108
TIPS VOOR PERFECTE RESULTATEN
Noten hakken of notenboter maken:
Verwerk maximaal 710 mL noten tot de
gewenste textuur, met korte pulsen van
1 à 2 seconden elk. Voor een grovere
textuur neemt u kleinere hoeveelheden en
gebruikt u 1 of 2 keer de Pulse-knop, telkens
1 à 2 seconden. Gebruik de Pulse-knop vaker
voor een jnere textuur. Voor notenboter
blijft u net zolang doorgaan totdat deze glad
is. Bewaar deze in de koelkast.
Bereid of rauw vlees, gevogelte of vis/
schaaldieren hakken:
De producten moeten heel koud zijn. Snij
ze in stukjes van 2,5 cm. Verwerk maximaal
455 g tegelijk tot de gewenste grootte, met
korte pulsen van 1 à 2 seconden elk. Schraap
zo nodig de zijkant van de mengkom schoon.
Brood-, koek- of crackerkruimels maken:
Breek het product in stukjes van 3,5-5 cm.
Verwerk alles tot het jn is. Gebruik bij
grotere stukken 2 of 3 keer de Pulse-stand,
telkens 1 à 2 seconden. Verwerk alles
vervolgens tot het jn is.
Chocolade in een recept smelten:
Combineer chocolade en suiker uit een
recept in een mengkom. Verwerk alles
totdat het jngehakt is. Verwarm het
vloeibare ingrediënt uit het recept. Terwijl
de foodprocessor draait, giet u de warme
vloeistof door de vulopening. Ga door
totdat het mengsel glad is.
Harde kaas, zoals parmezaanse
of romanokaas, raspen:
Probeer nooit kaas te verwerken die niet
met de punt van een scherp mes doorboord
kan worden. Voor het raspen van harde kaas
kunt u het multifunctionele mes gebruiken.
Snij de kaas in stukjes van 2,5 cm. Doe ze
in de mengkom. Verwerk alles met korte
pulsen totdat ze grof zijn vermalen. Blijf
doorgaan tot alles jngehakt is. Er kunnen
stukjes kaas worden toegevoegd via de
vulopening terwijl de foodprocessor draait.
OPMERKING: Bij de verwerking van
noten en andere harde producten kunnen
er krassen ontstaan op het oppervlak aan
de binnenkant van de mengkom.
Snij de producten zodat ze verticaal of
horizontaal in de vulopening passen. Vul de
opening zorgvuldig, zodat de producten in
de juiste positie blijven. Verwerk alles met
een gelijkmatige druk.
U kunt ook de kleine vulopening in de
tweedelige stamper gebruiken. Plaats de
producten verticaal in de opening en gebruik
de kleine stamper.
Rond fruit en groenten, zoals uien,
appels en paprika's, schaven of raspen:
Schil alles, haal de pit en de zaden eruit.
Snij de producten in tweeën of in vieren
zodat ze in de vulopening passen. Plaats
ze in de vulopening. Verwerk alles met
een gelijkmatige druk.
Klein fruit en groenten, zoals aardbeien,
champignons en radijs, schaven of raspen:
Plaats de producten verticaal of horizontaal
in lagen in de vulopening. Vul de vulopening
zodat de producten goed op hun plaats
blijven. Verwerk alles met een gelijkmatige
druk. U kunt ook de kleine vulopening in
de tweedelige stamper gebruiken. Plaats
de producten verticaal in de opening en
gebruik de kleine stamper.
Onbereid vlees of gevogelte, zoals
wokvlees, schaven:
Snij of rol het vlees zodat het in de vulopening
past. Omwikkel en bevries het vlees totdat
het hard aanvoelt, 30 minuten tot 2 uur,
afhankelijk van de dikte. Controleer of u het
nog steeds kunt doorboren met de punt van
een scherp mes. Zo niet, ontdooi het dan iets.
Verwerk alles met een gelijkmatige druk.
Groenten die lang en
relatief klein in doorsnede
zijn, zoals selderij,
worteltjes en bananen, schaven of raspen:
Schaaf- of raspschijf gebruiken
W10505785A_NL_v2A.indd 108 7/12/12 9:55 AM