aan tot een kwart liter met water en giet
over het braadstuk. Lekker met
bijvoorbeeld aardappelkroketjes,
aardappelgratin en broccoli.
• Bereidingstijd in het apparaat: 60
minuten
• Roosterhoogte: 1
4.7 Kalfsschenkel
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakjes gekookte ham /
luchtgedroogde runderham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
(280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom
de kalfsschenkel. Snijd vier plakken van:
gekookte ham / luchtgedroogde
runderham in tweeën en plaats in de
spleten. Vermeng de olie, het zout, het
paprikapoeder en de basilicum met
elkaar en verspreid het over de
kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in
een braadslede en verspreid de
champignons erover. Voeg soepgroente
en water toe aan de kalfsschenkel. De
bodem moet bedekt zijn met een laagje
van 10 - 15 mm. Draai het vlees na
ongeveer 30 minuten om.
• Bereidingstijd in het apparaat: 160
minuten
• Roosterhoogte: 1
4.8 Ossobuco
Ingrediënten:
• 4 eetlepels boter als braadvet
• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3 -
4 cm dik (afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in stukjes
gesneden
• 4 stengels selderij, in stukjes
gesneden
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel,
gehalveerd, zonder pitten en in
stukjes gesneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof
gesneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn / 175 ml
rodedruivensap, 75 ml water en 1
eetlepel citroensap
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn
gesneden
• 3 teentjes knoflook, geschild en fijn
gesneden
• 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel
oregano
• 2 blaadjes laurier
• 2 kruidnagels
• zout, versgemalen zwarte peper
Methode:
Smelt 4 eetlepels boter in een
braadslede en fruit de groente erin aan.
Neem de groenten uit de braadslede.
Spoel het vlees af, dep het droog, kruid
het vlees en paneer het met de bloem.
Laat het teveel aan bloem eraf vallen.
Verhit de olijfolie en braad het vlees
goudbruin aan op middelhoog vuur.
Neem het vlees uit de pan en schenk het
teveel aan olijfolie uit de braadslede.
Deglaceer de vleessappen in de
braadslede met: 250 ml wijn / het
mengsel van rodedruivensap, water en
citroensap, doe alles in een pan en laat
een tijdje sudderen. Voeg 250 ml
vleesbouillon, peterselie, tijm, oregano
en tomaatblokjes toe. Breng op smaak
met zout en peper. Aan de kook
brengen.
Doe de groenten in de braadslede, leg
het vlees er bovenop en giet de saus er
overheen. Dek de braadslede af met een
deksel en doe het in de oven.
• Bereidingstijd in het apparaat: 120
minuten
• Roosterhoogte: 1
4.9 Gevulde kalfsborst
Ingrediënten:
• 1 broodje
• 1 ei
• 200 g gehakt
• zout, peper
• 1 ui, gesneden
NEDERLANDS
7