gebruiksaanwijzing electrolux 5
Gebruiksaanwijzing
Veiligheidsvoorschriften
Elektrische veiligheid
• Het apparaat mag uitsluitend door
een erkend installateur worden
aangesloten.
• In geval van storingen of beschadi-
ging van het apparaat: zekeringen in
de huisinstallatie uitschakelen.
• Reparaties aan het apparaat mo-
gen uitsluitend door vakmensen
worden uitgevoerd. Door onvakkun-
dig uitgevoerde reparaties kunnen
grote gevaren ontstaan. Wend u bij
reparaties altijd tot onze service-af-
deling of uw vakhandel.
Veiligheid voor kinderen
• Kleine kinderen nooit alleen laten ter-
wijl het apparaat in gebruik is.
• Deze oven heeft een kinderslot.
Veiligheid tijdens het gebruik
• Personen (waaronder begrepen kin-
deren) die op grond van hun fysieke,
sensorische of verstandelijke vermo-
gens, dan wel op grond van onerva-
renheid of onkunde niet in staat zijn
het apparaat veilig te gebruiken, die-
nen dit apparaat niet zonder het toe-
zicht of zonder de instructies van een
verantwoordelijke persoon te gebrui-
ken.
• Dit apparaat mag alleen in het huis-
houden voor koken, braden, bakken
van levensmiddelen worden ge-
bruikt.
• Wees voorzichtig bij het aansluiten
van elektrische apparaten aan stop-
contacten in de buurt van het
apparaat. Snoeren mogen niet met
hete kookzones in aanraking komen
of onder de hete ovendeur worden
geklemd.
• Waarschuwing: Gevaar voor ver-
branding! Tijdens het gebruik wordt
de binnenkant van de oven heet.
• Waarschuwing: Tijdens het sto-
men nooit de ovendeur openen.
Door de ontsnappende stoom kan
waterschade aan meubels ontstaan.
Vermijd direct contact met de ont-
snappende stoom.
• Als u alcoholische ingrediënten in de
oven gebruikt, kan mogelijkerwijs
een licht ontvlambaar alcohol-lucht-
mengsel ontstaan Doe de deur in dit
geval voorzichtig open. Houd daarbij
gloeiend materiaal, vonken of open
vuur op een afstand.
Aanwijzing met betrekking tot
acrylamide
Volgens de laatste wetenschappelij-
ke inzichten kan een intensieve
bruining van levensmiddelen, met
name bij zetmeelhoudende produc-
ten, een gevaar voor de gezondheid
door acrylamide veroorzaken. Om
die reden adviseren wij levensmid-
delen zoveel mogelijk bij lage tem-
peraturen te bereiden en de
gerechten niet te veel te bruinen.