed te laten
circuleren. Plaats het voedsel
rechtstreeks op het rooster of gebruik
het om er bakplaten en schotels of
ander hittebestendig ovenmateriaal
op te plaatsen. Wanneer het voedsel rechtstreeks op het
rooster geplaatst wordt, moet de bakplaat eronder
geschoven worden. Kan ook bovenop de bakplaat of de
stoombak op hetzelfde niveau geplaatst worden.
BAKPLAAT
Wordt gebruikt als bakplaat met de
functies "Hetelucht" en
"Hetelucht+stoom" voor het bereiden
van vlees, vis, groenten of
verschillende soorten brood en
gebakjes. Is ook handig voor het ondersteunen van
hittebestendig ovengerei, zodat u de schotels niet
rechtstreeks op de boden van de oven hoeft te plaatsen.
De plaat vangt het bakjus op wanneer het onder het
rooster of de stoombak geplaatst wordt.
STOOMBAK
De stoom kan makkelijker circuleren,
zodat het voedsel uniform gaar wordt.
Geadviseerd wordt de bakplaat
eronder te plaatsen om het braadvet
op te vangen.
VOEDSELSONDE
Om de binnentemperatuur van de
gerechten te meten tijdens de
bereiding.
RESERVOIR
Telkens wanneer u een van de stoomfuncties
gebruikt met drinkwater vullen.
Het reservoir kan makkelijk bereikt worden
door de deur te openen. Verwijder het door
het een beetje naar boven te heen en dan
naar u toe te trekken. Zorg voordat het waterreservoir
in de houder wordt geplaatst dat de waterslang goed
in de holte in de bovenste rand van het reservoir is
geplaatst.
Vul het reservoir tot aan het merkteken "MAX" en plaats
het in de houder: De boven- en rechterzijde van het
reservoir moeten de zijkanten van de houder raken.
Breng het reservoir volledig in en duw het omlaag tot
u een klik hoort. Leeg het reservoir na elk gebruik. Ook
het slangetje moet goed geledigd worden.
SPONS
Om condens te verwijderen dat zich
eventueel gevormd heeft tijdens het
bereiden. Laat de spons achter in het
reservoir.
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het
model dat u aangekocht hebt.
Bij de Klantendienst kunt u apart andere, niet bijgeleverde,
accessoires aanschaffen.
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES
PLAATSEN
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en zorg
ervoor dat de zijde met de geheven rand naar boven
gericht is.
Andere accessoires, zoals de bakplaat en de stoombak,
worden op dezelfde wijze als het rooster horizontaal in
de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de geleiders te verwijderen, schuif ze naar voren
en trek ze naar u toe om ze van de beugels los te
haken. (a)
Om de geleiders terug te plaatsen, haak ze vast in de
beugels door ze voorzichtig naar beneden te duwen
en op hun plaats te klikken. (b)
a. b.
Vooraleer andere accessoires aan te schaffen die
beschikbaar zijn op de markt, zorg ervoor dat ze
hittebestendig zijn en geschikt zijn voor bereidingen
met stoom.
Zorg ervoor dat er een ruimte van minstens 30 mm
vrij is tussen de bovenkant van de schotel en de
wanden van de oven, zodat de stoom voldoende kan
circuleren.
3
NL
FUNCTIES
HANDMATIGE FUNCTIES
STOMEN
Voor het bereiden van natuurlijke en gezonde gerechten
met gebruik van stoom, om de natuurlijke
voedingswaarde van het voedsel te behouden. Deze
functie is bijzonder geschikt voor het bereiden van
groenten, vis en fruit, en ook om te blancheren. Tenzij
anders aangegeven alle verpakkingen en beschermende
folie verwijderen voordat het voedsel in de oven wordt
gezet.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3
1
Visterrine 75 - 80 60 - 90
2
Gekookte eieren 90 20 - 25
3
Beetwortel 100 50 - 60
3
1
Rode kool 100 30 - 35
3
1
Witte kool 100 25 - 30
3
1
Witte bonen 100 75 - 90
3
2/1
HETELUCHT
Om gerechten te bereiden op een manier die heel dicht
aanleunt bij het gebruik van een traditionele oven. We
raden aan het rooster te gebruiken met deze functie,
omdat de lucht zo eciënt kan circuleren. Het is ook
mogelijk om de bakplaat te gebruiken om bepaalde
soorten voedsel te bereiden, zoals koekjes of broodjes.
Gateaux (gebak) Ja 160 35 - 40
2
Koekjes Ja 150 - 165 12 - 15
2
Soesjes Ja 190 - 200 25 - 30
2
Zwitserse broodjes Ja 230 7 - 8
2
Hartige taart Ja 180 - 190 35 - 40
2
Bladerdeeg Ja 180 - 190 15 - 20
2
Bevroren kippenvleugels Ja 190 - 200 15 - 18
2
Opmerking: De heteluchtfunctie heeft geen
standaardvoorverwarmingsinstelling. Als u voorverwarming wil
toevoegen, raakt u gewoon de rechterbovenhoek op het display
aan. Raadpleeg de paragraaf over dit onderwerp voor details.
HETELUCHT + STOOM
Voor het bereiden van gerechten op een zodanige wijze
dat ze krokant aan de buitenkant maar zacht en mals
aan de binnenkant zijn. Het is vooral geschikt voor het
bereiden van braadstukken van vlees of gevogelte, vis,
aardappelen, bevroren kant-en-klaar maaltijden, taarten
en desserts.
Brood 180 - 190 Laag - Medium 35 - 40
2
Kalkoenborst 200 - 210 Medium 50 - 60
2
1
Ribbetjes 160 - 170 Laag 80 - 90
2
1
Geroosterde vis 190 - 200 Laag 15- 25
2
1
Geroosterde groenten 200 - 210 Gemiddeld-Hoog 20 - 30
2
1
SPECIALITEITEN
» STOOM ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van alle soorten voedsel. Plaats
voedsel zoals vlees en vis zonder verpakking of folie
in de stoombak op niveau 3. Plaats de opvangplaat
één niveau lager om tijdens het ontdooien het water
op te vangen. Voor de beste resultaten, het voedsel
niet volledig ontdooien maar het laten rusten om
het proces te voltooien. We raden aan om het brood
ingepakt te laten, om te voorkomen dat het te zacht
wordt.
Vlees
Gehakt
500 25 -30
30 - 35
60
Gesneden
20 - 25
Braadworst
450 10 - 15 10 - 15
Gevogelte
Heel
1000 60 - 70 40 - 50
Filets
500
25 - 30 20 - 25
Poten
30 - 35 25 - 30
Vis
Heel
600 30 - 40 25 - 30
Filets
300 10 - 15 10 - 15
Portie
400 20 - 25 20 - 25
Groenten
Portie
300 25 - 30 20 - 25
Stukken
400 10 - 15 5 - 10
Brood
Heel brood
500 15 - 20 25 - 30
Sneden brood
250
8 - 12 5 - 10
Broodjes / bolletjes
10 - 12 5 - 10
Taart
400 8 - 10 15 - 20
Fruit
Gemengd
400 10 - 15 5 - 10
Bessen
250 5 - 8 3 - 5
» STOOM OPNIEUW OPWARMEN
Om kant-en-klare gerechten te verwarmen die
diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur zijn.
Deze functie maakt gebruik van stoom om het voedsel
zachtjes op te warmen zonder het uit te drogen,
waardoor de oorspronkelijke smaak behouden blijft.
Nagaartijd verbetert het resultaat. Het is raadzaam
om plaatsen van kleinere of dunnere stukken voedsel
in het midden en grotere of dikker stukken aan de
buitenkant te plaatsen. Bij gebruik van de stoombak
de bakplaat eronder plaatsen om eventuele vloeistof
die uit het voedsel loopt op te vangen.
» RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig
deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te
brengen, de functie niet inschakelen als de oven nog
heet is na een bereidingscyclus.
4
» CONSERVEREN
Om conserven te bereiden met fruit en groenten.
We raden aan om alleen verse groenten en fruit van
goede kwaliteit te gebruiken. Vul de potten met fruit
of groenten (voorgekookt, indien mogelijk) en vul
aan tot 2 cm van de rand met bewaarvloeistof of
inmaaksiroop. Plaats de deksels losjes op de potten
zonder vast te draaien.
Plaats het rooster op niveau 2 met de bakplaat
eronder en plaats de potten op het rooster. Anders
kunt u de potten ook rechtstreeks in de bakplaat
zetten. De functie inschakelen. Wanneer het klaar
is, draait u de deksels stevig vast op de potten
(draag ovenwanten of bescherm uw handen met
een hittebestendige doek). Laat ze afkoelen tot
kamertemperatuur.
» YOGHURT
Voor het maken van yoghurt. Voordat de functie
wordt ingeschakeld ongeveer 100 g in de handel
verkrijgbare verse volle yoghurt toevoegen aan een
liter volle melk bij kamertemperatuur.
Let op: Als u ongepasteuriseerde melk gebruikt laat die
dan wat sudderen vooraleer te laten afkoelen tot
kamertemperatuur.
Giet het mengsel in hittebestendige potten, dek ze
af met hittebestendige deksels of folie en zet ze op
het rooster dat op niveau 2 geplaatst is. Selecteer de
functie en stel de duur in op vijf uur (de temperatuur
kan niet gewijzigd worden). Zodra de functie klaar is
de yoghurt verschillende uren laten afkoelen in de
koelkast voordat het wordt opgediend.
» ONTSMETTING
Om babyesjes of potten te ontsmetten met behulp
van stoom. Plaats het rooster of de bakplaat op
niveau 1 en plaats de esjes of potten er op. Laat
voldoende tussenruimte om de stoom goed te laten
circuleren.
Was alle voorwerpen spoel ze af met kraantjeswater
alvorens de functie te gebruiken.
Droog alle onderdelen goed af met een propere
doek voordat u ze weer in elkaar zet.
» VOLTOOIEN
Om de bereiding van kant-en-klare gerechten af
te werken zonder de sappigheid te verliezen. Met
deze functie kunnen kant-en-klare of gedeeltelijk
voorgekookte maaltijden, zoals braadstukken, vis
en gegratineerde gerechten gelijkmatig worden
opgewarmd. Het voedsel kan het beste in het eigen
bewaarbakje op een rooster op niveau 3 worden
geplaatst. Het kan ook direct in de stoombak op
niveau 3 worden geplaatst, met de bakplaat één
niveau lager. Zet de temperatuur van de oven op
de uiteindelijke temperatuur waarop u het voedsel
graag gaar hebt.
Kant-en-klare maaltijd 100 18 - 25
3
2/1
Soep / bouillon 100 20 - 25
3
Groenten 100 20 - 25
3
2/1
Rijst / pasta 100 15 - 20
3
2/1
Aardappelen 100 20 - 25
3
2/1
Plakken vlees 100 15 - 20
3
2/1
Vlees met saus 100 25 - 30
3
Visfilets 100 10 - 15
3
2/1
AFVOEREN
Voor het legen van de boiler, zodat er geen water
achterblijft.
» ONTKALKEN
Om kalkaanslag te verwijderen in de boiler. We
raden aan deze functie regelmatig te gebruiken.
» DIAMOND CLEAN
Om de ovenruimte gemakkelijker schoon te
maken.
Een regelmatig gebruik voorkomt de vorming van
aanslag, wat de oppervlakken kan beschadigen.
MY MENU
Om verschillende soorten gerechten en
voedsel te bereiden en snel en gemakkelijk optimale
resultaten te hebben. Om deze functie optimaal te
benutten volgt u de aanwijzingen in de betreffende
bereidingstabel.
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABELLEN
De tabellen vermelden:
recepten
, al dan niet voorverwarmen , temperatuur ,
stoomniveau
, gewicht , bereidingstijd , rusttijd , accessoires
en niveau
gesuggereerd voor bereiding.
De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven
wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn afhankelijk van de
hoeveelheid voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Rooster, taartvorm op rooster, bakplaat,
stoombak, plaat met water
5
NL
GEBRUIK VAN HET TOUCHDISPLAY
Om door een menu of een lijst te scrollen:
U hoeft gewoon met uw vinger over het display te
vegen om door de items of waarden te scrollen.
Om te selecteren of te bevestigen:
Raak het scherm aan om de gewenste waarde of het
gewenste item in het menu te selecteren.
Om terug te keren naar het vorige scherm:
Raak aan.
Om een instelling te bevestigen of om naar het volgende
scherm te gaan:
Raak “INSTELLEN” of “VOLGENDE” aan.
EERSTE GEBRUIK
Wanneer u het apparaat voor de eerste keer aanzet, moet u
het product congureren.
De instellingen kunnen daarna worden gewijzigd door op te
drukken om zo hetTools”-menu te openen.
1. DE TAAL SELECTEREN
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de eerste
keer aan zet.
Veeg over het scherm om door de lijst van beschikbare
talen te scrollen.
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
Raak de gewenste taal aan.
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
Door aan te raken, keert u terug naar het vorige scherm.
2. DE INSTELLINGENMODUS SELECTEREN
Zodra u de taal heeft geselecteerd, kunt u op het display
WINKEL DEMO” kiezen (handig voor verkopers, alleen
om het apparaat tentoon te stellen) of verdergaan door
VOLGENDE” aan te raken.
Bedankt voor uw aankoop!
Druk op Next (Volgende) om verder te gaan
met het configureren van thuisgebruik.
VOLGENDE
WINKEL DEMO
3. WIFI INSTELLEN
Met de functie Bauknecht Home Net kunt u de oven op
afstand bedienen vanaf een mobiel apparaat. Om ervoor
te zorgen dat het apparaat vanop een afstand kan worden
bediend, moet u eerst het verbindingsproces goed
afronden. Dit proces is noodzakelijk om uw apparaat te
registreren en het met uw thuisnetwerk te verbinden.
Raak “NU INSTELLEN” aan om de verbinding in te stellen.
Wifi opzetten
Stel WiFi nu in om automatisch de tijd en
datum in te stellen en connectiviteit met uw
smartphone in te schakelen.
Als u dit overslaat, kunt u de optie later
terugvinden in het menu Tools.
NU INSTELLEN
OVERSLAAN
U kan ook “OVERSLAAN” aanraken om uw product later te verbinden.
DE VERBINDING INSTELLEN
Voor deze functie heeft u het volgende nodig: Een
smartphone of tablet en een draadloze router die
verbonden zijn met het internet. Controleer met uw
smarttoestel of het signaal van uw draadloos thuisnetwerk
sterk is vlak bij het apparaat.
Minimumvereisten.
Smarttoestel: Android met een 1280x720 (of hoger) scherm of iOS.
Raadpleeg de app store voor de compatibiliteit met Android- of
iOS-versies.
Draadloze router: 2,4Ghz WiFi b/g/n.
1. Download de Bauknecht Home Net-app
De eerste stap om uw apparaat te verbinden, is het
downloaden van de app op uw mobile device. De
Bauknecht Home Net-app begeleidt u door alle stappen die
hier worden vermeld. U kunt de Bauknecht Home Net-app
downloaden via de iTunes Store of de Google Play Store.
2. Een account aanmaken
Als u dit nog niet gedaan heeft, moet u een account
aanmaken. Hiermee kan u uw apparaten verbinden met
een netwerk en ze ook in het oog houden en ze vanop een
afstand bedienen.
3. Uw apparaat registreren
Volg de instructies in de app om uw apparaat te registreren.
Voor de registratieprocedure heeft u het Smart Appliance
IDentier-nummer (SAID) nodig. Zijn unieke code
(het nummer dat volgt op het woord SERVICE op het
identicatieplaatje dat aan het product is bevestigd;.
6
4. Met WiFi verbinden
Volg de Scan-to-Connect-instellingsprocedure. De
app begeleidt u bij het verbinden van uw apparaat
aan uw draadloos netwerk bij u thuis.
Als uw router WPS 2.0 (of hoger) ondersteunt,
selecteert u “HANDMATIG” en raakt u dan WPS
instellen aan: Druk op de WPS-toets op uw draadloze
router om een verbinding te maken tussen de twee
producten.
U kunt het product indien nodig ook handmatig
verbinden met behulp van “Zoek een netwerk.
De SAID-code wordt gebruikt om een smarttoestel met uw
apparaat te synchroniseren.
Het MAC-adres wordt getoond voor de WiFi-module.
De verbindingsprocedure zal alleen opnieuw moeten
worden uitgevoerd als u de instellingen van uw
router wijzigt (bijv. netwerknaam of wachtwoord of
gegevensverstrekker).
. TIJD EN DATUM INSTELLEN
Als u de oven met uw thuisnetwerk verbindt, worden
de tijd en datum automatisch ingesteld. Anders moet
u die handmatig instellen
Raak de nummers aan om de tijd in te stellen.
Raak “INSTELLEN” aan om te bevestigen.
Zodra u de tijd heeft ingesteld, stelt u de datum in
Raak de gewenste nummers aan om de datum in
te stellen.
Raak “INSTELLEN” aan om te bevestigen.
4. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel,
raden we daarom aan om de lege oven te verwarmen,
om alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires
aan de binnenkant.
Verhit de oven tot 200 °C, bij voorkeur met de functie
“Hetelucht
.
Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste gebruik
van het apparaat.
7
NL
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Druk op of raak het scherm eender waar aan om de
oven in te schakelen.
Op het display kunt u kiezen tussen Handmatige en Mijn
Menu-functies.
Tik op de benodigde hoofdfunctie om naar het
bijbehorende menu te gaan.
Handmatige functies
My Menu
Scrol naar boven of beneden om de lijst te bekijken.
Handmatige functies
STOMEN
HETELUCHT
+STOMEN
HETE
LUCHT
OPWARMEN
Selecteer de gewenste functie door ze aan te raken.
2. HANDMATIGE FUNCTIES INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die kunnen worden gewijzigd.
TEMPERATUUR / STOOMNIVEAU
Scrol door de voorgestelde waarden en selecteer degene
die u nodig heeft.
1
55 16
5
160
Bereidingstijd instellen
VOLGENDE
Als het bij de functie is toegestaan, kunt u aanraken om
voorverwarmen in te schakelen.
1
55 16
5
160
Bereidingstijd instellen
VOLGENDE
DUUR
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren, hoeft u
geen bereidingstijd in te stellen. In de getimede modus blijft
de oven bereiden tijdens de door u geselecteerde duur. Aan
het einde van de bereidingstijd wordt de oven automatisch
uitgeschakeld.
Raak “KOOKTIJD INSTELLEN” aan om de duur in te stellen.
Bereidingstijd instellen
VOLGENDE
Raak de gewenste nummers aan om de gewenste
bereidingstijd in te stellen.
Voer de hetelucht tijd in.
Raak VOLGENDE” aan om te bevestigen.
Raak de waarde van de duur aan en selecteer daarna “STOP” om
tijdens de bereiding een ingestelde duur te annuleren en de
bereiding zo handmatig te onderbreken.
3. MY MENU-FUNCTIES INSTELLEN
Met de Mijn Menu-functies kunt u een grote
verscheidenheid aan gerechten bereiden, waarbij u kunt
kiezen uit gerechten die in de lijst worden getoond. De
meeste bereidingsinstellingen worden automatisch door het
apparaat geselecteerd om de beste resultaten te bekomen.
Kies een bereidingstype uit de lijst.
Kies een functie.
De functies worden weergegeven onderverdeeld in categorieën
van levensmiddelen in het “MY MENU FOOD LIST” menu (zie de
overeenkomstige tabellen) en volgens de kenmerken van het
recept in het “MY MENU SPECIAL OCCASIONS (SPECIALE
GELEGENHEDEN)” menu.
Zodra u een functie heeft geselecteerd, volstaat het de
kenmerken van het te bereiden voedsel (hoeveelheid,
gewicht enz.) aan te geven om het perfecte resultaat te
bekomen.
Voor sommige functies van My Menu moet de voedselsonde
gebruikt worden. Steek ze in het contact alvorens de functie te
selecteren. Voor de beste resultaten met de sonde volgt u de
suggesties in het betreffende gedeelte.
Volg de aanwijzingen op het scherm die u door het
bereidingsproces begeleiden.
4. UITSTEL VAN START- / EINDTIJD INSTELLEN
U kan de bereiding uitstellen alvorens een functie in te
schakelen: De functie schakelt in of uit op het tijdstip dat u
op voorhand selecteert.
Raak “UITSTEL aan om de gewenste start- of eindtijd in te
stellen.
Selecteer een hetelucht
temperatuur
Selecteer een hetelucht
temperatuur
Selecteer een hetelucht
temperatuur
8
Gestoomde Visfilets
BEREIDINGSWIJZE
Verdeel gelijkmatig over de
stoombak. Voor het beste resultaat
doet u de oven niet open
oven.
STARTSELECTIE
Zodra u het gewenste uitstel heeft ingesteld, raakt
u “STARTVERTRAGING” aan om de wachttijd in te
laten gaan.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: De
functie wordt automatisch ingeschakeld na de
berekende tijdsduur.
Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de
oven uitgeschakeld: De oven zal de gewenste temperatuur
geleidelijk bereiken, wat betekent dat de bereidingstijden iets
langer zijn dan inde bereidingstabel staat vermeld.
Om de functie meteen in te schakelen en het
programmeerde uitstel te annuleren, raakt u
aan.
5. START DE FUNCTIE
Nadat u de instellingen heeft geconfigureerd,
raakt u “START aan om de functie in te schakelen.
U kan de ingestelde waarden op eender welk moment tijdens
de bereiding wijzigen door de te wijzigen waarde aan te
raken.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht op de
display
Druk op om de actieve functie op eender
welk moment te stoppen.
6. VOORVERWARMEN
Als het voorverwarmen voorheen werd ingeschakeld,
wordt de status van de voorverwarmingsfase
aangegeven op het display zodra de functie in
werking is getreden.
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont de
display dat de oven de ingestelde temperatuur
bereikt heeft.
Open de deur.
Plaats het gerecht in de oven.
Sluit de deur en start de bereiding.
Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief effect hebben
op het uiteindelijk resultaat van de bereiding. Wanneer de
deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt geopend zal het
onderbreken worden onderbroken. De bereidingstijd is
exclusief de voorverwarmingsfase.
7. HET BEREIDEN PAUZEREN
Bij sommige MY MENU-functies wordt gevraagd
om bepaalde handelingen uit te voeren tijdens de
bereiding. Een hoorbaar signaal gaat af en op het
display verschijnt de uit te voeren actie.
8. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
In sommige functies kan u na de bereiding deze als
favoriet opslaan en later snel gebruiken met dezelfde
instellingen of de bereiding verlengen.
Gestoomde Visfilets
AUTO
TIMER
COMPLEET
Gereed sinds 19:45
Raak aan om de functie als een favoriet op te
slaan.
Raak
aan om de bereidingstijd te verlengen.
9. FAVORIETEN
De favorietenfunctie slaat de oveninstellingen voor
uw favoriete recept op.
De oven detecteert automatisch de functies die u het vaakst
gebruikt. Nadat u een functie een aantal keer heeft gebruikt,
zal worden voorgesteld om de functie aan uw favorieten toe
te voegen.
EEN FUNCTIE OPSLAAN
Nadat een functie is voltooid, kunt u aanraken
om ze op te slaan als een favoriet. Hiermee kunt
u ze in de toekomst snel gebruiken, met dezelfde
instellingen.
Met het display kunt u de functie opslaan door
maximaal 4 favoriete maaltijdtijden aan te geven,
waaronder ontbijt, lunch, snack en diner.
Raak de symbolen aan om er minstens een te
selecteren.
1. Forced Air
Oventemp.: 180 °C
Bereidingstijd: 05:00
Voorverwarmen: Uitgeschakeld
FAVORIETE
Raak “FAVORIETE” aan om de functie op te slaan.
1. Forced Air
Oventemp.: 180 °C
Bereidingstijd: 05:00
Voorverwarmen: Uitgeschakeld
FAVORIETE
EENMAAL OPGESLAGEN
Nadat u functies als favorieten heeft opgeslagen,
geeft het hoofdscherm de functies weer die u voor
het huidige tijdstip heeft opgeslagen.
9
NL
FOR YOU
DINNER SUGGESTION
Broccoli
180°
00:15:00
5
:
0
0
Handmatige
functies
VOOR UW
DINERSUGGESTIE
My Menu
Om het favorietenmenu te bekijken, drukt u op : De
functies worden onderverdeeld volgens verschillende
maaltijdtijden en sommige suggesties worden
aangeboden.
Raak het maaltijdensymbool aan om de
bijbehorende lijsten weer te geven
PIZZA
HARTIGE
TAARTEN
BROOD
TAARTEN &
GEBAK
Door aan te raken, kunt u ook de geschiedenis bekijken
van de functies die u het meest recent heeft gebruikt.
Veeg over de voorgestelde lijst.
Raak het gewenste recept of de gewenste functie
aan.
Raak “START aan om de bereiding in te schakelen.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
In het favorietenscherm kunt u een afbeelding of een
naam toevoegen aan elke favoriet om hem volgens uw
voorkeuren te personaliseren.
Selecteer de functie die u wilt wijzigen.
Raak “BEWERKEN” aan.
Selecteer de eigenschap die u wilt wijzigen.
Raak VOLGENDE” aan: Op het display worden de
nieuwe eigenschappen getoond.
Raak “OPSLAAN” om uw wijzigingen te bevestigen.
In het favorietenscherm kunt u ook eerder opgeslagen
functies verwijderen:
Raak de
aan bij de gewenste functie.
Raak “VERWIJDEREN” aan.
U kan ook de tijd wijzigen wanneer de verschillende
maaltijden worden weergegeven:
Druk op
.
Selecteer
Voorkeuren.
Selecteer Tijden en Data.
Raak “Uw maaltijdtijden aan.
Veeg door de lijst en raak de gewenste tijd aan.
Raak de gewenste maaltijd aan om hem te wijzigen.
Ieder tijdvak kan maar aan één maaltijd worden toegewezen.
10. TOOLS
Druk op eender welk moment op om het Tools”-
menu te openen.
Via dit menu kunt u kiezen uit verschillende opties en u
kunt ook de instellingen of voorkeuren voor uw product
of het display wijzigen.
Tools
Op afstand
inschake
-
len
LampKook
Timer
OP AFSTAND INSCHAKELEN
Om het gebruik van de Bauknecht Home Net-app
mogelijk te maken.
KOOKWEKKER
Deze functie kan worden ingeschakeld bij het gebruik
van een bereidingsfunctie of enkel om de tijd bij te
houden.
Als de wekker eenmaal is gestart, blijft deze aftellen
zonder invloed te hebben op de functie.
Als de kookwekker is ingeschakeld kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen.
De wekker blijft rechtsboven op het scherm aftellen.
Om de kookwekker op te roepen of te wijzigen:
Druk op
.
Raak
aan.
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Raak “SLUITEN” aan om de wekker te annuleren of
een nieuwe duur voor de wekker in te stellen.
Raak “NIEUWE TIMER INSTELLEN” aan om de
wekker opnieuw in te stellen.
LAMPJE
Om het ovenlampje in of uit te schakelen.
SONDE
Met de gaarthermometer kan de binnentemperatuur
van het vlees tijdens de bereiding worden gemeten
om zich ervan te verzekeren dat de optimale
temperatuur wordt bereikt. De temperatuur van
de oven varieert afhankelijk van de functie die
u heeft geselecteerd, maar de bereiding is altijd
geprogrammeerd om te beëindigen zodra de
gespecificeerde temperatuur is bereikt.
Plaats voedsel in de oven en sluit de voedselsonde
aan op de contactdoos. Houd de sonde zo ver
mogelijk verwijderd van de warmtebron. Sluit de
ovendeur.
Raak
aan. U kunt kiezen tussen de handmatige
functies (op bereidingswijze) en MY MENU-functies
(op type voedsel) als het gebruik van de sonde
toegestaan of nodig is.
10
OP BEREIDINGSWIJZE
OP TYPE VOEDSEL
Hoe zou u graag
de sonde programmeren?
Nadat een bereidingsfunctie is gestart, wordt ze geannuleerd
als de sonde wordt verwijderd. Trek de sonde altijd uit het
contact en verwijder ze uit de oven wanneer u het voedsel uit
de oven haalt.
DE VOEDSELSONDE GEBRUIKEN
Gebruik de gaarthermometer om de
binnentemperatuur van de gerechten te meten
tijdens de bereiding.
Steek de gaarthermometer diep
in het vlees. Vermijd botten of
vette delen:
Gevogelte: Steek de punt in het
midden van de borst en vermijd
holle plekken.
Gewrichten of poten: Steek de
punt in het dikste stuk.
Hele vis: Steek de punt in
het dikste stuk en vermijd de
ruggengraat.
ZELFREINIGING
Door de werking van de waterdamp die tijdens deze
speciale reinigingscyclus vrijkomt kunnen vuil en
voedselresten gemakkelijk worden verwijderd.
AFVOEREN
Met deze functie laat u het water weglopen, zodat er
geen water in de boiler achterblijft. Het is raadzaam
om Afvoeren” altijd uit te voeren na gebruik van
de oven. Het display geeft aan wanneer de boiler
volledig moet worden leeggemaakt. Deze functie
moet worden uitgevoerd na een bepaald aantal
bereidingen. De stoomfunctie kan dan niet worden
gestart voordat u dat gedaan heeft.
Zodra u de functie AFVOEREN” heeft geselecteerd of
wanneer het display het aangeeft, raakt u “START aan
en voert u de aangegeven handelingen uit.
Na het voltooien van de functie, leegt en spoelt u het
reservoir met drinkwater.
Let op: Als de boiler te heet is, wordt de functie niet
ingeschakeld.
ONTKALKEN
Deze speciale functie wordt periodiek geactiveerd
en zorgt ervoor dat de boiler en het watercircuit in
optimale conditie worden gehouden.
De gemiddelde duur van de volledige functie is
ongeveer 240 minuten.
De functie is verdeeld in twee fasen: legen, ontkalken,
spoelen. Als de functie is gestart, volgt u de
aanwijzingen op het display. Raak, wanneer u klaar is,
“START aan om elke fase te starten.
Voor goede resultaten raden we aan om het
reservoir te vullen met het product geleverd door
de Consumentenservice (volg de aanwijzingen
meegeleverd met het product).
Zet de oven niet uit tot de functie is voltooid. De
bereidingsfuncties kunnen tijdens de reinigingscyclus
niet geactiveerd worden.
Let op: Een bericht op het display herinnert u eraan om deze
handeling regelmatig uit te voeren.
STIL
Raak het symbool aan om het geluid van alle
geluiden en alarmen aan of uit te zetten.
BEDIENINGSVERGRENDELING
Met de "Bedieningsvergrendeling" kunt u de toetsen
op de touchpad vergrendelen, zodat ze niet per
ongeluk kunnen worden ingedrukt.
Om de vergrendeling in te schakelen:
Raak het symbool
aan.
Om de vergrendeling uit te schakelen:
Raak het display aan.
Veeg naar boven op het weergegeven bericht.
Bedieningsvergren-
deling
Het product is vergrendeld.
Veeg omhoog om te ont-
grendelen.
VOORKEUREN
Om verschillende oveninstellingen te wijzigen.
WIFI
Om instellingen te wijzigen of een nieuw
thuisnetwerk te configureren.
INFO
Om “Demo-modus opslaan” uit te schakelen, het
product te resetten en meer informatie over het
product op te roepen.
11
NL
NUTTIGE TIPS
CAKES EN BROOD
Het is raadzaam om de functie "Hetelucht" voor cakes
en "Hetelucht + Stoom" voor broodproducten te
gebruiken.
Gebruik taartvormen van donker metaal en zet deze
altijd op het bijgeleverde rooster.
Anders kan de bakplaat of ander gerei dat geschikt
is voor gebruik in de oven aangewend worden om
bepaalde etenswaren te bereiden, zoals koekjes of
broodjes.
Om te controleren of het item dat u aan het bakken
bent gaar is moet u een prikker in het midden steken:
Als de prikker er droog uitkomt is de cake of het
brood klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet
dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak opzwelt tijdens het bakken, gebruik
dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of
meng het beslag voorzichtiger.
Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de
taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem
met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u
de vulling erin schenkt.
PIZZA
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige
bodem.
RIJZEN
De taartvorm met het deeg met een vochtige doek
afdekken en op de bakplaat zetten. Plaats deze in de
oven op niveau 1 of 2.
Het is raadzaam om het deeg in de oven te laten
rijzen, omdat deze een meer constante temperatuur
heeft dan de omgevingslucht. Het is echter aan
te raden om het deeg vroegtijdig te controleren
(ongeveer nadat een derde van de totale rijstijd is
verstreken), anders zou het teveel kunnen rijzen.
U kunt ook uitgerekt laten rijzen of deeg snijden dat
al gedeeltelijk is gerezen: De bakplaat met een doek
afdekken en op niveau 2 of 3 plaatsen. De tijd die
hiervoor nodig bedraagt ongeveer de helft van de
normale rijstijd. De rijstijd voor een pizza is ongeveer
één uur voor 1 kg deeg.
ENERGIEBESPARING
Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is terwijl de
oven werkt en houdt deze tijdens het bereiden zo
veel mogelijk gesloten.
Plaats indien mogelijk het voedsel direct op de
geleverde accessoires en gebruik geen extra
kookgerei.
De oven niet voorverwarmen als dit niet nodig is.
Door het voedsel in kleine, even grote stukken te
snijden kunt u de bereidingstijden beperken en
daardoor energie besparen.
Bij een lange bereidingstijd (d.w.z. meer dan 30
minuten) is het raadzaam om de temperatuur in de
laatste fase te verlagen: De restwarmte in de oven is
voldoende om het voedsel te laten doorgaren.
Gebruik deze restwarmte om ander voedsel op te
warmen.
12
BEREIDINGSTABEL
Ingevroren
Voedingsgroep / Recepten
Niveau &
Accessoires
Bereidingsinformatie
OVENSCHOTEL &
PASTA UIT DE OVEN
Lasagne
2
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet bechamelsaus er bovenop en strooi kaas om perfect te bruinen
Lasagne
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
RIJST & GRANEN
Witte Rijst
3
Bedek de bakplaat met gezouten water en rijst. Gebruik 1,5 kopje water voor elke kop rijstZilvervliesrijst
3
Basmatirijst
3
Bulgur
3
Bedek de bakplaat met gezouten water en graan. Gebruik 2 koppen water voor elke kop bulgur
Couscous
3
Bedek de bakplaat met gezouten water en graan. Gebruik 2 koppen water voor elke kop couscous
VLEES
Rosbief
2 2
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout en peper. Kruid met look en kruiden naar
smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Gebraden kalfsvlees
2 2
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en peper. Laat na de
bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Gebraden
varkensvlees
2 2
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en peper. Laat na de
bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Gebraden lamsvlees
2 2
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout, peper en gehakte knoflook.
Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Gebraden kip
2 2
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met zout en peper. Plaats in de oven
met de borst bovenaan
Kipstukken
3
1
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Verdeel gelijkmatig over de stoombak met het vel aan
de onderkant
Gebraden eend
2 2
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout, peper en paprika. Plaats het
in de oven met de borst naar beneden
Gestoomde kipfilets
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Hotdogs
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Gehaktbrood
2
Maak klaar volgens uw favoriete recept en geef vorm in een broodrecipiënt en duw goed om de
vorming van luchtzakken te voorkomen
VIS & SCHAALDIEREN
Geroosterde
Hele Vis
2
Borstel olie over het vlees. Kruid met citroensap, look en peterselie
Gestoomde
Hele Vis
3
1
Gestoomde Visfilets
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Gestoomde
Viskoteletten
3
1
Visgratin
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
Mosselen
3
3
Kruid met olie, peper, citroen, look en peterselie vóór de bereiding. Meng alles goed
Garnalen
3
3
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Bakplaat Stoombak Voedselsonde
13
NL
Voedingsgroep / Recepten
Niveau &
Accessoires
Bereidingsinformatie
GROENTEN
Geroosterde groenten
Geroosterde
aardappelen
2
Snijd in stukken, kruid met olie, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden alvorens in de oven
te plaatsen
Friet
2
Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Aardappelpartjes
2
Schil de aardappelen en snijd ze in schijes. Laat 30 minuten in koud zout water weken. Spoel, droog
en weeg. Meng met olie, ongeveer 10 g per 200 g droge aardappelen. Verdeel gelijkmatig over de
bakplaat
Gevulde Paprika's
2
Snijd de paprika's door en verwijder de zaden erin. Vul na het reinigen met een mengsel van gehakt
vlees, broodkruimels en geraspte kaas. Kruid met look, bestrooi met zout en breng op smaak met
kruiden naar keuze
Gevulde Pompoen
2
Schep de pompoen leeg en hak de pulp in blokjes. Meng de pompoenblokjes met gehakt vlees,
broodkruimels en geraspte kaas. Kruid met look, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden
naar keuze
Gevulde Aubergine
2
Schep de aubergine leeg en kook de pulp tot hij zeer zacht is. Laat afkoelen. Vul, wanneer het klaar is,
met een mengsel van de gekookte aubergine, gehakt vlees, ei, broodkruimels en geraspte kaas. Kruid
met look, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden naar keuze
Gevulde Tomaten
2
Snijd het bovenste plakje van de tomaat af en leg opzij. Schep de tomatenpulp eruit en kook de rijst
erin. Breng op smaak met kruiden / bouillon naar keuze. Wanneer de rijst zacht is, laat u hem afkoelen.
Vul de tomaten overvloedig met de gekookte rijst. Leg de 'hoedjes' op de tomaten alvorens ze te
bereiden
Gegratineerde groenten
Aardappelgratin
2
Snijd in stukjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en giet er room over. Besprenkel
het geheel met kaas
Groentegratin
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
Gestoomde groente
Hele aardappelen
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Aardappelpartjes
3
1
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Doperwten
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Worteltjes
3
1
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de stoombakBroccoli
3
1
Bloemkool
3
1
Asperges
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Pompoen
3
1
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Artisjokken
3
1
Snijd in de helft. Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Spruiten
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Maïskolf
3
1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Paprika's
3
1
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Gestoomde groente
3 1
Verdeel gelijkmatig over de stoombak
Ingevroren
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Bakplaat Stoombak Voedselsonde
14
Voedingsgroep / Recepten
Niveau &
Accessoires
Bereidingsinformatie
HARTIGE
CAKES
Quiche Lorraine
2
Bekleed een bakvorm met deeg en prik er gaatjes in met een vork. Maak een Quiche Lorraine-mengsel
voor 6 porties
Quiche Lorraine
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
BROOD
Broodjes
2
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht brood. Maak er broodjes mee alvorens ze te
laten rijzen. Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Broodjes
2
Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Brood in blik
2
Voorgebakken
Broodjes
2
Scones
2
Maak een scone of kleinere stukken op een ingevette bakplaat
Broodjes ingeblikt
2
Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
PIZZA
Pizza
2
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200 -225 g meel, olie en zout. Laat het rijzen met de
speciaal daarvoor bedoelde functie van de oven. Rol het deeg uit in een licht ingevette bakplaat. Leg
er bijvoorbeeld tomaten, mozzarella en ham op
Dunne pizza
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
Dikke pizza
2
Koude Pizza
2
TAARTEN & GEBAKJES
Sponscake in vorm
2
Maak een vetvrij cakebeslag van 700-800 g. Giet het deeg in de beklede en ingevette bakplaat
Koekjes
2
Maak een beslag van 250 g bloem, 100 g gezouten boter, 100 g suiker en 1 ei. Voeg een fruit-essence
toe. Laat afkoelen. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm, maak deegfiguurtjes met de gewenste
vorm en verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat
Meringues
2
Maak een baksel van 2 eiwitten, 80 g suiker en 100g gedroogde kokos. Breng dit op smaak met vanille
en amandelessence. Verdeel het in 20-24 stuks op een ingevette bakplaat
Vruchtentaart
2
Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter en 1 ei. Bekleed een bakvorm met deeg en vul het met
700-800g schijes verse vruchten, vermengd met suiker en kaneel
Vruchtentaart
2
Neem het product uit de verpakking en verwijder alle plastic folie
Muffins
2
Maak deeg voor 10-12 stuks volgens uw favoriete recept en vul de papieren vormpjes. Verdeel
gelijkmatig over de bakplaat
Soufflé
2
Maak een soufflé met citroen, chocolade of fruit en giet het mengsel in een ovenvaste schaal met een
hoge rand
DESSERTS
Gebakken appels
2
Verwijder de klokhuizen en vul de appels met marsepein of kaneel, suiker en boter
Vruchtenmoes
3
1
Schil het fruit en verwijder de niet-eetbare delen. Snij in stukken en verdeel gelijkmatig in de stoombak
Crème Brûlée
3
1
Meng 2 eidooiers en 2 hele eieren met 3 eetlepels suiker en vanillesmaakstof. Verwarm een mengsel
van 100 ml crème en 200 ml melk en voeg voorzichtig toe aann de eieren. Giet het mengsel in 4
aparte vormen
Ingevroren
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Bakplaat Stoombak Voedselsonde
15
NL
Voedingsgroep / Recepten
Niveau &
Accessoires
Bereidingsinformatie
EIEREN
Medium Ei
3
1
Als de eieren koud gegeten zullen worden, spoelt u ze onmiddellijk af met koud waterHardgekookt Ei
3
1
Zachtgekookt Ei
3
1
SOUS VIDE
BEREIDEN
Heel vlees
2
Verdeel de pakjes gelijkmatig rond het midden van het rooster. Zorg ervoor dat de pakjes onder
vacuum liggen
Gehakt
2
Gevogelte
2
Vis
2
Weekdier
2
Schaaldieren
2
Groenten
2
Fruit
2
Zoete Room
2
Hartige Room
2
OPWARMEN
Ingevroren
2
Verdeel de pakjes gelijkmatig rond het midden van het rooster
Gekoeld
2
Ingevroren
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Bakplaat Stoombak Voedselsonde
16
REINIGEN EN ONDERHOUD
Wanneer de reiniging niet regelmatig wordt
uitgevoerd kan dit aantasting van de oppervlakken
van het apparaat veroorzaken. Dit kan op zijn beurt
de levensduur van het apparaat verkorten en leiden
tot gevaarlijke situaties.
Zorg ervoor dat het apparaat afgekoeld is vooraleer
te onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen staalwol, schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat deze het
oppervlak van het apparaat kunnen beschadigen.
Het apparaat moet worden losgekoppeld
van het elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden uitvoert.
Draag beschermende handschoenen.
Gebruik geen stoomreinigers.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
• Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
• Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
INTERNE OPPERVLAKKEN
• Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen.
• Om het vocht van de stoom te verwijderen, laat de
oven afkoelen en wrijf de ovenruimte schoon met
een doek of de meegeleverde spons. We raden aan de
"Stoomreinigingsfunctie" regelmatig te gebruiken.
ACCESSOIRES
• De meeste accessoires kunnen gewassen worden
in de vaatwasmachine, inclusief de geleiders van het
rooster.
• Reinig het reservoir zorgvuldig met een spons
en een neutraal reinigingsproduct. Spoel met
drinkwater.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Koppel de oven los van de netvoeding.
Schroef het dekseltje van de lamp los en verwijder
de afdichtingen en de ring voorzichtig.
Plaats de lamp terug en schroef het dekseltje
terug. Let erop de afdichtingen en ring correct te
plaatsen.
Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 10 W/12 V, type
G4, T300°C. De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is
specifiek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
Raak de lampen niet met blote handen aan omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
17
WIFI-FAQ's
Welke wifi-protocollen worden ondersteund?
De geïnstalleerde WiFi-adapter ondersteunt WiFi
b/g/n voor Europese landen.
Welke instellingen moeten worden geconfigureerd in
de routersoftware?
De volgende routerinstellingen zijn vereist: 2.4 GHz
ingeschakeld, Wifi b/g/n, DHCP en NAT ingeschakeld.
Welke versie van WPS wordt ondersteund?
WPS 2.0 of hoger. Controleer de routerdocumentatie.
Zijn er verschillen tussen het gebruik van een
smartphone (of tablet) met Android of iOS?
U kan eender welk besturingssysteem gebruiken, er is
geen verschil.
Kan ik mobiele 3G-tethering gebruiken in plaats van
een router?
Ja, maar cloudservices zijn ontworpen voor
permanent verbonden apparaten.
Hoe kan ik controleren of mijn internetverbinding
werkt en de draadloze functionaliteit is ingeschakeld?
U kan naar uw netwerk zoeken op uw smarttoestel.
Schakel andere gegevensverbindingen uit voordat u
het probeert.
Hoe kan ik controleren of het apparaat is verbonden
met mijn draadloos thuisnetwerk?
Ga naar uw routerconfiguratie (zie routerhandleiding)
en controleer of het MAC-adres van het apparaat
wordt vermeld op de pagina met apparaten met een
draadloze verbinding.
Waar kan ik het MAC-adres van het apparaat vinden?
Druk op , raak daarna WiFi aan of kijk op uw
apparaat: er is een label met de SAID- en MAC-
adressen. Het Mac-adres bestaat uit een combinatie
van cijfers en letters en begint met "88:e7".
Hoe kan ik controleren of de draadloze functionaliteit
van het apparaat is ingeschakeld?
Gebruik uw smart-apparaat en de Bauknecht Home
Net-app om te controleren of het apparaatnetwerk
zichtbaar is en is verbonden met de cloud.
Is het mogelijk dat het signaal het apparaat niet kan
bereiken?
Controleer of de toestellen die u heeft verbonden
niet alle beschikbare bandbreedte opgebruiken.
Zorg ervoor dat uw toestellen waarvoor WiFi
is ingeschakeld het door de router toegelaten
maximumaantal niet overschrijden.
Hoe ver moet de router zijn verwijderd van de oven?
Normaal gezien is het wifisignaal sterk genoeg om
een aantal kamers te bestrijken, maar dit hangt heel
erg af van het materiaal van de muren. U kunt de
signaalsterkte controleren door uw smart-apparaat
naast het apparaat te plaatsen.
Wat kan ik doen als mijn draadloze verbinding het
apparaat niet bereikt?
U kunt specifieke toestellen gebruiken om thuis
het bereik van uw WiFi uit te breiden, zoals access
points, WiFi repeaters en powerline extenders (niet
inbegrepen bij het apparaat).
Hoe vind ik de naam en het wachtwoord van mijn
draadloos netwerk?
Raadpleeg de routerdocumentatie. Er zit meestal een
sticker op de router met de informatie die u nodig
hebt om de instellingenpagina van het apparaat te
bereiken via een aangesloten apparaat.
Wat kan ik doen als mijn router gebruik maakt van het
wifikanaal van de buurt?
Dwing de router om het wifikanaal van bij u thuis te
gebruiken.
Wat kan ik doen als op het scherm wordt
weergegeven, of als het apparaat geen stabiele
verbinding met mijn thuisrouter tot stand kan
brengen?
Het is mogelijk dat het apparaat verbonden is met
de router, maar geen toegang heeft tot internet.
Om het apparaat met internet te verbinden, moet
u de instellingen van de router en/of de provider
controleren.
Routerinstellingen: NAT moet aanstaan, firewall en DHCP
moeten correct zijn geconfigureerd. Ondersteunde
wachtwoordencryptie: WEP, WPA, WPA2. Gelieve de
handleiding van de router te raadplegen om een ander type
encryptie te proberen.
Instellingen van de provider: Als uw internetprovider het
aantal MAC-adressen heeft ingesteld dat verbinding met
internet kan maken, kunt u uw apparaat mogelijk niet
verbinden met de cloud. Het MAC-adres is de unieke
identificatie van een apparaat. Vraag uw internetprovider hoe
u andere apparaten dan computers op internet kunt
aansluiten.
Hoe kan ik controleren of gegevens worden
verzonden?
Nadat het netwerk is ingesteld, schakelt u de voeding
uit, u wacht 20 seconden en zet dan de oven aan:
Controleer of de app de UI-status van het apparaat
weergeeft.
Sommige instellingen verschijnen pas na enkele seconden op
de app.
Hoe kan ik mijn Bauknecht-account wijzigen zonder
dat de verbindingen van mijn apparaten worden
verbroken?
U kunt een nieuw account aanmaken, maar vergeet
niet om uw apparaten van uw oude account te
verwijderen voordat u ze naar uw nieuwe account
verplaatst.
Ik heb een nieuwe router - wat moet ik doen?
U kunt dezelfde instellingen (netwerknaam en
-wachtwoord) behouden ofwel de vorige instellingen
van het apparaat verwijderen en de instellingen
opnieuw configureren.
18
PROBLEEMOPLOSSING
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Koppel het los van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of
de oven is aangesloten. Zet de oven uit en weer aan, om
te controleren of het probleem opgelost is.
Op de display
verschijnt de letter
"F" gevolgd door een
nummer of letter.
Ovenstoring.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer dat volgt
op de letter “F”.
De oven maakt
geluid zelfs
wanneer deze is
uitgeschakeld.
Koelventilator ingeschakeld.
Open de deur of houd open of wacht totdat het
koelproces klaar is.
De oven produceert
geen stoom.
Reservoir niet juist
geplaatst.
Reservoir is leeg.
Controleer of het waterreservoir correct geplaatst is en
of het gevuld is met drinkwater tot aan de markering
"MAX". Start de gewenste functie opnieuw.
De functie gaat niet
van start.
De functie is niet
beschikbaar in de
demo-modus.
De demo-modus is actief.
Druk op
, raak “Info aan en selecteer daarna
“Demo-modus opslaan” om de modus te verlaten.
Het symbool
wordt op het display
weergegeven.
De WiFi-router staat uit.
De routerinstellingen zijn
gewijzigd.
De draadloze verbindingen
bereiken het apparaat niet.
De oven kan geen stabiele
verbinding maken met het
thuisnetwerk.
De connectiviteit wordt niet
ondersteund.
Controleer of de WiFi-router verbonden is met het
internet.
Controleer of het WiFi-signaal dichtbij het apparaat sterk
is.
Probeer de router te herstarten
Raadpleeg het hoofdstuk WiFi-FAQ's.
Als de instellingen van uw draadloze thuisnetwerk zijn
gewijzigd, maak dan verbinding met het netwerk: Druk
op
, raak “WiFi” aan en selecteer dan Verbinden
met netwerk.
De connectiviteit
wordt niet
ondersteund.
Bedienen vanop afstand is
niet toegestaan in uw land.
Controleer vóór de aankoop of in uw land elektronische
apparaten van op een afstand mogen worden bediend.
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Bauknecht-
website docs.bauknecht.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik
en Onderhoud van onze website
docs . bauknecht . eu (u kunt deze QR code
gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan
in de garantiehandleiding.
Wanneer u contact opneemt
met de Consumentenservice
gelieve de codes te vermelden
die op het identificatieplaatje
van het apparaat staan.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011347309
Gedrukt in Italië
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Bauknecht ECSK11 F845 CH Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide
Deze handleiding is ook geschikt voor