Whirlpool JT 479 SL Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

1
NL
NL
JT479
Manual de utilizare
Інструкція з експлуатації
Қолдану бойынша нұсқаулық
Инструкция по эксплуатации
www.whirlpool.com
2
NL
INDEX
INSTALLATIE
3 Installatie
VEILIGHEID
4 Belangrijke veiligheidsinstructies
5 Storingen opsporen
6 Veiligheidsmaatregelen
ACCESSOIRES EN ONDERHOUD
7 Accessoires
8 Onderhoud & reiniging
BEDIENINGSPANEEL
9 Bedieningspaneel
ALGEMEEN GEBRUIK
10 Eerste gebruik - taalselectie
10 Stand-bymodus
10 Startbeveiliging / kinderslot
10 Demomodus
10 De bereiding onderbreken of stoppen
11 Voedsel toevoegen/roeren/omdraaien
11 Draaiplateau Stoppen
11 Timer
12 Instellingen
BEREIDINGSFUNCTIES
13 Jet Start
14 Magnetron
15 Grill
16 Combi grill/magnetron
17 Combi hete lucht/magnetron
18 Snel opwarmen
19 Ontdooien (handmatig en 6
th
Sense ontdooien)
20 Crisp
21 6
TH
Sense brood ontdooien
22 Hete lucht
23 6
TH
Sense stomen
24 6
TH
Sense opnieuw verwarmen
25 Favorieten
26 6
TH
Sense Chefmenu
MILIEUTIPS
36 Milieutips
36 Technische specicaties
3
NL
NL
Zorg voor afstand tussen de oven en andere warmtebronnen. Voor een goede
ventilatie moet er minstens 30 cm ruimte boven de oven blijven.
INSTALLATIE
VOORDAT U AANSLUIT
De magnetron mag niet in een kast worden geplaatst. Deze oven mag niet
worden geplaatst of gebruikt op een werkoppervlak dat lager is dan 850 mm
boven de vloer.
Controleer of de spanning op het typeplaatje overeenstemt met de spanning in uw woning.
Verwijder geen beschermingsplaatjes voor aanzuigopeningen die zich aan de zijkant in het ovengedeelte bevin-
den. Deze zorgen ervoor dat er geen vet en voedseldeeltjes in de invoerkanalen van de magnetron terecht ko-
men.
Plaats de oven op een stabiel, vlak oppervlak dat sterk genoeg is voor de oven en het kookgerei dat u erin
plaatst. Behandel de oven voorzichtig.
Zorg ervoor dat de lucht onder, boven en rondom de oven vrij kan stromen.
Verzeker u ervan dat het apparaat niet beschadigd is. Controleer of de ovendeur goed sluit en of de interne
deurvergrendeling niet beschadigd is. Haal de oven leeg en reinig de binnenkant met een zachte, vochtige doek.
Gebruik het apparaat niet als het netsnoer of de stekker beschadigd is, als het apparaat niet goed werkt of als
het beschadigd of gevallen is. Dompel het netsnoer of de stekker niet onder in water. Houd het snoer uit de buurt
van warme oppervlakken. Hierdoor kunnen elektrische schokken, brand of andere ongevallen worden veroor-
zaakt.
Gebruik geen verlengsnoer:
Als de voedingskabel te kort is, moet u een erkende elektricien of onderhoudstechnicus vragen een stopcontact
te installeren bij het toestel.
WAARSCHUWING: Onjuist gebruik van de aardingsstekker kan leiden tot het risico op een elektrische schok.
Raadpleeg een gekwaliceerde elektricien of monteur als men de aardingsinstructies niet volledig begrijpt, of in
geval van twijfel of de magnetron op de juiste manier geaard is.
NA HET AANSLUITEN
U kunt de oven alleen inschakelen als de deur goed gesloten is.
Plaats de oven niet vlak bij een televisie, radio of antenne; u kunt last krijgen van storing.
Dit apparaat moet worden geaard. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid voor letsels aan personen of
dieren of schade aan objecten, voortvloeiend uit het niet naleven van deze vereiste.
De fabrikanten zijn niet aansprakelijk voor eventuele problemen die worden veroorzaakt doordat de gebruiker
deze instructies niet in acht heeft genomen.
4
NL
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
LEES DEZE AANWIJZINGEN ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR ZE VOOR
RAADPLEGING IN DE TOEKOMST
Als het materiaal in of buiten de oven ontbrandt of als er rook wordt uitgestoten,
moet u de ovendeur gesloten houden en de oven uitschakelen. Trek de voedings
-
kabel uit of sluit de voeding af bij de zekering of de stroomonderbreker.
Laat de oven niet onbewaakt achter, vooral niet wanneer er papier, plastic of ande
-
re brandbare materialen bij het koken worden gebruikt. Het papier kan verkolen of
vlam vatten en sommige kunststoffen kunnen smelten wanneer u het voedsel op
-
warmt.
WAARSCHUWING: Het toestel en de toegankelijke onderdelen kunnen warm wor
-
den tijdens het gebruik. Ga voorzichtig te werk zodat u de verwarmingselementen
binnenin de oven niet aanraakt.
Kinderen jonger dan 8 jaar moeten uit de buurt van het toestel worden gehouden,
tenzij ze permanent onder toezicht staan.
De magnetron is bedoeld voor het opwarmen van voedsel en dranken. Het dro
-
gen van voeding of kleding en het verwarmen van verwarmingskussens, pantoffels,
sponsen, vochtige doeken en soortgelijke zaken, vormen een risico op letsels, ont
-
steking of brand.
Dit toestel kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar en door personen met
beperkte fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring en
kennis als ze onder toezicht staan of als ze instructies hebben gekregen betreffen
-
de het veilige gebruik van het toestel en de berokken gevaren begrijpen. Reiniging
en onderhoud mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij ze 8 jaar of ou
-
der zijn en ze onder toezicht staan.
Houd toezicht op kinderen om er zeker van te zijn dat ze niet met het apparaat
spelen. Houd het toestel en snoer buiten het bereik van kinderen jonger dan 8 jaar.
WAARSCHUWING: Gebruik uw magnetron niet voor het verwarmen van materiaal
in luchtdicht verzegelde schalen. Door de druktoename kunnen deze ontploffen of
bij het openen schade veroorzaken.
WAARSCHUWING: Controleer de deurafdichtingen en het gebied er omheen re
-
gelmatig op beschadigingen. In geval van beschadiging mag het apparaat niet wor-
den gebruikt voordat het is gerepareerd door een bevoegde onderhoudsmonteur.
Gebruik uw magnetron niet om hele eieren met of zonder schaal te verwarmen,
omdat deze kunnen ontploffen; zelfs nadat ze zijn verwarmd in de magnetron.
5
NL
NL
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
De apparaten zijn niet bedoeld om in werking te worden gesteld met een ex-
terne timer of een afzonderlijke afstandsbediening.
Laat de oven niet onbewaakt achter als u veel vet of olie gebruikt, omdat dit oververhit kan raken en brand kan
veroorzaken!
Verwarm of gebruik geen ontvlambare materialen in of bij de oven. De dampen kunnen brand of een explosie
veroorzaken.
Gebruik uw magnetron niet om textiel, papier, kruiden, hout, bloemen, fruit of andere brandbare materialen te
drogen. Er kan brand ontstaan.
Gebruik geen bijtende chemicaliën of gassen in dit apparaat. Dit type oven is speciaal ontworpen voor het ver-
warmen en bereiden van voedsel. De oven is niet geschikt voor industrieel of laboratoriumgebruik.
Hang of plaats geen zware voorwerpen aan of op de deur, omdat de deur en de scharnieren hierdoor bescha-
digd kunnen worden. De handgreep van de deur mag niet gebruikt worden om dingen aan te hangen.
STORINGEN OPSPOREN
Als het netsnoer moet worden vervangen , moet dat gebeuren met een origi-
neel exemplaar, dat verkrijgbaar is via onze klantenservice. Het netsnoer mag
uitsluitend door een bevoegde onderhoudsmonteur worden vervangen.
WAARSCHUWING: Onderhoudswerkzaamheden mogen uitsluitend door een
bevoegde onderhoudsmonteur worden uitgevoerd. Het is gevaarlijk voor on-
getrainde personen om onderhoudswerkzaamheden of reparaties uit te voe-
ren waarbij beschermkappen moeten worden verwijderd die bescherming bie-
den tegen blootstelling aan de energie van microgolven.
Verwijder geen beschermkappen.
Als de oven niet werkt, bel dan pas de klantenservice als u gecontroleerd heeft of:
• Het draaiplateau en de drager van het draaiplateau op hun plaats zitten.
• De stekker zit goed in het stopcontact.
• De deur is goed gesloten.
• Controleer of de zekeringen in orde zijn en of er stroom is.
• Controleer of de oven voldoende ventilatie heeft.
• Wacht 10 minuten en probeer dan de oven opnieuw te laten werken.
• Open en sluit de deur voordat u het opnieuw probeert.
• Demomodus is uitgeschakeld (zie hoofdstuk "Instellingen").
• Tijdens de werking in sommige functies, kan het symbool “ ” op het display verschijnen. Dit is normaal
en geeft aan dat de oven sommige berekeningen uitvoert om een goed eindresultaat te verkrijgen.
Zo kunt u kosten voor onnodige telefoongesprekken besparen.
Als u de klantenservice belt, dient u het serienummer en het typenummer van de oven door te geven (zie het
serviceplaatje). Raadpleeg het garantieboekje voor nadere informatie.
6
NL
VEILIGHEIDSMAATREGELEN
ALGEMEEN
Dit apparaat is bedoeld voor gebruik in huishoudelijke en gelijkaardige toe-
passingen zoals :
- personeelskeukens in winkels, kantoren en overige werkomgevingen;
- Landbouwbedrijven;
- Klanten in hotels, motels en andere residentiële omgevingen;
- Bed- and breakfast omgevingen.
Elk ander gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van kamers).
Gebruik de magnetronfunctie nooit zonder voedsel in de oven te plaatsen. Hierdoor kan het apparaat bescha-
digd raken.
De ventilatiegaten van de oven mogen niet bedekt worden. Wanneer de aanzuig- of uitlaatopeningen worden ge-
blokkeerd, kan de oven schade oplopen en kan het bereidingsresultaat slechter zijn dan normaal.
Plaats een glas water in de oven als u deze wilt testen. Het water absorbeert de microgolfenergie en de oven
raakt niet beschadigd.
Plaats of gebruik dit apparaat niet buiten.
Gebruik het apparaat niet naast een gootsteen, in een natte kelder, in de buurt van een zwembad en dergelijke.
Gebruik de ovenruimte niet als opslagruimte.
Verwijder metalen sluitstrips van papieren of plastic zakken voordat u een dergelijke zak in de oven plaatst.
Gebruik uw magnetron niet om te frituren, omdat u de temperatuur van de olie niet kunt regelen.
Gebruik na het koken ovenhandschoenen om u niet aan de schalen, pannen of hete ovendelen te branden.
VLOEISTOFFEN
bijv. dranken of water. De vloeistof kan boven het kookpunt worden overver-
hit zonder dat de vloeistof begint te borrelen. Als gevolg hiervan kan de hete
vloeistof plotseling overkoken.
Om dit te voorkomen, kunt u het beste als volgt te werk gaan:
1. Vermijd het gebruik van rechte potten of essen met nauwe halzen.
2. Roer de vloeistof om alvorens de houder in de oven te zetten en laat het lepeltje erin staan.
3. Laat de vloeistof na het opwarmen even staan, roer opnieuw en haal de houder voorzichtig uit de oven.
OPGELET
Wanneer u babyvoeding in een zuiges of potje in de magnetron verwarmt,
moet u het voedsel altijd doorroeren en de temperatuur controleren voordat
u het serveert. Zo zorgt u ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en
dat brandwonden worden voorkomen.
Raadpleeg altijd een magnetronkookboek voor details. Vooral bij het bereiden of opnieuw verwarmen van voed-
sel dat alcohol bevat.
Let erop dat u de ring en de speen vóór het opwarmen verwijdert!
7
NL
NL
ACCESSOIRES
ALGEMEEN
Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Overtuig u er vóór de aankoop
van dat deze geschikt zijn voor gebruik in de magnetron.
Controleer voor gebruik of het kookgerei dat u gebruikt geschikt is voor de oven en microgolven doorlaat.
Zorg ervoor dat voedsel en kookgerei niet in aanraking komen met de binnenkant van de oven.
Dat is vooral belangrijk bij accessoires van metaal of met metalen delen.
Als een metaalhoudend accessoire in aanraking komt met de binnenkant van de oven, terwijl de oven werkt,
kunnen er vonken overschieten die de oven zouden kunnen beschadigen.
Controleer altijd of het draaiplateau vrij kan draaien voordat u de oven start. Als het draaiplateau niet vrij kan
draaien, moet u een kleinere schaal gebruiken of de draaiplateaufunctie stoppen (zie Grote schalen).
Plateaudrager
Gebruik altijd de plateaudrager als steun onder het glazen draaiplateau. Plaats nooit andere voor-
werpen op de plateaudrager.
• Plaats de plateaudrager in de oven.
Glazen draaiplateau
Gebruik het glazen draaiplateau bij alle toepassingen. Het vangt spetters, sappen en kruimels
op die anders de ovenruimte zouden bevuilen.
• Plaats het glazen draaiplateau op de plateaudrager.
STOOMPAN
Voeding stomen met de specifieke functie (STOMEN). Plaats het voedsel op het middelste
rooster als u vis en groenten bereidt. Gebruik het middelste rooster niet wanneer u voedsel,
zoals pasta, rijst of bonen bereidt. Plaats de stoompan altijd op het glazen draaiplateau.
ROOSTER
Gebruik het hoge rooster wanneer u eten bereidt met de functie Grill of Combi grill/magnetron.
Gebruik het lage rooster wanneer u voedsel bereidt met Hete lucht of Combi hete
lucht/magnetron.
CRISPPLAAT
Plaats het voedsel direct op de crispplaat. De crispplaat mag voor het gebruik worden voorverwarmd (max. 3
min). Gebruik altijd het glazen draaiplateau als steun wanneer u de crispplaat gebruikt.
Zet geen keukengerei op de crispplaat omdat deze erg heet wordt en het gerei waarschijnlijk zal
beschadigen.
CRISPHANDGREEP (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
Gebruik de meegeleverde speciale crisphandgreep om de hete crispplaat uit de oven te
halen.
BAKPLAAT (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
Gebruik de bakplaat uitsluitend bij het koken met hete lucht. Gebruik deze nooit met de magnetron-
functie.
Plaats de bakplaat op de bakplaatgeleider in de holte.
DEKSEL PLAAT(afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
Het deksel wordt gebruikt om het voedsel af te dekken wanneer het alleen met microgolven wordt bereid en op-
gewarmd. Het helpt spatten te verminderen, het vocht in het voedsel te behouden en de bereidingstij-
den te verkorten.
Gebruik het deksel bij het verwarmen op twee niveaus.
Lid
Middle Grid
Bottom
Deksel
Rooster
Kom
8
NL
ONDERHOUD EN REINIGING
Normaal gesproken is schoonmaken de enige vorm van onderhoud die nodig is. Tijdens het schoonmaken moet
de magnetron van de netvoeding afgekoppeld zijn.
Als de oven niet goed wordt schoongehouden, kan dit tot aantasting van het oven-
oppervlak leiden, hetgeen de levensduur van het apparaat kan verkorten en moge-
lijk tot gevaarlijke situaties kan leiden.
Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, ruwe doeken, e.d. Deze kunnen het
bedieningspaneel en het binnen- en buitenoppervlak van de oven beschadigen. Ge-
bruik een doek met een mild schoonmaakmiddel of een tissue met een spray die ge-
schikt is voor het schoonmaken van glas. Sproei het schoonmaakmiddel op de tis-
sue.
Spray niet direct op de oven.
Verwijder regelmatig, vooral als u gemorst heeft, het draaiplateau en de plateaudra-
ger en maak de bodem van de magnetron goed schoon.
Deze oven is ontworpen om met draaiplateau te worden gebruikt.
Zorg ervoor dat er geen vet- of voedselresten in de deursponning achterblijven.In geval van hardnekkige vlekken
laat u gedurende 2 of 3 minuten een kopje water in de oven koken. Vuil laat zich door de stoomvorming makke-
lijker verwijderen.
U hebt geen last van luchtjes als u regelmatig een kopje water met wat citroensap op het glazen draaiplateau
plaatst en dit enkele minuten laat koken.
Gebruik geen schoonmaakapparaten die met stoom werken wanneer u de magne-
tron schoonmaakt.
De oven moet regelmatig schoongemaakt worden en eventuele etensresten moeten
verwijderd worden.
Het grillelement hoeft niet gereinigd te worden omdat de intense hitte vetspatten afbrandt, maar het plafond van
de oven moet wel regelmatig gereinigd worden. Dit moet gebeuren met een zachte, vochtige doek met een mild
reinigingsmiddel.
Als de grill niet regelmatig wordt gebruikt, moet deze 10 minuten per maand worden ingeschakeld om spatten af
te branden, om zo het risico op brand te voorkomen.
ZORGVULDIGE REINIGING:
De crispplaat moet worden afgewassen in water met een mild afwasmiddel. Sterk vervuilde gedeeltes kunnen
worden schoongemaakt met een schuurdoekje en een mild reinigingsmiddel.
Laat de crispplaat altijd afkoelen voordat u deze schoonmaakt.
Dompel de crispplaat niet onder in water en spoel de plaat niet af wanneer deze heet is. Door snelle afkoeling
kan de crispplaat beschadigen.
Gebruik geen staalwollen sponsjes. Deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak.
GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE :
• Plateaudrager • Rooster • Crisphandgreep(afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
• Glazen draadplateau • Stoompan • Bakplaat (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
Gebruik een zachte en vochtige doek met een mild reinigingsmiddel om de oven-
ruimte, voor- en achterkant van de deur en de deursponning schoon te maken.
Gebruik de magnetron niet wanneer u het draaiplateau hebt verwijderd om het schoon te maken.
9
NL
NL
BEDIENINGSpANEEL
D
E
M
O
q
w
e
r
t
y u
i
o
a
s
d
f hg
j
q
STOPTOETS
Gebruik deze toets om een ovenfunctie te stop-
pen of te resetten.
w
HANDMATIGE FUNCTIES
Gebruik dit om het volgende te selecteren:
•Magnetronfunctie
•Grill-functie
•Combi grill/magnetron
•Combi hete lucht/magnetronfunctie
•Functie Snel opwarmen
e
TOETS 6
TH
SENSE OPNIEUW OPWARMEN
Gebruik deze toets om de functie 6
th
Sense op-
nieuw verwarmen te selecteren.
r
TOETS ONTDOOIEN
Gebruik deze toets om de functie Handmatig
ontdooien / 6
th
Sense ontdooien te selecteren.
t
TOETS 6
TH
SENSE STOMEN
Gebruik deze toets om de functie
6
th
Sense
Stromen te selecteren.
y
CRISP-TOETS
Gebruik deze toets om de Crisp-functie te se-
lecteren.
u
TOETS HETE LUCHT
Gebruik deze toets om Hete lucht-functies (met
of zonder voorverwarming) te selecteren.
f
TOETS INSTELLINGEN
Gebruiken om de instellingen te wijzigen, zoals
de taal, geluiden enz.
g
TOETS DRAAIPLATEAU STOPPEN
Gebruik deze functie als u zeer grote schalen
moet gebruiken die niet vrij in de oven kunnen
draaien. Dit werkt alleen met de volgende berei-
dingsfuncties:
•Hete lucht
Combi grill/magnetron
Combi hete lucht/magnetron
h
TIMERTOETS
Gebruik deze toets om de kookwekker in te stel-
len.
j
TEKSTDISPLAY
Op het display zijn indicatortekst en symbolen
aanwezig.
k
JET START-TOETS
Product AAN: controleer de bereidingsparame-
ter en start dan het bereidingsproces.
Product UIT: activeer de Jet Start-functie.
i
BEVESTIGINGSTOETS
Product AAN: controleer de bereidingsparame-
ter en start dan het bereidingsproces.
Product UIT: activeer de Jet Start-functie.
o
DRAAIKNOP
Afhankelijk van de verschillende functies, draai
u aan deze knop om het volgende te selecteren:
•Magnetronvermogen
•G
rillniveau
•Bereidingstijd
•Gewicht
•Temperatuur
•Type/categorie voedsel
•Gaarheidsniveau
a
TOETS 6
TH
SENSE BROOD ONTDOOIEN
Gebruik deze toets om de 6
th
Sense-functie
Brood ontdooien te selecteren.
s
TOETS 6
TH
SENSE CHEFMENU
Gebruik deze toets om
toegang te krijgen tot de
automatische recepten.
d
TOETS FAVORIETEN
Gebruik deze toets voor het opslaan en oproe-
pen van uw favoriete recepten.
k
10
NL
STARTBEVEILIGING / KINDERSLOT
Deze automatische beveiliging wordt een minuut na-
dat de oven teruggekeerd is in “stand-by“ geactiveerd.
(De oven is in “stand-by” wanneer het display leeg is).
Wanneer de veiligheidsfunctie actief is, moet de deur
worden geopend en gesloten om de bereiding te star-
ten, anders verschijnt het volgende op het display:
DE BEREIDING ONDERBREKEN OF STOppEN
De bereiding onderbreken:
De bereiding kan worden onderbroken om het voed-
sel te controleren, om te draaien of om te roeren, door
de deur te openen. De instelling blijft 10 minuten lang
gehandhaafd.
Verdergaan met de bereiding:
Sluit de deur en druk EENMAAL op de Jet Start- of
bevestigingstoets. De bereiding wordt hervat vanaf
het punt waarop deze is onderbroken.
Als u niet verder wilt gaan met uw bereiding, kunt u
het volgende doen:
Het voedsel verwijderen, de deur sluiten en op de
STOP-toets drukken.
Wanneer de bereiding klaar is:
Er klinkt gedurende 10 minuten om de minuut een
piepsignaal wanneer de bereiding voltooid is. Druk
op de STOP-toets of open de deur om het signaal uit
te schakelen.
Opmerking: de oven houdt de instellingen slechts 60
seconden vast als de deur geopend en vervolgens
gesloten wordt nadat de bereiding voltooid is.
STAND-BY-MODUS
Nadat u op de Stoptoets hebt gedrukt of als de gebruiker gedurende een bepaalde tijd geen actie uitvoert op het
product, gaat de oven naar de stand-bymodus en wordt het display uitgeschakeld. Draai de draaiknop of druk op
een toets om af te sluiten.
EERSTE GEBRUIK - TAALSELECTIE
Wanneer de oven voor de eerste keer wordt aangesloten op de netstroom, wordt u op het display gevraagd de
taal in te stellen (standaard wordt Engels weergegeven). Draai aan de draaiknop om de taal te wijzigen en selec-
teer uw taal door op de bevestigingstoets te drukken.
Opmerking: het is mogelijk de taal op elk ogenblik te wijzigen door naar het menu Instellingen te gaan (zie hoofd-
stuk Instellingen).
DEMOMODUS
Demomodus is ontworpen om in de winkel te demonstreren hoe het product moet worden bediend. Wanneer de
Demomodus actief is, verschijnt de tekst "DEMO" op het display.
Wanneer de Demomodus is ingeschakeld, wordt er geen magnetronvermogen of warmte geproduceerd.
Opdat de oven goed zou werken, moet de Demomodus worden uitgeschakeld (zie hoofdstuk "INSTELLINGEN").
DEMO
OPEN THE
DOOR
11
NL
NL
i
Afhankelijk van de geselecteerde functie kan het nodig zijn voedsel toe te voegen/te roeren/om te draaien tij-
dens de bereiding. In deze gevallen onderbreekt de oven de bereiding en wordt u gevraagd de nodige actie uit
te voeren.
Indien vereist, moet u het volgende doen:
q
Open de deur.
w
Voeg voedsel toe, roer het of draai het om (afhankelijk van de vereiste actie).
e
Sluit de deur en start opnieuw door de bevestigingstoets / Jet Start-toets in te drukken.
Opmerkingen:
- Als de deur niet wordt geopend binnen 2 minuten na het verzoek om wat voedsel toe te voegen, gaat de oven
naar de stand-bymodus.
- Als de deur niet wordt geopend binnen 2 minuten na het verzoek om voedsel te roeren of om te draaien, gaat
de oven verder met het bereidingsproces (in dat geval zal het uiteindelijke resultaat wellicht niet optimaal zijn).
VOEDSEL TOEVOEGEN/ROEREN/OMDRAAIEN
TIMER
Gebruik deze functie als u een kookwekker nodig hebt om de tijd precies bij te houden, zoals voor het laten rij-
zen van deeg.
De kookwekker activeert GEEN enkele bereidingscyclus.
q
terwijl het product in stand-by is (Zie hoofdstuk Stand-by), drukt u op de Timertoets.
w
Draai aan de draaiknop om de te meten minuten in te stellen.
e
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Wanneer de ingestelde tijd verstreken is hoort u een geluidssignaal.
Opmerking: Het is mogelijk een bereidingsfunctie te starten nadat de timer is gestart Als u in dat geval de Timer-
toets indrukt, toont het display gedurende enkele seconden de resterende tijd van de timerfunctie.
DRAAIpLATEAU STOppEN
Om de best mogelijke resultaten te verkrijgen, moet het glazen draaiplateau draaien tijdens de bereiding.
Als u zeer grote schalen moet gebruiken die niet vrij kunnen draaien in de oven, is het mogelijk het draaien van
het glazen draaiplateau te stoppen met de functie Draaiplateau stoppen.
Deze functie werkt alleen met de volgende bereidingsfuncties:
- Hete lucht
- Combi grill/magnetron
- Combi hete lucht/magnetron
12
NL
INSTELLINGEN
Hier kunt u de productinstellingen (geluid, taal, standaard fabrieksinstellingen) gemakkelijk bekijken en wijzigen.
Zet het product in stand-bymodus (Zie hoofdstuk Stand-bymodus) en druk op de toets Instellingen om naar het
menu Instellingen te gaan. Gebruik dan de draaiknop en de bevestigingstoets om de volgende instellingen te wij-
zigen:
GELUID INSTELLEN
q
Draai aan de draaiknop om de waarden te selecteren uit actief/inactief.
w
Druk op de bevestigingstoets.
TAAL
q
Draai de draaiknop om de beschikbare talen (zie tabel) te selecteren.
w
Druk op de bevestigingstoets.
TERUG NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN
q
Draai aan de draaiknop om de waarden te selecteren uit Ja/Nee. (Als u Ja kiest, worden de originele in-
stellingen van het product hersteld).
w
Druk op de bevestigingstoets.
DEMOMODUS
q
Draai aan de draaiknop om de Demomodus in/uit te schakelen. Selecteer “ACTIEF” om de Demomodus te
activeren, of "INACTIEF" om deze te deactiveren. (zie hoofdstuk “DEMOMODUS” voor meer informatie).
w
Druk op de bevestigingstoets.
AFSLUITEN
q
Draai aan de draaiknop om Afsluiten te selecteren.
w
Druk op de bevestigingstoets om het menu af te sluiten.
ITEMS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Talen Engels Frans Italiaans Duits Zweeds Spaans Nederlands Hongaars Slowaaks Pools Tsjechisch
13
NL
NL
Gebruik deze functie voor het snel opwarmen van voedsel dat veel water bevat zoals heldere soepen, kofe of
thee.
q
Druk op de Jet Start-toets.
Als u op de Jet Start-toets
drukt, start de magnetronfunctie gedurende 30 seconden op maximumvermogen.
Bij elke extra druk op de Jet Start-toets verlengt de bereidingstijd met 30 seconden.
Nadat de functie is gestart, kunt u de draaiknop ook gebruiken om de bereidingstijd te verlengen of te verkorten.
JET START
Wanneer de oven in Stand-bymodus is, is het mogelijk de Jet Start-functie te gebruiken. U kunt ook de
draaiknop draaien om de duur voor Jet Start in te stellen en op de bevestigingstoets drukken om de
functie te starten.
Tips en suggesties:
14
NL
Met de magnetronfunctie kunt u snel voedsel en dranken bereiden of opnieuw verwarmen.
ALS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL IS GESTART :
Het vermogen aanpassen: Druk op de toets Handmatige functies
en draai aan de draaiknop om de waarde
aan te passen.
Tijd verlengen/verkorten: Draai aan de draaiknop of druk op de Jet Start-toets/bevestigingstoets om de berei-
dingstijd van 30 seconden te verlengen.
q
Druk op de toets Handmatige functies .
w
Het display toont het volgende:MICROWAVE (MAGNETRON)”, drukt op de bevestigingstoets om te be-
vestigen.
e
Draai aan de draaiknop om het magnetronvermogen in te stellen (zie onderstaande tabel).
r
Druk op de bevestigingstoets.
t
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
y
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
VERMOGEN
AANBEVOLEN GEBRUIK:
JEt
Verwarmen van dranken, water, heldere soepen, kofe, thee of ander voedsel met een hoof wa-
tergehalte. Wanneer het voedsel eieren of room bevat, moet u een lager niveau kiezen.
750 W Bereiden van vis, vlees, groenten enz.
650 W Bereiding van gerechten die u tijdens het opwarmen niet kunt roeren.
500 W
Voorzichtig bereiden van eiwitrijke sauzen, kaas- en eiergerechten en voor het afmaken vancas-
seroles.
350 W
Laten sudderen van stoofschotels, smelten van boter.
160 W
Ontdooien.
90 W
Zacht laten worden van boter, kaas en ijs.
Aanbevolen ac-
cessoire:
MAGNETRON
Plaatdeksel
(afzonderlijk verkrijgbaar)
15
NL
NL
Hoog rek
Deze functie gebruikt een krachtige kwartsgrill voor het bruinen van voedsel en het creëren van een rooster- of
gratineffect.
Met de grilfunctie kunt u voedsel bruinen, zoals kaastosti's, warme broodjes, aardappelkroketten, sausen, groen-
ten.
q
Druk op de toets Handmatige functies .
w
Draai aan de draaiknop om de “GRILL (GRILL)” te zien en druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om het niveau voor het grillvermogen in te stellen (zie onderstaande tabel) en
druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
r
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
t
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
• Gerechten als kaas, tosti's, steaks en worstjes plaatst u op het hoge rooster.
Controleer voor gebruik van deze functie of het kookgerei dat u gebruikt hittebestendig is.
Gebruik geen plastic kookgerei bij het grillen. Dit smelt. Kookgerei van hout of papier is evenmin ge-
schikt.
Let erop dat u de plaat onder het grillelement niet aanraakt.
VERMOGEN
1
Laag
2
Medium
3
Hoog
Tips en suggesties:
GRILL
Speciek ac-
cessoire:
16
NL
Hoog rek
Deze functie combineert magnetron en grillverwarming, zodat u in een oogwenk gratin kunt bereiden.
q
Druk op de toets Handmatige functies .
w
Draai aan de draaiknop om de “COMBI GRILL + MICROWAVE (COMBI GRILL/MAGNETRON)” te zien en
druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om het niveau voor het magnetronvermogen in te stellen (zie onderstaande tabel)
en druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
r
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
t
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
ALS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL IS GESTART :
Het vermogen aanpassen: Druk op de toets Handmatige functies
en draai aan de draaiknop om de waarde
aan te passen.
Tijd verlengen/verkorten: Draai aan de draaiknop of druk op de Jet Start-toets/bevestigingstoets om de berei-
dingstijd van 30 seconden te verlengen.
VERMOGEN
AANBEVOLEN GEBRUIK:
650 W Groenten
500 W Gevogelte & lasagne
350 W Vis
160 W Vlees
90 W Gegratineerd fruit
Laat de oven niet open gedurende langere perioden wanneer de grill werkt omdat de temperatuur hier-
door zal dalen.
Als u grote gratins bereidt waarvoor de rotatie van het draaiplateau moet stoppen, draait u de schotel om
na ongeveer de helft van de bereidingstijd. Dit is nodig om kleur te krijgen op het volledige oppervlak bo-
venaan.
Controleer voor gebruik van deze functie of het kookgerei dat u gebruikt magnetron- en hittebestendig is.
Gebruik geen plastic kookgerei bij het grillen. Dit smelt. Kookgerei van hout of papier is evenmin geschikt.
Let erop dat u de plaat onder het grillelement niet aanraakt.
Tips en suggesties:
COMBI GRILL/MAGNETRON
Speciek ac-
cessoire:
17
NL
NL
VERMOGEN
AANBEVOLEN GEBRUIK:
350 W
Gevogelte, aardappelen in de schil, la-
sagne en vis
160 W Geroosterd vlees en vruchtentaarten
90 W Taarten en gebak
q
Druk op de toets Handmatige functies .
w
Draai aan de draaiknop om de “COMBI FORCED AIR + MICROWAVE-USE LOW RACK (COMBI HETE
LUCHT/MAGNETRON-GEBRUIK LAAG ROOSTER)” te zien en druk op de bevestigingstoets om te be-
vestigen.
e
Draai aan de draaiknop om de temperatuur in te stellen (kies een geschikte temperatuur binnen het bereik
van 50°C tot 200°C”) en druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
r
Draai aan de draaiknop om het niveau voor het magnetronvermogen in te stellen (zie onderstaande tabel)
en druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
t
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
y
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Deze functie combineert magnetron en hete lucht bereidingen, zodat u in een oogwenk ovengebakken schotels
kunt bereiden.
Met de combinatie hete lucht + magnetron kunt u gerechten bereiden, zoals geroosterd vlees, gevogelte, aard-
appelen in de schil, diepvriesvoedsel, vis, cake en gebak.
ALS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL IS GESTART :
Het vermogen aanpassen: Druk op de toets Handmatige functies
en draai aan de draaiknop om de waarde
aan te passen.
Tijd verlengen/verkorten: Draai aan de draaiknop of druk op de Jet Start-toets/bevestigingstoets om de berei-
dingstijd van 30 seconden te verlengen.
De temperatuur aanpassen: druk op de Hete lucht-toets
en draai aan de draaiknop om de waarde aan te
passen.
Laag rooster
Gebruik het lage rooster om voedsel op te plaatsen zodat de lucht ongehinderd om het voedsel kan cir-
culeren.
Controleer voor gebruik van deze functie of het kookgerei dat u gebruikt magnetron- en ovenvast is.
Tips en suggesties:
COMBI HETE LUCHT/MAGNETRON
Speciek ac-
cessoire:
18
NL
Specieke ac-
cessoires:
Wanneer het verwarmingsproces is gestart kan de temperatuur eenvoudig worden aangepast door de draaiknop
te draaien.
Tijdens het verwarmingsproces, wordt “PREHEATING (VOORVERWARMING)” weergegeven en wordt de voort-
gangsbalk weergegeven tot de ingestelde temperatuur is bereikt.
Als de temperatuur is bereikt, wordt “END (END)” weergegeven. Er kunnen op dit moment geen bereidingspara-
meters worden ingesteld.
q
Druk op de toets Handmatige functies .
w
Draai aan de draaiknop om “QUICK HEAT (SNEL VERWARMEN)” te zien en druk op de bevestigingstoets
om te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om de temperatuur in te stellen.
r
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Gebruik deze functie om de lege oven in korte tijd voor te verwarmen. U kunt de gewenste temperatuur instellen
en de oven zal u meteen melden wanneer deze temperatuur is bereikt.
Tips en suggesties:
Zet geen voedsel in de oven vóór of tijdens het voorverwarmen. Dit zal door de hoge temperatuur ver-
branden.
Laag rooster
SNEL VERwARMEN
Plaatdeksel
(afzonderlijk verkrijgbaar)
19
NL
NL
Met deze functie kunt u snel voedsel handmatig of automatisch ontdooien.
Gebruik deze functie voor het ontdooien van vlees, gevogelte, vis, groente of brood.
1: HANDMATIG ONTDOOIEN
q
Druk op de toets Ontdooien
w
Draai de draaiknop om MANUAL,DEFROST (ONTDOOIEN HANDMATIG)” te zien en druk op de be-
vestigingstoets om te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
r
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
2-6: 6
TH
SENSE ONTDOOIEN
q
Druk op de toets Ontdooien .
w
Draai aan de draaiknop om het type voedsel te selecteren (zie onderstaande tabel) en druk op de be-
vestigingstoets om te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om het gewicht in te stellen en druk op de bevestigingstoets om te bevestigen.
r
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Voor het beste resultaat raden wij u aan direct op het glazen draaiplateau te ontdooien. Indien nodig is
het mogelijk een houder in licht plastic, geschikt voor de magnetron, te gebruiken.
Voor voedsel dat niet in deze tabel is opgenomen en als het gewicht minder of meer is dan het aanbevo-
len gewicht, moet u de handmatige functie kiezen.
Als het voedsel een hogere temperatuur heeft dan de diepvriestemperatuur (-18°C), moet een lager
voedselgewicht worden gekozen.
Als het voedsel een lagere temperatuur heeft dan de diepvriestemperatuur (-18°C), moet een hoger
voedselgewicht worden gekozen.
Gekookt voedsel, stoofschotels en vleessauzen ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien doorroert.
Haal stukken uit elkaar wanneer ze beginnen te ontdooien. Afzonderlijke plakken ontdooien sneller.
Voor details die zijn gevraagd voor het toevoegen/roeren/omdraaien, zie tabel op pagina 11.
Tips en suggesties:
ONTDOOIEN (HANDMATIG EN 6
TH
SENSE ONTDOOIEN)
ONTDOOIINGSTYPE VOEDINGSGROEP GEWICHT
1
Handmatig - -
2
6
th
Sense Vlees 100g - 2kg
3
6
th
Sense Gevogelte 100g - 2kg
4
6
th
Sense Vis 100g - 2kg
5
6
th
Sense Groenten 100g - 2kg
6
6
th
Sense Brood 100g - 2kg
20
NL
CRISp
Specieke ac-
cessoires:
Deze exclusieve Whirlpool-functie biedt perfecte goudbruine resultaten, zowel op de bovenste als onderste op-
pervlakken van het voedsel. Zowel bij magnetron- als bij grillbereidingen bereikt de crispplaat snel de juiste tem-
peratuur en begint het voedsel te bruinen en krijgt het zijn krokante laag.
De volgende accessoires moeten worden gebruikt met de Crispfunctie:
- de crispplaat
- de crisphandgreep (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire) voor het hanteren van de warme crispplaat.
Met deze functie kunt u pizza's, quiches en andere deegwaren bereiden en opwarmen. De functie is ook ge-
schikt voor het bakken van spek en eieren, worstjes, aardappelen, frieten, hamburgers en andere vleessoorten
enz. zonder dat u olie hoeft toe te voegen (of door slechts een zeer beperkte hoeveelheid olie toe te voegen).
q
Druk op de Crisptoets .
w
Draai de draaiknop om de bereidingstijd in te stellen.
e
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Gebruik alleen de bijgeleverde crispplaat bij deze functie. Andere verkrijgbare crispplaten zullen bij gebruik niet
het juiste resultaat geven.
Verzeker u ervan dat de crispplaat goed in het midden van het glazen draaiplateau is geplaatst.
De oven en de crispplaat worden heet wanneer u deze functie gebruikt.
Plaats de hete crispplaat niet op een oppervlak dat gevoelig is voor warmte.
• Let erop dat u de plaat onder het grillelement niet aanraakt.
Gebruik ovenhandschoenen of de crisphandgreep om de hete crispplaat uit de oven te halen.
Voordat u voedsel bereidt dat geen lange bereidingstijd (pizza, taarten ...) vereist, raden wij aan de crisp-
plaat 2-3 minuten voor te verwarmen.
Tips en suggesties:
Crispplaat
Crisphandgreep (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
21
NL
NL
Specieke ac-
cessoires:
Met deze exclusieve Whirlpool-functie kunt u bevroren brood ontdooien. Door het combineren van ontdooi- en
crisptechnologie, zal uw brood smaken en aanvoelen alsof het net gebakken is.
Gebruik deze functie om snel bevroren broodjes, baguettes en croissants te ontdooien.
6th Sense brood ontdooien kan worden gebruikt als het netto gewicht tussen 50g- 400g ligt.
De volgende accessoires moeten worden gebruikt met deze functie:
- de crispplaat
- de crisphandgreep (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire) voor het hanteren van de warme crispplaat.
q
Druk op de toets 6
th
Sense Brood ontdooien .
w
Draai de draaiknop om het gewicht te selecteren.
e
Druk op de bevestigingstoets. Er is een voorverwarmingsfase voordat de bereiding wordt gestart. Wanneer
de temperatuur is bereikt, verschijnt een bericht met de vraag voedsel (brood) toe te voegen. Tijdens het
voorverwarmingsproces wordt “VOORVERWARMING” weergegeven.
r
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Plaats de lege crispplaat op het glazen draaiplateau in de oven.
De oven werkt automatisch met magnetron en grill om de crispplaat voor te verwarmen. Daardoor komt de crisp-
plaat zeer snel op temperatuur. Wanneer het voorverwarmen klaar is, zal de oven u vragen voedsel toe te voe-
gen.
Tips en suggesties:
Controleer of de crispplaat goed in het midden van het glazen draaiplateau is geplaatst.
De oven en de crispplaat worden heet wanneer u deze functie gebruikt.
Plaats de hete crispplaat Plaats de hete crispplaat niet op een oppervlak dat gevoelig is voor warmte.
Gebruik ovenhandschoenen of de crisphandgreep om de hete crispplaat uit de oven te halen.
Gebruik alleen de bijgeleverde crispplaat bij deze functie. Andere verkrijgbare crispplaten zullen bij gebruik
niet het juiste resultaat geven.
Voor details die zijn gevraagd voor het toevoegen/roeren/omdraaien, zie tabel op pagina 11.
6
TH
SENSE BROOD ONTDOOIEN
Crispplaat
Crisphandgreep (afzonderlijk verkrijgbaar accessoire)
22
NL
Speciek ac-
cessoire:
ALS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL GESTART IS:
De temperatuur aanpassen: Druk op de Hete lucht-toets en draai aan de knop om de waarde aan te passen.
Tijd verlengen/verkorten: Draai aan de draaiknop of druk op de Jet Start-toets/bevestigingstoets om de berei-
dingstijd van 30 seconden te verlengen.
Met deze functie kunt u ovengebakken schotels verkrijgen. Met een krachtig verwarmingselement en ventila-
tor, verloopt de bereidingscyclus net als bij een gewone oven. Gebruik deze functie voor het bereiden van merin-
gues, koekjes, cake, soufflés, gevogelte en geroosterd vlees.
U kunt de functie Hete lucht gebruiken met of zonder voorverwarmingsfase. De voorverwarmingsfase gebruikt
zowel de ventilator als de grill om de oven snel voor te verwarmen voordat u de bereiding start om zo de best
mogelijke bereidingsresultaten te verkrijgen.
Laag rooster
1: MET VOORVERWARMING
q
Druk op de toets Hete lucht .
w
De optie verschijnt op het display:WITH PREHEAT FORCED AIR-USE LOW RACK (DRUK BIJ
VOORVERWARMING HETE LUCHT-GEBRUIK EEN LAAG ROOSTER)”, op debevestigingstoets om
te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om de temperatuur in te stellen en druk op de bevestigingstoets om te bevesti-
gen.
r
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
t
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Opmerking: Er is een voorverwarmingsfase voordat de bereiding wordt gestart. Wanneer de temperatuur is
bereikt, verschijnt een bericht met de vraag voedsel toe te voegen.
2: ZONDER VOORVERWARMING
q
Druk op de toets Hete lucht .
w
Draai aan de draaiknop om de “WITHOUT PREHEAT FORCED AIR-USE LOW RACK (ZONDER
VOORVERWARMING, HETE LUCHT-GEBRUIK EEN LAAG ROOSTER)” te zien en druk op de beves-
tigingstoets om te bevestigen.
e
Draai aan de draaiknop om de temperatuur in te stellen en druk op de bevestigingstoets om te bevesti-
gen.
r
Draai aan de draaiknop om de tijd in te stellen.
t
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Gebruik het lage rooster om voedsel op te plaatsen zodat de lucht ongehinderd om het voedsel kan circu-
leren.
• Controleer voor gebruik van deze functie of het kookgerei dat u gebruikt en ovenvast is.
U kunt de crispplaat gebruiken als bakplaat wanneer u kleine zaken maakt, zoals koekjes en muffins. Leg
de plaat op het lage rooster.
Tips en suggesties:
HETE LUCHT
23
NL
NL
Speciek ac-
cessoire:
Lid
Middle Grid
Bottom
Deksel
Rooster
Kom
Bereiden van groenten:
plaats de groenten op het middelste rooster. Giet 50-100 ml water in het onderste deel van de stoompan.
Doe het deksel op de pan en stel de tijd in.
Zachte groenten, zoals broccoli en prei, moeten 2-3 minuten worden gekookt.
Hardere groenten, zoals wortels en aardappels, moeten 4-5 minuten worden gekookt.
Vis bereiden:
Giet water tot het "stoomniveau" binnenin de onderkant (voet) van de stoompot (ongeveer 100 ml).
Plaats de vis op het middelste rooster, dek het af met het deksel en stel de bereidingstijd in.
Met deze functie kunt u gezonde en natuurlijke smakende gerechten maken door bereidingen te stomen. Ge-
bruik deze functie voor het stomen van voedsel, zoals groenten en vis.
De geleverde stomeraccessoire moet altijd worden gebruikt met deze functie.
Deze functie werkt in 2 fasen.
• Bij de eerste fase wordt het water snel op kooktemperatuur gebracht.
• De tweede fase stelt automatisch de temperatuur bij om het voedsel te laten sudderen, en om overkoken te
vermijden. Op het display wordt op dit moment de stoomtijd en het aftellen weergegeven.
q
Druk op de toets 6
th
Sense stomen .
w
Draai de draaiknop om de bereidingstijd in te stellen.(Als de tijd niet is ingesteld, wordt de functie onmid-
dellijk nadat het water het kookpunt heeft bereikt, beëindigd).
e
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
De stoompan is uitsluitend ontworpen om te worden gebruikt bij magnetronfunctie!
Gebruik de stoompan nooit met een andere functie. Gebruik van de stoompan in elke andere functie kan
schade veroorzaken.
Plaats de stoompan altijd op het glazen draaiplateau.
Tips en suggesties:
6
TH
SENSE STOMEN
Stoompan
24
NL
Met deze functie kunt u uw schotels automatisch opnieuw verwarmen. De magnetron zal automatisch het beno-
digde vermogensniveau en tijd van de magnetron berekenen voor de best mogelijk resultaten in de kortste tijd
Gebruik deze functie voor het opwarmen van reeds bereid voedsel, zowel diepvries, koud als op kamertempera-
tuur.
Plaats het voedsel op een bord of schaal die magnetronbestendig en ovenvast is.
q
Druk op de toets voor 6
th
Sense Opnieuw opwarmen .
w
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Het nettogewicht moet tussen 250 - 600g blijven wanneer deze functie wordt gebruikt.
Zorg dat de oven op kamertemperatuur is voordat u deze functie gebruikt, om het beste resultaat te berei-
ken.
Leg het dikkere voedsel aan de buitenkant van het bord en het dunnere in het midden.
Leg dunne plakjes vlees boven op elkaar of laat ze overlappen.
Dikkere plakken, bijvoorbeeld gehaktbrood en worst, moeten dicht bij elkaar worden gelegd.
Als u 1-2 minuten wacht voordat u opgewarmd voedsel opdient, zal de resultaten verbeteren, vooral voor
bevroren voedsel.
Plastic folie moet worden ingeprikt met een vork om de druk op te heffen en zo openbarsten te voorkomen.
Tijdens het verhitten vindt namelijk stoomvorming plaats.
Tips en suggesties:
6
TH
SENSE OpNIEUw VERwARMEN
Aanbevolen ac-
cessoire:
Plaatdeksel
(afzonderlijk verkrijgbaar)
25
NL
NL
De functie Favorieten biedt u een eenvoudige manier om snel maximaal 10 aangepaste recepten op te slaan en
op te roepen.
Elke favoriet kan één cyclus of een reeks cycli bevatten (tot 6).
Een cyclus bestaat uit een bereidingsfunctie en de verwante parameters, bijv. vermogen en tijd...
COMPATIBELE BEREIDINGSFUNCTIES:
U kunt alle volgende functies opslaan:
Magnetron / Grill / Hete lucht / Handmatig ontdooien / Snel verwarmen / Crisp / Combi Grill/magnetron / Combi
Hete lucht/magnetron
Opmerking: Het opslaan van een favoriet is niet mogelijk in de volgende gevallen:
- als een 6
th
Sense-functie is gebruikt
- als de functie Draaiplateau stoppen is gebruikt
- als er cyclusparameters (bijv. tijd, vermogen) zijn gewijzigd na het opstarten van de cyclus
- als het product in stand-by is gegaan (automatisch of na het indrukken van de STOP-toets)
FAVORIETEN
EEN INDIVIDUELE CYCLUS OPSLAAN:
q
Start een van de cycli die compatibel zijn met de functie Favorieten (zie hierboven).
w
Wacht tot het einde van de cyclus en houd de knop Favorieten enkele seconden vast .
e
Het display toont u de eerste lege positie, als die er is, waar u uw nieuwe favoriet kunt opslaan. Druk op de
bevestigingstoets om de favoriet op te slaan op de voorgestelde positie of draai aan de draaiknop om een
andere positie te kiezen. Druk vervolgens op de bevestigingstoets..
Opmerking: het is mogelijk een bestaande favoriet te vervangen door een nieuwe:u wordt gevraagd deze actie te
bevestigen door opnieuw op de bevestigingstoets te drukken.
EEN REEKS CYCLI OPSLAAN:
q
Start een van de cycli die compatibel zijn met de functie Favorieten .
w
Wacht tot het einde van de cyclus en selecteer dan de volgende cyclus die u wilt opslaan in de reeks.
e
Herhaal stap 2 als u nog een cyclus wilt toevoegen aan de reeks en ga dan naar stap 4.
r
Houd de toets Favoriet enkele seconden ingedrukt .
t
Draai aan de draaiknop, selecteer “SAVE CYCLE SEQUENCE (CYCLUSVOLGORDE OPSLAAN)” en
druk op de bevestigingsknop.
y
Het display toont u de eerste lege positie, als die er is, waar u uw nieuwe favoriet kunt opslaan. Druk op de
bevestigingstoets om de favoriet op te slaan op de voorgestelde positie of gebruik de draaiknop om een
andere positie te kiezen. Druk vervolgens op de bevestigingstoets..
Opmerking: het is mogelijk een bestaande favoriet te vervangen door een nieuwe:u wordt gevraagd deze actie te
bevestigen door opnieuw op de bevestigingstoets te drukken.
EEN FAVORIET OPROEPEN:
q
Druk op de toets Favoriet .
w
Draai de draaiknop en druk op de bevestigingstoets om de gewenste favoriet in de lijst te selecteren en te
starten.
Opmerking: als de favoriet bestaat uit een reeks cycli, drukt u op de Jet Start-toets om elk van de fasen in de
reeks te starten. Als er geen actie wordt uitgevoerd na het einde van elke fase, start de volgende fase automa-
tisch na 2 minuten.
26
NL
Het 6
th
Sense chefmenu is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke gids met automatische recepten die telkens
opnieuw perfecte resultaten opleveren.
Gebruik dit menu om de schotels te bereiden die in de volgende tabellen zijn vermeld. Selecteer een recept en
volg de instructies op het display: Het 6
th
Sense chefmenu past de bereidingsparameters automatisch aan voor
de beste resultaten.
q
Druk op de toets 6
th
Sense chefmenu .
w
Draai aan de draaiknop om de voedselgroep te selecteren..
e
Druk op de bevestigingsknop om te bevestigen.
r
Draai aan de draaiknop om het recept te selecteren.
t
Druk op de bevestigingsknop om te bevestigen.
y
Afhankelijk van het geselecteerde recept, kan het display u vragen Tijd / Hoeveelheid / Gewicht / Gaarheid
in te stellen. Gebruik de draaiknop en de bevestigingstoets om de gevraagde waarden in te stellen.
u
Druk op de bevestigingstoets/Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Voor een grote hoeveelheid/grote stukken voedsel zoals braadvlees en in de oven gebakken vis wordt een
nagaartijd van 8 - 10 minuten aangeraden.
Voor voedsel als groenten, hotdogs en gestoomde vis wordt een nagaartijd van 2 - 3 minuten aanbevolen.
Voor details die zijn gevraagd voor het toevoegen/roeren/omdraaien, zie tabel op pagina 11.
Tips en suggesties:
ACCESSOIRES
Testschotel mag-
netron
Magnetron- en oven-
vaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en dek-
sel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat
Zonder deksel
Schotel met hoge
randen
6
TH
SENSE CHEFMENU
27
NL
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
1.VEGETABLES
(GROENTEN)
1. Potatoes [Baked]
(Aardappelen [gebak-
ken])
200g - 1.000g
Geschikt voor elk 200-300g aardappelen. Was de
aardappelen en prik ze in. Omdraaien als de oven
dit vraagt.
2. Potatoes gratin [Baked]
(Aardappelgratin [ge-
bakken])
8 porties
Snijd de rauwe aardappelen in schijven en vermeng
ze met uien. Kruid de aardappelen met zout, peper
en knoflook en giet de room erover. Besprenkel het
geheel met kaas.
3. Potatoes [Steam]
(Aardappelen [stomer])
300g - 1.000g
Plaats het voedsel in het onderste gedeelte van de
stoompan en voeg 100 ml water toe. Plaats het
deksel.
4. Potato wedges [Crisp]
(Aardappelpartjes
[crisp])
300g - 800g
Schil en snijd de aardappelen. Kruid de partjes
en vet de crispplaat licht in met olie en druppel er
wat olie bovenop. Omroeren wanneer de oven dit
vraagt.
5. Frozen vegetables
[Steam]
(Bevroren groenten [sto-
mer]
300g - 800g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
6. Frozen vegetables gra-
tin [Baked]
(Gratin bevroren groen-
ten [gebakken])
400g - 800g Verwijder eventueel aanwezig aluminiumfolie.
7. Tomatoes [Baked]
(Tomaten [gebakken])
300g - 800g
Snijd de tomaten doormidden, kruid de helften en
besprenkel ze met kaas.
8. Pepper [Crisp]
(Peper [crisp])
200g - 500g
Vet de crispplaat licht in. Plaats het gesneden
voedsel als de crispplaat is voorverwarmd. Kruid
de paprika en besprenkel deze met olie. Roer het
voedsel om als dit wordt aangegeven.
9. Egg plant [Crisp]
(Aubergine [crisp])
300g - 800g
Snijd de aubergine doormidden en bestrooi de helf-
ten met zout dat u even laat intrekken. Vet de crisp-
plaat licht in met olie en plaats het voedsel als de
crispplaat is voorverwarmd. Omdraaien als de oven
dit vraagt.
10. Carrots [Steam]
(Wortelen [stomer])
200g - 500g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
11. Green beans [Steam]
(Groene bonen [stomer])
200g - 500g
Plaats het voedsel in het onderste gedeelte van de
stoompan en voeg 100 ml water toe. Plaats het
deksel.
12. Broccoli [Steam]
(Broccoli [stomer])
200g - 500g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
13. Cauliflower [Steam
(Bloemkool [stomer])
200g - 500g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
14. Pepper [Steam]
(Peper [gestoomd])
200g - 500g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
15. Squash [Steam]
(Pompoen [gestoomd])
200g - 500g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
16. Corn on cob [Steam]
Maïskolven [stomer]
300g - 800g
In het stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het deksel.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
28
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
2. KIP
1. Geroosterd
800g - 1.500g
Kruid de kip en plaats deze in de onverwarmde
oven met de borst omhoog.
2. Stuks [crisp]
400g - 1.200g
Kruid de stukken en plaats ze op de crispplaat met
de zijde met vel omhoog.
3. Poten [crisp]
400g - 1.000g
Kruid de kippenbillen. Vet de crispplaat in. Voeg de
billen toe wanneer de crispplaat is voorverwarmd en
draai ze om als de oven dit vraagt.
4. Vleugels [crisp]
400g - 1.000g
Kruid de kippenbillen. Vet de crispplaat in. Voeg de
vleugels toe wanneer de crispplaat is voorverwarmd
en draai ze om als de oven dit vraagt.
5. Filets [crisp]
300g - 1.000g
Vet de crispplaat licht in. Kruid de filets en plaats
deze als de crispplaat is voorverwarmd. Draai het
voedsel als dit wordt aangegeven.
6. Filets [stomer]
300g - 800g
Kruid de vis en plaats deze op het stoomrooster.
Voeg 100 ml water toe aan de bodem en sluit de
pan met het deksel.
7. Filets met spek
[crisp]
200g - 500g
Snijd de verse kipfilet in stroken. Gebruik de schijf
spek om de filet in te wikkelen. Voeg het vlees toe
wanneer de crispplaat is voorverwarmd en draai ze
om als de oven dit vraagt.
8. Kebab
[geroosterd]
2 - 6 porties
Voor 6 porties: 400g kipfilet: 2 paprika's, 2 uien
en kruiden. Snijd de kipfilet in stukken en kruid ze.
Snijd de paprika en uien in stukken. Gebruik de
houten stokjes om de kipfilet, paprika en ui samen
te prikken. Plaats ze vervolgens op het hoge rooster
in de oven. Omdraaien als de oven dit vraagt
3. VLEES
1. Beef Roasted]
(Rundsvlees [ge-
roosterd])
800g - 1.500g
Kruid het vlees en plaats het in de oven als deze is
voorverwarmd. Draai het vlees als dit wordt aan-
gegeven. Stel voor Franse rosbief de functie Gaar-
heid minus in.
2. Varkensvlees
[geroosterd]
800g - 1.500g
Kruid het vlees en plaats het in een onverwarmde
oven. Draai het vlees als dit wordt aangegeven.
3. Lam [geroosterd]
1.000g - 1.500g
Kruid het vlees en plaats het in een onverwarmde
oven. Draai het vlees als dit wordt aangegeven.
4. Lamskotelet
[gegrild]
2- 6 stuks
Borstel het vlees in met olie en plaats het in de on-
verwarmde oven. Omdraaien als de oven dit vraagt.
Kruid het vlees.
5. Kalfsvlees
[geroosterd]
800g - 1.500g
Kruid het vlees en plaats het in de oven als deze is
voorverwarmd. Draai het vlees als dit wordt aan-
gegeven.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
29
NL
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
3. VLEES
6. Ribben [crisp]
700g - 1.200g Kruiden en op de crispplaat plaatsen.
7. Traditioneel ge-
haktbrood [ge-
bakken]
4 - 8 porties
Maak uw favoriete gehakt klaar in de vorm van een
brood.
8. Gehaktballen [ge-
bakken]
200g - 400g
Maak uw favorieten gehaktballenrecept en draai
het vlees in balletjes met een gewicht van elk onge-
veer 20 g.
9. Entrecote [Grilled]
(Entrecôte [ge-
roosterd])
2 - 4 stuks
Borstel het vlees in met olie en plaats het in de on-
verwarmde oven. Omdraaien als de oven dit vraagt.
Kruid het vlees.
10. Bevroren ham-
burgers [crisp]
100g - 500g
Vet de crispplaat licht in. Plaats het vlees als de crisp-
plaat is voorverwarmd. Omdraaien als de oven dit
vraagt.
11. Braadworst [crisp]
200g - 800g
Doorprik de worstjes met een vork om openspringen
te voorkomen. Vet de crispplaat licht in. Plaats de
worst als de plaat is voorverwarmd en draai deze als
dit wordt aangegeven.
12. Hotdogs [stomer]
4 - 8 stuks
Giet 1 liter water in het onderste deel van de stoom-
pan en plaats het deksel. Als de oven dit vraagt,
plaatst u de hotdogs en sluit u het deksel.
13. Spek [crisp]
50g - 150g
Voeg het vlees toe wanneer de crispplaat is voorver-
warmd en draai ze om als de oven dit vraagt.
4. VIS & SCHAAL-
DIEREN
1. Visfilets [stomer]
300g - 800g
Kruid de vis en plaats deze op het stoomrooster.
Voeg 100 ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
2. Hele vis
[gebakken]
600g - 1.200g
Kruid de vis en borstel er wat boter op. Besprenkel de
vis eventueel met broodkruimels.
3. Whole fish [Boiled]
(Hele vis [gekookt]
600g - 1.200g
Kruid de vis en voeg 100 ml visbouillon toe. Met dek-
sel bereiden.
4. Koteletten [stomer]
300g - 800g
Kruid de vis en plaats deze op het stoomrooster.
Voeg 100 ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
5. Koteletten [crisp]
300g - 800g
Vet de crispplaat licht in. Kruid en plaats het voedsel
als de crispplaat is voorverwarmd. Draai het voedsel
als dit wordt aangegeven.
6. Bevroren gratin
[gebakken]
600g - 1.200g Verwijder eventueel aanwezig aluminiumfolie.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
30
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
4. VIS & SCHAAL-
DIEREN
7. Bevroren gepaneer-
de filets [crisp]
200g - 600g
Vet de crispplaat licht in. Plaats de vis als de crisp-
plaat is voorverwarmd. Draai het voedsel als dit
wordt aangegeven.
8. Mosselen [stomer]
100g - 400g
Plaats 100-400g voedsel onderaan en voeg 400ml
water toe. Afdekken met deksel.
9. Voorgekookte mos-
selen [crisp]
100g - 400g
Vet de crispplaat licht in. Plaats de vis als de crisp-
plaat is voorverwarmd. Draai het voedsel als dit
wordt aangegeven.
10. Garnalen [stomer]
100g - 400g
Plaats 100-400g voedsel onderaan, voeg onderaan
400-700ml water toe en dek af met het deksel.
11. Garnalen [crisp]
100g - 400g
Gebruik grote garnalen. Vet de crispplaat licht in.
Plaats de vis als de crispplaat is voorverwarmd.
Draai het voedsel als dit wordt aangegeven.
5. GEZOND FRI-
TUREN
1. Patat [crisp]
300g - 600g Bestrooi de frites met zout voor de bereiding.
2. Frozen fish fingers
[Crisp]
(Bevroren vissticks
[crisp])
200g - 500g
Plaats het voedsel als de oven is voorverwarmd.
Draai het voedsel als dit wordt aangegeven.
3. Gesneden chorizo
[gegrild]
200g - 800g Draai het voedsel als dit wordt aangegeven
4. Bevroren kippenvleu-
gels [crisp]
300g - 600g Verwijder de verpakking.
5. Bevroren nuggets
[crisp]
250g - 600g
Plaats nuggets wanneer de crispplaat voorverwarmd
is. Omdraaien als de oven dit vraagt.
6. PIZZA & QUICHE
1. Bevroren panpizza
[crisp]
300g - 800g Verwijder de verpakking.
2. Bevroren dunne piz-
za [crisp]
250g - 500g Verwijder de verpakking.
3. Thuisgemaakte piz-
za [crisp]
1 baksel
Maak deeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200
- 225 g bloem, zout en olie. Laat dit rijzen. Rol het
deeg uit op een ingevette crispplaat en prik het in.
Voeg toppings als tomaten, mozzarella, kaas en
ham toe.
4. Gekoelde pizza
[crisp]
200g - 500g
Plaats de pizza wanneer de crispplaat voorver-
warmd is.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat
Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
31
NL
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
6. PIZZA & QUICHE
5. Dunne vegetari-
sche pizza [crisp]
1 baksel
Bereid het pizzadeeg met 10g gist, 1dl water, zout:1ml,
Tarwebloem: 145g, 1 eetlepel olie. Rol het deeg uit met
de deegrol, leg op de licht geoliede crispplaat en prik
met een vork. Spreid 1 dl tomatensaus bovenop het
deeg. Voeg 50g geraspte wortelen, 50g paprika's, 50g
uien en 50g paddenstoelen toe bovenop de saus. Voeg
tot slot 150g kaas en oregano toe.
6. Quiche lorraine
[crisp]
1 baksel
Bereid het deeg (250 g bloem, 150 g boter + 2½ el wa-
ter) of gebruik kant-en-klaar deeg (400 - 450 g). Plaats
het deeg op de crispplaat. Prik het deeg in. Bak het
deeg voor. Als de oven het aangeeft, voegt u de vulling
toe. Voeg 200 g ham en 175 g kaas toe en giet hier een
mengsel van 3 eieren en 300 ml room over. Plaats het
geheel in de oven en vervolg de bereiding.
7. Voorgebakken be-
vroren quiche
[crisp]
200g - 800 g Verwijder de verpakking.
7. RIJST EN
GRAAN
1. Rijst [stomer]
1 - 4 porties
Plaats 1 tot 4 porties rijst op de onderkant (basis) van
de stoompan, ervan uitgaand dat elke portie overeen-
komt met 100g. Voeg gezouten water toe tot het ge-
schikte niveau dat binnenin de stoompan, onder de
tekst “Rijst + water” (1 = 1 portie, 2 = 2 porties enz.).
Deksel met stoompandeksel. Gebruik het middelste
rooster van de stoompan niet.
Selecteer het aantal te bereiden porties zoals gevraagd
op het display (L1 = 1 portie, L2 = 2 porties enz.).
2. Rijstpap [stomer]
1 - 2 porties
Plaats rijst en water in het onderste deel van de stoom-
pan. Plaats het deksel. Voeg melk toe als dit wordt
aangegeven en vervolg de bereiding. Gebruik voor 2
porties 75 ml rijst, 200 ml water en 300ml melk. Gebruik
voor 4 porties 150ml rijst, 300ml water en 500 ml melk.
3. Havermoutpap
1 - 2 porties
Vermeng havermoutvlokken met zout en water volgens
de aanwijzingen op de verpakking voor bereiding in de
magnetron.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
32
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
8. PASTA & LA-
SAGNE
1. Pasta [stomer]
1 - 3 porties
Plaats 1 tot 3 porties pasta op de onderkant (basis) van de
stoompan, ervan uitgaand dat elke portie overeenkomt met
70g. Voeg gezouten water toe tot het geschikte niveau dat
binnenin de stoompan, onder de tekst “Pasta + water” (1 =
1 portie, 2 = 2 porties enz.). Deksel met stoompandeksel.
Gebruik het middelste rooster van de stoompan niet.
Selecteer het aantal te bereiden porties zoals gevraagd op
het display (L1 = 1 portie, L2 = 2 porties enz.).
2. Vegetarische
lasagne
8 porties
Bereid de groentensaus voor met 1 ui, 6 teentjes look, 1
wortel, 1 aubergine, 400 g verse gemengde paddenstoelen,
600g gehakte tomaten, 4 kopjes tomatensap, 1 takje roze-
marijn, 2 laurierbladeren, 3 takjes tijm, 1,5 eetlepel honing,
zout. Kaassaus met 6 kopjes melk, 2 kopjes room, 50 g
boter, 1/2 kopje bloem, 2 kopjes geraspte kaas, zout en ge-
malen zwarte peper. Verspreid de kaassaus met het groen-
tenmengsel en de lasagnelagen in de vorm. Bovenaan met
een laag saus en geraspte kaas.
3. Vleeslasagne
4 - 8 porties
Bereid uw favoriete recept of volg het recept op de verpak-
king van de lasagne.
4. Bevroren la-
sagne
500g - 1.200g Verwijder eventueel aanwezig aluminiumfolie.
9. BROOD
1. Broodjes
1 baksel
Bereid het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht
brood. Maak rolletjes en plaats ze op de bakplaat om ze
te laten rijzen. Plaats het voedsel als de oven is voorver-
warmd.
2. Boterham
1 - 2 stuks
Bereid het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht
brood. Plaats het op de bakplaat om het te laten rijzen.
Plaats het voedsel als de oven is voorverwarmd.
3. Voorgebakken
broodjes
1 baksel
Vacuümverpakte broodjes. Plaats het voedsel als de oven
is voorverwarmd.
4. Bevroren
broodjes
1 baksel Plaats het voedsel als de oven is voorverwarmd.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat
Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
33
NL
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
10. TAARTEN EN
GEBAK
1. Moscovisch gebak
1 baksel
Maak een recept met een totaalgewicht van 700 - 800g.
Plaats de cake als de oven is voorverwarmd.
2. Chocoladetaart
[crisp]
1 baksel
Smelt 150g boter in de magnetron. Meng het volgen-
de met de gesmolten boter; 4,5 dl suiker, 2,5 dl tarwe-
bloem, 3 eieren, 4,5 eetlepels cacao, 2,5 theelepels va-
nillesuiker. Verspreid het beslag gelijkmatig over de
crispplaat.
3. Worteltaart [crisp]
1 baksel
Snijd 600 ml wortelen en voeg 450 ml tarwebloem toe,
3 eetlepels soda, 1,5 theelepels vanillesuiker, 300 ml
beslagsuiker, 2 theelepels gemalen kaneel, 0,5 thee-
lepel gemalen gember, 3 eieren en 150 ml raapzaad-
olie (of andere bakolie). Giet het mengsel in de geolie-
de crispplaat.
4. Scones [crisp]
1 baksel
Vorm een lange scone of maak kleinere scones op de
ingevette crispplaat.
5. Muffins
1 baksel
Maak beslag voor 16 - 18 stuks en vul papieren vorm-
pjes. Plaats het voedsel als de oven is voorverwarmd.
6. Koekjes
1 baksel
Leg de koekjes op bakpapier en plaats ze als de oven
is voorverwarmd.
7. Brownies
1 baksel
Gemengd beslag met 120g chocolade,
120g boter, 3 eieren, 200g suiker, 100g bloem, 5g bak-
poeder, 50g walnoten. Giet het beslag op de geoliede
crispplaat. Plaats op het lage rooster wanneer de oven
is voorverwarmd.
8. Sponsgebak
1 baksel
Klop 3 eieren en 135g suiker met een elektrische mixer.
Voeg 135 g tarwebloem, 7,5 g bakpoeder en 45 ml koud
water. Giet op de geoliede bakplaat. Toevoegen in oven
wanneer dit wordt gevraagd.
9. Meringues
1 baksel
Maak een baksel van 2 eiwitten, 80 g suiker en 100g
gedroogde kokos. Bestrooi dit met vanille en aman-
delolie. Vorm 20-24 stuks op een ingevette bakplaat
of bakpapier. Plaats het voedsel als de oven is voor-
verwarmd.
10. Eigengemaakte
fruitpastei
1 baksel
Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter en 1 ei (of ge-
bruik kant-en-klaar deeg). Plaats het deeg op de crisp-
plaat en vul het met 700-800 g gesneden appel ver-
mengd met suiker en kaneel.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
34
NL
VOEDINGSGROEP ACCESSOIRES RECEPT HOEVEELHEID VOORBEREIDING
10. TAARTEN EN
GEBAK
11. Voorgebakken be-
vroren fruitpastei
[crisp]
400g - 800g Verwijder de verpakking.
11. DESSERT &
SNACKS
1. Gebakken appels
4 - 8 stuks
Verwijder de klokhuizen en vul de appels met marse-
pein of kaneel, suiker en boter.
2. Fruitcompôte [sto-
mer]
300g - 800g
Pel en ontkern het fruit en snijd het in stukken. In het
stoomrooster plaatsen. Voeg 100 ml water toe aan de
bodem en sluit de pan met het deksel.
3. Crème brûlée
2 - 6 porties
Verwarm voor 4 porties 100 ml room + 200 ml melk.
Klop 2 eieren + 2 eidooiers met 3 eetlepels suiker en
1 theelepel vanille. Klop de hete vloeistof door de ei-
eren. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes (magne-
tron- en ovenvast) en plaats ze in de crispplaat. Kook
½ liter water en giet dit naast de schaaltjes in de crisp-
plaat. Verwarmen en laten afkoelen. Sprenkel er brui-
ne suiker bovenop of gebruik witte suiker en maak
deze bruin met behulp van de brander.
4. Soufflé
2 - 6 porties
Maak een soufflé met citroen, chocolade of fruit en giet
het mengsel in een ovenvaste schaal met een hoge
rand. Plaats het voedsel als dit wordt aangegeven.
5. Warme toffeesaus
4 porties
Smelt 50g boter in de magnetron. Meng het sa-
men met de gesmolten boter in een magnetronvaste
schaal. Voeg de andere ingrediënten (1 dl suiker, 0,5
dl room, 0,5 dl lichte stroop, 1 eetlepel gezeefde ca-
cao, 1 theelepel vanillesuiker) wanneer de oven het
vraagt. Opdienen met ijs, vers fruit of noten.
6. Popcorn
100g
Plaats de zak op het draaiplateau. Bereid slechts één
zak per keer.
7. Geroosterde noten
[crisp]
50g - 200g
Plaats de noten als de crispplaat is voorverwarmd.
Omroeren wanneer de oven dit vraagt.
8. Geroosterde pom-
poenzaden [crisp]
50g - 200g
Plaats het voedsel als de crispplaat is voorverwarmd.
Omroeren wanneer de oven dit vraagt.
6
TH
SENSE CHEFMENU
Testschotel
magnetron
Magnetron- en
ovenvaste schotel
Crispplaat
Stoompan
Stoompan
(Onderkant en
deksel)
Laag rooster
Hoog rek
Bakplaat Zonder deksel
Schotel met
hoge randen
35
NL
NL
36
NL
NL
MILIEUTIpS
De verpakking kan volledig worden gerecycled, zoals wordt aangegeven door het recycling-symbool. Voor de
verwerking dienen de plaatselijke voorschriften te worden nageleefd. Houd verpakkingsmateriaal (plastic zak-
ken, polystyreen enz.) buiten het bereik van kinderen.
Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese richtlijn 2002/96/EG voor Afval van elektrische
en elektronische apparatuur (WEEE) Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier als afval wordt
verwerkt, helpt u mogelijk negatieve gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid te voorkomen die
anders zouden kunnen worden veroorzaakt door een onjuiste verwerking van dit product.
Het symbool op het product of op de bijbehorende documentatie geeft aan dat dit product niet als
huishoudelijk afval mag worden behandeld. In plaats daarvan moet het worden afgegeven bij een
verzamelpunt voor recycling van elektrische en elektronische apparaten.
Het weggooien moet gebeuren in overeenstemming met de plaatselijke milieuvoorschriften voor af-
valverwerking.
Voor nadere informatie over de behandeling, terugwinning en recycling van dit product wordt u ver-
zocht contact op te nemen met het stadskantoor in uw woonplaats, uw afvalophaaldienst of de
winkel waar u het product heeft aangeschaft.
Snijd de voedingskabel van het apparaat door voordat u het apparaat afdankt, zodat het onbruikbaar wordt.
Conform IEC 60705 editie 4. 2010-04
De Internationale Elektrotechnische Commissie heeft een standaard ontworpen voor het vergelijkend testen van
verwarmingsprestaties van verschillende magnetronovens. Voor deze oven adviseren wij het volgende:
TECHNISCHE SPECIFICATIES
Voedingsspanning 230 V/50 Hz
Nominaal ingangsvermogen 2200 W
Stand-by vermogen <2,0W
Vermogen in UIT -stand <0,5W
Afmetingen buitenkant
(HxBxD) 379 x 491 x 540
Afmetingen binnenkant (HxBxD) 210 x 395 x 370
TEST HOEVEELHEID
GESCHATTE
TIJDSDUUR VERMOGEN OVENSCHAAL
12.3.1 1.000 g 14 min 750 W
Pyrex 3,227
12.3.2 475 g 6,5 min 750 W
Pyrex 3,827
12.3.3 900 g 13 min 750 W
Pyrex 3,838
12.3.4 1.100 g 28 - 30 min Hetelucht 200°C + 350 W
Pyrex 3,827
12.3.5 700 g 25 min Hetelucht 200°C + 90 W
Pyrex 3,827
12.3.6 1.000 g 30 - 35 min Hetelucht 200°C + 350 W
Pyrex 3,827
13.3 500 g 2 min 12 sec JET DEFROST
Whirlpool is een geregistreerd handelsmerk van Whirlpool, USA
W10709063
/B
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Whirlpool JT 479 SL Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor