100 | NUTTIGE TIPS
• Om beschadiging van het mes en de motor te
voorkomen, mag u geen producten verwerken
die zo hard of hardgevroren zijn dat ze niet
met de punt van een scherp mes doorboord
kunnen worden� Als een stuk hard product,
zoals een wortel, vast komt te zitten tussen
of op het mes, stopt u de foodprocessor en
verwijdert u het mes� Verwijder het voedsel
voorzichtig van het mes�
• Doe de mengkom niet te vol� Vul de
mengkom bij dunne mengsels tot 1/2
tot2/3� Voor dikkere mengsels kunt u de
mengkom tot 3/4vullen� Voor vloeistoffen
moet de mengkom niet meer dan 2/3gevuld
zijn� Bij hakken moet de mengkom niet meer
dan 1/3 tot 1/2gevuld zijn�
• Plaats de schaaf-/raspschijven zodanig dat
het snijoppervlak zich net rechts naast de
vulopening bevindt� Hierdoor kan het mes
een volledige cirkel maken voordat het
incontact komt met het product�
• Gooi om optimaal te profiteren van
de snelheid van de foodprocessor de
ingrediënten die u wilt vermalen door de
vulopening terwijl de foodprocessor draait�
• Verschillende producten hebben elk een
eigen druk nodig voor de beste rasp-
enschaafresultaten� Over het algemeen
gebruikt u lichte druk voor zachte, tere
producten (aardbeien, tomaten, enz�),
gematigde druk voor middelharde
producten (courgettes, aardappelen,
enz�),en stevigere druk voor hardere
producten (wortelen, appels, harde
kaas,gedeeltelijk bevroren vlees, enz�)�
• Zachte en middelharde kaas kan zich
verspreiden over of oprollen op de
raspschijf� Dit kunt u voorkomen door
alleen goed gekoelde kaas te raspen�
• Soms vallen dunne producten, zoals
worteltjes of selderij,
opzij in de vulopening,
met als gevolg een
onregelmatig schaaf-
resultaat� Dit kunt u
voorkomen door het
product in stukken
te snijden en de
vulopening hiermee
te vullen� Voor het
verwerken van kleine
ofdunne producten,
biedt de kleine
vulopening in de 2-in-1
stamper uitkomst�
• Gebruik bij het bereiden van cake-/koekjes-
deeg of zoete broodjes het multifunctionele
mes om eerst vet en suiker door elkaar
te roeren� Voeg op het laatst de droge
ingrediënten toe� Plaats noten en fruit boven
op het meelmengsel om te voorkomen
dat ze te veel vermalen worden� Verwerk
noten en fruit met korte pulsen, totdat ze
met de andere ingrediënten gemengd zijn�
Ganiette lang door�
• Als het geraspte of geschaafde mengsel
zich aan één zijde van de mengkom
ophoopt, stopt u de foodprocessor en
verdeelt u het mengsel met een spatel�
• Als het mengsel de onderkant van de
rasp-/schaafschijf raakt, neemt u het
uitdemengkom�
• Er kunnen enkele grotere stukken bovenop
de schijf achterblijven na het raspen of
schaven� Deze kunt u desgewenst met de
hand snijden en aan het mengsel toevoegen�
• Gebruik de spatel om ingrediënten uit de
mengkom te halen�
• Organiseer de verwerkingstaken zodanig
dat u de mengkom zo weinig mogelijk
hoeft schoon te maken� Verwerk de
droge of stevige ingrediënten vóór
devloeibareingrediënten�
• U kunt ingrediënten eenvoudig van het
multifunctionele mes verwijderen door
de mengkom leeg te maken, het deksel
terug te plaatsen en 1à 2seconden op de
Pulsestand het mes schoon te laten draaien�
• Wanneer u het deksel van de mengkom
hebt genomen, legt u dit ondersteboven
op het keukenblad� Zo blijft het keuken-
bladschoon�
• Uw foodprocessor is niet bedoeld voor
devolgende handelingen:
- Het vermalen van koffiebonen, graan
ofharde kruiden;
- Het vermalen van botten of andere
oneetbare voedseldelen;
- Het tot sap vermalen van groenten
offruit;
- Het snijden van hardgekookte eieren
ofvlees op kamertemperatuur�
• Als plastic onderdelen verkleuren door
hetverwerken van bepaalde producten,
dan kunt u ze reinigen met citroensap�
TIPS
NUTTIGE TIPS
W11186024A_05_NL.indd 100 3/29/18 2:52 PM